Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Sütöben sült túrógombóc
  2014-11-29 11:49:04, szombat
 
  Hát ez nagyon furcsa.Még ilyet nem is hallottam,de nagyon jól hangzik.
és persze egyszerű és nagyszerű

Hozzávalók:

gombóc:
50 dkg túró
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 ek cukor
13 dkg búzadara

Öntet:

2 tojás
350 g tejföl
3 zacskó vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
Recept:

Egy gyors változata a túrógombócnak, így nem kell bajlódni a főzéssel.

Egy óra pihentetés viszont kell neki, ahogy a hagyományos verziónak is.

A túrót keverjük ki a 2 tojás sárgájával, csipet sóval, reszelt citromhéjjal és a darával.
Hagyjuk állni egy órát, hogy a dara magába szívhassa a nedvességet.

Egy óra múlva verjük keményre a két tojás tojás habját.
Ha már megáll a hab, keverjünk bele két evőkanál cukrot is.

Gyúrjunk szép golyókat és sorakoztassuk őket tűzálló tálba.
Az "öntethez" valókat keverjük ki, és öntsük a gombócokra.
Toljuk 180 fokos, előmelegített sütőbe durván fél órára.





Forrás: http://www.gasztromanko.hu/sutoben-sult-turogomboc/
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Szalonnás-sajtos fánk ... húhhhaaa
  2012-09-05 09:47:26, szerda
 
  Hát ezt a nyalánkságot találtam itt - nosalty.hu -

"" Hozzávalók

A tésztához

30 dkg sós vízben főtt tört burgonya
25 dkg liszt
2 egész tojás

langyos tej
egy teáskanál cukor
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj

A töltelékhez

gouda sajt
füstölt trappista
főtt császárszalonna

Elkészítés

A megpucolt burgonyát apró darabokra vágjuk, sós vízben főzzük,
amíg egészen puha lesz. Ha kész, leszűrjük, villával összetörjük.

Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, amibe előzőleg belekevertük a cukrot.

A lisztet a sóval, tört burgonyával, felvert tojással és az élesztős tejjel összekeverjük,
majd jól összedagasztjuk (használjátok a robotgép dagasztószálját),
miközben hozzáadunk egy evőkanál olajat.
Ha szükséges, kevés langyos tejet adunk hozzá, hogy egy ne túl lágy kelt tészta legyen a végeredmény.

A belisztezett nyújtófán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kb 7x7-es darabokra vágjuk
és mehet bele a töltelék: egy kocka gouda sajt, egy kocka trappista, egy kocka főtt császárszalonna.

Kissé lapított gombócot formázunk belőle (ha lisztes a kezetek, nem fog hozzáragadni a tészta), majd konyharuhával letakarva egy órát pihentetjük, aztán bő, forró olajban kisütjük.""




 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Finom recept - Kapros rakott tök
  2012-03-28 14:08:54, szerda
 
  Nyami de jól hangzik :)))
Hát ezt meg kell csinálni !


Kapros rakott tök

Hozzávalók:

1,5 kg gyalult tök
fél kg darált pulyka
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
5 paradicsom
fél liter tejföl
20 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika
egy gerezd fokhagyma
1 csokor kapor

Elkészítése: a tököt egy kevés margarinon, sózva, borsozva párold puhára.
Közben egy másik serpenyőben a vöröshagymát párold üvegesre,
majd pirítsd át rajta a pulykahúst.
Közben sózd, borsozd és paprikázd.
A paprikát és a paradicsomot karikázd fel, és a tejfölben keverj el egy csokor
apróra vágott kaprot, sót és egy gerezd fokhagymát.

Egy tűzálló tálat kenj ki margarinnal, majd rakj az aljára egy réteg tököt,
arra egy réteg húst,
majd tejfölt.
A rétegezést folytasd, amíg tart az alapanyagod, végül a tetejét szórd meg vastagon reszelt sajttal. Nem túl forró sütőben süsd aranybarnára.




 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
UPDATE - Korhelyleves
  2012-03-13 12:01:51, kedd
 
  Hozzávalók 4 főre:

30 dkg vágott savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
1 csipet köménymag
1 babérlevél
2 szem feketebors
1 l húsleves
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröshagyma
10 dkg virsli

10 g szénhidrátcsökkentett liszt
1 kk pirospaprika
1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.
A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát.
Néhány percnyi pirítás után felöntjük szűk egyliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot a köménymagot és befedve felforraljuk. 20 percig főzzük.
A virslit felkarikázva tesszük a levesbe.
Végül belekeverjük a liszttel simára kevert tejfölt, majd jól kiforraljuk.
Kenyérrel tálaljuk.

1 adagban
Energia: 355 kcal
Szénhidrát:31g
Fehérje:20
Zsír:20 g
GI:30

Forrás:Tücsök Ildykó http://blog.xfree.hu

Csak 1 kép :)))



 
 
1 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Petrezselyemleves
  2011-05-16 12:13:05, hétfő
 
  Mit ne mondjak erról még csak nem is gondoltam hogy lehet ilyet is
csinálni.
Na de lásd lehet és azt mondják finom.


A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt újkrumplit.
Felöntjük az alaplével, beletesszük a petrezselyem levágott szárát.
Közepes lángon addig fűzzük, míg a krumpli és a petrezselyemszár megpuhul.
Közben a letépkedett petrezselyemleveleket forrásban lévő, sós vízben egy pár pillanat alatt blansírozzuk, leszűrjük és jéghideg vízzel átöblítjük.
(Így megmarad petrezselyem gyönyörű, mélyzöld színe.)
Mindent a turmixgépbe teszünk, és jó néhány percig, a legmagasabb fordulatszámon járatjuk a masinát.
Visszaöntjük a krémes levest a lábsaba, a mascarponét belekeverve selymessé tesszük
az állagát, egyet forralunk rajta és kész is.





Forrás : http://www.nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Gyros pitában - házilag :)
  2011-01-31 10:39:58, hétfő
 
  Mióta keresek egy Gyros receptet amit én is elkészíthetek otthon.
Hát megtaláltam,és finom,és könnyű is elkészíteni.


...... .............Link - 1rész
...... .............Link - 2rész





Készítette : Béla házi szakácsműsora.

Hol miből készítik a gyrost:

a görög az gyros, - általában borjú vagy bárány
a török az (döner) kebap - marha
az arab az shawarma vagy shwarma. - bárány
nálunk lehet - disznó vagy csirkemell is


 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Hamis túrós tészta
  2011-01-30 12:50:39, vasárnap
 
  .... Nagyon egyszerű és Gyors !





" Hozzávalók:

- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 pohár kefir (avagy aludttej)
- 1 pohár tejföl (minden kispohár) fél liter tej
- 5 dkg mazsola reszelt citromhéj
- 25 dkg fodros nagy kocka tészta

A felsorolás sorrendjében összekeverek mindent, a tésztát is beleszórom NYERSEN,
és az egész masszát egy kivajazott jénaiba öntöm. 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütöm. "

Forrás:Maimoni (praktikák sok gyerekhez)
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Krúdy és a Gasztronómia
  2010-12-02 10:32:54, csütörtök
 
  Rendhagyó recept videó....Link..Haltepertő és Szögedi sült hal...







 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Krumplis receptek
  2010-05-19 18:18:55, szerda
 
  KÁPOSZTÁS BURGONYAFELFÚJT
..



Hozzávalók:

- 500 g burgonya
- 5 dl tej, 2 tojás
- 1 kis fej káposzta
- 2 mogyoróhagyma
- 125 g termesztett csiperkegomba
- 1 csokor turbolya
- 2 szelet főtt sonka
- 50 g reszelt sajt
- 1 kis doboz tejszín
- 1 csokor turbolya
- Só, bors, vaj, étolajé és szerecsendió

Elkészítése:

Főzzük meg a burgonyát, és készítsünk belőle könnyű pürét a tejjel,
kevés vajjal, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval.

A káposztát tisztítsuk meg, eltávolítva a legfelső leveleket.
Bontsuk le a többi levelet is, és néhány percre mártsuk lobogó, sós vízbe.
Csepegtessük le, majd konyharuhára terítve tegyük félre.

Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát, majd a gombát is.
Lassú tűzön fonnyasszuk meg kevés olaj és vaj keverékén.

Verjük fel a tojást, ízesítsük sóval borssal és szerecsendióval.
Adjuk hozzá turbolyaleveleket, az apróra vágott sonkát, valamint a reszelt sajt kétharmadát.

Keverjük hozzá a gombás-hagymás keveréket is, majd az egészet dolgozzuk össze a burgonyapürével.
Vajazzunk ki egy mély, tűzálló tálat, béleljük ki az alját és az oldalát káposztalevelekkel
(ha szükséges, akár több rétegben) úty, hogy jócskán túllógjanak az edény szélén.

Töltsük bele a burgonyás masszát, majd hajtsuk vissza a leveleket.
Szórjuk meg a tetejét a maradék reszelt sajttal,
és tördeljünk rá néhány mogyorónyi vajdarabkát.
A felfújtat vízzel teli tepsibe állítva tegyük 200 ºC-os sütőbe, és süssük 25 percig.
Külön csészében tálaljunk hozzá meleg, sóval, borssal, apróra vágott metélőhagymával ízesített tejszínt.

BURGONYAPÁSTÉTOM

..



Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 2 csomó zöldhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Kapor, petrezselyem zöldje
- Só
- 5 savanyú uborka
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl majonéz

Elkészítése:

A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és még melegen összetörjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, zöldhagymát
- vagy 1 nagyobb fej vöröshagymát - kaprot és petrezselyem zöldjét.

Ízlés szerint sózd.
Keverd bele az apróra vágott savanyú uborkát, az olajat, és dolgozd jól össze.
Formálj hosszúkás téglalapot a masszából.
Tedd tálra, kend meg a majonézzel, hintsd meg petrezselyem zöldjével.
Tálald jól behűtve.

Tipp: Savanyú uborka helyett készítheted apróra vágott savanyú káposztával,
de az igazán merészek apróra vágott csípős csalamádéval is kipróbálhatják.

HÚSOS KRUMPLITEKERCS

..



Hozzávalók:

- 40 dkg darált hús
- 25 dkg füstölt szalonna
- 2 tojás
- Só, őrölt bors, pirospaprika

A tésztához:
- 2 tojás
- 4 közepes burgonya
- 1 evőkanál libazsír
- 10 dkg liszt
- Só és tojás a kenéshez

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel.

Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat,
a libazsírt, a lisztet és a sót.

Jól összegyúrjuk.

A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát.
Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük.
Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp:

A darált húshoz adhatunk 2 evőkanálnyi paradicsomkonzervet,
és ízesíthetjük tetszés szerinti mennyiségű, apróra reszelt zellerrel.

KRUMPLIS CSIGA

..



Hozzávalók:

- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- 2 dkg zsír
- Só
- liszt
- Tojásfehérje

A töltelékhez:
- Bors, tejföl
- Maradék sült hús, sonka esetleg darált tepertő
- Párolt gomba

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, és feltesszük darabosan, kevés sóval főni.
Melegen áttörjük, hozzáadjuk a két tojást, a zsírt, kevés sót
és annyi lisztet, hogy könnyű tésztát gyúrhassunk.

A gyúrótáblát erősen meglisztezzük, a tésztát elnyújtjuk.
A már kész, maradékokból összeállított tölteléket rásimítjuk.
Felsodorjuk úgy, mint a bejglit szoktuk.
A felsodrásnál és a két végén a széleket tojásfehérjével megkenjük,
hogy jól összetapadjon.

Ezután a tésztát egy konyhakendőre tesszük, és a szemben levő sarkait összecsomózzuk.
Fakanalat csúsztatunk a csomók alá, és a csomagot lobogó, forró vízbe lógatva,
a fakanalat a fazék szélére támasztva főzzük kb. 20 percig.

Ha a tészta megfőtt, a fakanállal fogva kiemeljük a vízből, alaposan lecsurgatjuk.
Ezután ujjnyi széles szeletekre vágva, forrón tálra rakjuk,
és vajban vagy zsírban pirított zsemlemorzsával meghintve tegyük az asztalra.

..


 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
Maroccoi csirke
  2010-04-15 14:57:27, csütörtök
 
 



...... ..........Link

..Szerintem mindent meg fogsz érteni.egyet nem
..az Onion-t az a hagyma.

..Hát nekem nagyon meg tetszett ez az egyszerű,de
..NAGYSZERŰ étel.

..És meg fogom csinálni,azzal a különbséggel hogy olíva olaj helyett sima olajat
..használok .
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Ételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 603
  • e Hónap: 8975
  • e Év: 257669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.