Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Igazi forró csokoládé
  2015-09-06 09:39:59, vasárnap
 
  Itt az ősz,és itt vannak a hűvösebb idők,jól jön már a forró ital.
Hát akkor mint mindig 1X - rű de nagyszerű

Forró csoki !!

Hozzávalók 1 adaghoz:

3 dl tej
10 dkg étcsokoládé vagy fehér csokoládé
vaníliás cukor
tejszínhab

Egy edénybe öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!
Ne hagyd ott mert kifut,és folyton keverni majd :D
Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokoládét és addig kevered míg el nem olvad.
Mikor már krémes állagú vedd le a tűzről!
Tehetsz bele fahéjat is.
Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!




 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
Ittál már szezámmag tejet?
  2014-08-22 22:12:22, péntek
 
  Én sem. De fogok,mert ezt megcsinálom

"" Egy krémes, tej állagú italt kapunk, íze megegyező a szezámmag ízével.

Ha mézzel ízesítjük, egész finom lesz, ráadásul a magvak tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal.

Háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint az állati eredetű tej,
e mellett magnézium, mangán, cink, réz, vas, foszfor, B1 és E vitamin,
rost és fehérje is található benne.

Ezek mellett tartalmazza mind a 9 aminosavat, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van,
de nem tudja megtermelni.

Hozzávalók:

4 evőkanál szezámmag,
fél liter víz,
2 evőkanál melasz vagy méz,
kevés fahéj, vanília,
vagy egyéb aroma.

Elkészítési mód:

A szezámmagot áztassuk be egész éjszakára, másnap szűrjük le,
a nedves magokat pedig tegyük a turmixgépbe.
Öntsük rá a vizet és jól turmixoljuk össze.
Az így kapott masszát szűrjük át sűrű szűrőn vagy nylonharisnyán keresztül.
Jól nyomkodjuk ki, hogy minden cseppje átjöjjön a szűrő.
Ezután ízesítjük, de a nélkül is fogyasztható.

Felhasználható még sütéshez, főzéshez, de készíthetsz tejeskávét vagy kakaót is készíthetünk belőle.




Forrás: http://filantropikum.com

 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
Mézes üdítők
  2011-05-09 14:23:24, hétfő
 
  Folytatóm az 1972-es folyóiratból kiírni a mézes egyszerű
és egészséges különlegességeket.

...Tápláló és hűsítő mézes ital:

- 2 kg. - narancshéját
- 2 kg. - citromhéját
- 3/4 kg. - cukrot
- 1/4 kg. - mézet bele teszünk
- 6 L. vízbe egy nagy uborkás üvegbe és szoba hőmérsékleten hagyjuk állni
- 6 napig

Aztán gézen át átszűrjük és adunk hozzá
- 1 kg. citrom levét

Az italt bedugaszolt üvegekben hűvös helyen tároljuk.





...Mézes erősítő :

- 2 - tojás
- 1/4 kg. - méz
- 1/2 kg. - citromlé
- 1 kanál cukor + egy kis vanília ( vagy vaníliás cukor)

Az - alaposan megmosott - tojásokat a citromlével leöntjük és 24 órát állni hagyjuk.
Ez alatt a citromlé kivonja a héjból a mésztartalmat.
Tojásokat óvatosan kivesszük és a sárgáját a citromlével és a mézzel eldolgozzuk.
Aztán hozzá adjuk a vaníliás cukrot.A fehérje nem kell.

Hűvös helyen tárold !
Használat előtt fel kell rázni alaposan,és szódavízzel vagy ásványvízzel fogyaszd.

 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
Bodzaszörp
  2010-02-07 12:01:27, vasárnap
 
  .. Ezt is most olvastam és a vegavarazs oldalán, Hémanginak a recepjei közt.

Forrás a képen olvasható.

.. " ... A bodza egyébként igen hasznos gyógynövény, A-, B-, és C-vitamint, folsavat, vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és flavonoidokat tartalmaz.

Kiváló természetes gyógyszer köhögésre, megfázásra, felső-légúti fertőzések,
láz esetén rendkívül kedvező hatású.

..



Bodzaszörp

Hozzávalók:

2 l víz
15-20 bodzavirág
2 citrom
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg kristálycukor)
5 dkg citromsav

Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le.
Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot.
Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen.

Közben néhányszor keverjük meg. 2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a fruktózzal
(vagy cukorral) és a citromsavval.
Töltsük bele az alaposan megtisztított üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba,
azaz egy edényben, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.

Bodza-menta szörp

Amikor a tavalyit főztem, eszembe jutott, hogy egyszer ittam bolti bodza-menta szörpöt,
ami nagyon finom, frissítő volt.
Sajnos ez akkor ugrott be, amikor elkezdtem forralni a szörpöt a 2 napos pihentetés után,
ezért arra már nem volt időm, hogy friss mentalevelet szedjek, arra azonban igen,
hogy fogjak 2 filter mentateát, és beletegyem a forrásban lévő szörpbe.

A végeredmény igazán jó lett, közösen arra szavaztunk, hogy máskor is így főzöm a sima bodzaszörp helyett. "

..


 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
Citromfű és mentaszörp
  2010-02-07 11:51:27, vasárnap
 
  .. Mostanában igen sokat látogatok el erre az oldalra.
.. Megéri mert nagyon sok és érdekes dolgot olvasok.
.. Én nem vagyok vega és nem is leszek az, de ők tudnak sok olyat
.. amit mi nem.
.. Talán ezt sem sokan tudják.





.... " Mentaszörp

A menta nagyon illatos és hasznos növény.
Emésztésjavító és görcsoldó hatású, gyomorerősítőként is használatos.
Csillapítja a köhögést.
A belőle nyert illóolajat eredményesen használhatjuk inhalálásra megfázás esetén.

Hozzávalók:

2 l víz
2 citrom
2 jó nagy marék mentalevél
5 dkg citromsav
1,80 dkg fruktóz (vagy 2 kg cukor)

2 l vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot,
és állni hagytam egy napig.
Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforraltam, majd 15 percig forraltam.
Ezután leszűrtem a szörpöt, beletöltöttem a kimosott üvegekbe, majd meleg takarók közé,
száraz dunsztba raktam kihűlni.

..



Citromfűszörp

A citromfű rendkívül sokoldalú gyógynövény. Idegerősítő és szívnyugtató, vírusölő,
emésztést elősegítő, étvágyjavító, izzasztó, lázcsillapító és görcsoldó hatással rendelkezik. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés és hányinger esetén is alkalmazható.
Illóolaját külsőleg reumás panaszokra is használják.

A szörpöt ugyanúgy készítettem, mint a mentaszörpöt.

Hozzávalók:

2 l víz
2 óriási marék citromfűlevél
2 citrom
5 dkg citromsav
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg cukor)

2 l vízbe beáztattam a megmosott citromfűleveleket, beletettem a citromkarikákat,
és ázni hagytam egy napig.
Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforraltam, majd 15 percig forraltam.
Ezután leszűrtem a szörpöt, beletöltöttem a kimosott üvegekbe, majd meleg takarók közé, száraz dunsztba raktam kihűlni.
Forrás:vegavarazs
 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
Baileyst házilag
  2009-11-08 21:05:56, vasárnap
 
  ... FINOM HÁZI BAILEYST ÍGY KELL CSINÁLNI :

...... ........... .............Link

...


 
 
0 komment , kategória:  Recept- Italok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 114
  • e Hét: 540
  • e Hónap: 8912
  • e Év: 257606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.