Belépés
kati53.blog.xfree.hu
Blogom az általam talált, érdekesnek és hasznosnak vélt dolgok gyűjteménye.Jó olvasást. Boldog Karácsonyt. P. Kati
1953.06.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A szezám mag - Az egészségünk segítője
  2014-08-23 12:14:10, szombat
 
  Az étrendünkben betöltendő lényeges szerepét az is fokozza,
hogy súlyarányosan hétszer több kalcium rejlik benne, mint a tehéntejben,
ez pedig azért jelentős szempont, mert a kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás,
a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is.
Emellett bővelkedik E-, B1-, B2-, D-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, melyek mind-mind áldásos hatást gyakorolnak a szervezetünkre.





Mindez csupán a kezdet, hiszen a szezámmag az előbbieken túl számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik.
Kiváló forrása a mangánnak és a réznek, valamint a magnéziumnak, a cinknek és a rostoknak is.
A benne lévő réz miatt enyhítheti az ízületi gyulladásokat, míg a magnézium az érrendszer és a légzőszervek egészségért felelős.
Ezeken a jelentős tápanyagokon kívül a szezámmag két egyedülálló anyagot is magában foglal:
a szezamint és szezamolint.
Mindkettő egy különleges rosttípusnak minősül, amelyeket összefoglalóan lignánoknak neveznek. Ezekről kimutatták, hogy az emberek esetében koleszterincsökkentő hatása van és a vérnyomást is kiegyensúlyozza.
A szezaminról azt is megállapították, hogy megvédi a májat az oxidatív károsodástól.





A szezámmagnak számos pozitív élettani hatást köszönhetünk, így például erősebbé teszi az idegszöveteket és a szívizmot, és nem csak a fáradtság, de az álmatlanság is legyőzhető általa.
A máj és az epehólyag betegségei kiválóan kúrálhatók a szezámmaggal, a kisebb epekövektől könnyebben megszabadulhatunk a kis mag rendszeres fogyasztásával.

A szezámolajjal akadályozható meg legeredményesebben a melanoma növekedése,
mindemellett az emésztésre is jótékonyan hat, hiszen kiváló béltakarító és salaktalanító.
Nem elhanyagolandó az a tulajdonsága sem, hogy fiatalító, sejtmegújító hatással van felvértezve, és az anyagcserét is szuperül felpörgeti.
Magas kalciumtartalmának tulajdonítható, hogy a csontokat erősebbé varázsolja,
valamint a fogak és a haj szépségéről is gondoskodik.

Így fogyaszd a szezámmagot!

A napi ajánlott mennyiség egy evőkanálnyi, ezt elmajszolhatod reggel.
(Én ezt választom inkább)
Fantasztikus kiegészítője lehet például a gabonapelyheknek, de a salátákhoz, joghurtokhoz is nagyon jól passzol.
Belekeverheted akár a panírba is(Nagyon szeretem,mert nagyon jó ízt add.),
de a kész főételeket is meghintheted vele.

Figyelem!!
Azonban ha esetleg allergiás lennél a dióra, akkor csak csekély mennyiséget csemegézz belőle!




 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
A gyömbér csodás hatásai
  2014-06-30 12:24:41, hétfő
 
  Hámozzon meg egy darab gyömbért és szeletelje apró kockákra.
Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsa fel.
Szűrje le, így megszabadul az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól, és máris elkészült a gyömbérlé.

Ezt hígítsa fel 2dl vízzel és így fogyassza.
Amennyiben így is nehezen issza meg, egy kevés cukrot hozzáadhat.





Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, antoixidáns tartalma miatt csökkenti az ízületi gyulladásokat, és megakadályozza a gyulladásos megbetegedések kialakulását.
Vértisztító tulajdonsága miatt friss, tiszta vérrel látja el szervezetét.

Rákmegelőző

A gyömbér nem csak megelőzi a rák kialakulását, de a rákos sejteket is elpusztítja.
Kutatásokkal bizonyítható, hogy a gyömbér lassítja a mellrák terjedését.

Vérnyomás

Vérhígító hatású, és azonnal csökkenti a vérnyomást.
A gyömbérlé ízének fokozása érdekében pár csepp mézet hozzáadhat fogyasztás előtt.

Fájdalomcsillapító

Mindenféle fájdalmat, így a fogfájást is csökkenti, és a migrént is gyógyítja.
Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem engedi a vérerek gyulladását,
így javítja a szervezet vérkeringését és csökkenti a fájdalmat.

Emésztés

A gyömbérlé segít az emésztési gondok leküzdésében.
Gyorsítja az étel gyomorból bélrendszerbe jutását.
Gyömbér fogyasztásával gyomra kevésbé fog fájni, és megkímélheti önmagát az emésztési problémáktól is.
Gyomortisztító hatása is van, így a tengeribetegséget is gyógyítja.

Ízületi gyulladás

Gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az ízületi gyulladás okozta duzzadást és fájdalmat, valamint pajzsmirigy problémákra is gyógyírt nyújt.

Koleszterinszint

A gyömbér megelőzheti a vérrög képződést, amelyek szívrohamhoz vezethetnek.

Megfázás

Az egyik legősibb gyógymód a megfázás gyógyítására, valamint az émelygést és az influenzát is gyógyítja, hiszen erős vírusölő és gombaölő hatóanyagokat tartalmaz.
Gyógyítja a megfázást és megakadályozza annak újbóli kialakulását.

Hajápolás

Amennyiben hosszú, fényes hajra vágyik, fogyasszon gyömbért rendszeresen.
A gyömbérlevet fejbőrén is alkalmazhatja, arra figyeljen oda, hogy a gyömbér
nagyobb arányban legyen jelen a keverékben, mint a víz.
A gyömbér ápolja haját, csökkenti a korpásodást, és gyorsítja a haj növekedését.
Fejbőrén alkalmazva fokozza a vérkeringést, gyorsítva a hajnövekedést.

Pattanások

A gyömbér fogyasztása megszünteti a pattanásokat és mitesszereket,
valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt meggátolja azok kialakulását.





Forrás : http://drtihanyi.com
 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
A babérlevél
  2013-06-20 14:01:54, csütörtök
 
  Mi mindenre jó a babérlevél - röviden.




 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
Díszcsalán (Virágcsalán) - Coleus - Forslean
  2013-05-22 10:24:44, szerda
 
  Forslean is a neve.

Itthon nem kap nagy figyelmet.Pedig igazán érdemes volna oda figyelni erre a
sokoldalú,színes egynyári növényre.





Mellékhatások nélkül lehet ezzel a szép növénnyel zsírt égetni,súlyt csökkenteni - is...

És olvasd el mi mindenre jó még.

csont, csontvelő,
organikus szervek,
vízháztartás,
kötőszövet.
Ezek mind megalapozzák a karcsú alkatot, mely által egészségesebbé tesz,
fokozza a fizikai és mentális erőnlétet,

Csökkenti a betegségre való fogékonyságot és az idő előtti elhalálozást.
Növeli a véredény átmérőjét, ezáltal csökkenti a vérnyomást
Csillapítja az izomgörcsöket, értágító hatású.
Elősegíti az izomtömeg növekedését , a Forslean úgy képes csökkenteni a testünk zsírtömegét, hogy közben növeli az izomtömeget.
Hasnyálmirigyre való hatása miatt normalizálja az inzulinszintet, ezáltal csökkenti az étvágyat, ami súlyvesztéshez vezet,

Fiatalosabb külsőt biztosít

Javítja a hangulatot.
- Különösen jót tesz a 40 éven felüli korosztálynak, akiknél a többi fogyasztószerek csak kevésbé hatásosak.

Teljesítmény fokozás
Miért használják a sportolók a coleust?
Nem nehéz kitalálni, hogy miért voltak a sportolók oly elragadtatottak a Coleus forskohlii-val. Kezdetben a zsírégető hatás és az izomgörcsök feletti nagyobb kontroll csábítása tette ezt a növényt érdekessé számukra.
Természetesen hamar népszerű lett tudományos körökben, mint az utca emberénél is potenciális zsírégető hatásai folytán.
Allergia
Szívpanaszok
Nagyban megnöveli a regenerálódást
Hatással van egy enzimre, mely a zsírégetést szabályozza
Növeli a tiroidhormon kiválasztást és termelést, így gyorsítja az anyagcserét
Asztma
Glaucoma
Szív-és érrendszeri megbetegedések
Magas vérnyomás
Elhízás
Bőrproblémák, pl. ekcéma és pikkelysömör
Insomnia/alvászavarok
Izomgörcsök és feszülések





Fény és vízigényes, a tápanyagigénye közepes.
A világos, napos helyet kedveli, de védjük a tűző naptól, mert a leveleinek csak akkor lesznek csodálatos színei.

Figyelmesen olvasd el :

Coleus VS. efedrin

A forskolin az efedrinhez hasonló reakciósorozatot indít el.
A különbség abban rejlik, hogy az efedrin az adrenergikus receptorokat stimulálja
(mely az efedrin elsődleges hatása, annak ellenére,
hogy nem ez a mechanizmus felelős zsírégető hatásáért) mielőtt a cAMP-hez érne..
Sajnos sok negatív mellékhatás tapasztalható mikor ezek a receptorok stimulust kapnak,
pl. magas vérnyomás, szorongás, stb.

(Ezért tapasztalnak az efedrin tartalmú kiegészítőket fogyasztó sportolók gyakran nem várt és veszélyes mellékhatásokat).

A coleusnak az az előnye, hogy átugorja az adrenergikus receptorokat,
és közvetlenül a cAMP ciklusba jut el amely az efedrin zsírégető hatásának következő lépése
és ennek következményeképpen az efedrinhez köthető káros mellékhatásokat szintén kikerüli.

Egyszerűen kifejezve ez ugyanolyan, mint mikor két lehetőséged van, hogy bejuss a munkahelyedre: ugyanazt a célt éred el, ugyanannyi idő alatt,
ám az egyik út (coleus) egy nyugodt vidéken keresztül vezet, ahol nincs forgalom,
míg a másik (efedrin) egy zsúfolt, gyorsforgalmi autóút,
mely minden sávváltásnál újabb és újabb veszélyeket és kockázatokat rejt
(ÉN tudom, hogy melyiket választanám!)

Forrás : http://isteninovenyek.hu

Újból meglepődtem ? vagy nem ? hogy miket tud egy - egy semmitmondó kis virág.
Hogy mit tud a nagy természet !?
Milyen csodálatos a mi világunk !
És hogy nagyon kell vigyázzunk rá,mert ő adja az életet !Banális mondat?
Nem !! Mert már semmire nem figyelünk oda.Semmivel nem törődünk!
Még egymással sem.Igaz vannak kivételek.De kevés.
És számunkra már csak az orvosság a megváltás mindenre.
A tévében is minden 2-ik reklám róluk szól.
Szedjed-szedjed!!! És mikor rájössz - ha rájössz - hogy betegebb vagy mint voltál,nem érted.
Hát mit nem értesz?
Mindnek vannak rengeteg mellékhatásai,amik szépen megjelennek rajtad. ENNYI!!

Ezért találtam csodálatos népnek az indiánokat.(Is)
Ők mindent tudtak ami kell,és ami jó az embernek.
 
 
1 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
A grépfruit - mint gyógynövény is
  2013-05-22 09:12:16, szerda
 
  Nagy gyógyító hatással rendelkező gyümölcs.





Gyógyhatásai:

Emésztési problémák, gyomor-bél rendellenességek, hasmenés,
ételmérgezés, paraziták, baktériumok, vírusok és gombák által okozott fertőzések, candidiázis ellen.
Szájfertőzések, foglepedék, fogíny problémák kezelésére.
Nagyon kellemes leheletet eredményez.
Hatásos köhögés, megfázás, torokfájás, fülgyulladás, orrmellék-gyulladás gyógyításában is.
Eredményes csontritkulás kezelésében is, hiszen minimálisra csökkenti a csontveszteséget azáltal, hogy semlegesíti a szabadgyököket.
Gyógyírt jelent Pattanások, lábujjak közötti gombás fertőzés, körömgomba fertőzés, különféle bőrproblémákra
Vágás, seb, szemölcs, kiütés, viszketés,
korpa, herpesz, fejtetű, bárányhimlő, kicserepesedett ajak és egyéb más problémák kezelésére.
Egyik legfontosabb felhasználási módja, az immunrendszer védelme és erősítése a krónikus immunproblémákkal szemben, mint az AIDS és a candidiázis.
Korábban a lepedők, ruházat fertőtlenítésére használták a grapefruit mag cseppeket.
Az indokínai háború idején ezzel fertőtlenítették a katonák ivóvizét. Eme tulajdonságának köszönhetően kapott helyett a csecsemőápolásban, valamint különböző sérülések kezelésében.
Bátran alkalmazhatjuk virágok és zöldségek parazitáinak irtására is. Oldjunk fel néhány csepp grapefruit mag olajat vízben, és törölgessük át vele a leveleket.
Hatástalanítja a növényen található mikrobákat, baktériumokat, kártevőket. Kiváló fertőtlenítő hatását otthonunkban is alkalmazhatjuk.
Tiszta, illatos lesz környezetünk.





Használata áttörést okozhat a krónikus parazita-fertőzésben és gombás fertőzésekben szenvedő betegek számára.

Forrás : http://isteninovenyek.hu
 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
A Padilzsán úgy mint gyógynövény - is.
  2013-04-26 16:31:43, péntek
 
  Sokan ma sem ismerik rendesen ezt a finom növényt.
Többféleképp is nevezik - törökparadicsom, tojásgyümölcs,vinetta

Lássuk mit tud azon kívül hogy finom ételnek.






"" A padlizsán (Solanum melongena) bogyótermése lehet tojás, hosszabb hengeres,
vagy gömb alakú.
Mindig megfelelően érett padlizsánt vásároljunk, mely körülbelül 5-8 cm átmérőjű,
csillogó, kemény, sima héjú, élénkzöld kocsányú termés.
A szedés után rövid ideig, 5-6 napig tárolható.
A túlérett vagy hosszan tárolt padlizsán felülete matt, magjai barnásak,
húsa kesernyés ízű és szívós, csészelevelei hervadtak.
A még éretlen, illetve nem teljesen érett padlizsán a szolanin nevű
(keserű ízű, zöld színű és mérgező) vegyületet tartalmazza.
Ez a vegyület más zöldségekben is megtalálható, például a burgonyagumón jól látható zöldes részben és az éretlen paradicsomban.
A nem teljesen érett padlizsánt szobahőmérsékleten is lehet érlelni, vagy hibátlan és érett növényt kell vásárolni.

A padlizsán gyógyhatása

A padlizsán fogyasztása különösen ajánlott cukorbetegeknek, illetve reumában vagy máj- és vesebetegségben szenvedőknek.
Vérképző, vizelethajtó, bélgyulladást gátló és emésztést fokozó hatású.

... FIGYELEM !!

Túlzott gyomorsav-termelődésben és gyomorfekélyben szenvedőknek nem ajánlott a fogyasztása.

Amerikai kutatások szerint a padlizsán antocianin- (a flavonoidok közé tartozó növényi festékanyag) tartalma segíti a C-vitamin hasznosulását, szerepet játszhat a rákbetegek kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, továbbá csökkenti a koleszterinszintet, és növeli a "jó", vagyis a védő hatású HDL-koleszterin szintjét a vérben.

Az antocianin serkentő hatással van a különböző agyműködési funkciókra is; a vegyület többek között a vöröskáposztában is megtalálható.
A padlizsánban lévő nem felszívódó (abszorbeált) flavonoidok a gyomor-
és béltraktusban intenzív átalakulási folyamatokon mennek keresztül,
aminek a végén egyszerű fenolsavak keletkeznek: ezek a vegyületek
már könnyen felszívódnak a vékonybél nyálkahártyáján keresztül.
Az egyszerű fenolsavak antioxidáns, rákmegelőző hatású vegyületek.

A gyógyászatban a padlizsán terméskivonatát máj- és epebetegségek kezelésére ajánlják.
Az indiai természetgyógyászat szerint a zöldség idült asztmában és hörghurutban is jó hatású lehet.

A padlizsán felhasználása

A padlizsán zsiradékban történő sütésekor sok zsírt szív magába:
egy ausztráliai kutatás szerint egy padlizsánszelet
több mint 80 grammnyi zsiradékot vesz fel 70 másodperc alatt,
így nagymértékben nő az energiatartalma.
Jobban emészthető, ha a tojásgyümölcsből zsiradékszegény ételeket készítünk.

A padlizsán a balkáni népek és a mediterrán étrend egyik legtöbbet használt élelmiszere, sokszor eszik hús helyett.

Nyersen nem fogyasztható.

A balkáni országokban jellemző fűszerei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors,
az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem.
Sokszor adnak hozzá paradicsomot is.
Készítenek belőle olajos salátát, illetve egyéb zöldségekkel kombinált ételeket is.

A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kell eltávolítani (ez az étel jellegétől függ),
a kocsonyáját egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni.
Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is.
Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek.
Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém.
A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytálételek.
A katalán escalivada grillezett zöldség,
a vinete saláta pedig román és erdélyi magyar zöldségkrém.

Rövid receptek padlizsánnal

Padlizsánkrém

Két darab meghámozott, kockára vágott padlizsánt egy fej lereszelt vöröshagymával kevés olívaolajon (margarin, vagy más olaj is lehet), megpárolunk.
Amikor puha, hozzáadunk két darab kockára vágott paradicsomot, négy gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és oregánót, végül egy kis csokor felaprított petrezselyemzöldet,
jól összekeverjük, majd pépesre turmixoljuk.
Pirítósra kenve díszíthetjük paradicsom karikákkal vagy reszelt sajttal.

Vinetta erdélyi zöldségkrém

Egy kiló padlizsánt sütőben megsütünk, majd meghámozzuk és leszűrjük a levet róla.
A meghámozott, összetört padlizsánhoz hozzáreszelünk egy nagyobb fej vöröshagymát,
ízlés szerint sót és egy deciliter olajjal, vagy majonézzel jól kikeverjük.
Kenhetjük pirított vagy barna kenyérre.

Forrás: www.egeszseg.origo.hu

Én készítek vele rántottát - teszek a lecsóba - és főzelékbe,fasírtba...
Sőt a kolbászos tojásba is. Meg sokféle ételbe még.
Nagyon kellemes ízt add. Talán a gombáéhoz hasonlítanám egy kicsit az ízét.
Tehát amibe gombát tehetsz oda padlizsánt is.






A padlizsán nyersen nem ehető, ezért meg kell főzni vagy sütni.
Sokféleképpen elkészíthetjük. Jó sütve, rántva, rakottan, pástétomnak stb.

Ha szeletelve készítjük, ne hámozzuk meg.
Lehetőleg fa és műanyag vagy rozsdamentes pengéjű késsel szeleteljük,
mert ha fémmel érintkezik, megbarnul.
Szeleteléskor a fehér, puha magvakat ne távolítsuk el!

A szeleteket mindig minden oldalról sózzuk be, és legalább fél órát hagyjuk állni,
hogy a só kiszívja belőle a fanyar, kesernyés ízű folyadékot.
A keletkező nedvességet főzés, sütés előtt papírtörlővel szárítsuk le.
Hogy a felszeletelt padlizsán ne barnuljon meg, csepegtessünk rá citromot.

 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
A gaz ! - Kövér porcsin (Portulaca oleracea)-Nem gaz !
  2013-04-11 19:19:49, csütörtök
 
  Hogy mit kínlódtam vele mindíg - Istenem !
Ha én akkor ezt tudom ??!!!

" Népies neve: disznója, disznóporcsin, kövérfű, kövérke, kövérlányka, poncsér
Lehet szárazság, lehet esős időszak a porcsin szabadon burjánzik. Szétterülő ágaival gyorsan beborítja a kertet.





Gyűjthető egész nyáron, virágzás előtt.
Annyira jellegzetes, hogy más növénnyel nem téveszthető össze.

A kövér porcsin omega-3 zsírsavakban igen gazdag növény, különösen Alfa-Liposavban,
amely vízben és zsírban is oldódó antioxidáns, ezért könnyen bejut a sejtekbe,
ahol hatékonyan leköti az ott lévő szabad gyököket.
Egy csésze porcsin levél elfogyasztásával 3-400 mg ALA kerül a szervezetünkbe.

Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutation tartalmának köszönhetően
immunerősítő hatást fejt ki.
Antioxidáns tartalmánál fogva, lassítja az öregedés folyamatát.

A vér koleszterin- és cukorszintjére kifejtett hatásával védi az artériákat.
Kiváló vértisztító, vérzéscsillapító hatású.
Reumás megbetegedések kezelésére is használhatjuk, mind belsőleg,
mind külsőleg, pakolásként.
Féreghajtásra is kiváló, és gyulladáscsökkentő hatása miatt az aranyér tüneteit is enyhíti.

Belsőleg a kövér porcsin a szívproblémák, illetve a szív- és érrendszeri betegségek
megelőzésére ajánlott.

Külsőleg izomgörcsök fellazítására használatos.
Pakolásnak törjük össze a friss növény szárát és leveleit, fogjuk vászonruhába,
és tegyük a sérült testrészre.
Rögzítsük, akár egész éjszaka is rajta maradhat.
Antibiotikus, antifungális hatása miatt használják különböző bőrgyulladások,
sebek, fekélyek, ekcéma és égési sebek gyógyítására.

A magyar népgyógyászatban a húgyúti betegségek és gyulladások kezelésében,
valamint a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában alkalmazzák.
Emellett használhatjuk fejfájás megszüntetésére, tüdőgyulladás,
influenza és megfázás tüneteinek az enyhítésére.


- Maria Treben a fogínysorvadás, fogínygyulladás kezelésére is ajánlja a porcsint.
Porcsinlevél rágcsálásával megszüntethetjük a fogínyvérzést.







Konyhai felhasználásra is alkalmas, mivel ásványi sókban és B-, C-vitaminban gazdag,
kellemesen sós ízű.
Leveleit és fiatal hajtásait gyűjtjük.

Olyan bioaktív anyagokat tartalmaz, mint az oxálsavak, alkaloidák, zsírsavak, kumarinok, flavonoidok, szívglikozidok, glikozidok.
A közvetlen virágzás előtt begyűjtött levelek és hajtások a legmegfelelőbbek.
A fiatal levelek és hajtások befőzéssel és fagyasztással egyaránt tartósíthatók.
A kövér porcsin főtt, sült húsokhoz és grillezett ételekhez kínálható.
A felaprított fiatal levelek a paradicsomsalátának kitűnő ízt adnak.
Nem szabad az étellel együtt főzni, a finomra vágott leveleket tálalás előtt hintjük az ételre.
A fiatal levelek frissen és szárítva sószegény diétás ételek ízesítésére kiválóan alkalmasak.

A nagyobb, idősebb levelekből főzelék készíthető.

Egyiptomban és Szudánban nemesített változatait kerti növényként termesztik.
A nemesített kerti növénynek csak a levélmérete különbözik a vadon termőétől.
Nyugat-Európában pedig vadon begyűjtik, majd friss saláta alapanyagként hozzák forgalomba. ""

Forrás:http://antalvali.com

Én kész vagyok ettől amit róla olvastam!!!




 
 
0 komment , kategória:  Magazin- Gyógynövények  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2297 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 191
  • e Hét: 2045
  • e Hónap: 7380
  • e Év: 256074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.