Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
Morvai Krisztina: A Sargentini-jelentés elbukott
  2018-09-12 23:07:13, szerda
 
  A Sargentini-jelentés elbukott - Sorosék írhatják az újat! Nincs meg a kétharmad - állítja Morvai (videóval)

Link


Felszólalásában Morvai Krisztina kijelentette: óriási különbség van a ,,tartózkodás" szavazat, mint a képviselő érdemi megnyilatkozása és a ,,nemszavazás" között. Érveit részletesebben kifejtette felszólalásában. A matematikai logika alapján az egyszerű többséggel érvényes szavazatok esetében a ,,tartózkodás" az érdemi döntésbe ,,nem számíthat bele", azonban a leadott szavazatok kétharmadának igen voltát igénylő szavazásoknál nagyon is számít az a tény, hogy a ,,tartózkodás" szavazat érdemi szavazat, míg ,,nemszavazás" pedig azt jelenti, hogy a képviselő úgy döntött, hogy nem ad le szavazatot az adott kérdésben.Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai Krisztina: Sargentini és társai nem okos emberek
  2018-09-08 19:29:24, szombat
 
  Morvai Krisztina: Sargentini és társai nem okos emberek (videóval)


Link

Megcsúfolja a jogállamiságot a Sargentini-jelentés. A dokumentum számos olyan ponttal kapcsolatban fogalmaz meg kritikát Magyarországgal szemben, amelyek soha nem voltak szabályozva az Európai Unió joganyagában. Az eljárást, amelyet a jelentés megszavazása esetén megindítanának az ország ellen, semmilyen jogszabály nem rögzíti. Ennek problematikusságáról Morvai Krisztina, független európai parlamenti képviselő beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai Krisztina sajtóközleménye a Sargentini-jelentésről
  2018-09-06 23:03:40, csütörtök
 
  A Sargentini-jelentésről (a Magyarország elleni 7. cikkely szerinti eljárásról) és a migrációellenes, szuverenitás-párti országok/politikai erők elleni ,,egész pályás letámadásról" az EP-ben (videóval)

(Morvai Krisztina sajtóközleménye)

A magyarok által már jól ismert ún. Sargentini-jelentés és az ennek kapcsán alkalmazható, a 7. cikk szerinti szankciók lehetőségéről - sajátos szimbólumként - éppen szeptember 11-én tart vitát az Európai Parlament plenáris ülése, Strasbourgban. A szavazásra másnap kerül sor. A jelentést és a hazám elleni kapcsolódó szankciók alkalmazását természetesen nem szavazom meg.

Jogászként, választott politikusként és magyar emberként egyaránt felháborítónak tartom ezt az eljárást. Jogászként azért, mert paradox módon pontosan a ,,jogállamiság" fogalmát csúfolja meg, ami történik. A jogállamiság (rule of law, a jog uralma) - leegyszerűsítve - két pilléren nyugszik. Az egyik az ún. anyagi jogi jellegű (szubsztantív) pillér: világos, egyértelmű és előre megismerhető szabályokkal kell meghatározni a megengedett illetve a nem megengedett magatartások körét, mind a személyek, mind pedig az állam és annak szervei számára. Hogy egy példát hozzak a saját szakterületemről: senkit nem lehet olyan cselekmény miatt büntetőjogi felelősségre vonni, amely nem került bűncselekményként szabályozásra és tilalmazásra a cselekmény elkövetése előtt. Az Európai Parlament olyan dolgokért kívánja felelősségre vonni Magyarországot, amelyeknek nem történt meg előzetesen a szabályozása uniós szinten illetve amelyek nem is tartoznak az Unió hatáskörébe. A másik pillér az eljárásjogi. Ennek lényege: felelősségre vonásra olyan eljárásban kerülhet sor, amelynek lépései pontosan meghatározottak, garanciákkal körülbástyázottak. A tények megállapítása, az ehhez szükséges bizonyításfelvétel s a további lépések precíz eljárási rendben kell, hogy történjenek. Az ún. 7-es cikkely alkalmazásához - ideértve a Magyarország ellen most folyó eljárást is - hiányzik egy nagyon fontos közbenső lépés, amelyre egyébként már az Európai Parlament maga is többször felhívta a figyelmet: ki kellene alakítani és jogszabályba foglalni a jogállamiság rendszerszintű megsértésének megállapítására irányuló eljárás rendjét. Ez mind ezidáig nem történt meg. Ezért csak szabályozatlan, azaz önkényes eljárásról beszélhetünk. Ebből következően a Magyarországgal szembeni eljárás pontosan annak ékes bizonyítéka, hogy miért is van oly nagy szükség a jog uralmának, a jogállamiságnak az elvére és annak gyakorlatba ültetésére. Leginkább azért, mert ennek hiánya önkényhez vezethet, s mint látjuk, vezet is.

Politikailag is elhibázottnak tartom akár Magyarország, akár más tagállam ellen a hasonló ,,vádlottak padjára ültetést", tekintettel arra, hogy az államok szuverenitását megőrző, ún. ,,nemzetek Európája" modellben hiszek, nem pedig a nemzeti szuverenitást durván csonkoló, federalista ,,Európai Egyesült Államok" modellben. Közel tíz éves európai parlamenti képviselői tapasztalatom azt mutatja, hogy a 7-es cikkely alkalmazása a mindenkori politikai bosszúállás és sarokba szorítás eszköze lehet, s estünkben is erről van szó. (Mindazonáltal megjegyzem, hogy tapasztalataim szerint Magyarországnak és az Orbán-kormánynak kifejezetten hasznos volt, és az európai parlamenti választásokon is az lesz az a ,,reklám", amelyet a Sargentini-jelentés és az ehhez kapcsolódó eljárás biztosított. Ezen túlmenően a Magyarország elleni eljárás nagyban segíti az európai választópolgárokat a közelgő választásokon: a jelenlegi összetételű Európai Parlament láthatóan szigorúan megbünteti azokat a tagállamokat, amelyek - összhangban a lakosság többségének akaratával - megakadályozzák a tömeges migrációt. Ebből következően olyan pártokra kell szavazni, amelyek nem tesznek ilyet. Ilyen egyszerű...).

A jogállamiság, a demokrácia és az emberi jogok helyzetének vizsgálatára a jövőben - bizonyos feltételek mellett - olyan rendszert tudnék elfogadni, amelyben - hasonlóan a strasbourgi székhelyű Európa Tanács modelljéhez - minden egyes EU tagállamnak időszakosan jelentéseket kellene készítenie előre meghatározott és precízen lefektetett vizsgálódási szempontok mentén az előre kialakított normák alapján és ezt minden egyes országra nézve ugyanazon eljárásrendben értékelnék. Az egységes szempontrendszer és szabályrendszer nélkül, mint tapasztaljuk, elkerülhetetlen a "kettős mérce", az önkény és a politikai bosszúállás alapos gyanúja.

II. Egész pályás agresszív támadás a migráció-ellenes országok és politikai erők ellen Brüsszelben

Az elmúlt hét brüsszeli eseményei is azt bizonyítják, hogy az Európai Unió jelenlegi fősodratú erői - ideértve a Soros szervezeteket is - egész pályás, agresszív támadásba kezdtek a migrációellenes, nemzeti szuverenitás párti tagállamok illetve politikai erők ellen, láthatóan megrémülve a májusi EP választások várható eredményétől. Szeptember első hetéből három eseményt szeretnék kiemelni ennek bizonyítására.

1. Megdöbbentő és számomra először hihetetlen módon az Európai Néppárt (EPP) néhány képviselője rendezett nagyszabású meghallgatást a lengyel Soros alapítvány képviselői számára. Az előadók egyebek mellett ,,őrültnek" nevezték a lengyel kormány támogatóit, és párhuzamot vontak a weimari köztársaság idején kialakult ,,társadalmi mazochizmus" , a nácik támogatásának kezdete és a jelenlegi lengyelországi folyamatok között. (A nyitó előadások az alábbi videófelvétel első 40 percében hallhatóak, lengyel illetve angol nyelven). Miután a hallgatóság soraiban helyet foglaló, s a Soros aktivistákkal egyet nem értő lengyel patrióta politikus ellenvéleményének adott hangot, a meghívott aktivisták olyan hangos és kitartó üvöltésbe kezdtek, aminek eredményeként kifejezetten fenyegető légkör uralkodott el a teremben. A ,,vérbeli demokrata reakció" a felvételen 42 perc 40 mp-nél kezdődik, mindenki számára ajánlom, aki meg akarja érteni, mi is folyik az Európai Unióban s e folyamatokban mi a szerepe a Soros szervezeteknek. Idegen nyelvtudás nem szükséges, a jelenet önmagáért beszél.) Niedermüller Péter magyar képviselő ezt követően együttműködést ajánlott fel a meghívottaknak, hangsúlyozva érdek- és értékközösségüket, rámutatva, hogy ,,lengyel-magyar szövetségre van szükség a liberális demokráciáért". (ld. a felvétel 44. percétől) Saját felszólalásomban rámutattam, hogy az együttműködés bizonyára sikeres lesz, hiszen a demokrácia és a szólásszabadság védelmében fellépő balliberálisok a lengyelek esetében fenyegető üvöltözéssel, a magyarok esetében tömegbe lövetéssel, szemkilövetéssel reagálnak az ellenvéleményekre. Az Európai Unióban a migrációellenes, nemzeti érzelmű politikai erőkkel szembeni folyamatokról sokat eláruló esemény felvétele (amelynek forrása Róża Thun lengyel, Európai Néppárti képviselő facebook oldala, itt látható, sajnos nagyon rossz hangminőségben)

Videó: Lengyel vita az EP-ben, 2018. szeptember 4. Link

Az eseményt a következő (számomra és nyilván mások számára is meglehetősen félrevezető) plakáttal hirdették:

2. Hetes cikkelyes eljárásra - Lengyelország és Magyarország után - felkészül: Olaszország

Az Európai Parlament dinamikáját ismerők számára az e heti FEMM (Női Jogi) bizottsági ülésen világossá vált: Olaszországot is eléri az Európai Parlament bosszúja, ahogy az összes migráció-ellenes tagállamot. A valószínűsíthetően már alakuló 7-es cikkelyes eljárás e heti előjátéka számomra különösen visszataszító volt. A nők elleni erőszak áldozatait támogató büntetőjogászként mélyen megrendített és felháborított, hogy ezen áldozatok szenvedését zsákmányolták ki politikai célokra, amikor az olasz kormány emberi jogokat sértő és demokrácia-ellenes gyakorlatait bizonyító meghallgatást tartottak, feminista olasz jogvédők meghívásával. A meghívó Forenza képviselőnő volt (GUE/kommunisták), aki nyitóbeszédében - egyebek mellett - a következőkre mutatott rá: ,,Olaszországban rasszista és szexista hangok erősödnek meg az országos politikában... Fontos, hogy...az európai értékekre utaljunk..." Beszédében egy állásfoglalás megfogalmazására biztatta az Európai Parlamentet, amely állásfoglalásban a fentebb említett olasz jogsértéseket ítélnék el. A Magyarország ellen folyamatban lévő eljárás keretei között hazánkba látogató FEMM bizottsági delegáció vezetője, Maria Noichl képviselőasszony - egyebek mellett - a következőket hangsúlyozta: ,,Ahol a demokrácia sérül, először mindig a nők jogait korlátozzák...Nem véletlen, hogy ez most pont Olaszországban történik..." Rámutatott: hasonló a helyzet Magyarországon, Lengyelországban és Ausztriában is. Érdekes módon kizárólag migráció-ellenes tagállamokat sorolt fel a képviselőnő, mint hogyha csak ezekben lenne probléma a nők elleni erőszak állami kezelésével. Elfelejtette megemlíteni - egyebek mellett- a németországi vagy éppen svédországi tömeges, nők elleni erőszakos cselekményeket és az állami megelőzés és beavatkozás látványos hiányát. Hangsúlyozta viszont: ,,Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a fasizmus, a rasszizmus és a nők elleni erőszak ellen határozottan fellépjünk." Ebben erősítette őt meg a magyarok számára szintén jól ismert Malin Björk kommunista képviselőnő, aki utána szólalt meg, és egyebek mellett erre biztatta az Európai Parlamentet: ,,Szervezkednünk kell!" Egy másik képviselő a következőket mondta: ,,A nők jogáról szóló beszéd voltaképpen egy átfogó politikai csatában jelenik meg...Demonstratív gesztusokra van szükség..." (Noichl asszony felszólalása az alábbi felvételen 26:30-tól látható, őt követi Malin Björk, majd 34:45-től az előbb említett felszólalás. Forenza asszony beszéde a felvétel legelején látható. Saját felszólalásom 38 perc 58 másodpercnél kezdődik. Rendkívüli nehézséget jelentett - bár már kezdem megszokni -, hogy a jelenlévők folyamatos ordítása közepette kellett beszélnem, amiből a felvételen csak foszlányok hallatszanak, de remélhetőleg érezhető az esemény hangulata, és az is, hogy a meghívottak mit is gondolnak a demokráciáról. Felszólalásomban rámutattam: a nők jogaival foglalkozó büntetőjogászként felháborítónak találom, hogy látványosan aktuálpolitikai célokra, a migrációellenes tagállamok megrendszabályozására használják fel a nők elleni erőszak áldozatainak szenvedéseit. A ,,kedves" vendégek egy csoportja részéről a hivatalos zárás után volt szerencsém verbális és fizikai fenyegetéseket is kapni, ami különösen annak fényében elgondolkodtató, hogy az illetők a nők elleni erőszak ellen fellépő aktivistákként azonosítják magukat. 50 perc 30 másodperctől Forenza Képviselőasszony végre a lényegre tért, amikor azt rótta fel Olaszországnak, hogy a migránsokat szállító hajók kikötését megakadályozza, illetve az ideérkező migránsok jogait sérti. (Nálam itt sajnos elszakadt a cérna...) Kyenge képviselőnő is (54 perc 10 másodpercnél) a migránsok jogainak sérelmét rója fel Olaszországnak, immáron kevésbé kendőzve el az összejövetel valódi célját.

A vita itt látható:

Videó: FEMM vita az EP-ben, 2018. szeptember 3. Link

3. Az Unió nem rejti véka alá: a közelgő EP választásokon pénzével és erőforrásaival kizárólag a migrációpárti politikai erőket fogja támogatni

Szintén a héten került sor az európai uniós nagykövetek éves konferenciájára, az Európai Parlamentben. A program fókuszában a közelgő európai választások álltak. Valcarcel alelnök a következőképpen fogalmazott: ,,világszerte a populizmus egy új hullámának vagyunk tanúi, amely leegyszerűsítő megoldásokat kínál, gyűlöletet, xenofóbiát és protekcionalizmust, amelyek nem egyeztethetők össze egy erős, globális kormányzással." ,,Olyan időben, amikor a multilateralizmus fokozottan veszélyeztetett, fontosabb mint bármikor, hogy az Európai Unió erős és egységes legyen a szabályokon nyugvó multilaterális rend védelmében."

Emellett az Európai Unió illetékes vezető tisztségviselői beszédeikben (a zárt ülésen) azt hangsúlyozták, hogy az általuk gyűlölködőnek és xenofóbnak tartott (más néven migrációellenes és ,,Európai Egyesült Államok"-ellenes) politikai erőkkel szemben az EU (anyagi, személyi és egyéb) forrásaival nyíltan a migráció-párti és ,,Európai Egyesült Államok"-párti politikai erőket fogják támogatni a májusi választásokon. Ez a hozzáállás rendkívül problematikus, hiszen az uniós közpénzek felhasználásakor tilos lenne ilyenfajta megkülönböztetést alkalmazni. Ugyanakkor, nekünk magyaroknak jól ismert ez a ,,megoldás", hiszen például az európai uniós csatlakozásunkról szóló népszavazást megelőző kampányban is megtapasztalhattuk, hogy kizárólag a belépéspárti erők kaptak támogatást és finanszírozást.

Összességében megállapítható, hogy a jövő heti ,,Magyarország-vitára" és a májusi európai parlamenti választásokra készülődve a migrációellenes és nemzeti szuverenitás párti politikai erők egész pályás és rendkívül agresszív támadása folyik Brüsszelben, illetve Strasbourgban. Ennek a hangulatnak és összefüggésrendszernek ismeretében kell szemlélnünk a Sargentini-jelentés vitáját és szavazását.

Tisztelettel
Dr. Morvai Krisztina EP képviselő

(Független)


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Jogállamiság ügyben jobb, ha magába néz „Brüsszel̶
  2018-08-15 21:10:51, szerda
 
  Jogállamiság ügyben jobb, ha magába néz ,,Brüsszel"! - mutatott rá Morvai Krisztina (videóval)


Link

"Például, hogyha Soros György, vagy más lobbisták zárt ajtó mögött tárgyalnak az Unió vezetésével, az a jogállamiság szabályainak a súlyos megsértése. Szintén az, amit a múltkor tárgyaltunk: ha Barroso úr, aki főbiztos volt, most már a Goldman Sachsnél dolgozik, és visszajár ide lobbizni, az szintén a jog uralmának megsértése"... "az Európai Unió arra vetemedik, hogy a 7. cikkely szerinti eljárást kezdeményezzen hazám, Magyarország és Lengyelország ellen, a jogállamiság megsértése miatt. Nem gondolják, hogy Önöknek azonnal, ezután az ülés után rögtön le kellene állítaniuk a 7. cikkely szerinti eljárást, és inkább saját maguk ellen kellene ilyet kezdeményezniük?" - két felszólalásában tartott tükröt az EU elé Morvai Krisztina ,,jogállamiság-deficit ügyben", 2018 tavaszán.
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai Krisztina - ECHO TV-ben
  2018-06-02 22:24:19, szombat
 
  MORVAI KRISZTINA A JOBBIKRÓL, BRÜSSZELRŐL ÉS SOROSRÓL AZ ECHO TV-BEN

Megdöbbent és felháborít a Jobbik jelenlegi vezetőinek szívtelen, lelketlen, mi több, diktatórikus magatartása.

A Szent Koronára tett esküvel zsarolt Dúró Dórát arra kérem, hogy az eskü teljes szövegére és szellemiségére figyelemmel ne adja vissza mandátumát az eltorzult, felismerhetetlen Jobbiknak, hanem független képviselőként használja azt a valódi nemzeti érdekek képviseletére, összefogva a többi olyan (egykori) jobbikossal, akik megelégelték a párton belüli terrort.


Hasonlóképpen meg kell őriznie mandátumát a többi esetlegesen hasonló helyzetbe kerülő ,,jobbikos" országgyűlési vagy önkormányzati képviselőnek. Az interjú második részében azt mutattam be, hogyan állítják elő együtt Brüsszel és Sorosék boszorkánykonyháiban a Magyarországgal szembeni hazug jelentéseket a gyalázatos 7. cikkely szerinti eljárás keretében.

Morvai Krisztina

Videó: Új frakció alakulhat a Jobbikból távozó képviselőkből? - Morvai Krisztina - ECHO TV Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Pesti Srác Díj Dr. Morvai Krisztina részére
  2018-05-30 18:29:37, szerda
 
  "Mert a gumigerincet utálom..." Wittner Mária átadta Morvai Krisztinának a Pesti Srác-díjat (Videóval)

Link

Wittner Mária halálraítélt 1956-os szabadságharcos adta át Morvai Krisztina EP képviselő részére - munkájának elismeréseként - az 1956 - Pesti Srác díjat, 2018. május 25-én az Adler kávéházban, a Budaörsi Polgári Kaszinó rendezvényének végén. A Pesti Srác Alapítvány kuratóriuma nevében megszólaló Wittner Mária megosztotta néhány börtönbeli élményét s az Európai Unióról alkotott véleményét is.

A Magyarságért hozott áldozatának, elkötelezettségének, munkájának elismeréseként adományozza az 1956-os Pesti Srác Alapítvány. A Pesti Srác Díj az ismert, Corvin-közi Jancsika szobor kicsinyített mása. Ehhez jár a jelképes pénzösszeg is, egy 500 Forintos, az 50. évfordulóra kiadott - és még élő 56-os "felkelők" aláírásával hitelesített - emlékbankó formájában. A Díj 2009. március 15-e alkalmából került először átadásra.

A díszoklevél aláírói a kuratórium nevében: Trencsényi László és Wittner Mária.

Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai nyílt levele Kásler Miklós miniszternek
  2018-05-24 20:19:27, csütörtök
 
  Értelmes dolog történt Brüsszelben az Európai Parlamentben! (Morvai nyílt levele Kásler Miklós miniszternek)


Ritka eset mostanában, hogy értelmes és Magyarország számára is hasznos dolog történik az Európai Parlamentben. Május 23-án szerdán került sor az agyvérzés megelőzésével kapcsolatos európai cselekvési terv kihirdetésére. Ezzel kapcsolatosan írtam nyílt levelet Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak.

A levél itt olvasható: Link

A levélhez mellékelt összefoglaló anyag angol nyelven itt olvasható: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai Krisztina levele Bolgárnak
  2018-05-10 10:32:31, csütörtök
 
  Ne tőlem féltse az emberi jogokat, a szabadságjogokat, DRÁGA BOLGÁR ÚR! - Morvai Krisztina nyílt levele

Drága Bolgár Úr, arra kérem, ne tőlem féltse az emberi jogokat Magyarországon, hanem attól az ,,értelmiségtől", amelyik...

No, nem is folytatom, inkább elmesélem mi történt a minap, Anyák napján. Dél körül a családi ünnepi ebédre tartva az autómban az Ön műsorára kapcsoltam, és arra lettem figyelmes, hogy két kedves kartársával éppen rajtam gúnyolódnak. ,,Morvai Krisztina persze nem szavazta meg a médiaszabadságról szóló jelentést a héten Brüsszelben..." - mondta egyikük. ,,Nem csodálkozom..."- reagált a másik gúnyosan nevetgélve, majd hármasban kacarásztak jólesően. Késésben voltam a fontos eseményről, nem tudtam tovább hallgatni Önöket. Parkolás, slusszkulcs, vágtázás a budai kisvendéglőbe, közben rövid bosszankodás a hallottak miatt...

És akkor ismét kiderült, hogy az élet milyen különleges tehetségű, furfangos rendező...

Mielőtt megtalálnám a mi asztalunkat, hozzám lép egy csodaszép, fiatal várandós nő, kézen fogva aprócska kislányával: ,,Szervusz Krisztina! Emlékszel rám? Horváth Zsófi vagyok 1, 2006-ban találkoztunk. Tudod, a páromat és engem is akkor ismertél meg..." Meghatódva emlékeztem vissza a történetre, amely nem volt akkor egyedülálló, de mégis különleges. ,,Persze, hogy emlékszem. Egy időben vertek benneteket véresre a rendőrök, a szintén egyetemista fiatalemberrel, akit ezen a különleges alkalmon ismertél meg, majd pedig együtt vittek benneteket a fogdára, és a büntetőeljárás is együtt folyt ellenetek. Akkor szerettetek egymásba, de aztán elvesztettük a fonalat, nem tudom, mi történt a koncepciós eljárás befejezését követően..." - mondtam kérdően a pocakjára és a kislányra nézve. Elmosolyodott: ,,Igen, jól sejted, összeházasodtunk. Vértesaljai Laci Atya adott össze bennünket..." - mondta szintén jelentőségteljesen, tekintettel arra, hogy - amint arra Drága Bolgár Úr és a stúdióban beszélgető kartársai is bizonyára emlékeznek - ő volt az a katolikus pap, akit papi egyenruhájában vertek össze 2006. október 23-án a rendőrök. ,,Többekkel tartjuk a kapcsolatot, például szegény Teri nénivel, tudod Krisztina, a tanárnővel, akivel együtt ültünk összeverve a rabomobilban és együtt vittek bennünket a fogdára... Ő sajnos nincs jól. Hiába telt el olyan hosszú idő, pszichésen nem tudta kiheverni azóta sem a történteket..."

Ezen a ponton kezdett el már integetni a családom az asztaltól, így abba kellett hagynunk a beszélgetést. Jó lett volna hallani a többiekről is, bár annak a több ezer összevert, bebörtönzött, megalázott embernek a történetét, akik 2002 és '10 között - azaz az Önök idejében, Drága Bolgár Úr - tapasztalták meg a magyar balliberális oldal sajátos felfogását a szabadságjogokról, nos, azt a sok történetet aligha tudnánk maradéktalanul összegyűjteni. (Emlékeztetőként küldök Drága Bolgár Úrnak két olyan linket, amin a túlélők beszélnek a 2006 őszi eseményekről, de küldök olyat is, amin Budaházyt verik véresre a 2002-es Erzsébet hídi blokádon, no meg olyat is, amikor engem már hivatalos európai parlamenti képviselő-jelöltként fújnak közvetlen közelről arcon a könnygázzal 2009-ben...) Volt szerencsém tehát megismerni a balliberális oldal felfogását a szabadságjogokról, és úgy érzem, emberi jogokkal foglalkozó jogászként és az egykori Civil Jogász Bizottság valamint a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tagjaként nem szorulok rá arra, hogy Önök leckéztessenek arról, hogy mi is a szabadság, mik azok a szabadságjogok. Az Önök felfogását már megismertük akkor, amikor folyamatosan bagatellizálták, minimalizálták a 2002 és '10 közötti kormányok embertelen és brutális jogtiprásait. Értse meg Drága Bolgár Úr, hogy ez nem az Önök pályája... A szabadságjogokról való eszmefuttatás és gúnyolódás nem az a terület, ahol Önök egyetlen percig is hitelesek lehetnének. A szólásszabadsággal és a véleménynyilvánítási szabadsággal összefüggő emberi jogokat ne tekintse szakterületének az a balliberális értelmiség, amelyik 2002 és '10 között azt tette, amit tett...

De persze szívesen elárulom Önnek, hogy miért is nyomtam a ,,tartózkodás" gombot a médiaszabadságról szóló múlt heti brüsszeli jelentés esetében. Nem azért, mintha nem tartanám fontosnak a médiaszabadságot és általában a szabadságjogokat. (Bár ismételten szeretném hangsúlyozni: a szabadságjogok szeretetéről és védelméről kissé más fogalmam van, mint Önnek és pajtásainak...) Azért tartózkodtam, és nem szavaztam ,,igen"-nel, mert a jelentés - ahogy az mostanában az Európai Unióban megszokott - több ízben hangsúlyozza a ,,gyűlöletbeszéddel" szembeni fellépés szükségességét, továbbá olyan megfogalmazásokat alkalmaz, amelyek értelmezhetőek úgy, hogy újfajta cenzúra - cenzor szakemberek illetve cenzor testület - kialakítására készül az Európai Unió. Ami a gyűlöletbeszédet illeti: a migrációs válság 2015. évi kezdete óta a következőt tapasztalom az Európai Unióban: azokat a személyeket (polgárokat), csoportokat illetve tagállamokat, amelyek a tömeges migrációt elutasító bevándorlás-politikát vallanak magukénak, ,,idegengyűlölőnek" minősítik. Logikusan következik ebből a megközelítésből, hogy a tömeges bevándorlás ellenzői a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályozásoknak ,,hála" folyamatosan korlátozva vannak szólásszabadságukban, véleménynyilvánítási szabadságukban, és szinte tökéletesen elnyomásra kerül a bevándorlás-politikákkal kapcsolatos vita lehetősége is. 1963-ban születtem, így volt szerencsém megtapasztalni, mit jelent a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának elfojtása valamilyen ,,magasabb nemes célra" hivatkozással. Nem vagyok hajlandó ezt támogatni, ez volt tehát az egyik oka annak, hogy tartózkodással szavaztam. A másik pedig: szintén születési évemből következik, hogy megéltem azt, amikor Lendvai Ildikó elvtársnő és mások cenzúrázták, hogy mi az, ami megjelenhet és mi az, ami nem. A rendszerváltozás után csodálkozva tapasztaltam, hogy most ugyanazok a személyek, ,,szakemberek" szónokolnak nekünk arról, hogy mi is a demokrácia, a szólásszabadság és a médiaszabadság. Az a helyzet, Drága Bolgár Úr, hogy nem szeretném megélni, és saját szavazatommal támogatni, hogy újfent - immáron az Európai Unió által kinevezve - Lendvai Ildikó és más főcenzorok határozzák meg, hogy miről lehet, és miről nem lehet beszélni a saját hazámban. Nos, ezek tehát az indokai annak, hogy nem szavaztam meg a médiaszabadságról szóló jelentést.

A számos egyébként kiváló indítvány mellett megtalálhatóak (persze jól elrejtve) az általam említett és erősen kifogásolt részletek is a jelentésben. Kérem, ne vegye rossz néven, hogy ha szabadságjogi kérdésekben ezután sem az Önök ízlésének próbálok megfelelni.Szívélyes üdvözlettel: Dr. Morvai Krisztina
jogász, egyetemi docens
európai parlamenti képviselő

Linkek:

Lovasroham a Károly körúton Link

Budaházy-film Link

Könnygáztámadás Dr. Morvai Krisztina ellen a Nádor utcában Link

Összefoglaló a Civil Jogász Bizottság munkájáról (1-2. rész) Link

Tank 2006. október 23-án Link

1 *a neveket a szereplők védelmében megváltoztattam


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Magyarország meghatározó lehet a 2019. évi európai parlament
  2018-05-07 23:48:29, hétfő
 
  Magyarország meghatározó lehet a 2019. évi európai parlamenti választáson! (Morvai az M1 Tv-n)

Óriási a szakadék az európai polgárok többségének véleménye és az őket elvben képviselni hivatott politikusok döntései között. Különösen így van ez az európai uniós döntéshozatalban elsősorban a tömeges migráció ,,befogadásával" valamint az Európai Egyesült Államok tervvel kapcsolatban. Mindenki számára világos: az összes európai uniós tagállamban elutasítja a migrációt a polgárok többsége, és a nemzeti szuverenitást, a ,,nemzetek Európáját" kívánják az Európai Egyesült Államok terv helyett. Magyarország, Lengyelország és a visegrádi országok azon kevés tagállam közé tartoznak, ahol a ,,politikai elit" véleménye visszatükrözi a többségét ezekben a kérdésekben. Éppen ezért nagyon meghatározó lesz ezen országok szerepe a 2019. évi európai parlamenti választáson.

,,A régi szép kommunista időkben" Moszkvába kellett menni raportra azoknak a politikusoknak, akik nem teljesítették a központi akaratot. Nálunk is sokan leragadtak ennél a gondolkodásmódnál. Ők azok, akik kárörvendően bizonygatják: az Európai Néppárt már nem sokáig tűri el Orbán Viktor és a magyar konzervatív néppárt, azaz a Fidesz-KDNP ,,külön utas politikáját". A helyzet azonban, - meggyőződésem szerint - gyakorlatilag fordított. Az Európai Néppárt frakció vezetősége retteg attól, hogy a 2019-es választásokon Magyarország és a visegrádiak már esetleg úgy indulnak, hogy egy új, saját néppárti frakciót hoznak létre. Az embereknek ugyanis elegük van (Európa szerte) abból, hogy az elvben keresztény, konzervatív, nemzeti érzelmű Európai Néppárt gyakorlatilag mindenben hasonult a szocialistákhoz és a liberálisokhoz. Ugyanolyan migrációpártiak, ugyanúgy Európai Egyesült Államok pártiak. A 2019-es választások kapcsán két dolog is megtörténhet az Európai Néppártban: a magyarok a visegrádiakkal belülről megreformálják, változásra kényszerítik a frakciót, vagy az sem kizárt, hogy önálló pártfrakciót hoznak létre. Mivel az európai emberek megtapasztalták, hogy létezik olyan ország, ahol a kormány megvédi az embereket a tömeges migrációtól, nyilvánvaló, hogy ennek a pártfrakciónak hatalmas népszerűsége lenne. A ,,merjünk kicsik lenni" politikája a múlté. A 2019-es EP választások elé Magyarországnak önbizalommal és igazsága tudatában kellene néznie. Szemben azok elképzelésével, akik szerint ,,raportra kell mászkálnunk", nekünk magyaroknak, voltaképpen minden bizonnyal történelemformáló szerepünk van az Európai Unióban. (A felvételen interjú látható Morvai Krisztinával az M1 TV ,,Ma este" című műsorában május 5-én.)


Videó: MORVAI KRISZTINA: BRÜSSZEL MINDENT MEGTESZ, HOGY RÁKÉNYSZERÍTSE A KORMÁNYT ELVEI FELADÁSÁRA


Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat!
  2018-05-02 23:46:02, szerda
 
  Juncker úr, nem hagyjuk zsarolni magunkat! Morvai az EU pénzekről szóló brüsszeli vitában (Videóval)


Link


Morvai Krisztina volt az első magyar, aki reagált azt követően, hogy szerdán Juncker hivatalosan is bejelentette: a ,,jogállamisághoz" fogják kötni az EU kohéziós/felzárkóztatási pénzeit, nyilvánvalóan Magyarország és Lengyelország migrációellenes politikáját büntetve. Emlékeztetőül: e két ország ellen folyik a hírhedt 7. cikkely szerinti eljárás a "jogállamiság megsértése" miatt. Nincs gond - szerintük - a jogállamisággal például Spanyolországban, ahol százszámra verhette véresre a rendőrség a katalánokat, de Magyarországon sem jelentettek problémát a szemkilövetések az EU számára, hiszen akkor még "mertünk kicsik lenni", ahogy azt elvárták tőlünk... Krisztina Juncker urat s egyúttal az európai választópolgárokat szólította meg egyperces felszólalásában.


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2077
  • e Hét: 8147
  • e Hónap: 55218
  • e Év: 2083426
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.