Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
Az „egyesült ellenzék” beengedi a migránsokat -
  2018-03-19 22:44:21, hétfő
 
  Az ,,egyesült ellenzék" beengedi a migránsokat - ha hatalomra kerülnek (Morvai Krisztina elemzése)-videóval

Videó:
Link

Minden ellenkező ígérettel szemben az ,,egyesült ellenzék" (más néven: a - most alakuló - ,,horror-koalíció") igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében. Morvai Krisztina elemzéséből kiderül, hogy ez miért vehető biztosra.


Morvai Krisztina: ,,Féltem Magyarországot Brüsszeltől"


Interjú:

A Vona Gábor által is osztott ,,szavazzunk mindenhol a legesélyesebb ellenzéki jelöltre" jelszóval lehet, hogy pontosan a jobbikosok segítik majd vissza a hatalomba Gyurcsány Ferencet a párt EP-képviselője szerint. A Figyelőnek adott interjújában Morvai Krisztina a Békemenet fontosságáról és a közel egy évtizedes brüsszeli tapasztalatairól is beszélt.

- Közel tíz éve európai parlamenti képviselő, így testközelből láthatja, hogy mi zajlik a brüsszeli intézmények falain belül. Mik a tapasztalatai?

- Brüsszelben van egy egységes ideológia, melyet nevezhetünk Európai Egyesült Államoknak vagy neoliberális globalizációnak, ugyanakkor a lényeg tulajdonképpen ugyanaz. Az uniós elit egy új ideológia, egy új Európa és ezzel párhuzamosan egy új embertípus létrehozásán dolgozik, melyhez szorosan kapcsolódik a tömeges bevándorlás. Ez könnyen belátható. Amikor például azt mondom, hogy de kérem szépen, miért bántanak minket, mi, magyarok csupán az öreg kontinens értékeit védjük, akkor Brüsszelben azonnal megkapom a szemrehányó választ: ,,Na de milyen Európáét, a régiét, az ósdiét." Tehát ennyiben a kommunizmusra hasonlít a dolog; egy új társadalmat építenek egy új embertípussal, hogy ,,felülemelkedjenek" a keresztény kultúrán és a nemzeti szuverenitáson.

- Milyen lenne ez az új Európa, miként kell elképzelni?

- Sokszínű, sok helyről jövő lakosságú és - bár nincs kimondva, de - iszlamizálódó földrészt kell elképzelni, melyben megszűnnek a nemzetállamok és az eddig ismert európai kultúra. S ezt a végletekig erőltetik, hogy szép fokozatosan hozzászoktassák az embereket.

- Hozzászoktassák?

- Igen, ez egy nagyon hosszú folyamat, melyet az elmúlt kilenc évben végig követtem. Főként azóta figyelek oda tüzetesen, amióta Magyarország is erősen érintett. A bűntudatkeltéssel indult, melynek az volt a szlogenje, hogy az ideérkezők mindegyike menekült, a borzasztó körülmények elől futnak Európába, és micsoda rettenetes országok azok, amelyek nem hajlandók befogadni őket. Utána elkezdték összecsúsztatni a menekült és a migráns kifejezést, gyakorlatilag egymás szinonimájaként használva ezt a két szót. S most, a harmadik fázisban jutottunk el odáig, hogy mára leplezetlenül kimondják: a migráció jó dolog, egy európai érték. Ezért aki az európai értékeket vállalja, az EU-hoz akar tartozni, annak a tömeges bevándorlást kedvezően kell fogadnia.

- Ugyanakkor az európai érték kifejezés továbbra is pozitívan hangzik, és szinte mindennap hallani a bevándorláspárti politikusok szájából.

- Pontosan. Éppen ez a lényeg. Az emberek fülének jól cseng. Csak már egészen mást értenek alatta, mint évtizedekkel korábban. Mára az identitás háttérbe tolását és a migránsok tömeges befogadását jelenti. Brüsszelben mostanra emberi jogi természetűnek számít a migráció. Ahogy a nemét, úgy a lakhelyét is bárki szabadon megváltoztathatja. Ez az új Európa, az új társadalom. És az uniós zászló ma mindennek a szimbóluma. Véleményem szerint ha a nemzeti oldal ez ellen nem küzd, akkor a katasztrófa felé sodródik az egész ország.

- Ha már EU-s zászló, mostanában elég gyakran látni a Jobbik másokkal közös megmozdulásain. Vona Gábor nem látja ezt a folyamatot?

- Mivel az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy valójában mit is jelent az európai érték kifejezés, mi igazából a brüsszeli törekvés, így a lakosság többsége továbbra is gyakorlatilag feltétel nélkül uniópárti. Az átlagválasztónak az EU-ról a pénzügyi források, az átjárható határok és hasonló, abszolút pozitív dolgok jutnak az eszébe. Bár lennék abban a helyzetben, hogy részletesebben elmagyarázhassam Vona Gábornak azt, hogy miként fonódik össze manapság a közösség egésze a tömeges bevándorlással, s mennyire elválaszthatatlan a kettő egymástól! De mivel Gáborral 2014 óta érdemben nem találkoztam és beszéltem - számos próbálkozás ellenére -, nem tudtam meggyőződni arról, mennyire van tisztában ezzel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ki kellene lépni az unióból, de a közösség zászlajának a lengetése, illetőleg az európai értékekre való állandó hivatkozás kéz a kézben jár a tömeges migráció elfogadásával. Összességében: nem tartom helyesnek ezt az új trendet, az EU zászlaja mint szimbólum elfogadását.

- Ez ugyanakkor 180 fokos fordulat a Jobbiktól. A párt politikai közössége miként viseli mindezt?

- Úgy vélem, ha a Jobbik tartaná azt az irányt, amelybe 2008-09-ben elindult, akkor tudna nyerni a választáson. Most azonban, mivel 2014-ben valami oknál fogva gyökeres fordulat állt be a pártelnöknél, az a képtelen helyzet állt elő, hogy lehet, hogy visszaléptetésekkel, egyezkedésekkel, a ,,szavazzunk mindenhol a legesélyesebb ellenzéki jelöltre" Vona által is osztott jelszavával pontosan a jobbikosok segítik majd vissza Gyurcsány Ferencet a hatalomba.

- De Vona Gábor kijelentette, hogy nem akar Gyurcsány Ferenccel egyezkedni. Akkor miként segítené hatalomra?

- A Jobbik elnöke számtalan alkalommal világossá tette, hogy az LMP-vel hajlandó lenne tárgyalni. És az utóbbi kivel egyezkedik?

- Az MSZP-vel.

- Igen, tehát a láncolat szépen összeér. A Jobbik tárgyal az LMP-vel, az LMP tárgyal az MSZP-vel, a szocialisták pedig Gyurcsány Ferenccel. Csak a vak nem látja, hogy egy olyan szivárványkoalíció létrehozásán dolgoznak, mellyel a DK vezetőjét segítik hatalomra, aki nemrég elismerte, hogy ha mindez megvalósul, akkor káosz következik. Emellett kivel találkozott elsőként a Vonáék által nyíltan támogatott Márki-Zay Péter? A szocialista Botka Lászlóval, aki egy uniós zászlót adott neki ajándékba.

- De hogyan tudnák megvalósítani ezt az összefogást? Miként adják el ezt a választóiknak?

- A béke, a szeretet és az összefogás jelszavát használják ki. A választópolgárok, akik nincsenek tisztában azzal, hogy valójában a politikai káoszra szavaznak, elmennek és leadják a voksukat egy ilyen formációra. Az Orbán-gyűlölettől elvakulva bele sem gondolnak abba, hogy mi a második lépés, miként alakítanának kormányt, milyen szörnyű helyzetbe taszítanák az országot.

- Sokak szerint mindez Soros György érdekeit szolgálja, aki ki tudná használni azt, ha Magyarországon politikai zűrzavar uralkodna. Mindeközben Vona Gábor nemrég üldözési mániának nevezte azt, hogy a kormány felhívja a figyelmet a spekuláns tervére.

- Európai parlamenti képviselőként én látom, hogy létezik egy elgondolás, amelyet leegyszerűsítve lehet akár Soros-tervnek is nevezni. Ez az új Európa eszméje, amelyről az imént beszéltem. Nap mint nap tapasztalom Brüsszelben, hogy ezen dolgoznak, és akik fel merik hívni minderre a figyelmet, azokat megbélyegzik, mondván: nincs helye az EU-ban annak, aki megsérti az emberi jogokat (értsd: ellenzi a migránsok befogadását). S ki kell jelenteni, hogy ha egy ilyen szivárványkoalíció jutna hatalomra, akkor olyan káosz uralkodna el, melynek következtében könnyen idegen érdekek befolyása alá kerülne az ország.

- Ugyanakkor néha úgy tűnik, mintha az emberek nem látnák át ezt a veszélyt.

- Nézze, én ráktúlélő vagyok. Amikor az ember küzd a betegséggel, kétség-beesik és mindent megtesz annak érdekében, hogy legyőzze a gyilkos kórt. Miután sikeresen kigyógyul belőle, idővel ismét hozzászokik ahhoz, hogy egészséges. Kihagyja a kontrollvizsgálatokat, nem aggódik már annyira a rák miatt. Ugyanezt látom sajnos a magyarok migrációval kapcsolatos hozzáállásában is. 2015-ben, amikor ostromolták a déli határt, akkor tiltakoztak és felléptek annak érdekében, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók beáramlását. A kormány pedig - nyugat-európai társaival ellentétben - meghallgatta az emberek szavát, s felépítette a déli határkerítést. Több évvel az események után azonban mintha csökkent volna a veszélyérzet, ami rendkívül nagy probléma. Ha ugyanis egyszer beengedik ide a bevándorlókat, akkor már nincs visszaút, búcsút inthetünk az eddigi életünknek. Ha egy szivárványkoalícióra adják le a szavazók a voksukat, akkor hónapokon belül ismét megindul a tömeges migráció Magyarország irányába.

- Holnap Békemenet, melyet éppen azért hívtak életre, hogy minderre felhívják a figyelmet, és kiálljanak a nemzeti szuverenitás mellett. Örül a kezdeményezésnek?

- A ,,nulladik Békemenet" szerintem is 2006. október 23-án volt, ahogy ifj. Lomnici Zoltán fogalmazott a Demokratában. Akkor még jóval egységesebb volt a nemzeti oldal, és sokkal világosabb volt, hogy az ellenfeleink azok, akik ránk rontottak, és akiket Gyurcsány Ferenc irányított ugyan, de hiába vannak most már két különböző pártban, akár az MSZP-ről, akár a DK-ról beszélünk, egyik se kért bocsánatot mindazért, ami ott és akkor történt. Most, hogy látható a veszélye annak, hogy ezek a gyalázatos szemkilövetők visszatérhetnek a hatalomba, jó ötletnek tartom egy újbóli Békemenet szervezését, amely ez esetben, úgy tűnik, nem pártrendezvény lesz. Én magam Strasbourgban leszek plenáris ülésen, azokban az órákban pont szavaznom kell, tehát március 15-én csak lélekben tudok Magyarországon lenni.

Névjegy

54 éves, Budapesten született.
Ügyvéd, egyetemi tanár.
A magyarországi családon belüli erőszak jelentős kutatója.
2009 óta a Jobbik EP-képviselője.
Elvált, három lánya van.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Morvai Krisztina nyílt levele Varga-Damm Andreának
  2018-03-06 21:37:12, kedd
 
  Morvai Krisztina nyílt levele Varga-Damm Andreának és a Jobbikosoknak a szemkilövetések bagatellizálásáról

Kedves Andrea!

Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben. Ők azok, akik 2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását. Mindezekre írod Te ezt:

,,A mostani azon kijelentés, hogy ha az ellenzék győz, négy évig nem lehet békemenet, azért is érthetetlen, mert hát mindig volt mód arra, hogy bizonyos emberek a kormányzatoktól megbecsülést nyerjenek a kormányzatok pártszínétől függetlenül. Egyébként pedig a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt."(forrás: Varga-Damm Andrea Facebook oldala)

(Szó szerint ezt írtad, Andrea, ennyit és nem többet, s ehhez illesztettél ,,illusztrációként" egy régi hírt azzal a címmel: Morvai egymillióért szakértett a Medgyessy kormánynak.)

Nem tudom, honnan származik az az információd, hogy ,,a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt." Kétlem, de tegyük fel, hogy igaz. Mégis, hogy lehet - pláne jogászként - egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút... vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére?

S azt se felejtsük el, hogy az elkövetők illetve felbujtóik azóta sem kértek bocsánatot, sőt kifejezetten helyesnek tartják, amit tettek, függetlenül attól, hogy most éppen az MSZP vagy a DK színeiben kívánnak visszatérni a hatalomba. Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük. Éppen ezért rendít meg, és keserít el az a jövőkép, hogy ezeket a kegyetlen hazaárulókat pont a ,,2006-os" Jobbik tűnik visszasegíteni a (,,szivárvány") kormányba, a bizarr koordinált jelöltállítások, egyeztetések útján. S hogy miből is gondolom így? Nos, megfejtettem a következő, nem túl bonyolult rejtvényt. Ha a Jobbik egyeztet az LMP-vel, az LMP pedig egyeztet az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely pedig egyeztet a DK-val, akkor végül is a Jobbik egyeztet-e a DK-val? Azt hiszem, aki már elég nagy ahhoz, hogy önállóan bekösse a cipőfűzőjét, az megtalálja a megrendítő választ: igen, közvetítők útján a Jobbik egyeztet a DK-val s ikertestvérükkel, a szemkilövetésekben szintén érdemeket szerzett MSZP-vel. Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva? Bár lehet, hogy nem kellett volna többes szám első személyt használnom, mert Téged nem láttalak ezeken a tüntetéseken. Lehet, hogy pont ezért írtál le olyan elképesztő dolgokat. Lehet, hogy nem tudod, milyen embertelenek, kegyetlenek, jogtipróak voltak pontosan (főként) a Jobbik embereivel ezek a rettenetes alakok, akikkel most a ,,legyen összefogás" jegyében barátkozni kezdtek. Szeretném, ha legalább utólag megismernéd azoknak az időknek a valóságát, hogy tudd, miért nyilatkoztam azt, hogy ha így mennek a dolgok, akkor itt sem Békemenet, sem bevándorlás-ellenes tüntetés, sem másféle hazafias utcai megmozdulás nem lesz, legalább négy évig. Az új ,,pajtások" ugyanis most is gondolkodás nélkül közénk lőnének. Szeretném, hogy többet tudj meg róluk, a valódi természetükről. Ezért arra kérem a Jobbikosokat, hogy írják meg Neked történeteiket a hídblokád során fegyverrel hadonászó rendőrökről, 2006. október 23-ról, a Clark Ádám téri körbezárásról, a Nádor utcai rendőri akcióról (ahol engem is közvetlen közelről fújtak le könnygázzal, és rugdostak össze a rendőrök) és arról a sok-sok esetről, amit szerintem nem lehet elfelejteni, sem pedig megbocsátani - főként úgy, hogy a felelősök soha nem kértek bocsánatot, helyette összefogást, egyeztetett jelölt-állítást, s nyilván közös kormányzást kérnek. A ,,2006-os" Jobbiktól!!!! (Hogy nem szakad le az ég...). Az ellenzéki politika és a média reggeltől estig azt harsogja, hogy a FIDESZ megfélemlíti az embereket. Lehet. De kérdem én, a kardlapozás, a lovasroham, a fejmagasságban történő lövöldözés nem megfélemlítő? Létezhet ezeknél megfélemlítőbb magatartás egy állam vezetői részéről? Arra az esetre, ha nehéz a válasz, csatolok egy rövid videófelvételt 2006. október 23-ról. Kérlek, tekintsd meg, olvasd el vagy hallgasd meg a Jobbikosok történeteit, s aztán kérj bocsánatot mindazoktól, akik végigélték az általad bagatellizált, sőt tagadott jogtiprásokat, gyalázatos gaztetteket. Íme az emlékeztető.

Isten óvja és vezesse Magyarországot!Szeretettel
Morvai Krisztina

utóirat:

A történeti hűség kedvéért idemásolom azt a Magyar Idők-interjút, amire reagáltál meghökkentő közleményeddel/posztoddal.

,, Attól tartok, ez lenne az utolsó alkalom - négy évig -, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne - mondta a Magyar Idők megkeresésére a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja újbóli megtartását.

A Jobbik 2014-es európai parlamenti listavezetője, független EP-képviselő szerint, akik most hatalomba kerülhetnek az abszurd koordinált vagy csendben egyeztetett jelöltállítás révén, nyolc éven át brutálisan elfojtották a gyülekezési jogot.

Március 15-én közvetlen közelről fújták az arcomba a rendőrök a könnygázt 2009-ben, amikor már hivatalosan EP-képviselőjelölt voltam. Borítékolom: ugyanez várna azokra, akik a migrációpártiak hatalomra kerülése esetén az első tízezer betelepített miatt az utcán próbálnának tiltakozni. Emiatt a következő öt hét és az április 8-i országgyűlési választás sorsdöntő lesz a magyarság számára - jelentette ki."


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Budaházy-ügy, migráció, Soros-terv. Mi a közös?
  2018-02-20 22:58:45, kedd
 
  Ma Magyarországon, Európában és a világban két élesen különböző értékrend és világnézet feszül egymásnak. Az egyik lényege a nemzetek és a nemzeten alapuló államok feladása, a tömeges migráció/népvándorlás bátorítása és erőltetése, a hazafiasság gyűlölet-bűncselekménnyé nyilvánítása, az európai kultúra, a tradíciók és a kereszténység két lábbal tiprása. Ezzel szemben áll a nemzetek és a nemzeten alapuló államok melletti kiállás, a tömeges migráció visszautasítása, az európai kultúra és hagyományok, valamint a kereszténység értékeinek szenvedélyes és kitartó védelme.

Európa úgy tűnik már sajnos elveszett. Az, hogy milyen lesz Magyarország jövője az fogja meghatározni, hogy a két fenti világnézet közül melyik kerül ki győztesen. De most nézzünk - ezzel szoros összefüggésben - egy érdekes és fontos kérdést: Ön a két világnézet és értékrend közül melyikhez kapcsolná a terrorizmus, terrorcselekmények, terrorveszély jelenségét? Alighanem tízből tízen az elsőként bemutatotthoz. Nem lehet tagadni a tömeges migráció, a Soros-terv és a terrorizmus veszélye közötti szoros okozati összefüggést. Ehhez képest mi történik Magyarországon? 9 éve folyik a másodikként körülírt értékrend és világnézet hazai ikonjának tekintett Budaházy Györggyel szembeni brutális büntetőeljárás, mégpedig ,,terrorcselekmény büntette miatt." KINEK AZ ÉRDEKE, HOGY A MAGYAR FEJEKBEN A TERRORVESZÉLY, TERRORIZMUS, TERRORCSELEKMÉNYEK FOGALMAKAT ÉS JELENSÉGEKET NE A SOROS-TERVHEZ, A TÖMEGES MIGRÁCIÓHOZ, AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL RÁNK KÉNYSZERÍTENDŐ NÉPVÁNDORLÁS PÁRTISÁGHOZ KÖSSÉK, HANEM A HAZAFISÁGHOZ, A NEMZET MELLETTI KIÁLLÁSHOZ, A TRADÍCIÓKAT RUHAVISELETÉTŐL KEZDVE A LEGKÜLÖNBÖZŐBB MÓDOKON KÉPVSELŐ BUDAHÁZY GYÖRGYHÖZ?

Úgy gondolom, hogy a közelgő magyarországi választások szempontjából is hatalmas jelentősége van annak, hogy ez az alapvető kérdés tisztázódjon. Nem rejtem véka alá, hogy az én gyanúm a következő: létezik Magyarországon a rendőrségeken, az ügyészségen, a bíróságon és akár a legkülönbözőbb állami és kormányzati intézményeken belül is egy olyan ,,Big State", folyamatosan gúnyolt szóval ,,háttérhatalom", amelyik elemi érdekének tekinti annak a világrendnek a támogatását, amelyet röviden és leegyszerűsítve ,,Soros-tervnek" szoktak nevezni. Az ő elemi érdekük az, hogy a Soros-tervvel szembenállókat, a hazafiakat, a ,,Gyurcsány és bandájával" szemben ellenállást tanúsítókat, a magyar nemzeti érdekekért minden körülmények között kiállókat mutassák be veszélyesnek, akiktől rettegni kell. Egyre inkább meggyőződésem, hogy ez van amögött, hogy Budaházy György 13 év fegyházbüntetést kapott a feltételes szabadság lehetősége nélkül. És sajnos - bármilyen fájdalmas kimondani - ez van amögött is, hogy az ügyészség még ezzel sem elégedett meg, hanem súlyosításért, 20 év körüli fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett. Mint ismeretes, Budaházy György és a Hunnia-csoport összesen 125 év fegyházbüntetést kapott a másodfokú eljárás most folyik. Még egyszer kérdezem: kinek az érdeke?

Morvai Krisztina

Videó: BUDAHÁZY! Link


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Rendőri, ügyészi, bírói önkény – a rendszerváltás aka
  2018-02-10 19:38:52, szombat
 
  Rendőri, ügyészi, bírói önkény - a rendszerváltás akadályai (Videóval)

Rendőri, ügyészi, bírói önkény - a rendszerváltás akadályaiLink


Kedves Honlap-látogatóim!

Hányan tapasztalták már meg hatósági vagy bírósági eljárásban az irányadó jogszabályoktól történő nyilvánvaló eltérést, azaz a jogállamiság helyett az önkényt? Érezték-e a kiszolgáltatottságot, a tehetetlenséget, az eszköztelenséget? Akik voltak már ilyen helyzetben, azokat különösen is kérem, hogy - párthovatartozásra, politikai szimpátiára tekintet nélkül - nézzék meg ezt a videofelvételt, amelyben arról beszélek, mi a jelentősége a ,,Budaházy-ügynek", abból a szempontból, hogy Magyarországon a hatósági és bírósági önkény lesz-e a meghatározó vagy annak ellenkezője, a jogállamiság. Jogászként és magyar emberként hiszem és vallom, hogy Budaházy György és a Hunnia csoport ügye egész Magyarország ügye! Ezért kérem a megtekintést és a megosztásokat, és azt, hogy kövessék a ,,terrorcselekmény" miatt 13 év fegyházra ítélt hazafi, Budaházy György és az összesen 125 év fegyházra ítélt, a Gyurcsányékkal szembeni ellenállásban főszerepet játszott Hunnia csoport másodfokú büntetőbírósági tárgyalását, 2018. február 13. és 27. között.

Az előadásomban fölvetett problémák és a Budaházy-ügy jobb megismerése érdekében kérem, tekintsék meg az eljárás nyomozati szakáról készült Magyar Guantanamo című kisfilmünket, amely itt látható.

Aki még nem látta, kérem, tekintse meg a Budaházy György hazafias tevékenységéről és a 2002 és '10 közötti nemzeti ellenállásban játszott szerepéről szóló dokumentumfilmet is, amely itt látható.

Köszönettel és szeretettel:
Krisztina

Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Mindenki retteg? A gyávaság, mint a valódi rendszerváltás
  2018-02-05 19:27:15, hétfő
 
  Mindenki retteg? A gyávaság, mint a valódi rendszerváltás akadálya

Állítólag Magyarországon mindenki fél. Félnek az egyenruhások, félnek az ügyészek, félnek a bírók, félnek az orvosok, ápolók, a tanárok - mindenki retteg...

Amikor ezt olvasom, rendre eszembe jut egy történet. Pár éve Szarvas környékén igyekeztem megismerni a ,,csicskatartást", azaz a modern kori rabszolgaság egyik formáját, amelynek lényege, hogy kiszolgáltatott embereket erőszakkal, fenyegetéssel vagy más hasonló módon gyakorlatilag fogságban tartanak, dolgoztatnak, s pénzüket, járandóságaikat elveszik tőlük. A szabadulás szinte lehetetlen. Találkoztam valakivel, akinek mégis sikerült, s elmesélte, hogyan: ,,Van egy húgom, aki akkor 22 éves volt. Nagyon szeretett engem, végtelenül hiányoztam neki, és nem tudta elfogadni, hogy csicskaként élek egy tanyán, ahonnan nincs menekvés. Egy napon karjára vette a kisbabáját, eljött a tanyára, odaállt a fogvatartóm elé, akitől az egész megye reszket, határozottan a szemébe nézett, és azt mondta: 'Önnek nincs joga fogságban tartani a testvéremet. Engedje el!' A csicskatartó alig jutott szóhoz a meglepetéstől, majd közölte, hogy szabad vagyok. Azóta is békén hagy, ami példátlan eset a csicskatartás világában. Annyi kellett, hogy valaki bátran szembeszálljon vele."

Ennyi a történet. De persze gondolhatunk az egri nőkre vagy az 56-os forradalmárokra, akik a ruszki tankokkal szálltak szembe. A bátorság a méltóság elválaszthatatlan része. A gyávaság pedig méltóság nélküli élethez, szolgasághoz vezethet. A polgár, aki nem érez erőt és bátorságot, lehajtott fejjel járó alattvalóvá válhat - s a mindenkori hatalom úgy is fogja kezelni. A valódi rendszerváltáshoz le kell vetkőzni a gyávaságot, abba kell hagyni a rettegést. Össze kell fogni - párthovatartozásra tekintet nélkül -, és szembe kell szállni az önkénnyel, az elnyomással, a megfélemlítéssel, bármilyen párti kormány, munkahelyi vagy egyéb vezető gyakorolja azt. A szocializmus/kommunizmus közel 30 éve véget ért, nem lehetünk a rettegők országa. ,,Na de mégis hogyan és kivel fogjunk össze?" - kérdezték már a két előző hasonló témájú és mottójú írásom kapcsán is. ,,És egyáltalán, most akkor kire szavazzunk, ki fogja mindezt megcsinálni értünk?" Pont ez a lényeg, hogy a polgároknak egymással összefogva kell kikövetelni és kialakítani egy olyan rendszert, amelyben már majdnem mindegy, hogy melyik párt nyeri meg a választásokat, mert az ország mindenképpen működik, mégpedig színvonalasan. S fel kell fognunk: a diktatúrában az állam, a hatalom ellenőrzi, és korlátozza a polgárát, a demokráciában a polgár ellenőrzi, és korlátozza az államát. Az államot, ami érte, a polgárért, a közösségért, a nemzetért van. Ez lenne a valódi rendszerváltás - amit mindenek előtt a fejünkben és a szívünkben kell végrehajtani.

Szeretettel
Krisztina


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Államtitkok, állami titokzatoskodás, mint a valódi
  2018-02-01 16:21:56, csütörtök
 
  Államtitkok, állami titokzatoskodás, mint a valódi rendszerváltás akadálya

Szegény néhai Édesapám nagyon reménykedett benne, hogy megéli a szovjet (alias ruszki) csapatok kivonulását, a szocialista (alias kommunista) rendszer összeomlását. Megtörtént. Boldog volt. Talán egy év sem telt el a ,,Továrisi konyec" és az első demokratikus választás után, amikor Apukám a tv híradót nézve elkeseredetten csattant fel: ,,Nem volt itt semmiféle rendszerváltás! Ezek is mindent ugyanúgy titkosítanak, mint a komcsik!" A hírekben, azóta is szokásos módon azt jelentették be, hogy ezt vagy azt az információt/dokumentumot 20/30/X évre titkosítja az állam a saját polgárai elől.

A diktatúra és a demokrácia közötti egyik fő különbség, hogy a diktatúrában az állam ellenőrzi, és korlátozza a polgárát, a demokráciában a polgár ellenőrzi és korlátozza az államát, azaz igyekszik megelőzni a hatalom totális koncentrációját. A rendszerváltás ezen a területen sem hozott gyökeres változást. Megszoktuk, és sajnos gyakorlatilag el is fogadtuk, hogy nekünk polgároknak, kvázi gyerekeknek ,,nincs közünk a felnőttek dolgaihoz", széles körben titkosíthatnak előlünk információkat, adatokat, dokumentumokat, amelyeket ily módon nem ellenőrizhetünk, így azt sem tudjuk megállapítani, hogyan sáfárkodik a mindenkori kormány/állam a tőlünk, polgároktól kapott hatalommal, amely tehát számos területen ellenőrizetlen és korlátozatlan. Fogalmilag az állam ügyeinek kellene nyíltnak, megismerhetőnek, ,,nem titkosnak", azaz ,,közügynek" lenniük, a polgárok ügyeinek pedig ,,magánügynek", titkosnak, védettnek az állam elől. Nálunk ez megfordult, illetve ,,megfordult maradt" a diktatórikus rendszer bukása után. A polgár ellenőrizhető, a magánszféra nem ,,titkos", hiszen az állam széles körben kutakodik az interneten magántitkaink után, s bőszen hallgatja telefonbeszélgetéseinket - világszerte (különösen a 2001. szeptember 11-én Amerikában történt események óta, amint azt Snowdentől tudjuk). A Hazánk a miénk. Az államunk a miénk. Közünk van hozzá. Tudatosítsuk magunkban, hogy a köz ügyeinek titkosítására csak rendkívül szűk körben és alaposan, jogilag is részletesen megindokolva lehet helye... Ezt a szemléletváltást és a belőle következő jogszabály-változtatást és gyakorlatváltást is nekünk, polgároknak kell kikövetelnünk. A pártoknak ez nem érdekük, hiszen hatalomra kerülve bármelyikük élvezheti a polgárok előtti titokzatoskodás előnyeit. Kedves Magyar Polgárok, fogjunk össze, és csináljunk végre valódi rendszerváltást!

Szeretettel

Morvai Krisztina

Forrás: Link


Dr. Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
 Magyarország Európa reménye! Felhívás migráció-ügy
  2018-01-09 16:01:20, kedd
 
  Magyarország Európa reménye! Felhívás migráció - ügyben - videókkal

Kedves Honfitársaim Magyarországon és szerte Európában!

Ahogy közelednek a 2018. évi országgyűlési választások, úgy erősödik a tömeges bevándorlás veszélyeinek tagadása, illetve jelentéktelenítése a migráció-párti magyar politikai erők részéről. Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat! Európai parlamenti képviselőként világosan látom, és szükségesnek tartom megosztani Önökkel a következőket: az Európai Unió egyre növekvő elszántsággal igyekszik Magyarországot rákényszeríteni a migránsok tömeges befogadására. A Nyugat-Európában illetve Észak-, valamint Dél-Európában élők, illetve oda látogatók pontosan tudják és tapasztalják, hogy ez a jelenség hogyan változtatja meg, hogyan rombolja mindennapi életminőségüket. Napról napra romlik a közrend és a közbiztonság, és egyre több területen válik elviselhetetlenül nehézzé az élet. További nehézséget jelent, hogy Németországban és máshol is a szólásszabadságot korlátozó jogszabályokkal és intézkedésekkel ,,némítják el" azokat, akik őszintén szeretnének beszámolni a migrációval kapcsolatos tapasztalataikról, tiltakozni a jogsértések és az életminőség romlása ellen, illetve segítséget kérni vagy panaszt tenni. Európai parlamenti képviselőként kettős kötelezettséget érzek ezzel összefüggésben. Egyfelől szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy Magyarország továbbra is kitartson a tömeges migrációt következetesen elutasító, hazánkat megvédő politikája mellett. Szeretnék tehát a magam részéről megtenni mindent annak érdekében, hogy az Európai Unió semmilyen körülmények között ne kényszeríthessen bennünket arra, hogy feladjuk azt a célunkat, hogy Magyarország megmaradjon ,,magyar-országnak". Másfelől: élve azzal a lehetőséggel, hogy képviselőként jogom van megszólalni és megosztani a tömeges migrációtól szenvedő európai polgárok tapasztalatait és felháborodását az Unió vezetőivel, célom, hogy ezt ténylegesen meg is tegyem. Nem asszisztálhatok a fájdalmas tapasztalatok elhallgattatásához! Ezért a következő kéréssel és felhívással fordulok azokhoz a honfitársaimhoz, akik külföldön élve vagy tartózkodva tapasztalatokat szereztek a tömeges migráció káros hatásairól. Arra kérem Önöket, hogy írják le mindazt, amit álláspontjuk szerint az Európai Unió döntéshozóinak tudniuk kell arról, hogy hogyan érinti a ,,befogadó országokban" élő illetve oda látogató európaiakat a tömeges migráció a mindennapokban. Hogyan kénytelenek megváltoztatni szokásaikat, szabad mozgásukat, hogyan befolyásolja a nők illetve a családok biztonságérzetét és életmódját, az iskolák és az oktatás helyzetét a migránsok betelepítése, akár kistelepülésekbe, akár nagyvárosokba. Képviselői munkám kezdete óta vallom, hogy minden jelenséget ,,valódi emberek valódi történetei" alapján lehet legjobban és legvalósabban megérteni. Ennek érdekében kérem tehát, hogy írják meg történeteiket a tömeges migráció jelenségének valóságával, tényleges tapasztalataikkal kapcsolatban. Ezeket a történeteket - természetesen név nélkül - összegyűjtöm, és felszólalásaimban idézni fogom, illetve írásban is eljuttatom az Európai Unió döntéshozóihoz. Bármilyen furcsa és megrendítő, de a demokrácia és a szabadságjogok bölcsőjében, Európában a valós tapasztalatok megosztása, az ezzel kapcsolatos ,,segélykiáltások" ma már szinte teljes mértékben tiltottak, és munkahelyek elvesztését, büntetőeljárásokat vagy más káros következményeket vonnak maguk után. Addig kell megszólalnunk, amíg erre egyáltalán lehetőség van! Ebben kérem tehát segítségüket, és azt, hogy történeteiket, tapasztalataikat - akár külföldön élő barátaik, hozzátartozóik biztatásával - küldjék el a krisztina.morvai@europarl.europa.eu e-mail címemre. Előre is köszönöm! Magyarország történelmi küldetést vállalt és tölt be azzal, hogy hazánkat valamint Európa schengeni határait megvédjük. A visegrádi országokkal és remélhetőleg Ausztriával együtt talán van lehetőségünk arra, hogy megállítsuk, vagy akár visszafordítsuk ezt a romboló folyamatot.

Az elkövetkezendő hetekben videofelvételek felidézésével szeretném bemutatni a tömeges migráció veszélyességének egyes aspektusait. Ez alkalommal azokat a videofelvételeket szeretném ismételten bemutatni, amelyek a migrációs válság kezdetén, 2015 év elején készültek Ásotthalom községben. Ezúton is szeretném kifejezni őszinte elismerésemet Toroczkai László polgármester úrnak, az ásotthalmi mezőőröknek és az ásotthalmi embereknek azért, hogy sorsfordító küldetést töltöttek be a magyar migrációellenes politika kialakításában, hazánk megvédésében. (Szintén szeretnék köszönetet mondani Martonfa lakosságának, akik egy későbbi időszakban hatalmas erőfeszítésekkel és sikeresen tiltakoztak a településükön tervezett ,,menekülttábor" létesítése ellen, követelve, hogy ehelyett a határok kerüljenek lezárásra.) Két évvel ezelőtt Toroczkai polgármester úr és az ásotthalmiak meghívására a déli határszélen jártam. Az ottani tapasztalataimról készítettünk Almási Lajos kollegámmal dokumentumfilmeket - egyrészt a migránsok beözönléséről, másrészt az ezzel kapcsolatosan rendezett lakossági fórumról. Ezen kívül egy idős asszonnyal készült interjú segítségével mutattuk be, hogy milyen hatással volt az ásotthalmi kiszolgáltatott emberekre a bevándorlás. E tapasztalatok alapján szólaltam fel - a magyar európai parlamenti képviselők közül elsőként - a déli határainkon kialakult tarthatatlan helyzetről. Ezt a felszólalásomat is ismételten bemutatjuk. Mind az öt videofelvétel ,,újratöltésének" célja: emlékezzünk arra, hogy Magyarország is súlyos veszélyben volt a tömeges migrációt illetően, és ezt a veszélyt a magyar emberek, így különösen az ásotthalmiak határozott fellépésével és a magyar kormányra történt sikeres nyomásgyakorlással lehetett elhárítani. Kérem, tekintsék meg ,,emlékként" ezeket a videofelvételeket, és érezzék át annak szükségességét, hogy az elért eredményeket, azaz határaink biztonságát és Magyarország migrációtól való mentességét megőrizzük. Kérem, hogy a 2018. évi országgyűlési választásokon minden magyar választópolgár tekintse a döntésénél kiemelt fontosságúnak azt a szempontot, hogy melyik párt által látják biztosítottnak Magyarország határainak, biztonságának és ,,magyarságának" megvédését, megőrzését. Várom tapasztalataikat megosztó leveleiket, lehetőség szerint 2018. január 15-ig.

Köszönettel és szeretettel:

Morvai Krisztina

Utóirat:

Az ,,újratöltött" videoanyagok közül néhányat (,,közkívánatra") angol nyelvre is lefordítottunk és feliratoztunk.

Videók és linkek:

- általános helyzet a határvidéken
Link

A bevándorlók és a magára hagyott határvidék (Morvai Krisztina ásotthalmi összefoglalója) Link


Hogyan (nem) őrzik Magyarország államhatárát és az EU schengeni határát?

-lakossági fórum:
Link


(Konyhaablakon kopogtató bevándorló csoportok s egyéb lakossági panaszok Ásotthalmon)

- Migránsok jártak Juci néninél...
Link


-felszólalás: Link


(Ásotthalmon át fegyveres terroristák is bejuthatnak az EU-ba)


Forrás: LinkMorvai Krisztina honlapja:
Link


 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
 Büntetőjogászként a börtönről (Morvai Krisztina az
  2017-12-16 19:33:32, szombat
 
  Büntetőjogászként a börtönről (Morvai Krisztina az EP-ben) - Videóval


Link


Egyre több felháborító és megrendítő történetet olvasunk nevelőintézetben élő gyermekek megerőszakolásáról, bántalmazásáról, kisgyermekekkel szembeni embertelen bánásmódról - akár saját szüleik kezei között, saját otthonukban. Harminc éve vagyok büntetőjogász, s főleg az erőszakos bűncselekményeket kutattam, és kutatom. Nem lehet nem észrevenni: szinte kivétel nélkül olyanok bánnak embertelenül az embertársaikkal, akik gyerekként, kamaszként maguk is szörnyű kegyetlenségeket szenvedtek el, és soha életükben nem érezték, mit jelent emberi méltósággal rendelkező személyként élni. Az egész társadalom érdeke, hogy ez a generációról generációra átadott embertelenség egy ponton megszakadjon. Érdekünk, hogy a bűnelkövetők megtanuljanak emberként érezni és élni, s ne kövessenek el újabb bűncselekményt. Ebben óriási szerepe van az igazságos, tisztességes büntetőeljárásnak és a börtönnek, s természetesen az ezen intézményekben dolgozó szakembereknek. "Azért szeretem a hivatásomat, mert nehéz helyzetben lévő embereknek segíthetek az életük újrakezdésében..." - mondta egy büntetés-végrehajtási szakember, akit idéztem az Európai Parlament plenáris ülésén, az európai börtönökről szóló vita kapcsán. Töredelmes beismerő vallomást teszek: mi büntetőjogászok "feltalálhatjuk" a legkorszerűbb, legkülönlegesebb büntetés-végrehajtási elméleteket és gyakorlatokat, a leghatékonyabb a visszaesés megelőzése szempontjából a börtönben történő megtérés, a börtönlelkészek segítségével Isten felé fordulás, a hit megismerése, megélése. (A szokásos egyperces felszólalási időbe ez már nem fért bele - pedig alighanem ez a legfontosabb "tudomány" a büntetés-végrehajtással és annak valódi céljával, a bűnmegelőzéssel kapcsolatban.)

Szeretettel:
Morvai Krisztina


Morvai Krisztina honlapja: Link


,,Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Révkomáromban. Hol az EU?"


Link


Megrázó dokumentumfilmünk a felvidéki magyarok teljes jogfosztottságáról 2016 novemberében készült, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina EP képviselő jogvédő-monitorozó körútján. A helyszín a révkomáromi vasútállomás. Hivatalos panaszlevelet írtunk a tapasztalatokról, tiltakoztunk a jogsértések ellen. Tengernyi még a feladat, de egy csatát már megnyertünk - a harcos, bátor felvidéki aktivistákkal együtt: 2017 áprilisában a révkomáromi vasútállomásra kikerült a magyar nyelvű helységnévtábla.
Link Lépjünk fel minél többen és minél határozottabban az elszakított területeken élő magyarokkal szembeni jogtiprások ellen! (2017. június közepétől a film angol nyelven feliratozott verziója is elérhető, hiszen nem csak "magyar ügyről" van szó, hanem az európai emberi jogi normák durva, szisztematikus megsértéséről is, amiről világszerte minél többeknek tudniuk kell. Bízunk a nemzetközi emberi jogvédő szervek haladéktalan fellépésében is.) ,,A megfogalmazott véleményekért minden felelősség a szerző(ke)t terheli. E vélemények nem feltétlenül tükrözik az Európai Parlament hivatalos álláspontját"

 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Hogyan csökkenthető lemaradásunk az EU-ban és állítható meg
  2017-12-10 21:20:20, vasárnap
 
  Hogyan csökkenthető lemaradásunk az EU-ban és állítható meg a kivándorlás? (Morvai az EP-ben) - Videóval


Link


"Csak volt az Uniónak valami elképzelése a nyugati és a volt szocialista tagállamok közötti igen jelentős jövedelmi, életszínvonalbeli különbségek csökkentésére, az új tagállamok sikeres felzárkóztatására a bővítési folyamat kezdetekor..."-vetette fel Morvai Krisztina az EU költségvetéséről szóló vita kapcsán. Rámutatott: a különbségek változatlanul igen jelentősek, s ebből szinte egyenesen következik a munkavállalók "szabad áramlásának" kihasználásával a szegényebb országokból a gazdagabbakba történő tömeges kivándorlás, annak összes káros társadalmi következményével. Ideje lenne egy új európai uniós biztosi poszt, mégpedig a felzárkóztatásért (kohézióért, konvergenciáért ) felelős biztosi poszt megteremtésének, természetesen a hozzá tartozó szakemberekkel. Hasonlóképpen szükséges, hogy az éves költségvetésekben kiemelt cél legyen a szegényebb tagállamok felzárkóztatása, s fontos az így elért eredmények évről évre történő vizsgálata, számszerűsítése. Szintén fontos lenne felmérni minden egyes költségvetési döntés hatását a kohézióra, azaz elvégezni az egyes költségvetési rendelkezések hatás-elemzését a szegényebb tagállamok felzárkóztatására. (Nyilvánvaló, hogy az "első és másodosztályú", gazdag és szegény tagállamokra osztódó Unió nem maradhat fent sokáig, különösen akkor nem, ha a gazdasági lemaradás változatlansága mellett még az EU által ránk kényszerített tömeges bevándoroltatás rémképe is közvetlen és elháríthatatlan veszéllyé válik.)


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Felelős-e Magyarország az egykori gyarmatok sorsáért?
  2017-12-07 20:51:48, csütörtök
 
  Felelős-e Magyarország az egykori gyarmatok sorsáért? (videóval)


Link

Hogyan oszlik meg a felelősség az egykori gyarmatok jelenlegi nyomorúságos helyzetéért? Szükséges-e például Magyarországnak felelősséget és terheket vállalnia a volt gyarmatosítók helyett, tekintettel arra, hogy nem mi voltunk azok, akik meggazdagodtak a gyarmatok természeti kincseiből, kifosztásából, kizsákmányolásából? Ideje, hogy feltegyük ezeket a kényes kérdéseket! -mondta Morvai Krisztina az EP plenáris ülésén.


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 23270 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1242
  • e Hét: 14592
  • e Hónap: 134368
  • e Év: 562203
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.