Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 156 
Vége lehet a szemétdomboknak
  2018-03-19 16:46:22, hétfő
 
  Szegeden megelégelték a szemétdombokat és a lomizó embereket, ezért március 15-től új rendszerben történik a hulladék elszállítása az alföldi városban. Az eddigi kétszeri lomtalanítás helyett csak egy alkalom áll rendelkezésre, viszont az sokkal hatékonyabb lesz.Házhoz mennek a lomokért Szegeden Ennek oka, hogy új lomtalanítási rendszert vezetnek be a csongrádi megyeszékhelyen. Az újításról a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. igazgatója, Koltainé Farkas Gabriella számolt be.
A rendszer március 15-től lépett életbe.
Az újításról még tavaly döntöttek, melynek lényege, hogy eltörlik a városrészenkénti két lomtalanítást,
helyette egy ilyen alkalom lesz.
Míg korábban mindenki a közterületre hordta ki a felesleges holmikat, most változik a rendszer.
A lépés fő oka, hogy a hagyományos lomtalanításoknál kialakult szemétdombok vonzották a lomizókat és guberálókat. Ráadásul olyanok is ekkor próbáltak megszabadulni a lomjaiktól, akik nem fizettek hulladékszállítási díjat.
Csak azok kérhetik a házhoz menő ingyenes lomtalanítást, akik szerződésben állnak velünk, és nincs díjhátralékuk
A lépéstől nemcsak a dombok eltűnését remélik, hanem azt is,
hogy a tavalyi 1200 tonnányi lom mennyisége csökken.
A házhoz menő lomtalanítás évente egyszer vehető igénybe ingyen március 15. és november 15. között. Ekkor nemcsak a lomtalanítás tényét kell közölni, hanem a hulladék típusát is, és a lomokat kizárólag bezsákolva vagy kötegelve veszik át.
Lomtalanítást nagyobb ingatlanok esetében a közös képviselők kérhetnek, akiknek ott kell lenniük a hulladék elszállításánál.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Nem dolgozott elég gyorsan, egy nap után kivonták a munkából
  2018-03-12 19:14:53, hétfő
 
  a burgersütő robotot.
Épp a héten lett szenzáció Flippy, a burgersütő robot, aki egy kaliforniai Cali Burger étteremben vette el az emberek munkáját, azonban egy nappal azután, hogy csatasorba állították, már ki is kellett vonni a munkából, mert túl lassan dolgozott.

Ez elég érdekesen hangzik, figyelembe véve, hogy Flippy akár 2000 húspogácsát is meg tud sütni egy nap. Később kiderült, hogy nem a robot volt túl lassú, hanem akkora lett az érdeklődés az étterem iránt az elmúlt napokban, hogy ezzel a tempóval sem tudtak elegendő hamburgert gyártani.

A Flippyt fejlesztő Miso Robotics dolgozik azon, hogy a robot több hamburgert tudjon megsütni egy nap alatt, de ehhez a személyzet továbbképzésére is szükség lesz, mert az ő tevékenységüket is össze kell hangolni a robot karjának mozgásával, hogy gördülékeny legyen a munka.


Az étteremlánc azt is elmondta, hogy a robottal azzal a gyorséttermekben meglévő problémával akarnak szembeszállni, hogy sokan pár hónap után felmondanak, így lényegében rengeteg idő és pénz megy el olyan alkalmazottak kiképzésére, akik nem sokkal később lelépnek az étteremből. Komolyan is gondolják a dolgot, előbb-utóbb ugyanis akár 50 éttermükben is találkozhatnak majd hasonló robottal a látogatók.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Makadámút.......
  2018-03-10 19:53:00, szombat
 
 


A makadámút tömörített kőzúzalék-borítással rendelkező műút, mely a modern műutak elődje. Az út elnevezését annak feltalálójának, John Loudon McAdam skót mérnöknek neve után kapta.


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A migránsok miatt adót kell emelni Svédországban
  2018-03-10 18:26:26, szombat
 
  Már a világ egyik leggazdagabb államának tartott Svéd Királyság sem tud megbirkózni az egyre nagyobb méreteket öltő tömeges migrációval. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a bevándorlóknak mindössze csak közel negyede hajlandó dolgozni. A svéd állami gazdaságkutató intézet (NIER) egyik tanulmánya értelmében
az önkormányzatok kénytelenek növelni a helyi adókat a tömeges migrációnak ,,köszönhetően" bekövetkezett népességnövekedés miatt,Urban Hansson Brusewitz, a NIER vezetője szerint
az évente mintegy 100 000 fős bevándorlás következtében veszélybe került Svédországban a szociális ellátások és szolgáltatások eddig megszokott minőségének a fenntartása.
Véleménye alapján ezt csak az önkormányzati adók emelésével lehet ellensúlyozni.További hatalmas problémát okoz a nagyon magas munkanélküliségi ráta a migránsok körében.
Ráadásul a svéd kormánynak a bevándorlók munkanélküliségének csökkentésére tett erőfeszítései már most az összeomlás szélére juttatta az állami szociális rendszert - tette hozzá a gazdasági szakember.
Svédországban egyébként a migránsok körében 21,8%-os a munkanélküliek aránya,
míg az őslakosok körében csak 3,9%.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Dobni fogsz egy szaltót a legcukibb vietnami halárustól
  2018-03-07 17:46:14, szerda
 
  Ennél meggyőzőbb kereskedővel még nem igazán találkoztunk..De hogy mi is lehet még annál is érdekesebb, hogy egy cica árulja a halat Vietnámban? Talán az, hogy a 3 éves macskát gazdája, Le Quoc Phong Kutyának hívja. A párost már többször is megfigyelték együtt a helyi piacon, ez az állat pedig úgy viselkedik, mint egyi igazi üzletember. Mindig jól öltözött és elegáns, miközben megélhetésükért dolgozik. Szóval egy igazi rocksztár. Szereti a fagyit, utazgatni és leginkább aludni. Gazdája elmondása szerint, rengeteg barátnője és kisgyerkőce is van országszerte. Kutya, csak gratulálni tudunk az életstílusodhoz!

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Kertészeti figura
  2018-02-25 16:48:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
„Migráncshiszti”
  2018-02-24 18:45:08, szombat
 
  írta a főorvos, miután az utolsó orvos is felmondott a kórház gyerekosztályán.


A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pénteken a honlapján közölte, hogy személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel a rendelés az intézmény csecsemő és gyermekosztályán, valamint az ambuláns gyermekszakrendelésen.

Az Index szúrta ki, hogy a kórház megosztotta a közleményt a Facebook-oldalán is, a poszt alatt pedig megkérdezte valaki, hogy mi az indok. Egy másik hozzászóló azt írta válaszként, hogy az 1 szem orvos is felmondott, majd Bohus Péter, a patológiai és kórszövettani osztályt vezető főorvos is kifejtette a véleményét:


A lap a korház honlapjára hivatkozva azt írja, a gyerekosztályon több külföldi származású orvos is dolgozott, a megbízott osztályvezető például dr. Abdul Gafor Faris volt. Bohus Péter egyszavas kommentjéből nem derül ki, hogy kire gondolt valójában, de a kommentelők a lemigránsozott orvos védelmére keltek.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A szomszédnő havonta ecetet tett a sütőbe
  2018-02-21 16:41:16, szerda
 
  Amióta megtudtam, miért, én is ezt teszem,
Mint a háztartásod többi eszközét, úgy a sütőt is tanácsos rendszeresen ápolni. És miért ne tennéd ezt a lehető legolcsóbban és egyszerűbben?
A következő módszer 3 lépésből áll, és a lehető legegyszerűbb módja a sütőtisztításnak
1. lépés: előtisztítás
2. lépés: a szennyeződés fellazítása
3. lépés: tisztítás
Amire szükséged lesz:
gumikesztyű
nedves rongy
tűzálló tál
ecet
szódabikarbóna
száraz rongy

Előtisztítás
Kapcsold ki a sütőt. Vegyél fel gumikesztyűt. Nedves ronggyal töröld át, és szedd össze a könnyen elmozdítható szennyeződéseket. A sütőrácsokat tedd vissza.
Fellazítás
A jénai tálba önts fele-fele arányban vizet és 10 %-os fehér ecetet. Kapcsold be a sütőt a legforróbb programra. Csukd be a sütőajtót, és két óráig ki se nyisd. Ezalatt a forró gőz fellazítja az összes szennyeződést, így könnyen eltávolíthatóvá válik.

Tisztítás
Készíts pasztát szódabikarbónából és kevés vízből. Kend át vele a sütőt és a rácsokat is. Örömmel fogod tapasztalni, mennyire könnyedén, erőfeszítés nélkül adja meg magát a piszok.
Végül tiszta vizes törlőruhával, majd száraz ronggyal fejezd be a munkát. Máris ragyog a sütő

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Óriási fordulat a jogosítványoknál
  2018-02-21 16:19:34, szerda
 
  A gépjármű vezetői vizsgaigazolás kiadásához nem kell majd a jövőben elsősegély-nyújtási ismeret .
Az indoklás szerint a segélynyújtási igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, a vezetői engedély kiállításakor.
A jelenleg hatályos szabály szerint a gépjármű vezetésére jogosító vezetői megszerzésére engedély irányuló, a közúti közlekedésről szóló törvény szerinti vizsgaigazolás annak adható ki, aki alapfokú iskolai végzettséget és az elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást megszerezte


A tervezet kihúzza az előbbi szövegből az "és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást" szövegrészt. Vagyis ha a tervezetből jogszabály lesz, nem kell elsősegélynyújtási ismerettel rendelkeznie a gépjármű vezetésből vizsgázónak. A jogszabály-tervezet ennyit mond csak, de az indoklás ehhez hozzáteszi, hogy az igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, a vezetői engedély kiállításakor. Erre viszont jelenleg nem utal a jogszabály.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
1,8 milliárdos gombatermesztő üzem épül Tiszapüspökiben
  2018-02-19 21:37:18, hétfő
 
  A tervek szerint az idén nyáron kezdődő beruházás év végére készül el és ötven új munkahelyet teremt - közölte a település független polgármestere hétfőn.
Bander József elmondta: a beruházó az erre a projektre alakult Püspöki Farm Kft., a cég az üzem indításakor az ócsai Bio-Fungi Kft. gombatermesztés terén szerzett tapasztalataira támaszkodik.Az üzemben, teljes kapacitásának elérésekor, mintegy 2 ezer 500 tonna gombát termesztenek majd évente a Tiszapüspöki és Törökszentmiklós közötti ipari övezet 5 ezer 600 négyzetméterén - közölte a polgármester.

Hozzátette, a korszerű technológiát alkalmazó üzembe Hollandiából érkeznek a felszerelések, a gépek, amelyeket Tiszapüspökiben szerelnek majd össze.
Ha még olcsóbb lesz a gomba az hab lenne a tortán
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 156 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 31 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 1619 db bejegyzés
Összes: 30993 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3754
  • e Hét: 12894
  • e Hónap: 79411
  • e Év: 295121
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.