Belépés
brozsika.blog.xfree.hu
"Ne arra áhítozz, hogy könnyebb legyen, hanem arra, hogy ügyesebb légy! Ne kevesebb gondot, hanem több hozzáértést kívánj! Ne kevesebb kihívásra számíts, h... brozsika Rózsamama
1954.12.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kapcsolati marketing
  2008-07-20 18:28:05, vasárnap
 
  Mi a Kapcsolati Marketing ?
Ez egy annyira új, az eddigi vállalkozási formáktól eltérő - összetett - tevékenység, hogy egy mondatban pontos definíciót adni róla képtelenség.
Ezt mutatja az is, hogy úgy a külföldi, mint a hazai szakirodalomban számtalan kifejezést találunk, amely csupán egy -egy jellemzőjét hangsúlyozza ki a szakmának.
Angol nyelvű megfogalmazások: Network Marketing, MLM (Multi-Level Marketing), Relationship Marketing, People's Franchise.
Hazai kifejezések: ajánló marketing, fogyasztói hálózatos értékesítés, mikro-franchise, személyes marketing, MLM, referencia marketing, hálózatos piacszervezés, személyes fanchise, kooperációs marketing.
Attól függően változik a kifejezés, hogy a jövedelem képződésének a forrására, vagy a tevékenység jellegére helyezzük-e a hangsúlyt. Magának a marketing kifejezésnek az értelmezése is erre a szakmára - még az angol nyelvterületen élők számára is - többnyire gondot okoz...

Az emberek többségének első hallásra, az eladás szó jut az eszébe, és meg is könnyebbülnek, hogy "tudják" miről van itt szó. Mit sem sejtve, hogy életük egyik nagy lehetősége mellett sikerült éppen elballagniuk...
Ők még nem találkoztak azzal a szállóigével, hogy:
"Az előítélet sokszor ártalmasabb, mint a tudatlanság."(Kinai közmondás)
Akik viszont nem nyugszanak könnyen bele, hogy egy kifejezés mögötti tartalommal ne legyenek tisztában, és tovább folytatják a nyomozást, rendkívül értékes információk birtokába juthatnak.

A kapcsolati marketing egyik tömör megfogalmazása:
Kevés anyagi ráfordítással - a jelenlegi munkahely megtartása mellett - elkezdhető, otthonról végezhető tevékenység, amely az átlagemberek számára is kiemelkedő jövedelemszerzési lehetőséget teremt, a régóta dédelgetett vágyaik megvalósítására.
Egy - egy új jelenség felbukkanásakor ajánlott minél több - független - forrásból informálódni. Napjainkban az internetnek köszönhetően ez nem jelent már problémát. Így elkerülhetjük, hogy többekhez hasonlóan, csupán egy negatív eset példája alapján alkossunk véleményt és hozzuk meg a döntésünket.
Azok számára, akiknek idejük és kedvük megengedi, hogy könyvekből tájékozódjanak, A szakmát bemutató könyvekből néhányat elolvasva további információkat szerezhetők erről a tevékenységről.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
idézet
  2008-07-20 18:14:08, vasárnap
 
  "Merészen vállalkozni valamire nem azt jelenti, hogy van-e bátorságunk lógni,
egy meredek sziklafal előtti kötélen. A merész vállalkozás az egy hozzáállás, amit
az életben jelentkező akadályokkal találkozva tanúsítunk, amivel az új kihívásokat fogadva, megragadjuk a kínálkozó lehetőségeket, miközben próbára tesszük
az erőforrásainkat az ismeretlennel szembeni küzdelmünkben,
és felfedezzük a különleges adottságainkat."


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
belső ellenségeink
  2008-07-20 18:06:41, vasárnap
 
  Nézzünk szembe a belső ellenségeinkkel


Nem születünk bátornak, de a félelmünket sem a génjeinkkel örököljük. Valószínű, hogy félelmeink
egy részére a saját tapasztalataink során teszünk szert, esetleg valaki mástól hallottunk, vagy az újságokban olvastunk, de legvalószínűbb, hogy a televízióban láttunk valamit, amire alapozzuk azokat. A félelmeink bizonyos hányada minden kétséget kizáróan megalapozott, például az olyan mint, hogy késő éjszaka nem ajánlatos a városunk elhagyott és veszélyesnek tartott részében
tartózkodnunk. Ha viszont már megtanultuk, hogy miként kerüljük el az ehhez hasonló helyzeteket, nem szükséges, hogy az ilyen félelmektől rettegve éljük az életünket.
A legalapvetőbb félelmeink ugyanis teljes mértékben lerombolják az ambíciónkat. A félelem anyagilag tönkre tehet bennünket, és az emberi kapcsolatainkat is. Ha nem vagyunk képesek a félelmeinket kordában tartani, az egész életünk rámehet. A félelem nem más, mint a bennünk lappangó sokféle ellenség közül az egyik legveszélyesebb.
Nézzünk meg akkor most ötöt a félelmen kívüli belső ellenségeink közül.

Az első megsemmisítendő ellenségünk, amivel azt megelőzően érdemes elbánnunk, mielőtt ő ezt velünk megtenné az a közömbösség. Micsoda tragikus eseményeket kiváltó betegségről is van itt szó. "No bumm, és akkor mi van? Hagyjuk csak, majd fognak valahogy maguktól is alakulni a dolgok." A gond azzal, hogy engedjük, magunkat sodródni az eseményekkel csupán az, hogy: a hegycsúcsra soha sem fogunk a sodródó árral feljutni...

A második ellenségünk a határozatlanság. Ha valaki képtelen dönteni, azzal megfosztja önmagát a lehetőségektől, és nem tud egy saját vállalkozás létrehozni. Engedi, hogy megfosszák őt egy jobb életminőség megteremtésének lehetőségeitől. Ránts kardot ennek az ellenségnek a legyőzésére!

A harmadik ilyen ellenségünk a kétkedés. Természetesen egy egészséges mértékű kételkedésnek meg van a maga helye. Mi történne, ha mindent elhinnénk? Azt viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindennel szemben kételkedjünk. Sokan vannak akik kételkednek a múltjukban, a jövőjükben, az embertársaikban, a kormányban, a lehetőségeikben és a kínálkozó alkalmakban. A legrosszabb az, amikor valaki önmagában kételkedik. Biztosak lehetünk abban, hogy a folytonos kételkedéssel tönkretehetjük az életünket, és elronthatjuk a siker esélyeinket. Ha nem törődünk vele, ki fogja fosztani a bankszámlánkat, és a szívünket is. A kételkedés egy igazi ellenség számunkra. Derítsük fel a tartózkodási helyét és szabaduljunk meg tőle minél előbb.

A negyedik belső ellenségünk az aggódás. Mindnyájunknak van némi aggódni valója. Csak arra kell ügyelnünk, hogy ne vigyük ezt túlzásba. Ehelyett használjuk fel inkább az éberségünk fenntartására. Az aggodalom esetenként hasznos is lehet. Ha a forgalmas belvárosban lelép az ember a járdáról, nem árt, ha vigyáz. De nem engedhetjük meg, hogy az aggodalom elhatalmaskodjon felettünk, mint egy veszett kutya, amelyik sarokba szorítja a megtámadott áldozatát. Íme itt van a megoldás, szorítsuk mi a sarokba az aggodalmunkat, és ne hagyjuk magunkkal ezt neki megtenni.

Az ötödik fő ellenségünk a túlzott óvatosság. Ez az életnek a félénk megközelítésében szokott megnyilvánulni. A félénkség nem számít értéknek (nem tévesztendő össze az alázattal, két különböző dologról van szó), valójában egy betegség fajtának is lehet nevezni. Ha engedjük, leterít bennünket. A félénk embereket sohasem szokták előléptetni, magasabb pozícióba kinevezni. Őket nem igen találjuk meg a piac befolyásos és sikeres szereplői között. Tanácsos minél inkább elkerülnünk a túlzott óvatosságot.
Érdemes megküzdenünk a belső ellenségeinkkel. Harcolnunk kell a félelmeinkkel szemben. Bátorságra kell szert tennünk a bennünket visszatartó erőkkel szembeni küzdelemhez, melyek megakadályoznak abban, hogy céljainkat elérjük, és megvalósítsuk az álmainkat. Legyünk merészek az életben és a számunkra fontos dolgok elérésére törekvésünkben. Legyen bátorságunk a számunkra megfelelő személyiségünk kialakításához!

"A bátorság nem azt jelenti, hogy nincs félelemérzetünk, hanem azt, hogy
félelmeink ellenére képesek vagyunk cselekedni."
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Elment a józan eszük?
  2008-07-07 07:56:23, hétfő
 
  Miért is teszem ezt a kijelentést, hogy az MLM-ezőknek valójában elment - az üzleti értelemben vett - józan eszük?

Nézzük akkor most meg, hogy mit tanítanak még ma is a jobb életminőségre vágyó embereknek a szponzoraik arról, hogyan építsék az MLM vállalkozásukat, és vizsgáljuk meg a kérdést lehetőleg objektíven, mindenféle púderozástól mentesen:

Az MLM annak idején - már több mint 50 évvel ezelőtt - valóban úgy indult (és rengetegen még ma is így tanítják...), hogy a "szóbeszéd reklám" hirdetési módszert alkalmazva, egy remek vásárlókört lehet kiépíteni.

Nos, a szóbeszéd reklám valóban ennyire hatékony? Tényleg, te is ezt tapasztalod a gyakorlatban?

Valóban ez egy igen hatékony eszköz, abban az esetben, ha annak a személynek, akitől az "ajánlás" származik, nincsen SEMMILYEN anyagi érdekeltsége abban, hogy megossza a kedvező terméktapasztalatait egy másik illetővel.

Nézzünk akkor most egy példát: Mindazoknak az interneten vírusként terjedő különféle humoros cikkeket, karikatúrákat, vagy a közkedvelt YouTube VIDEO klipeket továbbító személyeknek SENKI sem fizet egy fillért sem jutalékként, csupán azért mert továbbítják az ismerőseiknek az általuk szórakoztatónak tartott tartalmat - és az emberek ezzel nagyon is tisztában vannak.

És bizonyára egyetértesz velem abban, hogy mihelyt másoknak valami olyan dolgot kínálsz, amivel valamilyen haszonra teszel szert (egy értékesítési jutalék, vagy beléptetési "fejpénz" formájában) azonnal egy óriási, szinte áthidalhatatlan szakadék képződik közötted és az adott személy között. Az egész beszélgetés abban a pillanatban egy igazi "eladási folyamattá" változik át, és az illető rájön arra, hogy téged egészen más indok motivál, mint a segítőkészséged, hogy az ő helyzetén igyekezz könnyíteni.

Egy másik területe az MLM tevékenységnek, aminek - üzleti szempontból - hasonlóan nem sok értelme van, az a közismert "jelöltkutatás"!

Miért tanítják az embereket folyton arra, hogy üldözzék az embereket - ismerteket és ismeretleneket egyaránt - hogy megértessék velük, mennyire remek az ő MLM vállaltuk és milyen kiváló termékeket lehet náluk vásárolni?

Ha az ajánlatod valóban annyira csodálatos - akkor talán sokkal érdemesebb lenne teneked magadhoz VONZANOD a termékeid vagy a jövedelemszerző lehetőséged iránt érdeklő személyeket!

Mi a véleményed erről?

A mindennapi életben szoktál egyáltalán olyan cégtulajdonost látni, aki az utcákat járja és rimánkodik az arra járóknak, hogy vessenek már egy pillantást a portékáira?
Kizárt dolog, így van?

Az illető inkább tanulmányozza és elsajátítja, majd pedig, megtanítja az alkalmazottait is a hatékony marketing módszerekre, amelyekkel a termékei iránt vonzalmat képesek ébreszteni a komoly érdeklődőkben. Majd ezt követően hátradől a foteljében és hagyja, hogy a vásárlói akkor vegyék meg a termékeket, amikor kedvük tartja.

Egyértelműen világos, hogy üzleti szempontból a marketingnek sokkal több értelme van, mint a jelöltkutatásnak. És az eredményes MLM tevékenységnek a TITKA a célpiacunk magunkhoz vonzásában rejlik
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
keményen kell dolgozni?
  2008-07-07 07:50:41, hétfő
 
  Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?
Kérdezték már meg tőled azt, hogy ha valaki valóban sikeres akar lenni ebben az "iparágban" akkor: "Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?"

Én meglehetősen gyakran hallom ezt a kérdést, mivel számos érdeklődővel van módom beszélgetni, akik fontolgatják, hogy belevágjanak-e valamilyen MLM tevékenységbe. Ugye, elég furcsán hangzik ez a kérdés?

Vettem a fáradtságot és igyekeztem meghatározni a helyes választ. Tudod, elvégeztem egy egyszerű számítást, ami nem is volt olyan könnyű.

Először meghatároztam azt, hogy mennyire szükséges keményen dolgoznia annak a személynek, aki egész életét alkalmazottként, egy állásban tölti el. Tegyük, fel, hogy az illető 25 éves korában kezdi el az aktív pénzkereső tevékenységét.

Ezt az életkort azért választottam kiindulási pontnak, mert a mai trendet figyelve, az emberek általában nem szokták elkapkodni az aktív keresők soraiba való belépésüket. Szívesebben élvezik - ha egyáltalán módjuk van rá - a fiatalság gondtalan éveit, többnyire bulikra járnak, esetleg belekóstolnak néhány alkalmi munkalehetőségbe.

Tehát 7 évet vettem figyelembe arra az időszakra, ami alatt megtalálják a számukra megfelelő jövedelemszerző munkalehetőséget.

A 25 éves fiatalt a munkaadója szívélyesen üdvözli a munkahelyén és megmutatja neki az íróasztalát. Ezt követően pedig, ismerteti vele a munkaköri leírását. Eszerint minden munkanapon reggel 8.00 órától 16.30-ig ennél az asztalnál kell ülnie, az ebédszünetre 12.00 - 12.30 között nyílik lehetősége, havonta át fogják neki a számlájára utalni a jól megérdemelt fizetését, ami összesen 160.000 Ft (nettó). Már csak 40 év van hátra és...

Végül is arról van szó, hogy hetente 40 órát kell majd évente 50 héten keresztül - két hét szabadságot leszámítva - jól viselkedve eltöltenie az adott létesítményben, és végeredményben a 40 év alatt az életéből mindössze csak 80.000 ÓRÁT kell a munkaadójának "odaajándékoznia"!

80.000 órát az életünkből ledolgozva, és 1.000 forintos órabérrel számolva összesen 80 millió forint jövedelemre tudunk így szert tenni. 3.000 Ft-os órabér esetén ez az összeg 240 millió forintot jelent egy élet leforgása alatt...

Felmerül egy kérdés: Miért van az, hogy a nyugdíjasok 95%-a egyszerűen képtelen mindössze egy 100.000 Ft-os csekket kiállítani miközben az "arany életét" éli?
Arra, a kérdésre pedig, hogy "Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?" 3 féle válasz is adható:
1.) Próbát tehetünk.
2.) Minden erőnket beleadjuk.
3.) Megcsináljuk, ha törik, ha szakad!

Az 1. és 2. válasz, bukást jelent, ami ráadásul 100 %-os biztonsággal megjósolhatót, nem csupán az MLM-ben, de az élet egyéb területén is.

Ki lehet próbálni a dolgot, de az élet és az MLM is egyaránt túlságosan is kemény dolog ahhoz, hogy csupán próbát tegyen velük az ember.
 
 
1 komment , kategória:  Munka  
Emberi sorsok jobbra fordítói
  2008-07-06 08:55:14, vasárnap
 
 
Network marketing, közvetlen értékesítés, Multi Level Marketing, ezek a leggyakrabban használatos elnevezések, amelyekkel a mi remek szakmánkat szokták jellemezni.
Mit is jelentenek valójában ezek a kifejezések? Mit is csinálunk mi lényegében? Miért fizetnek meg minket?
Kivételezett helyzetben érzem magamat, hiszen már több mint 15 éves múltra tekinthetek vissza ebben az iparágban. Ebből 10 évet termékforgalmazóként, ötöt pedig mint egy tanfolyamokat szervező cég tulajdonosként töltöttem el. Az a célom ennek az információnak a közlésével, hogy elmondjam a meglátásaimat arról, hogy mit is csinálunk mi valójában.
Mindenek előtt egy olyan szabad vállalkozási formában tevékenykedünk, aminek nincsenek felső korlátjai. Közösen rendelkezünk a szabad piac nyújtotta előnyök élvezetének lehetőségével. Annak érdekében, hogy részesülhessünk a szabad vállalkozás biztosította gazdagságban, egy értéket adó szolgáltatást nyújtunk a vállalatunknak. Amit mi ebben az iparágban produkálunk az nagyon eltérő attól, amit a hagyományos vállalkozásoknál tapasztalunk. A legtöbb vállalkozó ugyanis nem csinál mást, mint vásárol önmagának egy állást, ami csupán minimális lehetőséget biztosít az erőfeszítéseinek a megtöbbszörözésére.
A mi szakmánkban alkalmunk nyílik megsokszorozni az energiánkat mások erőfeszítése révén, innen ered a többszörözés elve. Ez az iparág nem csupán a termékekről, a szolgáltatásokról, a cégekről, a jutalékrendszerekről és a jövedelemszintünkről szól. Ennek a vállalkozásnak a lényegét valójában a változtatás jelenti. Hol nyílna nagyobb lehetőségünk arra, hogy segítsünk az embereknek javítani az egészségi állapotukon, az anyagi helyzetükön, az érzelmi és lelki állapotukon, és az életkilátásaikon? A siker kulcsa itt az önkénteseket magunkhoz vonzó képességünkben rejlik.
Mindenki szeretne sikeres lenni. Viszont, nagyon kevesen vannak azok, akik igazán hajlandók elkötelezni önmagukat e folyamat mellett. Úgy vélem, hogy a siker nem csupán egy végeredmény, hanem sokkal inkább egy folyamat. A valódi siker pedig, ezen folyamat iránti elkötelezettségben rejlik. Az emberek többsége a műszaki, technikai megoldásokra összpontosít (típusszövegek, honlapok, megfelelő kifejezések, szavak, jó címlisták, stb.) és ennek van is értelme. De ez a szakma valójában egy nagy lehetőséget kínál fel önmagunk jobbá tételére, annak érdekében, hogy segíthessünk másoknak is saját magukat jobbá tenni.
Rendkívüli szenvedéllyel viszonyulok ehhez a szakmához, és élő példája vagyok annak, mi történhet meg akkor, ha annyira önmotivált az ember, hogy végül sikerül megérteni ezt a folyamatot. Az 1980-as évek végén, életem egy 14 éves kábítószer- és alkoholfogyasztó korszakának lezárását követően kerültem bele ebbe az iparágba. Ez a foglalkozás adta meg számomra a lehetőséget, hogy újra elkezdjek álmodni. Kapaszkodókkal szolgált és sikerült az életemet újra sínre tennem. Engem alaposan próbára tett ez a szakma, és neked is ez lesz a sorod.
65.000 dolláros hitelkártya adósságom volt. Az álmaimat félre kellett tennem és három sikertelen próbálkozást követően sikerült egy állást megszereznem. Tényleg sikertelen próbálkozások voltak csupán ezek, vagy lehetőségek arra, hogy rájöjjek, miként válhatnék jobb vállalkozóvá? Megtanultam, hogy a szakmánkban a siker, valójában egy kiváltságnak számít, nem pedig, egy áldozathozatalnak.
Könnyű-e itt a sikert elérni, vagy nehéz? Az egész az egyén saját felfogásán múlik. Az idő most jött el, és az itt a kérdés, hogy te fel vagy-e készülve? Kész vagy-e a változtatásra, önmagad jobb változatának kifejlesztésére?
Ha a válaszod igen, akkor a lehető legjobb időben és a legjobb helyen vagy. A szakmánk most vezetőket és vezetőket nevelő személyeket keres. Jelenleg még fogadunk jelentkezőket!
Ebben a tevékenységben csak az a lényeg, hogy az embernek legyen egy vágya valamint, bátorsága a változtatáshoz. A bátorság egy olyan tulajdonság, ami soha sem megy ki a divatból és mindig lesz rá vevő. A mi iparágunkban nincs szükség önéletrajzra, iskolázottságra, nemesi származásra, vállalati múltra, eladói tapasztalatra, sőt még diplomákra sem.
"Ebben a szakmában azért kapsz pénzt, mert olyanná fejleszted magadat, hogy másoknak is segítséget nyújthass a személyiségük fejlesztéséhez."
Akikre itt igazán szükség van, azok a kivételes emberekké válni akaró átlagemberek. A legkevésbé alkalmasnak tűnő személyek szoktak a leginkább megfelelni. A hallgatóságomnak világszerte el szoktam mondani, hogy minél alkalmatlanabb valaki, annál jobbak az esélyei. Cselekvő emberekre van szükségünk: férfiakra és nőkre, akikben a változtatás vágya izzik. Olyan személyekre, akik annyi ideig maradnak bent, amíg elsajátítják az életben való boldoguláshoz szüksége képességeket, nem olyanokat, amelyek csupán egy állás betöltéséhez elegendőek.
Nyilvánvaló, hogy itt bennünket nem az eltöltött munkaidő alapján fizetnek meg, hanem az elért eredményeink szerint. Kétségkívül különféle termékek és szolgáltatások ajánlásáért kapjuk a jövedelmünket, de amiért minket valójában megfizetnek, az az, hogy olyanná fejlesztjük önmagunkat, hogy képesek legyük másoknak is segíteni a személyiségük kifejlesztésében�
A szakmánkban olyan haladó szellemű vállalkozók találhatók, akik pszichológiailag már alkalmatlanok egy alkalmazotti állás betöltésére. Mi különcök, másként gondolkodók vagyunk, kilógunk a sorból. Azon személyek csoportját alkotjuk, akik többet szeretnének, mint amit az élet felkínál a számukra. Az átlagemberekétől eltér az észjárásunk, és nem a szokványos kérdésekre keressük a válaszokat.
Mindig megkérdezem az embereket, "mi leszel, ha majd felnősz?" Furcsán hangzik, de nagyon kevesen tudnak igazán válaszolni. A mi mesterségünkben lehetőség nyílik arra, hogy megtaláld a célodat. Annyiféle ajtó kész kitárulni előtted, csupán arra van szükség, hogy elegendő ideig maradj benne a buliban.
"Mennyi idő múlva leszek sikeres?" erre a kérdésre vár választ az átlagember. Ez nem egy megfogható kérdés, mivel az időtartam személyenként változó. A siker a testi szépséghez hasonlóan, a tulajdonos szemében is felfedezhető. Úgy vélem, a nagy kihívást az jelenti, hogy az átlagember többnyire a bukásokra ad esélyt önmagának, csak ritkán kockáztatja meg a sikert.
Az elmúlt öt évben, abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy több mint 1200 hálózatépítőnek lehettem személyes tanácsadója, konzulense. Több mint 5000 óra személyes konzultálással a hátam mögött megértettem, hogy az emberek miért nem képesek soha sem megvalósítani az álmaikat.
Az emberek kudarcának leggyakoribb oka ebben a mesterségben az, hogy nem töltenek itt el elegendő időt ahhoz, hogy megváltoztathassák a régi beidegződéseiket és az elavult felfogásukat.
El szoktam mondani nekik, hogy legalább kettőtől öt évig tartó időszakra szükséges elkötelezni magukat a szakmai képességek elsajátítása érdekében. Hozzá teszem azonban, hogy magának a változási folyamatnak egyáltalán nem kell egy kemény küzdelemnek és szenvedésnek lennie.
A siker kulcsát ebben a szakmában az emberekkel való kapcsolatteremtés elsajátítása képezi. Engedd, hogy egy valódi, kreatív vállalkozóvá válj! Megvannak a képességeid ahhoz, hogy szabadjára engedd a fantáziádat, és értékesítsd ötleteidet a piacon. Megnyilvánulhatsz, kommunikálhatsz másokkal, kimutathatod az eddig eltitkolt erősségeidet. Kifejlesztheted az emberek iránti szeretetedet és a szakmánk egyik nagykövetévé válhatsz.
Emberi sorsok jobbra fordítója lehetsz - mások számára meghozhatod az áhított nyugalmat, szeretetet és a lehetőségeket. Mihelyt ebből a nézőpontból kiindulva kezdesz el cselekedni, többé már képtelen leszel megállítani ezt a folyamatot.
Az átlagemberek több időt töltenek el azzal, hogy ellenállnak ennek a folyamatnak, ahelyett, hogy elkezdenék csinálni, és kapcsolatokat létesítenének másokkal. Az életben általában kétféle indíték alapján szoktunk cselekedni: élvezetből, vagy fájdalomból. Amit fájdalomnak érzünk, azt igyekszünk elviselni, amit élvezetnek tekintünk, azt megcsináljuk és örömünket leljük benne.
Engedd el magadat, hogy örülhess egy kicsit, és ígérem, hogy nem fogsz tudni ellenállni! Mókázz, és meglátod milyen sokan fognak majd odajönni hozzád, hogy ők is kaphassanak az energiádból! Egészen másféle kvalitású személyeket kezdesz majd el magadhoz vonzani. El fogsz csodálkozni azon, hogy merre voltak ők azelőtt, amiért nem tudtál velük korábban összetalálkozni? A homokra épített házadnak hirtelen gránitból lesznek majd az alapjai.
A pályafutásom kezdetén azt mondták nekem, hogy ha a hálózatépítés majd a véremmé válik, akkor soha sem fogok tudni tőle megszabadulni. Az elmúlt 15 évben mindez bebizonyosodott, és úgy érzem, ma még csupán a kezdeteknél tartok.
Eredetileg a pénz miatt jöttem ebbe a szakmába, de elmondhatom, hogy mindazok, akik itt maradnak, azt az itteni hangulat, légkör és az elért életminőség miatt teszik.
Ez a Network Marketing-nek nevezett iparág valójában kiváltság, nem pedig, áldozathozatal. Csupán egy okra van szükség ahhoz, hogy az ember abbahagyja, és ugyancsak egy ok kell a sikerhez is. A sikered tényleg csak a te egyetlen döntéseden múlik.
 
 
1 komment , kategória:  Munka  
A siker nem diplomafüggő
  2008-07-02 16:35:03, szerda
 
  Miért találunk diplomával nem rendelkezőketaz igazán sikeres vállalkozók között?
Bizonyára elgondolkoztál már azon, hogy számos olyan példát tudsz megemlíteni, - akár az ismerősköröd tagjait is beleértve - amely azt bizonyítja, hogy nem ritka azon esetek száma, ahol diplomások népes csapata diplomával nem rendelkező személyek vállalkozásában alkalmazottként dolgozik. Hogyan lehetséges ez? Merül fel a kérdés.
A válasz részben azzal magyarázható, hogy az iskolai végzettség, legyen az akármilyen magas szintű, nem ad garanciát a vállalkozói adottságokkal rendelkezésre.
Erre bizonyítékként szolgálhat Donald Trump egyik idézete:
"Bármennyire becsülöm is a felsőoktatást, olykor úgy tűnik, hogy az átlagosnál több józan ésszel rendelkező emberek az élet iskolájából kerülnek ki."
Robert Kiyosaki ezzel kapcsolatban a következőket mondja:
"Ami konkrétan engem illet, én sem jeleskedtem az iskolában. Számomra a suli nem a megfelelő környezet volt. Gazdag apámhoz hasonlóan a gyakorlati élet az a környezet, amelyben a tehetségem kibontakozik. Ha megmaradtam volna az egyetemek világában, nem sokra vittem volna."
"... felismertem, hogy az oktatásból hiányzik egy létfontosságú dolog: hagyományos oktatási rendszerünk nem készít fel minket a való világra, csak arra, hogy alkalmazottak legyünk."
Korábban én is sokat törtem a fejem azon, hogy mi az, amit nem oktatnak az iskolákban, és nélkülözhetetlen az életben való boldoguláshoz.
Egy füzetben kezdtem el feljegyezni a közoktatási intézményekben nem tanított, de általam szükségesnek ítélt "tantárgyakat". Nem nyújtanak ugyanis segítséget az olyan készségek kifejlesztésében, mint a: tanulási stílusunk megtalálása, célkitűzés, kitartás, kudarctűrő képesség, pozitív beállítottság, önmotiváló képesség, önfegyelem, kapcsolatépítés, együttműködési képesség, felelősségvállalás, konfliktuskezelés, kezdeményezőkészség, sikeres személyek gondolkodási szokásainak elsajátítása, bizalomkeltés, jövőképalkotás, szakmai tudásunk és képességeink érékesítése, stb.
Mennyivel könnyebb lenne megjósolni a 20 éves érettségi találkozón már sikeres életpályáról beszámoló egykori diákok névsorát, ha a fenti "tantárgyakból" korábban osztályozták volna őket...
A tapasztalat szerint ekkor már többnyire nem a kitűnő tanulók szoktak az élen lévők soraiban lenni... Bizonyára nem véletlenül!
A mai viszonyok mellett, ugyanis egy, a kötelező tantárgyakból jeles osztályzatokat szerző kitűnő tanuló, joggal számít arra, hogy neki majd az életben is sorra fogják osztogatni a kiváló jegyeket. Csak az iskola befejezését követően fog rádöbbenni az illető, hogy számos - az életben való boldoguláshoz - nélkülözhetetlen tantárgy nem szerepelt az iskola programjában, még fakultatív formában sem...
Minden a véletlenre lett bízva. Nevezetesen arra, hogy az illető rokonságában vagy ismerős körében akad-e legalább egy olyan személy, aki felvilágosítja őt a valóban nélkülözhetetlen "alaptantárgyakról", és útmutatásokkal is tud számára szolgálni azok elsajátításhoz.
Egy idő után rájöttem, hogy a fent ismertetett tantárgyaknál is sokkal fontosabb az emberekkel való szóértés, bánásmód, együttműködés, más szóval az emberekhez értés (beleértve az önmagunkhoz értés) tudománya. Ezt lenne érdemes tanítani már az általános iskola első osztályától kezdve az egyetem utolsó évfolyamáig...
"Ami engem illet, azért a képességért, hogy emberekkel megfelelően bánjunk, többet fizetek, mint bármi másért az egész világon."
(John D. Rockefeller)
Hiszen életünkben a pályafutásunk jelentősebb fordulópontjainál, mindig meg tudunk egy - egy személyt nevezni, akinek hálásak vagyunk az "utunk egyengetéséért". Bizonyára minderre nem került volna sor, ha nem alakítottunk volna ki az illetővel egy valóban működőképes kapcsolatot.
Az igazi vállalkozó egyéniségek leginkább a lelki edzettségükkel tűnnek ki a kortársaik közül. Sokkal jobban képesek elviselni a feszültséggel töltött pillanatokat, a kudarchelyzetekből jóval rövidebb idő alatt képesek kijönni. Bátrabban merik felvállalni a kalkulált kockázatokat, sokkal jobban bíznak a saját képességeikben, mint az átlagemberek.
Nem véletlen, hogy Robert Kiyosaki egyik megfogalmazása szerint is:
"Többnyire azért nem sikeresek az emberek, mert nem hajlandók vállalni a személyes kétely és az érzelmi frusztráció időszakát."
Kétség kívül napjainkban is megéri felsőfokú képesítést szerezni, főként azoknak, akik alkalmazottként kívánnak elhelyezkedni. A felvételhez ugyanis előfeltétel a magas szintű szakmai képesség. Azonban ma már azt is tapasztaljuk, hogy a felvétel előtt a vállalatok humán erőgazdálkodási szakemberei egyre komolyabban érdeklődnek az érzelmi intelligencia témakörébe tartozó képességeink fejlettségi állapota iránt. Többek között a jelentkezőket a csoportos munkavégzésre alkalmasság szempontjai alapján is tesztelik.
"Az érzelmi tudatosságot nem oktatják az iskolában. Amikor dolgozni kezdünk, már jól tudunk olvasni, írni és beszámolót készíteni. Érzelmeink kezelése azonban - főként egy komolyabb kihívás esetén - sokunknak problémát okoz. Pedig a jó döntéshez tárgyi tudás mellett önismeretre és érzelmeink kezelésében való jártasságra is szükség van. Mégpedig akkor, amikor azt a legnehezebb alkalmazni."
Karen Stone McCrown véleménye szerint:
"Az érzelmi pallérozottság legalább annyira fontos része a műveltségnek, mint a matematikában vagy az olvasásban való jártasság."
Bizonyára érdemes a fenti gondolatokat figyelembe venni, ha boldogulni szeretnénk az életünkben!
Egyébként pedig el lehet gondolkodni azon is, hogy számos önerőből saját jólétét megalapozó személy felsőfokú végzettség megszerzése nélkül érte el a sikereit.
Ha csupán az információs technika iparágát vesszük figyelembe, az ott kimagasló anyagi sikerekkel büszkélkedők legjobbjai, Bill Gates, Paul Allen, Michael Dell valamennyien kibuktak az egyetemről...
De az MLM "szakmából" is vehetünk egy példát: Mark Hughes aki 1997-ben Kalifornia államban az "Év Vállalkozója" címet is elnyertel - még érettségivel sem rendelkezett...
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A töretlen KARRIER
  2008-06-28 08:29:02, szombat
 
 
A töretlen KARRIER hat aranyszabálya
A karrier ma már nem az, ha valakinek nyugdíjas állása van. A karrier manapság két dolgot jelenthet: hatalmat és pénzt vagy az álmok beteljesítését. Sőt egyre inkább ez utóbbit, még akkor is, ha ez tökéletesen keveseknek sikerült. Az alábbi hat aranyszabály mindenesetre kijelöli, hogy merre is kellene tartani annak, aki a való világ karrier ösvényeit és az álmok országútjait egyszerre kívánja taposni.
1. A motiváció a siker kulcsa
Ahhoz, hogy valaki megtalálja életenergiának forrását, azt kell megértenie, hogy mi motiválja. Miféle tevékenységek, miféle helyek, miféle emberek, miféle helyzetek stimulálják, s melyek azok, amelyek megnyugvást, kielégülést hoznak számára? Minden szakmának, munkának, hivatásnak megvan egyfajta vonzereje, amely magához húzza azokat az embereket, akiknek a mentalitása megfelelő feladatok ellátásához, s akik emiatt jól érzik magukat, miközben dolgoznak. Az ilyesfajta elégedettség nélkül a siker a külső szemlélő számára ugyan megjelenhet, de annak aki a munkát elvégzi, tevékenysége legfeljebb pénzkereset vagy a kapcsolatainak, befolyásának forrása lehet, de semmiképpen sem töretlen karrierjének alapja.
2. A siker kemény munkát követel
Téved, aki azt hiszi, hogy az üstökösszerű karrierek pusztán a szerencse fiainak vannak fenntartva. Az képes a gyors kiemelkedésre, aki elvégezte az ehhez szükséges előkészületeket. A CareerJournal ezzel kapcsolatban Thomas Edisont idézi, aki szerint "a géniusz az a tehetséges személy, aki megcsinálja a leckéjét". Edisonnak pedig ez ügyben nyugodtan hihetünk. Ezek az emberek gazdagok, mert a munkájuknak szentelik az életüket. Hajlandók keményen dolgozni, s nem rettenti el őket a balsiker, mert pontosan tudják: a siker attól függ, hogy képesek-e tanulni a hibáikból, s felveszik-e a kesztyűt, ha újabb kihívással találkoznak. Jack Kerouac egyszer azt mondta: "A vízenjárást sem egy nap alatt építették fel." S valóban, sokkal bölcsebb az apró napi sikerekben gondolkodni, mint arra összpontosítani, hogy egyszer meglegyen a főnyeremény.
3. Kövesd az álmaidat!
Az amerikai pszichológus, Charles Garfield kutatásai során sikeres üzletemberek motivációját vizsgálta, s a következő megállapításra jutott: ezek az emberek azért képesek folyamatosan mély benyomást keltő és elégedettséget hozó eredményeket elérni, mert az álmaik nyomában járnak. Garfield szerint minden csúcsra járó vezetőben ég a vágy valami nagyszerű, valami olyasmi elérésére, ami igazán fontos a számukra. A töretlen karrierre vágyók számára a példájuk egyet jelent: nem szabad alább adni a céljaikat a számukra fontos és nagyszerű dolgok megvalósításánál.
4. Becsüld meg a tehetségedet!
Egy másik amerikai pszichológus, bizonyos Howard Gardner új értelmezést adott az emberi teljesítőképesség megítélésének, amikor bevezette a sokrétű intelligencia fogalmát. Szemben a korábban elfogadott, s elsősorban a verbális és analitikus képességeken alapuló intelligenciamodellel, Gardner kiterjesztette a fogalomkört a nyelvi, a zenei, a térbeli, az érzelmi, a mozgáskultúrát magába foglaló, az interperszonális és intraperszonális intelligenciára. Mi több mi mindannyian alkalmasak vagyunk egy újabb intelligenciaréteg kifejlesztésére, amitől teljesítőképességünk nő és mi is kerekebbé válunk. Aki megérti önmaga sokrétűségét, felfedezi sokféle tehetségét és az eben rejlő lehetőségeket, egyúttal képessé válik kiterjeszteni az elképzeléseit a saját reális karrierlehetőségeiről. Sajnálatos és sajátos módon manapság sok ambiciózus ember nem fektet be eleget saját tehetségébe.
5. Menedzseld magad!
Nincs közvetlen összefüggés a siker és az egészséges lélek között. A legnagyobb gazemberek (erre mindannyian tudnánk példákat hozni) is lehetnek sikeresek. Kinek-kinek a saját érzései fontos szerepet játszhatnak a karrierjében, az érzések lehetnek szövetségesek és ellenségek. Mindenesetre érdemes őket felhasználni a fontos, jelentőségteljes célok beteljesítéséhez, sokkal inkább, mint az önpusztításra. Az érzelmek és a hatékony tevékenység között mindig ott fekszik a racionális gondolkodás. Minden spontán és negatív érzésből fakadó (időnként karriergyilkos) megnyilvánulás előtt érdemes lehiggadni, gondolkodni, s kialakítani egy hatékony cselekvési tervet.
6. Vállalj kiszámított kockázatokat!
Aki túlságosan korlátozottan vállal kockázatot, egyben limitálja a megszerezhető "jutalom" nagyságát is. Manapság, amikor a világ az egyre élesebb verseny felé halad, a karrierépítésben is muszáj egy kis kockázatot vállalni, különben a merészebbek újra és újra előnybe kerülnek. Ehhez tudni kell, hogy miként lehet megkülönböztetni a valós veszélyt a fantázia játékaitól. Az eredményes kockázatvállaláshoz mindenkinek ismernie kell a kockázattűrő képességét. Ha valamit meg akarsz tenni, akkor azt is fel kell mérned, hogy mik lehetnek a következmények, beleértve azt is, ha a legrosszabb forgatókönyv pereg le. S végül jó tudni, amiről oly sokan hajlamosak megfeledkezni: a kockázatvállalás elutasítása maga is kockázatokkal jár.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ami fontosabb, mint a tőke
  2008-06-24 22:11:55, kedd
 
  Kilenc dolog, ami fontosabb, mint a tőke

Ha belekezdesz bármilyen vállalkozásba vagy üzletbe, csináld azt főállásban vagy mellékállásban, nagyon előnyös és értékes dolog, ha van tőkéd. De biztosan te is ismersz olyan embereket, vagy legalább hallottál róluk, akik tőke nélkül kezdték, és mégis vagyonokat kerestek. Hogyan lehet ez? Nos, én abban hiszek, hogy vannak olyan dolgok, amelyek sokkal értékesebbek, mint a tőke, és sikerre vihetik az üzletedet. Hadd adjak róluk egy listát.
1. Az idő.
Az idő értékesebb, mint a tőke. Azt az időt, amit egyszer rászántál valamire, ne pocsékold el. Az időt befekteted a vállalkozásodba, amely értéket teremt majd a piacon, és várhatólag hasznot fog hozni. Az idő a tőkéd. Mennyire értékes az időd? A megfelelően befektetett idő egy egész vagyont ér. Az elpocsékolt idő pedig a csődöt jelentheti. A befektetett idő csodákat tehet, ezért hát fektesd be az idődet.
2.Az kétségbeesés.
Van egy barátom, Lídia, akinek az első nagyobb befektetése a vállalkozásába az elszántság volt. Azt mondta: "A gyerekeim éhesek, muszáj, hogy ez a dolog működjön. Mihez is kezdenék, ha nem jönne be?" Ezért hát befektetett a vállalkozásába, amely olyan terméket forgalmazott, amiben ő is hitt, 1 dollárt. Az 1 dollárt szórólapokra költötte, hogy eladhassa azt a terméket, amelyet a nagykereskedőtől vett meg, és továbbadta a fogyasztóknak.
Bill Bailey barátom tizenévesen ment Chicago-ba, amikor befejezte a középiskolát. Az első munkahelyén éjjeliőrként dolgozott. Megkérdezték tőle: "Bill, mi vehetett rá, hogy elmenj éjjeliőrnek?", ő pedig azt felelte: az éhség. Ha az ember éhezik, akkor bármilyen munkát elvállal. Muszáj dolgoznia valahol - akár éjjeliőrként is. Évekkel később Bill megkapta a Horatio Alger díjat, gazdag, hatalmas, és az egyik legjobb életstílusú ember, akit csak ismerek. De az első állásában éjjeliőr volt. A kétségbeesés nagyon erős ösztönző lehet. Amikor azt mondja magának az ember: muszáj.
3. Az eltökéltség.
A kétségbeesés azt sugallja: muszáj. Lídia először azt mondta: muszáj találnom egy ügyfelet. Ez volt a kétségbeesés. Aztán azt mondta: még az első napon találok valakit. És persze, talált is. Akkor azt mondta: ha egyszer működött, másodszor is működni fog. De a második ember nemet mondott. Na most, ilyenkor mit is kell befektetni?
4. Bátorság.
A bátorság többet ér, mint a tőke. Ha csak 1 dollárod van, és rengeteg bátorságod, akkor megmondhatom, hogy fényes jövő vár rád. A körülmények ellenében is bátornak kell lenned. Bármi történjék is, az emberi lények a leghihetetlenebb dolgokra képesek. Nem hallottál még ilyeneket? Vannak egészen újak, Koszovóból, olyan emberekről, akik a Pokol legmélyén voltak, és mégis kijutottak onnan. Ilyenek az emberek, nem olyan könnyű elpusztítani őket. A bátorság mindig valaminek az ellenében születik, nem valamiért, hanem valami ellenére. Ha Lídia már csinált három-négy üzletet, ennek kell következnie.
5. Ambíció.
" Hűha! Ha el tudok adni hármat, akkor el tudok adni harminchármat is! És ha harminchármat el tudok, akkor százhármat is." Hűha. Lídiát egészen megszédítik a saját álmai a jövőről.
6. Hit.
Most már kezdi elhinni, hogy tényleg nagyon jó a terméke. És valószínűleg a cég is jó. Aztán elkezd hinni saját magában. Lídia, egyedülálló anyuka, két gyerekkel, munka nélkül. "Uramisten, sikerülni fog!" Az önértékelése kezd növekedni. És mindez olyan befektetés, amelynél nincs jobb. A pénz a közelébe sem érhet. Mi lenne, ha lenne egymillió dollárod, de nem lenne hited? Szegény ember lennél. Nem lennél gazdag. És most pedig következzék az, ami miatt Lídia ma milliomos.
7. Gondolkodás.
Fogd munkára az agyadat. Eddig valószínűleg az agyad kapacitásának 10 százalékát sem használtad ki. Mi lenne, ha kihasználnád a maradék 90 százalékot is? El sem hiszed, mi minden történhet. Az emberek a leghihetetlenebb dolgokat tudják kitalálni. Hogy mit ér a gondolkodás? Egy vagyont. Értékesebb a pénznél. Nem kell más, csak egy dollár és rengeteg agymunka. Ki kell találnod, hogy hogyan fog a vállalkozásod működni, működni, működni...
8. Szív és lélek.
Mi helyettesítheti a szívet és a lelket? A pénz nem. Pénzen nem lehet szívet-lelket venni. A szív és a lélek egymillió dollárnál is többet ér. Ha van egymillió dollárod szív és lélek nélkül, akkor sem élsz igazából. Nem vagy hatékony. De a szív és a lélek olyan láthatatlan mágia, amely mozgatja az embereket, ráveszi őket, hogy vásároljanak, döntsenek, cselekedjenek, válaszoljanak.
9. Személyiség.
Rendbe kell tenned a saját személyiségedet. Benned is rengeteg egyéniség van. Csak ki kell fejlesztened, hogy hatásos is legyen, hatásos legyen, akárkivel beszélsz is - legyen az kisgyerek vagy üzletember - szegény ember vagy gazdag ember. Az egyedi személyiség mindenhol otthon van. A mentorom, Bill Bailey azt tanította nekem: "Mr. Rohn, meg kell tanulnod ugyanolyan kényelmesen és felszabadultan érezni magad, ha egy kis kentucky-i viskóban vagy, ahol a házigazda sörözik és a meccset nézi a tévében, mint egy washingtoni villában, egy szenátor vendégeként". Mozogj könnyedén, akár gazdagok, akár szegények között vagy. És ne tegyél különbséget köztük. Láss mindig esélyt arra, hogy egy különleges egyéniséggel alakíts ki kapcsolatot. Legyél olyan ember, aki mindenhol jól érzi magát. Olyan egyéniség, amely nincs eltorzulva semmilyen irányba.
És ne feledkezz el a karizmáról. A karizma, egy kis alázattal keverve. Ez az egész lista többet ér, mint bármennyi pénz. Egy dollárral és ezzel a fent leírt listával tiéd a világ. Tiéd bárilyen darabja, amit megkívánsz, és elérhetsz bármilyen fejlődést, amit kitűztél magad elé. Átadtam neked a titkot. Tőke. Olyan tőke, ami értékesebb, mint a pénz, és ami biztosítja a jövődet és a vagyonodat. Ne feledd hát, hogy minden a rendelkezésedre áll. A sikeredre, Jim Rohn
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A siker 21 kulcsa
  2008-06-24 11:13:15, kedd
 
  A 21 sikerkulcs ÁLMODJ NAGYOT!
Legyenek merész álmaid! Milyen lesz a jövőd! Mit fogsz csinálni? Mit hagysz abba? Kivel csinálnád?
Kivel nem csinálnád? Kivel lennél? Kivel nem lennél? Milyen barátaid lennének? Kik és mik vesznek körül?

FEJLESZD AZ IRÁNYÉRZÉKED!
Azzá válsz, amire legtöbbször gondolsz! Írd le a célod!
Határozd meg időben! Formáld meg képekben / ragaszd ki oda, ahol minden nap látod /! Írj cselekvési tervet!
KÉPZELD EL MAGAD CÉGVEZETŐKÉNT! Vállalj felelősséget!
AZZAL FOGLALKOZZ, AMIT A SZIVED DIKTÁL!
Mit szeretsz csinálni? Milyen munkát végeznél? Hol, és milyen körülmények között dolgoznál?
KÖTELEZD EL MAGAD A KIVÁLÓSÁG MELLETT!
Életed akkor lesz jobb, ha te magad jobb leszel!Írd össze, hogy mik az erősségeid, és mik a gyengéid!
Dolgozz minden percben azon, hogy fejleszd az erősségeidet! Ne hagyd, hogy a gyengéid felülkerekedjenek!

DOLGOZZ TÖBBET, ÉS DOLGOZZ KEMÉNYEBBEN!
Heti 40 óra a fennmaradáshoz elég! Ha dolgozol, csak a munkáddal foglalkozz!

TANULJ ÉLETED VÉGÉIG!
Hallgass előadásokat rádió helyett Olvass TV nézés helyett!
Jegyzetelj rendszeresen! Járj el előadásokra! Tréningezd az agyad, olyan, mint az izom!

ELŐSZÖR MAGADAT FIZESD KI!
Tedd félre a fizetésed 10%-át!Ne pazarolj! Ne forrásokra költsd a pénzt! /viszi a pénzt/
Vegyél eszközöket! /hozza a pénzt/ Ne növeld kiadásodat feltétlenül, ha nő a fizetésed!

SAJÁTÍSD EL SZAKTERÜLETED MINDEN APRÓ FOGÁSÁT!
Légy te a legjobb! Te légy, akitől segítséget kérnek!
Érd el, hogy profiként emlegessenek! Szakmádon belül ismerd az összes választ!

ÁLLJ MINDIG MÁSOK SZOLGÁLATÁRA!
Az elvárások felett tegyél!

Tégy többet, mint amiért megfizetnek!
LÉGY TELJESEN ŐSZINTE MIND MAGADDAL, MIND MÁSOKKAL SZEMBEN!
TŰZZ KI PRIORÍTÁSOKAT ÉS FÓKUSZÁLJ RÁJUK!
Mi a legfontosabb tennivalód? Mi az, amivel a leginkább növelheted teljesítményed?
Tedd fel a kérdést magadnak: Amit most csinálok, az előbbre visz a célom felé?
A legfontosabb és a legsürgősebb dolgokat intézd el előbb, ne azokat, amelyeket bármikor elvégezhetsz!

LÉGY HÍRES ARRÓL, HOGY GYORSAN ÉS MEGBÍZHATÓAN DOLGOZOL!
Ne halogass! Győzd le a lustaságod! Légy precíz!

LÉGY KÉSZEN ARRA, HOGY CSÚCSRÓL CSÚCSRA MÁSSZ!
A siker a kudarc gyermeke! Minden rossz után jön egy jó!
Minden jó után jöhet egy rossz! Soha ne bízd el magad!

MINDENBEN GYAKOROLJ ÖNFEGYELMET!
Tedd meg, amit éppen szükséges, ha van kedved, ha nincs!
Önfegyelem = önuralom + önkontroll + felelősségtudat + önirányítás

HASZNÁLD KI A BENNED LÉVŐ VELESZÜLETETT KREATIVITÁST!
A képzelet fontosabb, mint a tények!A zseni ott van benned!
Írd le ami nyomaszt, vagy aggaszt, és írj rá válaszokat!
Használd az agyad! Találj ki önállóan is dolgokat, ötletes és sikeres legyél!

VEDD KÖRÜL MAGAD A MEGFELELŐ EMBEREKKEL!
Kösd sikeres emberekhez magad, és vedd át viselkedésüket, szokásaikat!
Adj, hogy kaphass! Akik visszahúznak, azok az ellenségeid! / Hínár effektus /
TÖRŐDJ TÖBBET EGÉSZSÉGEDDEL!
Ép lélek, ép testben! Határozd el, hogy 100 éves leszel!
Egyél kevesebbet, és mozogj többet!Semmit nem ér a pénz, ha nem élvezheted!

LÉGY HATÁROZOTT ÉS CSELEKVÉSORIENTÁLT!
Gyorsan dönts!Átgondoltan, de gyorsan!Most azonnal!

NE HAGYD, HOGY A KUDARC IS VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGED LEGYEN!
A siker a kudarc túloldala! Duplázd meg a kudarcaid számát! / Meglátod, az eredmény nem marad el! /
Tedd meg, amitől félsz!Amerre a félelem, arra a siker! Ha megtetted, amitől félsz, elmúlik a félelmed!
MENJ ÁT AZ ÁLHATATOSSÁG VIZSGÁN!
Soha sem adod fel, bármi is történjék!Nem a körülmények teszik az embert, csak megmutatják ki is Ő valójában!
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6528 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 28
  • e Hét: 562
  • e Hónap: 1133
  • e Év: 1133
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.