Belépés
mailona.blog.xfree.hu
HIT-REMÉNY-SZERETET.. A LEGNAGYOBB KÖZÜLÜK A SZERETETT !!!! M. Ilonka
1951.01.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/475 oldal   Bejegyzések száma: 4742 
Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében
  2017-04-08 23:54:56, szombat
 
  ISTEN BÉKÉJE

Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik. (Ézs 26,3)

Néhány hónappal ezelőtt egy kis repülőgéppel utaztam. Ahogyan a gép haladt előre a kifutópályán, és elkezdett emelkedni, éreztem, ahogy a kabinban kezd változni a légnyomás. Kissé féltem, imádkozni kezdtem: "Kérlek, ne legyen légörvény! Legyen ez egy békés repülés!"
Az életet hasonlíthatjuk egy repülőúthoz is: váratlan események jöhetnek és zavarok keletkezhetnek: súlyos betegség, szerettünk hirtelen halála, állásunk elvesztése. Ezek az események az "örvények", melyekbe életünk során belefutunk.
Csodálatos azt tudni, hogy a zavarok ellenére Isten mindig ott van velünk, minden körülmények között a középpontban, és békét ad, mely felülmúl minden értelmet. Ha közel húzódunk Istenhez, és segítséget kérünk, emlékezhetünk, hogy Krisztus megígérte: velünk van "a világ végezetéig" (Mt 28,20).

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük állandó jelenlétedet. Add a te békességedet, mely minden értelmet meghalad! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe... Ámen." (Mt 6,9-13)

Ha bízom Istenben, megtalálom a békét


 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Isten a bizonytalan körülmények között is hűséges marad.
  2017-03-31 23:58:07, péntek
 
 

VEZETÉS ÉS REMÉNYSÉG

Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! Vezess hűségesen, és taníts engem, mert te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. (Zsolt 25,4-5)

Mindennap Isten vezetését kérem. Elmondom neki a gondjaimat, problémáimat, és mindent az ő kezébe teszek. Most mégis, miközben ezt az elmélkedést írom, alig bírom visszatartani a könnyeimet. A munkahelyemről az összes alkalmazottat, akiket nyolc éve szeretek és nagyra becsülök, el fogják bocsátani, és többé nem dolgozhatunk együtt. Ma nem tudok tisztán gondolkodni, mert a szomorúság elhomályosítja az értelmemet. De még ebben az állapotban is bízom Istenben, hogy ő lesz vigaszom a rám váró nehéz napokban.
A Példabeszédek írója arra biztat, hogy teljes szívvel az Úrban bízzunk, és ne a magunk eszére támaszkodjunk, és ő egyengetni fogja utunkat. (Péld 3,5-6). Amit Isten Jeremiásnak mondott, az ránk is vonatkozik. Isten minden gondolatunkat ismeri, és ha segítségül hívjuk, ő meghallgat. (Jer 29,11-14).
A bizonytalanság aggodalommal tölthet el, mégis ragaszkodhatunk az 5Móz 31,8 szavaihoz: "Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!"

Imádság: Istenünk, világosságod mutassa nekünk az utat! Add, hogy szilárdan álljunk a hitben, ne inogjunk! Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Ha sújt a vétkek árja itt vezessenek hív karjaid .
  2017-03-26 21:13:12, vasárnap
 
  Miasszonyunk Szent Szűzanyánk hozzád rebeg fel hő imánk .
Dicsérje ég s föld szent neved mely híveid reménye lett ,
Ó légy velünk ,ha bűn kísért ,ha a világ rossz nyelve sért .
Ha sújt a vétkek árja itt vezessenek hív karjaid .
Tekintsd Anyánk hű népedet ,kegyelmedért ,hogy mint eped .
Mert lankadunk a bűn miatt ,Ó Mária kérd Szent Fiad
Bocsássa meg ha vétkeznénk ,kegyelmével szálljon felénk .
S ne hagyjon el minket soha ,könyörögj értünk Mária
.ÁMEN.. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A három fa legendája............
  2017-03-26 20:50:33, vasárnap
 
 
A három fa legendája

Réges-régen, távoli vidéken, sűrű erdővel borított domb tetején állt három fa. Ahogy a szél borzolgatta leveleiket, maguk közt álmaikról, reményeikről suttogtak.
Az egyik fa így szólt: "Ha majd egyszer kivágnak, kincsesláda szeretnék lenni! Minden oldalamat gyönyörű faragásokkal díszítik, és sok ezüstöt, aranyat, drágaköveket tarthatok majd!" A második fa így folytatta: "Én hajó leszek. Hatalmas tengereket fogok bejárni! Az én fedélzetemen mindenki biztonságban érezheti magát, királyokat és királynőket szállítok majd. A Föld széléig vitorlázok!" A harmadik fa is megszólalt: "Én az erdő legnagyobb, legegyenesebb fájává növök fel. Ahogy rám néznek az emberek a hegytetőn, közben Istenre gondolnak, akihez az én ágaim közel lehetnek. Az emberek mindig emlékezni fognak rám!"
Teltek-múltak az évek. Egy napon favágók jöttek az erdőbe. Egyikük végigmérte az első fát, és így szólt: "Ez elég erősnek néz ki. Egy asztalos biztos szívesen megveszi majd!" Hozzáláttak, hogy kivágják. A fa boldog volt, mert azt gondolta, biztosan kincsesláda készül majd belőle.
A második fához érve az egyik favágó felkiáltott: "Ezt nézzétek! Micsoda törzse van! Ezt egy hajóácsnak adjuk el!" A fa boldog volt, mert úgy hitte, álma valóra válik: hatalmas hajóként ringatózhat a tengeren.
Ahogy a favágók a harmadik fához értek, szegény teljesen megrémült. Hiszen ha kivágják, vége az álmainak! De az egyik favágó éppen őt választotta. Hatalmas fejszecsapásokkal el is kezdték vágni.
Ahogy az első fa az asztaloshoz érkezett, az asztalos munkához látott, és etetőjászlat készített belőle. Nem lett kincsesláda, oldalát nem díszítették szép faragások. Egy istállóba állították, és kincsek helyett szénával töltötték meg. Bizony, nem erre vágyott! A második fát szétfűrészelték, de nem hatalmas tengeri vitorlás, hanem egyszerű halászbárka lett belőle. Reményei, hogy királyokat, királynőket szállíthat, szintén szertefoszlottak. A harmadik fából pedig egyszerűen csak gerendákat készítettek, és egy sötét pajtában hagyták. Csendben teltek az évek, és a három fa régen el is felejtette, mi mindenről álmodott.
Történt egyszer, hogy pont abba az istállóba, ahol az első fa jászolként szolgált, egy fiatal házaspár érkezett. Éjszaka megszületett várva-várt gyermekük. Jó lett volna bölcsőbe fektetni, mint más gyermekeket, de csak egy szénával telt jászol állt ott. Befektették hát a babát, és az első fa ekkor úgy érezte, hogy mégis teljesült az álma. Hiszen a világ legnagyobb kincsét éppen ő tarthatja!
Jó néhány év múlva egy tó partján néhány férfi szállt abba a halászhajóba, amit a második fából készítettek. Egyikük annyira fáradt volt, hogy rögtön le is feküdt, és elaludt. Mikor már a tó közepén jártak, hatalmas vihar kerekedett. A fa attól félt, nem lesz elég erős ahhoz, hogy az embereket megvédje. A férfiak is megrémültek, és felébresztették alvó társukat. Ő felkelt és ennyit mondott: "Hallgass, némulj el!" Abban a pillanatban elült a vihar. Ekkor értette meg a második fa, hogy reménye valóra vált, hiszen deszkáin a legnagyobb királyt hordozhatta.
Nem sok idő telt el, s egy pénteki napon a sötét pajtából előhozták a gerendákat, amiket a harmadik fából készítettek. Az egyiket egy töviskoronás férfi vállára fektették. Csúfolódó tömeg kísérte a városból a domb tetejére. Ott a gerendára szögezték a férfit, hogy kivégezzék. Milyen szomorú sors! De mikor eljött a vasárnap, a fa megértette, hogy a legnagyobb megtiszteltetés érte: Istenhez olyan közel volt, amennyire ez csak lehetséges! Hiszen Jézus Krisztust feszítették rajta keresztre.
Néha úgy látszik, a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogy szeretnénk. De tudhatjuk, hogy Istennek terve van velünk. Ha benne bízunk, nagyszerű ajándékokat kaphatunk tőle. Végül mindhárom fa megkapta, amiről álmodott, csak nem úgy, ahogy előre elképzelték. Nem mindig tudjuk, Istennek milyen terve van velünk. De azt tudhatjuk, ha az Ő útjai nem is a mi útjaink, akkor is minden a javunkra szolgál (Róma 8:28) 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Szeplőtelen Szűz, ég és föld Királynője...........
  2017-03-26 20:44:54, vasárnap
 
  Szeplőtelen Szűz, ég és föld Királynője, te, bűnösök menedéke, legszeretetreméltóbb Anyánk, Rád akarta bízni Isten irgalmasságának egész közvetítését. Én, szegény bűnös, Eléd borulok, és alázatosan kérlek Téged, fogadj el engem, mint javadat és tulajdonodat. Működj bennem és testem - lelkem minden képességében, egész életemben, halálomban és örökkévalóságomban, amint Neked tetszik.
Csinálj belőlem, amit Te akarsz, hogy beteljesedjék az, ami írva van Felőled: ,,Széttiporja majd a kígyó fejét", és ,,általad meghiúsult a világ minden tévedése".
Engedd, hogy alkalmazkodó eszköz legyek a Te tiszta és irgalmas kezedben. Sok lanyha és eltévelyedett lelket hadd tanítsak arra, hogy megismerjenek és szeressenek Téged, hogy így Jézus szentséges Országa a lehető legjobban terjedjen.
Ámen.
Szent Maximilan M. Kolbe 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Anyám, én még gyermek vagyok,
  2017-03-26 11:58:20, vasárnap
 
 
Anyám, én még gyermek vagyok,
Nem szólok úgy, mint a nagyok.
A szavakat nem keresem,
De azért fogadd kedvesen.
Áldd meg az édesanyámat,
Ki gondoz és értem fárad,
Nem alszik és meg sem pihen.
Hallgatja, hogy ver a szívem.
Apámat is áldd meg Atyám,
Ki dolgozik, keres reám.
Karját, lelkét erősítsd meg,
Legyen kemény szíve, meleg.
Nem találom a szavakat,
Jobban tudod Atyám, magad,
Tudod, hogy én mit gondolok:
Áldd meg, hogy legyenek boldogok. Ámen. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Barátnőm lánya, Alexis, egy igen aktív hároméves......
  2017-03-26 11:44:45, vasárnap
 
  BÖJT NEGYEDIK VASÁRNAPJA

Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! (Lk 11,2)

Barátnőm lánya, Alexis, egy igen aktív hároméves, aki nagyon szeret beszélni. Kedvenc kérdése a "miért?" A napokban elmélyült beszélgetést folytattunk, hogy miért is járunk dolgozni, miért járunk óvodába, sőt még arról is, hogy miért alszunk éjszaka.
Legutóbb pedig azt kérdezte, hogy miért imádkozunk. Rövid csend után egyszerűen azt feleltem: "Azért imádkozunk, hogy emlékezzünk: Isten mindig velünk van." Alexis egy kis szünetet tartott, majd megkérdezte: És hol lakik Isten? Elcsodálkoztam szűnni nem akaró kíváncsiskodásán.
Jézus tanítványai szintén kíváncsian kérdezgették, hogyan kell imádkozni. Jézus válaszában nem csak mintát ad, amit ismételgetni kell, hanem sokkal inkább közösségre hív. Arra hívja fel figyelmünket, hogy az imádság nem tökéletes szavak sora, hanem az Isten felé törekvő szív sóvárgása. Az imádság belső békét munkál, mely kitartóvá tesz bennünket akkor is, amikor nem tudunk válaszolni minden "miért"-re. Megerősíti bizalmunkat, hogy Isten gondoskodik minden szükségünkről, és emlékeztet a megbocsátás naponkénti ajándékára. Az imádság Isten országa iránti vágyat munkál bennünk.

Imádság: Istenünk, Szentlelked által adj erőt, hogy mindig bízhassunk a világot és mindnyájunkat átformáló szeretetedben. Ámen. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül.
  2017-03-26 11:38:18, vasárnap
 
  Nyomorúságomban az Urat hívtam segítségül.
Az ÚR meghallgatott, tágas térre vitt engem.
Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem?
Velem van az ÚR, segít engem, és én megvetéssel nézek gyűlölőimre.
Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint emberben bízni.
Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint előkelő emberekben bízni.
Sok nép vett körül engem, de az ÚR nevében szembeszállok velük!
Körülvettek, be is kerítettek, de az ÚR nevében szembeszállok velük!
Körülvettek, mint a méhek, de kialszanak, mint az égő bozót.
Az ÚR nevében szembeszállok velük!
Durván eltaszítottak, hogy elessem, de az ÚR megsegített engem.
Erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem.

Zsolt 118,5-14. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
ÜDVÖZÍTŐNK ÉDESANya......
  2017-03-25 19:34:02, szombat
 
  ÜDVÖZÍTŐNK ÉDESANYA
MENYEKNEK MEGNYÍLT KAPUJA,
TENGER JÁRÓK SZÉP CSILLAGA,
BOLDOGSÁGOS SZŰZ MÁRIA!
LÉGY SEGÍTSÉG HŰ NÉPEDNEK,
AZ ELESETT BŰNÖSÖKNEK,
KI SZÜLŐJE ISTENEDNEK,
ANYA LETTÉL TEREMTŐDNEK.
MERT ANGYALI KÖSZÖNTÉSRE
RÁSZÁLLOTT AZ ÚR SZENTLELKE,
S EKKOR LETT AZ ÖRÖK IGE,
SZŰZ MÉHEDNEK SZŰZ GYÜMÖLCSE. ÁMEN! 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A Boldogságos Szűz a mai napon lett Isten Anyjává.
  2017-03-25 19:21:59, szombat
 
  A Boldogságos Szűz a mai napon lett Isten Anyjává. Vele együtt imádkozzunk Szent Fiához: Add, Urunk, hogy Szentséges Atyánk, püspökeink, papjaink és a szerzetesek a Szent Szűz alázatos lelkületével teljesítsék hivatásukat. Engedd, hogy minden ember szívében bizonyossággá érjen a felismerés: beteljesedett a próféta szava: és Velünk az Isten. Tégy készségessé minket, hogy életünk minden pillanatában örömmel valljuk: 'Legyen meg a Te akaratod. Oltsd szívünkbe kegyelmedet, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony közbenjárására mi is a jó cselekedetek méltó gyümölcsét teremjük.
Add, Urunk, hogy az istengyermeki élet a Boldogságos Szűz segítségével Országodba vezessen mindnyájunkat. Urunk, Jézus Krisztus! Te a mai napon emberi testet öltöttél. Kérünk, add, hogy megtestesülésed szent titka által eljussunk Hozzád, a mi Istenünkhöz; Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.'
.✝
Amen. 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/475 oldal   Bejegyzések száma: 4742 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 192754 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 342
  • e Hét: 13846
  • e Hónap: 27850
  • e Év: 27850
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.