Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Munkahelyi tájékoztató
  2010-05-21 19:31:10, péntek
 
  Tájékoztató új munkatársak részére

RUHÁZAT
Javasoljuk, hogy a fizetésének megfelelően öltözködjön! Ha drága ruhát és táskát hord, akkor túl jó a sora, ezért nem kell felemelni
a fizetését. Ha rosszul öltözött, akkor meg kell tanulnia a pénzzel jobban bánni, amíg ennek jelét nem látni nem kaphat fizetés-emelést. Ha megfelelően öltözködik, akkor
jól be tudja osztani a pénzét, tehát szintén nincs szüksége nagyobb fizetésre.
BETEGSÉG
Orvosi igazolásokat többé nem
fogadunk el! Ha el tud menni
az orvoshoz, akkor a munkába
is el tud jönni!

KLINIKAI BEAVATKOZÁSOK/OPERÁCIÓK
Az operációkat azonnali hatállyal megtiltjuk. Amíg nekünk dolgozik, szüksége van a szerveire! Nincsen joga ahhoz, hogy bármely szervét eltávolíttassa. Teljes ,"felszereléssel" vettük föl, minden klinikai beavatkozás felmondást vonhat maga után!

TÁVOLLÉT SZEMÉLYES OKOKBÓL (fizetetlen szabadság)

Minden munkatársnak 104 napja van egy évben, amikor személyes okokból távol tartózkodhat a munkahelyétől.
Ezeket a napokat szombatnak és vasárnapnak hívják.

FIZETETT SZABADSÁG
Minden munkatárs egyszerre megy szabadságra. A szabad napok: december 25, január 1 és május elseje.

HALÁLESET MIATT HIÁNYZÁS
Ez nem ok arra, hogy ne jelenjen meg a munkahelyén. Az elhunyt rokonáért, barátjáért, kollégájáért már úgysem tud semmit tenni. Őket munkanélküliek is elkísérhetik az utolsó útjukra. Kivételes esetekben, amikor feltétlenül ott kell legyen, a temetést késő délutánra kell tenni. Ebben, és csakis ebben a kivételes esetben megengedjük, hogy az ebédszünetet ledolgozza és a munkahelyről ennyivel korábban távozhasson.

SAJÁT HALÁLESET

Ez elfogadható oka lehet
a távolmaradásának.
Azonban, ezt is köteles 2 héttel előre jelezni, hogy az utódját időben betaníthassuk!


WC HASZNÁLAT

Meg kellett állapítanunk, hogy a dolgozók túl sok időt vesztegetnek
a vécén.
A továbbiakban a vécéhasználat
abc sorrendben történik.
Az a-betűvel kezdődő munkatársak 8.00-8.20-ig, b-betűvel kezdődőek 8.20-8.40-ig (stb.) mehetnek a vécére. Ha ebben az időben nem tudnak vécézni, akkor várniuk kell másnapig.
Sürgős esetben cserélhetnek egy kollégával, de erre az engedélyt írásban, a főnöktől kell kérni.

Ezenkívül bevezettük az úgynevezett háromperces szabályt. A 3 perc leteltével egy figyelmeztető hangot hall majd, a vécépapír eltűnik a kiadóban, kinyílik az ajtó és egy fénykép készül Önről. Ha a 3 percet többször túllépi, akkor a fényképek felkerülnek a szégyentáblára.


EBÉDSZÜNET

Vékony munkatársak 30 perc
ebédszünetet kapnak, hogy kiadósan étkezhessenek.
Normál súlyú munkatársak
15 percet kapnak, hogy bedobhassanak egy falatot.
Kövér embereknek 5 perc jár,
hogy a fogyókúrás italukat
vagy tablettájukat lenyelhessék.

Előre is fogadja hálás köszönetünket a szabályok betartásáért!
Mi mindenben a rendelkezésére állunk.
Ha kérdés, kommentár, panasz, javítási ajánlat vagy egyéb merülne fel, kérem azokat valahova máshova, csak ne hozzánk küldeni.

Kellemes munkát kíván:

A VEZETŐSÉG
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Kollégáim munka közben:
  2010-05-02 18:04:14, vasárnap
 
  Hajdúszoboszló, Rock Café,majális. Tegnap egész nap kint voltak a kollégáim itt dolgozni, sok finom ételt készítettek.Én munka közben Debrecenből vittem ki nekik még pótlásként ételeket, amiket ők itt éppen frissen elkészítenek, hogy így adhassák oda a vendégeknek. Este , mikor ez a felvétel is készült, én már végeztem a munkahelyen, itt mint vendég vagyok már, Barbival.

HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A rántás készítése:
  2010-03-19 18:16:46, péntek
 
  A rántás lényege, hogy a megforrósodott zsiradékba lisztet teszünk, kevergetve, hogy egyenletesen süljön, világos- vagy sötétbarnára pirítjuk. Ezután hidegvízzel felengedjük a forró rántást és az esetleg képződő csomókat gyorsan simára keverjük, majd szűrőkanálon keresztül vagy egyenesen az ételbe öntjük.  
 
0 komment , kategória:  Munka  
Kollégáimmal készült fotó:
  2010-03-17 19:47:32, szerda
 
 Link

Megismersz kedves látogatóm, hogy hol vagyok én? S vajon kedves főnököm hol található a képen???
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A Bevert tojás receptje:
  2010-03-13 14:03:09, szombat
 
  ecet

tojás
víz
sós, ecetes vízbe keverjük a nyers, felvert tojásokat és megfőzzük.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Válság a könyvpiacon
  2010-03-11 07:35:30, csütörtök
 
  Tavaly a vámpírkönyvek és a szórakoztató olvasmányok taroltak

Mintegy tizenöt százalékkal kevesebbért vásároltunk könyvet tavaly, mint 2008-ban - derül ki a friss adatokból. A magyar kultúra egyik legsikeresebb, a könyves ágában 1977 óta nem volt visszaesés. Az idei első két hónap is recessziót jelez, de ez még behozható.

Első pillantásra nem tűnik nagynak a visszaesés. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) összesítése szerint - amely a könyvpiac több, mint 90 százalékát adó 185 cég adatait becslésekkel egészíti ki -tavaly 64,1 milliárdos volt a könyvforgalom. Ez a 2008-ban mért 67,6 milliárdhoz képest, kereken számolva, 5 százalékos csökkenést jelent. Igen ám, de ehhez hozzá kell tenni a hivatalosan közzétett 4,1 százalékos inflációt, ami rögtön 9 százalék fölé emeli a veszteséget. A fogyasztói áron számoló statisztika ráadásul képtelen követni az árleszállításokat, akciókat, amelyekből igen sok volt tavaly (,,előfordult, hogy már a termelői árnál is olcsóbban adtunk könyveket" - jegyezte meg az egyik kiadóvezető). E bevételkiesés becsült összértéke 4-5 milliárdot is kitesz, vásárlóként ennyivel kevesebbet kellett fizetnünk a leárazott kötetekért, amit ugyancsak le kell vonnunk az összforgalomból. Tehát a visszaesés valójában a 15 százalékot is elérte, akár kicsivel meg is haladhatta.

A recesszió így már jelentős. Különösen, ha hozzávesszük: 1997 óta évről évre kizárólag kisebb-nagyobb növekedést könyvelt el a hazai könyvszakma. Az már 2006-tól érzékelhető volt azonban - általános pénzügyi-gazdasági krízis nélkül is -, hogy közeledünk e növekedés határaihoz. Többen könyves túltermelési válságról kezdtek beszélni, még többen érezték ennek jeleit az eladatlan készletek halmozódásában, a könyvszakmai hitelek (az eladósodás) növekedésében. Tavaly aztán bekövetkezett a fordulat, amit a forgalom zsugorodásán túl a megjelent új címek csökkenése és a példányszám visszaesése is bizonyít. Jellemző, hogy olyan nagy és népszerű kiadványokat megjelentető kiadó is, mint az Alexandra, felére csökkentette új műveinek számát.

- A válság ellenére két területen mégis nőtt a forgalom: a szépirodalom, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalom körébe tartozó könyveknél, viszont jelentős a visszaesés az ismeretterjesztő kiadványoknál és a tudományos műveknél. Az előbbiek közel 1,5 milliárdos, az utóbbiak csaknem 900 milliós piacvesztést szenvedtek el - ismerteti Zentai Péter László, az MKKE igazgatója, hozzátéve: a tudományos művek, szakkönyvek forgalma az utóbbi években folyamatosan csökkent, összességében 4 milliárd forinttal, ami e terület súlyos válságát mutatja. - Tegyük hozzá, hasonló válságot él át a művészeti kiadás is - jegyzi meg Gál Katalin, a Vince Kiadó vezetője, a könyves egyesülés alelnöke. Ő úgy véli, e két terület, ahol egy-egy igényes kiadvány megjelentetéséhez többéves előkészítő munka és pénzbefektetés szükséges, két év múlva akár eltűnhet a hazai palettáról, ha folytatódik a jelenlegi irányzat.
(www.nol.hu)

Barbikám is könyvesboltban dolgozik, ezért is érdekes számunkra ez a cikk, emiatt tettem be a blogomba e friss cikkét ennek az internetes oldalnak.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Füstölt húsok főzése:
  2010-02-21 12:38:57, vasárnap
 
 
A sonkát miután kiáztattuk, lesúroltuk - kicsontozzuk, majd vastagabb zsineggel, lazán körbekötjük.

Vizet forralunk, belerakjuk a sonkát, majd attól kezdve, hogy a víz újra lobogni kezd, 6 percig hagyjuk forrni. Ezután az edényt félrehúzva, a húst 80-90 fok hőmérsékleten a nagyságától függően 3-4 órán át abáljuk (kb. 1 órát számíthatunk kg-ként).

Főzés közben vékony pálcikával ellenőrizhetjük a puhaságát. Arra vigyázzunk, hogy a húst
ne főzzük el, és a víz sem lobogjon, mert akkor a hús szálkás lesz.

Amikor már puhára főtt a hús, kivesszük a főzőléből, 1 órára hideg vízbe tesszük. Ebben az esetben nem hűtjük le a saját levében.

Ezután bőrrel lefelé, olyan helyre rakjuk (lehetőleg deszkalapra), ahol a víz lecsuroghat róla.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
Megkínálhatlak valamivel?:-)
  2010-02-20 19:33:27, szombat
 
  Megkínálhatlak valamivel? Mit kérsz?Link
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
3 fontos szabály koktélokhoz:
  2010-02-18 07:13:39, csütörtök
 
  3 nagyon fontos alapvető szabálya van a koktélkészítésnek:

* Minőségi alapanyagokat használj
* Tartsd be az arányokat!
* Légy kreatív!

Az első pont: ha nem használsz minőségi alapanyagokat, akkor a koktél minősége is ezzel együtt romlik.

A második pont: ha az arányokat nem tartod be, akkor egy egészen más ízvilágot kaphatsz, ami nem biztos, hogy mindenkinek a tetszését elnyeri.

A harmadik pont: ezt csak kiemelni lehet. LÉGY KREATÍV ! ! !
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A "KOKTÉL" szó eredete:
  2010-02-18 06:48:53, csütörtök
 
  A koktél szó eredete homályba vész, de több legenda is próbálja megmagyarázni.
Van olyan történet, ami amerikai katonákról szól, miszerint ők egy értékes harci kakas megtalálásáért kapták az ízletes kevert italt, amit aztán a kakas fark tollairól neveztek el ((cock's tail).
Egy másik koktél eredet legenda története Mexikóban játszódik a 19. század elején, amikor Coctel nevű mexikói királylány apja, az udvarába érkező amerikai tiszteket különleges kevert italokkal kínálta.
A katonák azonban azt hitték, hogy Coctel az ital - és nem a királylány - neve, így az ilyen típusú italokon rajtaragadt a koktél név.
 
 
0 komment , kategória:  Munka  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 238
  • e Hónap: 1491
  • e Év: 98963
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.