Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vesztergám Miklós : Mit Tegyünk
  2015-02-25 23:01:44, szerda
 
  Vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész levele:

Kedves barátom, honfitársam, Szent Korona népe!

A csatolt mellékletben küldöm az "Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz" című könyvem befejező részét, melyben azt próbálom leírni, hogy mit tegyünk. Ez rendkívül fontos kérdés, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy visszataláljunk az őseink által kijelölt útra, mert csak ez tudja biztosítani a saját, és a következő nemzedékek jövőjét.

Kedves barátom. Most is arra kérlek, ha méltónak találod ezeket a gondolatokat arra, hogy mások is olvassák, akkor légy szíves küld tovább azoknak a barátaidnak, akiknek eddig is továbbküldted, hogy minél több helyre eljusson, hogy egyre többen keressük, és találjunk rá erre az útra.
A következőben majd egyben fogom elküldeni minden részt, hogy ha valakinek kimardt valami, akkor pótolni tudja.

Ha valakinek bármilyen kérdése, vagy kérése támad, nagyon szívesen válaszok, és segítek mindenben, amiben tudok!

A Teremtő Jó Isten áldását kérem mindannyiunkra, hogy mihamarabb "népből" NEMZETTÉ válhassunk!
Köszönöm mindenki segítségét!

Tisztelettel
v. Vesztergám Miklós
06 70 534 9469
vesztergam@ gmail.com


XIII.
MIT TEGYÜNK?


Eljutottunk a legfontosabb kérdéshez, hogy mindez szép, és jó, de mit tehetek ÉN? Jómagam nem vagyok jogász, tehát ezt részleteiben, és jogilag hogyan kell véghezvinni, azt nem tudom. Ahhoz, hogy eljussunk odáig, ahhoz természetesen vannak ötleteim.
Legfontosabbnak tartom, hogy lehetőleg mindenki ismerje meg a valós múltját, és történelmét, mert aki nem ismeri a valós múltját, az nem érti a jelent, és nincs jövőképe sem!!!
Csak úgy válhatunk újra NEMZETTÉ, ha megértjük a kétféle igazság közti különbséget, és tudatunkban újra Káin-Ábelből, Hunor-Magorrá válunk!
A nemzetet nem lehet megosztani pártokra, egymással ellenséges tudatra, hiszen egységes a gondolkodása, (a Szent Korona tagjaként), azonosak a jogai, és a kötelezettségei. Természetesen korlátozottak a jogai, (korlátlan joga csak a Szent Koronának van), senki nem élhet úgy, vagy nem hozhat olyan döntést, vagy törvényt, ami sérti a Szent Korona, és tagjai, és a következő nemzedék jogait, függetlenségét, jólétét, és élet lehetőségeit.
Ezeket a törvényeket nem kellett szó szerint leírni, jogi kifejezésekkel csűrni-csavarni, csak a fő gondolat volt leírva, a többit a becsület, és a tisztesség irányította. Ezeket mindenki a lelkében hordta, és azonosította a Teremtő Jó Isten akaratával.
Ha ezzel valaki szembefordul, akkor a közérdekkel fordul szembe, és a hűtlenség vádjával kell szembenéznie! (Ez valamikor teljes vagyon, és fővesztést jelentett!)
Természetesen nem állítom, hogy mindent egészen pontosan ugyanúgy kell helyreállítani, mint ahogyan ez régen volt, hiszen az idő haladtával vannak olyan törvények, amik már ,,korszerűsítésre" szorulnak, de ez a munka az alkotmányozó nemzetgyűlés, és a parlamenti felsőház feladata lenne. Az alkotmányozó nemzetgyűlés a már meglevő alkotmányból szűri ki a nem odavaló törvényeket, és dönti el, mi a követendő, a felsőház pedig a megszületendő törvények felett őrködik.
A korszerűsítésnek, az új jogszabályoknak, és törvényeknek mindenben meg kell felelnie a Szent Korona szellemiségének!
Ez a Szent Korona jogfolytonosság helyreállításának a legszigorúbb feltétele!
Mivel hűségesek csak ahhoz tudunk lenni, amit pontosan ismerünk, ezért a legfontosabb dolog, hogy mindnyájan ismerjük meg, mi az őseink válasza a monetáris (pénzügyi) világhatalom uralma ellen. Az őseink, és a legnagyobb királyaink legfőbb akarata az volt, hogy teljhatalmat földi ember ne gyakorolhasson, mert ha a király kezében összpontosul a szuverenitás, akkor őt bele lehet kényszeríteni egy háborúba, el lehet adósítani, és rajta keresztül át lehet venni a föld feletti tulajdonjogot, és a pénzkibocsátás jogát. Attól kezdve a hatalmat az gyakorolja, aki a pénz kibocsátja. Ugyanez történik, ha a ,,nép" nevében történik a hatalomgyakorlás, hiszen nincs fölötte olyan hatalom, amihez kötelezően alkalmazkodnia kell, hiszen nem számon kérhető, vagy elszámoltatható!
Ezért alakult ki a ,,harmadik út" ahol a főhatalom, és a tulajdonjog a Szent Koronáé, AKI a Jó Isten akaratát közvetíti a tagjai felé, ahol a megosztott hatalomban egyformán részesül a király, és a nemzet. Egyik sem törhet a Szent Korona hatalmi magasságába, és nem hozhatnak úgy törvényt, hogy a másik fél azt jóvá nem hagyja. Azokat a törvényeket, amelyek az ország megmaradását, jólétét, függetlenségét, és a következő nemzedék életfeltételeit biztosítja, a Szent Koronához kötötték, ezáltal örök időkre rögzítették. Ha valaki ezzel szembefordul, mindenét elveszíti! (Hűtlenség!)
Ha csak az előző fejezet gondolatait értené (és hinne benne!) az ország jelentős része, már tökéletesen helyre lehetne állítani a jogfolytonosságot!
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy mindezt hogyan lehetne eljuttatni a legtöbb emberhez. A könyvem végén azt írtam az utószóban, hogy köszönöm hogy elolvastad a könyvet, tedd
szem elé, és egy hét múlva olvasd el újra, majd még egyszer, hiszen a sok információ akkor kezd érthetővé válni, akkor gömbölyödnek ki az összefüggések. Ha már felléptél az ,,első lépcsőfokra", -hiszen ez a könyv címe-, fel ne tedd a könyvespolcra, hiszen nem annak írtam! A könyv végére írd bele a nevedet, és telefonszámodat, és add ezt a könyvet egy olyan barátod kezébe, aki már keresi az utat. Ha személyesen kapja Tőled, akkor talán már átlépi azt az ingerküszöböt, hogy el is olvassa. Ha Te is kaptad már valakitől ezt a könyvet, ugyanígy tegyél, írd bele a nevedet, és a telefonszámodat, és add tovább. Kérlek, ne állítsd meg a könyvet, hiszen akik beleírták a nevüket, azok egymást keresik.
Ha betelt az oldal, hívd fel az elsőt, és add neki vissza a könyvet, mert az Övé, és hívjátok fel egymást, és egy kancsó bor mellett üljetek le, és kezdjetek el ismerkedni, beszélgetni.
Ha közös az értékrend, (a Szent Korona értékrendje), akkor az már szervezett közösség, az a NEMZET! Minden ember tudása, tapasztalata összeadódik, és a közösség minden tagjának könnyebb lesz az élete! Azonos értékrend mellett, egymást segítve, a közösség minden tagja jól jár, és követendő példát mutat mások számára is!
Valahogyan ugyanezt kellene tenni ezzel az e-mail továbbküldéssel is, először is eljuttatni mindenkihez ezt a tudatot, és utána keressük egymást, beszélgessünk, ismerkedjünk, segítsünk egymásnak, alakuljunk újra elszigetelt, atomizált társadalomból nemzetté! A közös tudat, a jó szándék, a segítőkészség mindenkit kisegít a bajból!
Emlékszem falun, gyermekkoromban az volt a szokás, hogy vasárnap délután, a pihenő után mindenki fogta a kisszékét, és kisétált a sarokra. Egyik körben az asszonyok, másik körben a férfiak leültek a nyárfa alatt, és megbeszélték, mi történt a héten, milyen betegség támadja a szőlőt, hova lehet eladni a bort, az almát, kinek, mi a baja, ki, mit sütött, vagy főzött a héten, és ki, hogyan viselkedik a faluban. A pletykától csak annak van félnivalója, aki rossz dolgot tesz! (Az meg féljen tőle!)
A legnagyobb fegyvert a jobb nadrágzsebben hordjuk. (A pénztárcánk!)
Soha ne vásároljunk bevásárló központokban, hiszen az nem magyar termék, és a pénzünket így tudják kiszivattyúzni az országból, hanem egymástól vásároljunk, ki, mit tud termelni, vagy előállítani, azzal segítsük a közösséget. Ha a közösség tagjai megveszik tőlem, amit elő tudok állítani, (takarmány, állatok, tej, zöldség, szolgáltatások, stb) akkor már érdemes vele foglalkozni, és a közösséget erősítem vele. Ezzel fel lehet lendíteni a mezőgazdaságot, és ha nekik van pénzük, akkor a vállalkozóknak is lesz, mert ha van megrendelés, akkor alkalmazottat is tud tartani, és elindul a fellendülés.
Három dolog nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valamit megváltoztassunk: akarni, hogy megváltozzon, tudni, hogy mit akarunk megváltoztatni, és legalább ilyen fontos hinni benne.
Ha csak az egyik hiányzik, már nem működik a változtatás, és tovább sodródunk.
Hit nélkül semmi sem működik! A hitnek teremtő ereje van! Nem véletlenül ezt irtották ki belőlünk, nézzük meg a világban csak azok a nemzetek erősödnek, és fejlődnek, akiknek nagyon erős hitük, és vallásuk van. Nekik van hitük, ez a gyökér, és erre támaszkodnak. Egy nemzetet csak a közös értékrendje (alkotmánya, és hite) tudja fenntartani, és ha egy nép elveszti a múltját, kultúráját, hagyományait, és hitét, az halálra van ítélve!
Ezt már egyre több ország érzi, és a felelősen gondolkodó állami vezetők már keresik a kiutat a nemzethalál réméből, és egyre többen találnak rá a Szent Koronára, mint a szakralitás egyik utolsó támaszára.
Ezért nem kell félnünk, hogy egyedül maradunk, ha helyreállítjuk a jogfolytonosságot, hiszen a Szent Korona tana befogadó tan, bárki a tagja lehet a Szent Koronának, a földön bárhol, ha betartja azokat az alapszabályokat, amit az alkotmánya képvisel. Ráadásul ezzel a közjót a magánérdekek fölé helyezi! (Értjük már, hogy miért akarnak kiírtani bennünket?)
Ha helyreállítjuk a jogfolytonosságot, elindul egy csatlakozási folyamat, és a globalizmus összedől, mint egy kártyavár!

Ez a Szent Korona, és a Magyar nemzet küldetése!

Ezt Írja le Pio atya, egy stigmákat viselő Olasz látnok szerzetes, mikor megkérdezték, mi a Magyarokról a véleménye:
,,Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy csodálatos madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyarságnak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra".
Ezt a ,,csodálatos madarat", aki az egész emberiség boldogságát hozza, csak a Szent Koronával tudom behelyettesíteni! Nem tudom, hogy a ,,sok szenvedés" még mennyit jelent, de azt biztosan érzem, hogy minél hamarabb visszatalálunk a Szent Koronához, ez annál hamarabb véget ér.
Magyarország történelmét rá lehet fektetni Krisztus szenvedéstörténetére (stációkra), és akkor azt látjuk, hogy a Trianon volt a keresztre feszítés, és az EU tagságunk pedig a sírba tétel. Most van igazán szükség a HITRE, és akkor következik a FELTÁMADÁS! Most vagyunk a sírban, a sötétségben. Legyen hitünk, kérjük a ,,nagy hatalmú őrangyalunk" segítségét, és meg fog születni a fény, a feltámadás!
Ha Isten velünk, ki ellenünk?
Akkor mit is tegyünk? Találjuk meg, és erősítsük hitünket. Ez mindennek az alapja. Ha megtaláltuk, ezzel a szeretetet találjuk meg. A szeretetből minél többet adunk, annál több lesz, és ugyanezt fogjuk visszakapni. A szeretet, és a gyűlölet is hasonlóképpen működik, mindig azt kapod vissza, amit adsz. Ha azt az energiát, amit gyűlöletre fordítunk, (erre bizony sokszor okot is adnak, nem véletlenül), a szeretetre fordítanánk, már régen sokkal szebb lenne az életünk!
Soha ne azt keressük, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt! Soha ne mások ellen, hanem valamiért, önmagunkért, és a jövőnkért küzdjünk!
A negatív előjel visszahúz, csak a pozitív gondolkodás visz előre!
Minden ember azt találja, és erősíti a másik emberben, amit keres. Ha valakinek a rossz tulajdonságait keresed, akkor azt találod meg, és tudtod kívül azt erősíted benne. Ugyan ez történik, ha a jó oldalát keresed, de így mindketten boldogabbak lesztek.
A bizalom szárnyakat ad mindenkinek, persze lesznek csalódások is, mert nem minden ember van azonos szinten, de egy leendő barát többet ér, mint tíz rossz.
Adjuk át a tudásunkat mindenkinek, válogatás nélkül, majd Ő eldönti, hogy érdekli-e, vagy sem. Ne mi döntsünk helyettük!
Ugyanakkor tapasztalatból tudom, hogy rendkívül nehéz valakit meggyőzni arról, hogy létezik a Szent Korona tan, mert eddig még nem hallott róla, tehát az EGO-ja nem fogadja be ezt a tudást. Nem tud róla, tehát nem érdekli, mert akkor önmagának be kell ismernie, hogy létezik valami, amiről Ő nem tud. Nagyon sok ember EGO-ja már ennyit sem fogad be. Nem baj, majd később megérti.
Gyakorlatban mit tegyünk? Adjuk át a tudásunkat, ahogy lehet. Ha az eddigi elküldött emailjaimat elküldöd az ismerőseidnek, hatalmas dolgot tettél azért, hogy a lehető legtöbb ember érdeklődését fel tudod kelteni a Szent Korona iránt. Bármilyen változás csak akkor fog történni, ha sokan akarjuk. Ha erről csak kevesen tudunk, semmi nem történik, és megyünk tovább a lenini úton! Nem kötelező változtatni, (a háttérhatalom sem ezt akarja), de előre látszik, hogy ez nemsokára összeomlik. Ha a tudatunkat visszanyerjük, akkor az történik, amit a nemzet akar, ha nem, akkor itt maradunk a sírban örökre.
Mindennél fontosabb az öntudatunk visszaszerzése, csak akkor lesz erő, akarat, és hit.
Hogyan állítsuk helyre a jogfolytonosságot? Két ötletem is van erre.
Az elsőt a Magyarok Szövetségében hallottam, nagyon jó megoldásnak tartom. A következő országgyűlési választás előtt azt kell mondani a képviselőjelöltnek: kedves barátom! Te az Én képemet akarod viselni a parlamentben? Lehet, csak ennek feltétele van!
Először is, itt van egy szerződés, és ezt előre aláírod nekem. Már annyiszor vert át eddig minden képviselőm, hogy én már nem hiszek, csak a szerződésnek! Öt pont szerepel ebben:
1. Parlamentbe kerülésed másnapján esküt teszel a Szent Korona előtt, és helyreállítod a Szent Korona alkotmánya jogfolytonosságát. Ez egy hosszú folyamat lesz, de amíg ez a mondat hivatalosan el nem hangzik a Szent Korona előtt, addig semmilyen változási folyamat nem tud elindulni.
2. Felállítod az alkotmányozó nemzetgyűlést, mert az alkotmányhoz csak nekik van joguk hozzányúlni. Nem Te nevezed ki a tagjait, azt majd a nemzet választja ki.
3. Felállítod a parlamenti felsőház intézményét, nem Te nevezed ki a tagjait, azt a nemzet választja ki a tagjai közül.
4. Lemondasz a mentelmi jogról. Olyan nincs, hogy Te azt teszel a fejem felett, amit akarsz, büntetlenül, és felelősség nélkül. A hűségeddel felelsz mindenért, amit cselekszel!
5. Visszaállítod a kötött mandátumot, és Nekem, a választónak tartozol elszámolással, és ha nem azt teszed, amit ígértél, (hűség!) azonnal repülsz a helyedről, ahova a választók juttattak.
Nem vagyok naív ember, tudom, mi fog történni. A képviselőjelölt hatalmasat fog nevetni, és azt mondja, hogy Őt erre nem kényszerítheti senki! Ebben természetesen igaza van, de azt fogom válaszolni, hogy kedves barátom!
Senki nem kényszerít rá, de itt áll mellettem kétmillió választópolgár, aki ismeri a Szent Korona tant, és az lesz megválasztva, aki ezt aláírja!
Garantálom, hogy ott is fogja vakarni, ahol nem viszket! Akkor el kell döntenie, hogy a politikai pártját képviseli-e, de akkor nem lesz megválasztva, vagy elkötelezi magát a választói, és a Szent Korona mellett, de akkor a becsületével, és hűségével felel a döntéseiért.
Ehhez kellene kétmillió választópolgár, aki tudja, mit akar! Ha ez megvan, akkor tökéletesen, és ami a fontos, erőszak nélkül, törvényesen végrehajtható a jogfolytonosság helyreállítás.
A másik gondolat: Miért nem azt csináljuk, amit az őseink? Miért kellenek nekünk politikai pártok? (Oszd meg, és uralkodj!) Nézzük meg, hogy hogyan működött a Habsburg korban a vármegyei önkormányzat?
Tegyük fel, hogy én nem akarok országgyűlési képviselőt választani. Nagyon messze van, nem tudom átlátni, és ellenőrizni a munkáját. Én vármegyei képviselőt akarok választani, aki itt él a közelemben, akinek látom a munkásságát.
Semmilyen politikai párt programja nem érdekel, mert úgysem tartják be, tehát a vármegyei képviselőjelölt mutatkozzon be, írja le, hogy milyen végzettségű, mi a szakterülete, hol, és mit tett eddig, és ami a fontos, részletesen írja le, hogy mit akar tenni a vármegye vezetőségében?
Ez a személyes program alapján nem titkos, hanem nyílt szavazással megválasztják a vármegye vezetőségébe. Azért nyílt szavazással, mert csak az hívhatja esetleg vissza, -ha nem teljesíti, amit ígért-, aki megszavazta.
A vármegyei önkormányzat kiválasztja a tagjai közül a főispánt, az alispánokat, akik a vármegyei ellenállási jog alapján kötelesek ellentmondani, ha sérülne a vármegye érdeke. Kiválasztják maguk közül a kötött mandátum alapján az országgyűlési képviselőket, akik mindenben a vármegye érdekeit képviselik.
A vármegyei képviselőnek a választási körzetén belül negyedévente egy ingyenes újságban be kell számolnia a választóinak, hogy mit tett, és nem tett abból a programból, amit megígért. Évente egyszer nyilvános lakossági fórumot kell tartania, ahol beszámol az eddigi munkájáról, és itt lehet számon kérni, és ha nem tartotta be, amit ígért, felelőségre vonni.
Higgyük el nagyon sok kitűnő szakember van, aki a jelenlegi politikai sárdobálásban nem akar részt venni, de ha függetlenül tehetné, amit tud, felállna, és bizonyítaná a tudását, és a nemzeti elkötelezettségét.
Természetesen minden egyes képviselőnek, és vezető beosztású embernek vizsgáznia kell hivatalba lépése előtt a Szent Korona tanból, és esküt kell tennie a hűségéről. Ezzel ki lehetne szűrni minden olyan szándékot, ami ellentétes a Magyar érdekekkel, hiszen a hűtlenség büntetését nem merné bevállalni senki. A Magyar érdek nem csak a Magyar nemzetiségű embert jelöli, hanem mindenkit, aki magáénak érzi a közérdekeket!
Természetesen ez is csak egy ötlet, de talán érdemes tovább fejleszteni, tökéletesíteni, hisz jó ügyet szolgál.
Nemrégiben beszélgettem egy egyetemi tanárral, aki felhívta a figyelmemet a jelenlegi Alaptörvény több jogszabályára.
Az alapvetés R) cikkelye alapján:
(1.) Az alaptörvény Magyarország jogrendjének alapja.
(2.) Az Alaptörvény, és a jogszabályok mindenkire kötelezőek.
(3.) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallása és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni.
Összegezzük: az Alaptörvény mindennek a jogalapja, és mindenkire kötelező! Az Alaptörvényt a történelmi alkotmányunk vívmányaival, magyarán a Szent Korona tannal összhangban kell értelmezni. Ezzel jogilag beemeltük volna a Szent Korona tant az alkotmányunkba?
A Nemzeti hitvallás egyik tétele így szól: "Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait, és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát, és a nemzetek egységét. Nem ismerjük el a történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a Magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista, és kommunista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését. Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert az egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét."
Ez azt jelentené, hogy a Német, a Szovjet megszállás alatt hozott, és azzal jogfolytonos alkotmányunk semmis, tehát az Alaptörvénnyel helyreállítottuk a jogfolytonosságot? Igaz itt csak állami folytonosságról ír, nem jogfolytonosság helyreállításáról. Nem igazán hallottam az Alaptörvény hatályba lépése óta, hogy sok embert elítéltek volna az embertelen bűnök elkövetéséért.
Ugyanitt folytatja: ,,Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy a mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki."
Hát ebben a mondatban van egy-két hiba. Először is mitől volt szabad az 1990.-es választás? A fejünk felett, és a tudtunkon kívül eldöntötték az ország sorsát még akkor, mikor még itt tartózkodtak a ,,testvéreink". A ,,népet" senki nem világosította fel, hogy mit tehet, mihez van joga, és mi a kötelező. Sem akkor, sem azóta nem tájékoztatták a népet arról, hogy mi a történeti alkotmány, amit kötelező helyreállítani. Azóta is a félrevezetett, valós történelmét nem ismerő emberek ,,döntenek" az ország sorsáról.
Másodszor, 1956 szabadságharc volt, és nem forradalom. Forradalom a törvényes rend megváltoztatása, szabadságharc pedig a törvényes rend helyreállítása! A szabadságharcunkat sajnos a Szovjet lánckerék eltaposta, ebből gyakorlati szabadság nem sarjadt ki, sőt rengeteg embert végeztek ki utána, vagy hagyta el az országot. Erkölcsileg győztünk, ezzel bevertük az első szöget a kommunizmus koporsójába, de gyakorlatban maradt a kommunizmus, a Szovjet megszállás, és a megtorlások. (Ezzel természetesen nem akarom csorbítani 56 dicsőségét!)
Ugyanitt folytatja: ,,Hazánk 1944. március 19.-én elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május 2.-ától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének."
Tehát elismeri, hogy az önrendelkezésünk a Német megszálláskor megszakadt. De akkor a jogfolytonosságot miért teszi 1990 májusára, és miért nem 1944 márciusára, hiszen ez lenne a kötelező? Tehát a jogfolytonosságot nem oda teszi, ahová kellene, hanem egy olyan ponthoz, ahol becsapták, nem tájékoztatták, és félrevezették a választópolgárokat. Ez a demokráciánk, és alkotmányos rendünk kezdete?
Az Alapvetés S) cikk (2) bekezdése azt mondja: ,,Az Alaptörvény elfogadásához, vagy az Alaptörvény módosításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges."
Az Alapvetés T) cikk (4) bekezdés alapján: ,,A sarkalatos törvény olyan törvény, amelynek elfogadásához, és módosításához a jelen levő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges."
Most egy olyan kérdés merül fel bennem, amit még magamnak is alig merek feltenni! Lehetséges az, hogy azért nem nevezik Alkotmánynak, csak Alaptörvénynek, hogy a parlament módosíthassa? Lehetséges az, hogy a parlamenti képviselők simán, kétharmados többségi szavazással módosíthatják az Alapvetés S) cikk (2) bekezdését, és a jogfolytonosságot módosíthatják 1990. május másodikáról, 1944. március 18.-ra? Elindulhatna végre a valódi jogfolytonosság helyreállítás?
Mint gyakorlatban látjuk, sem az alkotmánybíróság, sem a kormány ebben a kérdésben semmit nem tesz, vagy valakik nem engedik nekik! (?)
Lehet, hogy ha Magyarországon sokan ismernénk, hogy mit jelentenek a történeti alkotmányunk alaptörvényei, akkor békés úton, (népszavazással) rá lehetne kényszeríteni a kormányt, és a parlamentet, (a Mi képünket viselik ott) hogy indítsa el azt a folyamatot, amely biztosíthatja a jelen, és a jövő nemzedékének, hogy élhető, nyugodt, boldog életet élhessünk, és példát mutathassunk más nemzeteknek is, hogy mi a kiút!
Kedves barátom, honfitársam, Szent Korona népe!
Senkinek nem kell megváltania a világot, (ez már kétezer éve megtörtént) ha annyit megteszel, (és azt hiszem ez talán nem sok,) hogy ezeket a gondolatokat, és a Szent Korona alkotmányának alaptörvényeit továbbküldöd az ismerőseidnek, hatalmasat tettél, hogy kimászhassunk végre a gödörből!
Keresd a személyes kapcsolatot azzal, akitől kaptad, és akiknek továbbküldted a emailt, üljetek le együtt, ismerjétek meg egymást, és a kialakult azonos értékrend mellett segítsétek egymást VÁLJUNK ÚJRA NEMZETTÉ!

Tanuljunk meg Hunor-Magor módjára élni, és gondolkozni!
Búcsúzóul Wass Albert utolsó üzenetét tolmácsolnám:
Az üzenetem az, hogy ébredjetek fel újra Magyarok, váljatok újra nemzetté, mert nem az a fontos, hogy ki, mennyi pénzt hoz az országba, hanem, hogy mennyi szépet, jót, és hasznosat tud cselekedni a Magyar közösségért!

ADJA ISTEN, HOGY ÚGY LEGYEN!

Vége... v. Vesztergám Miklós

vesztergam@gmail.com


Az alábbi linken olvasható az eddig elküldött összes fejezet:


Link
 
 
0 komment , kategória:  VesztergámMiklósElső lépcsőfok  
Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz IV.
  2015-02-09 14:27:34, hétfő
 
  Vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész levele:

Kedves (most már talán elmondhatom) ismerős barátaim!

A mellékletekben most elküldöm a Szent Korona tan többi nélkülözhetetlen alap törvényeit, és azoknak az intézmények leírását, amik biztosítják a törvényes működését.
Ha elolvastad, arra kérlek, keresd vissza az eddig elküldött részeket is , és olvasd el újra, mert az összefüggések akkor fognak igazán összegömbölyödni, és akkor válik igazán érthetővé, és kerekké, hogy milyen egységes, és tökéletes az amit az Őseink ránk hagytak.
Ha véletlenül nincs meg minden rész, nem baj, a legvégén majd egyszerre elküldöm az összes részt, és akkor egyben elolvasható.

Arra kérlek, hogy ezt a részt is küldd tovább mindenkinek, akinek eddig is elküldted, hogy minél több ember megismerhesse a Történeti Alkotmányunk alapjait, és minél többen össze tudjunk fogni olyan értékrend mellett, ami minden ember érdekeit (a KÖZÉRDEKET) szolgálja!
Az utolsó részben már csak egy melléklet lesz, a címe, hogy mit tegyünk? Ebben leírok pár ötletet arra, hogy hogyan keressük, és találjuk meg egymást, mert miután már azonos az értékrendünk, (Szent Korona tana) egységessé válik a cél, (a helyreállítás) és van összefogási alapunk.
Természetesen, ha van bárhol egy baráti közösség, vagy előadás sorozat, akik szeretnének személyesen hallani egy könyvbemutatót, akkor szívesen megyek, fellépési díj nélkül, csak üzemanyag költséget kérek, és dedikálom a könyveket.

Ha bármiben segíthetek, szóljatok! Természetesen a tárogatóm is mindig velem van!

Köszönettel,

v. Vesztergám Miklós
06 70 534 9469X.
ELLENÁLLÁSI JOG


Az ellenállási jog az 1222-ben kiadott Aranybulla záró, XXXI. cikkelyeként ismert. Tulajdonképpen a vérszerződés utolsó két pontját egyesítették, miszerint sem a király, sem a nemzet nem fordulhat szembe a már kipróbált, és bevált szokásjogokkal.
A vérszerződés utolsó két pontja:
Hogyha valaki Álmos vezér, és a többi fejedelmi személyek utódai közül, az esküvel kötött megállapodásokat meg akarná szegni, örök átok sújtsa.
Ha valaki az utódaik közül hűtlen lenne a vezér személyéhez, vagy egyenetlenséget szítana a vezér, és rokonai között, a bűnösnek vére omoljon, amint az Ő vérük omlott az esküben, amit Álmos vezérnek tettek.
Az Aranybulla XXXI. törvénycikkelye így szól:
1.§. Oly módon, hogy az írást mindenkor szeme előtt tartván, se Ő maga meg ne tévelyedjen valamiképpen a mondott dolgokban, se a királyt, vagy nemeseket, avagy másokat megtévedni ne engedjen; hogy Ők is örüljenek az ő szabadságuknak, és ezért Nekünk, és a mi következőinknek minden időben hívek legyenek, és a királyi koronánknak tartozó engedelmes szolgálatjukat meg ne tagadják.
2.§. Hogyha pedig Mi, vagy az utánunk következő királyok közül valaki ezen szerződésünknek ellene járna valaha, ez a levél adjon szabad hatalmat mind a püspököknek, mind más jobbágyuraknak, és az országunkbéli nemeseknek mindnyájan, és az egyen-egyen jelenvalóknak, és jövendőbelieknek, és az Ő megmaradékaiknak, hogy Nekünk, mind az utánunk következő királyoknak minden hűtlenség szégyenvallása nélkül ellentállhassanak, és ellentmondhassanak mindörökké.
Javaslom, ezt a két paragrafust olvasd át lassan, és többször, mert a nyelvezete már talán szokatlan, és nem könnyű értelmezni, de ha figyelmesen olvassuk, nagyon sok, és érdekes dolgot lehet kiszűrni belőle.
Először is, a király élesen elkülöníti a saját személyét, és a korona ,,személyét". Azt mondja, nekünk hívek legyenek, és a királyi koronánknak tartozó engedelmes szolgálatjukat meg ne tagadják. Tehát a király a hatalomban nem az első, hanem a második!
A következő pont még érdekesebb, hiszen a király még inkább csökkenti a hatalmát, mert ha megszegi ezt a szerződést, feljogosít minden főpapot, jobbágyurakat, (ez egy nagyon érdekes kérdés, hogy ők kik, és hová tartoznak), minden élő, és elkövetkezendő nemest, hogy a hűtlenség szégyenvallása nélkül ellentállhassanak, és ellentmondhassanak mindörökké!
Ekkor még nincs teljes egészében kialakulva, amit később a Szent Korona tannak nevezünk, de teljesen tiszta az irány. Elválasztani a királyi felségjogokat a Szent Korona jogaitól, hogy ne a királyé legyen a főhatalom, és a tulajdonjog, hanem a közérdeket szolgáló Szent Koronáé. A főhatalom (szuverenitás) nem a király kezében összpontosul, hiszen a királyt a nemzet választja, és ha a király önhatalmúlag szembeszegül az eddigi törvényekkel, az ország érdekeivel, akkor a nemzetnek jogában áll a királlyal szemben ellenállni, és ellentmondani! A legfontosabb: A hűtlenség vádja nélkül!
Tehát a hűségükkel nem a királynak tartoznak, hanem a Szent Koronának! Ez a megosztott hatalomban levő egyenjogúság, ahol új törvényeket csak mindkét fél közös jóváhagyásával lehet csak hozni, és egyik sem törhet teljhatalomra, hiszen az a Szent Koronáé!
Ezt a törvényt még jobban megerősíti az, hogy ettől az időtől, (II Endre) minden királynak koronázása előtt meg kell írnia a hitlevelét, amiben előre elkötelezi magát az ősi szokásjogok, (az addig kifejlődött alkotmány) betartása mellett, majd koronázásakor a koronával a fején esküt kell tennie ugyanerre.

Mekkora előrelátás volt ez, hiszen még sokáig az Árpád-házi (szakrális) királyok uralkodtak, akik miért fordultak volna szembe a saját népükkel, de később, mikor már nem Magyar szívű, és nyelvű királyaink voltak, (Habsburgok) a hitlevél, a koronázási eskü, és az ellenállási jog volt az, amivel mindig rá lehetett kényszeríteni az uralkodót a Magyar alkotmány betartására!
Luxemburgi Zsigmond, miután megválasztották királlyá, azt hitte, olyan teljhatalma van, mint a nyugati királyoknak, és visszaélt a hatalmával. Erre a Magyar nemesség gyakorolta az ellenállási jogát, és a királyt hat hónapra bezárták a Siklósi várbörtönbe. Amikor kiengedték, minden nemesnek, aki ellenállt neki, köszönő oklevelet írt, hogy figyelmeztették a kötelességeire, és attól kezdve az egyik legerősebb, és leghatalmasabb királyunk volt. (Vajon VIII: Henrik mit válaszolt volna erre?) Míg a király börtönben volt, a királyi tanács vezette az országot.
I. Lipót a Törökök kiűzése után úgy tekintett a ,,királyságára" mint szabad prédára, amit beolvaszthat az Osztrák császárságba. Felrobbantotta a maradék várainkat, ellehetetlenítette, hogy a nemesség visszakapja birtokait, és önhatalmúlag, rendeletekkel irányította Magyarországot. A Magyar nádor, és egy Erdélyi főúr elment Bécsbe, és figyelmeztették a királyt a hitlevelére, a király esküjére, és az ellenállási jogra. Ennek hatására a király lemondott az abszolutista uralkodásról, aláírta a Diploma Leopoldumot, de ennek egy feltételét szabta, a nemzet mondjon le az Aranybullában szereplő ellenállási jogáról. A nemzet erről lemondott, amit azóta minden hitlevél, és királyi eskü kiemel, mert addigra teljesen kialakult a vármegyei ellenállási jog, melyet az utolsó szakrális királyunk, Mátyás alakított ki, és ami sokkal erősebb volt az előzőnél.
Mátyás tudta, hogy Ő az utolsó Magyar király,ezért olyan törvényeket vezetett be, amelyek örökre biztosítják hazánk függetlenségét, és megalkotta a vármegyék ellenállási jogát. A vármegye vezetősége kiválasztja a főispánt, aki a király előtt tesz hűségesküt, és a király rendeleteit viszi a vármegye vezetősége elé. Ugyanakkor a vármegye vezetősége megválasztja az alispánokat is, akik viszont a vármegye vezetősége előtt tesznek hűségesküt, és a feladatuk, hogy a főispán által lehozott rendeleteket, törvényjavaslatokat megvizsgálják, és elbírálják, hogy ezek megfelelnek-e az eddigi törvényeknek, és szokásjogoknak, valamint esetleg a megyei kiváltságoknak. Ha az alispánok úgy döntöttek, hogy a törvényjavaslat nem felel meg a vármegye eddigi törvényeinek, akkor kötelesek voltak megtagadni a királyi rendeleteket!
Ha mégis nem tagadta volna meg az abszolutista rendeleteket, akkor a vármegye vezetőségének a hűtlenség vádjával (minek a büntetése teljes vagyon, és fővesztés) le kell váltania az alispánt! Nem hiszem, hogy ezt a bűnt bármelyik alispán ,,bevállalta" volna. Ha a hűtlen alispán lekenyerezte volna a vármegye vezetőségét, hogy ne váltsák le, akkor a teljes megye nemessége elveszítette volna a nemességét. Ezt a törvényt nem lehetett nem betartani!
Később a Bécsi udvarban volt egy szállóige arra, aki nagyon nagynak képzelte magát: Nehogy azt hidd, hogy Te egy Magyar alispán vagy! Az udvar rettegett a Magyar alispánoktól! Minden törvénytelenség megtört a vármegyei ellenállási jogon. Vajon miért akarják ma is megszüntetni a vármegyéket, és mindenféle régiókat hoznak létre?
Két fogalmat el kell élesen különíteni, az egyik a forradalom, a másik a szabadságharc. A forradalom azt jelenti, hogy a törvényes rend megváltoztatása, míg a szabadságharc a törvényes rend helyreállítása.
A Magyar nemzet életében egy forradalom volt, amikor a törvényes rendet, (A Szent Korona alkotmányát) változtatták meg. 1918.-ban Károlyi Mihály mert először hivatalosan szakítani az ősi szokásjogokkal, új Szovjet mintájú írott alkotmányt, és köztársaságot vezetett be, majd átadta a hatalmat a kommunistáknak.
Viszont jogfolytonosság helyreállító szabadságharc volt a Rákóczi, az 1848.-as, 1919.-ben az úgynevezett Horthy féle ,,fehérterror", (amikor a forradalom törvénytelenségéből tértek vissza a jogrendbe), 1956, és azt hiszem a történelem majd igazolni fogja, hogy a 2006.-os Budapesti történések is ide tartoznak.
Magyarországon a forradalom csak igazságtalan lehet, de a nemzetnek nemcsak joga, de kötelessége ellentmondani, ellenállni, és ha kell fegyveresen ellenállni minden olyan törekvésnek, ami a törvényes jogrend, a Szent Korona alkotmányossága ellen történik.
Az ellenállási jog az alapja a jogfolytonosság helyreállításának, mert erre épül a ,,törvénysértés jogot nem alapoz", és a ,,sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát" alaptörvénye.
E három alaptörvénynek köszönhetően, habár Mohács óta minden háborúnkat elveszítettük, (csak csatákat nyertünk), de utána a közjogi csatáinkat mindig megnyertük! Mi is történt?
A Rákóczi szabadságharc végén, Károlyi Sándor (akit ma hazaárulónak minősítenek) leült az akkori Magyar királlyal, és azt, amit vérrel, erővel nem tudtunk helyreállítani, a fehér asztal mellett helyreállította. Mi történt? Az Osztrák császár, aki a Magyar király is volt egyben, tehát a fő, és a nemzet nevében Károlyi Sándor leültek tárgyalni, és a király mindenben helyreállította azokat a jogsérelmeket, ami miatt kitört a szabadságharc. Ugyanez ismétlődött meg 1867.-ben a kiegyezéskor. A leendő király, és a nemzet nevében Deák Ferenc leültek, és azt mondta Ferenc József, (aki előtte megmutatta, hogy mennyire szereti a rebellis Magyarokat), hogy mindent helyreállít, és aláír, csak a nemzet koronázza meg Magyar királlyá. Ő tudta, mit jelent, ha a Szent Koronával megkoronázzák!

Már több, mint hetven éve nem beszélnek, és tanítanak az ősi alkotmányunkról, és jogainkról, de ezek a jogok, és kötelezettségek ma is érvényben vannak, mert sem törvényes hatalom, sem népszavazás ezt nem érvénytelenítette, (de meg sem tehetné)! Tehát a birtokosai vagyunk, de nem a használói!
Az ellenállási jog, és kötelezettség a mai korban azt követelné, hogy minden eszközzel állítsuk helyre az ősi alkotmányunkat, hiszen ez nemcsak jogunk, de kötelességünk is!
Csak a Szent Korona, és az Őt körülvevő alkotmány tudja biztosítani számunkra, és az utódainknak a szabad, független, élhető jelent, és a jövőt! A valós történelmünk, és az eltelt több ezer év a garancia erre.
Talán a legjobb módszer ma az ellenállási jog gyakorlására, ha a legtöbb emberhez eljuttatjuk ezeket a gondolatokat, (mert csak ahhoz tudunk ragaszkodni, és hűségesek lenni, amit ismerünk), adjuk át a tudásunkat, beszélgessünk róla mindenütt, keltsük fel az érdeklődést minden Szent Korona tagban. Küldjük szét ezt az írást minden ismerősünkhöz, és bízzuk rájuk, hogy elolvassák, vagy nem. Ne mi döntsük el, hogy érdekli-e Őket, vagy sem.
Ha elegen vagyunk, akik ismerjük a múltunkat, és azon az úton akarunk járni, ami megvédte az őseinket, akkor fogjuk tudni valóban gyakorolni az ellenállási jogunkat, és helyreállítani a Szent Korona jogfolytonosságát.

Folytatjuk... v. Vesztergám Miklós
vesztergam@gmail.com

XI.
A SZENT KORONA JOGFOLYTONOSSÁGA


Amikor a Szent Korona alkotmánya érvényben van, akkor jogfolytonos állapot létezik, és törvényes, (legitim) a hatalom gyakorlása. Ha valamilyen ok miatt megszakad a törvényes állapot, akkor megszakad a jogfolytonosság, és törvénytelen, (illegitim) állapot következik.
Négy ok szakíthatja meg a jogfolytonosságot:
1. Ha a király nincs megkoronázva a Szent Koronával. A Magyar király csak akkor lehetett törvényes uralkodó, ha a Szent Koronával lett megkoronázva, szent időben, szent helyen, az egész ország jóváhagyásával, és az Esztergomi, vagy a Kalocsai érsek által. Mivel a teljhatalom a Szent Koronáé, semmilyen más koronával pótolni nem lehet! Ez először Károly Róbert idejében mutatkozott meg, hiszen kétszer is megkoronázták másik koronával, sőt másodszor a pápa ültette át a Szent Korona hatalmát egy másik koronára, ezt a nemzet nem fogadta el, és csak akkor tekintették Magyar királynak, mikor harmadszorra sikerült a Szent Koronával megkoronázni. A Szent Koronát nem pótolhatja semmi!
Később a korona el volt zálogosítva a Habsburgoknál, így nem tudták vele megkoronázni I. Ulászlót. Őt a pápa rávette, hogy szegje meg a Töröknek tett meg nem támadási szerződést, és a Várnai csatában a feje egy lándzsán végezte. Egy megkoronázott Magyar király sosem szegi meg az esküjét! Mátyás hat év uralkodás után tudta kiváltani a koronát, akkor újra megkoronázták, és visszamenőleg az összes törvényét újra kellett szentesítenie, hiszen csak akkortól számított törvényes királynak. II. József meg sem koronáztatta magát, (nem értem, miért nevezték kalapos királynak?) gyűlölte a Magyarokat, és el akarta törölni őket a föld színéről. Tudta, ha megkoronázzák, akkor hitlevelet kell írnia, és királyi esküt tennie, és akkor nem fordulhat szembe a törvényekkel. Önkénnyel, rendeleti úton kormányzott, szerencsére rövid ideig élt, és halálos ágyán visszavonta egy kivétellel az összes Magyarellenes törvényét. A Pálos rend megszüntetését nem. Ő vitette ki törvénytelenül a Szent Koronát, és abban az időben cserélték le a hátsó három zománcképet.
Ferenc József uralkodása elején 1848.-tól 1867.-ig a kiegyezésig nem volt megkoronázott Magyar király. Ha az elején megkoronázták volna, nem viselhetett volna háborút velünk szemben. De az Osztrák kamarillának éppen ez volt a célja. A félkegyelmű V. Ferdinánd aláírta a Pozsonyi országgyűlés törvényeit, ezért leváltották, és a helyébe megválasztották a 18 éves Ferenc Józsefet császárrá, csak így tudtak szembefordulni a Magyarokkal. A Bach korszak alatt teljes erővel kerestette, hogy hol van a Szent Korona, majd mikor megtalálta, Bécsbe vitette, és elkezdett tárgyalni a Magyar nemzettel, hogy koronázzák meg. Deák Ferenc érvényesítette a ,,törvénysértés jogot nem alapoz" elvet, a király minden törvénytelen rendelkezéseit érvénytelenítette, és a nemzet törvényesen megkoronázta.
Ha a király valamilyen oknál fogva nem képes a hatalmát gyakorolnia, akkor államfői tisztségben helyettesíthető. Tartós, vagy rendkívüli trónüresedés esetén kormányzó helyettesítheti, de nem teljes jogkörrel. Egyházszervezési, és nemesítési jogkör csak a törvényes királynak lehet. Négy kormányzója volt eddig hazánknak, Hunyadi János, Szilágyi Mihály, Kossuth Lajos, és v. Horthy Miklós. Ezzel nem szakad meg a jogfolytonosság, majd a következő király szentesíti a közben hozott törvényeket.
2. Megszűnik a jogfolytonosság, ha a király teljhatalomra tör. Erre volt példa Zsigmond király, és később a Habsburgok alatt volt a legtöbb eset. 1687.-ben a Török idők után, 1712.-ben a Rákóczi szabadságharc után, 1791.-ben II. József után, 1867.-ben a kiegyezéskor, 1920.-ban volt az utolsó jogfolytonosság helyreállítás.
3. Megszűnik a jogfolytonosság, ha a nemzet nevében tör valaki, (vagy valakik) teljhatalomra. Károlyi Mihály amikor József főherceg előtt letette az esküt, még törvényes volt. Később megszakította a Szent Korona jogfolytonosságát, és nemzeti tanácsot alakított, és az alkotmányos monarchiát köztársasággá alakította.
Sem a király, sem a nép nevében senki nem törhet a Szent Korona hatalmi magasságába, mert ezzel megszakítja a jogfolytonosságot, és törvénytelen, (illegitim) hatalmat hoz létre!
Ezért törvénytelen a mai rendszerünk is, hiszen a nép nevében teljhatalmat bitorolnak.
A Szent Korona alaptörvénye: Sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát! Tehát senki nem mondhatja, hogy nem vagyok a Szent Korona tagja, és nem fordulhat vele szembe, a hűtlenség vádja nélkül!
4. Végül a negyedik ok, ami megszakítja a jogfolytonosságot: ha ellenséges katonák tartózkodnak a Szent Korona területén! Ez lehet Császári, Cári, Tatár, Török, Náci, Szovjet, a Magyar honvédségen kívül bárki, kivéve, ha a törvényes hatalom szövetségese. Ezért szakadt meg utoljára a Német megszálláskor a jogfolytonosság.
A jogfolytonosság helyreállítása azt jelenti, hogy jogilag vissza kell menni az utolsó törvényes napig, (1944 március 18, mert 19.-én volt a Német megszállás), és a törvénytelen (illegitim) időben hozott összes törvényt egyetlen mozdulattal érvénytelenítik.
A Szent Korona tan egyik alaptörvénye: Törvényszegés jogot nem alapoz! Ez azt jelenti, hogy törvénytelen időben hozott törvények nem változtathatják meg a jogrendet. Tehát vissza kell menni az utolsó törvényes napig, a közte hozott törvényeket érvénytelenítik, és a történelmi alkotmányunk folytatásaként kezdünk olyan új törvényeket alkotni, amelyek a közérdekeket szolgálják, az ősi alkotmányunk szellemiségének megfelelően. Természetesen, ha az illegitim törvények között van olyan, ami megfelel a Szent Korona tan előírásaink, akkor az érvényben marad. Ezt a jogfolytonosság helyreállításakor felállítandó Alkotmányozó nemzetgyűlés fogja eldönteni.
A Szent Korona tan másik alaptörvénye: Sem törvényhozó, (a parlament), sem végrehajtó hatalom (az állam) nem alkotmányozhat! Tehát sem a parlament, sem az állam nem nyúlhat hozzá az alkotmányhoz! Még ehhez a törvénytelenhez sem! Ezt kizárólag a nemzet tagjaiból a nemzet által kiválasztott alkotmányozó nemzetgyűlés teheti, kiknek a tagjai politikai pártoktól mentes, a történelmi alkotmányt pontosan ismerő, megbízható, becsületes, nem megfélemlíthető, vagy lefizethető emberekből kell állnia. Az a feladatuk, hogy kiválasszák a meglevők közül azokat a törvényeket, amelyek megfelelnek a Szent Korona jogrendjének, ezeket meghagyják, és minden olyan jogszabályt, ami ezzel ellentétes, megsemmisítik. Megvizsgálnak minden törvényt, és ha már valami fölött már eljárt az idő, az alapgondolatot meghagyva, korszerűsítik, de mindig az alaptörvény szellemiségének megfelelően!
Két szó jelentését szét kell választani. Mit jelent a legitim, és a legális kifejezés? Ha a hatalom törvényes, (a Szent Korona tan van érvényben) akkor legitim a hatalom, ha nem ez van érvényben, akkor illegitim, (törvénytelen). A törvénytelen időnek is van belső jogrendje, és ha ezeket betartják, akkor legális a hatalom, ha még ezeket sem tartják be, akkor illegális.
A jelenlegi hatalom legálisnak tartja magát, (nép által megválasztott) tehát a saját maga alkotta jogrendet betartja, de ettől még nem legitim, (törvényes)! Tehát nekünk nem legális, hanem legitim hatalmat kell helyreállítanunk!
Minden olyan törekvés, ami eltér a történelmi alkotmányunktól, a Szent Korona szuverenitásától (teljhatalmától), törvénytelen (illegitim)!
Nagyon fontos minden egyes törvény helyreállítása, mert ha egy is hiányzik, nagy bajt okozhat. A Szent Korona tan hihetetlenül összefüggő, egymásra épülő alkotmány, ha egy pillére hiányzik, akkor rés támad, és az ellenségeink meg tudják vetni a lábukat.
1848.-ban a jogkiterjesztéskor három törvényt érvénytelenítettek, az ősiségi jogot, a képviselői kötött mandátumot, és az ellenállási jogot. Az ősiségi jogról való lemondás azt hozta, hogy megszűnt a birtok elidegeníthetetlensége, ezáltal eladható, és ami a legrosszabb, elzálogosítható lett a Magyar föld. A bankok végre meg tudták vetni a lábukat, eladósították a kis, és a középnemességet, tönkretették őket, az elszegényedő parasztságot szembeállították az arisztokráciával, és szétszakították a társadalmat. (Oszd meg, és uralkodj!) Ismerős?
Mit jelent a kötött, és a szabad mandátum közti különbség? 1848 előtt a kötött mandátum volt érvényben, mely úgy működött, hogy a vármegye vezetősége választotta meg a megye országos képviselőjét, akinek mindenben az őt küldő vármegye akaratát kellett képviselnie a parlamentben. Önállóan semmiben nem dönthetett, mindenben ki kellett kérnie a vármegye határozatát. Ha ezt megszegte, azonnal leváltották. (Hűség!) Ez volt a kötött mandátum.
A szabad mandátum lényege, hogy titkosan megválasztjuk a parlamenti képviselőnket valamelyik politikai párt listájáról, majd a képviselő a parlamentbe jutásától kezdve egyáltalán nem a választók akaratát képviseli ott, hanem kizárólag a politikai pártját! Szavazáskor azt a gombot kell megnyomnia, amit a háta mögött bekiabál valaki. (Pártfegyelem!) A választó nem hívhatja vissza, nem vonhatja felelőségre, mert védi Őket a mentelmi jog, egy valamit tehet, legközelebb nem őt választja. A következő képviselőnek is ugyanezek a jogai!
Ha helyreállítanánk a jogfolytonosságot, visszaállítanánk a kötött mandátumot, a történelmi alkotmányt pontosan ismerő, és a Szent Korona előtt hűségesküt tevő képviselőink volnának, vajon jobb lenne-e a jelenünk, és a jövőnk?
Az utolsó törvényes rend 1944 március 19.-én a Német megszálláskor szakadt meg, amit rögtön követett a Szovjet megszállás, Ők ,,itt felejtették" magukat 1990.-ig, az un. rendszerváltáskor kellett volna kötelezően visszaállítani a jogfolytonosságot, de ezt sem akkor, sem azóta egyetlen kormány sem hajtotta végre, kimerítve ezzel a hűtlenség tényét!
A jogfolytonosság helyreállítása nem egy lehetséges alternatíva, hanem az egyetlen, ami kötelező!
Ehhez való ragaszkodásunkról azt sem állíthatnánk, hogy Magyar sajátosság, hiszen van Angol, és Spanyol jogfolytonosság is, és ma nem neheztel a világ egyikükre sem. A Szovjet alól felszabaduló országok mindegyike helyreállította valamilyen szinten a régi alkotmányát, egyedül nálunk maradt ugyanaz, illetve még az elnyomás alatt született alkotmány. Miért?
Mindenkinek joga van a saját alkotmányához!
Az önrendelkezés joga-mint természetes jog- minden más szabadságjognak az alapja!
Ezt számtalan ENSZ, Európa tanácsi, és EBEÉ-határozat is megerősíti. 1977-ben az ENSZ okmányainak az első cikkelye így szól: Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket, és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi, és kulturális fejlődésüket.
Ez a jog kötelező jellegű, -jus cogens- ami azt jelenti, hogy ezt a jogot nemcsak be kell tartani, erről le sem lehet mondani! Minden szerződés, ami megszegi ezt a jogot, semmis!
A jogfolytonosság helyreállítása a Magyar társadalom legfontosabb kérdésévé kellene válnia, mert hazánk politikai, gazdasági, morális, és alkotmányos válságban van! A politikai, a gazdasági, és a morális válság, az alkotmányos válság következménye.
A jogfolytonosság helyreállításával megszűnnének azok a nemzetközi szerződések, melyeket illegitim időkben kötöttek (EU, NATO, IMF, Lisszaboni szerződés, államadósság). Természetesen ezeket újra kell tárgyalni, de egészen más alapokról kiindulva.
Magyarország Európa legjobb termőföldjeivel, rengeteg természeti kinccsel, és olyan kutatókkal, és feltalálókkal, amelyek rövid időn belül a leggazdagabb állammá tehetnének bennünket. Ennek egy feltétele van!

HUNGARIA SEMPER LIBERA! MAGYARORSZÁG ÖRÖKKÉ SZABAD!

Magyarországot csak a saját jogrendje visszaállítása tudja helyreállítani. Az idegen jogrend kiszolgáltatottá, és kifoszthatóvá teszi!
Ismerjük meg, fogjunk mellette össze, és követeljük ki a politikusokból!
Jogunk van hozzá, és ezt helyettünk nem teszi meg senki!

Folytatjuk...

v. Vesztergám Miklós vesztegam@gmail.com


XII.
A PARLAMENTI FELSŐHÁZ


Mint látjuk a Magyar Parlament szimmetrikus épület. Nem csak egy nagyterme van, ahol most az országgyűlés ülésezik, hanem a másik oldalon is van egy ugyanekkora terem, ami csak kisebb díszítésekkel tér el a másiktól, mely most üresen áll, és a turistáknak mutogatják.
Ez a parlamenti felsőház helyszíne!
Európában minden országnak kétkamarás parlamentje van, de nálunk ezt is, -mint a történelmi alkotmányunkat- ,,elfelejtették" visszaállítani.
Ha ez a kérdés szóba kerül, a politikai ,,elit" azt kérdezi, hogy akarunk-e sokkal több képviselőt eltartani?
Először lássuk, mi a felsőház feladata?
A kétkamarás parlamentben az alsóház gyakorlatilag ugyanaz lenne, mint a jelenlegi egykamarás parlamenté. Az alsóház tagjait a választópolgárok választanák meg az országgyűlési választáskor, különböző pártok képviselőjelöltjeiből. Feladatuk, a törvényjavaslatok beterjesztése.
Jelen pillanatban ugyanazok, akik beterjesztik, Ők fogadják el, és emelik törvényerőre. Ha egy politikai párt valamilyen úton eléri a parlamenti kétharmadot, akkor azt tesz, amit akar, bármilyen törvényjavaslatot tehet, önmaga megszavazza, és törvényerőre emeli.
Ezt azt hiszem, úgy hívják, hogy totális diktatúra!
Az ellenzéknek felesleges bemennie, hiszen semmit nem tehet hozzá, nem vehet el belőle, a javaslatait egyszerűen félre söprik, meg sem hallgatják. Rendszerváltás óta ez ugyanígy történik, mindegy, hogy melyik párt van hatalmon.
Az egyetlen dolog, ami ezt ellensúlyozná, az Alkotmánybíróság (AB). Az AB-t rendszerváltáskor hozták létre a politikai pártok, a saját tagjaikból, és az a feladatuk, hogy a jelenlegi alkotmány értelmezése, és betartatása, a törvényjavaslatok ellenőrzése, és igazolása annak, hogy ma a hatalomgyakorlás ,,legális", tehát a maguk hozta törvényeket betartják! Magyarország történelmében sosem létezett ez előtt az AB, ezt a feladatot a felsőház látta el.
A parlamenti felsőház feladata az, hogy az alsóházban megszületett törvényjavaslatokat felülvizsgálják, és két dolgot dönthetnek el, ez a törvényjavaslat mindenben megfelel az ősi alkotmányunknak, és beépülhet a Szent Korona értékrendjébe, vagy azt látja, hogy nem az ősi alkotmány szellemében született, vagy szembefordul az eddigiekkel, vagy kiskaput próbál nyitni olyan irányba, és az egész ország (a Szent Korona) érdekeit sértené, akkor visszaadja újratárgyalásra. Ha súlyos ez a törvénysértés, akkor megnézi, hogy ki kezdeményezte, és a parlamentből mehet a bíróság elé a hűtlenség vádjával, mert szembefordult az ország érdekeivel!
Tehát a parlamenti felsőház feladata nem az, hogy az illegitim időkben hozott törvények betartatása, (legalizálás), hanem a Szent Korona törvényeinek betartatása, és ellenőrzése! Így már a hatalomgyakorlás nem legális, hanem legitim (törvényes)!
Kik lehetnek a felsőház tagjai? Tulajdonképpen itt kell a nemzetnek képviselődni. Tehát minden civil szervezet, (akik lefedik a nemzet érdekeit) az akadémiák vezetői, (nem a jelenlegiek), a történelmi egyházak vezetői (?), az elszakított országrészek képviselői, és a közvetlenül oda választott, vagy kinevezett képviselők. A felsőházban semmilyen politikai párt nem kaphat helyet, (övék az alsóház), itt kizárólag a nemzet érdekeit kell képviselniük a Szent Korona értékrendjében. Természetesen minden tagjának vizsgáznia kell a Szent Korona tanból, esküt tennie a Szent Korona előtt, és ha ezzel egyszer is szembefordul, (mindenki ellenőrzi egymást) a hűtlenség vádjával, és büntetésével kellene szembenéznie!

Horthy Miklós kormányzósága alatt ezt írta Wlassics Gyula báró, a felsőház, és a közigazgatási bíróság elnöke: "Mi az a szerep, amit a kétkamarás rendszerben a felsőháznak teljesítenie kell?
Erre nézve szükséges rámutatni arra, hogy a fő hivatása az, hogy megvédje az esetleges kilengésektől a törvényalkotást. A másik hivatása az, hogy a tanácskozás színvonala ment legyen a szenvedélyesség, és a pártosság tévútjaitól!
Olyan legyen ez a tanácskozás, amely fölemel, a kételyeket, a félreértéseket, és félremagyarázásokat eloszlatni képes. A tanácskozásnak legyen olyan hatása, hogy például szolgálhasson minden más tanácskozásnak. Legkevésbé tartom a felsőház munkája értékének megítélését attól a számaránytól függővé tenni, hogy sokszor, vagy ritkán küldi-e vissza a törvényjavaslatot.
Nekem a felsőház munkásságának értékbecsűjében nem az a mérlegem, hányszor küldi vissza a felsőház a javaslatokat, hanem az, hogy a vissza nem küldött javaslatok kiállják-e a tüzetes komoly bírálatot. A visszaküldötteknél pedig az az értékmérő, hogy a visszaküldés teljes jogosultsága nyilvánvaló legyen.
Az ilyen komoly értékméréssel szolgáljuk igazán azt a nagy érdeket, mit a nagy közvéleményben a törvényhozás iránt táplált tisztelet, és bizalom jelent."
Az alapelv: A Szent Korona országában minden érték Magyar érdeket szolgál!
Ma ötféle típusú felsőházat különböztetünk meg:
1. Történelmi, vagy arisztokratikus felsőház szerveződésében a születési előjognak van meghatározó szerepe. Ma már csak az Angol parlamentnek van ilyen rendszerű második kamarája, Lordok Háza címén.
2. A korporatív második kamara képviseleti elve a választópolgároknak a foglalkozási ágak, különféle tevékenységi formák szerinti (egyetemek, szakmai kamarák, nemzeti, etnikai kisebbségek, egyházak, civil szervezetek) képviselete. Napjainkban az Ír szenátus működik ezen az elven.
3. Föderatív államok második kamarája a szövetségi országok tagállamai érdekképviseletére szolgál a szövetségi parlamentben. Ilyen ma az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa.
4. Területi érdekek képviseletére szolgáló második kamara felállításával képviseletet nyernek az állam területi, közigazgatási, (pl. megyék, régiók) egységeinek érdeke. Legjellegzetesebb formája a közigazgatási önkormányzatok képviseletének megvalósítása. A területi képviselet elve jelenik meg például a Spanyol, az Olasz, és a Francia második kamara esetében.
5. Népképviseleti jellegű második kamara esetében mindkét kamara népképviseleti jellegű, mégsem azonosak. Különbség van a választási szabályok, vagy a második kamara kisebb létszámából adódó, eltérő választási eredményekben. Ilyen második kamara működik Csehországban, és Romániában.
A Magyar országgyűlés kétkamarás formája 1608.-ban alakult ki.(1608. évi I. tc) A két kamara összetétele, elnevezése sokat változott az idők folyamán, különösen a XIX. Század második felében, de ez alatt is megmaradt az arisztokrácia, és a nagybirtokosok túlsúlya a főrendi házban.
A monarchia felbomlásával, és az azt követő forradalmakban a dualista kor parlamentje is megsemmisült, 1918 őszén a képviselőház önként kimondta a feloszlását, de a főrendiház csak felfüggesztette a működését.
1920.-ban olyan kormány alakul, amely magában foglalja az összes politikai pártot (külföldi nyomásra), amely aztán általános, és titkos választójog alapján törvényhozó testületet, nemzetgyűlést hív össze. 1920 február 29.-én megjelenik a nemzetgyűlés, mint a nemzeti szuverenitás kizárólagos törvényes képviselete, és elindul az ország újjáépítése. Ez az állapot
hat évig tart, míg (részlegesen) helyreállítják a jogfolytonosságot, (a királyt kormányzó helyettesíti) és az ország működését, majd az 1926. évi XXII. törvénycikkben helyreállítják a parlamenti felsőház intézményét.
A felsőház csak 18 évig működött, (szintén egy erőszakos külső erő döntötte meg) létrehozása azonban visszatérés volt a korábbi parlamenti szerkezethez, egyidejűleg annak modernizálását, és a polgárosodást, és ilyen módon a rendszer stabilitását segítette elő. A felsőházban méltóság, illetve hivatal, választások, és kinevezés alapján lehetett tagságot szerezni.
Összetételében vegyes típusú második kamarát alkotott, megjelent benne a történeti, a korporációs, és a területi képviseleti elv is.
1944.-ben a Német megszállás megszakítja a jogfolytonosságot, majd ezt követi a Szovjet megszállás. Természetesen egy megszálló hatalomnak nem érdeke, hogy törvényes hatalom uralkodjon, ami megvédi az ország érdekit, mert akkor kiderül, hogy az általa állított bábkormány jogtalan (illegitim). A törvényes rendszert, -aminek alapja a parlamenti felsőház, és a nemzetgyűlés- rendszerváltáskor kellett volna kötelezően helyreállítani, de az ,,elvtársak", és akik mögöttük állnak, még a Szovjet itt tartózkodása alatt eldöntötték, hogy hogyan tovább. A nép nem tudta, (és máig sem tudja, hisz soha nem tanították rá) hogy törvényesen mit kellene tenni, és bízott az ,,általa választott" képviselőkben. A Magyar nemzetet sosem kérdezték meg, de nem is tudta volna, mi a helyes út. Az előző negyven év agymosása kitörölte az emberek többségéből, hogy mit jelent nemzetnek lenni.
A rendszerváltás óta eltelt huszonöt év sem erről a tudatról szól. A politika kihasználta a Magyar ember jóhiszeműségét, és hitét a vezető emberekben. Ahelyett, hogy visszaállította volna a Szent Korona alkotmányát, (ami nem egy lehetséges alternatíva, hanem az egyetlen, ami kötelező), és egy mindenki számára közjót biztosító útra vezette volna az országot, helyette egy pártoskodással megosztott, egymással elidegenedő, létbizonytalanságtól szenvedő, eladósított, félelemben élő, atomizált társadalmat hozott létre.
Ha felvetjük a kérdést, hogy kell-e nekünk a parlamenti felsőház, azt mondom, hasonlítsuk össze Horthy Miklós huszonnégy évét, a rendszerváltás óta eltelt ugyanennyi idővel, és látni fogjuk, hogy akkor a halálraítélt, megcsonkított ország felemelkedett a megsemmisítésből, úgy, hogy megőrizte függetlenségét, és az elszakított országrészek nagy részét sikerült visszaszereznie. Gazdaságilag folyamatosan erősödött, ma pedig olyan méretű eladósodásba, és kilátástalanságba vezették az országot, amiből látszólag semmilyen kiút nincs, az ország tehetetlenül sodródik a megsemmisülés felé!
A Magyar ember jóhiszemű, és nem kételkedik abban, amit az ,,általa választottak" mondanak, ezt használják ki ellenségeink. (Oszd meg, és uralkodj!)
Amíg a képviselők nem tartoznak a HŰSÉGÜKKEL a Szent Koronának, és a választóiknak, addig mindig a monetáris háttérhatalom érdekei érvényesülnek!
Ebből a kilátástalan helyzetből most is ugyanaz az út vezethet ki bennünket, amit 1920.-ban! Ez már nem csak egyszer, de mindig megmutatta a felemelkedés útját. Ezt nem kell kitalálni, csak megismételni. Ha nem tesszük meg, az ország megsemmisül, és újra felosztják!
De ehhez az kell, hogy mindnyájan ismerjük, hogy mi a Szent Korona akarata, megismerjük az őseink előrelátását, amely a legnagyobb bajból is képes helyreállítani az utódjai jövőjét!
A Szent Korona tan mindig a túlélésünk záloga volt, és ma is az!

Folytatjuk...

v. Vesztergám Miklós
vesztergam@gmail.com
vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész


Az alábbi linken olvasható az eddig elküldött összes fejezet:


Link
 
 
0 komment , kategória:  VesztergámMiklósElső lépcsőfok  
Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz III.
  2015-01-26 21:01:39, hétfő
 
  Vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész újabb levele:

Kedves ismerős (és egyre ismerősebb) barátaim!

Ennyi bemelegítés után most már a történelmi alkotmányunk első három alaptörvényét szeretném elküldeni, kié a teljhatalom, a tulajdonjog, és mit jelent a jogok, és kötelességek aránya. A többit majd később küldöm, és most is arra kérlek, ha elolvastad, és úgy ítéled, hogy ez másoknak is fontos lehet, hogy mindezt megismerjék, légy szíves küld el minden ismerősödnek.
Hiszem azt, ha sokan megismerjük a "valós" történelmünket, azt is meglátjuk, hogy hogyan tovább!

Köszönettel
v. Vesztergám Miklós
06 70 534 9469VII,
A SZENT KORONA TAN
A TELJHATALOM (SZUVERENITÁS)


A szuverenitás a főhatalom, a hatalom teljességének megkérdőjelezhetetlenül korlátlan, és kizárólagos gyakorlását jelenti!
Kétféle szuverenitást különböztetünk meg, a centrális (központi), és a népszuverenitást. A centrális hatalom (ilyen volt Magyarország kivételével minden Európai királyság a középkorban) lényege, hogy egy személyben, a király (vagy diktátor) gyakorolta a teljhatalmat, Övé volt az ország területe, és tulajdona volt minden lakosa. Ő döntött minden, és mindenki sorsa felett. Bevonhatott másokat is a hatalomba, így alá-fölé rendeltség alakult ki. Ezt nevezzük feudalizmusnak. Mindenki függött valakitől, és a hatalom csúcsán a király állt.
Ahol a nép a szuverén, akár diktatórikus, (Magyarország 1944-től 1991-ig), akár demokratikus (Magyarország 1991-óta), a nép nevében eljárók jogosultak a hatalom teljességére. Tehát a teljhatalom a népé, (népszuverenitás) és választásokkor a nép a hatalmát átruházza a választott képviselőre. Tulajdonképpen mi is történik?
Ahány politikai párt eljut addig, hogy képviselőjelöltet tud állítani, választáskor elém állítja őket, és mindent megpróbál, hogy szavazzak az általuk jelöltre. Óriási kampánypénzt kapnak az államtól, (amit Mi fizetünk ki) és mindent megígérnek, hogy most lesz igazán jó sorunk, ha rájuk szavazunk. Általában a többiek hibáira hivatkoznak, ezzel érnek el eredményt (negatív kampány). Ugyanakkor azt is kijelenti, hogy nem köteles betartani a választási ígéreteit.
Az általunk megválasztott, és a ,,listákon" bejutott (akiket nem szavazott meg senki) képviselő beül a parlamentbe, (az én képemet viseli ott!) és attól kezdve kit fog képviselni? Nem minket, a választókat, nem is saját magát, hanem kizárólag a politikai pártját! Biztosan látott már mindenki parlamenti közvetítést, felteszik a megszavazandó kérdést, és hirtelen kiabálás támad a teremben, ,,igen", ,,nem", ,,tartózkodunk"! Minden képviselőnek azt a gombot kell megnyomnia, amelyiket a háta mögött bekiabál valaki. (Pártfegyelem!) Ha nem ezt teszi, pénzbüntetést kap, (lásd Ángyán professzor). Tehát a ,,nép" hatalom kinek a kezébe csúszik át? Annak, aki bekiabál, kinek a nevét, és az arcát sosem fogjuk megtudni. Így tud a népszuverenitás is teljes diktatúrába torkolni, tehát mindegy, hogy a hatalom egy kézben, vagy egy pillanatnyira erős csoportosulás (politikai párt) kezében van. Ráadásul a rendszerváltáskor olyan törvényt hoztak, ha egy párt eléri a kétharmad többséget, az azt tehet, amit akar, bármilyen törvényjavaslatot tehet, önmaga megszavazza, és törvényerőre emeli! A többinek felesleges bemennie a parlamentbe, semmit nem tehet hozzá, nem vehet el belőle, mintha ott sem lenne.
Ezt azt hiszem diktatúrának hívják! Mindent a pénz diktál, és azok, akik a pénzt adják.
Ezzel szemben létezik egy úgynevezett ,,harmadik út", amelyet Magyar történelmi alkotmánynak, vagy a Szent Korona tannak hívnak!
Ennek az a lényege, hogy a teljhatalom, (szuverenitás) nem a királyé, és nem a népé, nem a kettőé együtt, hanem a kettő fölött magáé a Szent Koronáé, mint élő, akarattal bíró, organikus személyé! Itt a nemzet a hatalom elsődleges gyakorlója, és Ő vonja bele a királyt a hatalomba a koronázással. (Lásd a vérszerződés első pontját.) A magyar közjogi hagyomány szerint a király,- mint első, az egyenlők között- ugyanolyan tagja a koronának, mint a nemzet többi tagja.
A szakrális Magyar királynak hármas feladata volt: ellenőrizni, és kontrollálni a tanács, később a parlament munkáját, képviselni az országot más nemzetek előtt, és megvédeni a
Szent Korona, (az ország) érdekeit a jövő generációja számára, ezzel fenntartani a rendszer működését. Így a király egyszerre szolgálja, és megvédi, és fenntartja az ország érdekeit!
A szuverenitás (a korlátlan teljhatalom) hazánkban a Szent Koronában, mint mindenek felett álló, megkérdőjelezhetetlen, örök időkre érvényes Isteni akaratban érvényesült. A Szent Korona megosztja a hatalmát a király, (a fő), és a nemzet, (a tagok) között. Egyik oldal sem törhet a hatalom teljességére, (ez törvénytelen, ,,illegitim" hatalmat hozna létre), és egyik sem hozhat új törvényt, csak a másik fél jóváhagyásával. Ez a valódi megosztott hatalom, ahol mindig ellenőrzés alatt áll mindenki, mindkét oldal egyforma súlyú, és senki nem hozhat olyan törvényeket, amely az ország érdekeit csorbítaná! Ha ezt valaki meg merte volna próbálni, a hűtlenség vádjával kellett volna szembenéznie! (Büntetés: vagyon, és fővesztés!)
A Szent Korona országában sem a király nem hozhat rendeleteket önhatalmúan, sem a ,,nép" nevében nem gyakorolhat teljhatalmat senki, ezért törvénytelen (illegitim) a jelenlegi államformánk, és ,,alkotmányunk".
A Magyar alkotmány hatalmi struktúrája a korona-király-nemzet hármassága lett, mely mellérendelő, és megosztott volt. Egyes intézmények a király, más a nemzet befolyása alatt álltak, de egymás nélkül nem működhettek törvényesen, viszont megakadályozták bármelyik oldal önkényes kilengéseit! Természetesen ez a jogállás csökkentette a személyes, és a magánjogokat, de éppen ezek a Szent Koronához kapcsolt jogok biztosították az ország túlélését bármilyen nehéz időkre.
Mi a jelentősége ennek?
Az, hogy bizonyos dolgok nem a többség-kisebbség, személyes akarat, vagy ,,demokratikus választás" kérdése. Vannak jogok, és kötelezettségek, amelyekhez nem lehet hozzányúlni, mert ezek a Szent Korona jogai, ezek biztosítják a jövő generáció életfeltételeit, a nemzet fennmaradását, bármilyen sors is vár ránk!
Tehát korlátlan hatalommal kizárólag a Szent Korona rendelkezik a saját területén!
A királynak, és a nemzetnek is korlátolt jogai vannak, egyik sem hozhat olyan törvényeket, amelyek az ország jelenlegi, vagy jövőbeli tagjára hátrányt jelent! (Privatizáció!) Bármilyen törvény csak akkor érvényesülhet, ha ezt a másik oldal, és a parlamenti felsőház is elfogadja. Ez a rendszer kizárja a diktatúra lehetőségét! A jövő nemzedéke számára létfontosságú közvagyon (föld, víz, bányakincsek, erőforrások), csak közérdekeket szolgálhatnak, nem lehet elprédálni, privatizálni, mert ezek a Szent Korona tulajdonát képezik!
A Szent Koronának tagja minden eddig élt, ma élő, és ezután megszületendő honfitársunk.
A Szent Korona szuverenitása azt is jelenti, hogy az ország független, és senkinek nincs alárendelve. Elképzelhetetlen az, hogy Magyarországnak kívülről, más országok, és idegen érdekek diktáljanak, és szembefordítsák az országot saját érdekeivel!
A Szent Korona zárt korona, ami azt jelenti, hogy semmilyen földi hatalmat nem ismer el maga fölött, csak azt, aki a tetején van, a Teremtő Jó Istent! A nyitott korona azt jelzi, hogy ha úgy alakul, adófizetője (vazallusa) lesz valakinek, majd csak elmúlik, a zárt korona azt jelzi, hogy nincs fölötte földi hatalom. (Értjük már, hogy miért akarnak eltörölni bennünket a föld színéről?)
A Szent Korona tan néhány legfontosabb alapelve:
1, Magyarország örökké szabad. (Magyarország a Magyaroké!)
2, Minden hatalom forrása a Szent Korona. (Szuverenitás.)
3, Minden tulajdon gyökere a Szent Korona. (Elidegeníthetetlenség.)
4, Minden tagnak egyformák a jogai, és a kötelességei. (Jogegyenlőség.)
5, Törvényszegés jogot nem alapoz. (Jogfolytonosság.)
6, Ellenállási jog.
Ezeket az alapelveket később részletesen kifejtem.
Ezekből a pontokból kitűnik, hogy a Szent Koronának nem voltak, és nincsenek alattvalói, hanem egyenlő jogú tagjai vannak, mert ez egy szent közmegegyezés, ami a tagjai számára jogot, és méltóságot biztosít!
Ma a ,,civilizált" világot a kétféle szuverenitás uralja: centralizált (király, vagy diktátor), vagy a népszuverenitás. Mint látjuk mindkettő diktatúrába fordul, mert nincs fölötte álló hatalom, amely ellenőrizné, és kontrollálná a pillanatnyi érdekeket.
Ma a világot egyetlen, központi irányítású világhatalom felé irányítják, (globalizáció), melynek a célja, hogy egy szűk réteg, a pénzhatalom irányításával, a saját érdekei mentén uralkodjék az egész világ felett. Ez semmiképpen nem lehet a Jó Isten akarata!
Ezzel szemben egyedülállóan létezik a Szent Korona tana, melye harmadik útnak is neveznek, ahol a korlátlan hatalom nem földi emberé, hanem a Szent Koronáé, így azokhoz a jogokhoz senki nem nyúlhat, amelyek az ország jólétét, függetlenségét, biztonságát, jelenét, vagy jövőjét biztosítják!
Ezeket a jogokat Istentől származtatják, és olyan személyhez (Szent Korona) kötik, akiben biztos, hogy nem csalódnak, aki sosem fogja a magánérdekeket a közérdek elé helyezni, és örök érvényű.
Ezek a törvények képezik az Isteni, a nagybetűs Igazságot, mely minden ember számára egyenlőséget, méltóságot, jogot, és méltó életet biztosíthat. A Szent Korona tan egy befogadó tan, bármelyik ország, és bárhol a tagja lehet, aki betartja az alaptörvényeit. (Értjük már Trianont?)
Nem tudom, hogy mindezt mikor, és hogyan lehetne helyreállítani, de azt tudom, ha az ország legalább egyharmada ismerné ezeket a törvényeket, meglenne az az erő, és népakarat, ami ezt helyre tudná állítani. Ezért kell a lehető legtöbb emberhez eljuttatni ezt a tudást, hogy megtaláljuk a közös utat, amit az őseink, és a Teremtő Jó Isten kijelölt a számunkra, és mindenki más számára a Szent Korona által.
Ez a Magyar küldetés, ezért vagyunk a mag, és a tudás népe, és ettől retteg a világ sötét oldala!
A Szent Korona tan mindig a túlélés záloga volt, és ma is az! Amikor az ország elfordult tőle, mindig összeomlás következett be, amikor visszatértünk hozzá, mindig felemelkedést hozott. Ma is ugyanerre képes, csak vissza kellene hozni újra a köztudatba, lemosni a fogalmainkról a rárakott sarat, és újra felragyogna a világítótorony, ami mindenki számára megvilágítja az utat, és kivezet mindenkit a virtuális sötétségből!

ADJA ISTEN, ÚGY LEGYEN!

v. Vesztergám Miklós

VIII,
A SZENT KORONA TULAJDONJOGA


Minden birtokjog a Szent Koronában van, következésképpen a birtok magszakadás, vagy hűtlenség esetén a Szent Koronára száll vissza.
Werbőczi a Hármaskönyvében így írja le:
A nemesítés, és a birtokadományozás jogát a nemzet a Szent Korona tulajdonjoga sérthetetlenségének a tiszteletben tartásával ruházza át a királyra.
Tehát ebből az következik, hogy a nemzet a hatalom elsődleges gyakorlója, a nemzet választja meg a királyt a koronázással, és csak a király gyakorolhatja a birtokadományozás jogát, a Szent Korona tulajdonjogából. Ezt a királynak meg kellett indokolnia az országnak, vagy a Szent Koronának tett szolgálatok hangsúlyozásával. Ezek lehettek: katonai, tudományos, erkölcsi, az ország érdekeiért tett tettek végrehajtásával, tehát a hűség bebizonyításával. Csak a Szent Korona tagjai birtokolhattak földet hazánkban, más országbéli csak akkor, ha bizonyította a hűségét, és esküt tett a Szent Koronára, így már a Szent Korona tagjaként élt a hazánkban.
Minden, ami Magyarország területén a föld alatt, a földön, és a földje felett található érték, természeti kincs, vagy erőforrás az egyetemes Magyarságot jelentő Szent Korona örök, és elidegeníthetetlen tulajdona, hogy az ország minden lakosának a jólétét szolgálja vele! A Szent Korona országában minden érték Magyar érdekeket szolgál!
A Magyar jogban élesen elkülönül a birtokjog, és a tulajdonjog. Az őseinket sosem nevezték úgy, hogy földtulajdonos, csak földbirtokos. A kettő között óriási a különbség!
Magyarországon csak egyetlen tulajdonos létezik: Őfelsége, a Szent Korona! Mindenki másnak csak birtokjoga van. Mi a különbség?
A tulajdonosnak a tulajdonával szemben csak jogai vannak. Az övé, és azt tesz vele, amit akar! Eladhatja, összetörheti, elzálogosíthatja, megsemmisítheti, fejlesztheti, senkinek semmi köze hozzá, ez az övé! A tulajdon egy hamis biztonságérzetet ad, és elfordítja a figyelmét a valós értékekről, és Istentől. A szerzési vágy, a földi javak fölötti rendelkezés öröme, és a tulajdon nyújtotta vélt biztonság érzése elvakítja. Az egyoldalú, hamis jogosítványok minden ember legrosszabb tulajdonságait hozza elő, az önzést, egoizmust, és Káin-Ábel típusúvá változtatja őket. (Megtehetem!) Ugyanakkor tudjuk, hogy egy gazdasági válság pillanatok alatt elsöpri a legnagyobb vagyonokat is.
A birtok viszont csak a Szent Koronának tett szolgálatokért szerezhető, vagy örökölhető, és nem csak jogokkal, de kötelezettségekkel is jár. Mivel korlátoltak a jogaim vele szemben csak használhatom, és a közösséget erősíthetem vele. A birtok nem az enyém, az őseimtől örököltem, és az utódaimnak kell majd továbbadnom. Ez nagyon szép, és nemes cselekedetekre buzdít mindenkit, ez volt a nemesség erkölcsi alapja. Így tud egybeesni a közérdek, és a magánérdek. De ha valaki hűtlenné válik a közösséghez, vagy a tulajdonoshoz
(Szent Korona,) elveszíti birtokait! Ha viszont jól szolgálja, és gondját viseli a birtokának, gyarapodhat is. Ha több kötelezettséget vállal, több jogot is kap. Ez a Hunor-Magor féle gondolkodásnak az alapja.
Ha viszont a saját, rövid távú céljaim kedvéért eladhatom, vagy elzálogosíthatom, (a bank ráteszi a kezét), akkor mit fogok továbbadni a gyermekeimnek? Akkor Ők már csak szolgák lehetnek a saját hazájukban.
Hasonlítsuk össze a két elméletet, és láthatjuk, a tulajdon ,,szentsége" az önzést, és az egoizmust erősíti, a birtokjog a felelősség érzetet erősíti!
A Szent Korona országában egyetlen tagjának nincs tulajdona, (csak a Szent Koronának), csak birtoka.
Viszont mindenkinek alanyi jogon járhatna egy kisebb birtok, (veteményes) amelyen a családja szükségleteit meg tudná termelni. Az így kapott föld ingyenes lenne, csak műveljék meg.
A másik embert nem elnyomó, mérsékelt birtok hozzátartozik a személyiségéhez, és tartást ad neki!
A következő jogok kizárólag a tulajdonos jogai:
Eladni idegeneknek. (Itt a Magyar föld védelme!)
Elzálogosítani. (Akkor átveszi a bank a tulajdonjogot.)
Megváltoztatni a föld jellegét. (Szántóból legelőt alakítani.)
Megsemmisíteni az állami tulajdont. (Az a Szent Koronáé!)
Eladni a természeti kincseket. (Föld, édesvíz, gáz, réz, arany, titán, stb,)
Nem megfelelő művelés, és környezetszennyezés.
A birtokos ezeket nem teheti meg! A tulajdonos, a Szent Korona pedig nem fogja megtenni, és nem is engedi meg egyetlen tagjának sem. Ha valaki mégis megpróbálta volna, az kimeríti a hűtlenség fogalmát!
Ezért nem tudták a Habsburgok, és a mögöttük álló Fugger bankház kivásárolni a Magyar földet.
Meg kell említenünk azt a jogot, ami az előbbieket erősítette, az ősiségi jogot. Nagy Lajos király 1351-ben újra megerősítette az Aranybullát, egyetlen kivétellel. Előtte, ha a nemesnek nem maradt örököse, akkor a vagyonát eladhatta, vagy elajándékozhatta másnak. Ezt a jogot szüntette meg az ősiségi jog, amely kimondta, ha nincs egyenes ági örökös, akkor sem adható el, nem ajándékozható el a birtok, hanem az oldalági örökösökre marad. Ha ez sincs, akkor a birtok visszaszáll a tulajdonosra, a Szent Koronára, és a király egy másik nemesnek újra kioszthatja.
Mi ennek a lényege? Az ősiség törvénye nem csak a föld, de minden más tulajdont is ugyanúgy megvédett. Ez azt jelentette, hogy a nemes elveszítette a birtok elidegenítéséhez való jogát, el sem adhatta, le sem mondhatott róla, és ami a legfontosabb, nem zálogosíthatta el! Tehát a nemességéről, és a hozzá tartozó birtokról, amit vagy Ő kapott, vagy örökölt az őseitől, erről le sem mondhat, örök életre az övé, és utódaié. Egyedül a bebizonyított hűtlenséggel lehetett megfosztani a nemest a birtokaitól.
Mire volt ez jó? Arra, hogy a nemesség megmaradt akkor is ha a birtok már apróra öröklődött, egyre erősebb lett, egyre szélesítette a jogait, elfoglalva a helyét a törvényhozó, és végrehajtó hatalomban, az országgyűlésben, és a vármegyei közgyűlésben. Ők voltak a hűségesek, akik tudták, hogy a hűségük a Szent Korona-tanhoz biztosítja a saját, és az utódaik független, élhető jövőjét.
Magyarországon minden nemesnek (vagyonától függetlenül) egyenlők voltak a jogaik, és kötelezettségeik!
Mindez később, mikor már nem Magyar nyelvű, és szívű királyok uralkodtak rajtunk, vált rendkívül fontossá. A hűséges egy eszméhez, a Szent Koronához, és a hozzá kapcsolódó alkotmányhoz hű, akár az élete árán is, és ha a király ezzel szembefordul, akkor joga van a királyt félreállítani. Hiszen a királyt a nemzet választja királynak! (Ellenállási jog!) A nem szakrális király, kinek a hatalom számít, nem a kötelezettség, ez alól úgy próbál kibújni, hogy a hűségeseket szolgákra cseréli. A szolgának nincsenek elvei, ő ahhoz hű, aki többet fizet, vagy akitől többet kaphat. (Ismerős ez a gondolat?)
A nemzet csak akkor koronázott királyt, ha a király előtte hitlevelet írt, és koronázáskor a Szent Koronával a fején nemzet, és Isten előtt esküt tett, hogy az ősi jogokkal soha nem fordulhat szembe! Ehhez adódott az ellenállási jog, később a vármegyei ellenállási jog, amin mindig megtört a Habsburg önkényuralma. Így tudott a hűség mindig felülkerekedni, ez mentette meg az országot az Osztrák bekebelezéstől, felvásárlástól, és megsemmisítéstől.
Mára ezt a tudatot, és a hűséget törölték ki az emberek tudatából, és ezért vagyunk a soha nem tapasztalt mélyponton.
Ma nem használjuk az ősi alkotmányunkat, (pedig hatálytalaníthatatlan, és kötelező lenne helyreállítani), ehelyett -EU.s tagállamként- magunkra nézve kötelezőnek tartjuk az EU-s jogszabályt, mely kimondja: Az áruk, a személyek, a tőke, és a szolgáltatások szabad áramlását nem szabad korlátoznunk!
Ezen kívül kvóta rendszerrel meghatározzák, hogy mit, mennyit, és mikor termelhetünk.
Ezzel egy kívülről irányított gyarmatállammá váltunk!
Magyarország elveszítette az önrendelkezését!
Ez kinek az érdekeit szolgálja?

Folytatjuk... v. Vesztergám Miklós
Vesztergam @ gmail.com

IX
JOGOK, ÉS KÖTELEZETTSÉGEK ARÁNYA


Mit is jelent a Szent Korona tagjának lenni?
A Szent Korona tagság azt jelenti, hogy minden embernek egyformák a jogai, és a kötelezettségei.
A kötelezettségek, és a jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy, és ugyanazon szabadságot élvez!
Az ország legmagasabb rangú személye a Szent Korona, (mint élő, akarattal, és hatalommal bíró személy), mely megosztja a hatalmát a király, (a fő), és a nemzet, (a tagok) között. A királynak vannak bizonyos előjogai a nemességgel szemben, ám Ő is csak első, az egyenlők között!
Magyarországon sosem alakult ki a valódi feudalizmus, mert nem a királyi alá-fölé rendeltség alakult ki, hanem az egyenlő jogok alapján a mellérendeltség. (Ugyanúgy, mint a nyelvünkben!) A rendi társadalomban a folyamatos jogfejlődés következtében a kis, a közép, és a főnemességnek ugyanazok voltak a jogai, és a kötelezettségei.
Ez a mellérendeltség már a királyi hatalom kialakulása előtt kialakult, hiszen a vérszerződés már biztosítja mindenkinek az egyenlő jogokat.
A királyság kialakulása után a különböző társadalmi rétegek kialakultak, (lásd, demokratikus elv) ám ha valaki bebizonyította a hűségét a Szent Koronához, akkor a királytól nemesi rangot, és a Szent Korona tulajdonjogából birtokjogot kapott, ami az Övé, és utódaié maradt örökre. A nemességét, és a jogait csak akkor veszítette el, ha nem maradt utóda, (magszakadás), vagy rábizonyították a legsúlyosabb vétket, a hűtlenséget. A legkisebb nemes is ugyanolyan jogokkal, és kötelezettségekkel bírt, mint a legnagyobb főúr. Ehhez adódtak a szabad királyi városok lakói, a szászok, székelyek, kunok, kik nagyon nagy tagságú köznemességet alkottak, és az alkotmányunk fejlődését legtöbbször a köznemesség kezdeményezte.
Tudták, ha a jogaikat a Szent Koronához kötik, és nem egy esetleg gyarló, (nem szakrális) királyhoz, akkor az örökre fennmarad, és az utódok élet feltételeit is mindörökre biztosítja.
Mielőtt valaki igazságtalansággal vádolná meg az őseinket a társadalom különbözőségei miatt, arra kérem, hogy a középkorban bármikor emeljen ki egy korszakot, vizsgálja meg a jogokat, és a kötelességeket, majd tegye meg ugyanezt bármely másik Európai országban, és hasonlítsa össze. Nagyon meg fog döbbenni, hogy mennyivel több joga volt nálunk bárkinek, mint másutt!
1848-ban a nemesség lemondott a nemesi kiváltságairól, és az ország összes lakójára kiterjesztette ugyanazon jogokat, és kötelezettségeket, melyeket előtte Ők birtokoltak, ezzel az ország minden tagját beemelték a Szent Korona tagjai közé.
Ezt nevezik jogkiterjesztésnek! Tehát nem az ország vezető, és gondolkodó rétegét semmisítik meg, (Francia jakobinus forradalom), hanem az ország vezető rétege emeli be minden tagját a ,,jogok, és kötelezettségek sáncaiba". Ez mutatja legjobban, mi a különbség a kétféle gondolkodásmód, a Káin-Ábel, vagy Hunor-Magor között!
Ha Magyarország olyan töretlenül fejlődhetett volna, mint más nyugati országok, -kiket legalább háromszor (Tatár, Török, Szovjet) mi védtünk meg az életünk árán-, ma egészen más képet mutatna hazánk, és az egész világ.
Mi volt ezért a köszönet? Lipót a Török idők után felrobbantotta a még megmaradt várainkat is, ellehetetlenítette, hogy a nemesség visszakapja birtokait, be akarta kebelezni, és eltörölni Magyarországot. A hitlevelére, a királyi esküjére, és az ellenállási jogra hivatkozva lehetett rákényszeríteni, hogy az ősi alkotmányt újra be kell tartania. Később a Rákóczi, majd a 48-as szabadságharccal küzdöttünk a jogainkért. Bele kényszerítettek bennünket az első
világháborúba, amiért -nem vesztes félként- de megkaptuk Trianont, majd mikor újra felállt az ország, bele kényszerítettek a második világháborúba is. A Szovjetnek tovább tartott átvonulni Magyarországon, mint a fél Európán. Ha ez nem így lett volna, akkor közép Európa teljesen Szovjet befolyás alá került volna. Újra megismételték Trianont, majd a Szovjetek ,,itt feledték" magukat, de mielőtt kivonultak, bebiztosították, hogy az általuk kitalált alkotmány, és a ,,régi káderek" maradjanak a hatalomban.
Ki merem jelenteni, hogy az első világháború célja az volt, hogy eltörölni, és megsemmisíteni a Szent Korona szellemiségét, és a szakralitást. Trianonban gróf Apponyi Albert hiába mondta el a tökéletes logikára, és észérvekre hivatkozó védőbeszédét, meg sem hallgatták, már minden előre el volt döntve! Mindezt a Wilsoni elvek teljes megtagadásával! A pénzvilág nem tudta érvényesíteni az akaratát, (a Magyar föld nem eladó!) ezért végrehajtotta a 1900 évvel ezelőtti misztériumjátékát, de most egy nemzetet feszített keresztre!

Miért félnek tőlünk ennyire? Mitől félnek?

Ha valaki megérti a Szent Korona küldetését, tudni fogja a választ!
A Szent Korona eszméi röviden:
1: Magyarország szabad, független, és demokratikus ország. Olyan jogállam, melyben mindenki egyaránt szabad, és jogait a kötelezettségeivel arányosan gyakorolja.
2: A Szent Korona országában minden hatalom forrása a Szent Korona, mely megosztja a hatalmát a fő, (király, nádor, kormányzó), és a test, (nemzet, országgyűlés, vármegyék) között. Egyik oldal sem törhet a teljhatalomra, (az kizárólag a Szent Koronáé!) és csak a másék fél jóváhagyásával születhet új törvény. Senkinek nincs joga a Szent Koronára, a tagjaira, és a következő nemzedékre káros törvényt hozni!
3: Ahol minden a föld alatt, a földön, és a föld felett található érték, természeti kincs, és erőforrás az egyetemes Magyarságot jelentő Szent Korona örök, és elidegeníthetetlen tulajdona, hogy az egész ország minden lakosának a jólétét szolgálja vele! A Szent Korona államában minden érték Magyar érdekeket szolgál!
4: A Magyar érdek úgy az államalapító Magyarság, mint a velünk egy hazában, a Szent Korona tagjaként élő államalkotó népesség közös érdeke.
5: A Szent Korona a Magyar állam, a nemzeti tulajdon jó gazdája, hogy tagjai jólétéről gondoskodhasson.
6: A Szent Korona országa nem kirekesztő, mert államalkotó népességként fogad be mindenkit, aki a területén a Szent Korona értékrendjét, és kultúráját elfogadja, és gyakorolja.
7: Ezért, a Szent Korona minden tagjának nem csak joga, de kötelessége is bárkivel szemben ellentmondani, és ellenállni (a hűtlenség vádja nélkül), aki a Magyar érdekek ellen bármit is tesz!
Ezek az alaptörvények több, mint ezer éve szolgálják a nemzet érdekeit, folyamatosan fejlődve, követve a kor igényeit. Sajátosan Magyar történelmi út, ami múltunkban mindig a túlélést biztosította! Ma is, és a jövőnek is ugyanezt jelenti!
Olyan biztos pont, amihez vissza lehet (sőt, kötelező) térni, ha eltévedtünk, és megmutatja a helyes utat!
Ha nem tesszük meg, elveszünk!

jogok, és kötelezettségek arányáról: Minden ember egyformán szabad, és a jogait a kötelezettségei teljesítésével összhangban gyakorolja.
Ez azt jelenti, hogy az az állampolgár, aki teljesíti, vagy teljesítette a kötelezettségeit, (adófizető, dolgozó ember, azaz a politikai nemzet tagja) teljes körű, és egyforma jogokkal rendelkezik. Természetesen korlátozottak a jogai, mert korlátlan joga csak a Szent Koronának van! A jogaival nem élhet úgy vissza, hogy a Szent Korona, (az ország) érdekeit sértse.
Aki viszont még soha nem tett az ,,asztalra" semmit, és nem is akar, az még korlátozottabb jogokkal bír, (pl. nem kaphat választójogot, stb). Ne az döntse el az ország sorsát, aki nem tesz a köz érdekében semmit!
Aki nem teljesíti a kötelezettségeit, annak arányosan kisebbek a jogai is!
Ha valaki túlteljesíti a kötelezettségét, az viszont többlet jogokat is kaphat! (Nemesség).
Természetesen mindenkinek joga van a munkához, és ehhez a lehetőséget a Szent Korona biztosítani tudja.
Azt hiszem, a jogok, és kötelességek összhangja rögtön helyre tudná tenni az ország jelenlegi egyik legnagyobb problémáját. A mai ,,demokráciában" nem kötik a jogokat a kötelezettségek teljesítéséhez, tehát egy iskolát sem végző, még soha nem dolgozott ,,állampolgárnak" ugyanannyi joga van, mint egy Nóbel díjas professzornak! Ez így igazságos?
A Szent Korona állameszme a közjónak ma ismert leghatékonyabb formáját adja, hiszen az államot alkotó közösségeknek, és minden tagjának biztosítja a közhatalomban való részvételt, az egyenjogúságot, cserébe csak a Szent Koronához, és annak elveihez való hűséget várja el, és ezzel a közösség szolgálatát kéri.
Márpedig a közösség szolgálata mindenki számára fontos, hiszen ,,ami nekem jó, az neked is, ami neked jó, az nekem is"! A közösségben nem az számít, hogy milyen etnikumú, vallású, vagy politikai beállítottságú vagy, hanem az, hogy a közös értékrendet megtartod-e, hogy a jogok, és kötelezettségek egyensúlyát elismerve, a közös államot mennyire tudod építeni, védelmezni.
Ha kimagasló a szolgálatod, a jutalmad is az, de he szembefordulsz a közérdekekkel, a közjóval, akkor a hűtlenségednek megfelelő mértékben megkapod az igazságos büntetésedet, és a jogaid megvonását!
Ez a Hunor-Magor féle versenyszellemnek a tétje!
Akinek több van a ,,közösből", az természetesen nagyobb arányban tudja a közérdekeket támogatni.
Ez lenne a kötelezettségek, és jogok valós egyensúlya!

Folytatjuk... v. Vesztergám Miklós
vesztegam@gmail.com

vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész
 
 
0 komment , kategória:  VesztergámMiklósElső lépcsőfok  
Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz II.
  2015-01-22 13:47:31, csütörtök
 
  VITÉZ VESZTERGÁM MIKLÓS TÁROGATÓMŰVÉSZ LEVELE:

Kedves ismerős, (és már nem annyira ismeretlen) barátaim!

Ebben az írásban szeretném elküldeni a könyvem második részét, amelyben a Szent Korona tan alapelveit, királyi, demokratikus, és a keresztényi elvet írom le.
Ez a három, egymással szervesen összefonódó alapelv mutatja be a Szent Korona tan irányultságát, -és az idők folyamán- a fejlődését.
A későbbiekben fogom küldeni a Szent Korona tan alaptörvényeit, és hogy mire van szükség ahhoz, hogy mindezt működtetni tudjuk.
Kedves barátom! Most is arra kérlek, hogy ezt az emailt is küldd szét minden ismerősödnek, hogy mindenkinek lehetősége legyen arra, hogy ezeket a gondolatokat megismerhesse, mert ez a záloga annak, hogy valamikor fordítani tudjunk a sorsunkon, és mindenki visszataláljon a közjót biztosító saját alkotmányunkhoz.
Nagyon szívesen megyek bárhová könyvbemutatót, vagy író-olvasó találkozót tartani!

Köszönettel, és tisztelettel
v. Vesztergám Miklós
vesztergam@gmail.com
06 70 534 9469


V,
A SZENT KORONA TAN ALAPELVEIRŐL
KIRÁLYI, ÉS DEMOKRATIKUS ELV


A királyi elv megnyilvánul abban, hogy az egész ország rendje, és virágzása a korona körül forog. A honba visszatérő őseink Atilla király örökségét vették újra birtokukba. A Kárpát medencében élő őshonosok ugyanazt a nyelvet beszélték, tehát nem volt számukra ismeretlen a királyság eszméje.
A vérszerződésben biztosították, hogy mindig Álmos vezér ivadékaiból választanak vezért, és később, -mikor a Szent Korona visszatért-, királyokat. Hatalmas tekintély övezte a vezéreket, később a királyokat, melyeket Álmos anyjának, Emesének álmából következtethetően Isteni küldetésűnek tartottak. Mint ahogy Álmos visszavezette népét az őshazába, tudták hogy az utódai is az Isteni gondviselés alapján fogják vezetni népüket. Ezt az Isteni iránymutatást (szakralitást) erősítette a Szent Korona a kezdetektől fogva, hiszen Szent István a fiához írt intelmeket ezzel zárta: Mindaz, amiket itt összeszedegettem, jelentik a koronát, mely nélkül sem a földön, sem az égben nem uralkodhatsz!"
Szent István halála előtt, mikor látta, hogy nincs méltó utódja, meghatározott helyen, és időben felajánlotta a koronát, ezen keresztül az egész ország területét, és lakosságát Nagyboldogasszonynak. Az óta Magyarország örökös királyság, hiszen örökös égi királynéja (reginája) van, és mivel a szerződő felek egyik tagja égi személy, ezt földi ember fölül nem írhatja! Ma is királyság hazánk hivatalos államformája, és érvényben van őseink alkotmánya, a Szent Korona tan, mert ezt sem hivatalos hatalom, sem a népakarat nem érvénytelenítette, de ha akarná, sem teheti meg! Az egyik alaptörvény kijelenti: ,,Sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát"!
Szent István a Turul dinasztia szakralitását adta át a felajánlásával a Szent Koronának, a későbbi királyok a Szent Koronára hivatkozva emelték a saját tekintélyüket, méltóságukat. A Szent Korona így túllépett a mindenkori király személyén, és önálló életre kelt. Ő lett minden tulajdon forrása a legfőbb hatalom birtokosa, minden jog, erkölcs, és törvényesség őre, a Magyar államiság alanya. Csak kizárólag a Szent Koronával megkoronázott királyt tekintették törvényes királynak. Károly Róbertet kétszer megkoronázták másik koronával, maga a pápa próbálta átruházni a Szent Korona szakralitását egy másik koronára, ám a nemzet ezt nem fogadta el.
Csak az tekinthető a szakrális királyaink jogutódjának, akit szent időben, szent helyen, kizárólag a Szent Koronával, az egész ország jóváhagyásával, és szigorú előírások betartásával koronáznak királlyá. II. Endre óta minden királynak koronázása előtt hitlevelet kell írnia, és koronázáskor esküt tennie arra, hogy a szokásjogokat fenntartja, nem fordulhat szembe a Szent Korona jogaival.
I. Imre királyunk kezdett nemességet, és ezzel földbirtokot osztani -a koronának, és nem a saját személyének- tett szolgálatokért. A hűség nem a király személyének, hanem a korona személyiségének, -azaz az ország érdekeinek- járt. Ezt erősítették meg az Aranybullában, 1222.-ben mikor is a király azt írja: ,,...hogy Nekünk, és a Mi következőinknek hívek legyenek, és a királyi koronánknak való engedelmes szolgálatjukat meg ne tagadják." A Szent Korona a király fölött álló önálló, akarattal bíró személyiség! A hűséggel Neki tartozik minden tagja!
Amikor az Árpád-ház férfiágon kihalt, kilenc évig nem volt megkoronázott király, de az ország nem omlott össze, a társországok nem váltak ki, folyamatosan kérték, és megújították a Szent Korona tagságukat.
A szakrális királyaink, (az utolsó Mátyás volt) nagyon sokat tettek azért, hogy a királyi jogokból a lehető legtöbbet átruházzák a Szent Koronára, és ezzel örök érvényűvé tegyék. Így
mentették át a szakralitást arra az időkre, mikor már nem Magyar nyelvű, és szívű királyok uralkodtak felettünk.
A Szent Korona, miután a király hatalmát is magára öltötte, így a királyi elv megtestesítője lett, mint élő, organikus személy, minden tulajdon, és jog forrása, kapocs a Magyarság, társult nemzetei, és Isten között: készen állt, hogy ezt a túlélési normát, (alkotmányát) kiterjessze minden tagja fölé, amely biztosítja örök időkre Magyarország fennmaradását!

A demokratikus elvről: ma azt mondják nekünk, demokráciában élünk. Ha ez az, akkor én nem kérek belőle! Őseink így írták le a vérszerződésben: ,,Azon fejedelmi személyek, akik tulajdon szabad akaratukból választották Álmost urukká, sem Ők, sem fiaik soha, semmi esetre ne essenek ki a vezér tanácsából, és az ország tisztességeiből".
Ez mai szóval azt jelenti, hogy a közösség átadja a hatalom egy jelentős részét a vezérnek, -később a királynak-, akit közösen választanak, ámde egyben biztosítják, hogy a vezér nem egyedül uralkodik minden, és mindenki fölött, hanem az Őt megválasztó vezetőkkel együtt, akit tanácsnak hívnak, csak közösen hozhat törvényeket.
Ugyanezt erősíti meg Szent István az intelmei VII. pontjában, ahol a tanács fontosságát írja: ,,A tanács állít királyokat, dönti el az ország sorsát, védelmezi a hazát, csendesíti a csatát, győzelmeket Ő arat, kerget támadó hadat, behívja a barátokat, városokat Ő rakat, Ő ront le ellenséges várakat".
Ez később beépül a Szent Korona alkotmányába, ez a megosztott hatalom lényege, hogy a király nem birtokolhatja a hatalom egészét, csak közösen hozhatnak új törvényeket, az Őt megválasztó nemzet képviselőivel, a tanáccsal. Így hatalmi mellérendeltség alakul ki, és nem a feudalizmus alá-fölé rendeltsége. Sem a teljhatalom, sem a tulajdonjog nem a király kezében összpontosult, ahogy fejlődött a Szent Korona tan, úgy ezek a jogok a Szent Koronára ruházódtak át.
Az Árpád-ház is választás útján került a hatalomba, és később is többször a tanács döntötte el, ki legyen a következő király (I Béla, I Géza, Szent László, II Endre.) Az Árpád-ház idején többször is volt trónviszály, mert a trónöröklés rendje nem volt rögzített. Ma azt tanítják nekünk, hogy az őseink soha nem tudtak megegyezni, állandó volt a viszály, a hatalmi harc. (Ma a Turáni átoktól kezdve minden hülyeséget kitalálnak nekünk, hogy eszünkbe ne jusson, hogy a valós történelmünket, a múltunkat ismerve összefogjunk a közös érdekek mellett!)
A trónöröklés két módja létezett, a szeniorátus elv, és az elsőszülöttségi elv. A szeniorátus elv azt jelenti, ha meghal a király, akkor a következő érett, tapasztalt férfi a családból, veszi át a hatalmat, aki tudja, hogyan kell vezetni az országot, aki a hadsereg vezetésére is alkalmas erős király lehet. Ez lenne az ideális, ám minden király szeretné a saját utódját maga mögé a trónra. Mivel szinte egyetlen Árpád-házi királyunk sem természetes módon hunyt el, csak hárman értek meg idős kort, az utódaik szinte mindig még gyermekkorúak voltak. A gyermek, vagy fiatal korú királyfikat megkoronázta a Magyar nemzet, és a királyi tanács segítségével, majd később egyedül tudta kormányozni az országot.
Később, ha nem volt király, (Károly Róbert előtt, vagy később, mikor Luxemburgi Zsigmondot börtönbe zárta a nemesség,) a királyi tanács vezette az országot, míg helyre nem állt a törvényes rend.
Már Szent István több törvénye is megemlíti, hogy ezt, vagy azt a rendelkezését a tanács kérésére, javaslatára teszi. A XI.század közepétől a királyi oklevelek azt mutatják, hogy a tanácsnak része volt a földbirtokok adományozásában (nemesítés). A XII. századtól az adománylevelek név szerint felsorolják a tanács tagjait. Nemcsak a belügyekben, hanem a külügyekben is a tanács döntéseire hivatkoznak Könyves Kálmán oklevelei. Ez azt bizonyítja, hogy a tanács nem volt alárendelt szerepben a királlyal szemben. II Géza így fogalmaz: ,, az egész ország jóváhagyásával" adományoz földbirtokokat. Ez abban a korban természetesen a nemességet jelentette.
Az Aranybulla egyik pontja így határoz: ,,Ha vendégek, azaz jó emberek jönnek az országba, az ország tanácsának beleegyezése nélkül ne nyerjenek semmiféle méltóságot". Tehát nem királyi, (király által kinevezett) tanács működik, hanem az ország tanácsa, vagyis alkotmányos intézmény, mely független a királytól. Ebbe a tanácsba bele volt vonva a számos megyésispán mellett az Archiregnum minden vezetője, mint az Erdélyi vajda, a Szörényi, Horvát, és a Macsói bán, Bosznia hercege, a Szerb király is, mikor fontos ügyekről esett szó. Ezek a társnemzetek az évszázadok folyamán számtalanszor ismételték meg az igényüket: ,,A Szent Korona oltalma, és védelme alá tartozóknak kérik magukat".
Ezért vettek részt egyenlő jogokkal az ország tanácsában a csatolt részek vezetői, mint egykor a nagy hun király, Atilla tanácsában is más birodalmak, vezetői, vezérei.
II Endrének koronázásakor esküt kellett tennie, hogy az egyház, és a nemesség jogait fenntartja. Később ebből alakult ki a hitlevél, és a koronázási eskü intézménye, amely hosszas alku tárgyává lett a későbbi koronázások előtt a nemesség, és a koronázandó király között. II. Endre adta ki az Aranybullát, de nem a saját jószántából, ezt a jogait egyre inkább követelő, és az Aranybullával a jogait a Szent Koronához kötő köznemesség hatására. Később megpróbálta félretenni az Aranybullát, de a köznemesség 1231.-ben újra kiadatta vele, ami még szigorúbban csökkentette a király jogait. A fia, IV Béla is megpróbált kibújni a kötelezettségek alól, de halála előtt Ő is megerősítette az Aranybullát. 1267.-ben kiadott kiváltságlevelében elrendelte, hogy a Székesfehérváron évente tartott törvénynapokra minden vármegye küldjön két, vagy három, a megye lakosai közül kiválasztott nemest, azok képviseletére. IV Béla ezzel bevezette a választott képviselői rendszert, melyet nemsokára követett az autonóm nemesi vármegye kiépítése. A vármegye küldöttei 1277.-től kezdve szabályszerű törvényhozó testületként (generalis congregatio regni), azaz országgyűlésként működtek.
Az utolsó Árpád-házi király ideje alatt az országgyűlés, mely akkor már teljesen kifejlett intézmény volt, törvényt hozott, hogy a király az ország tisztségviselőit csakis az ország tanácsa hozzájárulásával nevezhesse ki. 1298.-ban pedig egy további törvény elrendelte, hogy az országtanács tagjait az országgyűlés válassza meg, és a választott tanácsosok hozzájárulása nélkül a király minden intézkedése semmis legyen. Így az utolsó Árpádfi idejében teljesen kialakult a Szent Korona tan hatalommegosztó, és igazságos elve.
A Turul dinasztia négy évszázados uralma végén a Szent Korona tan demokratikus fejlődése szinte teljesen kialakult. Ez abban a korban a nemességre vonatkozott, ami folyamatosan bővült a Székelyekkel, Jászokkal, Kunokkal, a szabad királyi városok lakóival, Erdélyi Szászokkal, akik kitették az ország több, mint egyharmadát, és ha a Török, és a Habsburg elnyomás nem következett volna be, Magyarország Európában elsőnek érte volna meg a teljes közszabadság állapotát!
Megkerülhetetlen a kérdés, hogy miképpen alakultak ki a társadalmi különbségek? Hogy lehet, hogy egyesek megtartották a jogaikat, mások elvesztették? Honfoglaláskor Atilla örökébe tértek vissza őseink, ezért a nemzet tulajdona volt a Kárpát medence. Minden Magyar harcos egyenlő jogú, és szabad ember volt. Szent István a királyság felvételekor az ország területét három részre osztotta, egy rész volt a király birtok, a másik harmad a katonai, és polgári közigazgatásnak a fenntartására fordították, a harmadik harmad a honfoglaló családok birtokában maradt. Így sok szabad ember föld nélkül maradt, és vagy beálltak a király szolgálatába, vagy elszegődtek a vezető nemzetségek szolgálatába. Ez utóbbiak ezzel végleg elvesztették nemességüket, és a politikai jogaikat is. Nem büntetésből, egyszerűen az anyagi körülményeik folytán. Ehhez adódott egy ősi Szkíta szabály. ,,Aki az áldozatokkal egybekötött nemzeti gyűléseken, vagy a hírnökök hadbaszólítására nem jelenik meg, s elmaradásának okát adni nem képes: kettévágassék, vagy szolgaságra vettessék". Akik a király szolgálatába álltak, jogaik egy részét megtarthatták. Ha a későbbiekben bárki bebizonyította a Szent Koronához való hűségét, a királytól nemesi jogot, és földbirtokot kapott, ami örökké az övé, és utódaié
maradt. Ehhez adódtak a feljebb felsorolt nemzetiségek, így nagyon jelentős köznemesség alakult ki, kiknek a jogaik ugyanannyi volt, mint a főuraknak. A Történelmi alkotmányunk főleg a köznemesség hatására alakult ki.
A nemesek a Szent Korona szerves részének tekintették magukat, mint a megosztott hatalom egyik része, (nemzet) mint a Szent Korona tagjai. A test fejét képviselte a király, de a hatalom teljességét egyik fél sem birtokolhatta, ez kizárólag a Szent Korona tulajdona volt. A Szent Korona így az egész ország teljes testét képviselhette, és minden, és mindenki felett állt. Ez a megosztott hatalom az egyetlen biztosíték a diktatúra kialakulásával szemben.
A szakrális királynak hármas feladata van: ellenőrizni, és kontrollálni a tanács, később a parlament működését, képviselni az országot más nemzetek előtt, és megvédeni a Szent Korona érdekeit a jövő nemzedék számára, ezzel megőrizni Magyarország fennmaradását. Így a király egyszerre szolgálja, és megvédi a Szent Korona, és a nemzet érdekeit.
1848.-ban a Pozsonyi országgyűlésen a Magyar nemesség lemondott a nemesi kiváltságairól, és a Szent Korona minden tagjára kiterjesztette ugyanazon jogokat, és kötelezettségeket. Az óta mindenki, aki a Szent Korona tagja egyforma jogokkal, és kötelezettségekkel bíró nemesember!
Ma azt tanítják nekünk a (sötét) középkorról, hogy elnyomás, úri rend, szolgaság, feudalizmus, igazságtalanság. Mielőtt a kedves olvasó ezt elhiszi, kérem, nézzen utána, és hasonlítsa össze egy adott korban a Magyar, és bármelyik más Európai ország törvényeit, és jogait. Egészen meglepő dolgokat fog találni. Ezekre az országokra ma felnézünk, és sokan sajnálják, hogy nem ott élünk! Amit ma a Nagy Francia Forradalom vívmányainak tekintenek, azt mi már Szent István óta használjuk! A történelmünkre, jogfejlődésünkre, és az ősi alkotmányunkra büszke lehet minden Magyar! Magyarország sosem gyarmatosított, sosem foglaltunk el, és nem öltünk le, és nem szívtuk el az életerejét senkinek, aki önként csatlakozott a ,,Szent Korona országaihoz", (vagy csak egyszerűen beszivárgott) megtarthatta nyelvét, kultúráját, vallását, szokásait, és szabadon élhetett. (Ezt ,,köszönték" meg a nemzetiségeink később Trianonban!) Nézzük meg a nyugati országokban vannak-e nemzetiségek? Nincsenek! Erőszakkal beolvasztották Őket, elvéve a nyelvüket, kultúrájukat, és mindent, ami egy nemzet sajátossága. Ez a demokrácia? Addig, amíg mi a hátunkkal, és vérünkkel küzdöttünk a Török ellen, megvédve a nyugatot, addig Ők elfoglalták, és legyarmatosították a fél világot, ebből meggazdagodva, most Ők tanítanak minket demokráciára. Amerika leölte az őslakosokat, erőszakkal elfoglalta a földet, és most Ő a demokrácia apostola. (Egyszerűen nevetséges!)
Szerintem a demokráciának azt kellene jelenteni, hogy vannak olyan természeti, vagy Isteni alapelvek, melyeket nem lehet tetszés szerint értelmezni, (relativizálni) melyek mindenki számára a közjót, a biztonságot, az emberhez méltó életet jelenti, ahol a jogokat a kötelezettség teljesítésének mértéke határozza meg, és nem az egyszerű többség.
Ha az erkölcs félremagyarázható, akkor a többség félrevezethető!
Helyre kell állítani azokat az igazságos (demokratikus) törvényeket, (melyek ma is érvényben vannak) melyek több ezer éven át bebizonyították, hogy a közjót szolgálják, és biztosítják a gyermekeink jövőjét!
,,Aki nem ismeri a valós múltját, az nem érti a jelent, és nincs jövőképe sem!"
Ismerjük meg a valódi, (jelenleg eltagadott) történelmünket, és felragyog előttünk az az út, melyet az Őseink jelöltek ki nekünk, hogy a nemzetünk ne csak fennmaradjon, hanem megmutassa másoknak is a boldog, élhető jelent, és a jövőt!


VI,
KERESZTÉNYI ELV


Ma azt tanítják nekünk, hogy Szent István térítette kereszténységre őseinket. Ehhez úgy érzem, sokkal régebbre kell ehhez visszamenni.
Az őseinket sokféle néven nevezték: szkíta, szittya, szaka, sumér párthus, hun, türk, avar. Ezeken a neveken egymás jogfolytonosai voltak. Azonos volt a nyelvük, kultúrájuk, bár más időkben, és más helyeken éltek. Kr. e. 1000 körül a két szkíta nagytérség, Turán, (Párthia) és Irán, (Baktria) határvidékén felbukkant a sokáig továbbélő hitelveivel az a tanító, Zarathusztra, akit a szkíta hitélet megújítójának tartanak. Ő már Jézus előtt 1000. ben leírta azokat az Isteni alapelveket, hogy mi a jó, és a rossz közti különbség, és pontosan megjósolta, hogy mikor, és milyen körülmények közt fog megszületni a Megváltó.
Tehát az Őseink már ezer évvel Jézus születése előtt ismerték a kereszténység alapjait, a szeretet vallást, mit később Jézus tanított! Milyen érdekes, a ,,napkeleti bölcsek" pontosan tudták, hogy mikor születik a megváltó, ám a zsidók sem akkor, sem azóta nem fogadják el, mint megváltót. (Kik is éltek onnan keletre?)
Jézus tanításait közvetlenül átvevők, az apostolok közül többen kifejezetten szkíta területeken térítettek. Tehát az őseink közvetlenül, első kézből kapták meg Jézus tanításait, és ezt bizonyítják a honfoglalás kori mellkeresztek, és a Szent Korona apostolképei is. Azt a keresztet nem egy arra járó vándor ejtette a nyitott sírba, akit így temettek el, annak az életében ez volt a legfontosabb!
Őseink mindig egy Isten hívők voltak! Istenben, mint Egyetlenben, és Egyedülvalóban hittek. Jézus után a kereszténység több ágra is szakadt, mint ahogy ma is létezik a kopt kereszténység, aki nem tartozik a Római pápához. Ha létezik egy olyan vallás, hogy ,,szkíta kereszténység" , akkor nekünk nincs közünk hozzá? Ez inkább a Manicheizmushoz állt közelebb, mint a zsidó alapú Római kereszténységhez. Mint ahogy írtam, a kereszténységnek akkor több ága is volt!
Azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy az őseink nem voltak Istentelen, vad pogányok. A paganus, egy görög szó, azt jelenti, ,,vidéki", tehát nem azt, hogy Istentelen! Tehát Szent Istvánnak nem egy Istentelen, pogány népet kellett kereszténységre tanítani, hanem a kereszténység egyik ágából egy másik ágába vezetni át az országot. Ha most azt mondaná valaki, hogy 36 év alatt át lehet vezetni egy nemzetet egy idegen (mondjuk hindu) vallásra, mindenki lehetetlennek tartaná, még a jelenlegi média fölény mellett is. Ez csak úgy elképzelhető, ha a kereszténység egyik ágából, a másik ágába vezeti az országot. Ha ez nem így történt volna, a saját népe söpörte volna el a fiatal királyt.
István három helyről kérhetett koronát, hogy a nemzetet megerősítse a Kárpát medencében. A Német-Római császártól, a Bizánci császártól, vagy a Római pápától. Ha bármelyik császártól elfogadja a koronát, (adtak volna szívesen) ez azt jelentette volna, hogy az ország elveszíti a függetlenségét, és adófizetője, hűbérese, (vazallusa) lesz Neki. Ám a szentszéktől kapott korona, és koronázási tárgyak legitim voltát, az általuk nyert királyi rangot messze földön tisztelték, s ez stabilitást, és függetlenséget (szuverenitást) biztosított az ország részére.
Mielőtt a Magyar követség megérkezett volna a koronáért, a pápának előző éjjel látomása volt, Isten küldöttei, az angyalok jelentek meg neki, és a következő utasítást kapta: Tudd meg, hogy a holnapi napon, a nap első órájában ismeretlen nemzet követei jönnek, akik tőled fejedelmüknek az apostoli áldás ajándékával egyetemben királyi koronát követelnek. A koronát hát, amit készítettél, fejedelmüknek, miként kérik, eljuttatni ne habozzál. Mert tudd meg, hogy neki a dicső királyi ranggal együtt élete érdemeiért jár. /Varsói krónika./
A pápa a Szent Korona, és a koronázási méltóságjelvények kiszolgáltatását e szavakkal tette: ,,Én az apostol utódja vagyok, Ő azonban valódi apostol!"
A méltóságjelvények: a pálma az Istentől kapott hatalmat, és dicsőséget, vagyis a vértanúságot magába foglaló apostolságot jelképezte, a palást az ország fölötti oltalmazás feladatát, a jogar a királyi hatalom érvényesítésének szabadságát, az országalma pedig a királyság földje, és minden java fölötti rendelkezés jogát.
Ezek együtt azt nyilvánították ki, hogy apostoli királyságot nyert, vagyis Isten szolgájaként (minister dei), és Krisztus helytartójaként (vivarus Christi) uralkodhatott, és nemcsak az államépítés, hanem az egyházszervezés is az Ő közvetlen irányítása alá került, ahogy a pápai bulla is megfogalmazta: ,,az egyházaknak, és népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatására" vált jogosulttá. Ezt a jogot a pápa sem előtte, sem azóta egyetlen királynak sem adta meg, csak a Szent Koronával megkoronázott Magyar királynak! Istvánt, és Imrét, Szent László avatta szentté, és Ő hívta össze a szabolcsi egyházi zsinatot is. Ő fogalmazta meg később a Korona méltóságát, és jelentőségét:
,,A Korona a magyar nemzet, a magyar nép, a Kárpát-medence népeinek, és a királyok királyának, az élő Krisztusnak a szövetségi hitvallása."
Ezen kívül a törvényes Magyar királynak pápaválasztáskor egyedülálló módon vétójoga van! 1903.-ban pápaválasztáskor közismerten szabadkőműves Rampullah bíborost választottak pápává, ám addig nem hirdették ki, még a Magyar király ezt jóvá nem hagyta, ám Ferenc József azt mondta, hogy nem, és új konklávét kellett kiírni.
Valószínűleg ekkor döntötték el a ,,sötét háttérhatalmak" a Magyar királyság feldarabolását, és megsemmisítését! (I. világháború, kommunizmus, Trianon, II, világháború, Versailles-i ,,béke"?, újra kommunizmus, 56 után még egyszer.) A kommunizmusnak semmi más célja nem volt, mint kiölni a Magyarságból az ősi nemzettudatunkat, az erkölcsöt, az Istenhitet, és a történelmi, a szokásjogokra, és a jogfolytonosságra épülő alkotmányunkat, (a Szent Korona tant). (Erről majd később bővebben.)
A korona küldésében, és az apostoltársi elfogadásban nem egy leendő térítés reménye fogalmazódott meg, hanem egy jelentős többségű keresztény nemzet beolvasztása a Római kereszténységbe. Ezt erősíti László Gyula, mikor megállapította: ,,a Magyar nyelv honfoglalás előtti vallási műszavaival akár az egész Bibliát le lehetne fordítani."
Ma, az ,,oszd meg, és uralkodj" elv alapján éppen ez a kor, ahol legjobban meg lehet osztani, és szembefordítani egymással a nemzet tagjait. Aki megnézte az ,,István a király" című rockoperát, az eldöntötte, hogy vagy ,,Koppányos", vagy ,,Szentistvános" vagyok. Aki keresi az ősi vallásunkat, az gyűlöli a kereszténységet, és Szent Istvánt, az ,,árulót", aki viszont keresztény tanításokon nőtt fel, gyűlöli a ,,pogányokat". Mindkettő tévút! Az a célja, hogy szembefordítsanak bennünket egymással, megosszanak, hogy ne találjuk meg a közös múltunkat, és ezzel a közös jövőnket!
Bocsássák meg nekem, de én nem segítek senkinek sem haragudni egy másik Magyar emberre!!! Ezt a luxust ma senki sem engedhetné meg önmagának! Ne azt keressük egymásban, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt!
Egyre több kutató írja le azt a jelenséget, hogy az első királyunk a koronázás által kapcsolatba kerülve a Jó Istennel, megértette, hogy a Magyar nemzetnek ugyanazt a keresztutat, (stációkat) kell végigjárnia, mint amit Jézus végigszenvedett. Ha a Magyarság történelmét rávetítjük a stációk pontjaira, teljes egyezést találunk. Ezért kaptuk Mi a Szent Koronát, az Égi segítséget. Trianon volt a keresztre feszítés, és az EU csatlakozásunk a sírba tétel. Ezért vagyunk most a legsötétebb, szinte kilátástalan helyzetben. De innen már a húsvét, a FELTÁMADÁS következik! Ehhez azonban HIT kell! Ahogy Jézust sem tudták megsemmisíteni, úgy a Magyar nép sem halt ki, és nem tudják kiirtani, pedig számtalanszor próbálták, (jelenleg is tart). Ha megismerjük a valódi történelmünket, az Őseink útját, látni fogjuk a megoldást is, és visszatér a hitünk, és önbizalmunk!
A Magyar Szent Korona az egyetlen korona, amit szentként tisztelnek, és tartanak számon. Mit is jelent ez? Azt, hogy a földön egyetlen beavató korona, -tehát nem használati, és
tekintélyt képviselő tárgy, amit a király bármikor viselhet-, hanem egyedülálló módon élő, akarattal bíró SZEMÉLY, aki megszemélyesíti, és képviseli a Magyar államot. Övé a korlátlan teljhatalom (szuverenitás), övé minden tulajdonjog, minden erkölcs, jog, kötelezettség belőle fakad, és amíg betartjuk az Ő, (és rajta keresztül a Teremtő Jó Isten) törvényeit, addig Magyarország örökké fennmarad, és biztosítja számunkra az élhető, független, boldog jelent, és az utódaink jövőjét! Megszólítása: Őfelsége, a Szent Korona! Ha őseinket megkérdeztük volna, mindannyian azt válaszolnák, a Szent Koronát a Jó Isten küldte, és az angyalok hozták a Magyar nemzetnek! Nem véletlenül törölték, -és próbálják ma is elavultnak, jelentéktelennek beállítani- ezt a tudást a tudatunkból!
Az ősi alkotmányunk alapja a vérszerződés. Ha Szent István valóban áruló lett volna, akkor ezeket a pontokat megszegi, és ugyanolyan teljhatalmat állított volna fel a maga részére, mint amit a többi király Európában. Ám Ő e helyett külön megerősíti a megosztott hatalmat az intelmek 7. pontjában. Ezzel zárja a fiának írt intelmeit: ,,és mindaz, amiket itt összeszedegettem, jelentik a koronát, amely nélkül sem az égben, sem a földön nem uralkodhatsz!"
Tehát Ő már pontosan tudta, hogy a korona égi eredetű, és a Teremtő Istent képviseli itt a földön. Ezt megerősítette halála előtt, mikor utód híján a koronát, és ezen keresztül a Kárpát medence területét, és minden benne élő népet -meghatározott helyen, és időben- felajánlotta Nagyboldogasszonynak. Ezzel egy örökös, égi szerződést kötött, és mivel az egyik fél égi személy, ezt földi személy fölül nem írhatja!
Magyarország örökös királyság, -mindegy, hogy van-e földi királya, vagy nincs-, hiszen örökös égi királynéja, (reginája) van!
Csak Magyarországnak egyedül a királynéja, (reginája) a Szűzanya, mindenki másnak csak segítője, (patrónája). A fején csak egyetlen létező földi koronát ábrázolhatnak az egész földön, a Magyar Szent Koronát!
A latin nyelv két kifejezést is használ a szent szóra: sancta, és a sacra. A sancta kifejezéssel jelölik azt, amit, vagy akit a pápa szentté avat, a sacra kifejezés felette áll az előzőnek, ez nem igényli az egyházi beavatkozást, önmagában Isteni eredetű. Amióta a Magyar koronát szentnek nevezik oklevelekben, és okiratokban, sosem írták másként: Hungarie Sacra Corona.
A mindenkori királyok a hatalmukat a Szent Koronától kapták. Csak akkor tekintették a szakrális királyok örökösének, ha kizárólag a Szent Koronával koronázták meg, szent időben, és helyen, szigorú előírások betartásával, az egész ország jóváhagyásával, és az Esztergomi, vagy a Kalocsai érsek közreműködésével. Az utolsó szakrális királyunk Mátyás volt. Mivel Szent István a turul dinasztia szakralitását átadta a koronának, csak a Szent Koronával történő koronázást tartották érvényesnek, így a korona túlnőtt a mindenkori király személyén, és a hatalom csúcsán a Szent Korona helyezkedett el. Így lett a hatalom, a tulajdon, a jog, az államiság, az Isteni erkölcs, az egész ország szimbóluma, megtestesítője lett.
A Szent Koronát egyedülálló módon, mint Istent megszemélyesítő személyként tekintették, aki mindenek felett áll, és minden igazság forrása. Azt a folyamatosan fejlődő jogrendszert, amit később a Szent Korona-tannak hívtak, belőle eredeztették, ezáltal minden, és mindenki felett állónak tartották.
Élt előttünk kétezer évvel Valaki, aki azt mondta: Ha csak annyi hitetek lenne, mint a mustármag, hegyeket tudnátok elmozgatni vele!
Találjunk vissza újra a szeretet Istenéhez, keressük meg az őseink útját, mert ez a Magyarság küldetése, a Szent Korona megmutatja az utat!
ÚGY LEGYEN!


Folytatjuk... v. Vesztergám Miklós

vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész
 
 
0 komment , kategória:  VesztergámMiklósElső lépcsőfok  
Vesztergám Miklós:Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz I.
  2015-01-09 21:40:11, péntek
 
  Vesztergám Miklós tárogatóművész: Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz I.

Vesztergám Miklós levele:

Kedves ismerős, és (még) ismeretlen barátaim!

Vesztergám Miklós vagyok Kalocsáról, a barátaim tárogatósként ismernek, járom az országot, koncerteken, rendezvényeken igyekszem minél több embernek örömet szerezni a tárogatószóval. Két éve megjelent a könyvem is, melynek a címe: "Első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz". Azóta könyvbemutatókat is tartok, hogy az őseink tudása közérthetően a lehető legtöbb emberhez újra eljusson. A könyvet most rövidített formában újra reírtam, és több részre osztottam. Az alábbi négy mellékletben először az alapfogalmakat próbálom leírni, hogy mit jelent a hűség, a nemzet, a haza, az igazság, és az alkotmány. Ezeket a fogalmakat ma már teljesen félremagyarázzák, emiatt nem értjük, hogy az őseinket mi vezette.

Kedves barátom, arra kérlek ha teheted, hogy olvasd el a mellékleteket, és ha olyannak ítéled, hogy ez másoknak is jó lenne, akkor arra kérlek ezt az e-mailt küldd szét a barátaid között, hogy minél többen ismerjük meg, és találjunk vissza arra az útra, amit az őseink jelöltek ki nekünk, azért, hogy a fennmaradásunkat, a jelent, és a jövőt biztosíthassuk a magunk, és az utódaink részére.

Az első részben az alapfogalmainkról írok, a második részben a Szent Korona hármas alapelvét, a királyi, a demokratikus, és a keresztnyi elvet küldöm el, és a harmadik részben a Szent Korona tan főbb alaptörvényeit.

Jómagam nem vagyok tudományos kutató, semmi ilyen végzettségem nincs, de évek óta kutatom ezt a gondolatkört, és megpróbáltam a jogászok által leírt tudást lefordítani egyszerű "józan paraszti észre". Eddig minden olvasóm azt mondta, hogy sikerült.

Kedves barátom! Remélem a mellékletek elolvasása legalább akkora élményt fog számodra szerezni, mint amekkora szeretettel küldöm neked! Olyan információkat írtam le, amiről ma már szinte sehol nem beszélnek, vagy tanítanak. Arra kérlek, ha méltónak találod, akkor küld tovább a legtöbb barátodnak, és mihamarabb állítsuk helyre azt, ami kötelező, és végre a mi, és az utódaink érdekeit szolgálja!

Ha bármiben segíthetek, állok a rendelkezésedre!

Tisztelettel

v.Vesztergám Miklós

vesztergam @ gmail.com

06 70 534 9469

I,
ALAPFOGALMAINKRÓL
MI A NEMZET?


Mit is jelent a ma emberének ez a szó? Egyes emberek, vagy csoportok kisajátítják maguknak, ezért mások már szitokszónak, megkülönböztető, szétválasztó fogalomként használják. Ma egy önmagát nemzetinek nevező politikai párt, egy másik önmagát nemzetinek nevező politikai pártot tart a legnagyobb ellenségének. Az egyik ember az életét is adná érte, a másik a legmélyebben megveti, és elítéli, akik így gondolkodnak. Vagy talán a dohánybolt ennek a szónak az értelme?
A szó nemzetközi kifejezése a natio, (náció). Ez egy népcsoportot jelent. Ha ma azt mondják valakire, hogy nacionalista, mindenki elmenekül a környezetéből, mintha pestises lenne, elzárkóznak, elhatárolódnak tőle, pedig ez a szó csak azt jelenti, hogy szeretem a saját nemzetemet. Nem mások ellen, hanem önmagunkért! Ma lehetőleg teljes fogalomzavarban tartanak mindenkit, mert így irányítani lehet a tudatot. Ha elveszítjük az öntudatunkat, ezzel elveszítjük az önvédelmi képességeinket, a titkos háttérhatalom azt tehet velünk, amit akar. Ez az Ő céljuk, a miénk pedig az, hogy ne engedjük értékeinket, öntudatunkat, a múltat, a jelent, és a gyermekeink jövőjét besározni, összemosni, és így eltörölni.
Számomra a nemzet kifejezés azt jelenti, hogy egy közös értékrenddel rendelkező közösség, a közjót szolgáló, emelkedett lelkiségű emberek alkotják, kik az önérdek elé helyezik a közérdek szolgálatát. Olyan emberek, akik képesek lemondani a rövid távú magánérdekeikről, hogy az egész nemzet, és a következő generáció hosszú távú érdekeit szolgálják vele. Ez szellemi, lelki, tudati, nyelvi, és kulturális fogalom. Ha az őseink nem tudtak volna nemzetben gondolkodni, mi már régen eltűntünk volna a többi nemzet között.
Hogy a nemzet fogalmát megértsük, az értékrend szót kell megértenünk. Mindenki az életét az általa meghatározott értékrend szerint éli, ez határozza meg a fontossági sorrendet. Ez minden embernél más, és más. Egymással összefogni csak azonos értékek mentén lehet. Első a családom, és a saját érdekem, aztán a kör bővül, a barátaim, ismerőseim, település, ország érdekeivel. Az egész ország érdeke a nemzeti közérdek.
Minden ország örökös érdekeit az alkotmányának kell képviselnie.
Kétféle alkotmány létezik, az egyik a szokásjogokon alapuló történelmi alkotmányunk, amit Szent Korona tannak is hívnak, és a másik az írott (chartális) alkotmány. Ma nem a több ezer év óta fejlődő alkotmányunkat használjuk, amely minden külső, és belső ellenséggel szemben mindig megvédte a nemzetünket, biztosította a túlélésünket, és a közjót szolgálta, hanem egy kommunista diktatúra által ránk parancsolt írott alkotmány tovább pofozgatott, a nemzet érdekeit teljesen kiszolgáltató alaptörvénye. Ráadásul, a régi alkotmányunk ma is érvényben van, hiszen hatálytalaníthatatlan, tehát a birtokosai vagyunk, de nem a használói! (Ez kinek az érdeke?) Ma nem a közérdek, hanem a magán, és háttérérdekek vezetik az országot, ezért vannak az alapfogalmaink összezavarva, hogy mindezt ne vegyük észre.
Ma a politikai pártok megosztják a társadalmat, szembefordítják egymással az embereket, elszigetelik egymástól őket, ,,megosztott társadalmat" hoznak létre. Ennek a lényege, hogy nem közösen, azonos értékrend szerint gondolkodnak, hanem mindenkinek egyénenként, egyedül kell minden problémát megoldania. A magányos ember kiszolgáltatott, irányítható, beletörődik mindenbe, mert tudja, hogy egyedül semmit sem tud megváltoztatni. Az iskolákban hamisított történelmet tanítanak, a médiákon keresztül pszihológusok által adagolt tudatmódosítást hajtanak végre. Mottó: oszd meg, és uralkodj! Ugyanaz, mint a Római birodalomban, csak most nem a fegyver erejével tartatják be, hanem tudatmódosítással.
Csak ahhoz tudunk hűek lenni, és azt tudjuk beépíteni az értékrendünkbe, amit pontosan ismerünk. Amiről nem tudunk, az nem létezik a számunkra! Az, hogy a Szent Korona tanról,
ami a létezésünk, és fennmaradásunk alapja, ma szinte senki sem tud, nem az Ő hibája, erről nem tudhat, mert sem iskolában, sem médiákban erről sosem beszélnek, és tanítanak.
A nemzethez tartozás feloldja az időt. Egyszerre kell tudnom az őseink történelmét, múltját, tudatát, cselekedeteik mozgatórugóját, mert ennek köszönhetem a létezésemet. Majd ugyanezt a gondolatiságot a saját rövid, cselekvő életemben (átérezve ennek felelősségét) továbbvinni, és továbbadni a következő nemzedéknek, hogy egy élhető, boldog jövőt adhassak át nekik. A jelen sem az enyém, (az őseimtől kaptam kölcsön) tehát nem tékozolhatom el, és az utódaimnak kell majd tovább adnom.
Csak az tud igazán nemzetben gondolkodni, aki egyszerre látja ezt a három idősíkot! Múlt, jelen, jövő.
Aki nem ismeri a múltját, az nem érti a jelent, és nincs jövőképe sem! Ezt az ellenségeink is tudják, ezért nem ismerhetjük meg a valós múltunkat, és a történelmünket.
Ha egyetlen mondatban el kellene mondani, mit jelent a Szent Korona alkotmánya, az így szólna.
Az őseink minden olyan jogot, kötelezettséget, törvényt, ami biztosította a függetlenséget, jólétet, és a jövő nemzedék életfeltételeit, magához a Szent Koronához kötötték, ezzel örök érvényűvé tették. A Szent Korona jelképezte a Magyar államot, a területét, és lakosságát, (tagjait, és nem alattvalóit), Övé volt a teljhatalom (szuverenitás), a kizárólagos tulajdonjog, Ő volt minden jog, erkölcs, és törvényesség őre. Az őseink mindezeket nem egy halandó, gyarló földi emberre (királyra) bízta, hanem egy olyan Isteni személyre, a Szent Koronára, akiben sosem csalódhatnak, és a folyamatosságot mindig biztosítani tudja.
A Szent Korona tan visszanyúlik a vérszerződés idejéig, ám a vérszerződést sem ott és akkor találták ki, az már sokkal régebb óta zajló jogfejlődés eredménye.
Aki nem ismeri a történelmi alkotmányunkat, az mire alapozza a nemzeti öntudatát? Ő csak arra építhet, amit az iskolában tanult, vagy a médiákban hallott, vagy amit a politikusok beszélnek. Mindhárom hazugság! A jó szándék, a tisztesség, és becsület ugyan előre visz, de amíg nem ismerjük az őseink tudását, a valós múltunkat, addig hamar elfáradunk, és elveszítjük hitünket, és nem találjuk meg a kiutat.
A történelmi alkotmányunk ismerete nélkül nem fogjuk megtalálni a nemzeti öntudatunkat.
Ez a tudás, és öntudat a Szent Korona tanban gyökerezik, mely az őseink több ezer éves tudását, és tapasztalatát gyűjtötte össze.
E nemzeti tudat nélkül nem találjuk meg azokat a pontokat, amelyek összekötik a különbözően gondolkodó emberek közös céljait. Az nem baj, hogy minden ember másként látja a megoldásokat, hiszen mindannyian egyéniségek vagyunk, és más úton keressük a közös, boldogabb jövőt, de ezt csak akkor találjuk meg, ha tudjuk, hogy mit, és hol keresünk.
Ha nem az egyéni, vagy szűk csoportok érdekeit keressük, hanem a közérdekeket, akkor válik világítótoronnyá a Szent Korona, és az őseink akarata!
A Magyar társadalom megosztottsága a Szent Korona akaratát követők, és az arról semmit sem tudók, vagy a tagadók között áll fenn!
A nemzetet nem lehet jobb, vagy baloldalra osztani! Csak a népet, vagy társadalmat. A nemzet gondolkodása egységes, hiszen közös az értékrendje, a tudata, és az erkölcsre épít. A megosztottság abból adódik, hogy valaki a közérdeket, vagy magán, vagy szűk csoport érdekeit képviseli. A kettő semmiképpen nem férhet össze, mert az erkölcs épít, és önzetlen, az erkölcstelen rombol, és önző. Ma a médiákon keresztül a tudatunkat olyan szinten manipulálják, hogy az erkölcs fogalmát nem is értjük. A hit, a szeretet, a becsület, tisztesség, önzetlenség, őszinteség, a jóság már teljesen elavult fogalommá vált, és lenézzük, aki ilyen hülyeségeket beszél. (Ez a világ már nem erről szól!) A filmekből csak az erőszak, agresszió sugárzik, és lassan elhisszük, hogy mindig ilyen volt, és ilyen lesz a világ. Ám ez csak egy virtuális világ, csak addig működik, amíg hiszünk benne.
A gondolatnak, és a hitnek teremtő ereje van! Ha sokan akarunk, és tudunk nemzetben gondolkodni, akkor az fog megvalósulni! Ha nem, akkor megyünk tovább a Lenini úton!
Az általános erkölcsi válság következtében a nemzet szó fogalmát teljesen lejáratták, átírták, és sok ember számára negatív előjelet kapott. Azért, mert egyesek önmagukra nézve ezt használták, mások úgy érzik ezzel őket kirekesztették ebből a fogalomból. Ez óriási tévedés! Csak önmagunkat tudjuk kirekeszteni ebből a fogalomból.
Ne a különbözőségeket keressük egymásban, hanem azt, ami összeköt! Szeretet, bizalom, és összetartás nélkül semmilyen közösség nem működik!

Ez a nemzeti gondolkodás alapja!

Magyarország Európa talán leginkább összetett nemzetiségű népe (a Kárpát medencére gondolok). Amíg a Szent Korona alkotmánya vezette az országot, egyetértésben élt egymás mellett mindenki, mert egyformák voltak a kötelezettségei, és a jogai.
A rendi társadalomban a nemesség számított a nemzet fogalma alá. Nemességet bárki kaphatott, ha bizonyította a hűségét a legnagyobb hatalomhoz, a Szent Koronához, és bárki elveszthette, ha szembefordult vele, vagy nem teljesítette a kötelezettségeit. Ők alakították ki a történelmi alkotmányunkat, kötötték a Szent Koronához, biztosítva ezzel a függetlenséget, és a jövő nemzedék életfeltételeit.
A Szent Korona minden eddig élt, ma élő, és az ezután születendő összes tagjának az érdekeit védi, ezért ezzel senki nem fordulhat ezzel szembe a hazaárulás vádja nélkül!
A csatlakozó társországok vezetői teljes joggal vettek részt a királyi tanácsban, és rendszeresen újra kérték a Szent Korona tagságukat, függetlenül attól, hogy milyen nyelvet beszéltek, és milyen vallásúak voltak. Zrínyi Miklós Horvát bán mondta, ,,Horvát vagyok, tehát Magyar". Ha megnézzük az Aradi tizenhárom kivégzett tábornok nemzetiségeit, akkor látni fogjuk, hogy nem az a Magyar, akit Kovács Jánosnak hívnak, hanem aki lelkében érzi, hogy hová tartozik. A Szent Korona egy befogadó tan, bárki tagja lehet, aki betartja azt a pár alapszabályát, és megérti, mi a közérdek, és magánérdek közti különbség. A Szent Korona országa soha nem gyarmatosított, minden társországa önként kérte a Szent Korona védőboltozatát maga fölé, amíg a nyugat elfoglalta, és gyarmatosította a fél világot, mi a testünkkel védtük őket a tatár, török, és később a szovjettel szemben. (Köszönet? Trianon 2x!)

Mit jelent a haza?

A haza több mint a szülőföld, több mint az ország. Egy olyan kulturális tér, ahova megszülettünk, ahol élünk az őseink nyelvét beszélve, azonos kultúrában, tudatban élő barátaink között, ott nyugszanak az őseink, és ott érezzük otthon magunkat.
A hazáját soha nem hagyja el valaki, csak akkor, ha az életét menti meg ezzel, vagy még akkor sem, attól függ, az értékrendjében mi a fontosabb.
Az országát már jobb életkörülményekért is elhagyja, és még csak rossz lelkiismerete sincs, hiszen máshol jobban megfizetik. Az utódai már azt fogják hazájuknak tekinteni, ahol születtek, és felnőnek.
Aki a honvágy fogalmát érti, az már tudja, mi a haza!
A nemzetben gondolkodó ember nem hagyja el a hazáját jobb életkörülményekért, hanem tesz azért, hogy itthon biztosítsa a jövő nemzedékének a fennmaradást! A kezünkben van, és érvényben van az a fegyver, (az alkotmányunk) amit az őseink ezért fejlesztettek ki! A feletteseink nem ezt használják? Követeljük ki tőlük! Ez nemcsak jogunk, de kötelezettségünk is a magunk, és a következő nemzedék nevében.
Senkit nem jogosítottunk fel arra, hogy eladja a múltat, a jelent, és ezzel megfossza a jövőnket.
A haza a nemzet tulajdona!

Miért nem tudunk ma ezekről?

Azért találták ki a kommunizmust (szocializmust), hogy a nemzeti öntudatunkat eltöröljék. Mi történt? Akinek voltak birtokai, (föld, gyár, üzem, stb) azt elvették, és úgymond, államosították. A közvagyont már senki nem úgy kezeli, mint egy magánvagyont, ráadásul,
mikor látta, hogy a felettesei szabad rablást gyakorolnak büntetlenül, hát akkor ő is megpróbált ,,boldogulni". Így törölték el az erkölcsöt. (Tisztelet a kivételeknek!)
Egy parasztember mindig önállóan osztotta be az idejét, és a munkáját. Elvették a földjét, és az önállóságát, munkahelyre kellett járnia, ahol mások parancsoltak. Ezzel elveszítette az önállóságát, mások gondolkodtak helyette. Ez ellentétes mindenki szabadság érzetével. (Alá-fölé rendeltségi viszony.) Nem volt szabad gondolkodnia, mert ha észrevette a rendszer hibáit, megütötte a bokáját. Ha nem tiltakozott semmi ellen, nyugodtan, létbiztonságban leélhette az életét.
Szétszakították a családokat. Azt mondta a parasztember a fiának, a földet elvették, menj a városba ipari tanulónak. A fiatalok beköltöztek a lakótelepekre, ahol az idősebb generációnak már nem volt hely. Az ideális családban legalább három generációnak kellene együtt élni. Nagyszülők, szülők gyerekek. A középosztálynak mindig a munka, a gyarapodás a feladata, ám az idősek otthon vannak, ők végzik a ház körüli munkát, és ők nevelik a gyerekeket. Egy életen át gyűjtött tudást, és tapasztalatot játék közben tanítja meg az unokának. Mi lesz majd felnőttként a feladata, megtanítja a föld, a munka, az állatok szeretetére, mivel nagycsaládban élnek, mások elfogadására, és a régi családi történetekre. Amikor ő volt kisgyerek, ugyanezt a tudást a nagyapjától kapta, így nyugodtan mondhatjuk, hogy egy több ezer éves tudás adódott át mindig nagyapáról unokára.
Amikor a generációkat szétszakították, ez a tudás továbbadása megszakadt, az óvodák, iskolák vették át ezt a szerepet, ahol tudjuk, mindig a győztesek írják a történelmet. Az óta már a negyedik generáció eltelt, hogy a kulcsos gyerekek nevelnek gyerekeket! Ő csak azt tudja tovább adni, amit az iskolában, és a médiákban hall. Ez az ősi tudás teljesen eltűnt, átalakult! Az Isten hitet, és az öntudatot kiölték az emberekből, gyökértelen, sodródó néppé váltunk. Lassú, de tudatos tudatmódosítással így lehet nemzetből népet nevelni!
Ha a Magyarság történelmét nézzük, már nagyon sokszor ki kellett volna pusztulnia a nemzetünknek, hiszen ennyi sorscsapás után már el kellett volna tűnnünk. Trianon egy olyan tökéletesen megtervezett nemzet kivégzés volt, amit egy nemzet sem élt volna túl.
A nemzet minden sorscsapás után helyreállította a jogfolytonosságot az ősi alkotmányunkkal, és a Regnum Máriánum (Mária Országa) újra felemelkedett, és megerősödött.
Ma is ez lenne a megoldás, hiszen hazánk minden problémájára ott a megoldás a Szent Korona tanban!
Végezetül álljon itt egy olyan embertől egy idézet, aki nevében nem is volt Magyar, ám az egyik legnagyobb bajban, Trianon után így ébresztette a nemzetet:
,,Mert lehet egy nemzetet szegénnyé, vagy koldussá tenni, de ha a nemzetben lakozó szellemi, és erkölcsi erőket megtartani, és megerősíteni képesek vagyunk, akkor a nemzet nincs elveszve, és mindent vissza lehet szerezni" Klébersberg Kúnó
Úgy legyen!

II,
A HŰSÉGRŐL


Mit jelent ez a fogalom a mai Magyar ember számára, hogy hűség? A legtöbb embernek a házastársi hűség jut az eszébe, de sokan még arra is csak legyintenek. Ez a szó is elveszítette már a tartalmi mondanivalóját, úgy, mint szinte minden más hasonló fogalmaink.
Számomra ez a kifejezés azt jelenti, hogy kitartok egy gondolat, személy, fogalom, egy eszme mellett, megvédelmezem, nem hagyom bemocskolni, vagy eltörölni, mert számomra rendkívül fontos, és ha kell, akár az életemet is feláldozom érte. Teljesen azonos értékrendet képvisel, mint a nemzet, a haza, szeretet, becsület, tisztesség, vagy az igazság fogalma.
De hűek csak ahhoz tudunk lenni, amit egész pontosan ismerünk, és beépült a személyes értékrendünkbe. Arról, amiről nem tudok, vagy csak felületesen, ahhoz nem tudok hű lenni, még ha akarnám sem, mert nem ismerem, sőt, ami a jelenlegi világ sugallt eszméivel ellentétes (iskola, médiák, szórakozás, liberalizmus, élj a mának, stb) azzal jobb nem is foglalkozni, mert az már idejét múlta, és nem akarok kilógni a sorból, mert akkor kinéznek a társaim maguk közül.
Minden ember a saját egoizmusa foglya, azt hiszi önmagáról, hogy tökéletes, és mindent tud, amire neki szüksége van. Ez nem véletlen, hiszen minden média ezt sugallja a számára, és ezt pszihológusok adagolják, hogy mikor, mennyit, és hogyan kell elhinteni, hogy a tudatot irányítani lehessen. Számukra a legfontosabb a tudat irányítása, és a valós múltunk, a történelmünk eltörlése!
Aki nem ismeri a valós múltját, az nem érti a jelent, és nincs jövőképe sem! Hű csak ahhoz tud lenni, amit ismer!
Az őseink életében a hűség volt a legnagyobb erény, és a hűtlenség volt a legszörnyűbb bűn, amit valaki elkövethetett! Ám ez a hűség, vagy hűtlenség nem a király személyének szólt, mint a nyugati királyságok mindegyikében, mert hazánkban a legnagyobb hatalom nem a királyé volt, hanem magáé a Szent Koronáé, hiszen nálunk a korlátlan teljhatalmat (szuverenitást), maga a Szent Korona gyakorolta, akit, mint akarattal bíró, élő, organikus személyiségként tiszteltek. A Szent korona megosztotta a hatalmát a király, (fő) és a tagok, (nemzet) között, és egyik fél sem hozhatott törvényt a másik fél jóváhagyása nélkül. Ez volt a valódi hatalommegosztás, ahol egyik fél sem gyakorolhat teljhatalmat, hiszen egyik fél sem törhet a Szent Korona hatalmi magasságába! Ez az ősi alkotmányunk, melyet ,,Szent Korona tan"-nak is neveznek, egyik legszigorúbb alapelve.
Ezek szerint törvénytelen volt, ha a király teljhatalmat akart gyakorolni (centrális szuverenitás), de ugyanígy törvénytelen (illegitim) ha a nép nevében tör valaki, vagy valakik (pártok) a teljhatalomra (népszuverenitás). Ezért a Szent Korona tan szerint törvénytelen (illegitim) a mai államformánk, és alkotmányunk is!
Függetlenül attól, hogy éppen van-e földi királya Magyarországnak, vagy nincs, Magyarország örökös királyság, és a hozzá kapcsolódó alkotmánya, a Szent Korona tan érvényteleníthetetlen. Szent István halála előtt, mikor látta, hogy nincs méltó örököse, a koronát, és ezen keresztül az ország területét, és minden lakosát meghatározott időben, és helyen felajánlotta Nagyboldogasszonynak, így ez örökös égi szerződés, melynek egyik tagja égi személy, így azt földi ember fölül nem írhatja! A világon egyedül Magyarország királynője, (reginája) míg más nemzeteknek csak segítője, (patrónája). Az egész világon csak egyetlen létező koronát szabad a Szűzanya fején ábrázolni, a Magyar Szent Koronát!
Ha egyetlen mondatban kellene elmondani, hogy mit jelent a Szent Korona tan, vagyis az ősi, történelmi alkotmányunk, az így szólna:
Az őseink minden olyan törvényt, szokást, kötelezettséget, és jogot - mely az ország érdekeit, jólétét, függetlenségét, és a jövő nemzedék életfeltételeit biztosította - magához a Szent Koronához kötötték, így örök időkre bebiztosították azokat!
A Szent Korona hatalmi magasságába senki nem törhet, sem egy személy, sem egy népcsoport (párt) nevében, mert akkor törvénytelen állapot jön létre, így az ősi törvényeink örök érvényűek, és megvédik hazánkat minden olyan törekvéssel szemben, amely ellentétes az érdekeinkkel.
Minden ország, és a tagjai érdekeit az alkotmánya védi. Kétféle alkotmány létezik, az egyiket úgy hívják, hogy szokásjogokon alapuló alkotmány, ilyen van Angliának, és Magyarországnak, a másik, az un. írott, vagy chartális alkotmány.
A szokásjogokon alapuló alkotmány lényege, hogy az őseink egyszer leültek, és összegyűjtöttek minden olyan szokást, és jogot, melyet már kipróbáltak, és bevált, ezeket rögzítették, és attól fogva ezeket bármikor, és bármivel lehet bővíteni, korszerűsíteni, de mindig csak a már meglevők szellemiségének megfelelően! Olyan új törvény, vagy szokás nem épülhet bele, ami szembefordul, vagy megmásítja a meglevőket. Rendkívül rugalmas, bővíthető, de mindig a közérdeket szolgálja! Főbb alkotórészei: a vérszerződés öt pontja az alap, ma is ezek képzik a kiinduló pontot, majd Szent István intelmei, 1222-ben az Aranybulla, 1514-ben Werbőczi foglalta össze az addigi szokásjogokat a Tripartitumban, 1848.-i áprilisi Pozsonyi országgyűlés törvényei, 1867-ben a kiegyezés, és 1920-ban állították helyre a jogfolytonosságot utoljára.
Az írott, chartális alkotmány lényege: egyszer, egy adott hatalom szakít az addigi szokásjogokkal, és olyan alkotmányt talál ki, ami az ő érdekeinek megfelel, és attól kezdve mindenkinek ezt kell betartani. Ezt a történelmünkben először Károlyi Mihály tette meg 1918-ban. Szakított az államformával, a Magyar Királysággal, köztársaságot hozott létre, és Szovjet mintára új alkotmányt írt le. Az írott, chartális alkotmányban minden újabb törvény felülírja a régebbit, ezáltal minden kormány a saját, vagy a háttérhatalmak akarata szerint változtathatja, újíthatja, ahogy neki tetszik. Ha egy parlamenti párt el tud érni két-harmados többséget, akkor azt tehet a törvényhozásban, amit akar! Bármilyen törvényjavaslatot kezdeményezhet, ezt önmaga el is fogadja, és törvényerejűvé teszi! Ez nem demokrácia, ez diktatúra! Így tudja a magánérdek felülírni a közérdeket! Nincs hatalmi ellensúly, hiszen az alkotmánybíróságot maguk a politikai pártok hozták létre a saját tagjaikból, a rendszerváltáskor, és nekik csak az a feladatuk, hogy a jelenlegi írott alkotmányt (alaptörvényt?) betartassák, és magyarázzák.
Ha az ősi alkotmányunk érvényben van, akkor törvényes, (legitim). Ezt a jogfolytonosságot négy ok szakíthatja meg, I. ha a király nincs megkoronázva a Szent Koronával, (ezt helyettesítheti kormányzó, nem teljes királyi jogkörrel), II. ha a király teljhatalomra tör, III. ha a nemzet nevében valakik teljhatalomra törnek, (ezért törvénytelen a mai rendszerünk), IV. és ha ellenséges katonák vannak az országban (ez szakította meg utoljára). Ez a négy ok ideiglenesen megszakítja a jogfolytonosságot, törvénytelen, (illegitim) helyzet áll elő, ám érvényteleníteni nem tudja a Szent Korona tant. Amikor a jogfolytonosságot megszakító ok megszűnik, (a Szovjet katonák elhagyták az országot), a következő kormánynak össze kell hívnia az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, és a ,,törvényszegés jogot nem alapoz" alapelv alapján érvénytelenítik az illegitim időben hozott összes törvényt. Egyetlen percre jogilag vissza kell menni az utolsó megszakadásig, (1944 március 18, a Német megszállás előtti nap), és az azóta hozott törvények közül csak az maradhat, ami megfelel az ősi alkotmányunknak. Ugyanígy érvénytelen minden államközi szerződés is, amit nem a Szent Korona nevében kötöttek! Természetesen mindent újra lehet tárgyalni, de az egyik legszigorúbb alaptörvény betartásával. ,,hungária semper libera!" Magyarország örökké szabad!
A Szent Korona felül zárt korona, ami azt jelenti, hogy fölötte nincs földi hatalom, csak egy, aki a tetején van, a Teremtő Jó Isten! Kívüle más nem szólhat bele Magyarország belügyeibe.
II. András óta minden királynak koronázása előtt hitlevelet kellett írnia, és koronázásakor esküt tennie arra, hogy a Magyar szokásjogokat mindig fenntartja, és ezek ellen nem tehet.
Ha a király, (vagy az ország bármilyen tisztségű vezetője) szembefordul a Szent Korona akaratával, elveszíti a nemzet hűségét. Az Aranybullában foglalt ellenállási jog értelmében minden nemesnek, 1848 óta minden állampolgárnak nemcsak joga, hanem kötelessége a hűtlen uralkodóval, (vagy bármilyen vezetővel) szemben ellentmondani, ha ez nem elég, ellenállni, és ha ez sem elég, fegyveresen ellenállni, a hűtlenség vádja nélkül! Ezt az ellenállási jogot erősítette Mátyás után a vármegyék ellenállási joga, amely lehetetlenné tette, hogy az uralkodó kizárólagos hatalomra tehessen szert.
A Szent Korona érdeke, és Magyarország érdeke egy, és ugyanazon kifejezés. Ha valaki bizonyította a koronához való, (és nem a király személyéhez) hűségét, (harci cselekedet, testi-lelki erények tudomány, stb,) és ha a király erre felfigyelt az illetőnek nemesi rangot, és a Szent Korona tulajdonából birtokjogot adott, mely örökké az övé, és utódaié maradt. A nemesi rangot, és a birtokot csak akkor veszíthette el, ha nem maradt utóda (magszakadás), vagy ha bebizonyították a Szent Koronához, (az ország érdekeihez) való hűtlenségét. Ez volt a legsúlyosabb bűn, mit valaki elkövethetett, ennek a büntetése teljes vagyon, és fővesztéssel járt! A birtok mindkét esetben visszaháramlott a Szent Koronára, mint tulajdonosra.
Amikor már nem Magyar nyelvű, és szívű királyok uralkodtak hazánkban, ők igyekeztek a hűséges embereket lecserélni szolgákra. Amíg a király hű a koronához, addig biztos lehet abban, hogy a nemesség egy emberként áll mögötte, és hozzá hűek. Ám ha a király a teljhatalomra szeretne törni, és teher neki a kötelezettségei, akkor a koronához hű nemesség őt félreállítja. (A már megkoronázott Luxemburgi Zsigmondot hat hónapra börtönbe zárták, mert szembefordult a Szent Korona akaratával.) A nemesség a Szent Koronához hű, a szolga pedig ahhoz, aki jobban megfizeti. Ma vajon kik vezetik az országot?
Mit is jelent a tulajdon, és a birtok közti különbség? A tulajdonos tulajdona az övé, senki nem szólhat bele, azt tesz vele, amit akar! Ez minden ember legrosszabb tulajdonságait hozza elő, az önzést, az egoizmust, a gőgöt, és a hatalmi vágyat. Jogai vannak!
A birtokosnak nemcsak jogai, hanem kötelességei is vannak. A birtok nem az övé, csak használhatja, (hiszen az őseitől örökölte, és a gyermekeinek kell tovább adnia), a közösséget szolgálja vele, gyarapíthatja, megőrzi, és tovább kell adnia a következő nemzedéknek. Ha jogában állna eladni, elzálogosítani, tönkretenni a rövid távú érdekeiért, akkor mit fog továbbadni a gyermekeinek?
A Szent Korona alkotmánya kimondja: ,,Minden a Magyar földön, a föld alatt, és a föld felett található érték, természeti kincs, vagy erőforrás az egyetemes Magyarságot jelentő Szent Korona örök, és elidegeníthetetlen tulajdona, hogy az ország minden lakosának a jólétét szolgálja. A Szent Korona államában minden érték magyar érdekeket szolgál!"
A Magyar föld, és minden más tulajdonjoga kizárólag a Szent Koronáé, azon keresztül a Jó Istené, így idegennek még birtokjoga sem lehet Magyarországon! Itt az igazi földvédelem!
Másik alaptörvény: ,,Sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát." Ez azt jelenti, hogy senki nem vonhatja ki magát a Szent Korona védőboltozata, és törvényei alól! Mindenki egyenlő jogú tagja a Szent Koronának, ez 1848 előtt a nemességre vonatkozott, azóta minden állampolgárra. A Szent Korona tagság azt jelenti, hogy mindenkinek egyformák a jogai, és a kötelezettségei. A jogok, és kötelezettségek egységében mindenki egyforma szabadságjogokat élvez.
Mit jelent a jogok, és kötelezettségek egysége? Aki teljesíti, (vagy már teljesítette) kötelezettségeit, vagyis adófizető állampolgár, annak teljes értékű jogai vannak. Ám aki még sosem tett le az asztalra semmit, és nem is akar, az mit akar onnan elvenni? Tehát aki nem teljesíti kötelezettségeit, annak arányosan meg kell vonni a jogait is! Ne az döntse el az ország sorsát, aki nem tesz érte semmit. Viszont ha valaki többlet kötelezettséget vállal, annak arányosan több jogai is lehetnek. Ez a jogok, és kötelezettségek valódi egyensúlya!
Ha a Szent Korona vezetné az országot, mindenkinek biztosítani tudná a képzettségének megfelelő munkát.
Mohács óta minden háborúnkat elveszítettünk, ám az utána következő közjogi csatáinkat mindig megnyertük a Szent Korona tannak köszönhetően. A fegyverrel vívott szabadságharcainkat (Rákóczi, 1848, majd Trianon után) túlerővel mindig leverték, ámde utána az alkotmány erejével mindig helyreállította a nemzet a jogrendet, és az ország újra megerősödött, fellendült. Trianon egy tökéletesen végrehajtott nemzetkivégzés (misztériumjátékban a keresztre feszítés) volt, amit egyetlen európai nemzet sem élt volna túl, ám a nemzet helyreállította a jogfolytonosságot az ősi alkotmányával, és hat év alatt felzárkózott Európa középszintjéhez. Ha összehasonlítjuk a Horthy korszak 25 évét a rendszerváltás óta eltelt ugyanennyi idővel, akkor látszik mit jelent, ha az ősi alkotmányunk vezet minket, vagy mások által diktált (Sztálin) írott alkotmány.
A Szent Korona jogfolytonosságának helyreállítása nem egy lehetséges alternatíva, a sok közül, hanem az egyetlen, ami kötelező!
Ismerjük meg, mi a valódi múltunk, történelmünk, alkotmányunk, tisztítsuk le fogalmainkról a rákent sarat, és felragyog előttünk az az út, melyen az őseink jártak, és a hűségünket bizonyítva tegyük utódainknak is járhatóvá!
Ez nemcsak érdekünk, és jogunk, hanem kötelezettségünk is!
Ha Isten velünk, ki ellenünk?

III,
ALKOTMÁNY


Minden nemzet érdekeit a saját alkotmánya védi. Mindenkire kötelezően foglalják törvényekbe, hogy hogyan kell, és lehet élni abban a közösségben, (országban). Kétféle alkotmány létezik, az egyik a szokásjogokon alapuló, ahol nincs minden apró részlet szó szerint leírva, alap, vagy sarkalatos törvények csak iránymutatást adnak, és a többit a szokások, hagyományok, és a becsület pontosítják, a másik az írott (chartális) alkotmány, ahol minden törvény szó szerint le van írva.
A szokásjogokon alapuló alkotmány lényege, (ilyen van Angliának, és Magyarországnak Európában, és Izraelnek) hogy egyszer az őseink leültek, és összegyűjtötték az addigi kipróbált, és bevált szokásokat, amik a közérdeket, és a közjót szolgálják, ezeket rögzítették, és attól kezdve csak olyan új törvény születhet, amely nem fordul szembe az eddigiek szellemiségével. Ez mindig rugalmasan bővíthető, újítható a kor, és a fejlődés igényeivel, vagy a külvilág befolyásolása ellen válaszként, de csak a már meglevők eszmeiségében.
Az írott alkotmány lényege, hogy egy adott hatalom szakít az addigi szokásjogokkal, és új, írott alkotmányt vezet be, amit mindenkinek be kell tartani. Itt minden új jogszabály felülírja a régebbit, minden kormány a kénye-kedve, és a háttérhatalom igényei szerint változtathatja.
Az ősi alkotmányunk alapja a vérszerződés öt pontja, amit nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem ott, és akkor találtak ki, az már régóta letisztult szokások összefoglalása.
Anonymus így írta le az egyezményeket:
I. ,,Azon fejedelmi személyek, akik tulajdon szabad akaratukból választották Álmost urukká, sem Ők maguk, sem a fiaik soha, semmi esetre ne essenek ki a vezér tanácsából, és az ország tisztességeiből.
II. Ameddig az Ő életük, sőt az utódaiké tart, mindig Álmos vezér utódaiból lesz a vezérük.
III. Ami jószágot (vagyont) csak fáradalmaik árán szerezhetnek, mindegyiküknek része legyen abban.
IV. Hogyha valaki Álmos vezér és a többi fejedelmi személyek utódai közül az esküvel kötött megállapodásokat meg akarná szegni, örök átok sújtsa.
V. Ha valaki az utódaik közül hűtlen lenne a vezér személyéhez, vagy egyenetlenséget szítana a vezér, és rokonai között, a bűnösnek vére omoljon, mint ahogy az Ő vérük omlott az esküben, amit Álmos vezérnek tettek."
A jogfejlődésünk további főbb állomásai: Szent István intelmei, 1222-ben az Aranybulla, 1514-ben Werbőczi foglalta össze az addig kialakult szokásjogokat a Tripartitumban, 1848-ban a Pozsonyi országgyűlés törvényei, 1867-ben a kiegyezés, majd 1920-ban állították utoljára helyre a jogfolytonosságot.
Elemezzük a vérszerződés pontjait: az elsőben azt olvassuk, hogy a vezérek kiválasztanak maguk közük egy fővezért, de az nem kap teljhatalmat, mindenben csak a vezéri tanáccsal közösen dönthet. Ez a megosztott hatalom alapja. A királyság felvétele után ezt rögzíti Szent István az intelmek hetedik pontjában: A tanács állít királyokat, dönti el az ország sorsát, csendesíti a csatát.... Tehát nem királyi teljhatalmat alapított, (mint Európa minden más országában kialakult), hanem megosztott hatalmat. Ez a később kialakuló Szent Korona tan legfontosabb alaptörvénye.
A második pont: Álmos születését szakrális, (szent) jelek kísérték, és Ő beváltotta a jóslatokat, ezáltal hatalmas tisztelet övezte, és benne, és az utódaiban látták az ősi szent vezérek utódait. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatban van az örökös Égi Igazsággal, és Isten akaratát közvetíti a földi emberek felé. Ezt a kapcsolatot erősítette meg a Szent Koronával az első királyunk. ,,Szentként tisztelünk minden olyan fogalmat, tárgyat, személyt, amely
mindenek felett áll, megtámadhatatlan, és a legnagyobb tiszteletnek örvend!" A földön egyetlen Szent Korona létezik, a miénk.
A harmadik pont: Az egyenlőség. Ma azt tanítják nekünk, hogy mindenkinek egyformák a jogai, függetlenül attól, hogy a kötelezettségeinek eleget tesz-e. Ez régen nem így volt. Ha valaki teljesítette a kötelezettségét, megkaphatta a jogait. Ha valaki nem teljesítette, elveszítette azokat. Ha valaki bármivel bizonyította a hűségét a Szent Koronához, (a Szent Korona érdeke, és az ország érdeke egy, és ugyanazon kifejezés) és erre a király felfigyelt, akkor az illetőnek nemesi rangot, és a korona tulajdonjogából birtokot adományozott neki. Ez attól fogva örökkön az övé, és utódaié maradt. Ezt csak kétféleképpen veszíthette el, ha utód nélkül maradt, (magszakadás) vagy ha rábizonyították a hűtlenséget a Szent Koronához.
A hűtlenség ára teljes vagyon, és fővesztés.
Mindkét esetben a birtok visszaháramlik a tulajdonosra, a Szent Koronára, és a király egy új nemesnek újra kioszthatja. A legkisebb (hétszilvafás) nemesnek ugyanannyi joga van, mint a legnagyobb bárónak. Természetesen, ha valaki többlet kötelezettséget vállal, többlet joga is van.
Ezt a pontot a később kifejlődött Szent Korona tanban így írták le: ,,Minden a Magyar földön, a föld alatt, és a föld felett található érték, természeti kincs, vagy erőforrás az egyetemes Magyarságot jelentő Szent Korona örök, és elidegeníthetetlen tulajdona, hogy az ország minden lakosának a jólétét szolgálja. A Szent Korona államában minden érték Magyar érdekeket szolgál."
A negyedik, és az ötödik pont az ellenállási jogról szól. Sem a király, (negyedik pont) sem a nemzet nevében senki (ötödik pont) nem fordulhat szembe a szokásjogokkal, és az ország érdekeivel!

Ez az öt pont a jogfejlődésünk, alkotmányunk, államiságunk, és a Szent Korona-tan alapja, és jelenleg minden pontját megszegik, és megszegetik velünk!!!
Amikor Szent István megalapította, és megerősítette a királyságot, és ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá tette, hogy Magyarország önálló, független ország, a vérszerződés egyik pontját sem semmisítette meg, csupán kiegészítette a fiához írt Intelmekkel, melyben leírja, hogy mik a fő uralkodási pontok, melyekkel uralkodni kell, és lehet a nemzet érdekében.
Az intelmek tíz pontja a következőkről rendelkezik: I, A katolikus hit megőrzése, II, az egyházi rend becsben tartásáról, III, a főpapoknak kijáró tiszteletről, IV, a főemberek, és vitézek tiszteletéről, V, az igaz ítélet, és a türelem gyakorlásáról, VI, a vendégek befogadásáról, és gyámolításáról, VII, a tanács súlyáról, VIII, a fiak kövessék az elődöket, IX, az imádság megtartásáról, X, a kegyességről, az irgalmasságról, és a többi erényről.
Ezzel fejezi be az intelmeket: ,,És mindez, amiket itt összeszedegettem, jelentik a koronát, mely nélkül sem a földön, sem az égben nem uralkodhatsz." Tehát az első királyunk már pontosan ismerte a korona Isteni voltát, és a Magyarság küldetését! Halála előtt, mikor látta, hogy nincs méltó örököse, a koronát, és ezen keresztül az ország területét, és lakosságát felajánlotta Nagyboldogasszonynak, (meghatározott helyen, és időben), így ez égi szerződéssé vált, ezért mindegy, hogy Magyarországnak van-e földi királya, örökös királyság, mert örökös égi királynéja van. Ezt a szerződést földi ember fölül nem írhatja!
1222-be kiadja a király az Aranybullát, amely 31 pontban foglalja össze az újításokat.
Az ellenállási jogot így írják le az Aranybulla utolsó törvényében: ,,I § Oly módon, hogy az írást mindenkor szem előtt tartván, se Ő maga meg ne tévelyedjék valamiképpen a mondott dolgokban, se a királyt, vagy nemeseket, avagy másokat megtévedni nem engedjen; Hogy Ők is örülhessenek az ő szabadságuknak, és ezért nekünk, és a mi követőinknek minden időkben hívek legyenek,és a királyi koronánknak tartozó engedelmes szolgálatjokat meg ne tagadják.

II§: Hogha pedig Mi, vagy az utánunk következő királyok közül valaki ezen szerződésünknek ellene járna valaha, ezen levél adjon szabad hatalmat mind a püspököknek, mind más jobbágyuraknak, és országunkbéli nemeseknek mindnyájan, és egyes-egyes jelenvalóknak, és az Ő megmaradékaiknak, hogy Nekünk, mind az utánunk következendő királyoknak minden hűtlenség szégyenvallása nélkül ellentállhassanak, és ellentmondhassanak mindörökké."
Mit tesz a király? Szétválassza a neki (a személyének) járó szolgálatokat, a Koronának járó engedelmességgel. Tehát hatalomban önmaga fölé helyezi a koronát (mint személyt), és a királynak csak akkor tartoznak engedelmességgel, ha Ő is hű a koronához.
Az Aranybulla pontjai nem a király, vagy a főnemesség hatására lett kiadva, ezt az egyre erősödő köznemesség követelte ki a királytól, rendkívül erősen megnyírbálva ezzel a király jogait, és ezeket a jogokat nem egy gyarló földi ember, (király) kénye-kedvére bízta, hanem egy olyan személyre, (korona) akiben soha nem csalódnak, és örökre megőrzi ezeket az utódaik számára. Később az Aranybullát több király is megerősítette, és tovább fejlesztette.
1514-ben az ország nádora, Werbőczi István összegyűjtötte, és leírta az addigi szokásjogokat, és törvényeket a Tripartitumban, (hármas könyvében) melyet hivatalosan alkotmányként nem fogadtak el, de mindenben az ott leírtak határozták meg a következő idők törvényi, és jogi alapjait.
1848-ban a Pozsonyi országgyűlésen a Magyar nemesség lemondott a nemesi kiváltságairól, és az ország összes lakosának megadta ugyanazon jogokat, és kötelezettségeket (kortól, nemtől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül), melyeket előtte csak Ők gyakorolhattak. Ezt nevezik jogkiterjesztésnek. Azóta a Kárpát medence minden lakója egyenlő jogokkal, és kötelezettséggel bíró nemesember. Mivel Ferenc József nem volt megkoronázott Magyar király, így a szabadságharc leveretése után nem tartotta be a szokásjogokat, és rendeletileg (önhatalmúlag) kormányzott, és a Bach korszak alatt megmutatta, hogy mennyire szereti Ő a rebellis magyarokat. Amikor megtalálta az elrejtett koronát, meg akarta koronáztatni magát. A kor legnagyobb jogtudósa, Deák Ferenc azt mondta, hogy lehet, de le kell írni a hitlevelet, és letenni a királyi esküt, amely II, András óta minden Magyar király számára kötelező. A hitlevél, és az eskü kötelezi a királyt, hogy semmiben nem fordulhat szembe a Magyar szokásjogokkal, mert elveszíti az ország hűségét, és a hűtlenség vádja nélkül bárki szembefordulhat vele. Ferenc József mindent elvállalt, csak koronázzák meg. Ez volt a kiegyezés, amikor a nemzet, és a király újra közösen uralkodott.
A szokásjogokon alapuló alkotmányunkat először Károlyi Mihály miniszterelnök 1918-ban szakította meg hivatalosan, szakított a királysággal, mint államformával, az ősi alkotmányunkkal, és köztársaságot alapított, és Szovjet mintára új (írott, chartális) alkotmányt vezetett be. A hatalmat átadta Kun (Khón) Bélának, és a kommunistáknak, akik népköztársaságot vezettek be. Minden széthullott, és Francia tábornokok irányítottak mindent, a kommunistákat segítve. Amikor már a Román hadsereg Budapestet fosztogatta, a nemzeti ellenállás következtében felállt a Nemzeti Hadsereg, és Horthy Miklós vezetésével bevonult Budapestre, és 1920 februárjában kimondták a jogfolytonosság helyreállítását a Szent Koronával. A Trianonban teljesen kivéreztetett, és szétdarabolt ország hat év alatt újra Európa középmezőnyébe emelkedett a Szent Korona tannak köszönhetően.
Utoljára a Német megszállás szakította meg a jogfolytonosságot, (1944 március 19) melyet azonnal követett a Szovjet megszállás, és 1949-ben a 49/XX. Ideiglenes alaptörvény, melyet Sztálin parancsára vezettek be, a jogfolytonosságot a 1919-es népköztársasággal állították helyre. Amikor az utolsó Szovjet katona elhagyta a hazánkat, ugyanazt kellett volna tenni, mint 1920-ban, összehívni az Alkotmányozó Nemzetgyűlést, és kikiáltani a jogfolytonosság helyreállítását az ősi alkotmányunkkal. Ezt sem akkor, sem azóta egyetlen kormány sem tette meg! (Hűség???) A Szent Korona tan szerint: ,,Sem törvényhozó (parlament), sem végrehajtó (kormány) hatalom nem alkotmányozhat." Az alkotmányhoz kizárólag a független Alkotmányozó Nemzetgyűlés nyúlhat, egyetlen feladata van, az utolsó megszakadás óta
(1944 március 19) hozott összes törvény felül bírálata, és ami megfelel a Szent Korona alkotmányának, az marad, ami pedig legcsekélyebb módon nem felel meg, azt eltörlik, így állítva helyre a jogfolytonosságot. Az ezután hozandó új törvényeket pedig a Parlamenti Felsőház bírálja el ugyanígy, hogy csak az kerülhet bele, ami mindenben megfelel a Szent Korona eddigi törvényeinek.
Rendszerváltáskor valóban rendszert váltottunk, hiszen kommunizmusból áttértünk a kapitalizmusba, ám egyedül nálunk maradt ugyanaz az alkotmány, melyet még elnyomás alatt alkottak, csak továbbfejlesztették az un, Weimári alkotmánnyal, (kancellária rendszer), melyet a Németek a háború után büntetésként kaptak. Ezzel utólag törvényesítették az elmúlt rendszer összes politikai, és gazdasági bűncselekményét, senkit nem lehet felelősségre vonni, mert már elévültek ezek a bűncselekmények. Ráadásul jogilag vitathatatlanná tették a privatizációt, az állami vagyon (ami a Szent Korona tulajdona!) magán, sőt idegen kézbe adását! A bányakincseket, a földet, és tulajdonképpen mindent megvásárolhat bárki, aki ki tudja kerülni a jelenlegi szabályokat!
Miért kellene (kötelezően!) helyreállítani az Ősi alkotmányunkat?
1. Nem dobhatjuk félre, mert az őseink tudását hordozza, mely bármilyen nehézségből képes kivezetni az országot, ha használjuk.
2. Nincs jogunk félredobni, mert a ,,sem a király, sem a nemzet nem határozhatja meg a Szent Koronához való viszonyát," alaptörvény ezt nem engedi meg.
3. Ha külső, vagy belső hatalom ezt mégis megszakítja, a ,,törvényszegés jogot nem alapít" alapelv alapján, a megszakadást előidéző ok megszűnte után helyre kell állítani a jogfolytonosságot, az illegitim (törvénytelen) időkben hozott törvények eltörlésével.
4. A Szent Korona tana az Isteni Igazságot, és a közjót, és a túlélést biztosítja minden tagja számára, ezért nem érdekünk a félredobása.
5. A következő generáció részére csak a történelmi alkotmányunk tudja biztosítani a Szent Korona tulajdonjogával, hogy ne szolgaként, hanem gazdaként élhessenek a hazájukban.
A Szent Korona alkotmánya ma is érvényben van, ezt törvényes hatalom, vagy népszavazás sosem érvénytelenítette. Meg sem próbálta senki, mert hatálytalaníthatatlan! Így a birtokosai vagyunk most is, de nem a használói!
Sokan mondják, hogy jó ez az alkotmány, csak be kellene tartani.
1. Ha lehet egy alkotmányt ,,nem betartani" akkor nem jó.
2. Ha ezt az alkotmányt magyarellenesség szülte, akkor nem jó.
3. Ha ez az alkotmány nem tudja megvédeni az országot a gazdasági, és az erkölcsi csődtől, akkor nem jó.
4. Ha a régi alkotmányunk érvényben van, hogy lehet egy másik törvényes?
5. Ha az alkotmány - ahelyett, hogy felelőségre vonná a bűnösöket - menti őket, jogilag el kell fogadni mindent, ami történik, nincs tiltakozási jogunk, (az alkotmánybíróság nem engedélyezi az államadósság, az alkotmányozás, stb ügyében népszavazás kiírását) ,,felelősség nélküli országgá" teszi a hazát, akkor az nagyon nem jó!
6. Ha ez az alkotmány nem teszi lehetővé a nemzeti vagyon megőrzését, gyarapítását, a jelen, és a jövő életfeltételeit nem biztosítja, akkor nem jó!
2012-ben új alkotmánymódosítást vezettek be.
1. Ez az alaptörvény nem a Szent Korona tannal vállalja a jogfolytonosságot, tehát még mindig a 19-es tanácsköztársaság jogfolytonosai vagyunk.
2. Törvényhozó, (parlament), és végrehajtó (kormány) hatalom nem alkotmányozhat. Még ehhez a rossz alkotmányhoz sincs joguk hozzányúlni, ezt kizárólag az Alkotmányozó Nemzetgyűlés teheti!
3. A nemzet megkérdezése nélkül vezették be, népszavazás ezt nem szentesítette.
4.Egyetlen politikai párt kezdeményezte, megszavazta, és törvényerőre emelte, a Szent Korona alkotmányában a megosztott hatalom miatt ez lehetetlen volna.
Ez az alaptörvény ugyan óvatos lépés a Szent korona tan felé, de amíg nem állítjuk helyre a jogfolytonosságot, addig csak azt toldozzuk-foldozzuk, ami nem a mi érdekeinket szolgálja.
Mi az alkotmány, és az alaptörvény közti különbség? Az alkotmány alap, vagy sarkalatos törvények szerves összessége, az alaptörvény az alkotmány töredéke, része. Tehát az alkotmány az egész, az alaptörvény az alkotmány egy része. Az alaptörvény nem jelenti az alkotmány egészét.
A történelmi alkotmányunk az Isteni természet törvényeit, és az erkölcsöt szervesen egybeépíti az alkotmánnyal. Ezt az alkotmányt nem kellett leírni, ez mindenkinek a lelkébe volt írva. Egy Magyar ember nem kötött írásos szerződést egy másik Magyar emberrel, kezet fogtak, egymás szemébe néztek, ittak rá egy áldomást, és a szerződés meg volt kötve. Senki nem kockáztatta meg, hogy ezt nem tartja be, mert akkor elveszíti a becsületét, és többet veszít, mintha nem tartja be ezt az ígéretét. A tisztesség, és a becsület nagyobb kincs volt, mint a becstelenül szerzett vagyon. Genetikailag most is így vagyunk kódolva, és az ellenségeink ezt tudják, és ki tudják használni, mert elém áll, szemembe néz, hozzám beszél, és elhiszem neki, hiszen ,,megmondta"! Aki becsületes, nem is tudja elképzelni, hogy a másik nem olyan.
Az írott alkotmányt teljesen leválasztják az erkölcsről, hiszen egészen pontosan meghatároz mindent, hogy mit nem szabad tenni. Tehát, ha valahogyan meg tudom kerülni a jelenlegi szabályokat, akkor azt egészen nyugodtan megtehetem. Jogom van hozzá! Ha én nem teszem meg, megteszi más, és előnyhöz jut velem szemben. Semmilyen erkölcs ne tartson vissza, aki kapja, marja. Ha a közjót leválasszuk az erkölcsről, a zsebjó váltja fel.
Ha összehasonlítjuk a kétféle alkotmányt, nem nehéz eldönteni melyik a jobb a számunkra!
A következő történet mutatja meg talán legjobban, mi a különbség. Erdélyben egy éjszaka a tábortűz mellet vitatkoztam egy Székely barátommal. (Kondra József.) Azt mondta, hogy az erkölcsöt el kell törölni a föld színéről. Ettől kiborultam és ordítottam vele, hogy ilyen nincs, akkor megszűnik a világ. Mire elszívta a cigarettáját, rájöttem, hogy azért vagyok itt vele, hogy tanuljak tőle, és mondtam, oké, hallgatlak. Azt mondta, az erkölcs egy parancs, nem azzal van baj, amit mond, hanem azzal, hogy ezt azért tartod be, mert félsz a Jóistentől, a lelkiismeretedtől, a hatóságoktól, stb. Jó, de akkor mi legyen helyette? A morál! De hát ez ugyanazt jelenti! Nem, mert ez azt jelenti, hogy nem valamitől való félelmedben tartod be a parancsokat, hanem van benned empátia, beleérzés, és eszed ágában sincs olyat tenni a másikkal, ami neked sem esne jól.
Az erkölcs egy felülről jövő parancs, a morál pedig belülről jövő késztetés. Ezért nem kellett leírni, hiszen ez mindenki számára magától értetődött.
Az írott alkotmány nem csak a morált, hanem még az erkölcsöt is leválasztja magáról, hát döntsük el, melyik úton akarunk járni?

IV,
AZ IGAZSÁG


Mi is az igazság? Ma azt mondják nekünk, ahány ember, annyi igazság. Szerintem kétféle alapigazság létezik. Az egyiket kisbetűs, a másikat nagybetűs igazságnak hívom.
A kisbetűs igazságnak a jellemzője az egoizmus, az Én központúság kérdése. Ez azt jelenti, hogy Én vagyok minden központjában, és mindenben csak az számít, hogy Nekem jó legyen. Ezzel mindig meg tudom magyarázni, hogy miért használom ki az embertársaimat, miért tehetek meg mindent, hogy a számomra jó legyen. Szükségem van a pénzre, mert a boltban semmit nem adnak ingyen, be kell fizetnem a csekkjeimet, szeretném segíteni a gyerekeimet, szüleimet, szeretnék jobban élni, stb. Ez a gondolkodás az általam mélységesen megvetett liberalizmus gondolata.
Ez az az eszme, ahol a magánérdekeket a közérdek elé helyezik
Ma ezt sugallják minden felől, iskolákban, munkahelyen, és az összes médiákban. Minden reklám erről szól: most élsz, jár neked, megérdemled. Nem számít, van-e pénzed, hozzuk a kölcsönt, csak valósítsd meg álmaidat. Aztán megszüntetjük a munkahelyed, és a kölcsön fejében később visszük a házadat!
A kereskedelmi rádiókból, és a televíziókból a műsorvezetők, és a humoristák válogatott gúnnyal figuráznak ki minden jóérzést, és erkölcsöt, amin első reakcióban jót nevetünk, ám ezzel átlépünk egy olyan határt, ami rombol, és ezt a problémát legközelebb már sokkal lazábban vesszük. Akik ezt az egészet a háttérből irányítják, pontosan tudják: aki nevet, nem haragszik!
Ezt nevezik totális agymosásnak!
Mindezt azért nem vesszük észre, mert pszihológusok állítják össze, akik pontosan tudják, hogy mikor, milyen arányban kell adagolni. Mindez nem csak a mának szól, már 50-100 évre előre meg van tervezve. Akik a pénz által, vagy a létbizonytalanság szülte félelemmel irányítják a világot, tudják, mit akarnak. (Globalizmus, új világrend, stb...)
Ennek a gondolkodásnak az alapeszméje a versenyszellem. A lényege: küzdj, és harcolj mindenért, amit szeretnél. Nem lehetsz tekintettel senkire, mert akkor más lesz a győztes, és hátrányba kerülsz. Ha nem te nyomsz a víz alá másokat, akkor ők fognak lenyomni. Gátlástalanul ki kell, (és lehet) használni minden lehetőséget, csak akkor boldogulsz.
Ebben a küzdelemben óhatatlanul mindig a jó testvér az áldozat, és a gátlástalanabb fog győzni. Minden ember legrosszabb tulajdonságai, az önzés, gátlástalanság, hataloméhség, gőg, és a kettős mérce alkalmazása fog előtérbe kerülni. Ha az írott alkotmány tiltásait valahogyan meg tudod kerülni, bármit megtehetsz. (Liberalizmus.)
Minden jóérzésű ember érzi, hogy ez így nem jó, szenved tőle, de mivel nem ismer más módot, elhiszi, hogy mindig ilyen volt, és ilyen lesz a világ, és a farkastörvények uralkodnak.
Ez az egymásból való megélés igazsága.
Ám létezik egy másik igazság is, amit én a Nagybetűs, azaz a Jóisten Igazságának nevezek.
Itt is versenyszellem uralkodik, de nem az a győztes, aki lenyomja, és kihasználja a másikat, hanem az, aki segíti a gyengébbet, magához, sőt maga fölé emeli! Ha a másik bajban van, akkor segítek neki, és amikor én kerülök bajba, ezt tőle visszakaphatom. Nem biztos, hogy pénzzel kell segíteni, sokszor elég egy vállveregetés, és máris újult erővel folytatja, és leküzdi a nehézségeket, vagy összehozom valakivel, aki segít neki.
A szervezett közösségen belül, ahol azonos értékrend a mérvadó, nem egymásból, hanem egymásért élnek az emberek, és közösen mindenki könnyebben boldogul. Itt azonban nélkülözhetetlen a szeretet, bizalom, és az összetartás. Itt nem a magánérdekek, hanem a mindenki számára közjót jelentő törvények, (a közérdekek) a fontosak.
Mindkét féle gondolkodás alapjaihoz visszatérve találni fogunk testvérpárokat. Az előbbinél Káin, és Ábel, vagy Romulusz, és Rémusz, ahol a testvérét is jogában áll megölni, hogy Ő maradjon életben. Ma ezt tanítják minden erkölcs alapjának!
A másik oldalon is van egy testvérpár, Őket úgy hívják, hogy Hunor, és Magor. Ha meghallgatjuk a regéinket, megnézzük a régi ábrázolásokat, mindenütt együtt, és egymással tartanak az őseink. (Hátukat egymásnak vető íjász, egy ivótülökből egyszerre ivó két férfi, stb.) Ha megvizsgáljuk a vérszerződés pontjait, ugyanezt a gondolatiságot fogjuk felfedezni benne, és erre épül a történelmi alkotmányunk is.
Rendkívül fontos, hogy ezt a két igazságot szét tudjuk választani, mert különben nem érthető a Szent Korona tan! Egy történelmi példát is szeretnék leírni, hogy még jobban lássuk a különbséget.
Ma a világ ,,felvilágosulását" a nagy Francia forradalom óta számítják. Mi volt a jelszó? TESTVÉRISÉG, SZABADSÁG, EGYENLŐSÉG! Hogyan hajtották végre? Úgy, hogy aki kilógott a tömegből, mert gazdagabb, tehetősebb, okosabb, vagy arisztokrata volt azt lefejezték. Létrehozták az egyenlőséget a nép legszegényebb, öntudatlanabb szintjén. Megdönteni a trónt, és az oltárt, bevezetni a liberalizmust, és Isten helyébe a pénzt helyezni. Ugyanezt hogy hajtották végre az őseink? 1848-ban a Pozsonyi országgyűlésen a Magyar nemesség lemondott a nemesi kiváltságairól, és minden Szent Korona tagra kiterjesztették ugyanazokat a jogokat, és kötelességeket, melyet előtte csak Ők bírtak. A nemzetiségtől, vallástól függetlenül mindenkit bevontak a jogok ,,sáncaiba". Ezt nevezik jogkiterjesztésnek! Tehát nem a gondolkodó réteget fejezték le, hanem a gondolkodó réteg emelte magához a többit. Ez a Hunor-Magor féle gondolkodás, ez a magyarság, és a Szent Korona küldetése, és ettől retteg a világ sötét oldala! Ezt bizonyítja az egész történelmünk.
Ma Atillát, és a ,,kalandozásokat" vetik a szemünkre. Atilla győzte le a rabszolgatartó, gátlástalanul erőszakos, a fél világot leigázó Római birodalmat, győzelmét nem kihasználva nem fosztotta ki Rómát, és Leó, Róma püspöke jött Atilla elé könyörögni, és I. Leó pápa tért vissza Róma falai közé. (?) Atillát úgy nevezték a ,,keresztény" világban, hogy ,,flagellum dei", ami Isten ostorát jelenti. Tehát nem a Sátán, hanem Isten büntetését hajtja végre!
Atillát a korabeli leírások felváltva hol hun, hol magyar királyként tüntetik fel, ezzel bizonyítva a hun-magyar folytonosságot. Mi hungárok vagyunk, és nem fingárok! A hazánkat mindenki úgy ismeri, hogy ,,hungária"! A világ első királya az ősapánk, Nimród volt, Atillát királynak nevezték, mért mondják nekünk, hogy István volt az első királyunk?
A kalandozásokról: Amikor Árpád vezér, és a Magyarok visszatértek a Kárpát medencébe Atilla örököseiként, a ,,művelt, és keresztény" nyugat háromszoros túlerővel támadt ránk, zászlójukon azzal a felirattal, hogy ,,ölj meg minden Magyart". Tehát nem mi kezdtük! Árpád, és a fiai teljesen megsemmisítették a túlerőt, és utána a kalandozások azt a célt szolgálták, hogy az ellenség felmérése, félelemben tartása, és a gyepük erősítése, valamint az elrabolt Avar kincsek, köztük a Szent Korona felkutatása. A nyugati országok templomaiban a mai napig rengeteg Avar kincs található, melyet büszkén a magukénak vallanak, de a Magyar művészettörténészeknek más a véleményük erről.
A nyelvünkről: Azért mert találtak a Magyar, és a Finn nyelv között számos hasonlóságot, azért, hogy eltöröljék az öntudatunkat, kitalálták a finnugorizmust. Az utolsó jégkorszakban valószínűleg a Kárpát medencében maradt fenn az élet a vékony földkéreg, a meleg vizes források, és a medence védettségéből adódóan. Vértesszőlősi, Rudabányai leletek, pattintott szerszámok, stb... A jégmezők (üveghegyek) elolvadása után a Kárpát medencéből rajzottak szét minden irányba, és vitték a nyelvet, és a kultúrát. (Vincza, Tordos kultúra). A Magyarnak a Finnen kívül számtalan testvérnyelve létezik, de erről ma nem tanítanak. Ilyenek az ősi kelta, szanszkrit, ógörög, bolgár, ujgur, mongol, stb...
Mindhárom Amerikai kontinensen a bennszülött őslakosok megértik a Magyar nyelvet! Ezt bizonyítják dél Amerikában Móricz János, és a Kanadai Dakota törzset kutató dr Simon Péter
kutatásai. Közép-Amerikai ősi barlangok írásai Székely-Magyar rovásírás betűivel elolvashatók! Az egész világon hihetetlen mennyiségben fordulnak elő kifejezetten Magyar táj, város, és helynevek. (Tamana térkép.) Az Egyiptomi hieroglifákat csak Magyar nyelven lehet értelmezni! Higgyük el, szinte semmit nem tudunk a múltunkról, nyelvünkről, kultúránkról!
Akik ezt a tudást ma ,,kézben tartják", nem akarják, hogy mi is megtudjuk, mert nem tudnának uralkodni rajtunk!
Globalizmus. Ez a fogalom azt jelenti, hogy az egész világ fölött való hatalmat egy kézben tartani. Mindent összeolvasztani, és irányítani, az önrendelkezés megszüntetésével. Mindezt egy eszközzel, a pénzzel. Pénzen keresztül befolyásolni a politikai pártokat, ezzel átvéve az irányítást a politika, és a gazdaság fölött. Irányítani a pályázati pénzek elbírálását, ezáltal csak olyan területek fejlődhetnek, ami a céljaiknak megfelel.
Eszközei: a kereskedelmi liberalizáció, az adósságcsapda, a kikényszerített privatizáció, és piacfelvásárlás, pénzintézeti hatalomátvétel, a pénzhatalom által kézben tartott médiakultúra, iskolák, egészségügy irányítása, a liberális eszme elterjesztése.
Céljai: a nemzeti öntudat, - és minden, ami jellemző az adott nemzetre, (kultúra, vallás, művészetek, hagyományok) - teljes megsemmisítése, összeolvasztása, jelentéktelenné tétele. A valódi értékek helyett felszínes csillogás, ami folyamatosan változik. Mindig csak az kerül a felszínre, amely az Ő hosszú távú céljaikat szolgálja. A pénz nem számít, hiszen Ők gyártják. Pénzen megvehető szolga, (janicsár) mindig volt, van, -és amíg ezt az értékrendet szolgáljuk-, mindig lesz. Céljuk a trón, az oltár, eltüntetése, a nemzet, a haza fogalmának kitörlése, öntudatlan, fogyasztói társadalom kiépítése. Öntudatos nemzetből, irányítható népet, (társadalmat) faragni!
Fegyverei: a folyamatos félelemkeltés, a rettegés, és létbizonytalanság fenntartása, és a gyűlöletkeltés. Ezeken az érzelmeken keresztül tökéletesen befolyásolhatóak vagyunk. Ezekkel uralni lehet, és meg lehet semmisíteni az öntudatot. Aki félelemben, vagy létbizonytalanságban él, annak nem az a fontos, hogy mi volt régen, vagy mi lesz húsz év múlva, neki most kell ezt valahogy túlélnie.
Mindez azonban egy virtuális világ, (mátrix), ami csak addig működik, amíg hiszünk benne, és fenntartjuk. Ha a félelmet, rettegést, írígységet, és a gyűlöletet nem engedjük be a saját világunkba, helyette a szeretet, összetartás, becsület vezetné gondolatainkat, elveszítik a hatalmukat felettünk.
Az ősi alkotmányunk azért fejlődött olyan magas szintre, mert folyamatos védekezés volt a világ pénzügyi (monetáris) hatalma ellen. Mindenütt ahol egy személyé volt a teljhatalom, a királyokat háborúba kényszerítették, kölcsönöket adtak nekik, ennek fejében átvették a pénzügyi irányítást, a föld tulajdonjogát, és rövidesen a teljhatalmat.
Magyarországon nem a királyé volt a teljhatalom, hanem a Szent koronáé, Övé volt a kizárólagos tulajdonjog, így senki nem vehetett fel hitelt a birtokára, így a bankházak (Fugger, Wilsor, Rotschild, Medici,) nem tudták megvetni a lábukat. A legnagyobb királyaink (Szent István, Szent László, II András, Nagy Lajos, Mátyás) olyan törvényeket hoztak, melyben a saját királyi hatalmukat gyengítették, és ezeket a jogokat a Szent Koronához kötötték, így örök életűvé, és csorbíthatatlanná tették. Mátyás volt az utolsó szakrális királyunk, addig az országot ,,archiregnumak" hívták. Az arche jelenti az erős, a követendő, a példamutatót, a regnum a királyságot. Tehát a Német-Római, és a Bizánci császárok után Európa legnagyobb királysága a hazánk volt!
Mátyás megmérgezése után a Fugger bankháznak sikerült elérnie, hogy ne a jogos utódot (Corvin Jánost) válasszák meg, hanem egy idegen házból (Jagelló) való gyenge királyt válasszanak. (Dobzse-mindegy- László.) A jelentéktelen, és a gyermek király alatt Fortunátus (Szerencsés) Imre volt a kincstárnok, aki húsz év alatt teljesen kiürítette a kincstárat, és mikor
a Török hatalom elindult, Magyarországnak esélye sem volt már az önvédelemre akkora túlerővel szemben.
Amíg a Török Magyarországot ölte, fosztogatta, addig a Fuggerek által kitalált Habsburg királyoknak eszébe sem jutott 150 évig közbeavatkozni, ám mikor Bécset fenyegette a Török, rögtön megszületett az összefogás, és kiűzték Őket. Lipót el akarta törölni Magyarországot, felrobbantotta a maradék várainkat, rendeleti (önkényes) módon uralkodott, és ellehetetlenítette, hogy a nemesség visszaszerezze a birtokait. Bethlen Miklós, egy Erdélyi főúr, és a Magyar nádor elment hozzá, és figyelmeztette az ellenállási jogra, a királyi esküjére, és a hitlevélre. Ennek hatására Lipót helyreállította a jogfolytonosságot, és kénytelen volt betartani az ősi alkotmányunk törvényeit. Egyetlen Habsburg sem volt, aki önként, és dalolva betartotta volna a törvényeket, (hiszen a háttérhatalom nem ezt diktálta), de a koronázás előtt kiadott hitlevele, a királyi esküje, és az ellenállási jog kötelezte a Szent Korona tan betartására!
A XIV. század elejére kialakult, (és azóta is fejlődő) történelmi alkotmányunk több száz év múlva mutatta meg, (és azóta már nagyon sokszor) hogy milyen erős, és amíg betartják a törvényeit, és a Szent Korona megkapja a neki járó tiszteletet, és teljhatalmat, addig az ország a legnagyobb bajból is ki tud lábalni! Ha hagyjuk magunkat szembefordítani a valós múltunkkal, elveszünk, mert nincs aki képviselje érdekeinket, a sötét erők (a Sátán) ellen.
,,Ismerjétek meg az igazságot, és az igazság szabaddá tesz Titeket!"
ÚGY LEGYEN!!!


Vitéz Vesztergám Miklós
vesztergam @ gmail. com

ELŐADÁS : Vesztergám Miklós - Az első lépcsőfok a Szent Korona tanhoz 1.rész


Link

vitéz Vesztergám Miklós tárogatóművész

 
 
0 komment , kategória:  VesztergámMiklósElső lépcsőfok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 3245
  • e Hónap: 50316
  • e Év: 2078524
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.