Belépés
astropapa58.blog.xfree.hu
Ahogy idősödöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol. Gyarmati Miklós
1958.06.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Törődjön Többet Egészségével !_Az immunrendszer és erősítése
  2014-03-04 20:37:00, kedd
 
  IMMUNRENDSZER, immunitás

Immunrendszer és immunitás.. Állandóan azt halljuk, hogy támogassuk az immunrendszer működését, vagy hogy biztos legyengült az immunrendszerünk! Jó, de tulajdonképpen, hol is van, és mi is alkotja az én immunrendszer -apparátusomat.. :-)) ? Mitől függ az immunrendszer működése, mi a feladata, és milyen folyamatok befolyásolják az immunrendszer működési hatékonyságát? Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy minden egyes sejtünk részt vesz az immunrendszer -apparátus működésében, immunitás folyamatában, hiszen minden sejtünk rendelkezik például egy sejtfelszíni jelölőanyaggal (markerrel), amely jellemző úgy az emberre, mint fajra, és jellemző magára az egyedre nézve is. Ezen kívül a szervezetben sejt és szervszinten is vannak olyan speciális funkcionális immunrendszer - csoportosulások, melyek kifejezetten felismerő, védelmi és lebontó feladatot végeznek el a szervezet védelmében.

Immunitás (védettség) a szervezet olyan állapota, mikor védett a szervezet számára idegen (behatoló) anyagokkal szemben, illetve megvédi a saját sejtjeit ellenük. Az immunrendszer képes felismerni az idegen anyagot, és azt képes különböző módokon és támadáspontokon keresztül ellenanyag termeléssel blokkolni, elpusztítani, lebontani és kiüríteni a szervezetből.

Az idegen antigéneket az emberi immunrendszer (védekező funkcióra specializálódott egységei) felismeri, majd celluláris (sejtes) immunrendszer - reakció, valamint humorális immunrendszer - válasz, azaz antitestek révén, elpusztítja (fagocitálja) azokat. Ez a folyamat maga az immunitás.

Az idegen anyagot antigénnek nevezzük, az immunrendszer aktiválódása során termelt ellenanyagot pedig antitestnek. Az idegen anyagok, antigének lehetnek oldott formában (pl. a baktérium vagy gomba toxinja), a toxinok a mikrobák véganyagcsere termékei, melyek toxinként, azaz méregként viselkednek a szervezetünkben), vagy sejthez kötött állapotban (pl. vírus, baktérium, gomba, amőba). Az antigén általában egy makromolekula (nagymolekula-legtöbbször fehérje), de gyakran egy fehérjéhez kötődő kis molekula (pl. egy gyógyszer) provokál ellenanyagképzést, immunrendszer - választ. Ez a kis molekula (haptén) azután már önmagában is képes reagálni az ellene termelődött antitesttel (ellenanyaggal).

Az immunrendszer aktivizálódása során a szervezetbe került idegen sejtek viszonylag gyorsan elpusztulnak, ennek az az oka, hogy még adott fajon belül is különböző az egyes egyedek felszíni antigénstruktúrája, immunitása (ún. fajspecifikusság). Még nagyobb az antigén-különbség az ember és más fajok szervezetéből származó sejtek (pl.baktériumok, vírusok, gombák) között. A más fajokból származó antigéneket heteroantigéneknek, az ellenük termelt ellenanyagot pedig heteroantitestnek nevezzük.

Másik emberből való antigént izoantigénnek (pl. vércsoportantigének), az ellene meginduló immunrendszer - antitesttermelést, pedig izoimmunizációnak hívjuk. Az ember saját antigénjei ellen termelődő antitestek az ún. autoantitestek (autoimmunbetegségek).

Az intrauterin (méhen belüli) fejlődésben az ontogenezis adott szakaszáig (általában első 3 hónap), az immunrendszer érésének bizonyos fázisáig, a magzat szervezete még nem ismer fel, és nem különít el idegen anyagot. Azok ellen az antigének (idegenanyagok) ellen, amelyekkel ez idő alatt találkozik (lehet saját és idegen, mint például a rubeolavírus!), nem lép fel sem celluláris immunrendszer válasz, sem humorális immunrendszer válasz még a méhen kívüli életben sem (ezt hívjuk immuntoleranciának→immunológiai válaszkészség visszaszorulása).

Az ember megszületésekor négy genetikusan meghatározott ellenállásra, immunrendszer védekezésre képes adottsággal rendelkezik:
o A fehérvérsejtek (leukociták) fagocitálóképességével (bekebelezés, elpusztítás)
o A gyomornedv sósavtartalmának baktericid hatásával (baktérium elleni, baktériumölő hatás)
o A bőrrel, mint az egész testet beborító kültakaróval, a tápcsatorna, légutak és húgyutak nyálkahártyájával, mint elsődleges immunrendszer - védelmi vonallal a kórokozók behatolásával szemben
o A szervezetben képződött kémiai anyagokkal

Külön kell említeni a veleszületett, ún. maternális immunitást. A méhen belüli (intrauterin) életben a magzat gyakorlatilag steril körülmények között él, a placenta (védőburok-méhlepény) megvédi a kórokozók nagy részének behatolásától. Az anyából csak IgG típusú ellenanyag jut be a magzatba. A megszületés után a lebomlásig ez az anyai ellenanyag (IgG), illetve az anyatejjel az IgA faktor-ellenanyag biztosít védelmet az újszülött számára, a saját immunrendszer apparátusának beindulásáig. Nagyon fontos, hogy az édesanya a gyermekét ameddig csak lehet, anyatejjel is táplálja, hiszen ezzel védelmi (antitestet) - immunrendszer erősítő anyagot is juttat gyermeke szervezetébe, miközben a szoptatás alatt kialakult érzelmi kötődés és biztonság is fokozza az ellenálló képességet, az immunrendszer hatékonyságát. Speciális immuntolerancia (tűrőképesség) áll fenn az anya részéről méhében lévő részben antigénidegen-magzatával szemben, ezt hívjuk fötomaternális immunitásnak.


A szervezet immunreakciói, a nyirokszervek immunfunkciói

A szervezet celluláris (sejtes) immunreakciója

A sejtes (celluláris) immunválasz ,,résztvevői" a szervezetben a fehérvérsejtek (granulociták, T-limfociták, és a monociták), a lép és a nyirokcsomók retikulumsejtjei, az erek bélését képező endothel sejtek, a savóüregek mezothelsejtjei, és a kötőszövet hisztiocitái. Ezt az egész védekező rendszert RES-nek nevezzük (vagy újabban Monocita-Makrofág-Rendszernek).
A bekebelezés, azaz a kórokozók elpusztítását (fagocitozis) a csontvelő által termelt fehérvérsejtek végzik. A fehérvérsejtek őse, a magzati csontvelő ,,még mindenre képes" (pluripotens) sejtje, amely differenciálódva létrehozza a vérben található magvas sejteket. A fehérvérsejtek alakilag 3 csoportba oszthatóak, ezek a: granulociták, limfociták és monociták.
A fehérvérsejt granulociták (kis falósejtek) ezen belül is, funkciójukat tekintve 3 újabb csoportot alkotnak, ezek a
o Neutrofil-granulociták, melyeknek fő feladata a mikroorganizmusok elpusztítása (fagocitálása)
o Eozinofil-granulociták, melyek a keringő antigén-antitest komlexumok felvételét végzik (felszaporodásuk, gyakran pl. a bélférgességet jelzi).
o Bazofil-granulociták, a szöveti hízósejtekkel együtt a felszínükön levő speciális fehérjékre IgE (lásd lejjebb) kötik az idegen anyagokat (allergéneket), (és valószínűleg termelik a Heparint is, mely a leghatékonyabb véralvadásgátló).

A monociták egy nagy magot tartalmazó fehérvérsejtek, melyek előalakjai a szöveti makrofágoknak (nagy falósejtek), az idegen sejtek bekebelezése után azok antigénjeit (méreganyagait)-részleges lebontás után-,,tálalják" a limfocita fehérvérsejtek számára.

A limfociták (nyiroksejtek) a nyirokszervekben képződnek a csontvelőből származó sejtekből (ún. prekurzor sejtekből). A perifériás vérkép legkisebb sejtjeit képezik. A fehérvérsejt állomány 20-25%-át limfociták adják.

T limfocitákat (Thymus eredetű -csecsemőmirigy eredetű, mely a pubertáskor után elsorvad) és B limfocitákat (Bursa eredetű) különböztethetünk meg. Léteznek még az ún. Nullsejtek (killer sejtek) is, ezek olyan limfociták, melyek nem tartalmaznak sem T limfocitára, sem B limfocitára jellemző jelölőanyagokat (markereket). A Nullsejtek igen agresszív, természetes ölősejtek (killer sejtek), amelyek nem specifikusan, számos sejtféleséget (pl. daganatsejteket) képesek elpusztítani.

A T limfocitáknak több alcsoportja van, melyeknek különbözőek a funkciói, feladatai:

Az immunválaszt kiváltó (indukáló), segítő (helper) limfociták, és az immunválaszt mérséklő, elnyomó (szuppresszor) limfociták, sejtmérgező (citotoxikus) sejtek, melyek a celluláris immunválasz során fehérjeoldó (citolitikus-sejtblokkoló) hatásuk révén az idegen sejteket feloldják, elpusztítják.
A T limfociták termelik ezen kívül a ,,gamma interferont", mely hatásos természetes gátlója a tumorsejteknek és a vírusoknak.(A képen T- limfocita látható az antigénnel, mely kék festésű).

A T-limfociták a sejtes (celluláris) immunválaszban fejtik ki hatásukat és elősegítik (stimulálják) a humorális választ, a B-limfociták a humorális immunválaszban fejtik ki hatásukat.


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Biorezonancia vizsgálatLink

Magneter mágnesterápiás készülék Link

Forrás: immunrendszer.bioenergetikus.hu

 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
Az életmódváltás az igazi gyógyszer....
  2014-01-28 10:47:43, kedd
 
  FÁJDALLMAK, GYÓGYSZEREK, BETEGSÉGEK NÉLKÜL FÜGGETLENÜL AZ ÉLETKORTÓL ÉS KILÓSZÁMRA ELFOGYASZTOTT GYÓGYSZEREKTÓL!
AZ ÉLŐSZERVEZET FOLYAMATOS SEJTENKÉNTI ÖNMEGÚJÚLÁSA, ÖNGYÓGYULÁSA - AZ IGAZI GYÓGYULÁS.

GYÓGYULJ MEG KÖLTSÉGMENTESEN EGYSZERRE MINDENTŐL ÖNÁLLÓAN (AHOGY ÉN 65 ÉVESEN 2002-BEN) TERMÉSZETES VESZÉLYTELEN MÓDSZERREL.

A BETEGSÉG - A MEGTESTESÜLT ÉLETMÓD, MELYEN EGYEDÜL MAGA A BETEG VÁLTOZTATHAT, EZÉRT RAJTA MÚLIK MINDEN.
Élő szervezetek élete egy szüntelen önmegújuló anyagcsere-folyamat, amely során az újonnan keletkezett fiafal, egészséges sejtek megállás nélkül, és sejtenként cserélik ki az elhasználódott, sérült, elhalt sejteket az egész szervezetben. Az élet addig tart, amíg ez a folyamat fennáll, a leállásával az élet végét ér.
Ez a minden élőnek a teremtőtől adott folyamatos önmegújulási képessége, az öngyógyulása - az egyetlen létező és valós folyamat - ez a gyógyulás. És a szervezetnél hatékonyabb és intelligensebb gyógyító nincs. A "gyógyítást" az ember csinálja.

Az anyagcsere csak bizonyos feltételek mellett működik optimálisan, különben lelassúl, majd leáll.
Anyagcsere csak az élővilágban (a szerves kémiában) létezik, és nem lehetséges szerves és szervetlen (mesterséges, elemi) anyag között. A szervetlen anyag bekerülése szennyezi és mérgezi az élőt, nem épül belőle egyetlen új sejt sem, emiatt az anyagcserefolyamat (= az életfolyamat) akadozik, aminek a következményei (=tünetek) beláthatatlanok, elképzelhetetlenek, felsorolhatatlanok.
Anyagcserezavar - az emberiség egyetlenegy betegsége (kettő sincs a híreszteléssel szemben).
A tünetek = diagnózisok (rák, AIDS, epilepszia, ekcéma, gomba, sömörök, asztma, túlsúly, autóimmun..., végtelenségig) nem külön, független betegségek, hanem anyagcserezavar súlyossági foka.

Ezt nem tudtam, amikor "Élj fájdalom nélkül..." könyvemet 2006-ban kisnyugdíjból kiadtam, csak azt tudtam, hogy 2 év alatt megszabadultam "gyógyíthatatlan" csontritkulástól, magas vérnyomástól, folyamatos meghűlésektől, izületi gyulladásoktól, lumbágóktól, mozgásbeszűküléstől, refluxtól, gyomorégéstől, gombásodástól, 30 éves arcüreggyulladástól stb.

...a teljes cikk + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link
 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
Törődjön Többet Egészségével !_A halál a belekben lakozik
  2014-01-28 10:36:28, kedd
 
  Hazánkban minden második-harmadik ember valamilyen emésztési zavartól szenved.

Az emésztőrendszer működését befolyásolva és támogatva, az emésztés javításával fenntarthatjuk a vastagbél, és egész szervezetünk, immunrendszerünk egészséges állapotát, megelőzhetjük számos, akár végzetes kimenetelű betegség kialakulását. Miért... és hogyan? Olvassa el cikkünket

A szennyezett emésztőrendszer a betegségek forrása

A legtöbben nem is sejtik, hogy a bélrendszer nemcsak az emésztés és a felszívódás helye, hanem fontos immunszerv is. Az ellenálló képesség fegyvertárának legalább 60-70%-át a bélnyálkahártyában található nyirokerek és nyirokcsomócskák alkotják. Ezért a bélrendszer állapota, működése és egészsége döntően meghatározza, hogy ki mennyire képes megküzdeni a fertőzésekkel, a betolakodó kórokozókkal...
Mivel a bélrendszer semmivel sem kisebb jelentőségű salaktalanító szerv, mint a máj, sérülése, csökkent működése, renyhesége komoly panaszokat vonhat magával:
* Fertőzések, gyulladások
* Allergiák
* Bőrproblémák
* Krónikus fájdalmak
* Kimerültség, levertség
* Fejfájás, migrén, koncentrációs zavarok

Ha úgy eszünk, ahogy sikerül, amit sikerül és ahol sikerül, akkor a vastagbélben felgyülemlik a meg nem emésztett ételmaradék, amely évtizedekig is benne maradhat.

Az ember három vagy több ,,kinyúlt zsebet" visel, tele székletkővel. A vastagbél idővel kinyúlik, deformálódik, nyomja és kiszorítja a belső szerveket a megszokott helyükről, amelyek így nem tudnak normálisan működni.
Ennek eredményeképpen fejlődnek ki a betegségek.

"A halál a belekben lakozik"
/Hippokratesz/ i. e. 460 - Larissza, i. e. 375
Más szóval: a szennyezett vastagbél sok betegség forrása.
(videó, csak erős idegzetűeknek!)

Az emésztőrendszer - nevétől eltérően - sokkal komplikáltabb feladatokat lát el, mint ahogy azt a legtöbben feltételezik: óriási energiaráfordítással (az elfogyasztott étel által szolgáltatott kalóriák egyharmadát csak az emésztési folyamatra használja fel a szervezet!) lebontja az ételt kisebb, felszívhatóbb részekre, felveszi a vérbe és a nyirokba a sejtek táplálását segítő tápanyagokat, kiválasztja a salakanyagok egy jó részét, emésztőnedveket és hormonszerű anyagokat termel, megszűri a táplálékot a szervezet számára idegen, káros és allergizáló anyagoktól, a bélbaktériumok segítségével vitaminokat termel, és állandóan ébren tartja az immunrendszert. S ez még mindig nem minden!


Az immunrendszer székhelye

A bélrendszer bizonyos szempontból fontosabb az immunrendszer számára, mint a csecsemőmirigy vagy a lép. A focipálya-méretű bélfelületet behálózó nyirokrendszer legalább 50 négyzetméternyi területet képvisel.
Gondolta volna, hogy a bélben található baktériumok és kisebb mikroorganizmusok száma nagyobb, mint az egész szervezetünket kitevő testi sejtek száma? A mintegy 500 különbözőféle baktérium mennyisége összesen 100 billió (1014), ami egy átlagosan 70 kg-os testsúlyú ember esetén 6-7 kg-ot jelent.
A cukor, a sok fehérje és a zsír = kínzóeszköz a bélnek
A civilizált életformának köszönhetően sokaknál komoly emésztési zavar és bélflóra-károsodás fedezhető fel. Gyakran fel sem tűnik, hogy valami nincs rendben, mert az enyhe puffadás és teltségérzet nem okoz túl nagy panaszt. Azt pedig, hogy a bőrünk egyre szürkésebb, petyhüdtebb, reggelente nagyon nehéz felkelni és mind többször fáj a fejünk, a túlhajszoltság és a kor ,,melléktermékeként" könyveljük el - tehát fel sem vetődik bennünk, hogy a béltraktussal lehet valami baj.

Legtöbben elég mostohán bánnak életfontosságú tápláló- és ellenálló szervükkel. Agyonterhelik emészthetetlen zsírokkal, sok-sok cukorral, fehérjével, s nem adnak neki elegendő rostot, ami jelentősen megkönnyítené munkáját.
Hiányzik még a kiadós sport és a bő folyadékbevitel is, hogy feladatát tökéletesen el tudja látni - s bár ezekről unos-untalan hallunk, mégsem vesszük komolyan.
Szívesebben eszünk, mint iszunk, gyakran akkor is, amikor semmi szükségünk rá - ettől azonban krónikusan túlterheljük emésztésünket, hisz sohasem hagyunk elegendő időt a munka tökéletes elvégzéséhez, a pihenéshez és regenerálódáshoz két étkezés között.
Nem csoda hát, ha minden második-harmadik ember valamilyen emésztési zavartól szenved - még akkor is, ha azt nem veszi komolyan, vagy nem tudatosul benne, hogy a baj a bélben van.


Jó tudni!

* A nehézfémek, például a tömésekből kioldódó amalgám tartós hatás után jelentősen képes károsítani a bélflórát. Ennek köszönhetően hajlamosít allergia, gyulladások és gombásodás kialakulására is. A fogtömésekből történő higanykioldódást különösen segíti a forró és savanyú ételek fogyasztása. Legnagyobb adagban persze a tömések cseréje során jut be higany a szervezetbe. Ezért ilyenkor feltétlen ajánlatos amalgámkiválasztást végezni. Amennyiben a fém még nem cserélhető más tömésre, érdemes amalgámkioldódást csökkentő fogkrémet használni.
* A fluor sem kíméli kevésbé a bélflórát. A fogkrémekben alkalmazott nátriumfluor-monofoszfát ugyanis erélyes baktériumölő, s nem tesz kivételt a szájban és bélrendszerben található, velünk élő hasznos mikroorganizmusokkal sem.
A szenyezett vastagbél sok betegség forrása, ezért évente két alkalommal, tavasszal és ősszel, béltisztítást, méregtelenítést kell csinálni, amely megakadályozhatja a betegségek kialakulasát.


Az emésztés javítása

A frukto-oligoszacharid serkenti a rövid szénláncú zsírsavak termelődését, különösen a biturátét, mely a vastagbél “üzemanyaga".
A frukto-oligoszacharid a biturát szint növelésével segíti fenntartani
a bélnyálkahártya egészségét. Ezáltal csökken a bél pH-ja, elősegítve a rövid szénláncú zsírsavak termelését, és ezáltal fenntartva a vastagbél egészséges állapotát.
Élelmi rost:
* Elősegíti a normál bélműködést, és annak megfelelő ritmusát. Hozzájárul a teltségérzet kialakulásához.
* A rost szerepet játszhat a székrekedés megelőzésében, a harmonikus bélmozgások biztosításában.
* Az élelmi rostok az egészséges táplálkozás részeként hozzájárulhatnak a keringési rendszer egészségének megőrzéséhez, a normál vérkoleszterin szint fenntartásához.
* Biztosítják az emésztőtraktusban a térfogatnövelést, s energia-hozzáadás nélkül vezetnek telítő hatáshoz ezzel segítve a testsúlykontrollt is.
Béltisztítás termékei

...a cikk folytatása + VIDEÓ az alábbi oldalon... Link
Forrás: egeszseg-masszazs.hu


Emésztőrendszeri megbetegedések
...további cikkek az alábbi oldalon... Link


 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
Törődjön Többet Egészségével !_A virágpor gyógyhatásai
  2013-11-21 13:47:43, csütörtök
 
  A virágpor számtalan egészségügyi problémára jelenthet kiegészítő, segítő megoldást.

A virágpor nem gyógyszer, viszont egy hatékony szuperélelmiszer - talán a leghatékonyabb mind közül. Az összes betegség mögött általában valamilyen tápanyaghiány húzódik meg. A virágpor több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótolni a testünkben, így segítve elő a gyógyulást.

...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Nyersviragpor.hu
 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
Törődjön Többet Egészségével !_Tudjunk többet az Aranyérről
  2013-11-18 09:16:30, hétfő
 
  Kúp vagy kenőcs?

Miért szenvedjünk, ha nem muszáj? Az aranyér elleni készítmények enyhítik a fájdalmat, csökkentik a viszketést és az irritációt és a gyulladás ellen is hatékonyak. Miben különböznek mégis és melyiket érdemes választani?


...a teljes cikk az alábbi oldalon... Link


Forrás: Házipatika.com
 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
Törődjön Többet Egészségével_A Parlagfű mint Rák gyógyszer
  2013-11-02 20:57:32, szombat
 
  Szabó Gyuri bácsi, a "Bükki Fűvesember"Szabó Gyuri bácsi, a "Bükki Fűvesember" a szív-és érrendszeri betegségektől kezdve, a legkülönfélébb belsőszervi panaszokon át, a daganatos betegségekig, szinte minden emberi kór gyógyítására ismer egy vagy több gyógynövényt. Orvos-professzorok, vezető gyógyszerészek fordulnak hozzá tanácsért és rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket a leendő, illetve a már praktizáló doktoroknak. Hosszú évtizedek alatt megszerzett tudása mérhetetlen kincs, amelyből egy pici ízelítőt kaphat, aki megnézi hatalmas sikert aratott győri előadását.

YouTube Link


...Gyuri bácsi Gyógyteái az alábbi oldalon találhatók... Link
 
 
0 komment , kategória:  Törődjön Többet Egészségével !  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 27503 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2471
  • e Hét: 20694
  • e Hónap: 61639
  • e Év: 1552563
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.