Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Villás Béla - Ősi nép voltál, vagy. Leszel?
  2017-04-01 23:22:04, szombat
 
  Villás Béla - Ősi nép voltál, vagy. Leszel? 2017.03.22. Miskolc


Link

Lehet szeretni vagy nem szeretni Villás Bélát, de van amikor tetszenek
előadásai. Ez az előadása sok igazságot is tartalmaz.
Villás Béla előadásai a YouTube-on :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Villás Béla előadásai  
2017-es év a rosta éve lesz
  2017-01-30 22:28:41, hétfő
 
  2017-es év a rosta éve lesz, ahol elválik az ősi tanítás szerint a pelyva a búzától, az igaz a hamistól, a fény a sötétségtől.

Elmúlt egy év, néztem embertestvéreimet szilveszter éjszakáján és úgy tűnt a világ minden pontján, igaz egy-egy óra eltéréssel önfeledt őrjöngéssel ünnepelték, hogy 2016, 2017-be fordul át.

Enyhe mosoly az arcomon, szomorúság a szívemben. Vajon tudják mit ünnepelnek? Szerintem ez ma már a nagy többségnek mindegy. A lényeg, hogy buli van. Csak úgy a játék kedvéért mindegyiküknek a fülébe súgtam volna legszívesebben, egy évvel öregebb lettél, ennek örülsz?

Kedves olvasó, testvérem, barátom, szimpatizánsunk, közösségünk tagja, ne hidd hogy pesszimista vagyok és illúzióromboló. Létem alapja a mosoly, a jókedv, az öröm, az ünneplés. Csak ennek alapjai, okai, igazak legyenek. Válaszod erre, hisz eltelt egy év. Én kérdezem, mihez képest?

Olvasom és nézem az időfizikust, az ősi hagyományokat, és az időről azt mondják, relatív, illúzió, káprázat.
Ha picit számít mit üzenek neked, akkor e naptól kezdve értéket belül keress, és a bent, a magadban talált értéket, megértést, én kérlek, ünnepeld meg. Majd amit bent találsz, meglásd azt kint is megleled és megértesz ez alapján új és új összefüggéseket és rájössz, a kint és a bent egységes és csak így egész és kerek. És miután ezen megértések piramisán fölfelé lépkedsz, már tudod és érted, pótolhatatlan része vagy a nagy kerek egésznek, vagyis Istennek. NA, innentől életed minden pillanatában ünnepelhetsz.

E nagy közös álomban amiben mindannyian alszunk, a 2017-es esztendő is ezen illúzióvalóság része. Tudomásul vesszük. Hisz Imánuel Jézus tanítása arra tanít minket, hogy a továbblépés lehetősége nem a megváltoztatásban, hanem az elfogadásban van. Az ő szavai így hangzanak: nem azért jöttem hogy kivegyelek benneteket, hanem hogy megtartsalak benne. Vagyis, hogy mikor és hogyan ébredsz föl ezen álomból, ez a te döntésed.

Tanításának a lényege, az ébredés elkerülhetetlen, mert van hová felébredni. De a módját, idejét, rád bízta. Arról is beszélt, hogy van egy nagy altató, világunk, minőségünk jelenlegi altatója, a nyálkás csapdák, illúziók és félelmek gyártója, a sötét úr, aki az idők végezetével megköttetik. A nagy tanító nem titkolta, két irány, két minőség létezik. A fény és a sötétség, az alvás és az ébredés, a hazugság és az igazság, a félelem és a szeretet, antikrisztus és Krisztus. És mint talán emlékszel, üzent neked s nekem, egyszerre egy urat szolgálhatsz.

Nézz körbe, kint és bent, minőségedben, életviteledben, reakcióidban, az élethez való hozzáállásodban, gondolataidban, érzelmeidben, vágyaidban, reményeidben, és nem lesz nehéz eldöntened melyik úr és minőség szekértolója vagy. Ne ijesszen meg a felfedezés. Kevés kivétellel mindenki ezt tolja. Ennek megértése és bevallása az első lépés a tőle való távolodásra. Kedves testvérem, kozmikus vándor, létünk végtelen és örök.

De mikor egy-egy körforgásba benne ragadsz, kozmikus utazásod megreked, és elfásult, kilátástalan, értelmetlen vergődés lesz lét-elemed. Mostanában depressziónak hívják. Ha körbe nézel, ez világunk népbetegsége. Van kiút, erre tanít Imánuel Jézus, Buddha, nagyon sok tiszta ősi hagyomány és tanító, és egyre több igazságra ébredt ma létező megértő, és kívánja szétosztani ezen igazságot. Vigyázz, a kínálat óriási, a csapdák száma megszámlálhatatlan. Emlékezz, a pokolba vezető út is úgy tűnik, jó szándékkal van kikövezve.

Az én érzésem, látásom, tudásom alapján a 2017-es év a rosta éve lesz, ahol elválik az ősi tanítás szerint a pelyva a búzától, az igaz a hamistól, a fény a sötétségtől, az arc az álarctól. Múlandó emberi minőséggel nézve ez évet egyáltalán nem nevezhető könnyűnek.

Az ébredők hozzáállásával nézve ezt az évet, nekik tartogat sok-sok csodálatos lehetőséget, és ha figyelsz, talán az év végére megérted, senkivel és semmivel nincs baj, csak veled, míg fel nem ébredsz. Minden csak a dolgát teszi. Míg része vagy, sodródsz és változol, persze vele, az ő döntése és minősége szerint. Ha ébredésed útjára lépsz, minden daráló, minden pusztító és romboló minőség lépcsőd lehet az ébredés piramisában. Hosszú évek óta tudatosan figyelem világunkat. A természet oldaláról nézve ilyen szép évünk, mint 2016, régen volt. Volt gyönyörű tavaszunk, áldást hozó nyarunk, varázslatos őszünk, igazi havat és hideget hozó telünk. Mintha segíteni kívánna ez is nekünk. A természet képes változásra. Úgy tűnik ő benne visszaállt a régi rend. Igyekezz észrevenni ezen apró jelzéseket, mit nekünk küld a kozmikus egy. Változz a rend, a megértés, az elfogadás, a tolerancia, ezáltal a szeretet irányába, ezáltal segítve az egységet és önmagad.

2017=10=1

Ha van valóságalapja az éveknek, akkor ez az év ezt üzeni neked
: minden egy. Imánuel Jézus szerint amit fent megkötünk, az lent is kötve lészen. Amit lent megoldunk, az fent is megoldatik. Hermész Triszmegisztosz szerint a kozmikus rendező elv így működik: ami fent van, az van lent, ami lent van az van fent.

Ami bent van az van kint, ami kint van, az van bent. Ébredj. Zarathustra legfőbb tanítása az önmegváltás, gondolatok, szavak és tettek tudatos irányítása által. Ez a hatalmas tanító egyedül, a szabadban rakott tűz mellett értette meg mindezt, Buddha egy kőfallal szemben, Imánuel Jézus a sivatagban, Mohamed egy barlangban. Sok mai tanító is megértette, és akik igazán megértették, mindegyiknek úgy sikerült hogy húztak egy vonalat, és ez a vonal volt az, amihez ugyan köthetünk teret és időt.

De e vonal meghúzása után a vonal előtti létük és életük addigi irányának nemet mondtak, majd annak hátat fordítottak, és azzal teljesen ellentétes irányba indultak. Ezt a vonalat én ma döntésnek nevezem. Ez állhat egy nagyból vagy sok kicsiből, célszerűbb az egy nagy. Majd e pillanattól kezdve többet ne gyűlölj, tolerálj és fogadj el mindent, így ezáltal lépve túl rajta. Majd mikor ez már megy, működik, többet ne gondolj, ne szólj, ne tégy semmivel és senkivel olyat amit nem szeretnéd hogy rólad gondoljanak, szóljanak és tegyenek. Szálljon rátok áldásom és a béke, ragyogja be életeteket az ébredés szent folyama és legyetek e korszak hajnalcsillaga.


Villás Béla
Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának Szellemi vezetőjeForrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Villás Béla előadásai  
Villás Béla előadásaiból
  2016-09-07 20:58:28, szerda
 
  Lehet szeretni vagy nem szeretni Villás Bélát, de van amikor tetszenek
előadásai. Régebben nem kedveltem őt, de az utolsó két előadását
figyelemmel követtem.


Villás Béla - Ébredés hosszú álomból 2016.08.25. Anglia


Link


Villás Béla - Egy vagyok éggel, földdel és minden rajta és benne létezővel. 2016.08.26. Budapest


LinkVillás Béla - Földanya,emberi test,víz,kristályok,programok 2016.04.14 Szeged


Link


Villás Béla előadásai a YouTube-on :


LinkMestereink: Villás Béla

Spirituális tanító, gyógyító. Árkádia szellemi iskola vezetője. Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának alapítója és spirituális vezetője.
Villás Béla Nyíregyházán született, Virányoson kezdte az életét, és mint minden gyermek, megélt hideget-meleget. Játszótere a határ volt, ismert minden ösvényt, költőhelyet, fát és virágot.
A búzamezőben hanyatt fekve órákig bámulta az eget. Mikor kérte, az állatok köré gyűltek.
Tizenévesen a családja a háztól elküldte, mert azt mondta nekik: "Nem kell a ti büntető Istenetek, az én Istenem a Szeretet!"

Ezután néhány évig a világban teremtett, amihez nyúlt, arany lett belőle. Bármi, ha tökélyre vitt, az tovább már nem elégítette ki.
Mikor a világ már ezer szállal kötötte, egy spirituális tanfolyam hirdetésén akadt meg a szeme, és elindult az úton, ahova mindig is vágyott.
A csodát először kint kereste, járt Indiában és Kínában, elment Erdélybe, Izrael földjére, Fidzsire, Ausztráliába, Koreába és az Arab sivatagba.
...és rájött a legnagyobb csodára: befelé indult, ahogy kétezer éve Mestere mondta: "Isten országa bennetek van", s az ország közepén rátalált az Atyára. Önmagára.
Mikor kérdezed Tőle, hogy van, nem mondja, hogy jól, csak hogy "VAGYOK".
Tanít és gyógyít, a tudást és a fényt az arra vágyóval megosztja. Meghallgat, megnevettet, amit mond, az egyszerű és kerek.
Ünnepelni mindig van jó oka, és bármikor leül Veled egy pohár borra.
Verseiből rájöhetsz mindenre, de ha teheted, egyszer nézz a szemébe.

Interjú:

- Ezt megtapasztaltatom veled. Így meg tudom értetni, hogy a létezés hullámokból és hegyekből áll. Amit mi hegynek nevezünk az a földi életünk, a hullámot az ember halálként éli meg - de szerintem az a hegy, akkor érünk haza. Amit a világ ezotériának nevez, az egy tág fogalom: Belefér a meditáció, a gyógyítás, az ördögök, démonok, az elhaltak, az átok, rontás, az alternatív gyógymódok legszélesebb skálája, energetikai gyógymódok, szellemgyógyászat, csontkovácsolás... stb. - Melyik volt az a pillanat, amikor eldöntötted, hogy a spirituális világgal fogsz foglalkozni?

- Ténylegesen tizenöt éve kezdtem ezzel foglalkozni, de kellett hozzá egy indíttatás. Az pedig akkor történt, amikor megszülettem. Minden ember kész csomaggal érkezik ebbe a világba. Egy élmény, egy probléma, egy betegség előbb-utóbb ,,bekapcsol", és tudni fogod, hogy merre kell menned.

- Mi történt veled?

- Elég különc gyerek voltam, mindenki kisdobos volt és úttörő, én egyik sem. Még gyermekkoromban kétszer volt részem gömbvillám-csapásban. Mindenki rosszul lett körülöttem, nekem nem volt semmi bajom. Tizennégy évesen volt egy halálközeli, testen kívüli élményem. Azután, amikor a fizikai világban tevékenykedtem, bármihez nyúltam, mindenben sikeres voltam, de másfél-két év után mindig azt éreztem, hogy ez nem az, amiért idejöttem. Olyankor csodálkoztak az emberek, hogy miért hagyok ott egy jól működő dolgot. Harminc éves korom körül azt éreztem, hogy szeretném végre megtalálni, amiért idejöttem, mert ha nem azt fogom csinálni, akkor értelmetlen az életem. Ahogy az emberek élnek: evés, ivás, szexualitás, alvás - az túl egyszerű, túl kevés ahhoz, hogy ennyi legyen az életem értelme.
Egyszer egy hirdetésben azt olvastam, hogy Sátoraljaújhelyen reiki tanfolyamot indítanak. Addig soha nem hallottam erről, nem tudtam, mit takar, de éreztem, hogy ott kell lennem. Másnap már ott voltam, és láttam, hogy valami működik, amit racionális ésszel nem tudok megmagyarázni. Megtapasztaltam, hogy létezik egy erő, ami a fizikai világot mozgatja. A legmagasabb szinteket is elvégeztem a reikiben. Utána elkezdtem angyalokkal foglalkozni... érdekes módon az is működött. Később a szellemvilág és a szellemgyógyászat felé vitt az érdeklődésem. Nagyon sok embert meggyógyítottam, de még mindig azt éreztem, hogy nem ezért jöttem ebbe a világba. Tudtam, hogy nem a gyógyszer, csak egy mankó vagyok.

- Hogyan lettél spirituális tanító?

- Bejártam a világot. Elmenten Indiába, ott éltem egy darabig, meglátogattam néhány gurut (mestert). Voltam Kínában egy idős professzornál, aki világszabadalmat kapott meridián gyógyászatért. Egyetemen tanítja az európai és a kínai orvoslást. Azt mondja, hogy 1500-2000 éve - amikor a sárga császárok felfedezték, hogy az emberi testet egy energiaháló szövi át - az egyszerű kínai emberek is alkalmazni tudták ezt a gyógymódot. Akkoriban megtanították az embereket egészségesen élni és önmagukat gyógyítani. Ő ezt a régi módszert találta meg. Azért kerestem fel, hogy megtanuljam tőle, hiszen a test fizikai részét is szerettem volna gyógyítani, nem csak a lelkit. Jelenleg a világon harmincheten oktathatjuk ezt. Azután elmentem Izraelbe, tanulmányoztam a keresztény és a zsidó misztikát.

- Voltam Ausztráliában az őslakosoktól a sámánizmusról tanulni, majd Új-Zélandra mentem a maruikhoz, de ott nem igazán találtam már élő sámánizmust. Ezután a Fiji-szigetek következett, ahol még vannak élő sámánok. Ott sokat tanultam, sőt sámán-avatásban is részesültem. Dél-Koreában a buddhizmus gyökereiben mélyedtem el.

- Ki patronálja ezeket a csodálatos utakat?

- Mindig saját magam patrónusa voltam. Nagyon sok magyarországi ,,bűvészkedő" spirituális mesterrel szemben én fölvállalom, hogy zöldség-gyümölcs felvásárlással foglalkozom, ami pénzt ezzel keresek, azt az utazásokra fordítom. Négy-öt hónapot dolgozom a fizikai világban, hét-nyolc hónapig pedig utazok és tanítok.

- Mikor érezted azt, hogy át kell adnod a tudást?

Mestereink: Villás Béla- Láttam, hogy nem tudok annyi embernek segíteni, mint amennyinek szeretnék. Tudtam, meg kell tanítanom az embereket, hogy ne legyenek betegek és megértetni velük, hogy miért lesznek azok. Ehhez pedig ,,ki kell mennem" a világba. Így kezdtem el előadásokat tartani. Nagyon sok embernek megváltozott az élete, mert találkozott velem. Később azt éreztem, hogy ugyan sok emberhez tudok szólni, de mégis csak egyedül vagyok. Elkezdtem tanítani. Van egy spirituális mesterképző kurzusunk a Zemplénben, Vágáshután. Már nagyon sok tanítványom van. Ők kezdik azt csinálni amit én, s így egyre több embernek tudunk segíteni.

- Aki ,,betéved" az ezoterikus klubba, mert mondjuk érzi, hogy el kell jönnie, mit kap abból a széles palettából, amit az ezoteria takar?

- Ami az ezoteriába tartozik, azt mind első kézből tanultam, a világ minden tájára elmentem a gyökereket keresni. Amikor bejönnek ide, érzem az emberek gondolatait, így azokra adok választ. Valakinek fáj a gyomra, egy másiknak gond van a házasságával, a harmadik álmatlanságban szenved... Az anyagi világban élő emberek szomorúságát és problémáit nagyon könnyű megszüntetni, és a vágyaikat megvalósítani. Nem olyan sok dolog aggasztja az embereket. Ha választ kapnak ezekre, akkor úgy érzik, hogy nagyon jó helyre érkeztek. Az előadás végén elmondom, hogy szívesen válaszolok a kérdéseikre, amire a legtöbben azt mondják: lett volna, de már megkaptuk rá a választ.

- Mit kell tenned, hogy igazán jól érezd magad?

- Nincs rá egyértelmű válasz, mindennek meg van a saját szépsége. Mindent szeretek és semmit nem utasítok el a létezésben. Ami elér engem, az soha nem véletlen. Szívesen vagyok a tanítványaim között. Nyolc hónapig minden nap valahol az országban előadást tartok. Hétvégeken pedig tanfolyamokat és kurzusokat. Emellett nagyon jól esik elvonulni egy-két napra valahová a hegyek közé.

- Elérkeztél a sorsfeladatodhoz, vagy van még távolabbi, nagyobb cél előtted?

- Egy spirituális úton haladó ember soha nem mondhatja azt, hogy célba ért. A fejlődés végtelen. Isten sem véges, ő a minden, a létezés. Általunk fejlődik, de mindig előttünk halad. A létezésnek az a csodája, hogy nincs vége. Vannak állomások az életünkben, ahol kicsit megállunk, de azok csak erőgyűjtő helyek.

- Mi a legfőbb tanítás?

- Az egész tanításom két princípiumon áll: szabadság és szeretet. Válj szabaddá! Ezt csak úgy érheted el, hogy mindenkit elengedsz, akit eddig kötve tartottál. A szabadságod akkor veszíted el, amikor bárkit korlátozol az övében. Ha szabaddá váltál, akkor fogsz tudni igazán szeretni. A következő szabály, hogy soha ne tégy mással olyat, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek.

- Ha szabad vagyok és tudok igazán szeretni, az csodálatos. De attól még itt ebben a világban kell élnem és fejlődnöm.

- Biztosan tapasztaltad már, hogy a világot nem lehet megváltoztatni. Célszerű lenne nekünk megváltozni. Ez pedig úgy történhet, hogy elfogadjuk a világot olyannak amilyen. Minél több dolgot tudunk elfogadni a világból úgy ahogy van, annál szebb lesz az életünk. Az emberek minden problémájának az oka az ellenállás.

- Hogy látod Magyarország jövőjét?

- Pár hónappal ezelőtt néhányan összejöttünk és megnéztük, mi várható. Azt láttuk, hogy lesz egy kis nehézség az elkövetkező másfél-két évben. Úgy négy év múlva fogják az emberek igazán érezni annak az áldását, hogy egy nagy közösségbe tartozunk. Azt vallom, hogy az emberiség egy hatalmas családként él. Éppen ezért ne szabjanak nekünk korlátokat a határok, a politikai rendszerek, a nacionalitás. Nincs olyan, hogy magyar, szlovák, román... mindannyian testvérek vagyunk.- Baj az, ha valaki meghatódik a magyar himnusztól, és könnybe lábad a szeme, ha Trianonra gondol, pedig akkor még nem is élt... mert egyszerűen magyarnak érzi magát?- Ez nem baj. Az ilyen embernek ebben az életében ezt kell megélnie és megtapasztalnia. Regressziós hypnózissal vissza lehet vinni bárkit az előző életébe. Az a tapasztalat, hogy nagyon sok ember, aki ma a ,,legnagyobb magyar", nincs kizárva, hogy zsidó ember volt előző életében. Az, hogy valaki minek születik, egy dolog. A lélek nem nacionalista. Én is szeretek ezen a földön élni, nagyon szeretem a Republic együttest és a nótáikat. ,,Ezt a Földet választottam, ezt a napot én akartam!" - éneklik. Soha nem mennék el innen.

- Mit üzensz a magyar embereknek?

- Egy katolikus paptól hallottam egyszer egy csodálatos hasonlatot: ha egy szakajtó almába beteszünk egy rothadt almát, akkor két hét múlva rothadt lesz az összes. De ő hiszi azt, hogy egyszer eljön az a világ, amikor egy szakajtó rothadt almába beteszünk egy egészségeset, és két hét múlva mind egészséges lesz. Azt üzenem az embereknek, hogy ne adják fel, higgyenek abban, hogy létezik egy mindent irányító csodálatos lény. A mi világunk Istennek nevezi -, én úgy nevezem, hogy Létezés. Ő mindannyiunkat igazán szeret, mi benne létezünk, mindannyian fontosak vagyunk neki.

- Hogyan látod a Föld helyzetét?

- Katasztrofálisnak. Minden héten egyszer a szellemi iskolánkban végzünk egy programot a tanítványaimmal. Célja, a Föld spirituális gyógyítása. Hiszem, hogy ezzel nem csak mi foglalkozunk, hanem még nagyon sok jó szándékú ember a világon, akiknek fontos bolygónk jövője.
Nem szeretem a mester szót. - mondja Villás Béla. - Ha valaki így szólít meg, mindig azt mondom: Béla a nevem. Nem mester, a testvéred vagyok. Lehet, hogy egy lépcsővel előrébb járok, de mindketten ugyanazon a lépcsőn haladunk. A célom az, hogy minden embernek segítsek e lépések megtételében. És amennyivel én messzebbre látok, azt mind megosztom veletek. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Villás Béla előadásai  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2077
  • e Hét: 8147
  • e Hónap: 55218
  • e Év: 2083426
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.