Belépés
bozsanyinemanyi.blog.xfree.hu
Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz. /Charles Dickens/ Erzsébet. Erzsébet.
1951.03.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
...egy ölelést!
  2017-09-14 20:24:33, csütörtök
 
  Sose sajnálj adni egy ölelést!
Ne sajnálj szólni egy kedves szót!
Ne sajnáld kimutatni a szeretetedet!
És ne sajnáld senkitől az idődet!
Ha mindent csak tartogatsz, halogatsz, de nem adsz,
előbb-utóbb magadra maradsz. És akkor már nem adhatsz...
Addig adj, amíg van kinek és van miből, hogy aztán mindenkinek szép és felejthetetlen emlékei legyenek az életről.
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok...
  2017-05-20 00:17:02, szombat
 
  Csak öt dolgot tegyél ma meg: szeresd magad, szeress másokat, élvezd az életet, tudj örülni és boldog lenni! Hiszen minden nap egy ajándék és minden napnak meg van a maga csodája, csak észre kell venned. Mert az élet örömei a mindennapjainkban rejlenek, s apró dolgokból tevődnek össze, mindeközben hitet adnak, és örökké veled maradnak. Csak öt dolog, s jobbá teszed a sorsod.
/Lippai Marianna/Fogadj el mindenkit! Úgy ahogy van...
A sérült, beteg embert is, mert ember ő is.
Nem egy másik bolygóról érkezett, hanem veled együtt
ő is erre a földre született.
Hidd el: a helyzetük nekik sem öröm, de ha szeretettel
viszonyulsz hozzájuk, az külön öröm.
Mindent tudnak, amit te. Ne gondold, hogy nem.
Esznek, isznak, olvasnak, írnak, tanulnak, sétálnak, kirándulnak, mosolyognak, barátokkal találkoznak, s mint oly sokan közülünk,
ők is néha a tükör előtt pózolnak.
Nem azt kérik, hogy sajnáld őket, hanem, hogy emberként kezeld és lásd őket. Olyan embereknek, akik tudnak szeretni, nagyokat nevetni és szívből ölelni.
De tudják azt is mi az a fájdalom, hisz olykor legördül egy-egy könnycsepp az arcukon. Sokkal többször, mint neked,
mert nem élhetnek teljes életet.
De te teljessé teheted, csak adj nekik egy kis szeretetet.
Adhatsz nagyot is, vagy amennyi van, a lényeg, hogy fogadj el mindenkit, úgy ahogy van.
/Lippai Marianna/
forrás: ÉLETKEdv

Angyalok vannak.
Tudtad? Mindig is léteztek.
Észrevétlenül téged is körülvesznek. Óvnak, védenek és a szolgálatodra mindenkor készek. Bár láthatatlanul, de mindent a legnagyobb szeretettel tesznek. Mert szeretnek.
Ők csak szeretni tudnak. "
/Lippai Marianna/Rohanunk... De vajon hova?

Senki nem tudja rá a választ. Mégis mindannyian csak rohanunk. Hajtunk, pörgünk, sietünk, szaladunk, futunk, vagyis mást se csinálunk, csak tényleg folyamatosan rohanunk. Rohanás közben pedig jól elmúlik az életünk. Úgy, hogy mindeközben nincs időnk figyelni. Semmire és senkire. Rohanás közben azonban nem is látunk. Semmit és senkit. Sőt, a rohanástól egy idő után érzéketlenek leszünk. Mindennel és mindenkivel. De a rohanás kiöli belőlünk az érzelmeket is. Pedig ha az kihal a lelkünkből, akkor jön az, hogy akit nem szeretnénk, az is távozni fog az életünkből. Mert nem figyeltünk rá eléggé. Hiszen csak rohantunk. A nagy rohanásban már nem érintjük meg a társunkat, nem öleljük meg őt, nem látjuk meg rajta vagy éppen benne a szépet, nem kérdezzük meg, ,,hogy van", és már-már azt sem tudjuk valójában, hogy ki ő és mi van vele. Elmúlik a legszebb érzés, ami két ember között csak létezhet, az összetartozás. Ezt váltja fel a rohanás. A rohanástól mennek tönkre kapcsolatok. A rohanástól múlnak el szerelmek. A rohanástól kallódik el a gyermekünk is. Majd aztán a rohanástól végül megbetegszik a lelkünk, a lelkünkkel együtt pedig a testünk. Hogy mi a megoldás? A lassítás. És az egymásra koncentrálás. Hogy figyeljünk oda jobban a szeretteinkre és az életünkre! Hiszen, mit ér a rohanás, ha közben minden széthullik körülöttünk? Ér annyit a rohanás, hogy közben meg elveszítjük azt az embert, akit a legjobban szeret(t)ünk? Mit ér a rohanás, ha közben a gyermekünk eltávolodik tőlünk, netán kisiklik az élete, csak mert a rohanástól nem tudtunk rá elegendő időt fordítani? Szóval, rohanunk a nagy büdös semmiért, ahelyett, hogy míg nem késő, lassítanánk, hálásak lennénk az életért, az életünkért, és, hogy velünk lehetnek a szeretteink, azért.
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2017-03-14 23:02:40, kedd
 
  A születésnapod valójában nem a születésedről szól,hanem az életedről.Nem azt ünneplik ilyenkor a szeretteid,hogy megszülettél,hanem ,hogy élsz! Nem annak örülnek,hogy a világra jöttél. Hanem annak,hogy ma is velük lehettél! Nem az érdekli őket,hogy hány gyertya van a tortádon,hanem,hogy ma is mosoly volt az arcodon! És hidd el nem az a lényeg nekik,hogy mi volt eddig az életedben,ha nem az ,hogy amíg élsz, mindig boldogság legyen a lelkedben!
/Lippai Marianna/Tudod, mi kell egy embernek, ha szomorú? Hogy meghallgassák, hogy megértsék, hogy átöleljék, hogy mellé bújjanak, hogy kézen fogják, hogy vigasztalják, hogy támaszt kapjon, hogy figyeljenek rá, hogy megsimogassák, és hogy szeressék őt, még szomorúan is. Így figyelj hát oda egy szomorú emberre, hiszen lehet, hogy te leszel az, aki erőt és lelket öntesz bele egy életre.
/Lippai Marianna/"A mindennapok legszebb és leghálásabb pillanatai a reggelek. Azok a reggelek, amikben ott vannak a szíved dobbanásai, a megszámlálhatatlan lélegzetvételeid, a kezeid, lábaid mozgékonysága, az élet eléd tárt látványa, ha kinyitod a szemed, s a csodálatos elméd, amivel átgondolhatod az előtted álló napot, azt a napot, ami neked adatott. Látod? Ez ismét a te napod. Istennek mára ez a terve, neked pedig csak annyi, hogy élj vele és élj benne... "
/Lippai Marianna/

Amikor átöleled a gyermekedet, olyankor egy pillanatra neki adod a lelkedet. Bár a lelkeddel együtt - szíved szerint - szinte odaadnád mindenedet, ezzel mégis azt adod neki, ami a legértékesebb: a szeretetedet. Igazán boldoggá őt ugyanis csak ezzel teheted. A világ összes kincsét is megveheted, de tudd, hogy semminek nem fog úgy örülni, mint neked. Add hát át neki mindig egy kis időre a lelkedet, hogy ezzel is érezze az örökkévalóságig tartó kötődésedet.
/Lippai Marianna/"Ne azok miatt bánkódj, akik nem keresnek téged!
Inkább azokra figyelj és azoknak örülj, akik keresnek.
Mert szeretnek.
Tőlük szép az élet!"
/Lippai Marianna/"Olyan jó lenne, ha ismét divat lenne az igazi élet. Mármint az, hogy ismét igaziból tudnánk szeretni, igaziból járnánk össze, igaziból mosolyognánk egymásra, igaziból adnánk egymásnak ölelést, igaziból örülnénk egymásnak, igaziból néznénk egymás szemébe, igaziból fognánk meg a segítségre szorulók kezét, és igaziból éreznénk a másik ember lelkét. Szóval jó lenne, ha újra igazi hús-vér emberek módjára élnénk, nem pedig lélektelenül, arc nélkül, élettelenül. és szeretet nélkül."
/Lippai Marianna/

"Amikor magad mellett érzed az unokádat, akkor érzed igazán a boldogságodat. Egy olyan boldogságérzést, melyet csak az unokád jelenléte adhat. Hiszen ha őt magad mellett tudhatod, szinte minden gondodat, bajodat elhagyod. Szépnek látod a világot, és az egész életet, hisz a gyermeked, az unokádon keresztül adott ismét az életednek értelmet. Tőle indul jól a reggel, s a tudattól, hogy ő van, este nyugodtan fekszel. Mindent vele, és semmit nélküle! Mióta ő van, már csak így gondolsz az életre. Arra az életre, amit az unokád hozott a lelkedre, azzal a céllal, hogy azt ismét megszépítse, és újból életre keltse, ezzel is áldást hozva a családi szeretetre."
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..idézet..
  2017-01-13 17:07:18, péntek
 
  ,,Légy hálás ma is földi életedért,
s benne mindenért és mindenkiért. A szeretteidért...
Adj hálát az órákért, a percekért és azokért a pillanatokért,
amikor azokkal lehetsz, akiket nagyon szeretsz..."
/Lippai Marianna/Indítsd boldogan a reggeledet! Öltöztesd ünneplőbe a lelkedet és fedd be hálával a szívedet, hiszen öröm ez a nap neked! Annak öröme, hogy élhetsz! Mindent ismét megélhetsz, átélhetsz, megtehetsz, és megállás nélkül szerethetsz. Becsüld hát meg, hogy te még érezheted az életet, és, hogy ajándékba kaptál még egy napot! Hiszen van, aki bár nagyon szerette volna, mégsem láthatta ma már a felkelő napot.
/Lippai Marianna/Csak öt dolgot tegyél ma meg: szeresd magad, szeress másokat, élvezd az életet, tudj örülni és boldog lenni! Hiszen minden nap egy ajándék és minden napnak meg van a maga csodája, csak észre kell venned. Mert az élet örömei a mindennapjainkban rejlenek, s apró dolgokból tevődnek össze, mindeközben hitet adnak, és örökké veled maradnak. Csak öt dolog, s jobbá teszed a sorsod.
/Lippai Marianna/Ma is meg kell tenned egy pár lépést az utadon! A haladás azonban senki máson nem múlik, csak is megint rajtad és a benned lévő akaratodon. Légy hát bátor és merész, és ne változtass a célodon, hiszen csak így lesz a nap végén korona a napodon!
/Lippai Marianna/Mindenki okkal érkezik az életedbe és okkal távozik. Oka van annak, ha megismersz egy embert és ő téged. Hoz neked valami olyat, amit eddig még senkitől nem kaptál. Megtanít arra, amire még soha senki. Megmutatja azt, amit talán sosem láttál még. Ad valamit magából, amiről eddig nem is tudtad, hogy emberben létezik ilyen. Pedig létezik. És csak neked hozta, neked adja, neked nyújtja, neked szánta. Addig marad, míg át nem adta neked, s te el nem veszed. Amikor ezt megteszed, ő már nem marad ott veled, hisz ennyi dolga volt csak melletted. Ő megy, de jön helyette más, akitől érkezik aztán egy újabb tanítás. Nincs ember a földön ki ne élné meg mindkét érzést, ezzel is teljesítve a rászabott küldetést.
/Lippai Marianna/Ha valakit meg akarsz vigasztalni szomorúságában, fájdalmában és bánatában, csak egy dolgot tégy: hallgasd őt meg, öleld át és mondd azt neki, hogy szereted. Hidd el, a legjobbat ezzel teheted. Mert nem tudhatod mit élhetett meg, és mi az, ami a lelkében végbemehetett.Hiszen te csak az embert ismerheted, a keresztjének súlyát még csak el sem képzelheted, mert nem te cipeled.
Ezért hát csak azt teheted, hogy felé nyújtod segítő kezedet, s megadod neki a legtöbb szeretetet.
/Lippai Marianna/Anya! Ne légy szomorú, hisz én mindig itt leszek veled! Bár már nem látod a testemet, Isten meghagyta neked a lelkemet. Ha lehunyod a szemedet és körülötted minden elcsendesedett, akár meg is érezheted. Tudd, hogy én mindig ott leszek melletted. De ne sírj sokat kérlek, hisz nem könnyekből áll az élet! Azt szeretem, ha mosolyogsz, és mint a nap úgy ragyogsz. Fénylő napsugár legyél nekem, mert a fényedtől boldog a lelkem! Én jól vagyok itt a mennyben, hisz Isten mellett vagyok szeretetben. Barátaim is vannak és számukra én is az vagyok. Ők nem mások, mint az angyalok. Egyszer majd megismered őket. Egyszer. De nem most. Ennek az ideje számodra még nem jött el, hisz neked még élned kell. Menni tovább az utadon. Nélkülem, de mégis velem, mert kísér majd a lelkem. Sosem hagylak magadra. Szíved fájdalmát ez vigasztalja. És a szeretetem, amivel az édesanyámat láthatatlanul körülölelhetem. Mert a szeretet örök és nem múlik el soha, még akkor sem, ha az embert az Isten magához szólította...
/Lippai MArianna/"Boldog az lesz, aki az is akar lenni. Mert nem kifogást keres, hanem eldönti. A fejébe, szívébe, lelkébe veszi, hogy az lesz. Bármi történjen is. Nem okol másokat, nem hibáztat, és nem kesereg. Hisz a szeme előtt csak is a boldogság érzése lebeg. Minél erősebben hiszi, hogy ez jár neki, annál jobban tudja is, hogy ezt megérdemli. Mert mer benne mélyen hinni és tudja, hogy a boldogságot megélni kell és nem kergetni. Ugyanis aki hisz, az mer. Mer azzá lenni, ami szeretne lenni. Boldog. A hite teszi merésszé, a merészsége pedig boldoggá. Mert akarta. Nagyon. Mindennél jobban. Azért, hogy élhessen a boldogtól még boldogabban..."
/Lippai Marianna/" Amit lát a szemed, olyan hangulatban lesz a lelked.
Keress hát magad körül ma is minél több földi csodát,
hogy a benned lévő lélek jól érezhesse magát! "
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok..
  2016-12-01 23:55:07, csütörtök
 
  Jó házasságban élni annyit jelent, hogy két ember jól érzi magát abban, amit közösen választottak. Nem egymás nélkül, hanem egymással akarnak élni. Nem egymás ellen, hanem egymásért akarnak tenni. Nem egymást birtokolják, hanem a legnagyobb bizalommal egymást szabadon hagyják. Nem egymást megváltoztatva, hanem egymást elfogadva élnek. Nem egymásnak háttal, hanem mindig egymás szívével szemben állnak. Nem csak egymás mellett élnek, hanem egymással. Nem egymást becsmérlik, hanem egymást szeretve tisztelik. Nem egymás lelkébe gázolnak, hanem kölcsönösen lelket ápolnak. Együtt élnek. De nem egymást cserbenhagyva, hanem egymást mindenben támogatva. Jó házasságban élni tehát annyit jelent, hogy két ember jól érzi magát abban, amit közösen választottak, és amiben sosem szeretnék a másikat boldogtalannak látni, csak is boldognak!
/Lippai Marianna/
www.eletkedv.comForrás: Internet
,,Mint ahogy reggel, úgy este is kulcsold össze egy kis időre a kezed, enyhén hajtsd le a fejed és imádkozz egyet. Adj hálát mindenért, mindenkiért és mindazért, ami ma veled történt. Tudd, hogy minden érted van és nem ellened, hisz Isten mindig ott áll melletted és soha nem engedi el a kezedet..." /Lippai Marianna/,,Lelkesítsd a gyermekedet, ahogy csak lehet, és ahogy csak tudod. Ez a te feladatod. Mert tőled függ a jövője, attól, hogy miként bánsz vele, miket mondasz neki és mire tanítod. Figyelj a szavaidra, amiket neki szánsz. Dicsérő szavak legyen ezek, mert a bántóak bizony lelki sebeket ejtenek, s nem biztos, hogy később jóváteheted. Ezért ne tedd! Inkább bíztasd, támogasd és mond neki, hogy ő a legjobb, s büszke vagy arra amilyen. Mert olyan amilyen. És akármilyen is neked, a te gyermeked. Nincs más dolgod, mint elfogadni őt úgy, ahogy van, s adj neki annyi szeretetet, amennyi csak benned van..." /Lippai Marianna/A mindennapok legszebb és leghálásabb pillanatai a reggelek
Azok a reggelek, amikben ott vannak a szíved dobbanásai,
a megszámlálhatatlan lélegzetvételeid, a kezeid, lábaid mozgékonysága,
az élet eléd tárt látványa, ha kinyitod a szemed, s a csodálatos elméd,
amivel átgondolhatod az előtted álló napot, azt a napot, ami neked adatott.
Látod? Ez ismét a te napod. Istennek mára ez a terve, neked pedig csak annyi,
hogy élj vele és élj benne... /Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2016-03-28 21:22:12, hétfő
 
  Amikor átöleled a gyermekedet, olyankor egy pillanatra neki adod a lelkedet. Bár a lelkeddel együtt - szíved szerint - szinte odaadnád mindenedet, ezzel mégis azt adod neki, ami a legértékesebb: a szeretetedet. Igazán boldoggá őt ugyanis csak ezzel teheted. A világ összes kincsét is megveheted, de tudd, hogy semminek nem fog úgy örülni, mint neked. Add hát át neki mindig egy kis időre a lelkedet, hogy ezzel is érezze az örökkévalóságig tartó kötődésedet.
/Lippai Marianna/"Csak egy kéz van, amely ha átölel, semmihez sem hasonlítható érzés önt el. Csak egy kéz van, mely, ha a nyakadat körülfonja, ezzel együtt a szívét is odaadja. Csak ez a kéz képes úgy ölelni, hogy közben képes vagy az ő lelkét érezni. Csak ez a kéz van, ami ha átkarol, ennek érzése a lelkedig hatol. S csak ez a kéz képes a szavak nélküli szeretetre, azaz a kezei általi szeretetteljes érintésre. Ez a kéz pedig nem más, mint a gyermeked keze, melyet, míg élsz a bőrödön és a szívedben érzel majd örökre"
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..idézet..
  2016-02-01 13:22:30, hétfő
 
  "Tekintetedet este, ha az ég felé fordítod, a holdat és tán az összes csillagot is megláthatod. De ha akarod, a te különleges csillagodat is megpillanthatod. Mert ez a csillag mindközül a legfényesebben és csak Neked ragyog. Tündöklése nem más, mint a távolból küldött szeretete, hogy ki lentről figyelő őt, soha el ne feledje..."
Lippai Marianna"Boldog az lesz, aki az is akar lenni. Mert nem kifogást keres, hanem eldönti. A fejébe, szívébe, lelkébe veszi, hogy az lesz. Bármi történjen is. Nem okol másokat, nem hibáztat, és nem kesereg. Hisz a szeme előtt csak is a boldogság érzése lebeg. Minél erősebben hiszi, hogy ez jár neki, annál jobban tudja is, hogy ezt megérdemli. Mert mer benne mélyen hinni és tudja, hogy a boldogságot megélni kell és nem kergetni. Ugyanis aki hisz, az mer. Mer azzá lenni, ami szeretne lenni. Boldog. A hite teszi merésszé, a merészsége pedig boldoggá. Mert akarta. Nagyon. Mindennél jobban. Azért, hogy élhessen a boldogtól még boldogabban..."
Lippai Marianna"Ma sem az a fontos, hogy van-e értelme az életednek, hanem, hogy minden jót megadj a lelkednek. Hiszen ha a legjobbat adod a lelkednek, már nem is lesz kérdés, hogy van-e értelme az életednek."
Lippai MariannaGyújts egy gyertyát azért, aki már nem lehet veled.
Hisz már csak ennyi a legtöbb, amit a szíved megtehet.
Mert nem maradt más utána, csak a néma csend és az emlékezet.
Bár emlékezni bárhogy lehet.
Lehet fájdalmasan és szívszorítóan, de lehet mosolyogva és boldogan.
Te döntöd el, hogyan emlékezel.
Nincs az az ember, aki megmondhatná, hogyan kell.
Nincs és nem is lehet, mert csak te tudod, hogy mit érez a lelked.
Hát tedd azt, ami a legjobb neked!
Gyertyát bármikor gyújthatsz azért,
kit a szíved még most is nagyon szeret,
hisz nem időhöz és helyhez kötött az emlékezet.
Ezt bárhol, bármennyiszer megteheted,
mert ő mindenhol és mindannyiszor ott lesz veled.
/Lippai Marianna/Hálás vagyok az életemért és ezzel együtt a mai napomért. Köszönöm, hogy létezhetek és, hogy ma ismét mindent érezhetek. Az esőt, a szelet, s a napfény nyújtotta meleget, ami szinte simogatja a bőrömet. Nekem ez okoz ma örömet. Nem is járhat érte más, csak hála és köszönet, és közben boldog vagyok attól, hogy nekem legalább ma még részemül juthatott az élet.
/Lippai Marianna/ 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..gondolatok...
  2016-01-27 22:50:08, szerda
 
  "Ne hurcolj magaddal régi sérelmeket. Csak tönkreteszed és megkeseríted vele az életedet. Nem azért kapta a lelked, hogy ezt kell cipelned. Csak úgy kapta, pedig nem is volt alapja. De te mégis cipeled, szinte hűségesen viszed. Ne tedd! Magadra se vedd! Hisz ha önmagadat jól ismered, tudod, hogy ez nem a tied. Ezért kell hát elengedned. S ha sikerül ezt megtenned, akkor bocsájt meg a lelked. Mert a megbocsátás nem más, mint lelki felszabadulás és egy békés, élhető boldogulás."
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
..szép gondolat...
  2015-11-26 21:30:17, csütörtök
 
  Hiszen nem a korod számít, hanem az, hogy mit gondolsz magadról és, hogy hogyan gondolsz magadra, no meg az életedre.
Hát, hajrá! Légy boldogan kortalan!
/Lippai Marianna/


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
Szép gondolatok
  2015-10-08 09:36:56, csütörtök
 
  Eljön az az idő, amikor viszonoznod kell azt, amit neked nyújtott egykor az édesanyád. Eljön majd az az idő, amikor nem is kell mást tenned, csak őt szeretned. S ezzel együtt neki adni a jelenléted, a kedves ölelésed, az iránta érzett hálával teli szíved, a neki szánt nevetésed, a vele kapcsolatos összes jóérzésed, a gyermeki kedvességed, és amit tőle megtanultál, a türelmed. Nem kell hát mást tenned, csak szeretned, és amennyiszer csak lehet, ráirányítani a figyelmed. Nem tudhatod, hogy meddig lesz veled. Így hát, most kell ezeket megtenned! Később ugyanis már nem lesz erre lehetőséged. Most viszont még ott van melletted, és te mellette, s már mást nem is szeretne, csak, hogy ameddig még lehet, légy az ő szeretett gyermeke
Lippai Marianna


 
 
0 komment , kategória:  Lippai Marianna..gondolatai  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1280 db bejegyzés
Összes: 14123 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 440
  • e Hét: 1473
  • e Hónap: 8610
  • e Év: 857112
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.