Belépés
skorpiolilike.blog.xfree.hu
"A szeretet és a bizalom elválaszthatatlanok! Egyik sem létezik a másik nélkül." P Marika
2016.01.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
GESZTENYÉS-MASCARPONÉS szelet
  2018-03-29 11:27:01, csütörtök
 
 



HOZZÁVALÓK
A tésztához:
4 db tojás
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
12,5 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
1 mk sütőpor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:
15 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
pár kanál savanykás lekvár

A tetejére:
15-20 dkg rumos gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A tésztához keverőtálba tesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverjük, hogy legalább háromszoros mennyiséget kapjunk. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadjuk a forró vizet. Még pár percig így keverjük tovább. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk, majd rákanalazzuk a darált diót és a mézes fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról, majd rácsra
tesszük, és teljesen kihűtjük.
A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (habtejszínhez habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab).
A teljesen kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, majd az egyik lapot megkenjük savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenjük a mascarponés-habos krémet.
A krém tetejére ráreszeljük a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét
csorgatunk (én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére).
Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeleteljük.






 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Sárgatúró készítése...
  2018-03-29 11:22:37, csütörtök
 
  Ha már tervezed a húsvéti menüt, a sárgatúrót véletlenül se hagyd ki,
tökéletesen illik a füstölt sonkához és a kalácshoz.

Számos családban sárgatúró nélkül elképzelhetetlen a húsvét.
Régen nagypénteken készítették, hogy jól összeérjen vasárnapra.
Egyes helyeken citromhéjjal, fahéjjal és szegfűszeggel is ízesítik
a különleges édességet. Nagyon egyszerű, és a hűtőben napokig eláll.

Hozzávalók:
1 l tej
15 dkg cukor
10 db tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás
cukormazsola

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A tejet tedd fel főni egy vízzel kiöblített lábosba, majd rakd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót is.
Míg melegszik, a tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverővel kicsit keverd össze. Amikor a tej
elkezd forrni, óvatosan öntsd bele a tojásokat. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergesd,
közben szórd hozzá a mazsolát is. Addig hagyd a tűzön, míg jól összeáll, és a savó kicsapódik.

Szedd szűrőbe, majd csepegtesd le jól két-három óra alatt. Közben szépen felveszi a szűrő
formáját. Borítsd egy tálra, rakd a hűtőbe, és pihentesd legalább fél napig. Díszítsd tetszés
szerint, hidegen szépen tudod szeletelni.

 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Háromízű pudingos szelet sütésnélkül
  2018-03-29 10:47:11, csütörtök
 
 



Hozzávalók:
1 kg szögletes keksz
1.2 liter tej
1 csomag banán puding (vagy tetszés szerint)
1 csomag vanília puding (vagy tetszés szerint)
1 csomag karamella puding (vagy tetszés szerint)
120 g kristály cukor

Tetejére:
200 ml tejszín
vagy csokoládámáz

Főzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor).
A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk
egy újabb sor kekszet. Erre kerül a karamell puding. Ismét 1 sor keksz, majd a vanília puding.
A tetejére keksz kerül.. Tedd a hűtőszekrényben legalább 4 órára. ( Ha csokimázzal készítjük
most kell a mázat a tetejére kenni és úgy tenni a hűtőbe.)
Fogyasztás előtt tegyük a tetejére a felvert tejszínt, és vastagon szórjuk meg csokiforgáccsal
vagy csokidarával.


Hozzávalók:

KAKAÓS MÁZHOZ
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál forró víz
Extra tipp: ha szeretjük az intenzívebb vaníliás ízt, tegyünk a krémbe 2 zacskó vaníliás cukrot.

TEJSZÍNES, CSOKIS MÁZ:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
2 csepp olaj



 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Hartyáni krémes
  2018-03-23 17:47:45, péntek
 
 



Tészta:

25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
1/2 dl tej


Krém:

4 dl tej
4 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
20 dkg vaj
20 db babapiskóta
1/2 dl rum
2 dl habtejszín
1 habfixáló


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztából két cipót formázunk, majd lisztezett
deszkán, egyenként, tepsi méretűre nyújtjuk. Egy 30×30 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos
sütőpapírt vágunk, majd egyenként, 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat, a 180 °C-ra
előmelegített sütőben.

Krém:
A lisztet, a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük, közepes lángon felfőzzük,
majd kihűtjük, és a vajjal kihabosítjuk a főzött krémet. A tejszínt kemény habbá verjük,
majd a kihűlt krémmel, és a habfixálóval együtt krémesre keverjük.
Egy tálcára tesszük az egyik kihűlt lapot, és a fele krémet rásimítjuk, majd kirakjuk
babapiskótával, majd egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal (vagy rum aromával) lekenjük.
Következik a krém másik fele, amit elsimítunk a babapiskótákon, majd befedjük a másik
tésztalappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.


Forrás: webcukraszda
 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Üdítős - pudingos süti
  2018-03-23 17:43:52, péntek
 
 



A tésztához:

5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 evőkanál kakaópor
A pudinghoz:

2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:



4 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is. Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a kakaóport, és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.

A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt, és hagyjuk kihűlni. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalhatjuk.



Forrás: webcukraszda
 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Mézes tejfölös, pudingos szelet
  2018-03-23 17:40:36, péntek
 
 



Könnyen elkészíthető, olcsó és nagyon finom sütit ajánlok az ünnepekre. A lapokat már
megsüthetjük pár nappal előbb, de egy éjszakát mindenképp pihentetni kell, hogy
összepuhuljon a krémmel.

Tésztához:

5 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 tojás
18 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor

A hozzávalókat gőz felett összemelegíteni.

45 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj - elhagyható
csipet só
Krémhez:

3 csomag vanília ízű pudingpor
1 evőkanál liszt
6 dl zsíros tej
3 dl 20 % - os tejföl

És még:

20 dkg vaj
18 dkg porcukor

Majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és
hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom gombócot alá - fölé lisztezve, kb 20 x 30 - as lappá kinyújtani és vajazott, lisztezett tepsi hátán előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 10 perc alatt megsütni. A lapokat kihűteni.

A krémhez a 1, 5 dl tejben simára keverni a pudingport és a lisztet, a többi tejet felforralni,
majd hozzáönteni a pudingos tejet és sűrű krémmé főzni. Még forrón hozzákeverni a tejfölt és párszor megkeverve kihűteni. A vajat a cukorral habosra kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt
pudingot és simára keverni. A krémet kétfelé venni és megtölteni a lapokat. Egy éjszakát hideg helyen pihentetni, majd a tetejét megszórni porcukorral és tetszés szerint szeletelni.



 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Sütés nélküli hamis mirinda szelet
  2018-03-23 15:52:53, péntek
 
  Hozzávalók

50 dkg háztartási keksz
70 dkg tejföl
4 evőkanál cukor + 2-3 evőkanál a pudingba
2 vaníliás cukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítőital (Mirinda vagy Fanta)

Elkészítés
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
A tepsibe lerakunk egy sor háztartási kekszet és rásimítjuk a krém felét.
Újabb réteg keksz következik, majd a maradék krém.
Keksszel fejezzük be a rétegezést.
Egy kevés üdítőben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd a többi üdítőt is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Azonnal a kekszre simítjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.











 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS lepény...
  2018-03-23 13:15:15, péntek
 
  A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

HOZZÁVALÓK:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.


ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával,
majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk
meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát.

Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten
15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával.

A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk, Tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.















 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Nagyon finom desszert...
  2018-03-23 12:36:44, péntek
 
  KÁVÉBA MÁRTJA A HÁZTARTÁSI KEKSZET, MAJD EGY POHÁR ALJÁRA RAKJA.
EZ A RECEPT MÉG A TIRAMISUT IS LEPIPÁLJA!
Aki a tiramisut szereti, az ezt a habkönnyű pohárdesszertet imádni fogja. Teljesen elolvadtunk tőle.
Jó hír az idővel párbajozóknak, hogy gyorsan elkészül!


HOZZÁVALÓK:
200 gramm keksz
200 gramm alacsony zsírtartalmú túró
100 gramm tejszín
50 gramm cukor
1 teáskanál kávé
vanília
kakaó

ELKÉSZÍTÉS:
1.Turmixoljuk össze a cukrot, a tejfölt, a túrót, és a vaníliát. Készítsük el a kávét.

2.Mártogassuk meg mindenik kekszet a kávéban, majd rétegezzük egy-egy nagyobb üvegpohár aljába. Mindegyik réteg kekszre kenjünk egy adag krémet, majd ismét egy réteg keksz jön. Ebből a mennyiségből 2 nagyobb, vagy 3 kisebb adag jön ki.

3.A legfelső réteg krém legyen, majd egy teaszűrő segítségével szórjuk meg kakaóval. Ha van időnk, és türelmünk egy éjszakára tároljuk a desszertet a hűtőben, hanem egy fél óra is elég lesz.
Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: tudasfaja.com




 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
  2018-03-18 17:03:15, vasárnap
 
 

Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
A zserbó eredeti receptje Gerbaud Emil svájci származású, ám 1884-ben Kugler Henrik
hívására Budapesten letelepedett cukrász nevéhez fűződik.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
Kb. 1 dl tejföl
60 dkg sárgabaracklekvár
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg étcsokoládé
1 diónyi vaj

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük el a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal és adjuk hozzá a porcukrot, tojást, és annyi tejfölt, amitől lágy, de ruganyos lesz a tészta. Osszuk négy részre, és pihentessük 20 percig.
Az egyik adag tésztából nyújtsunk 25x35 centiméteres téglalapot, majd helyezzük ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a lekvár egyharmadával, majd szórjuk meg a porcukorral elkevert dió harmadával.
Hasonlóképpen helyezzük a második réteg tésztát és tölteléket az első tetejére, majd ismételjük ezt még egyszer. A sütemény tetejére kerül a negyedik réteg tészta, amelyet szurkáljunk meg alaposan villával. Süssük a süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

Amint elkészült, vegyük ki a sütőből, majd – miután hagytuk egy kicsit pihenni – egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, és vegyük le róla a sütőpapírt. Ezután várjunk, míg teljesen kihűl.
A csokoládés máz elkészítéséhez olvasszuk fel a csokoládét, és adjunk hozzá egy diónyi vajat is. A mázat csorgassuk a kihűlt zserbóra, majd simítsuk el egyenletesen egy spatulával. Hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni a csokit, majd szeleteljük fel a süteményt.




 
 
0 komment , kategória:  Süsünk- főzzünk ( receptek)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2185 db bejegyzés
Összes: 54935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 766
  • e Hét: 1859
  • e Hónap: 48146
  • e Év: 1083923
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.