Regisztráció  Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
palacsinta recept
  2015-08-06 22:24:21, csütörtök
 
  palacsinta

20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
2 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
3/4 dl olaj

Elkészítés

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Almaecetes fogyókúra
  2015-04-07 19:36:53, kedd
 
  Az almaecet

a világon szinte elsőként hódított a fogyókúrázók körében,
már az 1950-es években ismerték és alkalmazták csodálatos gyógyító erejét.

almaecet-dieta

Dr. DC Jarvis Vermont 1950-ben megjelent könyvében arról számol be,
hogy az almaecet segít megakadályozni a testzsír kialakulását, és csökkenti a koleszterinszintet.

Miért fogyunk az almaecettől?

Számos olyan anyagot tartalmaz, melyek hatékonyan megakadályozzák a testzsír felesleges lerakódását.
Ide tartozik többek között a B6- és c-vitamin, és számos ásványi anyag, mint például a magnézium és a vas is.
Izoflavonoid tartalma miatt javítja az emésztést, csökkenti a zsírok lerakódását a problémás területeken, mint például a csípő, derék, hastáj, combok.

Így néz ki az almaecet diéta

Az almaecet diétát elég könnyű betartani.
Egy pohár (250 ml) vízben oldjuk fel két teáskanál almaecetet,
és minden étkezés előtt 15 perccel igyuk meg.

Ezzel párhuzamosan, ha bevezetünk egy diétás étrendet,
akkor az almaecet segítségével 5 nap alatt 2 kg-t fogyhatunk le.
Beindítja az emésztés, és segít eltávolítani a fölöslegesen lerakódott zsírt.
Az almaecet diéta tartalmaz tejet, fruktózt, tejzsírt, gyógynövényeket és fűszereket.

Reggeli:

Recept 1. - Vágjunk fel kockákra két almát, tegyük egy serpenyőbe,
öntsünk rá 2 evőkanál almaecetet,
egy teáskanál mézet, majd addig süssük a sütőben,
míg az alma megpuhul.
2 evőkanál teljes kiőrlésű gabonát áztassunk be natúr almalébe, addig áztassuk, míg megpuhul, majd keverjük el
75 gramm alacsony zsírtatalmú joghurttal, és keverjük hozzá a serpenyőben elkészített almával.
==================================================
Recept 2. - Reszeljünk le egy sárgarépát, keverjük el egy teáskanál almaecettel,
borssal és egy kevés mustárral.
Fogyasszunk egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre kenve,
két szelet zsírszegény sonkával.
=================================================
Recept 3. - Verjünk fel egy tojást, sózzuk, borsozzuk,
keverjünk bele egy evőkanál almaecetet,
és egy fél apróra vágott hagymát. Süssük meg.
Egy szelet pirítóssal fogyasszuk.
======================================================
Ebéd:

Recept 1. - Egy kemény tojást vágjunk fel,
keverjük el összesen 300 gramm salátával,
paradicsommal és
gombával. Egy szelet pirítóssal fogyasszuk.
==================================================
Recept 2. - 125 gramm csirkemellet öntsünk le egy kanál almaecettel
. Két sárgarépát adjunk hozzá és tegyük oda főni.
Miután megpuhultak adjunk hozzá joghurtos,
almaecetes, sós, borsos öntetet.
===================================================
Recept 3. - Egy kisebb hagymát vágjunk apróra, és pároljunk meg olívaolajon.
Adjunk hozzá egy-egy teáskanál mézet és almaecetet.
Miután kihűlt, vágjunk hozzá egy főt tojást.
Maximum 3 szelet barnakenyérrel fogyaszthatjuk.
=================================================
Vacsora:

Fontos, hogy este hat óra előtt vacsorázzunk.
Ebben az esetben bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, halat fogyaszthatunk,
a lényeg, hogy ne legyen 300 kalóriánál több.
Ne együnk semmilyen tejterméket vagy húst.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
rakott zsemlés sütemény
  2015-04-05 21:31:01, vasárnap
 
  6 zsemle
8 dkg vaj
2-3 dl szilvalekvár
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg kristálycukor
1 evőkanál szilvalekvár

A hőálló tál kikenéséhez:
margarin

Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és jól elkeverjük.
A zsemléket ujjnyi szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük 5 dkg cukrokkal, majd a tejet, és az olvasztott margarint is belekeverjük. Ebbe a masszába belefogatjuk a zsemleszeleteket, de ne áztassuk el!


Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, majd leteszünk az aljába egy sor áztatott zsemlét, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.

Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a zsemle. Ha a tejes keverékből marad, azt ráöntjük a tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot
. Esetleg egy villával cifrázhatjuk a tetejét.

Visszatoljuk a sütőbe kb 10 percre, vagyis amíg a hab meg nem szilárdul és színt kap.
A “süti" egy raguleves mellé második fogásként kitűnően megállja a helyét.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Túrótorta
  2015-04-01 14:13:25, szerda
 
  Túrótorta sütés és tojás nélkül
50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint

A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Kelt tészta
  2015-03-19 22:35:34, csütörtök
 
 
A kelt tészta számos sütemény alapja, ha egyszer megtanulod, hogyan kell helyesen meggyúrni, és mi szükséges hozzá, egy éltre tudni fogod.
Emlékszem, kislányként nagymamám tanított főzni-sütni, számos alkalommal gyúrtunk közösen kelt tésztát, és az ő kelt tésztái mindig tökéletesek lettek. Az ő korosztálya tudott valamit, amit ma már kevés lány, nő tud, és sajnos velük együtt, a titok is eltűnik, mert ma már kevés embert érdekel az otthoni sütés, így a kelesztés művészete.
Azért még nincs minden veszve, a házi készítésű termékek egyre nagyobb teret hódítanak a világban, így mi most a kelt tészta elkészítésére is megtanítunk.

Íme 8 aranyszabály, amit mindenképp be kell tartanod:

1. A kelt tésztához szükséges alapanyagok mindig szobahőmérsékletűek legyenek! Ha tejet vagy vizet adunk a tésztához annak 35-37 fokosnak kell lennie.

2. A lisztet használat előtt át kell szitálni, így lesz a tészta könnyű és omlós!


3. Mindig friss, könnyen morzsolható élesztőt használjunk!

4. Nem muszáj külön felfuttatni az élesztőt, ha minden hozzávaló friss. Szitáljuk a tálba a lisztet, a közepébe tegyük bele az élesztőt, a cukrot, sót, tojást és egy kevés olvasztott zsiradékot. Majd töltsük rá fokozatosan a langyos tejet.

5. Kezdődhet a dagasztás! Sokkal jobb kézzel végezni, hiszen jobban érezzük a tészta állagát. Kezdetben egy fakanál segítségével alulról, fölfelé húzzuk magunk felé a tésztát, majd, amikor már szinte válik el a fakanáltól, kezdjük el kézzel dagasztani.

6. Ha szépen elválik a táltól és a kezünktől is, a tetejét hintsük meg liszttel, tegyük kb. 27-30 fokos hőmérsékletre, Takarjuk le, és hagyjuk állni negyven percet.

7. Onnan tudjuk, hogy megkelt, hogy erős kelt tészta illata lesz, és szinte duplájára nő.

8. A receptben levő leírások alapján formázzuk, majd tegyük a sütőbe. Még egy fontos szabály: akár hideg, akár meleg sütőbe tesszük a tésztát, soha ne nyissuk ki a sütőt az első 15 percben!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Lecsós tepsis burgonya sülve
  2015-03-18 22:56:59, szerda
 
  elkészítés
16 közepes db burgonya
3 dl víz
só ízlés szerint
120 dkg lecsó (télire eltett házi készítésű vagy friss)
3 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
6 g fokhagyma (finomra vágva)
2 ek napraforgó olaj
1.5 ek fűszerpaprika
bors ízlés szerint
10 db tojás



A burgonyát héjában, sós vízben felrakjuk főni, a vízben hűtjük ki,
majd a langyos vizet leöntjük.

Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk,
majd beletesszük a pirospaprikát,
felöntjük a lecsóval,
3 dl vízzel,
kicsit sózzuk, és borsozzuk, majd kb. 25 percig, 150 fokon,
fedő alatt összefőzzük, kóstoljuk, ha kész, kikapcsoljuk

A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk fel.

Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk,

a tetejére öntjük a maradék lecsót,
ráütjük a tojásokat,
és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek
(kb. 170 fokon, 15-20 perc). Kikapcsoljuk, tálalhatjuk.
sütési hőfok: 170°C
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Hamis aranygaluska
  2015-03-18 22:35:12, szerda
 
  A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük.
A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőformába.
Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, dió és így folytatjuk addig,

hogy háromnegyedig legyen a tészta a formában. A tetejére dió kerüljön.

Előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Közben az öntetet elkészítjük. A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral és a muffin mellé tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:

Ne sajnáljuk a diót a tésztára, (én kicsit keveset szórtam rá mikor először elkészítettem, mutatósabb ha több van benne és finomabb.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
finom burgonya
  2015-03-18 22:09:25, szerda
 
  A burgonya egyszerűen csodás is lehet, ha jól van elkészítve! :)

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
1 fél teáskanálnyi kakukkfű
só, bors
olaj
Elkészítése:

A szalonnát felvágjuk és sütni kezdjük, mikor kiolvad a zsírja, hozzáadjuk a hagymakarikákat is és ha megdinsztelődött, felöntjük nagyjából 2 dl vízzel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, majd beletesszük és fűszerezzük, lefedve főzzük. Amikor már kezdi elfőni a levét és puha, akkor 10-15 percre 160 fokon sütjük. Szinte bármilyen hús mellé felszolgálhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Lángos recept
  2015-01-06 21:48:15, kedd
 
  Nem csalás, nem ámítás, 5 perc alatt összeállítod a tésztát, és 10 perc alatt kisütöd. Isteni finom, enyhén roppanós a kérge, belül mégis puha. Ha extra fűszerekkel dúsítod, tovább fokozható az élvezet! Nálunk most pizzás lángos készült, az egész család imádta!

sütőporos lángos


Nyilván más ízvilágot kapunk, mint a strandokon kapható lakókocsis lángos. De mi úgy ítéltük meg, hogy van ugyanolyan jó.... sőt, megkockáztatom, hogy nekem tán jobban is ízlett. Ugyanis kevés helyen lehet kapni igazán jó lángost. Nálunk itt a városban van egy törzshelyünk, néha-néha megfordulunk ott, isteni finom a lángosuk. Pont olyan, amilyennek lennie kell. Átsült, se nem vékony, se nem vastag, nincs lyuk a közepén, harapható, és nem tocsog az olajban.

Most is épp ilyen lángosért készültem, de zuhogott az eső. Viszont az idő sürgetett, úgyhogy tettem egy kísérletet a sütőporos változatra. Lesz folytatása, én oda voltam meg vissza tőle, és a pizzás fűszerkeverék a tésztájában egyenesen rabul ejtett. Próbáljátok ki, szívből ajánlom. Nem fog tocsogni az olajban, harapható, kissé ropogós lángosokat fogunk kapni, ami üresen is eteti magát, és nem feltétlenül igényel feltétet a tetejére. De nyilván nem rontunk vele rajta! ;-) Próbálgassátok, szeressétek, remélem nektek is kedvencetek lesz!

Hozzávalók
40 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tk só
1,5 tk pizza fűszerkeverék
(elhagyható)
3 ek olíva olaj
2 ek kefir
1,5-2 dl víz

sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ezeket bő, forró olajba helyezzük, megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalukat. Papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Az íze isteni finom lesz! Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Fánk, pampuska sütés
  2014-11-09 23:14:32, vasárnap
 
  Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk.

Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából.

Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! :-) És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság.

Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem :-)


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-)
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik :-)
- 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 11 db bejegyzés
Összes: 3057 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 1505
  • e Hónap: 4687
  • e Év: 126434
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.