Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 283 
Mit okoz ha keresztbe rakott lábakkal ülünk?
  2016-04-02 15:02:29, szombat
 
 
Mit okoz ha keresztbe rakott lábakkal ülünk?
Sok elmélet kering a keresztezett lábak témájában, de vajon mi igaz belőlük és mi az, ami csak ijesztgetés?

Ha a neveletlen hercegnő című filmben elhangzott etikettet vesszük alapul, akkor egy igazi, komoly nő sosem rakja keresztbe a lábait. Más irányból megközelítve pedig orvosi pletykák tömkelege kering a téma körül. Most megtudhatjuk mi igaz belőlük és mi nem!


Visszértágulat

A visszértágulat és a vele együtt járó sajgó, lüktető fájdalom gyakran jár együtt a töröküléssel vagy a keresztezett lábakkal. John Harris stanfordi érsebész szerint ez csak mende-monda ami szájról szájra terjed de nincs létjogosultsága. A visszértágulat a táplálkozással, az állással töltött órákkal és a genetikával van összefüggésben. Nem lesz valakinek visszértágulata töröküléstől, ha csak nem egész álló nap ebben a pózban ül.
Idegkárosodás, magas vérnyomás

Keresztbe helyezett lábak esetén valóban nyomjuk az idegeket, ettől lesz később zsibbadó érzésünk, de ez nem egy hosszútávú dolog, nem nevezhető károsodásnak. Ha keresztben ülünk, akkor nyomást gyakorlunk a szárkapocsidegre, ami kellemetlen érzés, de amint változtatunk a pozíción, a rossz érzés is lassacskán megszűnik.

Ez a pozíció valóban képes átmenetileg vérnyomást is emelni, de az ülésmód változtatásával ez is normalizálódik. Természetesen ha egész nap keresztbe rakott lábakkal ülünk, az valóban nem egészséges, érdemes fél óránként sétálni néhány percet, de ennyi elég is.
Emésztőrendszer

Az viszont igaz, hogy a keresztbe rakott lábak kissé nyomják az emésztőrendszert, hiszen ilyenkor hajlamosak vagyunk a hátunkat is görnyesztve tartani.

Ha kiegyenesítjük derekunkat, hátunkat, akkor ez a probléma is megszűnik.

Ezt az akadályt is letudjuk közdeni, ha időközönként felfrissítjük magunkat egy kevéske sétával.


Konklúzió

A pozícióval kapcsolatosan felmerülő betegségek lehetőségei rendkívül el vannak túlozva. Minden felsorolt opció lehetséges, de csak abban az esetben történne valós probléma, ha az illesztő a nap huszonnégy órájában keresztbe rakott lábakkal létezne.

Ilyen esetben tényleg érdemes azon elgondolkodni, hogy hogyan lehetne ezen a rossz berögződésen változtatni, de a többségre nem ez a jellemző.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
5 ok, amiért a szép nők sokszor egyedül maradnak
  2016-04-02 14:59:51, szombat
 
 

Miért van egyedül sok szép nő?

Lehetne a válasz az is a maga egyszerűségével, mert túl sokat válogatnak.

Gyönyörű, intelligens, és mégis egyedül marad.

Talán ez hangozhat a legnagyobb ellentmondásként.

Miért nem talál sok szép nő megfelelő párt magának, és marad hosszú ideig egyedül?

Mindenkinek van legalább egy ismerőse, ha nem ő maga az, aki okos, csinos, vonzó személyiség, és mégsem talál párt magának.

Egy gyönyörű, karizmatikus nő hihetnénk, hogy minden férfi álma. És az is. De valahogyan nem találnak egymásra.

Most mutatunk 5 lehetséges okot.
1.
Nem
azért
randizik,
hogy
eltöltse
az
időt

Az idő ritka árucikk. Jól meggondolja, kivel megy el randira, és, ha az első alkalommal a férfi nem ragadja magával, akkor több esélyt nem is ad neki. Szívesebben tölti idejét a barátnőivel, csinálnak valamilyen közös programot. Már annyiszor csalódott. Sok férfi viszont azt gondolja, hogy a szép nők sokszor csak a vacsora kedvéért találkoznak velük. Pedig sokkal jobb programokról mondanak le sokszor egy randi kedvéért.
2.
Nem
alkalmi
szexuális
élményt
keres

Sok férfi félreérti a szép nőket, és azt gondolja, kaphatóak egy estés kalandra is. Pedig nem. Kettős a csalódás, mert a nő sem erre vágyik, a férfi pedig nem kapja meg azt, amire gondolt. A szép nő nem egyenlő a könnyűvérű nőcskékkel. És igen, a szép nők is megválogatják kivel, mikor fekszenek le először. Sőt, akár többet is kell várni rájuk.
3.
Félreértik

A szép nők ugyan úgy vágynak a vonzalomra, tartós párkapcsolatra, családra. Ezt is sok férfi félreértelmezi. Azért, mert egy nő szép és egyedülálló, nem jelenti azt, hogy jól érzi magát abban az életszakaszában. A férfiak azt hiszik sokszor, hogy hamar otthagyhatja őket a szép nő, hiszen elég a jelentkező.
4.
A
férfiak
megijednek
tőle

Egyszerre ennyi minden egy nőben? Szép, okos, humoros. Ez sokszor ijesztő a férfiak számára, el sem hiszik, hogy rátaláltak a tökéletes nőre. Ilyenkor sok férfi inkább megfutamodik, távol marad, nehogy megégesse magát. Bátor és kitartó férfira lenne szükség, de ilyen csak kevés akad.
5.
Tudja,
mit
akar

A szép nők sem a békából lett hercegre várnak egy csók után. Nem szeretik a kompromisszumokat, és konkrét elképzelésük van, milyen párkapcsolatot szeretnének. Szeretnék élvezni az életet, úgy, mint mindenki, aki már megtalálta a párját. A határozottság viszont sokszor szintén félelmet kelt a férfiakban. A rossz berögződés szerint a szép nők fehér lóval képzelik el maguknak az ideális férfit. Pedig csak egyszerűen egy normális férfira vágynak.

hír!

Egyszer minden szép nő megtalálja a párját, aki valóban nem fehér lovon fog érkezni, viszont lesz olyan kitartó és bátor, hogy a szépség mögött valami mást is meglásson.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
10 nagyon fura tünet, ami sok embernél megjelenik!
  2016-02-25 00:04:05, csütörtök
 
 

10 nagyon fura tünet, ami sok embernél megjelenik! Meglepődsz, ha megtudod mi lehet az oka!

Azok a személyek, akik tudatosan választják a spiritualitás útját és életmódjukkal, életfelfogásukkal, egyre inkább az Egyetemes Tudathoz kezdnek igazodni gyakran tapasztalnak meg olyan testi-lelki tüneteket, amelyek orvosi szempontból nem találnak kellő magyarázatra.


A tudat fejlődése, a lélek rezgésszámának a növekedése egy tisztulási folyamat eredménye, amely során az ember lényének minden aspektusában megszabadul azoktól a folyamatoktól, amelyek nem az életet és a fejlődését támogatják. Ez sokak számára gyorsan és látványosan zajlik akár katartikus élményként, míg mások esetében a folyamat lassabban szelídebben bontakozik ki.


Íme, egy pár olyan lelki testi tünet együttes, illetve személyiségbeli változás amelyre ha nincs más magyarázat, akkor a testi lelki tisztulási folyamat rovására írható:

1. Az alvási szokások megváltozása

Sokan tapasztalnak meg nyugtalan felszínes alvást, gyakori megébredést, éjszakai álombeli üzeneteket, revelációkat. Nem ritka ugyanabban az órában történő váratlan megébredés és panoráma jellegű álmok látása sem. Az alvásigény lecsökkenhet akár pár órára is. Ritkább esetben megnövekedhet, ami azt az igényt jelzi, hogy az idegrendszernek pihennie kell.


Mit tegyél: Próbálj alkalmazkodni az új alvási szokásodhoz és a rendelkezésedre álló többletidőt hasznosítsd. Legyél kreatív. Írhatsz naplót, olvashatsz, meditálhatsz, vagy más olyan elfoglaltságod lehet, amire napközben nem jut időd.


2. Érzelmi hullámvasút és a múltbeli érzések visszaköszönése

Sokan panaszkodnak váratlan módon, derült égből megjelenő elsöprő érzelmi hullámokra. Öröm vagy bánat, ami látszólag pillanatok alatt és ok nélkül vesz birtokába. Azok a múltban történt lelki sérülések és konfliktusos emberi kapcsolatok, melyek nem lettek egyensúlyba hozva és lerendezve gyakran visszaköszönnek, esélyt adva arra, hogy elengedd a múltat, megbocsáss és szabaddá tedd magad és a másik személyt.


Mit kell tenned? Hagyd szabadon megjelenni az érzéseid és légy hálás, hogy többé nem kell ezekkel mérgezned a tested és lelked. Amennyiben lehorgonyzod magad ezekben és rágódsz rajtuk megbetegedhetsz.

3. Fura étrendi szokások és allergiás jellegű reakciók.

Meglepődhetsz, hogy milyen mértékben változik az étkezéssel kapcsolatos ízlésed. A tested ösztönösen kívánja azokat az ételeket, amelyek a legjobb egyensúlyi állapothoz tudnak juttatni. A vegetáriánus jellegű étrend a vibrációs szintet növeli, míg a húsfogyasztás segít abban, hogy ne szállj el teljesen és két lábbal álld meg a helyed az anyagi síkon. A szervezet nem fogadja be mindazt, ami nem természetes, így ne vedd zokon ha allergiás jellegű reakcióval válaszol amennyiben sok kémiai tartósítószert, színezéket, és más vegyi anyagot tartalmazó élelmet fogyasztasz.


Mit kell tenned? Légy intuitív és add meg a testednek amit kíván. Ne kínozd magad lehetetlen diétákkal, de kerüld a nagyipari forgalomban lévő kémiai maszlagot. Étkezés előtt áld meg az ételt és kérd meg a tested, hogy a számára legmegfelelőbb részeket hasznosítsa belőle.

4. Az érzékszervek kifinomulása és új percepciók megjelenése

Amennyiben a látásod és hallásod érdekes, de nem zavaró módon változik, szintén ne ijedj meg. Élvezd, hogy a színek, a formák új megvilágításban jelennek meg. Gyakorta láthatsz villanó apró fényeket, vagy az élőlények energetikai kontürjét. Hallásod kifinomulása által olyan apró zajokra is figyelmes lehetsz, amely eddig nem kötötte le a figyelmed. Csukott szemmel is láthatsz bizonyos színes fényjelenségeket vagy geometriai formákat, illetve hangforrás nélkül és hallhatsz bizonyos alapzajokat a füledbe.

Mit kell tenned? Légy türelmes, míg érzékszerveid átállnak az új rezgésszintre.

5. Energetikai hullámok

Gyakran érzed azt, hogy tele vagy energiával aztán pillanatok alatt kimerülsz. Egy újabb tünet, amely azt mutatja, hogy tested épp az új vibrációs szinthez szoktatja magát. Légy türelmes vele.

Tanács: Ha a fáradtság krónikussá válik pihenj, aludj, meditálj vagy menj ki a természetbe

6. Átmeneti jellegű nem súlyos testi panaszok

Gyakorlatilag bármely szerv és szervrendszer részéről megtapasztalható. Hát és derékfájás, vérnyomás és szívritmuszavar, emésztési problémák, kiütések, gyulladásos állapotok, szédülés, libidó megváltozás, izomgörcsök jelentkezhetnek. Ezeknél minden esetben ki kell kérni a szakorvos véleményét nehogy egy heveny vagy idült betegség tünet együttese bújjon meg a háttérben. Leggyakoribb a náthás tünetcsoport. Ezt vibráció szintjének az emelkedése váltja ki de nincs vírus a háttérben.

Mit kell tenned? Ne mellőzd a szakszerű orvosi kivizsgálást. Azonban ha meggyőződtél, hogy a tünetek csak átmeneti jellegűek és nincs komoly orvosi gond a háttérben legyél türelmes velük és adj időt magadnak. Hagyd a testedet, hogy kitombolja magát és megtisztuljon. Ne ess kétségbe, a félelem valódi betegségeket teremthet.

7. Váratlan életesemények

Halál, baleset, válás, nagyobb anyagi veszteség, vagy bármi olyan dolog, ami arra késztet, hogy átgondoljuk az életünket. Igen, spirituális kihívások ezek, amelyeknek az a szerepe, hogy a földi kötődésekhez való viszonyunkat rendezzük, és nehezített körülmények között is megtaláljuk magunkban a szeretet és együttérzés forrását.

Tanács: Mindenki viszi a maga sorsát és keresztjét. A karma kihívásai elől nem elbújni kell, hanem hálával fogadni, kipipálni és elengedni, a helyét meg szeretettel feltölteni.

8. Rohan az idő

Egyre többen panaszkodnak arról, hogy nem érik utol magukat, mintha az idő ezerrel pörögne és összefolynak a napok, hetek és hónapok. Valóban így van, a spirituális fejlődés egyik jele ez is.

Tanács: Barátkozz meg azzal, hogy a földi létformában létezik az idő és tér fogalma. Míg fizikai testben vagy ezzel meg kell barátkoznod. Tedd az időt a barátoddá és végezz meditatív gyakorlatokat, tudatosítsd a jelen pillanatot.

9. Megjelennek Mesterek az életedben

Mintha egy precízen megrendezett Univerzális színjátékban lennél, ahol épp akkor és ott jelenik meg a számodra fontos személy, amikor kell. Mindenki megtalálja az a tanítót, információt, iskolát, amelyre a leginkább szüksége van a fejlődésének az adott szakaszában. Ahogy a tudat kibontakozik és a vibrációs szint emelkedik egyre több az apró koincidencia, és a hétköznapi csodák. Élvezd.

Tanács: Kérd és megadatik. A számodra szükséges útmutatást mindig megkapod. Kérd az Őrangyalodat, a jobbik eszedet, a tanítódat vagy egy nálad tapasztalt bölcsebb ember tanácsát, ha tanácstalan vagy. Üdvözöld a csodákat, hiszen ezek életünk részei, csak megfeledkeztünk róluk.

10. Az elektromosság furán viselkedik körülötted.

Pillog a villanykörte, kimegy a biztosíték, elromlik gyakran a mobil vagy a számítógép. Nemcsak a testednek, hanem az elektromos eszközöknek is meg kell barátkozniuk az új elektromágneses térrel, ami körülvesz téged.

Tanács: Képzeld el az illető elektromos készüléket egy fényes védő burokba és köszönd meg hogy működik és segít neked.

Ha mindezek a dolgok ismerősök, és elkezdtél járni egy spirituális úton akkor nagy valószínűséggel meg kell barátkozz azzal a gondolattal hogy lényed folyamatosan egy magasabb vibrációs szinten kezd működni. Azonban fogadd meg a tanácsokat és figyeld és éld életed felelősséggel. Nem írható minden a spiritualitás számlájára és ne ess abba a tévhitbe, hogy ezentúl mellőznöd kell a szakszerű orvosi kivizsgálást.

Kívánjuk egy szelíd, természetes, békés és testednek-lelkednek könnyed spirituális fejlődésed legyen ezen a földi utadon.

Forrás: http://filantropikum.com/10-nagyon-fura-tunet-ami-sok-embernel-megjelenik-meglepo dsz-ha-megtudod-mi-lehet-az-oka/
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
12 gyakori álomszimbólum és jelentésük
  2016-02-06 08:24:13, szombat
 
 

''Az álom rejtett kis ajtó a lélek legmélyén és legmeghittebb zugában: arra a kozmikus őséjszakára nyílik, amely lélek volt jóval azelőtt, hogy én-tudat létezett volna, és lélek lesz jóval azon túl, amit egy én-tudat valaha is elérhet'' - Carl Jung

Az álmok lehetőséget adnak nekünk, hogy belepillantsunk a tudatalatti elménkbe, és lehetővé teszik éber életünk személyes pszichológiai átalakulásának mélyebb megértését. Sok tudományos vizsgálat, melyek az álmainkban kapott üzenetek értelmezésével foglalkozik, Carl Jung pszichológus és pszichiáter munkáján alapszik, aki úgy hitte, hogy az álmaink tele vannak a tudattalanból eredő szimbólumokkal.Saját álmaink értelmezése érdekes betekintést adhat lelkünk összességébe. Ha készen állsz egy kis “kukucskálásra", tarts az ágyad mellett egy naplót, és írd le azt, amire az álmaidból emlékszel, amint felébredsz (mivel ébredés után gyakran pár percen belül elfelejted az álmaidat). Hogy javítsd az álmaidra emlékezés képességét, minden este azzal a szándékkal feküdj le, hogy emlékezni fogsz az álmaidra. Továbbá az is segít, ha távol tartod magadtól a gyógyszereket és az alkoholt, és állíts korlátot, hogy mit eszel 2-3 órával lefekvés előtt.Az alábbiakban tizenkét nagyon gyakori álomszimbólum, és egy rövid leírás olvasható, hogy mit is jelentenek. Az álomelemzés érdekes és szórakoztató módja lehet az önreflexiónak és a tudatos személyes fejlődésnek, de ne feledd, hogy az álmok nagyon személyesek, és ezoterikus jellegűek.

Carl Jung szerint:

“Egyszerű balgaság hinni egy előre elkészített szisztematikus álom útmutató értelmezésében. Az álomszimbólum nem választható el az egyéntől, aki azt álmodja, és nincs határozott, vagy egyszerű értelmezése az álmoknak." - Az ember és szimbólumai1. Üldöznek - Valami figyelmet kíván

Gyakran emlékszünk olyan álmokra, amikor üldöztek bennünket, mert ez idegessé tesz minket és félünk. Az ilyen típusú álmok üzenete általában arról szól, ami elől futunk. Az elme ad egy kis segítséget, hogy valamire oda kell figyelned, valamire, amivel nem foglalkoztál, de kellene.2. Emberek - Az én jellemzői

Embereket látni egy álomban az éned különböző aspektusaira utal. Ez ötleteket adhat az álmodónak, hogy mely személyes tulajdonságok igényelnek figyelmet. Ha egy konkrét emberről álmodsz azt jelzi, hogy milyen személyek közötti kérdéseken kell átküzdened magadat, vagy el kell szakadnod önmagad egy bizonyos aspektusától.3. Ház - Az álmodó elme

Számos rétege van a tudatnak, melyek az elmét alkotják. A házról az álomban úgy vélik, hogy az álmodó elméjét képviseli, és a különböző szintek és szobák a psziché különböző aspektusaira vonatkoznak. Például egy pince olyasvalamit jelent, ami el lett hanyagolva, vagy azt nem fogadja el az álmodó az éber életében. A hálószobák az intim gondolatokat, érzéseket és emlékeket képviselik. A tevékenység a házban azt jelenti, hogy az álmodó hogyan hasznosítja az elme szerkezetét, hogy információ szerezzen és azt értelmezze.4. Étel - Tudás

A fizikai világban az étel táplálja és energetizálja a testünket. Az álomvilágban az étel az elme táplálékának a képviselője, vagy egyszerűen fogalmazva, a tudás. Az ételről való álmodás értelmezhető úgy, hogy az elme “éhes", és keresi az új felismeréseket és az értelmet.5. Iskola - Tanulás

Ha egy iskola vagy osztály van jelen egy álomban, vagy az iskola különböző aspektusairól álmodsz, például egy teszt megírása, ez a tanulási folyamatot jelenti. Ezt úgy lehet értelmezni, hogy tanulni kell egy bizonyos múltbéli vagy jelen helyzetből, vagy azt, hogy szükségünk van valamilyen önvizsgálatra.6. Meztelenség - Őszinteség és nyitottság

Ha valaki meztelenül jelenik meg egy álomban azt jelenti, hogy egy bizonyos szempontot, vagy az álmodó érzelmeit korlátozás nélkül és nyíltan kifejezi egészen addig a pontig, hogy az álmodó védtelennek vagy sebezhetőnek érzi magát.7. Szex - Szexuális kifejezés, egyesítés és teremtés

Amikor az ember közösülésről álmodik, akkor ez a tudattalan vágyak és az érzelmek egyesítésének tudatos felismerését jelenti. A szexről való álmodás szintén szimbolizálhatja a másokkal, vagy önmagunkkal történő intim kapcsolat teremtését. Sok esetben az ilyen álmok a szexuális kifejezés megnyilvánulásai.8. Járművek - Adni vagy kapni egy tapasztalatot

Az álomban megjelenő járművek szimbolizálják a tapasztalás eszközeit, hogy mi történik a tudatos életünkben, hogy mit gondolunk, mekkora irányítással rendelkezünk az úton a tapasztalat fölött, és hogy milyen akadályok előtt állunk. A jármű típusa és mérete különböző üzenetekre utalhat. Például a nagy járművek szimbolizálhatják azt a szervezetet, amely lehetővé teszi az élményt, például az egyházad, vagy a vállalat, ahol dolgozol, egy mentőautó azt jelzi, hogy gyógyulásra, a rendőrautó pedig azt, hogy fegyelemre van szükséged.9. Csecsemő - Valami új

Csecsemőről álmodni gyakran jelent egy új ötletet vagy fejlődést, illetve a tudatos élet adott területén potenciális növekedést.10. Halál - Változás

Az elme nyelvén a halál általában egyik létállapotból a másikba kerülést jelenti. Bár sokan ijesztőnek, vagy negatívnak érzékelik a halált egy álomban, általában összefüggésben van az álmodó életében történő drámai változással vagy átalakulással.11. Állatok - Az álmodó szokásai

Tekintettel arra, hogy az állatok viselkedése leginkább ösztönös, jelenlétük egy álomban az álmodó szokásaira utal. Állatokról álmodni nagyon hasznos lehet betekintést szerezni a mindennapi szokásainkba, valamint a legmélyebb vágyainkba. Az állat fajtája, hogy mit csinál, és az élőhelye mind hatással vannak az üzenetre, melyet a tudatalatti elme közöl.12. Zuhanás - Visszatérés az ébrenlétbe / Irányítás

Általában ha zuhansz egy álom során, ez jelképezi az éber tudatállapotba történő visszatérés folyamatát. Gyakrabban, mint nem, az álmodó nem “érte el a mélypontot", de fel fog ébredni, vagy abbahagyja az álmodást még azelőtt. Egyesek úgy vélik, ha kontrollálatlan zuhanunk egy álomban azt jelzi, hogy nem érezzük, hogy mi irányítjuk az éber életünket bizonyos szempontból, vagy félünk elengedni valamit.
Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/10/12-gyakori-alomszimbolum-es-jelentesuk.ht ml
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
A név sok mindent elárul rólunk
  2016-01-16 12:41:22, szombat
 
  Párja keresztnevének kezdőbetűje titkos tulajdonságairól is beszél. Akár van párja, akár csak kiszemelt valakit, rövid jellemzésünk választottja legtitkosabb jellemvonásait árulja el az ön számára.


A, Á:
A vezető, csak akkor kezdjen vele, ha elfogadja, hogy ő mondja ki az utolsó szót. Ez a férfi tele van erővel és szenvedéllyel, ambíciója néha kissé agresszívvé teheti.


B:
Érzelmi beállítottság jellemzi, csak azt hiszi el, amit maga is lát vagy kipróbál. Sokszor szentimentális, oltalmazásra vágyó személy, aki mellé fontos egy erőskezű hölgy.


C, Cs:
Hatalmas képzelőerő, kreativitás jellemzi ezt a férfit. Nyitott az újdonságokra, szívesen költözik vagy vált munkahelyet, s ez sajnos igaz a párkapcsolatára is...D:
Szorgalmas, sikeres ember, aki mindig kimászik a bajból. Önbizalma elégséges, amellyel soha nem él vissza, bár néha nem árt, ha bátorítják egy kicsit.


E, É:
Rajong az újdonságokért, tele van vitalitással. Kiemelt szerepet játszik életében a szex, sok nővel van dolga, azonban ha rátalál az igazira, hűséges társ válik belőle.


F:
Ennek a pasinak a lelke igen törékeny, még akkor is, ha egyáltalán nem ezt mutatja a külvilág felé. Gyakran előfordul, hogy képtelen dönteni, s az állandó időhúzással nemritkán a rossz megoldást választja.


G, Gy:
Ez a férfi titokzatos és rejtélyes, vidám és dinamikus, akit nem lehet nem szeretni! Rajong a nőkért, rendszerint későn választ párt magának, de akkor örökre.


H:
Ez a férfi a megbízhatóság mintaképe, aki rendszeres életet él, egyáltalán nem jellemzik őt kicsapongások, így a külvilág talán kicsit unalmasnak tarthatja. Kiemelten fontos számára a munka és a család.


I:
Nagyon érzékeny a lelke, azonnal reagál a külvilág ingereire - ezért gyakran úgy tűnhet, túl feszült az idegállapota. Nagyon figyelmes, rendszerint jó külsejű, könnyen talál párt magának.


J:
Intelligenciája magas, gyakran rejtett művészi képességekkel is rendelkezik. Tele van ambícióval, nem viseli jól a kudarcot, ha kell, többször is nekifut, hogy elérje céljait.


K:
Óriási energiatartalékokkal rendelkezik, állandóan tele van új ötletekkel, gyakran alig lehet követni. Céljait - ha megkésve is, de - eléri, nem veti meg a kemény munkát.


L:
Sokszor szélsőségesnek tűnhet környezete számára, ritkán találja meg az arany középutat, a legtöbb dolog neki vagy fekete, vagy fehér. Nehezen viseli, ha valaki nem ért egyet vele.


M:
Ez a férfi sokszor abba a hibába esik, hogy belekezd valamibe, de ha az nem hoz azonnali sikerélményt számára, akkor hamar feladja terveit. Gyakran aggodalmaskodik, több pozitív gondolatra lenne szüksége a nagyobb sikerek eléréséhez.


N:
Hatalmas energiák rejtőznek benne, ambícióból és kitartásból sincs hiánya. Szeret kezdeményezni, gondolkodás nélkül belevágni valami újba, legyen szó munkáról vagy szerelemről.

Ny:
Ritka, mint a fehér holló, így képességei is ritkák és kiemelkedőek. Ha egy Nyék vagy Nyeste nevű pasival találkozik, becsülje és hódítsa meg, hiszen érzelmei is egyediek.


O, Ó, Ö:
Hajlamos arra, hogy céljait már az első akadály esetén feladja. Tele van szenvedéllyel, de a kitartás már hiányzik belőle, így érdemes lenne ezt fejlesztenie, egy ambiciózus nőre van ehhez szüksége...


P:
Nagyon diszkrét, hajlamos a magányt választani, különösen, ha munkáról van szó, hiszen egyedül jobban megbirkózik a feladatokkal. Párkapcsolati téren viszont hűség és kitartás jellemzi.


R:
Tele van feszültséggel, ha korlátozzák a szabadságát, akkor agresszívvé válhat. Nagyon rámenős, mégis érzékeny a lelkivilága, csak egy olyan nő mellett tud lehorgonyozni, aki nem untatja, hanem mindennap képes a megújulásra.


S, Sz:
Ő egy olyan személyiség, aki rendszerint független, önálló, nincs rászorulva mások segítségére, s épp ez a kissé magányos út okozhat nála gyakori kedélyállapot-változást. Ha megtalálja párját, akkor kiegyensúlyozottá válhat teljesen.


T:
Állandóan keresi az újat, mindig szüksége van valamilyen változatosságra, különben megöli őt az unalom. Ugyanakkor fontos számára a család, szereti és védelmezi hozzátartozóit élete végéig.


U, Ü:
Ezzel a ritka kezdőbetűjű névvel rendelkező férfi biztos, hogy valamilyen különleges képességgel bír. Hajlamos arra, hogy tehetségét ne használja ki megfelelően, környezetének sarkallnia kell őt arra, hogy nagyobb erőket mozgósítson sikerei érdekében.

V:
Gyakoriak a hangulatingadozásai, nagyon impulzív és lelkes személyiség, általában ő a társaság középpontja. Sosem tud nyugton maradni, belső késztetést érez arra, hogy cselekedjen.

W
kezdőbetűvel minden tulajdonságot vegyen duplán!

Z, Zs:
Erős egyéniség, harcias, de soha nem bántana senkit, kiáll a gyengébbekért. Szerelemben ritkán elégszik meg egy partnerrel, de ha valakinek sikerül elcsavarnia a fejét, akkor hűséges lesz társához. (nlc)

 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
Horoszkópod elárulja, milyen a hatodik érzéked
  2016-01-15 15:46:50, péntek
 
 

Hatodik érzéke mindenkinek van, csak valaki jobban elő tudja hívni, képes figyelni rá. Ha azonban nem érted, mire figyelj, és használni sem tudod, most eláruljuk, milyen hatodik érzékkel rendelkezel, milyen jóslás illik a legjobban hozzád.ESP, vagyis Extrasensory Perception, azaz a hatodik érzék egy olyan képesség, ami túlmutat a szokásos öt érzékelésen: a tapintáson, szagláson, halláson, látáson és az ízlelésen. Sokan megérzésként, intuícióként emlegetik, és úgy tartják, hogy csak kevés ember rendelkezik vele. Hatodik érzéke pedig mindenkinek van, és fejleszthető is, csak tudni kell, hogy mire figyelj oda. A hatodik érzékedet felhasználva akár különleges képességeket is kifejleszthetsz, olyat, mint például a jóslás.

Kos:

A tüzes jegy szülöttei különleges kapcsolatban vannak a tűzzel. Ezért a tűzből tudnak a legjobban jósolni. Képesek ugyanis a tűzből kiolvasni üzeneteket és jeleket. Ha sokáig nézed a például a gyertya lángját, akár a jövőt is megismerheted belőle, üzenetek és jelek formájában.Bika:

A föld jegyű Bika számára fontosak az érintések, ezért a tenyérjóslás áll hozzá a legközelebb. A kéz fizikai érintése közben a bBka jegyűek képesek a hatodik érzéküket használva kiolvasni a jövőt a tenyér vonalaiból. Akár a múlt és a jövő összefüggéseit is meglátja, kiolvassa mások tenyeréből.

Ikrek:

Az Ikrek igyekeznek a személyiségük kettőségét harmóniába, összhangba hozni. Ezért a leginkább személyre szabott jóslási forma az írott szavakon alapuló jóslás. Ez az egyik legrégebbi jóslási mód, ami az Ikrek hatodik érzékéhez tökéletesen illik. Akár egy könyvet találomra kinyitva is képes a jövőbe látni a jegy szülötte.

Rák:

A Rák számára a család és az otthon a legfontosabb, ezért a hatodik érzéke is ezek körül forog. A feng shuival a lakás energiáira koncentrálva az élet különös dolgait is megértheti. Az ősi kínai művészet ugyanis a minket körülvevő környezet megértéséről szól, amire a Rákok különösen fogékonyak.

Oroszlán:

Spontán és érzékeny, ugyanakkor gondoskodó is. Legfőképpen a szellemi világ felé tud nyitni, ahonnan a lelkek kommunikálhatnak vele. A lelkek jönnek-mennek, az Oroszlán pedig eldöntheti, hogy nyitott-e feléjük.

Szűz:

Fontos számára az egészség és a kézzelfogható dolgokat szereti. Ezért különösen a tealevelekből tud jól jósolni. A teából kiöntött tealevelek formája, elrendeződése sok mindent elárulhat egy Szűz számára.Mérleg:

A vizualitás és a szépség iránt fogékony. A tartotkártya a legjobb választás számára, mivel képes észrevenni a kártyák rejtett jelentését. Akkor is találhat jeleket, amikor mások csak keresnek, néha a hatodik érzékének köszönhetően képeket láthat a jövőből.

Skorpió:

A Skorpió jegy szülöttei olyan szenvedélyesek és céltudatosak, hogy egyfajta megérzés számukra nem elegendő. Mint médium, a holtak egész birodalma nyitva áll előtte. Ez tökéletes, mert a Skorpiók egy kicsit félnek, de emiatt képesek a holtak és az élők közti kapcsolatra.

Nyilas:

A Nyilasokat a jövőbeli intuícióikról ismerjük, vagyis hogy hatodik érzékükkel nagyon jól el tudják képzelni a jövőt. Ez teszi őket látnokká, vagyis tisztánlátókká. Optimizmusa érzékeit ebben csak támogatja.

Bak:

Szereti a rendet és a rendszerezett dolgokat. Hozzá legjobban ezért a számmisztika áll. Gyakorlatias gondolkodása miatt sikeresen olvassa ki a számok rejtett jelentését.

Vízöntő:

Ők a legjobb asztrológusok, mivel szinte a csillagok térképével a fejükben születnek. A csillagokat és a bolygókat könnyen, szinte eszközként használják a jósláshoz. A csillagok mozgásából kiolvassa a múltat és a jövőt, és ha rendelkezik a megfelelő információkkal, tisztán láthatja a dolgokat.

Halak:

A jegy szülöttei különleges kapcsolatban állnak a vízzel. Minden élet a vízből indult ki, ezért a Halak könnyedén megértik a víz jeleit, a kristálygömböt használva akár a múlt és a jövő eseményeit is láthatják.
Forrás: http://www.life.hu/horoszkop/20110309-horoszkopod-elarulja-milyen-a-hatodik-erzek ed.html
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
Titok a sikerhez 21 pontban
  2016-01-15 15:45:03, péntek
 
 

Forrás:mlm-cafe.hu

Az életben mindenki szeretne sikeres lenni. Van aki a munkájában, van aki a magánéletében, van aki a sportban, különböző hobbiban, a cél ugyanaz: valamiben sikert, eredményt elérni, a legjobbak között lenni, vagy a legjobbnak lenni.Számos kutatás foglalkozott már azzal, hogy van-e valamilyen jól bevált recept arra, hogy az ember biztos sikert érjen el? Ha valakinek sikerült már benyitni a siker aranyozott kapuján, a kulcsot el lehet-e csenni másoktól? Itt van egy 21 pontból álló, potenciálisan sikerrel kecsegtető alapelvek listája, mely segítséget nyújthat céljaink eléréséhez:

A siker alapelemei Kinauer szerint:

1. A célok kitűzése: bár az ember behatóan foglalkozik a vágyaival (lottó ötös), de tízből csak egy tűz ki maga elé célokat.

2. Lelkesedni azért, amit az ember csinál: a szenvedély és a lelkesedés ugyanis átsegít a kudarcokon és a balsikereken.

3. Pozitív gondolkodás: aki csak problémákon rágódik, és kételyei vannak, blokkolja a kreativitását.

4. Saját magunkban hinni: a pozitív önértékelésre mindig szükség van, és bízni kell a szerencsében is.

5. Tanulni a hibákból és kudarcokból: a sikeres emberek is követnek el hibákat, de nem követik el ugyanazt a hibát kétszer.

6. Stratégia kell: fel kell mérnem, és el kell határoznom, hogy mit tehetek ma, egy hét, egy hónap és egy év múlva, hogy elérjem a célomat.

7. Az erős oldal tökéletesítése: legalább 50 képességet kell összeírni és megjelölni, amelyet még fejleszteni érdemes.

8. A kapcsolati háló kihasználása: szükség van a kapcsolatok építésére és ápolására, amikor és ahol csak lehet.

9. Soha ne add fel: az akarat nyerni segít.

10. A sikeresektől kell tanulni, és az élet iránti kíváncsiságot soha sem szabad elveszíteni.

11. Az apró sikerek is fontos lépések a felfelé vezető úton.

12. Fontos egy jó partnerkapcsolat: minél harmonikusabb a magánélet, annál nagyobb az esély a sikerre.

13. Az idő túl drága, hogy elfecséreljük: a kezdeményezéseinket nem szabad unalomból vagy az első akadálynál feladni.

14. A sikeresek be is fejezik mindazt, amit elkezdenek.

15. Az ügyfelek igényeit meg kell ismerni, és mindig meg is kell kérdezni.

16. Vigyázni az egészségre: sportolni kell az egyensúlyért, fontos a meditáció és a helyes táplálkozás. A csapatjátékosoknak könnyebb, de a felelősséget tudni kell továbbadni, és a munkatársakban is meg kell bízni.

17. A rugalmasságon sok múlik: stratégiánk megváltoztatása többnyire nem működik.

18. Megbízhatónak kell lenni, de a talpraesettségünk bizonyítására is szükség van.

19. Mindig 100 százalékot kell adni, ahelyett, hogy az ember hátradőlne, és abban bízna, hogy majd csak lesz valahogy.

20. Soha sem szabad abbahagyni a tanulást - a pillanatnyi látókörön mindig túl kell tekinteni.

21. Kihívásokban érdemes gondolkodni, és nem problémákban.

Persze mindezek betartása nem lehet garancia a sikerre, de nagy valószínűséggel jó úton jár az, akik ezeket a javaslatokat betartja.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
Lelkünk üzenete
  2016-01-09 10:17:07, szombat
 
 

Ahhoz, hogy meg tudjuk fejteni saját magunk számára, hogy mi az amit a szívünk diktál, amit a szívünk szeretne, ahhoz figyelnünk kell önmagunkra.

Tisztába kell lennünk a saját érzéseinkkel, és az érzéseinket meg kell tudjuk különböztetni a gondolatainktól.Lelkünk üzenete az érzéseinken keresztül mutatkozik meg, az érzéseinken keresztül üzen nekünk. Ha kapcsolódunk a saját Lelkünkhöz, akkor felfedezhetjük, hogy milyen sok érzet lapul meg benne. Ezek az érzetek mind hozzánk tartoznak, és mindegyiknek más és más jelentése van. Számos felfedezetlen érzés lapul még a Lelkünk mélyén, melyek arra várnak, hogy felfedezzük őket, hogy megszólítsuk őket, és hogy felemeljük őket magunkba, a szívünkbe.Minél több érzetet tudunk megfogalmazni magunkban, annál könnyebben tudjuk kifejezni magunkat, azt hogy, mit élünk meg egy adott pillanatban, és hogy mi az, amire még vágyunk.Minél több érzést tudunk megfogalmazni, annál közelebb kerülünk a saját Lelkünkhöz, és a másik emberhez.Minél több érzést tudunk megfogalmazni, annál közelebb kerülünk a boldogságunkhoz.Fedezd fel te is a Lelked üzenetét és meglátod, hogy egy-egy apró kis eltérés mekkora változást hozhat az életedben.Dömötör Aletta - talentumok.com
Forrás: http://talentumok-lelekebredes.com/2015/11/30/lelkunk-uzenete/
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
7 kihívás, amivel szembe kell néznie egy idős léleknek, mikö
  2016-01-08 13:06:13, péntek
 
  7 kihívás, amivel szembe kell néznie egy idős léleknek, miközben felnő

Ahogy idősebb lettem rájöttem, hogy idős léleknek lenni nem olyasvalami, ami miatt szégyenkeznem kellene.Idős lélekként élvezem az utamat, de nem minden esetben. Olyan hajlamokkal felnőni, melyeket mások furcsának és ódivatúnak látnak nehéz lehet, különösen a modern társadalomban, amelyben ma élünk. Itt egy lista azokról a nehéz dolgokról, melyeket akkor érzünk, amikor idős lélekként növünk fel. Te melyekkel tudsz azonosulni?1. Nem igazán szereted a saját korodbeli embereket

Ez vonatkozhat a párkeresésre, barátságokra, sőt az osztálytársakra is. A saját korosztályában másokat éretlennek látni problémát jelenthet egy idős lélek számára fiatalabb korban. Gyerekként arra a gondolatra kondicionálnak bennünket, hogy a saját korunkbeliekkel kell barátkoznunk, ezért amikor úgy tűnik, hogy nehéz kommunikálni a társainkkal, nem igazán értjük, hogy miért lehet ez probléma. Szerencsére, ahogy öregszünk, ennek a saját korosztályunkkal szembeni ellenszenvnek az oka láthatóvá válik, és elfogadjuk az emberek mindenféle korosztályának barátságát annak ellenére, hogy idős lelkek vagyunk.2. Csúfolnak, mert szereted a régi dolgokat

Miután régimódi hobbijaid és eltérő ízlésed van a különböző dolgokban, mint például a zene vagy a könyvek, szintén okozhatnak nehézséget fiatalabb korban, mivel a körülötted lévők észrevehetik a különbözőségedet, és emiatt kötekedhetnek veled.3. Inkább otthonülő típus vagy, amikor mindenki más bulizik

Sokaknak ez az egyik fő nehézsége, amikor elérik a törvényes alkoholfogyasztási korhatárt. Körülöttük mindenki bulizni akar menni, miközben ők sokkal boldogabbak otthon egy jó könyvvel összegömbölyödve. Míg ez fiatalabb korban nyomasztónak tűnhet, megtanulhatjuk elfogadni, hogy csak az idős lelkünk beszél hozzánk, és nincs velünk semmi baj, ha inkább otthon maradnánk.4. Reménytelenül romantikusnak és vigasztalhatatlannak lenni

Az idős lelkek általában egy nagyon erős romantikus vonással rendelkeznek, mely mindent felemésztővé válhat különösen akkor, ha ez a szerelem szívfájdalommal ér véget, és fiatalabb korban ez gyakrabban megesik. Ha mindent sokkal mélyebben érzel, mint a körülötted lévők, annak a jele lehet, hogy idős lélek vagy, ezért amikor a romantika balul üt ki, akkor nagyon fáj.5. Úgy érzed, hogy nem igazán illesz oda

Azt érezni, hogy nem egészen illesz bele a körülötted lévő világba, nehéz lehet megtapasztalni, miközben felnősz. Lélekölő is lehet, ha éppen a kínos kamaszkorban vagy, és nem látod, hová tartozol a világban. De amikor idősebb leszel, sokkal kényelmesebben fogod magad érezni, és láthatod, hogy van helyed a világban, csak az eltérhet attól, amit magad körül látsz.6. Nem vesznek komolyan

Nagy nehézség egy idős lélek számára, ha el akar jutni valahová az életben, de a kora miatt nem veszik elég komolyan. Bár az érettségi szintje valószínűleg a többiek felett áll.7. Az emberek nem értik meg, hogy szeretsz egyedül lenni

Egyedül lenni, és élvezni a semmittevést, egy nagyon értékes dolog tud lenni egy idős lélek számára, de elmagyarázni ezt másoknak, akik nem értik, bonyolult lehet. A mai társadalomban azt mondják, hogy kapcsolódjunk mindig a technológiához, és soha ne unatkozzunk, ám eközben az idős lelkek sokszor meg vannak elégedve a saját társaságukkal.Idős léleknek lenni sok embernél mást is jelenthet, ám ezek azok, melyek az ő esetükben talán a leggyakrabban tapasztalt nehézségek.Learning Minds

Fotó: Learning Mind
Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2016/01/7-kihivas-amivel-szembe-kell-neznie-egy.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
8 egyszerű módja, hogyan mutasd ki a szereteted szavak nélkü
  2015-11-25 10:47:28, szerda
 
 

Olyan egyszerű azt mondani, hogy szeretlek. Talán ma kicsit könnyelműen is használjuk ezt a szót. Bizonyára Te is érezted már, hogy valaki folyton azt mondja, hogy szeretlek, de valójában a tetteiből nem az látszik. A tetteivel háttétbe szorít, vagy rosszabb esetben meg is bánt... Tanuljunk meg tettekkel szeretni...ne csak szavakkal. Hiszen minden szó annyit ér, amennyi tetté válik belőle.Próbáld meg kimutatni a szereteted, a szüleidnek, gyermekeidnek, barátaidnak, szerelmednek...sőt, még saját magadnak is!

1. Legyen időd arra aki fontos Neked

Nagy igazság, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. A Te életed, a Te időd... Ma már első helyen áll a munka mindenki életében, de egy rövid telefonhívásra, amiben a másikról érdeklődünk, egy ebéd utáni kávéra, vagy egy vasárnapi piknikre a szabadban mindenkinek van ideje.

2. Hallgasd meg

Mindenki szereti, ha meghallgatják és figyelnek rá. Hallgasd meg te is, aki fontos neked. Lehet, hogy untat a téma, vagy nem érdekel, de figyelj oda annak az embernek minden szavára, aki fontos neked. És ha megkérdezi: lehet hogy ezt mondtam már? Te csak annyit mondj: igen, de mondd el még egyszer, mert nem emlékszem minden részletre.

3. Puszik és ölelés

A legegyszerűbb módja, hogy a másiknak kimutassuk az érzelmeink. Egy forró ölelés, egy puha jó éjt puszi...ebben minden benne van.

4. Tedd az életét egyszeűbbé

Nem arra gondolok, hogy adj neki pénzt és oldj meg helyette mindent, hogy neki semmit ne kelljen csinálni. Apró figyelmességeket tegyél: vidd ki a szemetet, vásárolj be helyette, ha fáradt. Mindezt magadtól, külön kérés vagy kérdés nélkül.

5. Apró meglepetések

Mindenki imádja a meglepetéseket. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Például én a páromtól, ha látja, hogy ideges vagyok, és sok a munkahelyi probléma, akkor mindig hoz nekem egy szálat a kedvenc virágomból. Ha édesanyámhoz megyek, akkor mindig a kedvenc desszertem készíti: a madártejet. Örülök, hogy eszükbe jutnak ezek az apróságok, mert ezek azt mutatják: szeretnek engem.

6. Küldj egy csomagot

Ha valaki akit szeretünk, de távol él tőlünk se legyen kifogás! Küldjünk neki egy csomagot a postán. Ebből is tudni fogja: gondolunk rá és fontos nekünk. Ebbe apró dolgokat rakjunk, amikről az eszébe juthatunk ha használja, vagy, ha ránéz.

7. Főzz neki

Sokan csak különleges alkalmakkor főznek: Valentin-nap, Karácsony. Mi lenne, ha ma este meglepnéd őt a kedvenc ételével? Vagy elvinnéd neki. Ez is a szeretet kimutatásának egyik formája, hiszen mindenki szereti a hasát.

8. Támogasd

Minden ember követ el hibákat. Ha a szeretteddel is ez történt, ne azt mondd: én megmondtam... Legyél mellette a nehéz időkben is. Próbáljátok meg együtt megtalálni a megoldásokat. Biztasd őt: minden ember hibázik, tulajdonképpen ilyenkor tanulunk és fejlődünk a legtöbbet.Mindegy mit teszünk: tegyük őszintén és szeretettel. A szeretetünk ne érjen ott véget, hogy kimondjuk vagy leírjuk: szeretlek. Ez csak egy jó kezdet lehet. A szeretet mindig szolgálatot jelent. Egy másik emberért élni, egy másik embert segíteni és boldoggá tenni önzetlenül és viszonzást nem várva. Ez a szeretet.

Sándor Judit - Jóportál

womanitely.com
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes tudnivalók  
     1/29 oldal   Bejegyzések száma: 283 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3137
  • e Hét: 21220
  • e Hónap: 53201
  • e Év: 53201
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.