Regisztráció  Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
SAKK SZELET recept
  2016-04-22 14:21:46, péntek
 
  A sárga tésztához:16 dkg Rama margarin16 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 citrom reszelt héja3 tojás12 dkg lisztKéshegynyi sütőporA barna tésztához:16 dkg Rama margarin16 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor3 tojás10 dkg liszt2 dkg kakaóporKéshegynyi sütőporKrém:20 dkg porcukor25 dkg Rama margarin1 csomag vaníliás cukor1 csomag csokis pudingpor2 dl tejElkészítése:Megsütjük a barna lapot, és a sárgalapot. Csíkokra vágjuk, és felváltva 5 csíkot teszünk egymás mellé, de úgy, hogy közötte is megkenjük kicsi krémmel. Tetejét is megkenjük, majd a következő sort megint lerakjuk, de ellentétes színösszeállítással. Végén a tetejére is hagyunk egy kis krémet, azzal megkenjük, majd megszórjuk tortadarával.Krém elkészítése:A porcukrot habosra keverjük a Rama margarinnal, majd beletesszük a vaníliás cukrot. 1 csokis pudingport felfőzünk 2 dl tejjel, majd ha kihűlt a Rama margarinos krémbe keverjük.

Forrás: olcso-receptek.hu

 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Somlói szelet ...
  2016-02-24 05:59:00, szerda
 
  Somlói szelet:


Hozzávalók:
a sárga piskótához:

4 tojás
8 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
10 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

a kakaós piskótához:

4 tojás
8 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
3 dkg keserű kakaópor
7 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

a vaníliás pudinghoz:

1 csomag vaníliaízű pudingpor
2 csapott evőkanál kristálycukor
4 dl tej

a csokipudinghoz:

1 csomag csokoládé ízű pudingpor
2 csapott evőkanál kristálycukor
4 dl tej

a habhoz:

5 dl zsíros tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

a csokimázhoz:

1-2 evőkanál víz
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor

A sárga piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a sárgáját habosra-krémesre kevertem a cukor felével és a vízzel.
A fehérjéből kemény habot vertem, a végefelé a cukor másik felét is hozzáadtam.
A lisztet elkevertem a sütőporral, átszitálva a cukros sárgájához adtam a habbal együtt, finoman összeforgattam az egészet.
Sütőpapírral bélelt, kb. 27 x 38 cm-es tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.
Ugyanígy elkészítettem a kakaós piskótát is.
Amíg sült a kakaós lap, a szokott módon külön-külön megfőztem a kétféle pudingot.
Amikor megsült a kakaós piskóta, pár percig hagytam hűlni, majd ráöntöttem a még meleg vaníliás pudingot, erre jött a már kihűlt sárga piskóta, majd a még szintén meleg csokipuding.
Az egészet hagytam kihűlni.
A tejszínből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadtam a habfixálót és a vaníliás cukrokat is.
A sütemény tetejére kentem, majd néhány órára az egészet behűtöttem.
Végül kockákra vágtam, a szeleteket kis helyet hagyva köztük sütőpapírra rakosgattam, és egyesével megcsorgattam a csokisziruppal.
A sütemény-széle probléma megoldására pedig a széle darabokat üvegpoharakba rakosgattam - nálam 6 pohár lett tele -, gazdagon öntöztem közben a sziruppal és megszórtam kevés darált dióval is, egy kis plusz tejszínhab a tetejére.



 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Pudingos gesztenyés szelet
  2015-11-02 12:45:01, hétfő
 
  Hozzávalók:

* 60dkg liszt
* 20dkg zsír vagy margarin
* 15dkg cukor
* 1 csomag szalalkáli
* 1dl tej
* 2 egész tojás
* színes aroma (vérnarancs vagy meggy, bár én vérnaranccsal jobban szeretem:D )

* A krémhez:

* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 7dl tej
* cukor ízlés szerint
* 15dkg vaj vagy margarin
* 20dkg porcukor
* 25dkg gesztenyemassza

* A tetejére:

* 30dkg porcukor
* 3cl rum


Elkészítés:

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.

 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Habos túrós sütemény
  2015-09-08 12:45:40, kedd
 
  Hozzávalók a tésztához: 12 ek liszt, 12 ek cukor, 13 ek olaj, 2 egész tojás, 2 ek kakaó, fél tasak sütőpor

Hozzávalók a krémhez: 50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 10 ek cukor, 4 tojás sárgája
A tetejére: 4 tojás fehérje, 1 ek ecet, 10 ek cukor, 5 dkg tejcsokoládé, fél evőkanál olaj (a csokoládét az olajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk)

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összekavarjuk, esetleg annyi tejet (3-4 kanál) teszünk hozzá, hogy jól kavarható legyen. Annyira kemény lesz, hogy kanállal tesszük bele a kikent, kilisztezett tepsibe.
A tetejére a tehéntúrót a tojás sárgával és a két féle cukorral habosra kavarjuk és rárakjuk a tészta tetejére. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percre berakjuk, amikor már majdnem kész van, a tetejére habot teszünk (a tojás fehérjét az ecettel és a cukorral keményre felverjük) és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Miután a sütemény kihűlt olvasztott tejcsokoládét csurgatunk a tetejére.





 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Túrós pite
  2015-09-08 12:45:02, kedd
 
  Hozzávalók a tésztához:
A tepsi mérete: 25×35 cm
50 dkg sima liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
1 kg félzsíros tehéntúró
3+1 db tojás
15 dkg cukor
1-2 evőkanál tejföl
2 dl tej
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál étkezési keményítő
2 csapott evőkanál búzadara
1 csipet só

Elkészítés:
Mivel, a tésztát nem kell pihentetni, ezért, érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
A töltelékhez először készítünk egy vanília pudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt és habverővel, jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
A túrót, egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát, és a már kihűlt vanília pudingot. Az egészet, gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és lisztezett munkalapon, tepsi méretűre nyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe.
A töltelékhez, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral és egy csipet sóval.
Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz és az egészet rásimítjuk a tésztára.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással és villával egyenletesen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.





 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Habos túrós pite
  2015-09-08 12:44:31, kedd
 
  Hozzávalók:

12 dkg liszt

7 dkg Ráma margarin

1 tojás sárgája

4 dkg cukor

csipetnyi só



Krémhez:

0,5 kg túró

2 dl tejföl

1/2 csomag vaníliás pudingpor

3 tojássárgája

6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

reszelt citromhéj



Tetejére:

4 tojásfehérje

12 dkg cukor


A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.

Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25x30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm.

Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.

Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.



 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Túrós zserbó
  2015-09-08 12:43:57, kedd
 
  Tésztához

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg Rama
3 tojás
3 ek kakaó
darált dió
lekvár
Túrós töltelék

50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Tetejére a máz

3 ek porcukor
3 ek kakaó
5 dkg Rama

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. Én mérleggel lemértem a szárazanyag súlyát, majd kivettem a kétharmadát és ebbe tettem a kakaóport. Ezután összedolgozzuk a kakaós részt 2 ek tejföllel és a 2 tojással. A maradék tésztaalapba megy az 1 ek tejföl, az 1 tojás és még 1-2 ek liszt, ha túl lágy a tészta. Míg a tölteléket készítjük, a tésztát a hűtőben pihentetjük. A túrót alaposan összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a búzadarát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és kb. 1 ek porcukorral. A túróba óvatosan belekeverem a tojáshabot. A sütőt előmelegítjük kb. 150-170 fokra. Először kinyújtjuk a sárga lapot, beletesszük A Ramával kikent, kilisztezett tepsibe, megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval. A kakaós tésztát megfelezzük, egyiket kinyújtjuk, ráfektetjük a dióra, erre kerül a túrós töltelék, majd a másik kakaós lap. A tetejét villával megszurkáljuk és közepes lángon megsütjük. Máz: a porcukrot mély tányérba tesszük, belekeverjük az olvasztott Ramát, a kakaóport, 3 ek forró vizet és simára dolgozzuk. Ha nem elég jó, még teszünk hozzá forró vizet. A még forró süti tetejét bevonjuk a kakaós mázzal.



 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Túrófánk sütőben
  2015-09-08 12:43:15, kedd
 
  Hozzávalók:
2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 30 dkg rétesliszt, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 3 dkg vaj, a töltelékhez: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 1 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája



Elkészítés:
1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a vajat, és annyi tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük.


Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. Ezután még 10 percig hagyjuk kelni.


Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a két tojássárgájával, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden második tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd befedjük egy másik koronggal, a széleit villával lenyomkodjuk.


A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra tesszük, és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütjük, ezután a lángot takarékra mérsékelve addig sütjük, amíg a fánk szép színt kap. (A pontos hőfok a sütő teljesítményétől függ, de érdemes 200 fokon kezdeni.)




 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Epres túrós kevert szelet recept
  2015-09-08 12:42:32, kedd
 
  Hozzávalók:

25 dkg túró
175 g joghurt
1,5 joghurtospohárnyi cukor
fél joghurtospohárnyi olaj
3 tojás
3 joghurtospohárnyi liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg eper
Recept:

Egyszerű, kevert sütemény. A túrónak hála másnap is finom.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsi (kb. 30×20 cm) alját sütőpapírral.

Az epret mossuk meg, vágjuk kockákra.

A hozzávalókat nemes egyszerűséggel keverjük ki, mértékegységül szolgál ehhez a joghurt kiürült pohara.

A tésztát simítsuk a tepsibe, és toljuk a sütőbe.

Pár perc múlva laza mozdulatokkal rádobáljuk az epret, így nem süllyednek le annyira. Szépen megsütjük, tűpróbával ellenőrizve a süti állapotát.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
Hamis krémtúrós
  2015-09-08 12:41:56, kedd
 
  A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek tej
1 tojás
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só


A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve

elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!



 
 
0 komment , kategória:  Tészták,torták,sütemények  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 1198 db bejegyzés
Összes: 77185 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 18960
  • e Hónap: 143163
  • e Év: 2120474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.