Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
Csipkebogyó
  2018-10-30 09:38:09, kedd
 
  Első sorban és legelőször azt, hogy elég kimennünk kocogni a mezőkre, az erdők szélére, mindenütt megtaláljuk. Rengeteg formájú, és ízű, sokféle állagú csipkebogyó van. Van amelyik már most érik, van, amelyik csak januárban fog, ami azt jelenti, hogy ez a növény egész télen biztosítja a mozgásunkhoz szükséges c vitamint és vasat.

A csipkebogyó éppen azért bírja ki a fagyokat, mert a benne felhalmozott hatalmas mennyiségű c vitamin védi meg a bogyókat.

C-vitamint nagyobb mennyiségben tartalmaz, mint bármely más vad vagy termesztett gyümölcsünk, zöldségünk. A másik anyag, amiből horrorisztikus mennyiséget tárol ez a piros bogyó: az a vas. A vasat senkinek nem kell bemutatnom, aki valaha sportolt.

A C-vitamin természetes antioxidáns, mely részt vesz a sejtképzésben, segíti a vas felszívódását, gyorsítja a kötőszövet újraépülését, valamint döntő szerepe van a fogíny, erek és fogak megújulásában.
Emellett B1-, B2-, és P-vitaminok, szénhidrátok, pektin és szerves savak is találhatóak a csipkebogyóban. A P-vitaminok (bioflavonoidok) kiegészítik az aszkorbinsav hatását, kedvezően hatnak a hajszálerekre, valamint enyhén gátolják a C-vitamin gyors lebomlását.
Hatóanyagai
A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található benne, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.



Gyógytea készítés
Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban - a csipkebogyó immunerősítő hatása miatt - segít a fertőzések, megfázások, nátha megelőzésében. Vércukorszint-szabályozó hatása miatt cukorbetegeknek is ajánljuk, étkezés után fogyasztva egy csészével.

Lehetőleg ízesítés nélkül fogyassza. Napi 2-3 csészével korlátlan ideig iható. Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható. Gyermekeknek 1 éves kortól hígítva adható (egy teáskanál csipkebogyó 2,5 dl vízhez). A friss virágból készült tea kiváló hashajtó. Napi egy csészével kell inni lefekvés előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Így szépít a kávé
  2018-09-29 19:10:37, szombat
 
  A kávé, illetve a benne található koffein nem csak belsőleg hasznos a szervezetnek, hanem külsőleg is, ezért bizonyos formái a napi, heti szépségápolási rutinba is beilleszthetők.

Testradír

A kávéból készült testradír élénkíti az anyagcserét és javítja a bőrképet, mert a koffein segít csökkenteni a zsírsejtek méretét. 1 csésze őrölt kávét keverjünk össze fél csésze kristálycukorral és egy csésze kókusz- vagy olívaolajjal. A zuhany alatt masszírozzuk a keveréket a nedves bőrbe erőteljes, körkörös mozdulatokkal néhány percen keresztül, majd öblítsük le.


Arcradír


Fél csésze őrölt kávét és fél csésze kakaóport keverjünk össze egy csésze tejjel, majd adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Vigyük fel a megtisztított arcbőrre, majd negyed óra után mossuk le. Gyengéden hámlaszt, a méz pedig segít a bőrben tartani a nedvességet.

Hajpakolás
A koffeines táplálás élénkíteni a keringést a fejbőrben, ami a hajszálak gyorsabb növekedéséhez is hozzájárul. Hetente egyszer két evőkanál őrölt kávét keverjünk össze a tenyerünkben egy diónyi adag hajbalzsammal, és néhány percen át masszírozzuk vele a fejünket, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.
A kávé nagyon jót tesz a bőrnek!
A kávé nagyon jót tesz a bőrnek!

Napozás utáni pakolás
A kávé segít enyhíteni a bőr kivörösödését, a benne található antioxidánsok pedig felveszik a harcot az UV-sugárzás hatására termelődő szabad gyökökkel. Egy csésze erős feketét hígítsunk fel egy kis hideg vízzel, majd mártsunk bele egy puha szivacsot vagy mosdókesztyűt, és kezeljük a folyadékkal a kivörösödött részeket - azonnal érezni fogjuk a hűsítő hatást.
A legkárosabb reggeli szokások
A legkárosabb reggeli szokások
Tej helyett ezt öntsük a kávénkba
Tej helyett ezt öntsük a kávénkba
Naponta ennyi kávé menti meg a májat
Naponta ennyi kávé menti meg a májat
Leszámolás a tyúkszemmel: 6 tipp!
Leszámolás a tyúkszemmel: 6 tipp!

Szemkörnyékápoló
A koffein segít csökkenteni a szemek körül kialakult duzzanatot és sötét karikákat, mert felélénkíti a vérkeringést. Két vattakorongot mártsunk hideg kávéba, csavarjuk ki őket. Tegyük a csukott szemünkre, és pihenjünk így tíz percet, míg a folyadék a bőrbe szívódik.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A mandula jótékony hatása
  2018-09-19 08:39:09, szerda
 
  A mandulával dúsított étrend kedvezően befolyásolja a vér koleszterinszintjét, valamint segít megőrizni az inzulinérzékenységet, azaz a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a diabétesz lefolyását is jótékonyan befolyásolja - derült ki az amerikai Loma Linda University kutatóinak egy kis mintaszámú vizsgálatából. Kutatásukról a Journal of the American College of Nutrition című szaklapban számoltak be.

A vizsgálatba 65, ötvenes éveik közepén járó felnőttet vontak be. A résztvevők mindegyikére prediabetikus állapot, azaz a cukorbetegséget megelőző, emelkedett vércukorszint volt jellemző.

A résztvevőket kétfelé osztották: az egyik csoport étrendjét mandulával egészítették ki, a másik pedig a kontrollcsoport szerepét töltötte be. Alapjaiban azonban mindkét csoport étrendje megegyezett: az Amerikai Diabétesz Társaság által ajánlott diétát követték. A mandulát fogyasztó csoportban a napi kalóriabevitel 20 százalékát a csonthéjas gyümölcs tette ki.
A 16 hetes vizsgálat során a kutatók rendszeresen mérték a résztvevők koleszterinszintjét és inzulinérzékenységét. Azt találták, hogy a mandulát fogyasztók LDL-koleszterin-szintje drámai mértékben csökkent, valamint javulás állt be inzulinérzékenységükben is - ily módon érrendszeri és diabéteszkockázatuk is jelentősen mérséklődött.

A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag
A vitaminok közül a mandula B1-, B2-, B6- és E-vitamint, az ásványi anyagok közül pedig rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Ennek köszönhetően táplálja a csontokat, fogakat, idegeket, izmokat, illetve segít menstruációs fájdalmak idején is. Nyomelemei közül a vas, a mangán és a cink kiemelendő.

A belső, barna maghéj értékes antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és az avasodástól, ezért nem célszerű eltávolítani.

Korábbi tanulmányok is igazolták már, hogy a mandula rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri halálozás kockázatát, valamint serkenti a tüdő és az egész légzőszervrendszer működését is. A mandulaolaj külsőleg alkalmazva kiváló bőrápoló szer.
Legyünk azonban óvatosak, különösen a keserű mandulával, amely ciánmérgezést is okozhat. Míg az édes mandula magja nem mérgező, csak éretlen állapotban és kis mennyiségben tartalmaz ciánvegyületet, gyakorlatilag képtelenség annyit enni belőle, hogy ciánmérgezést kapjunk, a keserű mandulából gyerekek esetében már néhány szem is mérgezést válthat ki.
Link


 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A gesztenye az ősz egyik kedvence.
  2018-09-18 07:24:29, kedd
 
  A gesztenye az ősz egyik kedvence. E-vitaminban gazdag, rendszeres fogyasztásával sokat javíthatsz az életminőségeden, és az egészségügyi hatásokon kívül lassítja az öregedést, valamint a ráncok kialakulását. De mi az, amit még nem tudtál róla?

1. NINCS ROKONSÁG A SZELÍD ÉS A VAD FAJTÁK KÖZÖTT
A szelídgesztenye a bükkfafélék családjába tartozik. Magyarország leghosszabb életű gyümölcsfaja, Kőszegen és környékén akár 6-700 éves példányai is előfordulnak, pedig eredetileg inkább Észak-Amerikában, Kelet-Ázsiában és Dél-Európában volt őshonos. A szelídgesztenyét eheted sülve-főve, húsok mellé és süteményekbe rakva is.
2. MAGAS C-VITAMIN TARTALOMMAL RENDELKEZIK
A gesztenyegyümölcs antioxidáns hatású, sejtvédő E-vitaminban, B1-, B2-, és B6-vitaminban is gazdag. Ugyanakkor kevésbé ismert tulajdonsága, hogy a C-vitamin tartalom is jelentős a gesztenyében, ami a málnáéhoz és a ribiszkééhez hasonló értéken mozog. Ásványi anyagokban is bővelkedik, főleg nátriumot, káliumot, kálciumot és foszfort tartalmaz.

3.ALACSONY A ZSÍRTARTALMA
.A gesztenyét régen a népi gyógyászatban is jól ismerték és manapság kezdjük újra felfedezni. Bár a diófélék közé tartozik, rokonaival összehasonlítva nagyságrendileg kevesebb zsírt raktároz, így energiatartalma is jóval alacsonyabb. A szemes és natúr gesztenyetermékek a dióhoz, a földimogyoróhoz vagy a mandulához mérten csupán azok zsírtartalmának 2-3 százalékát tartalmazzák
4. SOK ROST VAN BENNE
Magas a nyersrosttartalma is, ezért élelmirost-hányada jelentős. A rostfogyasztás segít a túlzott inzulintermelés visszaszorításában, amely a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő kockázati tényezője. Csökkenti az éhségérzetet, elősegíti a jó bélműködést, magas szénhidráttartalmának köszönhetően pedig étrendedben helyettesítheted vele a gabona- és burgonyaféléket is.

5. A LÁBAK JÓ BARÁTJA
A gesztenye az egészség megóvása mellett a test külső részeire is hat. Csökkenti a narancsbőrt, valamint a kéregből nyert eszkulin fényvédő krémek gyakori alkotórésze. Külsőleg régóta használják fekélyek és bőrbetegségek kezelésére, aranyér ellen pedig ülőfürdőként alkalmazható.



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Napi egy fürt szőlő, és a szervezetünk új erőre kap
  2018-09-07 07:39:23, péntek
 
  A szőlő remek hatással van az idegrendszerre, azonban vértisztítónak és izomregenerálónak is kiváló. Jó hatással van a daganatos betegségek, a vese-, és a hólyagkő megelőzésében. Alkalmas a vérszegénység kezelésére, és a gyulladásos megbetegedések leküzdésében is. A szőlő káliumot is tartalmaz, ezért segíti a sejtek megújulását, valamint a megfelelő szívműködést is. A szőlőben található C-, E- és B-vitamin jótékonyan befolyásolják az immunrendszer és az anyagcsere működését is. A bél megbetegedéseit gyógyítja, a vese és a hólyag kövesedését akadályozza. A nagy mennyiségben elfogyasztott szőlő a vizelet savasságát is csökkenti. Reuma, májbetegségek, vízkór esetén a fehér vagy zöldes színű szőlők a legjobbak, a hurutokat a fekete és kék szőlők oldják a leghatásosabban. A szőlőmag olaja rendkívül értékes, javítja a látást...



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Nyáron cukorbetegként számos veszély fenyegethet.
  2018-08-18 14:35:08, szombat
 
  Tudtad, hogy a leégés vércukorszint-emelkedést is előidézhet? A cukorbetegeknek fokozottan ügyelniük kell állapotukra a nagy melegben, miután gyakoribbak lehetnek a vércukor-ingadozások.

Leégés A leégés ellen mindenképp védekezni kell magas faktorszámú napvédő készítménnyel, valamint komolyan kell venni a figyelmeztetést: 11 és 15 óra között ne menj ki a tűző napra, keress inkább egy árnyékos helyet, és pihenj ebben az időszakban. A leégés nemcsak a melanoma kialakulásának kockázatát növeli, hanem stresszel járhat a szervezet számára, és a vércukorszint emelkedését is előidézheti mindaddig, amíg be nem gyógyul a leégés okozta bőrsérülés.

Napszúrás Amennyiben sokat tartózkodsz védelem nélkül a napon, például kalap, kendő nélkül, illetve nem használsz napvédő készítményt, akkor igen könnyen napszúrást kaphatsz, ami lázzal, hányingerrel, hányással is járhat. A cukorbetegeknek egyébként is ügyelniük kell állapotukra a nagy hőségben, mivel ekkor gyakoribbak lehetnek a vércukor-ingadozások, ám, ha a napszúrás miatt hányás, láz lép fel, akkor különös figyelemmel kell lenni.

A hányás miatt nemcsak nagy mennyiségű folyadékot veszít a beteg, de az étvágytalanság miatt kevesebb szénhidrátot tud bevinni, mint az előírt, ami alacsony vércukorszintet eredményezhet - hipoglikémia. Érdemes ilyenkor egyeztetni a kezelőorvossal a gyógyszer, inzulin adagolásáról.Hányás, hasmenés Nyáron gyakrabban előfordulnak a hányással, hasmenéssel járó megbetegedések, különösen, ha olyan országba látogatsz, ahol más ételkészítési szabályok vannak, vagy nem figyelsz arra, mit iszol - jégkocka, csapvíz kerülendő.

KezelésAmennyiben mégis megtörténik a baj, fontos a bőséges folyadékpótlás és elektrolitbevitel. Amennyiben a tünetek még az inzulin beadása előtt jelentkeznek, akkor gyakori, kétóránkénti vércukor-ellenőrzés mellett csökkenteni kell az inzulin dózisát, erről mindenképpen egyeztess kezelőorvosoddal! Ha a hányás az inzulin beadása után lép fel, nagyon fontos a megfelelő szénhidrátmennyiség bejuttatása. Amennyiben tartósan fennáll a hányás vagy hasmenés, mindenképp egyeztess a továbbiakról orvosoddal!

Link



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Milyen betegségekre jó a szilva?
  2018-08-18 14:28:58, szombat
 
  Itt a szilvaszezon! Ne halasszuk el, most együnk belőle sokat, mert számos betegség ellenszere, és leginkább mert nagyon finom!
A szilva gyógyhatása


Az egész bolygón több fajtája létezik, attól függően, hogy melyik országból származik, színük, méretük és jellegük alapján különböztethetjük meg. A szilvafa általában májustól szeptemberig ontja termését, a viszonylag egyforma nagyságú gyümölcsöket. Minden szilva közepes paradicsom nagyságú (5-6 cm átmérőjű és 70 g), kis bemélyedéssel ott, ahol a szár van. A belső, húsos része lédús, színe a sárgától, fajtól függően, a halványkék vagy zöld színekig terjed. Minden gyümölcsnek vastag, és kőkemény magja van.

A szilva jótékony hatása

A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához.
A szilvát hashajtóként használják, mert köztudott, hogy a benne lévő olyan összetevők, mint a rost, a szorbit és a szatén elősegítik az anyagcserét az emésztőrendszerben.
A szilva kiváló C-vitaminforrás, amely hatékony antioxidáns. A C-vitamin segíti a szervezetet a rák, a gyulladások és a szabadgyökök elleni harcban.
A szilva, kiváltképp a mirabella fajtái, értékes forrása az A vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A tanulmányok következtetései szerint, ez a vitamin véd a tüdőrák és a rák szövődményei ellen.
A gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz olyan polyphenolic antioxidánsokat is, mint a lutein, és a zeaxanthinul cryptoxanthinul. Ezek az összetevők segítenek a szabadgyökök és a reaktív oxigén elleni harcban, ami fontos szerepet játszik az öregedés folyamatában és más betegségekben. A zeaxanthina, a retina sárga foltjában levő karotinoid elnyelő szelektív anyag, melynek feltehetőleg fényszűrő szerepe van.
A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást.
Gazdag olyan B vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét.
K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.

Link





Így fogyaszd a szilvát! Nyersen Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában tartalmazz a legtöbb vitamint, ásványi anyagot. Szerencsés piacon vagy biogazdaságból beszerezned a gyümölcsöt. Lekvár A téli hónapokban lekváros kenyér, barátfüle vagy gombóc formájában fogyaszthatod a szilvát. A gyümölcs így is megőrzi a benne lévő emésztésserkentő hatású szorbitolt, valamint rosttartalmát.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A kukorica bajusza ingyen gyógyszer
  2018-08-10 07:06:13, péntek
 
  Kiderült, hogy hatásos vízhajtó és vércukorszint-csökkentő teát főzhetünk belőle. Hogyan működik?

Egyéves, termesztett, egyszikű, a pázsitfűfélék családjába tartozó növény. Őshazája Közép-Amerika, Mexikó.

A legősibb kukoricamaradványokat a dél-amerikai Tehuacán-völgyi barlangrendszerben találták, amelyek i. e. 5200-4000-ből származnak. Egy másik ősi lelet az USA Új-Mexikó államban lévő Denevér-barlang üregéből kerültek elő.

Ezek a kukoricacsövek a maihoz képest igen kicsik voltak. Az elmúlt évezredek alatt a növény méretében, termőképességében nagy változásokon ment keresztül, de alapvető botanikai sajátosságai ugyanazok maradtak. Szára üreges, gyökérzete bojtos, levele széles, lándzsa alakú, ép szélű. Virágai egyivarúak, fajtától függően júniustól augusztusig nyílnak. A virágokat virágzati buroklevél (csuhé) takarja, termése szemtermés. A sárga színű szemeken kívül több fajtaváltozata van, kék, vörös, piros, fehér szemek. Ugyanilyen változatos a magok formája és a mérete.



A hatóanyagot a torzsavirágzat beporzás előtt gyűjtött bibeszálai adják. A kukoricabajuszt gyorsan szárítják.

Kémiai alkotórészek: polifenolok, nyálka, gyanta, zsíros olaj, káliumsók, keserűanyagok, cserzőanyag, redukáló-cukrok, illóolaj, flavonoidok, szaponin.

Vízhajtó és vércukorszint-csökkentő hatása van. Teáját a húgy-utak gyulladásos folyamatainak gyógyítására használják, forrázással készítik. Vesekőképződésre való hajlam esetén más növényekkel (pl. zsurló, aranyvessző), valamint köszvény, reuma, vesehomok, vizelettartási problémák kezelésére fogyaszthatjuk. Salaktalanító, vércukorszint-csökkentő, vizelethajtó teakeverékek alkotórésze.

A kukorica magját sokféle módon használják fel. Kukoricalisztet, darát őrölnek, melyek ma már kevésbé fogyasztott ételek alapanyagául szolgálnak. A kukoricacsírából hideg sajtolással magas ásványi-anyag és vitamintartalmú olaj nyerhető, melyet étkezési célra használnak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai
  2018-07-12 08:00:06, csütörtök
 
 
A paradicsom Közép- és Dél-Amerikából származik és Kolumbusz Kristóf hozta Európába mint dísznövényt. Eleinte dísznövényként termesztették, a múlt század elején lett véglegesen otthonos az európai asztalokon.
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozó növény, hasonlóan, mint a burgonya, vagy a petúnia, s hivatalos megnevezése ehető paradicsom. A paradicsom termése a fajtától függően 1,5 - 10 cm méretű, többnyire gömbölyű, belseje kamrácskákra tagolódik, melyek alakja és száma fajtái szerint változó.

Gyümölcs vagy zöldség?

Évek óta folyik a vita afelől, hogy a paradicsom gyümölcs-e vagy zöldség. Az USA-ban kezdődött azzal, hogy egy beszállító megtagadta a paradicsom utáni zöldségbehozatali vám megfizetését és a paradicsomot gyümölcsnek nyilvánította. Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága úgy határozott, hogy a paradicsom zöldség. Az EU 113/2001 sz. rendelete gyümölcsnek nyilvánította, miszerint: "E rendelet szerint a paradicsom, a rebarbara ehető szárai, a sárgarépa és az édesburgonya, az uborka, a tök, a dinnye és görögdinnye gyümölcsnek tekintendő."
A paradicsom tehát gyümölcs, általában azonban a zöldségkategóriába soroljuk, ugyanúgy, mint az uborkát, padlizsánt vagy a babot.



A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai



A paradicsom egészségre gyakorolt hatásairól nem kell kételkednünk. A paradicsom kitűnő C, D, E, B, K vitaminforrás, de tartalmaz káliumot, folsavat, kalciumot, vasat, cinket, rezet, mangánt és szelént is. Egy paradicsom naponta fedezi a napi ajánlott C-vitamin mennyiség kb. 28 % -át. Ráadásul csak 22 kalóriát és 95 % vizet tartalmaz.



A paradicsom zeaxanthin, lutein és likopin antioxidánsokat tartalmaz, melyek védik szemünket a külső behatásokkal szemben és a gátolják a szürke hályog kialakulását. Ezenfelül erős antioxidánst, likopint tartalmaz, mely hőkezelés során szabadul fel. Ezért egészséges a paradicsomleves, vagy a paradicsomszósz.
Alkotórészei által a paradicsom csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, jó hatással van a prosztatára, az emésztésre, véd a rákos betegségtől és védi a bőrt az UV sugárzással szemben, ezért főleg tavasszal és nyáron rendszeresen kellene fogyasztanunk.
A paradicsomról annak minden formájában csak akkor kell lemondania, ha hisztamin-intoleranciában szenved.


 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A szeder jótékony hatásai
  2018-07-02 17:47:28, hétfő
 
  Évezredek óta ismert tény, hogy a szeder számtalan jótékony hatással bír, egyes források szerint már Hippokratész korában is használták gyógyításra. Gazdag A-, B1-, B6- és C-vitaminban, ezáltal erősíti a szervezet védekezőképességét. A benne lévő ásványi anyagok (úgy, mint a kálium, kalcium, magnézium, foszfor, réz, vas és mangán) pedig a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben segítenek. Antioxidáns flavonoidjai az immunrendszerünket erősítik és a különböző gyulladásokat csillapítják. A szeder gazdag továbbá rostokban, ezért az emésztésre is pozitív hatást gyakorol.

A szeder feketés színét a benne lévő antociánnak köszönheti, ez az antioxidáns vegyület pedig rendkívül jó hatással van a szervezetünkre, csökkenti a gyulladásokat, javítja a memóriánkat, karban tartja a vércukorszintünket és vérnyomásunkat, továbbá segít megelőzi a szív- és érrendszeri problémákat, valamint a rákot.


 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 62 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 12751 db bejegyzés
Összes: 44003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4920
  • e Hét: 21609
  • e Hónap: 75969
  • e Év: 1267145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.