Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Fűszer horoszkóp
  2015-04-21 13:17:47, kedd
 
  Vanília
Január, július

Igazán költői lélek vagy, mégis, ha határozottságra van szükség, megállod a helyed. Mindig kézben tartod a dolgokat, nem vagy bizonytalan, bár a környezet néha tanácstalannak lát.

Fahéj
Február, augusztus

Feltűnő vagy, persze jó értelemben. Ha elmész szórakozni, biztosan mindenki észrevesz. Könnyen mások tudatára adod mit szeretnél, s rengeteg hódolód akad.

Szegfűszeg
Március, szeptember

Könnyen alkalmazkodsz más emberekhez, így munkahelyedben és környezetdben mindenki szeret. Mivel lelked elég nagy, hangulatod könnyen változik. Az alkalmazkodáshoz persze jó színészi képesség is kell, így igazi lényedet csak szeretteidnek mutatod meg.

Sáfrány
Április, október

Igazi társasági lény vagy, ha megjelensz valahol, biztosan jó lesz a hangulat. Mivel remek humorérzékkel rendelkezel, mindenki szereti veled tölteni idejét.Gyömbér
Május, november

Te vagy a környezeted tanácsadója, mivel jól átlátod a dolgokat, és őszinte vagy. Persze ügyelj arra is, hogy néha az ami a szíveden az a szádon technikával megbánthatsz másokat.

Kardamom
Június, december

Kalandvágyó vagy, igazi szabad szellem. Szívesen tanulsz, kíváncsi vagy, s mindent tudni szeretnél. Barátaid nem csak ezért, de jó humorérzékedért is szeretnek.

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Kelta horoszkóp
  2015-04-21 13:14:40, kedd
 
  Kelta horoszkóp


Mit mesél rólad ősi horoszkópod?
A kelta horoszkóp az ember külső jellemvonásairól és a legbensőbb titkolt értékeiről is árulkodik.

Az ősi kelta horoszkóp visszanyúlik egészen az V. századig, amikor is a kelták ellepték és belakták a Duna partvidékét. Nem hoztak létre államokat, inkább törzsekben és kisebb csoportokban éltek.

Papjaiknak, a druidáknak nagy beleszólásuk volt a közösségi, vallási és kulturális életbe. Ők alakították ki a 13 hónapos Hold-naptárt, és minden hónapot egy szent növényről neveztek el. Mivel a kelták hitték, hogy az ember része és nem ura a természetnek, ezért párhuzamot vontak ember és növény között. Ez az oka annak, hogy a különböző időpontokban virágzó növények és az adott időszakban született emberek jellemvonásai hasonlóak.
Miről árulkodik a kelta horoszkóp?
A kelta horoszkóp az ember külső jellemvonásairól és a legbensőbb titkolt értékekről is árulkodik. Ezért lehetséges az, hogy a kelták eltértek a megszokott csillagjegyek határaitól, és további két típusra felosztották a fajegyeket. Egy-egy jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket Újhold-embernek nevezik, míg a hónap második hetében világra jöttekre a telihold hat, ők a Telihold-emberek.

Nyír (december 24. - január 20.)


Uralkodó bolygód a Nap. A keltáknál a nyír az újjászületés, megújulás jelképe. Adott a lehetőséged a fejlődésre, ám nagy kitartás szükséges.
Újhold-ember: Kitartóan küzdesz a céljaidért, de hajlamos vagy hirtelen haragra lobbanni, ezért zárkózott ember válhat belőled.
Telihold-ember: Józan ésszel gondolkozol, ezért gyakran fordulsz kifelé. Véleményed nem mindig helyes.

Berkenye (január 21. - február 17.)


Uralkodó bolygód az Uránusz. A berkenye piros termése az istenek eledele, ezért nemes növény - így neked is alapvetően nemes jellemvonásaid vannak.
Újhold-ember: Néha nagyon türelmetlen vagy, ám ez csak gyorsítja fejlődésed. Vágysz a nagy tudásra, ezért buzgón támogatod a változásokat.
Telihold-ember: Hajlamos vagy túl sokat ígérni, és végül nincs lehetőséged mindezek teljesítésére. Energiádat fordítsd inkább saját fejlődésedre.

Kőris (február 18. - március 17.)


Uralkodó bolygód a Neptunusz. Rendkívül impulzív, megnyerő és vonzó egyéniség vagy, ha ebben a jegyben születtél.
Újhold-ember: Fogékony vagy a tudományra, de a megmagyarázhatatlan dolgok is érdekelnek. Érzelmeid erősek, de ne hagyd magad kihasználni!
Telihold-ember: Igyekezz, hogy a vonzó külső egy hasonlóan kellemes belsőt is takarjon! Kedveled a tudást, de nagyon hiszékeny vagy.

Éger (március 18. - április 14.)


Uralkodó bolygód a Mars. Ha ebben a jegyben születtél, önfejű és nyughatatlan vagy. Mindez bátorsággal is párosul.
Újhold-ember: Merész és őszinte vagy, de ne ess túlzásokba! Néha mérlegeld döntéseidet, mert így megóvhatod magad a kellemetlenségektől!
Telihold-ember: Több energiával több sikert érhetnél el. Hajlamos vagy mindent félvállról venni, így döntéseid nem elég megalapozottak.

Fűzfa (április 15. - május 12.)


Uralkodó bolygód a Hold. A kelta mítoszban a teremtésnél a fűzfa jelenik meg először. A Hold miatt leginkább a titokzatosság jellemez.
Újhold-ember: Hangulatváltozásaid megbízhatatlanná tesznek, ám képes vagy alkalmazkodni a szeretteidhez.
Telihold-ember: Önfejű, ám talpraesett vagy, így hasznodra válik a kiváló emlékezőtehetséged, ami ösztönösségedből fakad.

Galagonya (május 13. - június 9.)


Uralkodó bolygód egy feltételezett égitest, a Vulkán. A kelták szerint pályája a Merkúr és a Nap között van. Az újítások jellemeznek leginkább.
Újhold-ember: Hirtelen ember vagy, viszont a kitűzött célt eléred, bármi is legyen annak az ára. Határozottság és stabil érzelmek jellemeznek.
Telihold-ember: Nehezen kötsz személyes kapcsolatot, és ritkán kötelezed el magad. Széles látókörű emberként nyitott vagy az újdonságokra.
ékszerkészítő

Tölgy (június 10. - július 7.)


Uralkodó bolygód a Jupiter. Gazdag képzeletvilágod optimistává, ám egyben meggondolatlanná is tesz. Bármilyen csapást képes vagy túlélni.
Újhold-ember: Ne vállalj anyagi kötelezettségeket, mert lehet, hogy nem tudod minden esetben teljesíteni. Önzetlen és bizalmas vagy másokkal.
Telihold-ember: Nem szeretsz, és nem is kérsz segítséget másoktól. Jó értelemben önző, és alapos ember vagy, aki nem függ másoktól.

Magyal (július 8. - augusztus 4.)


Uralkodó bolygód a Föld. Gyakorlatias és problémakerülő ember vagy. Nem vállalsz kockázatot és nehézségeket, a legegyszerűbb módon szereted megoldani a problémákat.
Újhold-ember: Önzetlen, megértő és derűlátó emberként élsz, ami azonban gyakran káros következményekkel járhat.
Telihold-ember: Nem bírod, ha kritizálnak. Pedig jó néha hallgatni rájuk, mert előrelendítheti a karrieredet.

Mogyoró (augusztus 5. - szeptember 1.)


Uralkodó bolygód a Merkúr. A keltáknál a mogyoró a bölcsesség jelképe, ezért művelt, okos és intelligens vagy.
Újhold-ember: Állandóan kíváncsi vagy, és tudásvágyad óriási. Azonban ne ess túlzásba, mert az zavaró lehet a környezetednek.
Telihold-ember: Soha nem titkolod érzelmeidet, tüzes természetű, ám talpig becsületes vagy. Érzékenységed miatt szeretsz irányítani másokat.

Szőlő (szeptember 2. - szeptember 29.)


Uralkodó bolygód a Vénusz. A szőlő az ember, a béke és harmónia megteremtője. Érzékeny vagy, ám ellenfeleid szemében nyugodtnak tűnsz.
Újhold-ember: Néha túlbuzgó vagy. Könnyen mutatod meg az érzelmeidet, mert nem félsz a csalódástól.
Telihold-ember: Kiegyensúlyozatlan életet élsz. Barátaid nehezen értenek meg, de együttérzésed miatt mindenben támogatnak.

Repkény (szeptember 30. - október 27.)


Uralkodó bolygód a Hold által lefedett Perszephoné. A Repkény a természet és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Kitartó és kreatív vagy.
Újhold-ember: Kiemelkedő tehetséged van a művészetekhez, ám kissé határozatlan vagy. Sikerek és kudarcok felváltva követik egymást az életedben.
Telihold-ember: Mindig a sikeres arcodat mutatod, és mindig szem előtt tartod anyagi lehetőségeidet. Könnyen manipulálod az embereket.

Nád (október 28. - november 24.)


Uralkodó bolygód a Plútó. A keltáknál a nád a királyság szimbóluma. Kettős személyiséged van, ezért érzékeny és szenvedélyes vagy egyszerre.
Újhold-ember: Türelmetlen és hirtelen haragú, ám nagyon könnyen barátkozó ember vagy. Tisztelnek az emberek vezetői képességed miatt.
Telihold-ember: Szeretsz egyszerre több lábon állni, ragaszkodsz a teljes biztonsághoz. Az az igazi dicsőség számodra, ha elismerik a munkádat.

Bodza (november 25. - december 23.)


Uralkodó bolygód a Szaturnusz. A bodza egyúttal a halált és az újjászületést is jelképezi. Nyughatatlan vagy, és örökké kíváncsi.
Újhold-ember: Hebrencs és meggondolatlan vagy. Nem tűröd a hazugságot, ragaszkodsz az igazsághoz, melyet a legvégsőkig védesz.
Telihold-ember: Széles látókörű vagy, ezért sokkal sikeresebb lehetsz, ha a háttérből irányítasz. Ne költs vagyonokat arra, amire nincs is szükséged!
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Azték horoszkóp
  2015-04-21 13:09:41, kedd
 
  Azték horoszkóp

Az aztékok horoszkópja tizenkét állatövi jegy helyett bonyolult számítások alapján húsz természeti elemmel jellemzi az embert, a sorsát.Szarvas
Január 01. - január 13.

és
Április 15. - április 28.


Jellemzője: Szolgálatkész ember, aki nagyon jól érzi magát beosztottként. Ha vezetői pozícióba kerül, akkor a csapatának tagjait megbecsüli, és kiharcolja nekik a magasabb jövedelmet. A családja jelenti a hátországot, erős érzelmi kötelék fűzi az apához, vagy idősebb férfi családtaghoz.
Igazi társra talál a Fűben. Megbízhat a Párducban. Boldog lesz a Széllel. Az ellensége a Virág. Hamar felmérgesíti az Eső. Csalódást okoz a Keselyű.Virág
Január 14. - január 26.

és
Április 29. - május 11.


Jellemzője: Művészi tehetség, arra született, hogy kimagaslót alkosson. Kedves, aranyos személy, aki azonban sokszor nem tudja kivonni magát mások hatása alól. Ez az oka annak, hogy pletykába keveredik, vagy őt kívánják mások bűnbaknak állítani. A párkapcsolatában hajlamos az uralkodásra..
Igazi társra talál a Nyúlban. Megbízhat a Kígyóban. Boldog lehet a szarvassal. Az ellensége a Majom. Hamar felmérgesíti a Nád. Csalódást okoz a Kutya.


Nád
Január 27. - február 08.

és
Május 12. - május 24.Jellemzője: Közösség mozgató rugója, szereti a kalandokat, utálja a rutint, és fontos számára, hogy az életben jót cselekedjen. Kedveli a művészeteket, jó a kézügyessége, szereti osztogatni a tanácsokat, viszont gyorsan ideges lesz, ha neki adnak tippeket. Fél az okkultizmustól, a sötéttől, és tart a jósoktól is.
Igazi társra talál a Fűben. Megbízhat a Házban. Boldog lesz a Mozgással. Az ellensége a Kő. Hamar felmérgesíti az Eső. Csalódást okoz a Sas.Koponya
Február 09. - február 21.

és
Május 25. - június 06.Jellemzője: A legnagyobb mázlista, akinek az életben szinte minden megadatik. Ő az, aki ki tudja várni a dolgokat, nem kapkod, és nem siet el semmit. Mert tisztában van vele, hogy az idő neki dolgozik. Ha megállapodik, minden cselekedete a párja, a családja boldogulását szolgálja.
Igazi társra talál a Nyúlban. Megbízhat a Sasban. Boldog lesz a Keselyűvel. Az ellensége a Majom. Hamar felmérgesíti a Kígyó. Csalódást okoz az Eső.


Eső
Február 22. - március 07.

és
Június 07. - június 19.
Jellemzője: A Kevés a barátja, viszont sok az ellensége, amelyet elsősorban a hirtelen haragjának, és ami a szívén, az a száján felfogásának köszönhető. Nem rágódik sokat a problémákon, gyorsan túlteszi magát a bajokon. Ha megtalálta az igazit, egy életen át kitart mellette.
Igazi társra talál a Gyíkban. Megbízhat a Virágban. Boldog lehet a Széllel. Az ellensége a Koponya. Hamar felmérgesíti egy másik Eső. Csalódást okoz a Nyúl.Nyúl
Március 08. - március 20.

és
November 23. - december 05.


Jellemzője: Szerény, visszafogott, pontosan tudja, hogy a különböző szituációkban hol a helye. A családja támasza, aki ezer szállal kötődik az anyához, vagy idősebb nőrokonhoz. Romantikus, álmodozó, hisz az igaz szerelemben, az őszinte szeretetben, képes az önfeláldozásra. A hangulata ingadozó..
Igaz társra talál a Krokodilban. Megbízhat a Kőben. Boldog lesz a szarvassal. Az ellensége a Víz. Hamar felmérgesíti egy másik Nyúl. Csalódást okoz a Nád.
Krokodil
Március 21. - április 02.

és
December 06. - december 18.


Jellemzője: Szerencsés ember, aki az életben sokra viszi, van érzéki a pénzhez. Kitartásához önfegyelem és optimizmust társul, amiért felnéznek rá, és csodálják. Nagy hibája, hogy a barátokat, az ismerősöket, vagy az üzletfeleket a családja elé helyezi, és sokkal több időt tölt velük, mint szeretteivel.
Igazi társra talál a Szélben. Megbízhat egy másik Krokodilban. Boldog lehet az Esővel. Az ellensége a Gyík. Hamar felmérgesíti a szarvas. Csalódást okoz a Fű.


Párduc
Április 03. - április 15.

és
December 19. - december 31.Jellemzője: Életének legnehezebb feladata szembenézni a hibáival, és vállalni a felelősséget a tetteiért. Hajlamos az elkényelmesedésre, ezért sok mindenről lemarad. Párkapcsolatban féltve őrzi a szabadságát, miközben a társát megpróbálja birtokolni.
Igazi társra talál a Vízben. Megbízhat a Kőben. Boldog lehet a Sassal. Az ellensége a Keselyű. Hamar felmérgesíti a Nyúl. Csalódást okoz egy másik Párduc.Június 20. - július 02.


Jellemzője: A cél szentesíti az eszközt - a siker érdekében bármit megengedhetőnek tart, persze csak a saját részéről. Remekül fejezi ki magát, jól megérteti az emberekkel. Ha kisebbrendűségi komplexusai feltörnek, erőszakos lesz. Olyan partnerrel lehet boldog, aki engedelmeskedik neki.
Igazi társra talál a Majomban. Megbízhat a Krokodilban. Boldog lesz a Gyíkkal. Az ellensége a Koponya. Hamar felmérgesíti a Nyúl. Csalódást okoz a Szél.


Kígyó
Július 03. - július 15.


Jellemzője: Bevált taktikája, hogy nem harcol, nem száll senkivel nyíltan szembe. Energiaraktárai kiapadhatatlanok, ezért képes a munkában is átlag feletti teljesítményt nyújtani, kitartó és szorgalmas. A szerelemben nehezen találja meg az igazit, de ha ez sikerül, társát megbecsüli.
Igazi társra talál a Gyíkban. Megbízhat a Kutyában. Boldog lehet a Párduccal. Az ellensége a Krokodil. Hamar felmérgesíti a Ház. Csalódást okoz egy másik Kígyó.
Július 16. - július 28.


Jellemzője: Képes keményen és kitartóan küzdeni mindazért, amit célul tűzött maga elé. Soha nem adja fel, és hiszi azt, hogy az akarattal, az elszántsággal az életben mindent elérhet. Tudja, hogy szövetségesekre van szüksége, ezért a stílusa nem lekezelő. A párkapcsolatban kevésbé szerencsés.
Igazi társra talál az Esőben. Megbízhat a Mozgásban. Boldog lesz a Koponyával. Az ellensége egy másik Kő. Hamar felmérgesíti a Szél. Csalódást okoz a Ház.


Majom
Július 29. - augusztus 10.


Jellemzője: Olyan ember, akinek a társaságában a többiek jól érzik magukat, ezért sokan veszik körül. Pénz dolgában nem áll a helyzet magaslatán, mert ami van, az szinte kifolyik a kezéből. Párkapcsolatban az őszinteséget és a hűséget értékeli nagyra, és élete céljává válik a családért élés.
Igaz társra talál a Krokodilban. Megbízhat a Nádban. Boldog lehet a Párduccal. Az ellensége egy másik Majom. Hamar felmérgesíti a Virág. Csalódást okoz a szarvas.


Gyík
Augusztus 11. - augusztus 23.


Jellemzője: Kedveli a természetet, szeret a ház körül tevékenykedni, és lustálkodni. A munkában nagy terheket tesznek a vállára, mert ő a cége legstabilabb embere. A párkapcsolatban arra vágyakozik, hogy irányítsák, de rendszerint olyan személlyel jön össze, akit neki kell vezetnie.
Igazi társra talál a Házban. Megbízhat a Szélben. Boldog lesz a Krokodillal. Az ellensége a Nyúl. Hamar felmérgesíti a Víz. Csalódást okoz a szarvas.


Mozgás
Augusztus 24. - szeptember 05.


Jellemzője: Igazi örökmozgó, aki szeret úton lenni. Kevés a barátja, de rengeteg az ismerőse, akik jönnek-mennek az életében. Az egészséges életmód híve, aktívan sportol, remek a humorérzéke, és nem veszi zokon, ha rajta viccelődnek. A szerelemben igazi lepedőakrobata.
Igazi társra talál a Koponyában. Megbízhat a Nádban. Boldog lesz a Párduccal. Az ellensége a Kutya. Hamar felidegesíti az Eső. Csalódást okoz egy másik Mozgás.Kutya
Szeptember 06. - szeptember 18.


Jellemzője: Őszinte ember, akiben a barátai, ismerősei vakon megbíznak. A járt utat a járatlanért nem szívesen cseréli fel, és szereti, ha minden úgy történik, ahogy eltervezte. Elvárja, hogy mások igazodjanak hozzá, igazi falkavezér, nagy hibája a féltékenység.
Igazi társra talál egy másik Kutyában. Megbízhat a Házban. Boldog lehet a Kővel. Az ellensége a Virág. Hamar felmérgesíti a Kígyó. Csalódást okoz a Víz.


Ház
Szeptember 19. - október 01.


Jellemzője: Egész élete során rengeteg kell dolgoznia, ami nincs ellenére, hiszen tudja, hogy ő csak így érhet el eredményt, és lehet idősebb korában ,,valaki". A szerelemben igazi Casanova, nehezére esik hűségesnek lenni, hiszen egész életében a jobbat, a szebbet, a tökéletest keresi.
Igazi társra talál a Fűben. Megbízhat a Párducban. Boldog lehet a Vízzel. Az ellensége a Nád. Hamar felmérgesíti a Virág. Csalódást okoz egy másik Ház.


Keselyű
Október 02. - október 14.


Jellemzője: Türelmetlen ember, aki szeret azonnal a lényegre térni, felingerli, ha bármire várnia kell, vagy be akarja osztani az idejét. Óriási a lendülete, pompásak a megérzései, és erre rendszerint hallgat, ez sikerének titka. A párkapcsolatot nehézkessé teszi, hogy a távolságtartás álarca mögé rejti forró érzéseit.
Igazi társra talál: egy másik Keselyűben. Megbízhat a Vízben. Boldog lesz a Kővel. Az ellensége a Koponya. Hamar felmérgesíti a Nád. Csalódást okoz a Párduc.


Víz
Október 15. - október 27.


Jellemzője: Akár idegen emberek sorsát is a szívén viseli, segítségére siet boldog boldogtalannak. Ezt a jószívűséget az emberek gyakran kihasználják, és becsapják. Szerelmes a
szerelem érzésébe, ezért könnyen és gyorsan lesz szerelmes. Zenei érzéke nem mindennapi, képes az energia átadásra, rendelkezik a gyógyítás ősi képességével.
Igazi társra talál a Kutyában. Megbízhat egy másik Vízben. Boldog lesz a Virággal. Az ellensége a Ház. Hamar felmérgesíti a Mozgás. Csalódást okoz a Sas.


Szél
Október 28. - november 09.


Jellemzője: A tisztaság és a becsületesség szimbóluma. Utálja a hazugságot, és a mértéktelenséget. Mindig megtalálja az arany középutat. Nagy távlatokban optimista, de ha a holnapról van szó, akkor tele van aggodalommal. Állandóan a pénztelenségtől retteg, ezért hajlamos a már-már zsugori viselkedésre.
Igazi társra talál a Koponyában. Megbízhat a szarvasban. Boldog lehet a Kígyóval. Az ellensége a Gyík. Hamar felmérgesíti a Majom. Csalódást okoz a Krokodil.
Sas
November 10. - november 22.


Jellemzője: Szeret egyedül munkálkodni, mert van benne nagyobb adag bizalmatlanság másokkal szemben. Nagyon fontosak számára a külsőségek, hogy milyen véleménnyel vannak róla. A párválasztásnál mérlegel, inkább az észre hallgat, és aki jobb partinak bizonyul, annak mond igent.
Igaz társra talál a Mozgásban. Megbízhat a Keselyűben. Boldog lesz a Náddal. Az ellensége a Majom. Hamar felmérgesíti a Koponya. Csalódást okoz a Krokodil.


 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Indiai horoszkóp
  2015-04-21 13:09:06, kedd
 
  Indiai horoszkópAz indiai horoszkóp merőben eltér a többi, általunk már jól ismert asztrológiai rendszertől. Míg a nyugati asztrológia csak a pontos születési hely és idő alapján képes a karmára utaló bolygóállásokat meghatározni, addig az indiai horoszkóp jegyei magukban hordozzák a karmát, vagyis a teljesítendő életfeladatot.

Indiában a hitvilág a reinkarnáción, vagyis az újjászületésen alapul. Hiszik, hogy a lélek nem merül feledésbe, s nem szűnik meg a halál után. Két élet között mi magunk választjuk meg sorsfeladatunkat, melyet következő életünkben teljesítenünk kell. Ezt az egy (vagy több) feladatot jelenti a karma, vagyis "előre megírt" sorsunk. Az indiai horoszkóp egyes jegyeinek szülöttei más-más feladattal érkeznek e világba.
Az indiai horoszkóp megmutatja milyen személyiséggel rendelkezünk. Más horoszkópokkal szemben az életünkben elvégzendő feladatokat is megmutatja. Egyesek karmája könnyebb, másoké nehezebb, de minden esetben a fejlődést szolgálja.

Krokodil - Makara
(január 15.- február 13. )


A krokodil szülöttei elé az életben nem egy akadály gördül, módszerességükkel azonban könnyen elérhetik céljaikat, s munkahelyükön sem kell tartaniuk attól, hogy elmarad a várva várt előléptetés. A krokodil érzelmeit tekintve nyugodt, azonban éjszaka a legvadabb álmait is valóra váltja. Karmája szerint ebben az életében a munkahely, a karrier kerül előtérbe, csupán egyetlen szerelemre, a nagy Ő-re számíthat.


Korsó - Kumbha
(február 14.- március 14. )


Akárcsak a nyugati asztrológia szűz szülötte, a korsó ember is szemérmes. Konzervatív, ugyanakkor ellentétes ember; egyszerre vágyik arra, hogy valaki az oltalmába vegye, azonban szabadsága is megmaradjon. Kedves megjelenésű ember, gyakran mosolyog. Ebben az életében nem egyszer úgy érzi, hogy nem értékelik eléggé.


Hal - Mina
(március 15.- április 14.)


A halak büszke, és rendkívül kreatív emberek, ugyanakkor ritkán valósítják meg elképzeléseiket. A hal jegyű lélek ebben az életében már nem képes a hazugságra, s nagyon jók a megérzései, olykor akár titokzatosnak is tűnhet.


Kecskebak - Mesha
(április 15.- május 15. )


Ambiciózus, intelligens ember, aki sokat ad mások véleményére, így nem egyszer kerül vezető pozícióba, vagy a társaság középpontjába. Kezdetben kicsapongó, később lehiggad. Ebben az életében tanulnia kell hibáiból, az emberek nem fogják feltétel nélkül csodálni, ez azonban fejlődését szolgálja.


Bika - Vrishabha
(május 16.- június 16. )


A bika szülötte a művészetek nagy rajongója, romantikus és érzéki. Hűséges, nem rohan bele futó kapcsolatokba. Nem túl barátkozó típus, nehezen nyílik meg, de ha egyszer valakit megszeret, azt örökre a szívébe zárja. Szorgalmas és sok időt tölt munkával. Ebben az életben már nem az erőfitogtatás játsza a központi szerepet. Számára már a legfontosabb alapot a biztos családi háttér jelenti.


Emberpár - Mithuna
(június 17.- július 16. )


Akárcsak az ikrek szülöttei, az emberpár jegyében napvilágot látottak is mintegy kettős személyiséggel rendelkeznek. Imádnak másoknak tetszeni, rendkívüli humorérzékükkel bárkit levesznek a lábáról. Hangulatuk ingadozó, egyik pillanatról a másikra képesek önmaguk ellentétévé változni. Ebben az életben már nem kerülhetik el a konfliktusokat, hiszen egyszer felnőtté kell válniuk.


Rák - Kataka
(július 17.- augusztus 17.)


A rák rendkívül érzékeny és érzelmes lény. Ragaszkodik társához, partneréhez, munkájához, családjához és mindenhez, amit egyszer megszeretett. Állandóan attól fél, hogy ezek bármelyikét elvesztheti. Ebben az életben a szeretet játssza a központi szerepet. Igyekszik minél több szeretetet adni és kapni. Anyagiakban olykor szerencséje lehet.


Oroszlán - Simha
(augusztus 18.- szeptember 17. )


Az oroszlán ember a luxus és a gyönyör rabja. Sokat ad a külsőségekre, legyen szó saját megjelenéséről, vagy értéktárgyairól. Nem szereti az értéktelen csecsebecséket. Becsületes ember. Ebben az életében a szerelmi- és testi kapcsolatok jutnak főszerephez.


Hajadon - Kanya
(szeptember 18.- október 17.)


A hajadon rendkívül precíz, napja előre kitalált rend szerint zajlik. Olykor távolságtartónak tűnhet. Életében fontos szerepet játszik a becsületesség, és a másoktól való függés. Ritkán elég törekvő ahhoz, hogy önmaga ura legyen, legtöbbször mások árnyékában él és dolgozik. Ebben az életben nem kerül vezető pozícióba, s talán a szerelemben is partnerétől függ majd.


Mérleg - Tula
(október 18.- november 16. )


A mérleg társasági ember, rajong a másokkal kialakított kapcsolatokért. Rendkívül ragaszkodó és emberszerető. Ebben az életében a munkája és partnere iránti szeretete köti le. Odaadó, ezt azonban nem egy ember ki is használja.


Skorpió - Vrischka
(november 17.- december 16. )


Rendkívül energikus, életének minden területén szenvedélyes. Partnere általában odaadó, mert a skorpió ember szeret másokon uralkodni. Saját belső világát szinte soha nem mutatja meg másoknak. Szerelmi élete olykor zavaros. Alapvetően bizalmatlan.


Íj - Dhanus
(december 17.- január 14.)


Állandóan megújuló, rendkívül energikus teremtés. Mindenért tud lelkesedni és szinte mindig optimista. Ebben az életében megtanulja, hogy olykor a környezetének is engedelmeskednie kell.
Az indiai horoszkóp megmutatja milyen személyiséggel rendelkezünk. Más horoszkópokkal szemben az életünkben elvégzendő feladatokat is megmutatja. Egyesek karmája könnyebb, másoké nehezebb, de minden esetben a fejlődést szolgálja.

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Inka horoszkóp
  2015-04-21 13:08:28, kedd
 
 
Inka horoszkóp


Az Inka horoszkóp más kultúráktól eltérően nem állatövi jegyekre bontja az évet, hanem egy-egy különleges madárral jellemzi a csillagjegyeket. A színes, állandóan fecsegő papagáj, s a bölcsességet szimbolizáló bagoly is a jegyek tulajdonságait jellemzi.

A horoszkóp egy tükröt tart elénk, mely megmutatja jellemünket, tulajdonságainkat. Az inka papok hittek abban, hogy minden jegy szülöttét egy-egy madár óvja és támogatja élete során. Emellett a jegyek szülötteinek jelleme is hasonlít az őket pártfogoló madarak jellemére.


Napmadár
(I.22. - II.19.)


Legfőbb jellemzője az önállóság, a függetlenség. Nehezen kötelezi el magát, ezért partnerének nincs könnyű dolga. Kapcsolatai nem egyszer igen hamar véget érnek, s a párválasztásban is szélsőséges. Szeret világot látni, s bár kedveli a társaságot, alapvetően mégis eredendően magányos alkat.


Galamb
(II.20. - III.20.)


Minden esetben könnyen alkalmazkodik, nyugodt típus. Olykor akár félénknek, védtelennek is tűnhet. Számára mindennél fontosabb a nyugodt és kiegyensúlyozott életvitel, s ezért áldozatokra is hajlandó. Szelíd, családszerető ember, akinek elkötelezettsége egy életre szól.


Keselyű
(III.21. - IV.20.)


Életében önmaga játsza a legfontosabb szerepet, mindig saját érdekeit tartja szem előtt. Gátlástalan, a kudarcok egyáltalán nem hátráltatják, fizikailag és mentálisan is erős alkat. Kapcsolataiban is nem egyszer egoizmusa jelenti a problémát, de ha képes javítani saját hibáin, akkor könnyen megváltozhat.


Pulyka
(IV.1. - V.21.)


Nyugodt és kiegyensúlyozott, ugyanakkor rendkívül igényes a szerelemben, s az élet más területein is. Párját alaposan megfigyeli és megismeri, mielőtt komolyra fordítaná a kapcsolatot. De ha egyszer megtalálta élete szerelmét, mindent megad neki. Mindig őszinte, mindent alaposan megfontol, így képes bölcs döntéseket hozni.


Papagáj
(V.22. - VI.21.)


A jegy szülötte olyan akár a madár, melyről nevét kapta; színes, és szinte állandóan van mondanivalója. Eleven és jó humorérzékkel rendelkezik, ezért ha társaságba kerül, általában ő a középpont. Nagy szabadságigénye és könnyelműsége miatt azonban nem egyszer felszínes, rövid ideig tartó kapcsolatai vannak.


Fürj
(VI.22. - VII.22.)


Gyakorlatias, és rendkívül családszerető. Családjáért bármikor készen áll áldozatot hozni, szerény és nagylelkű. Néha kissé zsémbes, és mindig saját igazát bizonygatja, azonban néhány jó szóval és azzal, ha neki adunk igazat, könnyen meg lehet nyugtatni. Családcentrikus, nagyszerű szülő.


Albatrosz
(VII.23. - VIII. 22.)


Nem kedveli az egyhangúságot, állandóan valamilyen új kaland után kutat. Társasági ember, rengeteg barátja van. Mindig optimista, nem ismer lehetetlent. Rendkívül nagyvonalú, s családját, párját nem egyszer értékes ajándékokkal lepi meg.


Tukán
(VIII.23. - IX.22.)


Rendkívül megfontolt, akár percekig is képes gondolkodni, mielőtt bármilyen választ adna. Nem túl bőbeszédű, de bölcs és igazságos. Józan gondolkodása párkapcsolatára is kihat. Ha egyszer elkötelezi magát, mindig számítani lehet rá. Nem kicsapongó alkat, hűséges és hagyománytisztelő.


Kolibri
(IX.23. - X.22.)


Sok barátja van, igazi társasági lény. Kedves, őszinte és jólelkű, könnyen köt barátságot. Mindenkiben a jót keresi, s kedveli a szépséget. Párkapcsolatban remek partner, toleráns és megbízható, mindent megtesz azért, hogy partnerét boldoggá tegye.


Héja
(X.23. - XI.22.)


A héja jegy szülötte rendkívül bátor, és végtelen energiával rendelkezik. Határozott alkat, nem szereti az egyhangúságot, az unalmat. Minden érdekli ami nem hétköznapi; az extrém sportoktól az ezoterikáig szinte bármi. Társaságban jól megállja a helyét, közvetlen és nyílt személyiség. Kapcsolataiban szenvedélyes, de házasságnak általában csak későn adja fejét.


Sólyom
(XI.23. - XII.21.)


Élete olyan akár egy Indiana Jones film, tele van kalandokkal. Bátor, nemes lelkű és rendkívül jószívű. A pénzzel nem bánik túl jól, általában nem figyel arra, mennyit költ. Szereti a társaságot, s a szórakozást. Kapcsolatai általában nem tartanak sokáig, mivel a szabadságot, a szórakozást többre értékeli az otthon melegénél.


Bagoly
(XII.22. - I.21.)


E jegy szülötte, akárcsak a madár melyről nevét kapta, bölcs és megfontolt. Szűkszavú, rendkívül gyakorlatias és megfontolt. Hűséges és megbízható társ, partnerének, családjának biztosítja a nyugodt otthont, szenvedélyre, vagy hatalmas érzelmekre azonban nem számíthat az, aki őt választja. Szorgalmas, és mindent megtesz célja elérésének érdekében.

 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Indián horoszkóp
  2015-04-21 13:07:53, kedd
 
  Indián horoszkóp


Az indiánok hit- és gondolkodásvilága merőben eltér az Európai életfelfogástól. Míg mi, európai emberek racionálisan gondolkozunk, az indiánok életében az érzelmek és a természet tisztelete játssza a központi szerepet. Ezt a szemléletet tükrözi az indián horoszkóp is, mely a totemek világát tükrözi.


Sólyom (III. 20. - IV. 19.)


Remek megfigyelő képességgel rendelkezik, rendkívül dinamikus egyéniség. Feszültségben telik élete, hiszen állandó készenlétben áll, még véghez sem vitte egyik tervét, máris új lehetőségekre vár. Értékítélete olykor nem megfelelő, nem tudja mérlegelni az egyes lehetőségek jelentőségét. Optimista, nyílt lapokkal játszik, s fontos számára személyes szabadsága. Olykor tapintatlanul viselkedik, ami a szívén, az a száján.


Hód (IV. 20. - V. 20.)


Ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, a változás, s az új dolgok kizökkentik megszokott egyensúlyából. Nem szereti a kockázatot, ezért minden tervét alaposan átgondolja, majd ha törik, ha szakad, véghez is viszi azt. Fontos számára a biztonság és a kényelem, nem veti meg a testi örömöket. Becsületes és megbízható ember, s nem vágyik vezető szerepre.


Szarvas(V. 21. - VI. 20.)


Rendkívül energikus, mozgékony alkat, állandóan az új dolgokat kutatja, számára nélkülözhetetlen a változatosság. Szinte minden érdekli, egy dologgal azonban nem tudja hosszabb ideig lekötni magát, így ismerete felületes lehet. Könnyen szót ért bárkivel, jó társasági ember. Munkájában is csak akkor várható el hűsége, ha megmarad személyes szabadsága.


Harkály (VI. 21. - VII. 21.)


Intenzív érzelmi életet él, s hangulata gyakran változik. Párkapcsolataiban hűséges és ragaszkodó, életében a család tölti be a főszerepet. Mindig segít a bajba jutottakon, de a legnagyobb figyelmet szeretteire fordítja. Olykor igen szeszélyes lehet, hangulata ingadozó. A karrier számára csupán lehetőség, nem pedig cél. Munkájában és magánéletében egyaránt hűséges.


Lazac (VII. 22. - VIII. 21.)


A lazac jegy szülötte, akár maga a halak királya bátor, s elegáns küllemű. Sokat ad megjelenésére, életében az anyagi biztonság fontos szerepet játszik. Igen nagyvonalú, s jószívű ember. Jó vezetői képességekkel rendelkezik, s mindent megtesz célja elérésének érdekében. Nem szereti, ha irányítják. Melegszívű, de néha túl büszke és arrogáns is lehet.


Barnamedve (VIII. 22. - IX. 21.)


Akárcsak a természetből ismert barnamedvének, e jegy szülöttének is két oldala van. Bár nem szeret vezető pozícióba kerülni, főnökként is megállja helyét jó szervezőképességének, racionális gondolkodásmódjának köszönhetően. Jó esetben igazságos, ha azonban átesik a ló másik oldalára, túlzottan kritikus is lehet. Életében mindent gondosan eltervez, s nem szereti a váratlan, új dolgokat. Felelősségteljes és precíz, így munkahelyén általában hamar nélkülözhetetlenné válik.

Holló (IX. 22. - X. 22.)


Bár Európában a hollót negatív jelképnek tartják, az Indiánok kultúrájában nagy tisztelet övezi. Akárcsak a holló, e jegy szülötte is képes minden körülményhez alkalmazkodni. Diplomatikus, kerüli a konfliktusokat. Társaságkedvelő, s talán éppen ezért fél a magánytól. Fontos számára az egyensúly megteremtése, s az, hogy hasznossá tegye magát.


Kígyó (X. 23. - XI. 22.)


A kígyó minden esetben feltalálja magát. Nemcsak a materiális tudományok érdeklik, de gyakran kutatja a lélek mélységeit, s a mágia tudományát is. Rendkívül elszánt, akaratát minden esetben érvényesíti. Ha egy célt kitűz maga elé, mindent megtesz azért, hogy véghez is vigye. Reakciói olykor hevesek, kiszámíthatatlanok, s heves vitákban a kompromisszumot sem fogadja el.


Bagoly (XI. 23. - XII. 21.)


A bagoly a bölcsességet jelképező madár. Számára a függetlenség létszükséglet, nem szereti a kötöttségeket. Ha ráun valamire, azonnal továbbrepül és keres valami mást, érdekesebbet. Szereti a vitákat, kitűnő beszélgetőpartner. Végtelenül idealista, így mindig valamilyen magasabb, fennkölt célért küzd.


Lúd (XII. 22. - I. 19.)


Állhatatos, megfontolt és előrelátó. Soha nem vág bele hirtelen semmibe, minden tervét alaposan megfontolja, mielőtt elkezdi annak megvalósítását. Reálisan gondolkodik, nem szereti az álmodozást és a kockázatvállalást. Olykor akár túlzottan szigorúnak, ridegnek is tűnhet, pedig egyszerűen csak megfontolt, és alapos.


Vidra (I. 20. - II. 18.)


Fizikailag és szellemileg is energikus, mozgékony. Szereti az új és váratlan dolgokat, a kalandokat. Lételeme a változás, de ha talál egy magasabb eszmét, szívesen vállalja az állandóságot. Nem szereti az unalmat és a kötöttségeket, újító, forradalmár természetű, s mindent megtesz azért, hogy a világot jobbá tegye.


Farkas (II.19. - III. 20.)


A farkas jegy szülötte igen érzékenyen reagál mások reakcióira. Fél az érzelmek kimutatásától, mivel úgy hiszi, ettől sebezhetővé válik. Néha szüksége van egy kis magányra, amikor nyugodtan átgondolhatja terveit. Rendkívül melegszívű, érzelmes és segítőkész.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Japán horoszkóp
  2015-04-21 13:07:16, kedd
 
  Japán horoszkóp


Míg a nyugati horoszkópokban tizenkét csillagjegy, addig a japánban kilenc mutatja az utat. Összeállításunkból megtudhatod, születési éved alapján milyen számba és elembe tartozol a japán horoszkóp szerint.1. Ippaku - Fehér víz

Jellemzője: Igazi társasági lény, beszédes, aki eltitkolja szomorú gondolatait, vagy elrejti bánatát. Olyan, mint a víz: simogató, gyengéd, de rendelkezik kellő erővel és akarattal.

Munka: Vezetői pozíció betöltésére alkalmas, kemény, gyakran hiányzik belőle a beosztottak iránti megértés.

Szerelem: Szívesen van egyedül, és olyan partnerre vágyik, aki ezt megérti, nem telepszik rá. Ha egyszer döntött valaki mellett, akkor hű marad, de idővel birtoklóvá válik.

Ippaku:
1927, 1936, 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990, 1999, 2008, 2017, 2026


2. Jikoku – Fekete föld

Jellemzője: Széles látókörű, tájékozott, sokat tanul, de gyorsan felejt. Erős akaratú, makacs viselkedésű, tudatosan éli az életét, és a látszat ellenére mégsem felszínes.

Munka: Szorgalmas, segítőkész, kiváló csapatjátékos, aki a közösség motorjává válik. Az egyedüllét elbizonytalanítja.

Szerelem: Vonzó, tapintatos, de ha valami nagyon nem tetszik neki, azt őszintén megmondja. Hajlamos túlzásba vinni a gondoskodást, amitől partnere szinte fuldoklik.

Jikoku:
1926, 1935, 1944, 1953, 1962, 1971, 1980, 1989, 1998, 2007, 2016, 2025
3. Sanpeki – Türkiz fa

Jellemzője: Stílusával, beszédmodorával, öltözködésével a figyelem középpontjában áll, és annak ellenére, hogy „nyomul”, sokaknak szimpatikus.

Munka: Képes mindig megújulni, tele van ötletekkel, de sajnos, hiányzik belőle a kitartás és a fegyelem, ezért nem mindent fejez be.

Szerelem: Egyszerre vágyik mély kapcsolatra és szabadságra. Érzékeny, szeretetteljes és féltékeny. Gyakran korán házasodik, ezért fordul elő az életében néhány félrelépés.

Sanpeki:
1925, 1934, 1943, 1952, 1961, 1970, 1979, 1988, 1997, 2006, 2015, 20244. Shiroku – Zöld fa

Jellemzője: Független, határozott, hipnotikus tekintetű, meggyőző képessége rendkívüli. A kemény stílus gyengéd lelket takar.

Munka: Ha főnök, lojális a beosztottjaival, támogatja, és kiváló teljesítményre ösztönzi őket. Kreatív, de amikor nagyobb stressz éri, kapkod, és képtelen a részletekre figyelni.

Szerelem: Vonzó, sármos személy, akinek mély a tekintete, és ártatlan a mosolya. Egyszerre ördögi és angyali, ettől olyan ellenállhatatlan. Hisz az igaz szerelemben és a romantikában.

Shiroku:
1924, 1933, 1942, 1951, 1960, 1969, 1978, 1987, 1996, 2005, 2014, 2023


5. Goo – Sárga föld

Jellemzője: Vagy szeretni, vagy gyűlölni lehet őt, középút általában nincs. Karizmatikus személy, aki izgalmas életet él, tele van energiával, küzdő típus. Kissé felszínes, és időnként valóban képes a mély együttérzésre.

Munka: Sokszínű, ezért sokféleképpen lehet őt motiválni. Ha valami nem sikerül azonnal, elveszíti a kedvét, a kritikát pedig nehezen viseli, talán még meg is könnyezi saját magát.

Szerelem: Viharos, szenvedélyes, életének savát-borsát a kalandok, a flörtök jelentik. A hűség nem az erőssége, de az aktuális partnerét mindig szerelemmel szereti.

Goo:
1923, 1932, 1941, 1950, 1959, 1968, 1977, 1986, 1995, 2004, 2013, 2022


6. Roppaku – Fehér fém

Jellemzője: Kötelességtudó, a munkában és a családi életében egyaránt. Saját elképzeléseihez makacsul ragaszkodik. Imádja, ha rend és tisztaság van körülötte, igazságos, független, gyakran túlságosan kritikus önmagával szemben.

Munka: Remekül tud egyedül dolgozni, ilyenkor igazán nagy teljesítményekre képes. Határozott céljai vannak, és ritkán enged beleszólást az elképzeléseibe.

Szerelem: Mindennél fontosabb a család és a tiszta helyeztek. A partner- és a családi kapcsolatokban is ő viseli a nadrágot.

Roppaku:
1922, 1931, 1940, 1949, 1958, 1967, 1976, 1985, 1994, 2003, 2012, 2021


7. Shichiseki – Vörös fém

Jellemzője: A tudás aurája lengi körül, úgy tűnik, mintha minden kérdésre ismerné a választ. Nagy népszerűségnek örvend, az évek során rengeteg tapasztalatot halmoz fel, amit szívesen átad másoknak.

Munka: Kiváló diplomata, éles az esze, pompásan fejezi ki magát, és képes dönteni. Hibája, hogy ami nem érdekli, azzal nem foglalkozik, ha muszáj, akkor sem.

Szerelem: Állandóan az igazit keresi, ezért sok kapcsolata van, viszonyai gyakran párhuzamosak. Fontos számára a család, de az élvezetek még fontosabbak, emiatt elhanyagolja szeretetteit.

Shichiseki:
1921, 1930, 1939, 1948, 1957, 1966, 1975, 1984, 1993, 2002, 2011, 2020


8. Happaku - Fehér föld

Jellemzője: Magabiztos, életében a legfontosabb a biztonság és a hagyományok ápolása. Hű barát, megbízható társ, de sajnos, gyakran beleüti az orrát mások dolgába.

Munka: Szomjas a sikerre és az elismerésre. Ha stressz éri, határozatlanná, túlérzékennyé válik, könnyen megsértődik, és idegességében felemeli a hangját.

Szerelem: Komolyan veszi a szerelmet, megértő és odafigyelő. Ha megtalálta az igazit, nem nehéz hűségesnek maradnia.

Happaku:
1920, 1929, 1938, 1947, 1956, 1965, 1974, 1983, 1992, 2001, 2010, 20199. Kyushi – Vörös tűz

Jellemzője: Fantasztikus személyiség, aki talán még a hűtőszekrényt is el tudja adni az Északi-sarkon. Szenvedélyes, nyitott, vidám, modora gondtalanságot sugall, imádja a luxust és a hízelgést.

Munka: Fogjuk meg, és vigyétek! Senki sem tud úgy lelkesíteni, mint ő. Elismeri mások munkáját, tehetségét, és nem esik nehezére a dicséret. Hibája, hogy először beszél, azután gondolkodik.

Szerelem: Olyan partner mellett lehet boldog és teljesedhet ki, aki biztos támaszt nyújt. Aki higgadt, és képes egyensúlyt teremteni a kapcsolatban.
Kyushi:
1919, 1928, 1937, 1946, 1955, 1964, 1973, 1982, 1991, 2000, 2009, 2018
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Egyiptomi horoszkóp
  2015-04-21 13:06:37, kedd
 
  Egyiptomi horoszkóp


Az egyiptomi asztrológia alapja a több ezer éves kairói kalendárium. Ezért ez a horoszkóp egészen más rendszeren alapul, mint a nyugati vagy akár a kínai asztrológia.
Amikor ez az asztrológiai rendszer kialakult, az emberek sokszor arra ,,vetemedtek", hogy saját magukat isteneikkel hasonlítsák össze.

Válaszd ki a táblázatból születési dátumod alapján, hogy melyik jegybe tartozol az egyiptomi asztrológia szerint!


Születési dátum - Egyiptomi jegy
Január 1. – január 7. - A Nílus
Január 8. – január 21. - Amon-Ra
Január 22. – január 31. - Maat
Február 1. – február 11. - Amon-Ra
Február 12. – február 29. - Geb
Március 1. – március 10. - Ozirisz
Március 11. – március 31. - Ízisz
Április 1. – április 19. - Thot
Április 20. – május 7. - Hórusz
Május 8. – május 27. - Anubisz
Május 28. – június 18. - Széth
Június 19. – június 28. - A Nílus
Június 29. – július 13. - Anubisz
Július 14. – július 28. - Básztet
Július 29. – augusztus 11. - Szahmet
Augusztus 12. – augusztus 19. - Hórusz
Augusztus 20. – augusztus 31. - Geb
Szeptember 1. – szeptember 7. - A Nílus
Szeptember 8. – szeptember 22. - Maat
Szeptember 23. – szeptember 27. - Básztet
Szeptember 28. – október 2. - Széth
Október 3. – október 17. - Básztet
Október 18. – október 29. - Ízisz
Október 30. – november 7 - Szahmet
November 8. – november 17. - Thot
November 18. – november 26. - A Nílus
November 27. – december 18. - Ozirisz
December 19. – december 31. - Ízisz

A Nílus

Történet:
A Nílust istenítették Egyiptomban, mert varázslatos módon táplálja a földet.

Jellem:
Nagyon kedves, nagylelkű természeted van. Kész vagy mindig meghallgatni a körülötted lévő embereket, nagyon jó ítélőképességed van, kiváló érzékkel hangolódsz rá a beszélgetőpartneredre, és jó tanácsokat osztasz. Önzetlenül adsz, és nem vársz viszonzást, mindig békésen és nagyvonalúan viselkedsz. Nagyon toleráns vagy, és mindig kész segíteni másokon, sajnos sokan meg is próbálják kihasználni jó természetedet. Amíg őszinték, addig nem is bánod, de ha becsapva érzed magad, keserű haragra gerjedsz, és akkor számolhatnak a következményekkel! Egy dolog azonban biztos, csak a saját ítéletedben bízol.


Amon-Ra

Történet:
Amon jelentése ,,a Rejtett" vagy ,,a Titkolt", és bálványként tisztelték Felső-Egyiptomban.

Jellem:
Ha Amon-Ra jegyében születtél, nagyon sok karizmával rendelkezel. Remek a nyelvérzéked és a beszédkészséged, könnyen meggyőzöl másokat a magad igazáról, és nem kell sok erőfeszítést tenned azért, hogy a tenyeredből egyenek. Az emberek élvezik a társaságod, és gyakran töltöd együtt az időt a barátaiddal.
Számos jó tulajdonságod van, mint a bátorság, egyenesség és a becsületesség, melyek sokat segítenek mindennapjaidban, és olyasvalakit faragnak belőled, akit sokan tisztelnek ésszerű és egyenes döntéseiért. Nyugodt vagy és másokat is meg tudsz nyugtatni, mindenkiből kihozod a száz százalékot.


Maat

Történet:
Maat a második legjelentősebb női alak az egyiptomi mitológiában Ízisz után. A neve szó szerint anyát jelent.

Jellem:
Nagyon érzelmes típus vagy, néha nincs elég önbizalmad, ezért gyakran csapongsz a melankólia és a boldogság között. Érzékenységednek köszönhetően nagyon gazdag a fantáziád és a képzelőerőd is. Sokan rejtélyesnek tartanak, kíváncsivá teszed a nálad kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség veled szemben, mert hajlamos vagy eltaszítani magadtól másokat csak azért, hogy belsőleg megerősödj, ezáltal azonban fennáll annak is a veszélye, hogy teljesen elzárkózol a környezetedtől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzanak, kész vagy minden tehetségedet és nagylelkűségedet az emberek javára fordítani.


Geb

Történet:
Geb Su, a levegőisten és annak nővére - és egyben felesége -, Tefnut istennő fia. Nut égistennő bátyjaként és egyben férjeként a föld férfiasságát testesíti meg.

Jellem:
Gyakran vesz erőt rajtad a lustaság, és úgy érzed, kevés az energiád. Saját módszereid szerint osztod be az idődet, nem nézel túl messzire a jövőbe, mindig megfontolod a következő lépést, és egyszerre csak egy dologra koncentrálsz. Kimondottan félénk vagy és érzékeny, ami könnyen befolyásolhatóvá tesz. Hajlamos vagy feláldozni magad a kapcsolataidban, és ezt gyakran ki is használják. Mindenki tudja, hogy rád lehet számítani, meghallgatsz másokat, és megőrzöd a titkaikat.

Ozirisz

Történet:
Ozirisz az egyik legnagyobb egyiptomi istenség. Húgát, Íziszt vette feleségül, együtt uralkodtak Egyiptomon és elhozták a civilizációt.

Jellem:
Kíváncsi természeted mindig új kalandok felé sodor, melyek gyakran spontának és rendhagyóak. Hiszel az életben és bízol magadban, sosem adod fel. Létezésed minden pillanatát intenzíven éled meg, nem félsz az elbukástól, mert számodra mindig van menekülés vagy visszaút, hogy aztán új kalandokba vethesd magad. A te életedben semmi sem állandó, minden folyamatosan változik, veled együtt. Bár nem vagy immunis a csalódással szemben, próbálsz józan ítélőképességű lenni, azonban kényszeres optimizmusod túl gyakran érvényesül. A közömbösség szó nem található meg a te szótáradban, így gyakran állítasz akadályokat saját utadba, és néha meginog a magadba vetett bizalmad.


Ízisz

Történet:
Ozirisz felesége, maga a megtestesült anyaistennő, a születés, az utazás és az állam védelmezője.

Jellem:
Éber elmével áldott meg a sors, nyílt vagy másokkal és szeretsz előre nézni. A legtöbbet hozod ki az életedből, tele vagy energiával, de nincs benned előítélet. Követed az ösztöneidet, melyek új és érdekes kalandok és élmények felé sodornak. Az emberségbe vetett hited megingathatatlan, még ha olykor be is csapnak, alapvetően optimista és pozitív személyiség vagy.
Nyugodt, magabiztos természeted és nagylelkűséged csodákra képes az emberierőforrás-gazdálkodás vagy a jótékonysági munkák területén.
Mélyen szerelmes típus vagy, és tudod, hogyan tartsd meg a kapcsolatod frissességét és a párod érdeklődését.


Thot

Történet:
A bölcsesség és az írás isteneként Toth Ozirisz tanácsadója és Hórusz védelmezője volt.

Jellem:
Kíváncsi és vállalkozó kedvű természetednek köszönhetően minden nagyon érdekel, ami furcsa és szokatlan. Harcos lelked folyton arra késztet, hogy felfedezd saját korlátaidat, anélkül hogy szem elől veszítenéd mindazt, ami fontos neked.
Éber vagy és felvilágosult, sok időt fordítasz az élet alapvető dolgaira, melyek örömöt és boldogságot hoznak neked. Nem igazán vagy számító, nagylelkűséged az őszinteségeddel vetekszik. Könnyen megnyered az embereket, hogy támogassák az elképzeléseidet, természetes tekintéllyel rendelkezel, melyet az emberek érzékelnek és elismernek.


Hórusz

Történet:
Az ég, a csillagok és a szerelem istene, Hórusz a fáraók védelmezője volt, egyike a legfontosabb és legidősebb egyiptomi istenségeknek.

Jellem:
Nagyon kedvelnek téged kedves, kissé pragmatikus, de nagylelkű természetedért. Tisztán látod a céljaidat, hogy mit szeretnél elérni az életben, és egy harcos lelkével mész előre, képes vagy nagy projekteket is irányítani. Szeretsz kockázatot vállalni, és nem félsz a hosszú távon kamatozó lehetőségektől sem, van elég önbizalmad, hogy felelősséget vállalj, és végigvigyél mindent, amibe belekezdtél.
Szeretsz a vezetőülésben ülni, irányítani a dolgokat, bár ez nem tetszik szükségszerűen mindenkinek, főleg mikor elveszíted a türelmed vagy nem viselkedsz elég tapintatosan.


Anubisz

Történet:
Anubisz, a halál és a túlvilági élet istene felügyelte a mumifikáló ceremóniát. Figyelte az elhalálozókat, megvizsgálta a lelküket, és védelmet, békét ajánlott nekik.

Jellem:
Egy kissé paradox egyéniség vagy. Magányra vágysz, ugyanakkor szenvedélyesen keresed a társaságot. Rejtélyes vagy, tele titkokkal, inkább az árnyékot kedveled, mint a fényt, inkább maradsz névtelen, mint válsz híressé, ez diszkréciód titka. Rendkívüli érzékenység jellemez, és mindenáron lojális maradsz, magaddal és másokkal is őszinte vagy. Igazi idealista, tele túláradó érzelmekkel, aki számos csalódást szenved el életében, de ezeknek nem marad semmilyen hatásuk. A szenvedések gyakran kihozzák depressziós hajlamodat, de képes vagy uralkodni bizonytalanságodon, és egyedül is megtalálod a megoldást problémáidra.
Természettől fogva tehetséged van az emberekhez, a tanításhoz, a gyógyászathoz, főleg a pszichológiához, köszönhetően a tudat alatti világ megértésének.

Széth

Történet:
A sötétség, a káosz, a sivatag, a vihar és a háború istene. Széth a gonosz megtestesítője.

Jellem:
Ambiciózus, szenvedélyes és perfekcionista vagy, mindig egyre magasabbra teszed a mércét. Számodra az akadályok azért vannak, hogy leküzdhesd őket, folyton új kihívások után nézel. Akkor érzed, hogy élsz, ha keményen bánsz magaddal.
Rendületlenül a jövőt kémleled, szeretsz gyorsan túl lenni a dolgokon, és nem szívesen lapozod fel a múltat. A baj csak az, hogy nem mindig tanulsz a tapasztalataidból, vagy legalábbis nem időben. Mindig újra és újra próbára teszed a képességeidet, de ez sosem elég. Gyűlölöd a középszerűséget.
A szerelemben csak nehezen leszel úrrá a féltékenységen, de erős szenvedélyed, ami összehozott a partnereddel, képes arra, hogy életben tartsa a kapcsolatot.


Básztet

Történet:
A szerelem és a termékenység istennője. Básztet a nőiesség megtestesülése.

Jellem:
Alapvetően védekező természetű vagy, és mindig készen állsz, hogy megvédd magad. Az éberség az egyik legnagyobb erősséged, de a túlzott óvatosság néha akadályoz. Gyakran tűnsz gyengének és szégyenlősnek, sokszor elmész a jó lehetőségek mellett, vagy elodázod, hogy új embereket ismerhess meg, új élményekre tegyél szert. Ez az aggódós magatartás hátráltathatja a fejlődésedet. Pedig van benned elég báj és vonzerő. Diplomáciai érzéked, jólelkűséged vonzóvá tesz mások szemében. Könnyen ráhangolódsz a beszélgetőtársaidra, és mindig megtalálod az odaillő szavakat. Tapintatos vagy és tehetséges, mindig képes vagy úgy haladni előre, hogy nem keltesz hullámokat, nem harsogsz a trombitádon és nem fúrod a többieket.


Szahmet

Történet:
Szahmet jelentése ,,erő, hatalom", ő volt a háború és a vita istennője. Aszályt és éhínséget okozott, őt tartották az emberi boldogtalanság forrásának.

Jellem:
Szenvedélyes vagy, hajthatatlan és rendkívül büszke, határozott, életerős egyéniség. Ez nem mindig szerez neked barátokat, pedig gyakran elnéző vagy másokkal. Csak ritkán hibázol, sőt nagyon kemény is tudsz lenni magadhoz és másokhoz is. Rendkívüli önuralommal bírsz. A büszke külső mögött egy őszinte, érzelmes és figyelmes ember lakozik, aki elismerésre vágyik, és nem tolerálja a csalást. Az emberek óvatosan járnak körülötted, hogy ne keresztezzék az utadat, amikor rossz passzban vagy. Jó érzéked van az üzlethez.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Afrikai horoszkóp
  2015-04-21 13:05:58, kedd
 
  Afrikai horoszkóp

- A család melyik tagja vagy?


A kevésbé ismert afrikai asztrológia egy ősi tudásból táplálkozik, melyből a személyiségjegyekre és a sorsra éppúgy következtetni lehet, mint más horoszkópoknál. Az afrikai kultúra szimbólumaira épülő rendszerben fontos szerep jut a természeten kívül a családnak is, így a születési jegyeknél is ez az irányvonal köszön vissza. Lássuk milyen jegyben születtél a fekete kontinens asztrológiája szerint!Apa
Január 4. - Február 4.


A stabil és megbízható tulajdonsággal felruházott afrikai jegy a nappal és a fénnyel hozható kapcsolatba. Őszinte, megfontolt személyt takar, aki kiválóan épít kapcsolatokat és ad szükség esetén tanácsokat. Véleményét gyakran kikérik, soha nem hagyja figyelmen kívül az érzéseket. Sikeres jegy, azonban nem csak fortunában bízik, keményen meg is dolgozik azért, hogy céljait elérje.Anya
Február 5. - Március 5.


A Holdhoz kapcsolódó jegy fényével a lélek legféltetebb titkai felé mutatja az utat. Olyan személyt takar, akinek szüksége van a megerősítésekre, így tud igazán kiteljesedni és örömet okozni másoknak. Jól ismeri a vendéglátás fortélyait, társaságában mindig otthonosan, jól érzik magukat az emberek. Mindig képes másokra figyelni, azonban magáról keveset beszél, nehezen nyílik meg és fogadja az embereket a bizalmába.


Család
Március 6. - Április 4.


A Család jegy afrikai szimbóluma egy kör, mely az összetartozásra, az együttérzésre utal, ez a jegy szülötteinek életét is jellemzi. Hozzátartozóival szoros kapocs, különleges kötelék alakul ki, érzékeny és melegszívű. Fontos hogy törődjön másokkal, ezt azon túl hogy örömmel tölti el, valószínűleg hivatásának is tekinti. Ahol tud, segít.Fiúgyermek
Április 5. - Május 4.A jegy szimbóluma egy vízszintes nyíl, mely az útkeresésre utal. Az összes afrikai jegy közül a legmegbízhatóbb emberek tartoznak a hatása alá. Hűségesek, mindig a szeretteik érdekeit tartják szem előtt. Ha megígér valamit, biztos hogy teljesíteni fogja, életét jól szervezi. Rendkívül energikus, bármibe kezd, azt maximális erőbedobással végzi.Lánygyermek
Május 5. - Június 4.


Szimbóluma az ötágú csillag, személyisége is olyan sokrétű, mint a csillag szerteágazó csúcsai. Lágy és nőies, ugyanakkor a bátorság és olykor a pimaszság is jellemzi. Rendkívül optimista, élet szerető személyiség, azonban nagyon sokat aggódik az élet dolgain, a szerettein. Kicsit nehezen bízik az emberekben, azonban akiket közel enged magához, azokkal önfeledten tud viselkedni.


Nagybácsi
Június 5. - Július 5.


Az afrikai kultúrában a nagybácsinak hatalmas erőt tulajdonítanak, hiszen hatalmat és tekintélyt parancsol. Erejét általában mindig mások szolgálatába állítja, segítőkész és bölcs. A környezete számára sokszor nyersnek és parancsolónak tűnik, de ezt jó humorérzékével képes kompenzálni, így sokan szeretik. Megérzései nagyon jók, sokszor igaza van, azonban toleranciát kell tanulnia, hogy el tudja fogadni mások véleményét és nézeteit is.Boszorkány
Július 6. - Augusztus 4.


Misztikus, titokzatos ember, azonban negatív dolgokkal semmilyen párhuzam nem vonható nála. Szimbóluma az egyenlő oldalú háromszög, mely a magasabb szellemiségekre utal, melyek igen közel állnak a jegy szülötteihez. Türelmetlen típus, mindig azonnali eredményeket vár az életben, így sokszor megfontolatlan. Megérzései jók és az emberekkel is jól bánik. Érzékeny és empatikus, ennek köszönhetően sokszor szavak nélkül is megérti mire gondolnak embertársai.Oroszlán
Augusztus 5. - Szeptember 4.


A jegy szülöttei rendkívül energikus, pozitív személyiségek, imádnak élni és soha nem foglalkoznak a múlt sérelmeivel. Egyéniségük igen erős, határozott, időnként mégis hatalmába keríti őket a bizonytalanság. Ösztönösen viselkedik és érzékenysége is nagy, azonban türelmetlen mások bajával foglalkozni, ez az amit még tanulnia kell. Szereti a változatosságot az élet minden területén, mindig új kihívásokat keres, melyekkel színesebbé teheti mindennapjait.


Antilop
Szeptember 5. - Október 4.Összetett jegy, melynek szülöttein igen nehéz kiigazodni. Egyúttal erős, határozott, félénk és szenvedélyes, személyiségében mindig másik tulajdonság dominál. Nagyon érzelmes és érzékeny, aki megismeri, elfogadja őt ilyennek, azonban párkapcsolataiban sokszor riadalmat kelt. Számára is nagy tanulnivalót jelent az elfogadás képessége, hogy megértsen másokat.Bölcs
Október 5. - November 3.


A Bölcs jegy szimbóluma az elefánt, mely a kontinens őslakosainak tudását jelképezi. Melegszívű, érzékeny személyiség, de óvatosan és megfontoltan közelíti meg a világ dolgait. Időnként előtör belőle a szeszélyesség, ilyenkor kiszámíthatatlan érzelmi viharokkal adja ezt környezete tudtára, sokan emiatt nem tudnak rajta kiigazodni. Megérzései kiválóak, így minden embert képes nagyon jól kiismerni, pontosan tisztában van vele, hogy kiben bízhat.Nagynéni
November 4. - December 5.A darab fával szimbolizált jegy, a természet tekintélyét és hatalmát testesíti meg. Erős kisugárzásával és pozitív személyiségével sok embert vonz maga köré, megnyugvást, határozottságot és biztonságot közvetít. Nagyon jók a megérzései és képes mindennek a jó oldalát szemlélni. Általában önfeledt és vidám, kapcsolataiban mindig tudja mire van szüksége, vágyait pontosan meg tudja határozni.

Bőség
December 6. - Január 3.


A Bőség jegy szülöttei egész életükben nagyon szerencsések, akadályok nem övezik útjukat, mint ahogy szimbólumukat, a vízesést sem állíthatja meg semmi. Ettől függetlenül nem biztos, hogy boldogságban telnek napjaik, hiszen szerencséjüket nem mindig övezi elégedettség is, illetve sokszor nem ismerik fel a pozitív jeleket, utakat, amiket a sors küldök nekik. Mivel az emberek szeretik a kisugárzását, így gyakran keresik a társaságát, amit olykor nagy tehernek érez. Ilyenkor bezárkózik és egyedüllétre ítéli magát. Ha tudatosabban választ barátokat és bízik a megérzéseibe, ez a probléma könnyen orvosolható...
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
Vércsoport horoszkóp
  2015-04-21 13:05:18, kedd
 
  Vércsoport horoszkóp


Minden asztrológiai rendszer más-más jellemzők alapján próbálja meghatározni jellemünket. Egy japán pszichológus segítségével összeállítottak egy újfajta horoszkópot, mely vércsoport alapján határozza meg az egyes emberek jellemét.

Vércsoport: "0"


A 0-s vércsoportba tartozó emberek intenzív érzelmi életet élnek. Alkalmazkodó képességük olykor a nullával egyenlő, s szinte minden esetben másoktól várják el a változást. Szeretik a társaságot, keresik az emberi kapcsolatokat, amiben nem csak érzelmeik, de hűvös logikájuk is vezérli őket. Jó kapcsolatteremtő képességük az élet minden területén segítséget jelent, a munkában, az üzleti életében, s baráti körében egyaránt.
A 0-s vércsoportú ember, általában nagyszerű üzleti érzékkel rendelkezik, s kitűnő megérzései sohasem hagyják cserben. A művészetek szeretete, sőt, művészi tehetség is jellemzi, mely jó üzleti érzékével párosítva biztos sikert jelent. Sok színész és üzletember kerül ki a 0-s vércsoportba tartozók közül.
Elismerésre és sikerekre vágyik, s ebben hatalmas energiái is segítik. Nyughatatlan és mozgékony, ha éppen leül, és úgy tűnik pihen, gondolatai akkor sem hagyják nyugodni. Olykor azonban sajnos az értelme elnyomja érzelmeit, s akár érdekházasságot is köthet.


Vércsoport: "A"


Hivatásában rendkívül lelkiismeretes, s olykor minden mást háttérbe szorít, csak hogy munkáját sikerrel végezhesse. Minden feladatának elvégzésére hatalmas energiákat mozgósít. Életében a munka, a hivatás játssza a legfontosabb szerepet, s magánéletét is ennek megfelelően alakítja.
Munkájában, s magánéletében egyaránt tökéletességre törekszik, így minden kapcsolatát alaposan mérlegeli. Nem számító, mindig nyíltan közli, ha valamit nem képes teljesíteni. Nem kedveli a felszínes dolgokat, ha egyszer valamibe belekezd, azt teljes odaadással véghez is viszi.
Nem képes azonban olyan feladatot elvégezni, mely valójában nem kelti fel érdeklődését, ezért, ha egy munkahelyen csalódik, könnyen odébb áll. Mivel mindenben a tökéletesre törekszik, alaposan megválogatja barátait, partnereit, sőt, munkáit is. Ha azonban egyszer eldönti, hogy valakit szeret, amellett a végsőkig kitart.


Vércsoport: "AB"


Az "AB" vércsoporthoz tartozó ember nyughatatlan, olykor kiegyensúlyozatlannak is tűnhet. Erősen befolyásolja érzelmi élete, hangulatember. Hamar felad mindent, ha úgy gondolja, nem boldogulhat vele. Cselekedeteit inkább megérzései befolyásolják, mint józan gondolkodása. Nem szereti az egyhangúságot, éppen ezért nyitott és széles látókörű.
Kiváló alkalmazkodóképességgel rendelkezik. Hajlamos a depresszióra, mivel állandóan kétségek gyötrik. Érzelmei bizonytalanok, sokszor úgy gondolja nem képes megfelelni az elvárásoknak. Kapcsolataiban nem egyszer alaptalan félelmekkel küzd.
Depressziós hangulata azonban csupán addig tart, amíg valamilyen kellemes élménnyel nem gazdagodik, ekkor egy pillanat alatt visszatér életkedve, s azonnal szebbnek látja a világot. Olykor megbízhatatlannak tűnik, hiszen könnyen feladja munkáját vagy kapcsolatát, de ez valójában saját kétségbeesése, s labilitása miatt történik meg.


Vércsoport: "B"


Gyengéd, és tapasztalt ember, azonban nem szereti a heves érzelmi kitöréseket, így ezt az oldalát csak kevesen ismerhetik meg. Sem saját magával, sem a környezetében élőkkel szemben nem kíméletes, bárkivel szemben egyaránt nagy követelményeket támaszt.
Magabiztos önérzete és olykor kíméletlenül szigorú viselkedése azonban nem kifizetődő, előbb-utóbb ráébred, hogy bizonyos szintű toleranciára szükség van az együttéléshez. Ilyenkor azonban mindent megtesz, hogy saját hibáiról elterelje mások figyelmét.
Erősen féltékeny típus, és a tökéletességre való törekvése magánéletében is észrevehető. Mindig a tökéletes kapcsolatra törekszik, melyen egyetlen sötét folt sem lehet. Féltékenysége csupán addig tart, amíg rá nem jön, hogy szorongása a másik fél elvesztése miatt értelmetlen és alaptalan, s nem birtoklási vágy, hanem csupán a tökéletességre való törekvése miatt alakult ki.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópos különlegességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 540
  • e Hét: 18623
  • e Hónap: 50604
  • e Év: 50604
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.