Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
Csokoládés keksztorta sütés nélkül!
  2015-10-10 07:02:34, szombat
 
 

Szuper és gyorsan elkészíthető sütemény. Nagyon csokis és remekül mutat! Ha soha nem készítettél sütit, ezt akkor is meg tudod csinálni!

Hozzávalók:

-60 dkg háztartási keksz

-10 dkg töltetlen kakaós keksz

-2 dl tej

-5 dkg étcsokoládé

-20 dkg vaj

-5 dkg cukrozatlan kakaópor

-20 dkg barna cukor

A mázhoz:

-10 dkg étcsokoládé

-5 dkg keserű csokoládé

-1 teáskanálnyi vaj

-3 evőkanál habtejszín

Elkészítése:



A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.



Ketkes.com
Forrás: http://ketkes.com/csokolades-keksztorta-sutes-nelkul-fantasztikusan-finom-es-hama r-elkeszitheto/
 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Almás süti, sütés nélkül.
  2015-08-22 12:44:05, szombat
 
  Hozzávalók
2 kg alma,
20dkg cukor,
ízlés szerint fahéj,
3 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl víz, csokoládé a csoki mázhoz,
2 csomag háztartási keksz

Az almát lereszeljük, a cukorral és 3dl vízzel fahéjjal megfőzzük.
A pudingot a maradék vízzel elkeverjük és az almával összefőzzük. Egy magasabb falu tepsibe a kekszet sorba rakjuk. Az almát óvatosan rászedjük a kekszre, a tetejére is kekszet teszünk, és csokoládé mázzal bevonjuk. Másnap szeletelhető.

 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Nápolyis tekercs sütés nélkül
  2015-08-22 12:41:11, szombat
 
 
Hozzávalók:

Nápolyi lapok

Első krém:
6 deci tej
20 deka cukor
25 deka darált keksz
20 deka darált dió
2 kanál kakaópor
ízlés szerinti rum

Második krém:
25 deka margarin
20 deka porcukor
10 deka kókuszreszelék

Kakaós krém: A tejbe a cukrot beleteszem és felforralom, majd hozzáadom a többi alapanyagot is melegen összekeverem és az ostyalapokra melegen elkenem. A melegség által az ostyalapok megpuhulnak és fellehet majd tekerni.

Kókuszos vajkrém:
A porcukrot, a margarinnal, és a kókuszreszelékkel habosra kikeverem, és a kihűlt kakaós krémre simítom és az egészet szorosan feltekerem. A hűtőbe teszem pár órára majd csokoládéval lespriccelem.


 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Túrós krémes sütés nélkül
  2015-08-22 12:40:27, szombat
 
  Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, kevés tej, a túrós krémhez: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, 1/2 csomag zselatinfix, 2 csomag vaníliás cukor vagy vaníliaaroma, a vaníliás krémhez: 3 csomag vaníliás krémpor, 8 dl tej,

a tejszínes krémhez: 4 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1/2 csomag zselatinfix, a tetejére: kb. 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé


Elkészítés:
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25 x 35 cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.

A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel (amihez, miután félig felverjük, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, majd tovább verjük kemény habbá), és rásimítjuk a keksztésztára.

A krémport a tejjel jó sokáig keverjük. (Minél tovább keverjük,
annál keményebb krém lesz belőle.) Ezt rásimítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.

A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.




 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Csokitorta sütés nélkül
  2015-08-22 12:31:56, szombat
 
  Hozzávalók: 18 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához
80 g darált háztartási keksz
40 g darált dió
10 g kakaó
20 g olvasztott vaj
60 g porcukor
1 teáskanál rum
2-3 evőkanál tej

A csokikrémhez
200 g étcsokoládé
350 ml tejszín
30 g cukor
30 g vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat


Elkészítés:

A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.
A csokoládét 150 ml tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
A maradék 200 ml tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.




 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel
  2015-07-04 17:04:17, szombat
 
 

Sütés nélküli 15 perces túrótorta eperrel


Ha valami családi esemény van, születésnap vagy névnap, könnyű elkészíteni ezt a tortát. Bár a tetején lévő zselatinért nem rajongok, de hát az már csak hozzá jár. Hamar kész van, nem kell sütni és eperszezonban kötelező kipróbálni.


Hozzávalók (26 cm-es tortaformába):

50 dkg túró
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojássárgája
20 dkg vaj
1 zselatin
1 dl tej
egy kis hideg víz

Tetejére:

50 dkg eper
1 eperízű (piros) tortazselé

1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.

2. A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.

3. Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.

4. Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.

Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.



 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Pudingos, málnás rakott piskóta
  2015-06-27 21:44:54, szombat
 
 

Hozzávalók 4 főre:

25-30 dkg kész piskóta, vagy baba piskóta
1 l forralt hideg tej
30 dkg málna
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
1 csomag főzés nélküli vaniliás pudingpor
tortadara
tejszínhab
rum
cukor


Elkészítés:

A málnát (lehet fagyasztott is) ízlés szerint cukrozzuk, rummal ízesítjük, kicsit állni hagyjuk.

A tejből 0,5 dl-t elveszünk, rummal keverjük össze. A piskóta felét ebbe beleforgatjuk (nem áztatjuk), és egy jénai tál aljára lerakjuk.

Elkészítjük az egyik tasak pudingot a
csomagoláson lévő használati utasítás szerint, majd a piskótára öntjük.

A málnát leszűrjük, és a puding tetejére rakjuk. A piskóta másik felét a málna tetejére rendezzük. Rárakjuk a maradék málnát. (Néhány málnaszemet hagyunk a tetejét díszíteni.)

Elkészítjük a másik tasak pudingot, majd a tetejére öntjük. Tálaláskor díszíthetjük a tetejét tortadarával, málnával és tejszínhabbal.

A rakott piskóta a tálalás előtti napon elkészíthető, és hűtőszekrényben tárolva 3-4 napig is eláll.


 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Nyári álom, sütés nélkül recept
  2015-06-14 23:10:22, vasárnap
 
 

Hozzávalók 8 főre:

1. réteg

40 dkg darált háztartási kesz
2 evőkanál holland kakópor
5 dkg Rama
5 dkg porcukor
1 dl tej


2. réteg

25 dkg túró
2 dl habtejszín
ízlés szerint citromhéj
5 dkg porcukor


3. réteg

2 csomag Aranka krémpor
5 dl tej
1 cs vaniliás cukor
4. réteg
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor


Elkészítés:

1.A tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, és abba nyújtjuk bele. Mondjuk egy pohár segítségével, mivel a nyújtófa túl széles hozzá.

2.Először a habtejszínt verjük fel. Ezután a túróval és a citromhéjjal összekeverjük. Ezt a kekszes rétegre simítjuk.

3.Elkészítjük az Aranka krémport (felverjük :-). Majd ezt a túrós rétegre simítjuk.


4.Felverjük a habot, és a vaníliás rétegre simítjuk.
A tetejére mehet díszítő cukorka, de kicsit kesernyésebb kakaópor, vagy reszelt étcsoki is nagyon jól áll ennek a sütinek.


 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Habos eperkrém torta /Sütés nélkül/
  2015-06-13 00:56:01, szombat
 
 

Hozzávalók:

30 dkg háztartási keksz
25 dkg mascarpone
30 dkg eper
3 evőkanál porcukor
1 dl eres joghurt
2,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
Elkészítése:

Egy sütőformába szorosan egymás mellé rakunk egy réteg kekszet. Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy tálba tesszük, a mascarponével, a cukorral és a joghurttal együtt, robotgéppel összekeverjük. A habot felverjük, a habfixet is beledolgozzuk és a mascarponés krémhez keverjük. A kekszre egy réteg krémet kanalazunk, majd befedjük egy újabb réteg krémmel, ezt ismét keksz követi, majd a maradék krémet a tetejére kanalazzuk és a megmaradt eprekkel díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük, így a krém is szilárddá válik, ezután lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és szeletelhetjük is.
 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül
  2015-06-10 22:48:43, szerda
 
 


Kókuszos csokoládészelet sütés nélkül, fincsi és nagyon könnyen összedobható!

A kókusz és a csoki teszi csábítóvá ezt a finom sütit!


Hozzávalók a laphoz:
20 dkg kakaós keksz
8 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál tej


A krémhez:

5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 tasak habfix
3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál porcukor


A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor


Elkészítése:

A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hagyjuk kihűlni. Időközben felverjük a habot, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a habfixet és a kókuszreszeléket, a kekszes alap tetejére halmozzuk és hűtőbe tesszük. Legalább fél órát hagyjuk hűlni, hogy a krém szilárddá váljon. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a kakaóport, kevergetjük amíg kihűl, majd elsimítjuk a hab tetején és visszarakjuk a hűtőbe amíg szilárdá nem válik, ezt követően szeleteletjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütés nélkül   
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3611
  • e Hét: 17774
  • e Hónap: 49755
  • e Év: 49755
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.