Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Erotikus Álmok.......
  2015-08-22 11:21:00, szombat
 
  Erotikus álmok......

Ecsetemmel vásznamra
álmodom vágyaim
felviszem rá erotikus
mindent betöltő csókjaim
lágyan ívelt vonalát
testemnek fénylő izzadtan
átcikázó remegését
indáival körülfonó suttogó
leheleted
nedvek tengerében
kezeid lágy érintését
magamba fogadtalak feloldódtál
bennem...s én csak festettem
egyre csak festettem...

zilált ágyamban
gyűrt lepedők közt
főnix pár született újjá
szikrák pattogtak
körülöttünk...és mi csak
szeretkeztünk egyre
csak szeretkeztünk...
kételyek hulltak porba
álmainkat festettük vászonra
festettük újra és újra

 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
A 10 legnagyobb szextévedés
  2015-06-03 00:16:12, szerda
 
  Léteznek sztereotípiák, amelyek előszeretettel veszik be magukat a hálószobákba. Ilyen például, hogy a nőknek csak a méret számít, vagy hogy a pasik folyton csak a szexre gondolnak. A 10 legjellemzőbb tévhit nyomába eredtünk.
5 dolog, amiben a nők tévednek

1. A férfiak állandóan a szexre gondolnak

Elöljáróban vizsgáljuk meg azt az előítéletet, miszerint a nők nem tudnak parkolni. Egy rakat olyan lányt ismerek, akik remekül boldogulnak a parkolással. Körülbelül ilyesféle általánosítás az is, hogy a férfiak csak a szexre mennek. Meg hogy minden akárhányadik másodpercben az eszükbe jut. Nos, ha ez így volna, megállna az élet. Habár örökös talány, hogy mi keringhet leggyakrabban a fejükben, de biztosan előkelő helyet foglalnak el a különböző listák, úgymint az autóversenyzőké, a futballistáké, a legjobb autóké, a kedvenc filmeké, a szörfdeszkamárkáké stb.

És persze - sok minden más mellett - azon is elméláznak néha, kit látnának szívesen az ágyukban, de sokkal inkább lefoglalja őket, hogy minél férfiasabban lépjenek fel a világban, ehhez pedig hozzátartoznak a már említett tipikusan férfias dolgok. És még szót sem ejtettünk a tervezgetésről, merthogy életük tervekből épül fel, a tervek pedig törődést igényelnek. Szóval azért ők is rendesen megosztják magukat fejben az erotikus gondolatok és a megannyi más között.


2. A férfiak bolondulnak a pornóért


Az interneten csak úgy burjánzanak a letölthető jelenetek és filmek, ez is bizonyítja, hogy bőven van rájuk kereslet. Ám sok pasi laboratóriumi környezetben érzi magát a pornó nézése közben, és sokkal jobban örülne annak, ha hús-vér partnere akadna. Ami viszont maximálisan téves meglátás női körökben, hogy a férfi pontosan azt várja tőlünk, amit a képernyőn lát. Ez tévedés, hiszen attól még, hogy a pornószínésznő akrobatikus és színészi képességei felcsigázzák, könnyen megeshet, hogy a barátnőjétől már túlzásnak tartaná ugyanazt.

A pornó szeretete talán leginkább annak tudható be, hogy a férfiak vizuálisabb típusúak nálunk, és azt is álszentség lenne állítani, hogy a nőket egyáltalán nem ajzzák fel a pikáns jelenetek.


3. A férfiak elvárják az orális szexet

A szexuális élet akkor lesz a legtökéletesebb, ha a felek meg tudják beszélni a vágyaikat, meg tudják fogalmazni, hogy mit várnak a másiktól az ágyban, mert ugyebár néma gyereknek anyja sem érti a szavát.

Nemegyszer hallottam már, hogy a pasik a ,,furulya"-tudományuk szerint kategorizálták a nőket, és természetesen az az alany volt nyerő helyzetben, aki jó érdemjegyet kapott képzeletbeli ellenőrzőjébe. Viszont az is tény, hogy ha egy nő csak azért csinálja, hogy megfeleljen a kedvesnek, abból hosszú távon nem sül ki semmi jó. A férfiak bár nagyon is élvezik ezt a fajta ingerlést, de attól még, hogy párjuknak nem ez a kedvence, nem dőlnek a kardjukba.4. A férfiak megőrülnek a nagy mellekért

Valószínűleg ennek a tévhitnek (?) is köszönhető, hogy rohamosan növekszik a mellnagyobbító műtétek száma. Eleinte izgalmas lehet a hangsúlyosabb domborulatok látványa és tapintása egy pasi számára, de aztán ez is megszokássá válik, és már nem hordoz magában eget verő izgalmakat. Az igazság pedig az, hogy úgy vannak vele, mint a focival. És ugyebár nem minden férfi Real Madrid-drukker...

5. A férfiak mindig készen állnak egy gyors légyottra

Ja, kivétel, amikor fáradtak, stresszesek, nyűgösek, betegek vagy lusták nekiveselkedni. Egész biztosan nem állnak készen a kedvenc tévéműsoraik alatt sem. Bár az eddigi kutatások azt támasztják alá, hogy az étvágyuk általában nagyobb a miénknél. Akkor viszont, ha folyton a férfi kezdeményez, a nő könnyen úgy érezheti, hogy teret vesztett, és a vágya a párja irányítása alatt áll. A legfontosabb, hogy a kapcsolatban lévő felek össze tudják hangolni a szükségleteiket, vagyis ne legyen túl eltérő a libidójuk. Ez lehet ugyanis az az eset, amikor a nő a férfi drasztikusan soknak nem mondható próbálkozását is tehernek érzi.

 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Játszmázgatunk....
  2015-06-03 00:14:34, szerda
 
 
Játszmázgatunk, játszmázgatunk?--------------------------------------------------------------------------------A pszichológia a tudomány egyik legfiatalabb ága. Érdemes kicsit jobban elmélyedni benne. Emberek vagyunk, lépten-nyomon emberekbe botlunk, az emberek kérdeznek, mi válaszolunk, cselekvésre késztetnek, cselekvésre késztetünk, döntéshelyzetbe kerülünk. Kommunikálunk szavakkal vagy szavak nélkül, vagyis érintkezünk, létezünk, kölcsönhatásban a többiekkel.

Melyik énem beszéljen?

Vegyünk egy példát. A férj így szól a feleségéhez: - El kéne mosogatni, nincsegy darab tiszta tányér.

Vajon melyik énje szólalt meg? Sok függ persze a hangsúlytól, a testhelyzettől, a gesztusoktól, de te tegyük fel, hogy a férj indulat nélkül, mint puszta tényt közölte a fentieket. Nyilvánvaló, hogy a felnőtt énje szólt.

Mit válaszol erre a feleség?

Ha ő is "felnőtt", azt mondja:- Igen, már én is gondoltam rá. Ha te kiteregetsz, én elmosogatok. Vagyis tényt közöl, megoldást keres.

Ha a gyermeki énje kerekedik felül, így válaszol:- Miért pont én? Egész héten én mosogattam, már teljesen kiszáradt a kezem! Vagyis megsértődik, felcsattan, sajnáltatja magát.

Ha a szülői énje van soron, így felel:
- Ha most szépen elmosogatsz, este lesz meglepi. Vagyis nevel, utasít, jutalmaz.

A különböző én-állapotaink hatással vannak a másikra, vagyis a legtöbbször az egyik én-állapot a másik emberből egy konkrét én-állapotot csalogat elő. Ha a felnőtt énünk közöl valamit, nagy valószínűséggel a másik félnek is a felnőtt énje válaszol majd. Ha a szülő énünk szól, a másikból a gyerek jön elő. Ha viszont a gyerek énünk nyilvánul meg, a másikból a felnőtt ént csalogatjuk elő.

Szeresd magad feltételek nélkül!

Ha konfliktust szeretnénk kezelni, törekednünk kell rá, hogy ne essünk a játszmák csapdájába.

Például, ha a férjünk ránk förmed a szülői énjével, hogy:

- A fene egye meg, hogy soha nincs egy tiszta tányér ebben a büdös konyhában!
Vagyis leszid, bűntudatot kelt, haragszik, akkor ne a gyerek énünk válaszoljon:- Ha még egyszer így rám kiabálsz, elmegyek, itt hagylak, többé nem látsz!

Vagyis ne zsaroljunk, fenyegessünk, hisztizzünk. Hanem vegyünk egy nagy levegőt, és engedjük a felnőtt énünket megnyilvánulni: - Valóban összegyűltek a tányérok. Mindketten ráérünk éppen, mit gondolsz, melyikünk mosogasson? Egyikünk mosogat, másikunk főz, rendben?

Az emberi játszmák felismerője és kutatója Eric Berne, az 1970-ben elhunyt amerikai pszichiáter. Berne az úgynevezett tranzakció-analízis szülőatyja, amely egy olyan pszichológiai módszer, mely az emberi pszichét nem önmagában, hanem társas érintkezései függvényében vizsgálja. Magyarországon is megjelentek művei, köztük a legnépszerűbbek az Emberi játszmák és a Sorskönyv.

Bernáth Dina

Forrás: Nana.hu

 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Mire lennél képes a szerelmedért?
  2015-06-03 00:13:29, szerda
 
 
Mire lennél képes a szerelmedért?--------------------------------------------------------------------------------Sokan azt mondják, a szerelem az egyetlen, amiért érdemes élni. Ezért aztán hajszolják is, akár egy életen át. Van, aki úgy véli, megtalálta többször is, van, aki szerint igaz szerelem csak egyszer kopogtat az ember életében. Van, aki átkozottnak hiszi magát, mert évtizedeken át elkerülte az édes érzés. Van, aki tudja, soha nem késő, akár öregkorban is rátalálhat.Lemondtam az álmomról

Tinikorunkban ismertük meg egymást, igazi gimi-szerelem volt. Aztán jött az egyetem, én orvos lettem, ő viszont Amerikába ment tanulni. Szakítottunk, talán dühből, talán meggondolatlanságból, és öt évig nem találkoztunk. Az egyetem alatt csak futó kapcsolataim voltak, mert a szívem mélyén még mindig őt szerettem, rá vártam. De ő megnősült. Amikor hazajött öt év után, felhívott. Találkoztunk, de csak mint barátok. Akkor mutatta meg a felesége fényképét, és jegygyűrű volt az ujján. Azt hittem, megszakad a szívem, de titkoltam. Mosolyogtam, nevettem. Légy boldog, mondtam.

Úgy négy nap múlva egyszer csak csöngettek. Ő állt az ajtóban. Szomorú volt, kétségbeesett. Kérte, hogy hallgassam meg. Elmondta, hogy azt hitte, rég túl van rajtam, de amikor a múlt héten meglátott, olyan sebek szakadtak fel benne, amikkel nem tud együtt élni. Szeret, szeret, és csak engem szeret, és őrült hiba volt, hogy elvette az amerikai lányt. Egymásba borultunk. Gyönyörű napok következtek, megbeszéltük, hogy hazautazik, és megmondja a feleségének, hogy belém szerelmes, és elválnak. El is ment. Meg is mondott otthon mindent, őszintén. Csak arra nem számított, hogy felesége is szereti őt, és amikor bejelentette a válást, a nő öngyilkos lett. Levetette magát a hatodik emeletről. De nem halt meg. Nyomorék maradt egy életre.

A szerelmem elém állt, és azt mondta, vesztettünk. Én őt, ő engem, Clara pedig az egészségét. Így már egyikünk sem lehet boldog. Azt a megoldást választottuk, amit oly sokan, akik nem tudnak, vagy nem akarnak dönteni. A szeretője maradtam. Hazaköltöztek Amerikából, itt élünk Pesten, egy kerületben. Ő szépen hazajár a feleségéhez, tisztességgel ápolja. Amikor viszont tud, rohan hozzám, és úgy ölel, mint soha, senki. Ez az én áldozatom. Lehettem volna feleség, családanya, lehetett volna esküvőm, fehér ruhám, fátylam. De én ezt az életet választottam, mert csak így maradhattam mellette.

Felajánlottam a vesémet

A srác magas volt és mackós, és borzasztó kedves. A villamoson ismerkedtünk össze, segített felcibálni a rengeteg csomagomat. Végig nevetgéltünk a Blahától a hídig, aztán már együtt szálltunk le. Felajánlotta, hogy segít hazáig cipelni a szatyraimat. Belementem. A ház előtt megkérdeztem, nem szomjazott-e meg, ugyanis nyár volt, forróság. Szívesen inna egy pohár vizet, mondta. Ekkor tudtam, hogy elvesztem. Nem szokásom felelőtlenül szexuális kalandokba ugrani, de ahogy beléptünk a lakásba, őrülten csókolózni kezdtünk. Végigszeretkeztük az egész délutánt, meg az azt követő napokat. Két hétig tatott a boldogság, mindketten biztosan tudtuk, megtaláltuk a lelkünk másik felét. De akkor hirtelen beteg lett. Felfújódott, rosszul volt, nem tudott vizelni. Kiderült, hogy mindkét veséje teljesen leállt, és dialízisre van szüksége. Fiatal, erős ember, az orvosok értetlenül álltak. Azt mondták, nem segít más, csak a vesetranszplantáció. Misinek nem éltek már a szülei, csak egy nővére volt Kanadában.

A vesedonorra, mondták, akár évekig is várni kell. Két-három naponta kellett dialízisre járnia, ez azt jelentette, hogy órákig fekszik egy gépre kötve, ami megtisztítja a veséit. Egy hétig bírtam, tovább nem. Berohantam a kórházba, hogy azonnal vizsgáljanak meg, alkalmas vagyok-e donornak. Az orvos elárulta neki, mire készülök. Sírt. Azt mondta, ilyen áldozatot soha nem fogadna el tőlem, de köszöni, hogy ennyire szeretem. Én megtettem volna ezt az áldozatot. De sajnos nem egyeztek az adataink. Nem adhattam életet neki. Ennek négy éve, három éven át szenvedett a művesén, míg végre felhívták telefonon, hogy itt a megfelelő vese, jön a műtét. Mára túl vagyunk rajta, és boldogan élünk. Egy kicsit bánt, hogy nem az én vérem, testem kapta meg, hanem valaki másét. De a lényeg, hogy itt van velem, és bármire képes lennék, hogy együtt maradjunk.

Mi a szerelem?

" A szerelmes előtt megnyílnak a kapuk., lehullanak róla a láncok, és csak most érzi, hogy valóban magára talált. Igaz, ez a magára találás szédületet eredményez. Önnön végtelenségének megpillantásával talál magára a szerelmes - de veszíti is el magát.... A szerelemnek súlya van, a mélybe rántja a szerelmest, aki szívesen adja át magát a szédület okozta élvezetnek. A zuhanásról azonban hamar kiderül, hogy nincsen célja. A szerelmes kezdetben úgy vélte, hogy a szakadék mélyén az őt lerántó szerelem fogja várni, de egy idő után kénytelen belátni, hogy ebben hiába is reménykedik. Hiszen a szerelem nem tárgy, ami megtántorítja az embert, nem súly, ami ráakaszkodik a lényére, nem is talaj, ami felfogja a rázuhanó testet. A szerelem maga a megtántorodás, nem végcél, hanem erő, nem elérendő állapot, hanem folytonos mozgás. " José Ortega filozófus

Bernáth Dina

Szerelem és szex


Ön most egy ingyenes EGYPERCES - SZERELEM levelet olvasott

 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
9 dolog,amit a pasik utálnak
  2015-06-03 00:12:09, szerda
 
  9 dolog, amit egy férfi legjobban utál az első randin

Nem titok, hogy az első randi meghatározó egy párkapcsolat szempontjából, hiszen ha itt nem jöttök be egymásnak, akkor soha nem lesz második randi, és nem lesz folytatás...

Ezért nagyon fontos, hogy ne kövesd el azokat a hibákat, melyeket a férfiak a legjobban tudnak utálni az első randin.

Lássuk, melyek is ezek:

1) Ha nem tartod vele a szemkontaktust

A szem, mint tudod a lélek tükre. Hagyd hát, hagy nézzen sokat a szemedbe. Teljesen természetes, ha félénk vagy kicsit az első randin, de ne hagyd, hogy félénkséged megakadályozzon benne, hogy egymás szemébe nézzetek.

Hogy miért?

Ha nem, vagy csak néha-néha nézel a férfi szemébe az első randin, az azt sugallja neki, hogy nem érdekled őt. Nem tud kialakulni köztetek az első, pozitív benyomás egymásról, nem alakul ki semmiféle érzelem.

Nézz hát sokat a férfi szemébe az első randin, és hagyd, hogy ő is elmélyüljön a Te szemed szépségében.

2) Ha túl sokat beszélsz magadról, és nem érdeklődsz őfelőle

Egy randi, ahol csak az egyik fél beszél és van a rivaldafényben, nem túl érdekes a másik személynek. Nagyon fontos odafigyelned rá, hogy jó mederbe tereld a beszélgetés menetét. Te is kérdezz dolgokat a férfitől, és figyeld érdeklődve.

Ha a pasi jó hallgatóságnak bizonyul, és érdeklődve hallgatja, ahogy magadról beszélsz, nagyon könnyű beleesni ebbe a csapdába, és kiönteni neki a lelked.

Vigyázz tehát, és jobb ha tudod, nem jó dolog túl sok mindent elárulnod magadról az első randin, ilyenkor még jobb egy kis titokzatosság. Minél kevesebbet tud meg rólad, annál jobban meg akar majd ismerni.

3) Ha szóbahozod az előző pasidat

Sajnos akár jót, akár rosszat mondasz az előző pasidról, ugyanazt éred el vele. Akivel randizol azt fogja gondolni, még mindig érzel valamit az előző pasid iránt, mivel még most is csak körülötte forognak a gondolataid.

Egy férfi akivel randizol, egyszerűen nem akar semmit hallani arról, hogy őelőtte kivel voltál együtt, és úgy egyáltalában milyen férfiügyeid voltak a múltban.

Emlékeztesd tehát magad, mielőtt randizni mész, hogy ami volt, elmúlt. Egyszerűen verd kia fejedből a régi pasidat, de legalábbis ne hozd szóba a randi folyamán.

4) Ha telefonálsz a randi alatt

Ez egyszerűen bunkóság. Ott van a fickó akivel randizol, beszélgettek, aztán egyszer csak megszólal a mobilod... Te felveszed, és észre sem veszed, hogy amíg te telefonálsz, addig szerencsétlen pasi csak néz ki a fejéből, és egyre jobban unja a helyzetet...

Nem is beszélve arról, ha valami olyan magánügyben keresnek, amit nem szeretnél, hogy a pasi is halljon, így elnézést kérsz tőle és arrébbmész 2-3 méterrel...

Mit szólnál hozzá, ha veled csinálná ezt egy pasi az első randin?

Kapcsold hát ki azt a nyamvadt telefont a randi idejére, és koncentrálj inkább arra, hogy mindketten jól érezzétek magatokat.

5) Ha kimész a mosdóba, és túl sokáig maradsz piperészkedni

Egy újabb olyan bunkóság, amit a nők sajnos elég gyakran elkövetnek, és ráadásul nem is érzik annak. Mert ők csak szeretnének csinosak lenni, helyrerakni a sminkjüket, és a maximumot nyújtani...

De hidd el, sokkal kevésbé zavar egy pasit, ha egy kicsit kócos a hajad, vagy elkenődött a sminked, mintha otthagyod valahol, és eltűnsz tollászkodni.

Ha mindenképp ki kell menned a mosdóba, kérj tőle elnézést, biztosítsd hogy mindjárt jössz vissza, és tégy is így, semmiképp ne maradj tovább, mint feltétlenül szükséges.

6) Ha bunkó módon viselkedsz a pincérrel

Lehet, hogy úgy érzed, egy pincér azért van, hogy maximálisan kiszolgáljon titeket, odafigyeljen rátok, hiszen ezért kapja tőletek a borravalót, és munkahelyétől a fizetését.

Lehet, hogy úgy érzed, ez feljogosít téged arra, hogy bunkó módon, lekezelően, megalázóan bánj vele. Ne tedd.

Ha úgy érzed, hibázott, mást hozott ki, mint amit rendeltél, akkor normális hangnemben, udvarias módon is közölheted ezt vele, nem kell egyből leordítani a haját...

Ugyanígy, ha mondjuk túl sokáig tartott neki kihozni az italt, akkor ezt nem kell feltétlenül a szemére hányni (valahogy úgy, hogy "Na, 10 perc után végre sikerült kihoznia..."), inkább viccelődd el a dolgot.

A férfiak egyszerűen nem szeretik a bunkó módon viselkedő nőket, fogd hát vissza magad.

7) Ha nem eszel semmit, csak egy kicsit csipegetsz a kajából

El sem tudom mondani, milyen hihetetlen módon tudják utálni a férfiak, amikor egy étteremben kihozzák a finomabbnál finomabb kajákat (amiért valószínűleg ők fognak majd fizetni), Te pedig különböző okokra hivatkozva (nem akarsz elhízni, fogyózol, ilyenkor már nem szoktál sokat enni, stb.) csak egy nagyon keveset eszel, és az étel nagy részét otthagyod a tányéron.

Csak gondolj bele: a férfi kitesz magáért, elhoz egy étterembe, szeretné, hogy jól érezd magad, Te pedig úgy csinálsz, mintha valami kapitális ostobaságot követett volna el veled szemben azzal, hogy étterembe hozott...

A fogyókúrád nem ezen az egy vacsorán fog múlni, egyél hát jókedvűen és bőségesen.

Sok lány gondolja úgy, hogy bejön a férfiaknak, ha már az első randin is azt látják, mennyire vigyáznak az alakjukra. Ez azonban teljesen téves gondolat.

Hidd el, egy pasinak egyáltalán nem tetszik, ha miközben ő jókedvűen eszik, végig azt kell néznie, ahogy Te egyhelyben ülsz, nézed ahogy eszik, és csak néha-néha nyúlsz az ételhez.

8) Ha rágózol a randin

Ha a randi előtt bekapsz egy rágót, hogy felfrissüljön a leheleted, azzal természetesen nincsen semmi baj, sőt... de jobban teszed, ha mielőtt találkoztok, kiköpöd azt a rágót.

Tudom, hülyén hangzik, és talán nem is hiszed, hogy ez bármit is számíthat, de gondolj csak bele jobban: Te szereted, ha valaki egy rágón csámcsog, miközben hozzád beszél?

A rágózás jó dolog, de egész este azt nézni, ahogyan valaki más rágózik, miközben veled beszélget, az már egyáltalán nem az.

9) Ha közlöd vele, hogy az első randin még "ne akarjon tőled semmit"

Nincs azzal semmi baj, ha úgy gondolod, hogy az első randin még nem szabad a csók és semmi egyéb testiség... de ezt ilyen tényszerűen bejelenteni neki nem szerencsés.

Azt fogja majd gondolni, hogy egy állatnak nézed, aki minden nőt letámad az első randin, vagy pedig minden önbizalmát lelohasztod, mivel azt hiszi majd, egyáltalán nem tetszel neki.

Ne jelentsd hát ezt ki ilyen formában, hanem ha mégis közeledni kezd hozzád, és Te ezt még nem akarod, akkor ilyenkor közöld csak vele, hogy "Édes vagy, de én úgy érzem még nem ismertük meg elég jól egymást ehhez..."

Ezzel egyértelművé teszed számára, hogy az első randin ez még szerinted nem megengedett, viszont nem is rombolod le teljesen az önbizalmát, hiszen a mondatban benne van, hogy a jövőben, amikor már jobban ismeritek egymást, akkor természetesen lesz hogyan tovább...

Egyébként, ha nem adod magad könnyen már az első randin, hidd el, nagyon akarja majd, hogy minél előbb eljöjjön a második randitok időpontja...

www.pasizasitanacsok.hu

[kep]9 dolog, amit egy férfi legjobban utál az első randin

Nem titok, hogy az első randi meghatározó egy párkapcsolat szempontjából, hiszen ha itt nem jöttök be egymásnak, akkor soha nem lesz második randi, és nem lesz folytatás...

Ezért nagyon fontos, hogy ne kövesd el azokat a hibákat, melyeket a férfiak a legjobban tudnak utálni az első randin.

Lássuk, melyek is ezek:

1) Ha nem tartod vele a szemkontaktust

A szem, mint tudod a lélek tükre. Hagyd hát, hagy nézzen sokat a szemedbe. Teljesen természetes, ha félénk vagy kicsit az első randin, de ne hagyd, hogy félénkséged megakadályozzon benne, hogy egymás szemébe nézzetek.

Hogy miért?

Ha nem, vagy csak néha-néha nézel a férfi szemébe az első randin, az azt sugallja neki, hogy nem érdekled őt. Nem tud kialakulni köztetek az első, pozitív benyomás egymásról, nem alakul ki semmiféle érzelem.

Nézz hát sokat a férfi szemébe az első randin, és hagyd, hogy ő is elmélyüljön a Te szemed szépségében.

2) Ha túl sokat beszélsz magadról, és nem érdeklődsz őfelőle

Egy randi, ahol csak az egyik fél beszél és van a rivaldafényben, nem túl érdekes a másik személynek. Nagyon fontos odafigyelned rá, hogy jó mederbe tereld a beszélgetés menetét. Te is kérdezz dolgokat a férfitől, és figyeld érdeklődve.

Ha a pasi jó hallgatóságnak bizonyul, és érdeklődve hallgatja, ahogy magadról beszélsz, nagyon könnyű beleesni ebbe a csapdába, és kiönteni neki a lelked.

Vigyázz tehát, és jobb ha tudod, nem jó dolog túl sok mindent elárulnod magadról az első randin, ilyenkor még jobb egy kis titokzatosság. Minél kevesebbet tud meg rólad, annál jobban meg akar majd ismerni.

3) Ha szóbahozod az előző pasidat

Sajnos akár jót, akár rosszat mondasz az előző pasidról, ugyanazt éred el vele. Akivel randizol azt fogja gondolni, még mindig érzel valamit az előző pasid iránt, mivel még most is csak körülötte forognak a gondolataid.

Egy férfi akivel randizol, egyszerűen nem akar semmit hallani arról, hogy őelőtte kivel voltál együtt, és úgy egyáltalában milyen férfiügyeid voltak a múltban.

Emlékeztesd tehát magad, mielőtt randizni mész, hogy ami volt, elmúlt. Egyszerűen verd kia fejedből a régi pasidat, de legalábbis ne hozd szóba a randi folyamán.

4) Ha telefonálsz a randi alatt

Ez egyszerűen bunkóság. Ott van a fickó akivel randizol, beszélgettek, aztán egyszer csak megszólal a mobilod... Te felveszed, és észre sem veszed, hogy amíg te telefonálsz, addig szerencsétlen pasi csak néz ki a fejéből, és egyre jobban unja a helyzetet...

Nem is beszélve arról, ha valami olyan magánügyben keresnek, amit nem szeretnél, hogy a pasi is halljon, így elnézést kérsz tőle és arrébbmész 2-3 méterrel...

Mit szólnál hozzá, ha veled csinálná ezt egy pasi az első randin?

Kapcsold hát ki azt a nyamvadt telefont a randi idejére, és koncentrálj inkább arra, hogy mindketten jól érezzétek magatokat.

5) Ha kimész a mosdóba, és túl sokáig maradsz piperészkedni

Egy újabb olyan bunkóság, amit a nők sajnos elég gyakran elkövetnek, és ráadásul nem is érzik annak. Mert ők csak szeretnének csinosak lenni, helyrerakni a sminkjüket, és a maximumot nyújtani...

De hidd el, sokkal kevésbé zavar egy pasit, ha egy kicsit kócos a hajad, vagy elkenődött a sminked, mintha otthagyod valahol, és eltűnsz tollászkodni.

Ha mindenképp ki kell menned a mosdóba, kérj tőle elnézést, biztosítsd hogy mindjárt jössz vissza, és tégy is így, semmiképp ne maradj tovább, mint feltétlenül szükséges.

6) Ha bunkó módon viselkedsz a pincérrel

Lehet, hogy úgy érzed, egy pincér azért van, hogy maximálisan kiszolgáljon titeket, odafigyeljen rátok, hiszen ezért kapja tőletek a borravalót, és munkahelyétől a fizetését.

Lehet, hogy úgy érzed, ez feljogosít téged arra, hogy bunkó módon, lekezelően, megalázóan bánj vele. Ne tedd.

Ha úgy érzed, hibázott, mást hozott ki, mint amit rendeltél, akkor normális hangnemben, udvarias módon is közölheted ezt vele, nem kell egyből leordítani a haját...

Ugyanígy, ha mondjuk túl sokáig tartott neki kihozni az italt, akkor ezt nem kell feltétlenül a szemére hányni (valahogy úgy, hogy "Na, 10 perc után végre sikerült kihoznia..."), inkább viccelődd el a dolgot.

A férfiak egyszerűen nem szeretik a bunkó módon viselkedő nőket, fogd hát vissza magad.

7) Ha nem eszel semmit, csak egy kicsit csipegetsz a kajából

El sem tudom mondani, milyen hihetetlen módon tudják utálni a férfiak, amikor egy étteremben kihozzák a finomabbnál finomabb kajákat (amiért valószínűleg ők fognak majd fizetni), Te pedig különböző okokra hivatkozva (nem akarsz elhízni, fogyózol, ilyenkor már nem szoktál sokat enni, stb.) csak egy nagyon keveset eszel, és az étel nagy részét otthagyod a tányéron.

Csak gondolj bele: a férfi kitesz magáért, elhoz egy étterembe, szeretné, hogy jól érezd magad, Te pedig úgy csinálsz, mintha valami kapitális ostobaságot követett volna el veled szemben azzal, hogy étterembe hozott...

A fogyókúrád nem ezen az egy vacsorán fog múlni, egyél hát jókedvűen és bőségesen.

Sok lány gondolja úgy, hogy bejön a férfiaknak, ha már az első randin is azt látják, mennyire vigyáznak az alakjukra. Ez azonban teljesen téves gondolat.

Hidd el, egy pasinak egyáltalán nem tetszik, ha miközben ő jókedvűen eszik, végig azt kell néznie, ahogy Te egyhelyben ülsz, nézed ahogy eszik, és csak néha-néha nyúlsz az ételhez.

8) Ha rágózol a randin

Ha a randi előtt bekapsz egy rágót, hogy felfrissüljön a leheleted, azzal természetesen nincsen semmi baj, sőt... de jobban teszed, ha mielőtt találkoztok, kiköpöd azt a rágót.

Tudom, hülyén hangzik, és talán nem is hiszed, hogy ez bármit is számíthat, de gondolj csak bele jobban: Te szereted, ha valaki egy rágón csámcsog, miközben hozzád beszél?

A rágózás jó dolog, de egész este azt nézni, ahogyan valaki más rágózik, miközben veled beszélget, az már egyáltalán nem az.

9) Ha közlöd vele, hogy az első randin még "ne akarjon tőled semmit"

Nincs azzal semmi baj, ha úgy gondolod, hogy az első randin még nem szabad a csók és semmi egyéb testiség... de ezt ilyen tényszerűen bejelenteni neki nem szerencsés.

Azt fogja majd gondolni, hogy egy állatnak nézed, aki minden nőt letámad az első randin, vagy pedig minden önbizalmát lelohasztod, mivel azt hiszi majd, egyáltalán nem tetszel neki.

Ne jelentsd hát ezt ki ilyen formában, hanem ha mégis közeledni kezd hozzád, és Te ezt még nem akarod, akkor ilyenkor közöld csak vele, hogy "Édes vagy, de én úgy érzem még nem ismertük meg elég jól egymást ehhez..."

Ezzel egyértelművé teszed számára, hogy az első randin ez még szerinted nem megengedett, viszont nem is rombolod le teljesen az önbizalmát, hiszen a mondatban benne van, hogy a jövőben, amikor már jobban ismeritek egymást, akkor természetesen lesz hogyan tovább...

Egyébként, ha nem adod magad könnyen már az első randin, hidd el, nagyon akarja majd, hogy minél előbb eljöjjön a második randitok időpontja...

www.pasizasitanacsok.hu

[/kep]
 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Pasit akarok! De mi van, ha nincs?
  2015-06-03 00:10:55, szerda
 
  Pasit akarok! De mi van, ha nincs?

Varázsolj magadnak!

Szatmári Nóra
Nők Lapja CafeVan egy tuti tippem arra, mit tegyél azért, hogy megtaláld vagy megtartsd az igazit és a vele járó boldogságot! Ha hiszel az ősi boszorkányságban, próbáld ki, vagy csak játssz! Varázsoljunk együtt!Egy régi, még az ükanyám által használt varázsreceptet adok közre azért, hogy mindenki megtalálhassa a másik felét. Azonban ne feledd, a varázslatok nem a csodát hozzák be életedbe, épp csak annyit segítenek, amennyire valóban szükséged van. A szőke herceg sem fehér lovon érkezik majd hozzád, járj nyitott szemmel, hogy észrevedd boszorkánykodásod ,,eredményét"!

Szándékaid mindig legyenek tiszták, soha ne használj mágiát azért, hogy másoknak árts vele! Ha valakinek rosszat akarsz, az előbb-utóbb visszaüt rád!

A varázslatot végezheted egyedül vagy a barátnőiddel együtt, de csak olyanok vehetnek részt benne, akik valóban társ nélkül élik életüket, és szeretnének mihamarabb párra lelni.
Teremts nyugodt, csendes körülményeket, és vedd komolyan, amit csinálsz!


Mikor érdemes a varázslatot elvégezni?


Ezt a mágiát csak a csillagászati nyár ideje alatt lehet használni, növő Hold idején!

• Alkalmas időszakok:

2007. augusztus 13-tól 26-ig
2007. szeptember 12-től 23-ig

• Legkedvezőbb napok idén:

Augusztus: 17. és 24.
Szeptember: 14. és 21.

Hozzávalók:


- 2 szál piros és 2 szál fehér rózsa
- egy tiszta papírlap
- vékony fehér szalagok
- egy gyertya
- alkoholos filc
- tálca

Így csináld:


• Gyújtsd meg a gyertyát, helyezd a tálcára. Kérd meg Vénusz istennőt vagy az angyalokat, hogy segítsék utadat és vágyaid teljesülését.

• Fogd a papírt, hajtsd félbe, és őszintén írd le, mit is szeretnél. A papír egyik felére írd fel, milyen legyen a vágyott párod, mit várnál el tőle. A másik felére pedig azt, te mit nyújtanál neki. Válaszd ki azt a három legfontosabb tulajdonságot vagy elképzelést, amit mindenképpen elvárnál a másiktól. Ezt a három dolgot írd fel egy-egy fehér szalagra.
• Vágd félbe a rózsafejeket, óvatosan fektesd őket a megírt papírlapra, s egy-egy fehér mellé helyezz egy-egy piros fél rózsát, s a szalaggal óvatosan kösd körbe őket. Így ismét két teljes rózsafejet kapsz.


• A gyertyából csepegtess a szalagra néhány viaszcseppet, oda többet, ahol a kötés található. Ezzel lepecsételed kívánságodat. Ezután már ne írj semmit a papírra, és ne kérj többet annál, mint amit eddig leírtál vagy elmondtál.
Miközben a gyertya még ég, olvasd fel hangosan azt, amit a papírra írtál. Az egyik megpecsételt rózsafejet helyezd az ablakba, esetleg teraszra, tornácra, a másikat pedig tekerd bele a papírba. A két véget újabb szalagokkal kösd meg, ezeket is pecsételd le a viasszal, majd mihamarabb keress egy patakot vagy folyót, és dobd bele. Így útjára indítod a varázslatot, melynek teljesülése nem fog sokáig váratni magára.

• A megmaradt rózsafejet pontosan hét napig hagyd ott, ahová tetted, majd ugyanabba a folyóba dobd bele, így megerősíted és egyben lezárod a varázslatot.
Megtartani valakit...


Ha már van társad, és meg szeretnéd erősíteni a kapcsolatotokat, akkor alkalmazd a fenti technikát, azzal a kivétellel, hogy a papírra leírod azokat a dolgokat, amelyek problémát okoznak, és amelyeken változtatnotok kellene. A rózsafejek vízbe dobásával elküldöd magadtól ezeket a negatív dolgokat, így jelentősen javulhat meglévő párkapcsolatod.

Írd le azt is a papírra, te milyen változtatásokra és lemondásokra vagy hajlandó a pozitív eredmények elérése érdekében!

Sok sikert!


Linkajánló:

www.karma.lap.hu
www.kartyajoslas.lap.hu
www.szerelem.lap.hu

Kérdezd a cikk íróját, az NLC asztrológus szakértőjét! 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Szexcsakrák
  2015-06-03 00:09:25, szerda
 
  A szexcsakra betegségei
A hízástól a féltékenységig

Összeállította: Vargha Zsuzsa

Nők Lapja Cafe


Az odaadás, a nő misztériumának megtestesítője a szexcsakra vagy szakrálcsakra. Zavaraira számtalan betegséggel reagálhat a szervezetünk, például hízással vagy impotenciával.Testünk erőközpontjai a csakrák, melyek egy összefüggő rendszert alkotnak. Maga a szó, a csakra szanszkrit eredetű, jelentése kerék és energiaörvény. Az energiaörvényben összemosódik a kint és bent, mivel a külsőt a belső behúzza. A csakra forgása révén szívó hatás keletkezik, amely behúzza az energiát vagy információt. Ezt az energiát vagy információt arra használjuk fel, hogy érzéseket vagy gondolatokat hozzunk létre, ezért a csakrát olyan szállítónak is tekinthetjük, amely lelki és intellektuális folyamatainkhoz szállítja az építőanyagot.

A csakrák:

• a test erőközpontjai;
• energiaörvények;
• olyan helyek a testen, ahol tisztán érezhető a belső és a külső energia;
• a kommunikáció és az információcsere ,,szervei";
• a kisugárzó energia forrásai.


A hét csakra elhelyezkedése

• Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
• Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
• Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
• Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
• Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
• Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
• Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.A szexcsakra

Az örök vágy női princípiumát és misztériumhelyét testesíti meg. A csakra fő témája a férfi- és női polaritás, amely egy harmadik témán - a kapcsolaton, szerelmen belül - oldódik fel, összekapcsolva a két pólust. A szexcsakra a gyökércsakrával együtt felelős az emberi szexualitás örömeiért és szenvedéseiért. Fontos tudnunk, hogy a férfi- és női szexualitás alapvetően más módon fejeződik ki. A nőknél például gyakran szorosan összetartozik a szerelem és a szexualitás, a férfiaknál viszont a kettő sokszor külön működik. Úgy tűnik, a nőknél szorosabb a kapcsolat a szív- és a szexcsakra között, míg a férfiaknál inkább a szex- és a köldökcsakra kapcsolódik össze.
Nagymértékben a szexcsakra energiáitól függ, hogy valaki fél-e megnyílni a másik nemnek.

A szexcsakra jellemzői:

Elhelyezkedése: a nemi szerveknél
Eleme: a víz
Hozzá tartozó testrészek: nyelv, nemi szervek, izmok
Színe: a narancs mint a színkör meleg pólusa
Megerősítései: Közeledem másokhoz. Kinyilvánítom szükségleteimet.
Tanulási feladata: odaadás, belebocsátkozás valamibe
Kövei: borostyán és karneol
Illóolajai: kardamom, szantálfa, ilang-ilang
A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése.


A szexcsakra betegségei

A szexcsakra szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a hold befolyásolása alatt áll. A termékenység, a női és férfiidentitás bölcsője. Ennél a csakránál is fel kell oldani a régi félelmeket, amelyek a szexualitással kapcsolatosak. Ehhez a csakrához tartoznak a párkapcsolati problémák: a közelség és távolság, az odaadás és a dominancia.
A puritán társadalmakban a szexcsakra energiái gyakran elzáródnak. Az ilyen személy szürke, bátortalan és gátlásos.


Az elutasítástól való félelem gátolja e csakra működését, ami görcsös testtartáshoz vezet. Ezen úgy segíthetünk, hogy járás közben tudatosan előrenyomjuk a medencéket, ezzel erősítve a csakrát.


A szexcsakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek

• Bélgörcsök: Felfúvódáshoz és székrekedéshez vezethetnek. Gyakran egy nem kívánt függőség következményei. Egy kapcsolaton belül az elnyomott neheztelés gyakran okoz bélgörcsöket. A bélgörcs testi szinten fejezi ki a kapcsolat görcsét.

• Felfúvódás: Gyakran utal arra, hogy az érintett érzelmileg erjed, forrong. Sokszor egy ki nem mondott konfliktusról van szó a kapcsolaton belül. A felfúvódás bűzzel jár, ami megteremti a távolságot két ember között. Ha tisztázod kapcsolatodat és félelem nélkül fejezed ki szükségleteidet, sok esetben megszűnik a felfúvódás.


• Gombás fertőzések: Ha leginkább a nemi szerveken jelennek meg, akkor a szexcsakra működésének enyhe zavarát jelzik, de részben a gyökércsakráét is.

• Hajproblémák: A haj a szexualítás archetipikus szimbóluma, a vonzerőt szimbolizálja. Az idő előtti kopaszodás a szexcsakra zárlatára vezethető vissza.

• Hereproblémák: Majdnem mindig a férfi szexualitástól való félelmére utal.

• Hízás: Az altesten felgyülemlő zsírpárnák védőpáncélt képeznek, ami a szexualitás elleni, többnyire tudattalan védekezést jelenti.

• Hólyaggyulladás: A legfőbb oka az, hogy az illető nem tud elengedni, ami a szex- és a gyökércsakra gyakori problémája.

• Impotencia: Gyakran az érzelmek túl erős ellenőrzésére vagy a szexualitás túlhangsúlyozására utal.

• Méhmióma: A méh izomzatának egy része túlzottan megvastagodik, és kerek domborulatot hoz létre. Ez a mióma jelentheti azt is, hogy a belső gyermeket kell táplálni. A szexualitásnak csak akkor lehet örülni, és energiáit alkotóan átalakítani, ha a belső gyermek már nem él.

• Méhproblémák: Szinte minden nő elégedetlen a mellével, hiszen vagy kicsinek, vagy túl nagynak tartja. Ez a feszültség gyakran a mell megbetegedéséhez vezet. A mell betegségénél sokszor a nőiesség elutasításáról van szó.


• Menstruációs problémák: Mindig a női energiák zárlatával függnek össze a szexcsakrában.
A fájdalmas és elhúzódó menstruáció a szexcsakra alacsony energiaszintjére utal. A szokatlanul erős menstruáció és a köztes vérzés pedig a csakra nagyobb aktivitását jelzi.
A ciklus második szakaszában fellépő menstruáció előtti tünetegyüttes, ami magában foglalja a mell feszülését, a felfúvódást és az indokolatlan sírást, elnyomott női szükségletekre utal.

• Petefészek-fájdalmak: A női energiák visszatartására s ezzel gyakran a szexcsakra zárlatára utalnak.

• Prosztatapanaszok: Mindig az alkotó férfierők elnyomására utal, ami azt jelenti, hogy a szexcsakrában részleges vagy teljes zárlat van.

• Szexuális zavarok: Alapvetően a szexcsakra energiáinak diszharmóniájára vezethetők vissza.

• Vaginizmus: Gyakran annak a jele, hogy az érintett bűnösnek érzi magát szexuális vágyai miatt. Ez a tünet gyakran lép fel azoknál a nőknél, akiket gyermekkorukban megerőszakoltak.


Gyakorlat a szexcsakra energetizálásához

Medenceemelés

A gyakorlat időtartama: általában öt-tíz perc, de bármeddig lehet végezni. A gyakorlatot kortól, edzettségtől függetlenül bárki elvégezheti.
Mi kell hozzá?
• szabad hely a padlón, ahova kényelmesen lefekhetsz;
• egy kellemes, tiszta, meleg, kiszellőztetett szoba;
• külső zajok kikapcsolása.

Feküdj hanyatt lazán, hunyd le a szemedet, és húzd fel a térdedet annyira, hogy a lábfejed kényelmesen a földön maradjon. Emeld meg lassan a medencédet, majd engedd le. A gerinced közben maradjon a talajon. Lassan és élvezettel végezd a gyakorlatot - hiszen a jóga nem csak aszkézis!
A gyakorlat alatt összpontosíts a szexcsakrádra! Képzeld el, hogy a nemi szerveiden keresztül lélegzel ki és be. Tudatosan lazítsd el a szexcsakrádat!

Megjegyzés:
• Ezt a gyakorlatot áldott állapotban lévők is elvégezhetik.
• Kellemes légkört teremthetsz a gyakorlat végzéséhez, ha a csakrához illő illóolajat párologtatsz illóolajlámpában.


A szexcsakra zavaraira visszavezethető lelki problémák

• Étvágytalanság: Mindig arra utal, hogy túl kevés energiát használ fel a szervezet.

• Étkezési zavarok: Legtöbbször a saját nem elutasítására vezethetők vissza.

Így harmonizálhatod a szexcsakrádat:

• Kapcsolati problémáidat nyíltan beszéld meg társaddal, lehetőség szerint közösen oldjátok meg!
• Egyértelműen jelöld ki határaidat, és szükségleteiddel kapcsolatban tisztázd szabadságodat és kötöttségeidet!
• Viselj narancsszínű fehérneműt!
• Kapcsolati problémák: Korunkban a szexcsakra legfőbb problémája. Olyan emberek vonzanak bennünket, akikben van valami, ami belőlünk hiányzik, és tudattalanul arra vágyunk, hogy a belőlünk hiányzó energiákat társunk élje meg helyettünk. De egyetlen csakra energiáját sem élheti meg más helyettünk, mindenkinek a saját csakráit kell feloldania, harmonizálnia.

• Kreativitási problémák: Ha elakad bennünk a kreativitás áramlása, ha nincsenek jó ötleteink, nem tudjuk jól megoldani gondjainkat, akkor legtöbbször a szex- és a torokcsakra is gátolt.

• Orgazmusproblémák: Mindig a szexcsakra gátolt működésével függ össze.


www.noklapja.hu 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Erotikus percek
  2015-06-03 00:07:55, szerda
 
  Erotikus percek--------------------------------------------------------------------------------Őszinte legyek? Kata füle mögé simítja sok kis rendetlen, barna fürtjét. Egyetlen pasi volt az életemben, akinek a testem nem tudott ellenállni. A pasas elhanyagolt volt, nálam tizenöt évvel idősebb, rengeteget beszélt, és én egyáltalán nem szerettem.

Azt is megkockáztatom, hogy valahol mélyen undorodtam tőle. Mégis ő volt az egyetlen, akinek tűz parázslott az ujjbegyén. És hiába menekültem, húzódtam, tiltakoztam, körbefont, az ujja végigszaladt a gerincemen, és az érintése elvarázsolt.

- Jézusom! - Kata szája elé kapja keze fejét. - Ezt még nem mondtam el soha senkinek. Nem is értem, hol lakik bennem az emlék. Tíz éve már nem is láttam azt az embert. Jöttek utána fiúk sokan. Hozzám valók, jóképűek, fiatalok. Szerettem az illatukat, a bőrük simaságát. Jó volt felébredni velük, hozzájuk bújni, nézni őket. Imádtam az eszüket, a humorukat. De többségük járatlan és tehetségtelen volt a szerelemben. Én pedig gyáva voltam és szemérmes. Nem voltam képes megmagyarázni, hol és hogyan, szégyelltem vezetni az ujjaikat, nem mertem szólni, ne olyan durván, ne olyan gyorsan és ne ott.Mit mond a nő?

- Aztán megtaláltam az igazit. A házasságom sikerült. Gáborral igazán szeretjük egymást. Megtanultuk együtt, elölről a testi szerelmet. Nincsenek rosszul sikerült együttléteink. Gábor gyengéd hozzám, és számára talán saját gyönyörénél is fontosabb, hogy nekem jó legyen.
- És neked jó?
- Jó - húzza fel alig észrevehetőn a vállát harmincöt éves barátnőm. - Jó, mert szeretem, mert ő a kislányom apja, mert amikor mosolyog, harminckét egészséges foga világít. Jó, mert számomra ma is Gábor a legvonzóbb férfi a világon. És azért is jó, mert már pontosan tudom, hogyan legyen jó. És igaz lelkemre mondom, tíz éve, mióta együtt vagyunk, nem kívántam meg soha mást.
- Tényleg?
- Nem hiszed? Jó, hát van valaki. Ne mosolyogj, nincs közöttünk semmi. Nem is volt, nem is lesz. A gyerekeink ugyanabba az iskolába járnak. A pasasban nincsen semmi vonzó. Kitaposott cipőben jár, Trabanttal közlekedik. Ha egyetlen lenne a földön, akkor se kéne.
- ?
- Nem kéne, de van benne valami elektromosság. Tudod, az a fajta, aki minden nőnek udvarol. Az a fajta, akit nem lehet komolyan venni, csak úgy jólesik. Nem is tudom elmagyarázni, hiszen soha nem csókolóztunk, vagy ilyesmi. Csak úgy néha megérint. Mögém lép, kezet csókol, és a tenyere a tenyeremben sok kicsi szikrát csihol. Azt mondja, szereti a pihéket a nyakamon, és amikor a tarkómhoz ér, nyelnem kell. Játszunk. Ő sem gondolja komolyan, én sem. Bűn ez?

 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
13 párkapcsolati illúzió
  2015-06-03 00:06:56, szerda
 
  Vannak frázisok, melyekkel előszeretettel vigasztaljuk magunkat, ha épp csak döcög magánéletünk szekere. Íme néhány tévhit elsősorban azok figyelmébe, akik úgy érzik, hogy az igazán meseszerű találkozások mindig csak másokkal történnek meg. Nincsenek egyedül.1. A külső nem számít!


Igazságtartalma: 50%

Már az óvodáskorban is népszerűbbek az előnyösebb génekkel rendelkező kisfiúk és kislányok, a helyzet pedig később sem változik. Kutatások bizonyítják, hogy a karrierépítés terén is előnnyel indulnak a mutatósabb külsejűek, miért lenne ez másként a párválasztás terén? A hódítás azonban nemcsak a kilók számán vagy a szép arcbőrön múlik, hanem azon is, hogyan gazdálkodunk azzal, amink van. Ha jó a ,,marketingünk", nincs gond a kisugárzásunkkal, ha tisztában vagyunk belső értékeinkkel, ha van beszélőkénk és humorunk, hamar át fogjuk törni a külsőségek szintjét. Gond akkor van, ha kishitűen állunk a társkereséshez, naphosszat sajnáljuk magunkat, és nem teszünk semmit azért, hogy vonzónak tűnjünk elsősorban a saját, másodsorban mások szemében.


2. Az egzisztencia nem számít!


Igazságtartalma: Tizenévesen még majdnem 100%, harmincéves kor felett 30%.

Ha ki kellene töltetni egy kérdőívet, amely a nők által legkevésbé tolerálható tulajdonságokat venné számba, biztosan előkelő helyen szerepelne a teszetoszaság, a lustaság és a bizonytalanság. Ezek a férfiak ugyanis általában nem úgy festenek, mint akik valaha is megérnének a családfőszerepre, míg a húszas éveiktől kezdve egy nő számára egyre fontosabbá válik, hogy a lehetséges férj- és apajelöltet is meglássa választottjában.
Egyre több férfi hőköl vissza a felelősségtől, messzire kerülve azokat a nőket, akik nyíltan vállalják a partner egzisztenciájával kapcsolatos elvárásokat. Hogy elkerüljük a fogalomzavart, hangsúlyozom, hogy a biztos háttér nyújtására alkalmas körülmények elvárása nem azonos a kitartotti szerepbe vágyakozással. No és persze az is rendben van, ha egy huszonéves fiú még keresi önmagát, de egy olyan harmincas férfiú, aki még semmilyen bázist nem tudott teremteni magának, szinte biztos, hogy hátránnyal indul a társkeresés útvesztőiben.


3. Mindenki megtalálja a nagy Őt


Igazságtartalma: 40-50%

Az állítás úgy igaz, hogy mindenki megtalálhatja azt a személyt, akire nagy Őként tekinthet. Nagy Őként vagy Igaziként azt szoktuk aposztrofálni, akit egy életen át el tudnánk képzelni magunk mellett, akivel átéljük a félszavakból is megértjük egymást és a talaj felett lebegés érzését. Valakinek Igazi-jelöltből féltucatnyi is kijut, mások évtizedeket várnak arra az egyetlenegyre. Bár mindenféle spirituális, reinkarnációs és pszichológiai megközelítés létezik arra vonatkozólag, miként vonzhatjuk be a számunkra megfelelő társat, ha nagyon feketén-fehéren nézzük, a másik felünk megtalálása jórészt szerencse kérdése.
4. A házasság még mindig korszerű intézmény


Igazságtartalma: 40%

Látva a rémes válási statisztikákat és az élettársi viszonyok ugrásszerű emelkedését, ez az állítás sem állja már meg feltétlenül a helyét. Lehet olvasni olyan prognózisokat, amelyek szerint néhány évtized múlva már bizonyos időre (5-7 évre) köttetnek majd a házasságok, melyek ha időközben megszakadnak, nem történik semmi baj, hiszen úgyis elévülnének később. Amennyiben viszont a kölcsönös szeretet és kötődés megmarad, újabb néhány évre meghosszabbítható a ,,szerződés".


5. A szinglik imádják, hogy szinglik


Igazságtartalma: 25%

Örök vita tárgya maga a fogalom, hiszen a filmekből és a szakirodalomból úgy tanultuk, hogy a szingliség önként választott és csuda jó. Aztán valahogy az egyedülállók egyezményes gyűjtőfogalmává lett a kifejezés, és alátartozott már boldog és boldogtalan szingli egyaránt. Ugyanakkor a pár nélkül élők jó része új kapcsolatra vágyva éli mindennapjait, ki így, ki úgy. Van, aki mindent elkövet a siker érdekében, mások visszafogottabban reménykednek, a lényeg az, hogy még a legrondább szakítás után is viszonylag hamar megfogalmazódik az igény bennünk a szerelemre, hiszen kevés párválasztó időszakban lévő ember él a földön, aki önként vállalja az egyedüllétet.


6. A szerelem örök


Igazságtartalma: 30%

Kezdetben szentül hisszük, hogy így lesz, aztán jönnek az első konfliktusok, a másik átvilágításszerű megismerése, no meg a szürke hétköznapok, és a kapcsolat formálódik az időhöz és a körülményekhez. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet visszacsalogatni a kezdeti euforikus állapotokat, de az is bizonyos, hogy a szerelem idővel lecsendesül, és egy kevésbé heves érzelmi kötelékké változik. A kapcsolati lét mindig tele van kétséggel, emiatt egyfajta szakaszosság jellemzi. El kell fogadnunk, hogy a szerelem egy olyan érzés, amelynek előbb-utóbb lejár a szavatossága. Szeretetben viszont sokáig élhetünk a párunkkal, ha azt a valakit is szeretjük, akik vagyunk mellette.7. A különböző érdeklődés a kapcsolatok halála


Igazságtartalma: 10%

Amennyiben mindkét fél teret enged a másiknak arra, hogy a saját kedvelt elfoglaltságaival, hobbijaival foglalkozzon, úgy miért ne működhetne a dolog? A lényeg, hogy legyenek közös programok és élmények is, és ne telepedjünk a másikra, ha ő hétvégi levezetésként szívesebben sportolna, mint hogy a kanapén csücsülve Szex és New Yorkot bámuljon. A külön programok már csak azért is kedveznek a kapcsolatoknak, mert utána még jobb a viszontlátás.


8. Mindent tudnunk kell arról, akit szeretünk


Igazságtartalma: 20%

Ezt a dolgot már a megismerkedéskor elbuktuk, hiszen a kedvessel számtalan dolog történt már azelőtt is, hogy találkozott velünk. Másrészt hajlunk arra, hogy darabokra cincáljunk olyan dolgokat, amelyekhez semmi közünk. Szintén nem kedvez, ha minden percben tudni szeretnénk, éppen mivel foglalatoskodik a kedves. Az örök egymásra tapadás hevült szerelmesek esetében még normálisnak tekinthető, később azonban idegesítővé válhat, és fullasztóvá teheti a kapcsolatot.
9. A pasiknak soha nem fordul meg a fejükben, milyen lenne egy másik nővel


Igazságtartalma: 0%

Nos, ha ez igaz volna, mi értelme lenne a mondásnak: hűséget fogadunk, nem vakságot? A férfiak igenis el-eltöprengenek azon, milyen volna egy másik - feltehetőleg dögös kinézetű - nővel ágyba bújni, mint ahogy ez a fantáziaképsor nem áll távol tőlünk sem. Hacsak nem rendelkezünk gondolatolvasói képességekkel, úgysem derül ki, mi jár a másik fejében. És ez nem is olyan nagy baj.


10. A bébi érkezése egy kapcsolat legszebb időszaka


Igazságtartalma: 20%

A legtöbb nő azt gondolja, hogy a szülés után a kapcsolatában minden ugyanolyan lesz, csupán annyi változik, hogy az élete végre kiteljesedik, és anyaként él majd tovább.
Csakhogy ilyenkor a szervezetben hatalmas hormonális változások történnek, és a férfi akarva-akaratlanul háttérbe szorul, mivel a nőnek minden erejével a babára kell koncentrálnia. Fontos, hogy az újdonsült családban a szülők megtalálják a helyüket, a legrosszabb pedig az, ha megváltozott életükért egymást kezdik hibáztatni. Sok kapcsolatot próbára tesz ez az időszak.


11. Aki pocsék az ágyban, később igazi nagyágyúvá válhat


Igazságtartalma: 5%

Szexközpontú világunkban kevés új esélyt kap az, aki nem igazán tud élni saját szexualitásával. Szintén nem sok jó sül ki abból, ha két merőben eltérő libidójú ember kerül össze, hiszen akármennyire is jól megértik egymást, egyiküknek meg kell alkudnia. Sok múlik a partneren és a korábbi tapasztalatokon, de ha valakivel már az első - egyébként általában heves - első hónapokban sem nyújt valódi élményt a szex, az aligha fog később nagy meglepetéseket okozni. Persze a legnagyobb gond, hogy a párok nagyon nehezen beszélnek a szexuális problémáikról, így azok nem is oldódnak meg.
12. A párunk idővel levedli zavaró hibáit


Igazságtartalma: 5%

A remény hal meg utoljára, és valószínűleg őt a sorban szorosan a rossz tulajdonságok követik. Csiszolgathatjuk egymást, de az emberek - főleg bizonyos életkor után - már lényegében nem változnak. Így vagy elfogadjuk a hibáikat, vagy örökké hadakozhatunk ellenük. Megszoksz vagy megszöksz. Elcsépelt, de igaz.


+ 1: Aki mer, az nyer


Igazságtartalma: 50%

Nem mindig. Be kell kalkulálni, hogy bátorságunkat a kiszemelt nem díjazza, keringőre csábító SMS-ünk megválaszolatlan marad, kacér pillantásainkat nem viszonozzák. Mert bizony megesik, hogy az ízlések nem találkoznak. Mi sem rajongunk azokért a túlzottan rámenős férfiakért, akik két perc alatt szeretnék bevenni a várainkat, így sok férfit is megriaszt egy bátor nő nyomulása. Szóval
ha rosszul viseljük az elutasítást, inkább hátra az agarakkal, és ne menjünk tovább a biztató jelek leadásánál.
 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
Nyaralásból szakítás?
  2015-06-03 00:05:52, szerda
 
  Párosan szép nyaralni! Néhány kellemes nap a víz mellett még tovább mélyítheti a románcot, ám ha a kapcsolatban valami már nem stimmel, akkor tükröt tart elénk. És könnyen lehet, hogy nem fog tetszeni, amit abban látunk.
Egy levéllel kezdem, amit Klára írt nekem: ,,A nyaralástól azt várná az ember, hogy még közelebb kerül a kedveshez, ehhez képest azon kaptam magam, hogy a strandon más nők fenekét fotózgatja, folyton veszekszünk, hogy ki főzzön, és egyáltalán mit együnk. Már-már ott tartottam, hogy hazajövök, és lezárom ezt a kapcsolatot. Őszintén szólva azóta sem hevertem ki teljesen azt a három napot a Balatonon! Egy héttel később nézem a képeket, egyiken sem mosolyog. A nyaralás oda vezetett, hogy most már csak azt figyelem, mikor borul a bili, és akkor szakítok. Minket nem összehozott, hanem eltávolított egymástól a nyaralás."


Amikor minden felszínre kerül

Statisztikák szerint minden harmadik párkapcsolatnak a nyaralás teszi be a kaput. Ugyanakkor kevesen szakítanak a nyaralás ideje alatt, inkább megvárják a hazaérkezés időpontját. Általában mielőtt útnak indulnánk, úgy képzeljük ezt a várva várt időszakot, mint az évnek azt a hetét, amikor ki sem mászunk párunk karjaiból, és minden, de minden az élvezetekről szól majd. Akkor is így vélekedünk, ha az ominózus párkapcsolat már egy ideje komolyabb kihívásokkal küszködik. Nyár idejére azonban feltesszük a rózsaszínű napszemüveget azzal a meggyőződéssel, hogy senki és semmi nem ronthatja el a pihenésünket. Csakhogy amikor két halálosan fáradt és tüskés ember megérkezik egy apartmanba, ahol nyoma sincs az olyan figyelemelterelő hadműveleteknek, mint a munka, a barátok, a család vagy a háztartás, az addigra jócskán eltávolodott felek hirtelen kényszerként élik meg, hogy egymással kell foglalkozniuk. Mert nincs más választásuk.

Vészjósló jelek lehetnek, ha egyáltalán nem tudnak közös nevezőre jutni a téren, hogy mit csináljanak. Az egyik sétálni szeretne, a másik úszni a tengerben, és persze senki sem hajlandó kompromisszumot kötni. Ilyenkor könnyebben kerülnek felszínre azok a problémák, amelyeket a hétköznapok rohanása addig jótékonyan eltussolt. Erre csak rájátszik, hogy nyaralni általában eleve túl nagy elvárásokkal indulunk, szeretnénk mindent bepótolni, amit az elmúlt hónapban elszalasztottunk: a nagy beszélgetéseket, a spontán szexet, a közös élményeket. Ha pedig ezek a vágyak nem elégülnek ki, törvényszerűen jön a csalódottság és a morcos hangulat, és jönnek a viták, a veszekedések is.

A közös nyaralások buktatói
Persze ezek is főként akkor jelentenek veszélyt, ha már nem felhőtlen a kapcsolat.

• Amőbalét: Nem szerencsés, ha soha egy perc szabadidőt se engedünk a másiknak.
• Flört egy ismeretlennel: Vannak helyzetek, amikor kifejezetten színt lophat az életünkbe, a nyaralás azonban nem ez a helyzet.
• Napágy: Ha valakit képtelenség elmozdítani a fekvő pozícióból, nem lesz túl izgalmas nyaralópartner, és már kész is a feszültség.
• Nyugalom szigete: A friss szerelmeseket nem lehetne jobban elképzelni egy olyan helynél, ahol csak egymással foglalkozhatnak, de ha gondoktól terhelt a kapcsolat, ott, ahol nem sok lehetőség van a kimozdulásra, egyhamar egymás idegeire mennek a felek.
• Konkurencia: A szingli bombázók közelsége a legtöbb bizalmilag hadilábon álló kapcsolatot fenyegeti. Hiszen melyik nőt ne frusztrálná, ha a kedvese le sem venné a szemét egy másik nőről?
• Önmegtartóztatás: Könnyen elrontja a nyaralást, ha remeteként élünk, csak füvet rágcsálunk, és naponta több órát lenyomunk a fitneszteremben. A nyaralás lazításra való, ilyenkor a megfelelési vágyunkból is lejjebb adhatunk.
• Pocsék szex: A ,,nyaralós szextől" hajlamosak vagyunk többet várni. Időnk biztosan több van rá, de a több kedv sajnos nem garantált.
• Nagy csönd: Miért kéne folyton locsogni? Sokakat azonban az bánt a legjobban a közös nyaralás alatt, hogy a kedves nem beszélget velük eleget.
Megalázó helyzet

Kingával évekkel ezelőtt történt egy kellemetlen eset, és akkor megfogadta, soha többé nem szervez egyetlen férfinak sem nyaralást. Illetve telelést. ,,Hideg tél volt, egyikünk sem volt könnyű időszakban, nekem vizsgáim voltak, ő csak úgy általánosságban morcos volt, a kapcsolatunk sem a legjobb időket élte. Bementem a körúton egy utazási irodába, és a legszebb belföldi helyszínt kerestem egy háromnapos kiruccanásra. Gondoltam, mindkettőnknek jót tesz majd. Egy kastélyszállóra esett a választásom, ami meseszép környezetben állt. Bár ne tettem volna! Folyamatosan azt hallgattam, hogy ezt a pénzt másra is költhettem volna, például miért nem adtam oda inkább neki?(!) Ezt véresen komolyan gondolta, mivel ezt a kis telelést karácsonyi ajándéknak szántam. Nagyon rosszulesett ez akkor, hiszen a tanulás mellett dolgoztam, ennek ellenére nem sajnáltam sem pénzt, sem fáradságot. Erre ő folyamatosan húzta a száját és elégedetlenkedett. Ha jól emlékszem, még szexelni is csak nagy kegyesen volt hajlandó. A hibát ott követtem el, hogy nem szakítottam vele rögtön a nem túl vidámra sikerült telelésünk után, csak valamivel később. Azóta 5-6 év eltelt, de még ma is félnék meglepetés-hosszúhétvégét szervezni. Nem szeretnék ilyen megaláztatást újra átélni."


Óvatosan a meglepetésekkel!

Amikor egy kapcsolat gyengélkedik, a meglepetések nem szerencsések. Hiszen ha olyan úti célt választottunk, amit igazából magunknak és nem kettőnknek pécéztünk ki, benne van a pakliban, hogy a párunk kizárólag a mi kedvünkért nem fog jó arcot vágni a kész helyzethez. A másik hiba az, hogy sokan úgy indulnak neki a nyaralásnak, mintha abban a néhány napban sülve-főve együtt kellene lenniük a párjukkal. Úgy érzik, ha kiengedik a felügyeletük alól, a kapcsolatuk feletti kontrollt is elveszítik. Ha a nyaralás mégis katasztrófába torkollt, a legtöbben a békesség kedvéért szemet hunynak a dolog felett, persze csak a pihenés végéig. Innentől kezdve azonban időzített bombává változnak, hiszen a másikat hibáztatják a katasztrofális üdülésért, bár ilyenkor már legtöbbször az előtte lévő hetekért, hónapokért és évekért is...
 
 
0 komment , kategória:   Szerelem, erotika, házasság  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3611
  • e Hét: 17774
  • e Hónap: 49755
  • e Év: 49755
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.