Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
"Elgondolkodtató
  2016-03-15 14:56:56, kedd
 
 
"Elgondolkodtató, hogy miért halmozunk fel annyi mindent az életünk során, ha már korai gyermekkorunktól fogva tudjuk, hogy ennek egyszer úgyis vége szakad."


Anne Tyler

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Elgondolkodtató....
  2016-02-14 00:37:03, vasárnap
 
  Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".
Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.
Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.
Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett.
Józan Észnek elment a kedve az élettől, mikor némely egyház üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.
Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé: Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké: Ésszerűségé.
Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok...
Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról, hogy elment.
Ha még emlékszel rá, küldd tovább másoknak is ezeket a gondolatokat!
Ellenkező esetben csatlakozz a többséghez... ne tegyél semmit... 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Elgondolkodtató..
  2015-09-16 11:03:32, szerda
 
  Elfogadáson van a lényeg, nem az elvárásokon. Amikor lelkileg és érzelmileg a padlóra kerülsz, azonnal elvárod magadtól, hogy minél előbb fel tudj állni, de minél magasabbak az elvárásaid magaddal szemben, annál jobban görcsössé válsz és nem fog sikerülni. Mert előszőr el kell fogadnod a megváltozott élethelyzetet, amibe kerültél. Minél kevesebbet vársz el, annál felszabadultabb lehetsz, mert elfogadod azt, ami van, amin jelen pillanatban nem tudsz változtatni! Az elfogadás tehát felszabadít némileg a lelki nyomás alól, talpra állit emberileg és végre nem görcsölsz, hanem képes vagy tiszta fejjel végig gondolni a történteket. De attól még, hogy elfogadod az adott helyzetet, még nem biztos, hogy túl is vagy rajta. Nem! Az még hosszú és fáradságos munka lesz, ha egyáltalán sikerül, mert van a lelki fájdalomnak olyan foka amin egyszerűen képtelen túl lenni az ember. A múló évek lassan tompitják a fájdalom emlékét és az ember megtanulja elrejteni mások elől, de igazából a lelke mélyén, hordozza magában egy életen át csendesen!


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Elgondolkoztató dolgok...
  2015-09-13 08:01:25, vasárnap
 
 

Tudod-e, hogy az az ember, aki lelkileg erősnek tűnik, az valójában érzékeny és gyenge?

Tudod-e, hogy azok, akik azzal foglalkoznak, hogy másokat védenek, azoknak van a legnagyobb szükségük védelemre?

Tudod-e, hogy a három legnehezebben kimondható dolog a "Szeretlek!", "Bocsáss meg!" és "Kérlek, segíts!"?

Tudod-e, hogy azok, akik pirosba öltöznek, azok rendelkeznek a legnagyobb önbizalommal?

Tudod-e, hogy azok, akik sárgába öltöznek, azok a legelégedettebbek a külsőjükkel?

Tudod-e, hogy azok, akik feketébe öltöznek, azok nem akarnak látszani, és segítségre és megértésre vágynak?

Tudod-e, hogy ha valakin segítesz, az a segítség visszakerül hozzád?

Tudod-e, hogy sokkal könnyebb valamit leírni valakinek, mint a szemébe mondani, de sokkal értékesebb a szemébe mondani?

Tudod-e, hogy ha valamit becsületesen kérsz, az a kérésed teljesül?

Elérheted, hogy az álmaid teljesüljenek, mint a szerelem, gazdagság, vagy az egészség.
Ha igazán kéred, és hiszel is benne, meg leszel lepődve, mi
mindent meg tudsz tenni.

Érdekes, nem?

Most a barátság a te kezedben van. Küldd el mindenkinek, és ne törődj vele, hogy tovább küldik-e vagy sem. Nekem is, ha én is a barátod vagyok!

Megtudod, ki kész a segítségre.


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Az igaz otthon
  2015-07-07 01:17:23, kedd
 
  Az igaz otthon

Az emberek sokszor építenek házat, vagy lakásba költöznek és kialakítanak egy olyan helyet, amit az otthonuknak hívnak. Itt ébrednek reggelente, itt térnek nyugovóra, és sok időt töltenek az általuk otthonnak nevezett helyen. Persze vannak, akik sokat utaznak, vagy sokat dolgoznak, vagy bármilyen okból egyszerűen csak aludni járnak haza. Ilyenkor hiányzik az otthon melege, ahol lepihenünk egy fáradt nap után, nézzük a tv-t, vagy újságot olvasunk, gondolkozunk, elmélkedünk a világ dolgain. Ez a hiányérzet azzal kapcsolatos, amit építettünk, ami a miénk, amiért sokat tettünk, hogy olyan legyen amilyennek elképzeltük. Ha távol vagyunk, akkor azt mondjuk, haza megyünk. De vajon eszünkbe jutott-e már, hogy mindig otthon vagyunk. Ugyan kicsit másképp, mint aminek elsőre gondolnánk, de mindenképpen otthon. Olyan otthonunk van, amit mi teremtünk magunknak, mi építgetjük nap, mint nap, és mi is romboljuk le, ha úgy van, szinte észrevétlenül. Ez a hely mindig ott van, ahol vagyunk, és meghatározó egész létezésünkben. Rá kell jönnünk, hogy amik vagyunk, az adja meg a mindennapjaink valóságát.
Mivel mindig velünk vagyunk, és belőlünk nem tudunk elköltözni egy másik helyre, ezért egyszerű szavakkal mondhatnám azt, hogy szeressük önmagunkat, de ennél sokkal többről van szó. Tegyük föl magunknak ezt a kérdést:- Szeretlek engem? Ez megmosolyogtatónak hangozhat elsőre, ilyen formában, de tegyünk fel mindjárt egy másik kérdést is: - Kedves vagyok velem? Vagy egy következőt: - Szeretsz velem lenni? Ha már kellőképpen kimosolyogtuk magunkat eme fura kérdéseken, akkor jusson eszünkbe, hogy ezek nagyon fontos kérdések számunkra, mert egyvalakivel vagyunk a legtöbbet a létezésünkben, és az saját magunk. Senki sincs velünk többet rajtunk kívül. Nos, ha meg nem szeretjük magunkat, az nagyon kellemetlen dolog, hisz olyan emberrel vagyunk a legtöbbet az életünk során, akit nem szeretünk. És ki az, aki azzal szeretne a legtöbbet lenni, akit nem szeret. Hát biztos senki. Pedig akik nincsenek kibékülve magukkal, azok ezt teszik. Az emberek azt szokták gondolni, hogy túl kövér vagyok, vagy túl sovány, vagy csúnya vagyok, vagy nem elég szép. És azt mondjuk magunknak: -A tükör nem hazudik! Pedig felesleges tükörbe nézni, a tükör azt mutatja, amit a szemünkkel látunk. De amit a szemünkkel látunk, az azt mutatja, amit gondolunk. És amit gondolunk, azok vagyunk, bárki bármit is mondd.
Próbáljuk meg másképp! Csukd be a szemed bárhol is vagy, és nézd meg, mit látsz. Nos, tetszik, amit látsz? Ha így teszel, csak veled tudsz lenni, nem zavar senki a veled töltött időben, mert most egy olyan valakivel vagy, aki fontos neked. Fontos mit gondol, mit érez, mit lát, milyen vele lenni, barátod-e, avagy ellenséged. Érdemes kipróbálni ezt, és megkérdezni önmagunktól azt, hogy szeretjük-e a társaságunkat.
Mert egyszer eljön az a nap, mikor el kell mennünk innen, itt hagyva házat, autót, nyaralót, ékszereket, bárminemű értékes tárgyainkat, és mindent, kivéve egy dolgot, önmagunk értékeit. Amikor eljön ez az idő, akkor csak velünk leszünk azzal, amik vagyunk, amivé tettük magunkat.

És ekkor válik fontosnak igazán ez a kérdés: - Kivel is vagyok valójában?

Írta: Bogdola Róbert

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Ha valakit valóban szeretsz
  2015-07-07 01:16:44, kedd
 
  Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod. Nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat. Neked is fáj, és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog - azonnal."
(Müller Péter)


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
A jó cselekedetről...
  2015-07-07 01:16:09, kedd
 
  Semmilyen jó cselekedet nem túl kicsi ahhoz, hogy ne érje meg megtenni. (Mai Ige) 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Ha egy felnőtt képes meglátni
  2015-07-07 01:15:32, kedd
 
 
"Ha egy felnőtt képes meglátni az ádáz kamaszban az érzelmileg magára hagyott, sérült vagy szorongó gyereket, akkor tud áthatolni azon a falon, ami csak látszólag vastag."
Tari Annamária


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
A remény az a tollas madárka,
  2015-07-07 00:56:13, kedd
 
  "A remény az a tollas madárka, amely a lelkünkben fészkel (..) s örökkön örökké dalol."


 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
Mindig az anyja ismeri jobban a gyerekét
  2015-07-07 00:54:04, kedd
 
 
"Mindig az anyja ismeri jobban a gyerekét! Ő tudja a titkos gondolatait, ő tudja megfejteni a hallgatását, a mosolyát, a duzzogását, ajkának biggyesztését, vagy azokat a félmondatokat, amelyeknek különös jelentésük van."

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3611
  • e Hét: 17774
  • e Hónap: 49755
  • e Év: 49755
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.