Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Fõzelék kínai kelbõl
  2015-07-16 07:22:41, csütörtök
 
  Főzelék kínai kelből
...... ...... ...... .....

Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna,
1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál
olaj, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kel torzsáját
kivágjuk és szûrőbe téve átmossuk, majd jól lecsurgatjuk. Az olajon
megpároljuk a burgonyát és a kelt a fûszerekkel, hozzáadjuk az
összezúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és felöntjük
kb. fél liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet és addig főzzük,
míg a burgonya meg nem puhult (kb. 10 perc). Ízlés szerint tejföllel
tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Patisszonpüré-fõzelék
  2015-07-16 07:22:17, csütörtök
 
  Patisszonpüré-főzelék
...... ...... ...... ......

Hozzávalók: 1 db közepes patisszon, 4 db burgonya, 1 kis
paradicsompüré-konzerv, 2 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,
fél pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, csipetnyi vaj, 1 teáskanál
só, vegeta.

Elkészítése: A patisszont meghámozzuk, magvát kivágjuk és felkockázzuk.
A burgonyát is megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Együtt odatesszük
főni, kb. fél liter vízben a sóval és vegetával. Közben a tejfölt
csomómentesen elkeverjük a liszttel és a paradicsompürével. Amikor a
burgonya megpuhult, hozzáadjuk a kis vízzel hígított tejfölös masszát
és összeturmixoljuk vele. Közben a vajon megpirítjuk a karikára vágott
hagymát, és megfonnyasztjuk benne az apróra metél petrezselymet, majd
a tányérokra szervírozott főzelékre tesszük feltétként.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
  2015-07-16 07:21:53, csütörtök
 
 
Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
...... ...... ...... ...... ........

Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd
vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1
evőkanál porcukor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, csipet só.

Elkészítése: A tejet felfőzzük a vaníliarúddal, és kis lángon
folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát. Ha besûrûsödött,
beletesszük a cukrot, a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat,
és lefedve félretesszük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral
és a tányérokra szervírozott tejbegrízre szórjuk. Bármilyen idény-
vagy trópusi gyümölccsel is díszíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Karalábé, zöldjével
  2015-07-16 07:21:29, csütörtök
 
  Karalábé, zöldjével
...... ...... .........

Hozzávalók: 4 db zsenge karalábé, a zöldjével együtt, fél kg burgonya,
1 pohár tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 teáskanál só,
vegeta.

Elkészítése: A karalábékat és a burgonyát megtisztítjuk, kockákra
vágjuk, és annyi vízben tesszük oda főni, hogy épp ellepje. Beletesszük
a vegetát és a sót. A tejfölt összedolgozzuk a liszttel, a curryvel,
és vízzel krémesre keverjük. A karalábé zöldjét apróra vágjuk és a
megfőtt masszához adjuk. Beletesszük a tejfölt is és átfőzzük vele.


 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Finom fõzelék
  2015-07-16 07:21:07, csütörtök
 
 
Finomfőzelék (...de tényleg az!)
...... ...... ...... ...... ...... .......

Hozzávalók: 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy mirelit zöldborsó, 1 db
fehérrépa, fél doboz kukoricakonzerv, 1 pohár tejszín, fél csokor
petrezselyem, 2 evőkanál liszt, késhegynyi curry, 1 teáskanál só,
vegeta.

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma kis kockákra
vágjuk. Kb. fél liter vízben, az ízesítőkkel puhára főzzük a
sárga- és fehérrépát, majd a végén beletesszük a zöldborsót is.
A liszthez fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt, csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a zöldséghez, belekeverjük a kukoricát és a finomra metélt
petrezselymet is. Összefőzzük.

 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Lecsó, padlizsánnal
  2015-07-16 07:20:31, csütörtök
 
  Lecsó, padlizsánnal
...... ...... .........

Hozzávalók: fél kg paprika, 3 db paradicsom, 1 db padlizsán, 3 fej
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csésze rizs, 1 teáskanál olaj, 1
kávéskanál cukor, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom
héját lehúzzuk, majd kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és
összevágjuk. A padlizsán héját lehúzzuk és kockákra vágjuk. A rizst
megfőzzük és félretesszük. Az olajon fedő nélkül, puhára pároljuk a
hagymát, majd rátesszük az összezúzott fokhagymát, a paradicsomot, a
fûszereket és a rizst. Jól összefőzzük vele.

 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Svájci kukoricafõzelék
  2015-07-16 07:20:05, csütörtök
 
  Svájci kukoricafőzelék
...... ...... ...... .......

Hozzávalók: 1 doboz konzerv vagy egy csomag mirelit kukorica, fél kg
paradicsom, 2 db sárgarépa, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál vaj, 1
teáskanál só, 2 evőkanál liszt, 1 pohár tejszín.

Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, és fedő alatt pároljuk
a vajon. A paradicsom héját lehúzzuk és kockákra vágjuk, majd a
sárgarépához adjuk. Megszórjuk a liszttel és belekeverjük a tejszínt.
Hozzáadjuk a kukoricát, a fûszereket, és lassú tûzön felfőzzük.
Feltéttel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Babos burgonya
  2015-07-16 07:19:43, csütörtök
 
  Babos burgonya
...... .........

Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej
hagyma, 1 teáskanál só, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj,
késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.

Elkészítése: A babot 10 órán át vízben áztatjuk, majd leszûrjük. A
burgonyát meghámozzuk, félbe vágjuk és így karikázzuk fel. A hagymát
megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és az olajon a babbal és burgonyával
megpároljuk. Beletesszük a felvágott fokhagymát, megszórjuk liszttel
és pirospaprikával, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Ízesítjük
és a babérlevéllel addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. (Nem baj,
ha a burgonya kicsit összetörik.) Tejföllel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Rózsaszín burgonyafõzelék
  2015-07-16 07:19:20, csütörtök
 
  Rózsaszín burgonyafőzelék
...... ...... ...... ...... .....

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár
joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és odatesszük
főni, kb. fél liter vízben. Belekeverjük a paradicsompürét, az
ízesítőket és puhára főzzük. Közben a joghurtban csomómentesen
elkeverjük a lisztet és a burgonyához adjuk. Összefőzzük vele.

 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Keleti szárazbab-fõzelék
  2015-07-16 07:18:57, csütörtök
 
  Keleti szárazbab-főzelék
...... ...... ...... .........

Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma,
3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi őrölt bors, 1 db
babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.

Elkészítése: A babot 10 órán át áztatjuk vízben, majd leszûrjük.
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a babbal,
a karikára vágott hagymával, a babérlevéllel, a fokhagymával és
az ízesítőkkel együtt odatesszük főni, kb. fél liternyi vízben. A
kígyóuborkát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A babot addig főzzük,
míg a burgonya szét nem fő benne, ekkor beletesszük az uborkát és
a joghurtot, és átforrósítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3137
  • e Hét: 21220
  • e Hónap: 53201
  • e Év: 53201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.