Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szepes Mária tanácsai nőknek: hogyan tartsuk meg párunkat!
  2015-12-07 11:17:01, hétfő
 
 

Szepes Mária tanácsai a bölcs, megtartó asszonyi jelenlétről a párkapcsolatban:

"Egy jól felkészült, élettársa természetét figyelő, hangulatait megérző, szokásait elfogadó, érdeklődéseit megosztó, ,,anya-asszonynak" nincs ellenfele. Még akkor sem, ha fel-felbukkan egy agresszív, fiatalabb, talán csinosabb vetélytárs néha. Mert bizony a férfipotencia labilitása miatt számolni kell ilyesfajta poligámiával, amely annyiféle, ahány férfi él a földön.


Ilyenkor kell elővenni azt a bizonyos ősi tehetséget, amely az erősebb, türelmesebb, megértőbb asszonyt teszi győztessé a másik, saját jelmezeit, álarcait bevető nő felett. Mert az ellenfelet sohasem szabad lebecsülni. Az is elszánt. Annak is van ,,tüzérsége". Támad. Feltétlenül eljut bizonyos kezdeti sikerekhez.

A veszélyeztetett élettárs azonban birtokon belül várakozik a sokféle szállal védett erődben. S ilyenkor nem szabad hibákat elkövetni. Türelmetlenség? Kérdőre vonás? Zokogó jelenetek? Szemrehányások? Szó sem lehet róla. Észre sem szabad vennie partnere némileg elmebajos viselkedését, magyarázkodásait, esetleg provokációit a
veszekedésekre, hogy saját bűntudatát enyhítse vele.

,,Egy kézzel nem lehet tapsolni" - mondja egy ősi kínai közmondás, * férfi hízeleg, ajándékot hoz, az asszony ne mulassza el kifejezni háláját érte. Rúzsfoltok ingen, gatyán, más színű hajszál, illat a kabáton? Ugyan. Ki lehet mosni, le lehet kefélni.


Persze, az is igen téves módszer lenne, ha néma mártírarccal csinálná mindezt. Persze, hogy fáj. De a fájdalmat át lehet változtatni erővé, mint a szülőfájásokat. Eljött az ellentámadás ideje a tüzelő vetélytárs ellen? Erről sincs szó.

Új jelmezre, maszkra, a másik előtt teljesen érthetetlen, magatartás-változtatásra van szükség, ami mellett szelíden, de határozottan ki kell tartani. Könnyek? Nincsenek. Mogorvaság? Dehogy. Fokozott derűs kedvesség. Fáradt gubbasztás otthon? Mi értelme volna? Saját út, saját szórakozás, beszámolás nélkül. Kiszolgálni a másikat? Itt-ott. De el is maradhat.

Hogy miért?

Nincs magyarázat, rejtélyes, titkot őrző, hallgatag boldogság. Merengő szórakozottság. Na és persze új frizura. Új illat. Esetleg más hajszín. A régi, unt rongyok helyett kis változtatással némileg színesebb öltözék.

Egy-egy telefoncsengés. Ha a másik veszi fel a kagylót, nem szól bele senki. Vagy ha ő maga, zavart hallgatás után azt mondja: ,,Tévedés volt."

Gyakoribb tusolás, felfrissített ,,make-up" minden induláshoz. Fáradt, kicsit kócos hazaérkezés félregombolt kötött kabáttal.

Ágybabújás, hátatfordító alvás. Kérdőrevonáskor ámult, ártatlan pillantás. Hogy megváltozott volna? Ő ugyan nem. Éli a maga életét. És így tovább számtalan változatban.

A jó megfigyelő asszony a partnere tüneteiből pontosan kikövetkezteti:izgalmas, szeszélyes, nimfomániás bestiáról, önsajnáltató, gyámoltalan Baby Dollról van-e szó ellenfélként, vagy hűséges kutyaszemmel a felsőbbrendű ,,teremtés koronájára" felbámuló, rajongva a lábánál ülő, szavait mámorosán szürcsölő keleti rabszolganőről, s kelléktárából aszerint választja ki e gócból kivont ellenszerét.

Arrólsem kell tudomást vennie, ha a párja nyugtalanná válik, mert az a legtöbb esetben kényelemszerető s kezdi unni a titkos találkatársak egyre nyíltabb, hisztérikusabb követeléseit, szemrehányásait s a bujkálást. De párjának viselkedése és esetleges elvesztése is aggasztja. Megint észreveszi, hogy akivel annyi éve él együtt, nő.

Sőt új nő. Más. Nem unalmas, félresodorható, megszokott tárgy. Olyan valaki, aki talán másnak is kell. Aki megcsalhatja, még el is hagyhatja. Nem arról van szó, hogy feltétlenül megcsalja valaki hűtlenkedő társát. Vannak szövetséges barátnők, barátok, sőt talán hódolók is, akikkel nem kell lefeküdni, de arra megfelelők és kellemesek, hogy szórakozásai kísérőivé legyenek. Sőt. Ha a másik nő erősebbnek bizonyul s maga alá gyűri kan-zsákmányát, neki is van hátvédje.Ebben az esetben azonban nem tanácsos visszafogadni az esetleg mea culpázó, kicsapongó társat, akinek gyöngesége, karakterhibája nyilvánvaló. Ne kételkedjék benne, hogy valamelyik rámenős némber szabad koncává válik megint.


Van azonban egy másik módja az asszonynak, ha nincs a ,,sikeresebb nőstény" szerepéhez kedve, s már nem eléggé fiatal. ,,Madame X" jelmezében képezze át magát egy olyan hobbija területén, amelyhez tehetsége van. Tanuljon nyelvet. Szerezzen képesítést, keressen értékes társaságot. Otthoni kört is teremthet magának. Zenéljenek, tartsanak felolvasást piknik alapon. Sok a magányos ember. Csalhatatlan módszer, ha valaki meghallgatja őket és kizárólag róluk beszél nekik. Egy szót sem önmagáról.
Nyugodtan teheti. Észre sem veszik. Ez azért vezethet kitűnő eredményekhez, mert mialatt a magányos önsajnáló problémáit segítjük megoldani, a magunk bajáról megfeledkezünk, sőt gyógyulunk tőle. Azonkívül a másik lényébe való személytelen belevetülésünk komoly sikerélményeket és hálás, őszinte barátságokat érlel.Címkép: spiritualis.network.hu
Forrás: Facebook
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Gyógyító és betegítő ruhák
  2015-11-07 14:29:20, szombat
 
  Gyógyító jelek - gyógyító és betegítő ruhák

A mintáknak, jeleknek erejük, energiájuk van, éppúgy, mint a színeknek. Ha felveszünk egy pólót Diavolo felirattal, ami egyébként egész jól hangzik, azt a hangsort, hordozzuk magunkon, amely az ördög erőit hívja, mozgósítja, hiszen a Diavolo olaszul ördögöt (szétszóró) jelent. Ezzel a hangsorral természetesen negatív erőt vonzunk magunkhoz, hiszen a kereszténység az ördöggel azonosít minden rosszat évezredek óta.

Az a hangsor, jelkép, amelyet sokan, és/vagy hosszú ideje használnak, egyre erősebben, egyre nagyobb intenzitással működik.

Íme, néhány negatív hatású felirat, amelyeket gyakran láthatunk ruhákon, és amely nem marad hatástalan a viselőjére: AMNESIA, AGRESSOR, EGO, EXPLOITED, ADRENALIN, OVER KILL,DIAVOLO, DILEMMA, VÍRUS 69.

Nem véletlenül használjuk még ma is a szólást: "Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik..." Az energia megjeleníthető színben, és hangban is. A felirat egy hangsor megjelenítése, a jelkép pedig még ennél is több: rengeteg erő egyetlen jelben sűrítve. Legnagyobb az erejük azoknak a szimbólumoknak, amelyek a Teremtőt, illetve saját háromságát, az Atyaistent, az Anyaistent illetve a Fiúistent jelképezik. Testünk három részre osztható. A fej és a nyak az Atyaisten, a felsőtest nyaktól derékiga Fiúisten része, az alsó test deréktól lefelé pedig az Anyaisten fennhatósága alatt áll. Egységük a Teremtő, a Szent Hármasság. Attól függően, hol fészkel a betegség, valamelyik test harmadba besorolható. Pl.:

Fejfájás- Atyaisten "része"

Szívproblémák- Fiúisten "része"

Lábfájás- Anyaisten "része"

Ha fáj a fejünk, forduljunk bátran az Atyaisten jeleihez segítségül, amelyek a megfelelő gyógyító erőt is "lehívják", mozgósítják a Világegyetemből. (magyar népi motívumok is rejtik) Vannak olyan jelek, amelyek az Atyaisten és a Fiúisten közös erejét mozgósítják. Ilyen például a nyolcágú csillag, a napjel-minta, illetve a szárnyas, sólyomcsőrű párduc, a griff.

Mindhárom egyben, azaz a Teremtő jelei: tulipán, liliom, rombusz, kettéosztott rombusz.

AZ ÖLTÖZÉK ÉS A SPIRITUÁLIS VÉDELEM

Régen az öltözék többek között védett a különböző láthatatlan, finomerő szintű hatások ellen. A védelemnek több formáját használták. Használták a túldíszítést, a lefátyolozást,letakarást, a védő-óvó ékszereket, talizmánokat, ruhamintákat, stb. Arról már szó esett, hogy a gondolatok erőformák, és ezeket az erőket finom energiaszinten mindenki érzékeli. (a koronacsakránk összeköttetésben van) Ha valakinek a szemébe nézünk, bepillantást kapunk a gondolatvilágába, ezért nagyon nehéz valakinek úgy hazudni, hogy közben a szemébe nézünk. A szem közvetíti jó vagy rossz gondolatainkat a külvilág felé.

Őseink tudták, hogy a szemből erők lépnek ki, és ezek lehetnek jó és rossz szándékú, pozitív vagy negatív irányú energiák. Ha valaki irigységgel, gyűlölettel, rosszakarattal néz a másik emberre, tekintete nem marad rá hatástalan. Vannak emberek, akiknek nagy erejű a nézésük, és régen a faluban pontosan tudták, kik ezek. Az ilyen emberektől különösen féltették a sérülékeny, vagy felfokozott érzelmi állapotban lévőket, a védteleneket, mint pl. a csecsemőket, gyerekeket, betegeket, fiatal házasokat, gyermekágyasokat, szerelmeseket. Féltették a megbabonázástól, szemmel veréstől, megrontástól, amelyek mind a negatív gondolati erő hatásai.

Amikor egy menyasszonyt szépen feldíszítenek, a túldíszítés módszerét alkalmazzák.

A túldíszítés elvonja a figyelmet magáról a menyasszonyról, mert mindenki a ruháját csodálja, nem azzal van elfoglalva, aki a ruhát hordja. A menyasszony ilyenkor felfokozott érzelmi - nyitott - állapotban van, így sokkal könnyebben sebezhető, mint egyébként. Az emberi szemet nagyon könnyű "vezetni", a figyelmét megragadni. A mozgás, a csillogás, a feltűnő nagy minta, az élénk színek, (különösen a piros) mind magára vonják a szem figyelmét. A túldíszítés a szemnek ezt a tulajdonság áthasználja ki védelem céljából.

A magyar népviseletben legdíszesebb a hajadon lányok, és a fiatal menyecskék öltözéke, hiszen ők szorulnak rá leginkább, hogy megóvják őket a negatív gondolati erőtől. A másik védelmi módszer a letakarás vagy elfátyolozás. A fátyol elzárja a szemet kíváncsi tekintetektől. Ennél a módszernél nem a figyelmet terelik el, hanem akadályt gördítenek elé. Még ma is lefátyolozzák a menyasszonyt, vagy a gyászoló özvegyet, régen persze a lefátyolozást sokkal szélesebb körben használták.

A gyermekágyas asszony ágyát is fátyollal vették körül, ezt hívták Boldogasszony ágyának. A lefátyolozott ágyban, biztonságban érezhette magát az édesanya frissen született csecsemőiével. Letakarással a csecsemőket és a halottakat védték.

A bölcsőre ráterítettek egy szépen hímzett, ún. szemruhát, ha látogatók jöttek. Ezzel védték a gyermeket a tolakodó, esetleg ártó szándékú tekintetektől, de ugyanígy befedték a halottat is a szemfedővel.

A különböző mágikus erejű ékszerek egyrészt a kő, másrészt a megjelenített jelkép által hatnak. Az Atyaisten az Anyaisten, a Fiúisten, illetve egységük, a Teremtő szimbólumai mindenképpen áldást és védelmet jelentenek viselőjük számára. Ma is nagyon sokan viselnek a nyakukban keresztet.

Magyar védő szimbólumok az egyenlő szárú kereszt, az X, a griffmadár, a Turul, a 7-ágú Nap, a szárnyas Nap, a szarvas, a nyolcágú csillag, a rombusz, a Jézus-monogram, a nagy M (Mária), a háromszögben szem, a liliom, és a tulipán, illetve a rovásírás "i" betűje, ami Istent jelent. Mindegyik jel megtalálható a régi ruhák, ékszerek mintáin. (Az X jelet máig alkalmazzuk a hajfonatban, cipőfűzésben, illetve a ruha záródásánál.) A fehér szín is rendelkezik védő hatással, hiszen az energiákat visszaveri, semmit nem nyel el belőlük. Emiatt fehér az ágynemű, fehérnemű, a menyasszonyi ruha. A piros szín viszont felhívja magára a figyelmet, így a figyelemelterelés módszerénél alkalmazták előszeretettel a piros pántlikákat, mintákat, díszeket.

Ma is szükségünk lenne ezekre a védő eszközökre, hiszen az ember a modern korban is csak ember maradt. A modern ember élete ráadásul sokkal zaklatottabb, mint elődeinké, gondolatai is kuszábbak, és sokszor nem igazán pozitívak. A nagy városokban rengeteg ember él együtt, és ez az embertömeg naponta nézi a tévében az akciófilmeket, a horrort. Milyen gondolatokat küldenek ki ezek után a világba, a többiek felé, azt inkább nem firtatom, mindenkinek a képzeletére bízom... Nagyon sok testi és lelki betegség oka ebben a "gondolati szemétben" keresendő, amitől nagyon nehéz függetleníteni magunkat, mert benne élünk. Ha szennyezett a levegő, kénytelenek vagyunk szívni. A környezetünkben élők gondolati erejétől ugyanígy nem tudjuk magunkat teljesen függetleníteni. Amint lehangolódunk, indulat ébred bennünk, vagy ha csak felfokozott érzelmi állapotban vagyunk, a "gondolati szemét" támadásba lendül...

Jelentős segítséget jelentene életünkben, ha újra felhasználnánk őseink tudását, tapasztalatát a gondolati erők romboló hatásának megfékezésére, kivédésére.

A viselet, meghatározza a viselkedést, nem véletlenül azonos hangalakú szavak.

Színia: Az öltözködés Mágikus Titkai
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Ha elégedetten akarunk élni
  2015-10-02 21:40:56, péntek
 
  " Ha elégedetten akarunk élni, az eleganciát keressük, ne a fényűzést, és a kifinomultságot, ne a divatot; legyünk érdemesek, ne tiszteletreméltóak, és jómódúak, ne gazdagok; tanuljunk keményen, gondolkodjunk csendben, beszéljünk halkan, cselekedjünk őszintén; nyílt szívvel figyeljünk oda a csillagokra és madarakra, kisdedekre és bölcsekre; maradjunk vidámak és legyünk mindenkor bátrak. "
William Ellery Channing


 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Olvass el naponta néhány igaz szót
  2015-10-02 21:35:30, péntek
 
  "Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyat, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy. "

(Müller Péter) 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Ne fecséreld el életed
  2015-10-02 21:33:26, péntek
 
  Ne fecséreld el életed hátralevő részét másokról való képzelgésekben. Mert ha azon töröd a fejed, mit is csinál a másik ember, miért csinálja, mit beszél, mit kíván, min mesterkedik -- minden ilyen megzavar és elvon téged saját vezérlő értelmed figyelmes szolgálatától. Zárj ki tehát gondolataid köréből minden ötletszerűt, minden hiábavalóságot, még inkább minden hiúságot és rosszindulatot.

Kurt Tepperwein


Minden gondolat egy teremtés, amelynek meg kell valósulnia.

Nekem például reggel első dolgom a tükörbe nézni, és kijelenteni: ,,Szeretlek. Mit tehetek ma érted? Hogyan tehetnélek boldoggá?" Figyelj a belső hangodra, és kövesd utasításait. Kezdetben talán még nem kapsz üzeneteket, mert túlságosan hozzászoktál önmagad dorgálásához, és képtelen vagy szeretettel fordulni magadhoz
Önmagam szeretete számomra a legfontosabb.
."

/Louise L. Hay/
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
3 dolog, amit érdemes záros határidőn belül lecserélni
  2015-09-15 19:39:34, kedd
 
  A fogyasztói társadalom arról híres, hogy minden téren arra ösztönzi az embereket, hogy vásároljanak, dobják ki a régit, cseréljék újra, mert a mostani jobb, szebb, nagyobb és még gazdaságosabb is, mint a másik. Ez szinte bármilyen termékre érvényes, és ezt az emberek többsége el is hiszi, így vásárol, sok esetben teljes fölösleges dolgokat.

Amit valóban ki kellene dobni, arra viszont már kevesen figyelnek. Íme, egy kis emlékeztető, hogy mi az 3 legfontosabb tárgy, amitől egy idő után ajánlott megszabadulni.

7 éves ágymatrac

Ha rosszul ébredsz, mindened fáj egy amúgy pihentető, nyugodt nyolc órás alvást követően, akkor valószínűleg nem veled, vagy a teliholddal van a baj, hanem a matracoddal. Ahogyan múlnak az évek, a matrac is egyre gyengül, még akkor is, ha ennek nincs szemmel látható jele. Veszít az állóképességéből, így ajánlott minden 7. év után lecserélni.

3 hónapos fogkefe

Köztudott, hogy a száj és fogak megbetegedéséért baktériumok felelősek. Így ha egy 3 hónapnál idősebb fogkefével sikáljuk a fogunkat, nem biztos, hogy ettől még tettünk a szájhigiéniánkért, hiszen sörték között elszaporodott baktériumokat, egyszerűen bevisszük azokat. Fogorvosok szerint már akkor is érdemes cserélni a fogkefén, ha sörték nem állnak a helyükön.

500 km-t járt cipő

Ha átlagosan 32 km-t teszünk meg egy nap, érdemes akár 5 hónap eltelte után is lecserélni lábbelinket, hiszen a cipő is idővel veszít a tartásából, így például futás közben egy rossz cipő miatt akár komolyabb sérüléseket is lehet szenvedni. Ha meg csak gyaloglás van, akkor is idővel lábfájások jelentkezhetnek.
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
3 dolog, amin változtatnunk kell (és 3, amit elfogadnunk), h
  2015-09-15 19:37:45, kedd
 
  3 dolog, amin változtatnunk kell (és 3, amit elfogadnunk), hogy boldogok lehessünk


Ki mint vet, úgy arat. Amit nap mint nap teszünk, azt vissza is kapjuk. Ha sok jót teszünk, akkor sok jó érkezik az életünkbe, ha a gyűlöletet, haragot, bosszúságot tápláljuk az érkezik az életünkbe. Ez az univerzum tagadhatatlan törvénye.

Természetesen ez érvényes a boldogságra is,és mint minden másnak ennek is van pár titka, nehézsége, és gödre. De elérhetjük a boldogságot.

A boldogság nem egy jógaórával kezdődik, vagy egy közös barátokkal elköltött ebéddel. A boldogság akkor válik valósággá ha tudatosan haladunk előre az életben, nap, mint nap arra figyelünk, hogy boldogságot hozzunk életünkbe. A boldogság ott kezdődik, ahol elkezdjük másképp nézni a dolgokat.

Lássuk tehát mi az a pár lépés, amivel boldogságot teremthetünk életünkbe. Mindegyik csapdánál figyelmünket irányítsuk arra a pontra, ahol a boldogság kezdődik. Még akkor is ha elsőre nem sikerül.

Íme három csapda, amit el kell kerülnöd nap mint nap:
1. A tudat, hogy több pénzre van szükségünk

Mindenki számára ismerős a helyzet, hiszen a mai emberben szinte bele van kódolva a nagyravágyás, hogy ma már több kell, mint tegnap. És ez legjobban a pénznél mutatkozik meg. Ha jobban belegondolunk abba, hogy van amit megegyünk, megigyunk, van egy tető a fejünk fölött, akkor vélhetőleg ehhez az élet fenntartásához a pénz is elég volt. Álljunk le a pénzhajhászással.

2. A tudat, hogy kell egy tökéletes munkahely

Sokan elégedetlenek a munkahelyükkel, de ha olyan helyen dolgozunk, amit egy pár évvel ezelőtt szerettünk csinálni, csak időközbe elfásultunk, akkor találjunk újra vissza önmagunkhoz, hiszen az előreléptetést nem adják ingyen, a főnökünk valószínűleg azt várja tőlünk, hogy bizonyítsunk, így talán feljebb kerülhetünk a ranglétrán. Nézzük a helyzetet így, nem kell mindig panaszkodni.

3. Egy kapcsolatra van szükséged, hogy boldog lehess

A legtöbben azt hiszik, ha volna egy kapcsolatuk attól boldogabbak lehetnének. Pedig ez már számos esetben bebizonyosodott, nem így van. Első körben magadban kell megtalálni a boldogságot, és csak azután jöhet a sikeres, kiegyensúlyozott kapcsolat. És hidd el, ha egy külső embertől várod a boldogságod, az sosem fog eljönni.

3 tipp, hogy megtaláld a boldogságot
1. A világ összes pénze a miénk!

Lehet butaságnak hangzik, de az is butaság ha folyamatosan az eredményekért harcolsz. A pénz valaminek az eredménye. Csináld azt, amit szeretsz, hagyd hogy a többi jöjjön magától. Ha szereted amit csinálsz, és kellő energiát adsz neki, bőségesen megjutalmaz az élet.

2. Legyél a legjobb a munkahelyeden

Még akkor is ha nincs állandó munkahelyed, bármit is csinálsz, csináld azt 100%-os hatékonysággal. Légy önmagad, tedd oda minden erődet és meglásd három hónap sem telik el és megjutalmaznak.

3. Szeresd önmagad

El kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Az ember életében fontos, hogy ott legyen valaki mellettünk, akire számíthatunk a bajban, de az örömben is. Ha állandóan küzdünk magunkkal, akkor nehéz társat találni, vagy a meglévőt megtartani. És könnyebb változtatni életünkön, minthogy egész életünket megkeseredetten és magányosan éljük el.

filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Tíz élettanács Konfuciusztól
  2015-09-15 19:11:49, kedd
 
 
Tíz élettanács Konfuciusztól, amelyek most is megállják a helyüket


Konfuciusz i. e. 551-től i. e. 479-ig élt Kína keleti részén, az emberiség talán legnagyobb filozófusa. Konfuciusz tanításairól úgy tartják, hogy egy új korszakot indított be a kínai gondolkodásba. Innen indult a konfucionizmus filozófiai irányzat is, amely az ősök tiszteletére fekteti a hangsúlyt.

1. Ha valakit igazán szeretsz, akkor meghagyod a szabadságát. Ha visszatér hozzád, akkor mindig is összetartóztatok, ha nem tér vissza, akkor sosem voltatok egymáséi.

2. A bölcs ember, azelőtt cselekszik, mielőtt beszélne. Biztosat akkor állít, ha már megvalósította, amit elért.

3. A bölcsesség megszerzésére három metódus létezik: az elmélkedés, amely a legmagasabb szintű, az utánzás, amely a legkönnyebb mód, a tapasztalat, amely a legkeserűbb.

4. Az erényességnek öt alaptulajdonsága van: nagysága, nagylelkűsége, őszintesége, komolysága, jósága.

5. Kitartónak kell lenned, hogy megtaláld az egyensúlyt. Nyugodtan figyeld a körülötted zajló eseményeket, hogy elérd a csendet, és rálelj a hitre. Ismerned kell a csendet és a hitet is, hogy meg tudd különböztetni a dolgok lényegét. Ha ez sikerül, akkor eléred a célodat.

6. Energia, erő nélkül nem tudsz tovább lépni. Erőfeszítés nélkül nem szerezhetsz érdemet. Őszinteség nélkül nem részesülhetsz semmiben. Hűség nélkül nem nyerhetsz rokonszenvet, udvariasság hiányában nem kaphatsz tiszteletet. Az udvariasság tisztítja a lelket, ahogyan a zene finomítja a hallást.

7. Aki hízeleg valakinek, arra ellenségként kell tekinteni. Aki elmondja és beismeri hibáit, az saját magát erősíti.

8. Amikor valakivel beszélned kell, de inkább elhalasztod azt, azt az embert elveszítheted. Ha olyannal beszélsz, akivel nem kellene, akkor csak a szavakat fecsérled. A bölcs ember csak azzal beszél, akivel kell, és nem beszél fölöslegesen.

9. Egy ember háromféle módon tehet tanúbizonyságot intelligenciájáról: gondolatai által, ez a legnemesebb, másolás által, ez a legkönnyebb, és tapasztalat révén, amely a legnehezebb.

10. Mielőtt elindulnál a bosszú útján, áss két sírgödröt.
filantropikum-oldlról
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
4 egyszerű kifejezés, amely megváltoztathatja életünket
  2015-09-15 19:11:16, kedd
 
  A legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolják boldogságunkat, az határozza meg, hogy miként érzékeljük, fogjuk fel az életünkben végbemenő eseményeket. Az a személy, aki képes pozitívan viszonyulni környezetéhez, az őt érintő dolgokhoz, teljesen más élettapasztalatokkal rendelkezik, mint az, aki a negatív dolgokat helyezi előtérbe.

Életünk kezdetén még nincs előttünk konkrét perspektíva, de idővel dönthetünk úgy, hogy egy pozitív irányt fogunk követni. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a belső, önmagunkkal folytatott dialógus is a jó irányba tartson, így a nehézségeken is képesek leszünk változtatni.

1. Szeretlek

Mindenkinek szüksége van arra, hogy szeressék, hogy érezze azt, hogy fontos másoknak. Ha minden nagyjából rendben van, akkor a családban, rokonok, barátok között érezhetjük leginkább azt, hogy szeretnek bennünket. Ha mi is kifejezzük szeretetünket, együttérzésünket, elfogadásunkat mások iránt, akkor megadjuk számukra annak a lehetőségét, hogy ők is kifejezhessék magukat nyíltan és őszintén és esetleg megszabaduljanak saját lelki kínjaiktól. Azáltal, hogy szeretjük a körülöttünk lévő embereket, a magunkkal szembe érzet szeretetet is erősítjük, így pedig erősebbekké, magabiztosabbakká válhatunk.

2. Itt vagyok

Amikor azért emésztjük fel belső energiáinkat, hogy elmeneküljünk valami elől, hogy a múlton rágódjunk, illetve, hogy sürgessük a jövőt, akkor egyszerűen elégedetlenek leszünk az életünkkel. A múltban történt kellemes eseményekre jó visszaemlékezni, de ha az aktuális helyzettel nem tudunk megbirkózni, akkor a boldogság megfoghatatlan marad. Mondjuk ki: ,,itt vagyok", ez a jelen. Így a tudatunk kénytelen lesz elfogadni az aktuális helyzetet, ítélkezés nélkül. Csak így tudjuk a személyes céljainkat megvalósítani.

3. Nem tudom

Céljaink elérésben a legnagyobb akadályokat a berögzült szokások, gondolkodásmód jelenti. Legtöbbször az emberek elfogadják sorsukat, hiszen megszokták már, hogy milyen életük van, de mégsem teljesen boldogok. Ez azért van, mert sokszor egyszerűen nem kíváncsiak az újra, mindig a megszokott sémák szerint élnek, így kizárják az új lehetőségeket.

A ,,nem tudom" hozzáállással sok mindent el lehet intézni, ,,meg lehet magyarázni" mindent, hiszen fogalmunk sincs, hogy miért történnek bizonyos dolgok az életben. Ha viszont kicsit úgy közelítjük meg a kérdést, hogy ,,miért nem tudom", akkor előbukkanhat belőlünk a kíváncsiság, a kreativitás, így könnyebben nézhetünk szembe a kihívásokkal is.

4. Az élet könnyű

Jobb, ha az élet stresszes, fárasztó és kimerítő? Igen, ha így akarjuk megközelíteni. Túl gyakran döntünk úgy, hogy a nehezebb, unalmasabb feladatok elől inkább kitérünk, de ha úgy közelítjük meg a dolgokat, hogy a nehézségek voltaképpen kis erőfeszítéssel, kitartással, kreativitással megoldhatók, akkor máris átértékelődnek az élet nagy dolgai.

http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
Igaz hit
  2015-09-15 19:08:06, kedd
 
 
- Panni! Tudod-e, mit jelent ez a szó: HIT? - kérdezte Pannit a mamája.
- Hisznek valamiben, amit fontosnak tartanak.
- Hát, nem éppen ezt jelenti...
- Akkor viszont nem nagyon tudom.
- A hit nem más, mint rendíthetetlen bizalom Istenben. Azt jelenti, hogy becsületszóra, vakon hiszünk Neki anélkül, hogy bizonyítékokat keresnénk. A mi hitünk segítségével cselekszik Isten. A Bibliában nagyon sok történetet olvashatunk olyan emberekről - sőt, néha gyerekekről is - akik hittek Istenben. Volt köztük még római tiszt is! Ha akarod, megkeressük őt Izrael egy kicsiny városában.
- Jó, keressük meg!
- Jézus akkoriban éppen a galileai tó partján lévő Kapernaumban időzött. A hír gyorsan terjedt. ,,Jézus köztünk van!" - mondták egymásnak az emberek. A városban római katonák állomásoztak.
- Háború volt:
- Nem, de ebben az időben Izrael római megszállás alatt volt. Őrállomásokat állítottak fel az ország különböző részeiben, hogy fenntartsák a rendet és az engedelmességet a nép körében. A katonák közt volt egy tiszt. Egy százados, akinek szép háza és sok szolgája volt. Jó és egyenes embernek ismerték. Szerette Izrael népét, főképpen az ő Istenüket. Őt, Akiről a Biblia beszél. A százados egyik szolgája már egy ideje beteg volt, és már halálán van. Szerette a szolgáját és nagyon fájt neki, hogy elveszítheti. Ezért így gondolkodott: - Hívatnom kell Jézust, Ő az egyetlen, Aki meg tudná gyógyítani az én szolgámat! - Önmagát méltatlannak érezte ahhoz, hogy Jézushoz menjen. Ezért néhány fontos méltóságot betöltő barátját kérte fel arra, hogy keressék meg Jézust.

Így történt, hogy nemsokára néhány ember jelent meg Jézusnál és így szóltak Hozzá: Mester, ő igazán megérdemli a segítségedet. Jó ember, aki szereti a mi Istenünket. Micsoda zsinagógát épített nekünk! Kérlek, gyere most velünk! Jézus habozás nélkül, azonnal követte őket. Ahogy közeledtek a római százados felé, ő eléjük jött: - Mester, nem érdemlem meg, hogy átlépd házam küszöbét! Csak mondj néhány szót innen, és a szolgám meggyógyul! Hisz én is parancsot adok katonáimnak és szolgáimnak. Az egyiknek azt mondom, ,,Csináld ezt!", a másiknak: ,,Gyere ide!" - és megteszik parancsomat. Tudom, hogy Neked is elég néhány szót szólnod, és a szolgám meggyógyul!

Jézus elcsodálkozott e szavak hallatán! Az őt kísérő tömeghez fordult és ezt mondta: - Egész Izraelben először találkozom olyan emberrel, akinek ekkora hite van! Most menj haza, és minden úgy lesz, ahogy hitted!

Alig hogy hazaért, az emberei szaladtak hozzá a hírrel, hogy szolgája meggyógyult! Ebben a pillanatban kelt fel!
- Neki igazán volt bizodalma Jézusban!
- Így van, Panni! Azt is mondhatta volna Jézusnak: Várj, ne menj el addig, míg meg nem néztem, hogy a szolgám valóban meggyógyult! De nem! Ő hitt Jézus szavainak! Azonnal hazatért. Abban a biztos tudatban, hogy igaz a hír!
- Hitt Jézusban!
- Pontosan! És Isten azt várja tőlünk, hogy mi is ugyanígy higgyünk az Ő összes ígéretében, amit a Biblia tartalmaz! Így tudunk megbizonyosodni a szeretetéről!

Forrás:
Kölyökvonal
 
 
0 komment , kategória:  Megszívlelendő   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3920
  • e Hét: 18083
  • e Hónap: 50064
  • e Év: 50064
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.