Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
10 útja annak,hogy újra higgy Önmagadban!
  2016-02-15 22:20:43, hétfő
 
  ,,Az Univerzumban minden benned van. Minden kérdésedre megtalálod a választ, csak kérdezd meg önmagad."


Link
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
Hogyan lehet elengedni az olyan embereket, akiknek már nem s
  2016-02-07 09:31:36, vasárnap
 
  Hogyan lehet elengedni az olyan embereket, akiknek már nem szükséges jelen lenniük az életedben?

Vannak madarak, melyek nem bírják a kalitkát, ennyi az egész. A tolluk túl fényes, az énekük túl édes és vad.

Szóval engedd nekik, hogy menjenek, vagy amikor kinyitod a kalitkát, hogy megetesd őket, valahogy kirepülnek melletted.

És az a részed, mely tudja, hogy hiba volt bebörtönözni őket, első helyen örül, de mégis, az a hely, ahol élsz, sokkal szürkébb és üresebb lesz a távozásukkal." - Stephen King

Az egyik legnehezebb dolog az életben az, hogy elengedjük azokat az embereket, akiket a legjobban szeretünk.

Szorosan kapaszkodunk a hozzánk közel állókba, attól félve, hogy nélkülük semmik leszünk. Attól tartva, hogy nélkülük a szívünkben érzett szeretet örökre el fog veszni.

Ragaszkodásunk befolyásolja az irántuk érzett szeretetünket, elveszi a tisztaságát és szépségét annak, amit a szeretet kínál.

Deepak Chopra írja le ezt legjobban a következő szavakkal:"A szeretet lehetővé teszi a szeretted szabadságát, veled ellentétben. A ragaszkodás alkalmazkodást vár az igényeidhez és a vágyaidhoz. A szeretet nem támaszt igényeket. A ragaszkodás egy nyomasztóan nagy igényt fejez ki - "Érezzem magam egésznek." A szeretet két ember határain túl terjed. A ragaszkodás kizár a két emberen kívül mindent.

"Kapcsolatom volt egy korábbi barátommal közel 10 éven át, és bár a kapcsolatunk nagyon mérgezővé vált az első 3 évben, úgy találtam, hogy lehetetlen elengedni egyszerűen azért, mert tudtam, hogy nélküle nagyon boldogtalan lennék, de a sors fintora, hogy én már amúgy is nagyon boldogtalan voltam, mindketten azok voltunk.

"Nem számít mennyi szenvedésen mentél keresztül, sohasem akarod elengedni azokat az emlékeket." - Haruki Murakami

Az elengedés nem kell, hogy nehéz legyen, sőt, egyre könnyebb és könnyebb, amint megtanuljuk elfogadni, értékelni és szeretni önmagunkat, azért akik vagyunk, és akik nem.

Az eloldás és elengedés segít visszatérni a béke és nyugalom állapotába.

Eljön az idő az életünkben, amikor azt kell tennünk, ami helyes, és tisztelni nem csak magunkat, hanem a körülöttünk lévő embereket is. Ez az a kapcsolat, amit elengedsz, de nem annak a szeretetnek az elengedése, amit a másik személy iránt érzel.

Ha szeretsz valakit vagy valamit, és ha úgy érzed, el kell engedned őket, ha valóban szükséges, tedd meg. Elsőre lehet, hogy fáj, de ha a fájdalom elmúlt, még elevenebbnek fogod magad érezni, mint korábban valaha. Akkor elkezded a dolgokat egy teljesen más szempontból nézni, és meg fogod érteni, hogy az elengedés az erő, a bátorság és a nagy szeretet jele.

Nem azért engedsz el valakit, mert már nem törődsz vele, nem azért, mert már nincs rá szükséged, és nem akarod őt az életedben, hanem azért, mert megérted, hogy máshol boldogabb lesz. Te leszel boldogabb valahol máshol.Ez az, amiről az igazi szeretet szól.

A valódi szeretet túlmutat az anyagi síkon, és nem számít, hogy fizikailag távol vagytok egymástól, a lelketek örökké kapcsolatban lesz.

"Nincs olyan dolog, mint a "csonka család". A család az család, és nem házassági anyakönyvi kivonatok, válási papírok és örökbefogadási dokumentumok határozzák meg.

A családok a szívben jönnek létre. Az egyetlen eset, amikor a család üressé válik, amikor ezeket a kapcsolatokat a szívben vágják el. Ha elvágod ezeket a kapcsolatokat, akkor azok az emberek nem a családod.

Ha létrehozod ezeket a kötelékeket, akkor ezek az emberek a te családod. És ha utálod ezen kötődéseket, ezek az emberek továbbra is a családod lesznek, mert bármit is utálsz, mindig veled lesz." - C. JoyBell C.

Ha még nem találtad meg a módját, hogy békében légy önmagaddal, hogy önmagadban boldog legyél, valószínű, hogy nem leszel boldogabb a következő személlyel sem, akit szeretsz. Nem várhatsz másoktól olyat, ami te magad nem nyújtasz.

Szeresd magad! Légy jó magadhoz!

Változtasd meg a gondolataidat, és a kimondott szavaidat. Tisztítsd meg a belső párbeszédedet. Tanulj meg úgy beszélni magadhoz és magadról, mint ahogy azokhoz és azokról beszélsz, akiket a legjobban szeretsz.

Meditálj, tölts időt egyedül! Tégy egy sétát, és fedezd fel a természetet a saját érzékeiddel! Írj a gondolataidról és az érzéseidről! Csinálj olyat, ami iránt szenvedélyt érzel! Mozdulj ki a barátaiddal! Nevess, táncolj, légy bolondos, furcsa, játékos, gyermekded! Csinálj minden olyan dolgot, ami örömöt okoz és nevetésre bír!

Kényeztesd magad kedvességgel, szeretettel és együttérzéssel, és tanuld meg kifejezni a háládat azért a sok ajándékért, amit az élet kínált fel számodra eddig a pillanatig.

Vond el a figyelmedet azokról a dolgokról, melyek fájdalmat, stresszt, szorongást, félelmet és boldogtalanságot okoznak, és fordulj azon dolgok felé, melyektől a szíved énekel, melyek boldoggá tesznek.

Ez is el fog múlni, és minél többet tanulsz arról, hogyan élvezd a saját társaságodat, annál kellemesebbé válik az elengedés gondolata, és hirtelen az egész élet sokkal könnyebb lesz.

"Légy olyan, mint a természet erői : ha fúj, csak a szél; ha esik, csak az eső; amikor a felhők elmennek, a Nap, ami átsüt." - Lao-ce

Engedd el, és bízz abban, hogy talán az életnek jobb tervei vannak veled. Haladj az árral, és ne ellene!

Miért ragaszkodsz valami jóhoz, ha az élet azt akarja, hogy valami még jobb legyen?Luminita D. Saviuc

http://www.purposefairy.com/http://ujvilagtudat.blogspot.hu/
Forrás: http://elozoeletek.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
6 tipp a stressz ellen!
  2016-02-07 09:30:11, vasárnap
 
 

Tanácsaink segítenek, hogy egész nap nyugodt és kiegyensúlyozott maradj!

Reggeli mini-meditáció

Ébredés és a reggeli kávé után kapj magadra egy pulóvert, tárd ki az ablakot, állj meg vele szemben, és lélegezz mélyeket. Semmi másra ne koncentrálj, csak a levegő áramlására a szervezetében. A hasi légzés megnyugtatja, figyeld, hogyan emelkedik és süllyed a hasfal minden be- és kilélegzéskor. Pár percre zárd ki a fejedből a külvilágot.A víz ereje

Feszült nap elébe nézel? A reggeli tusolás tökéletes alkalom, hogy csak magadra figyelj. Válassz élénkítő hatású, rozmaringos vagy grépfrútaromás tusfürdőt, érezd a bőrödön a vízsugarak simogatását, és lazíts! Meglátod, utána sokáig frissnek és energikusnak fogod érezni magad!Irodai torna

Ints búcsút a merev nyaknak: párszor körözz a vállaiddal, aztán emeld a füledhez, majd ejtsd le. Ismételd meg a gyakorlatot ötször. Ezután közelítsd az álladat a mellkasodhoz, majd fordítsd előbb balra, aztán jobbra.Egészséges nasik

Sokan egy-egy nehezebb munkanapon rögtön a fiók mélyére rejtett csokoládé után nyúlnak. Ám a cukor túl gyorsan és csak rövid időre emeli meg a vércukorszintet, ami aztán ugyanilyen hirtelen leesik. Sokkal jobb, ha tarttasz magadnál valami egészséges rágcsálnivalót, például alacsony zsírtartalmú joghurtot, müzliszeletet vagy korpás kekszet. Ezek feltöltenek a szükséges energiával!Esti kényeztetés

Ne vidd haza a benti problémákat, feladatokat! Ahhoz, hogy a munkaidő lejárta után távol tudd tartani magad ezektől, elengedhetetlen a sport vagy a tudatos lazítás, mondjuk egy hosszú, kényeztető fürdő formájában. Így az alvás is pihentetőbb lesz!Busz helyett gyalog

A mozgás nemcsak a kalóriák elégetésére jó, hanem a stressz levezetésére is. Ha reggelente egy kicsit távolabb parkolsz le, illetve egy megállóval hamarabb szállsz le a buszról, máris elmondhatod, hogy tettél valamit az alakodért, és a munkahelyedre is nyugodtabban érkezel meg.
Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/6-tipp-a-stressz-ellen-10461 9
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
9 egyszerű módszer arra, hogyan ne agyaljuk túl a dolgokat
  2016-02-05 12:37:33, péntek
 
 

Vajon mi tartja vissza az emberek többségét attól, hogy az általuk hőn áhított életet éljék? Azt mondanám, hogy az egyik leggyakoribb hátráltató tényező az, hogy túl sokat gondolkodnak.Addig agyalnak minden apró kis problémán, míg azok sokkal nagyobbá és ijesztőbbé híznak, mint eredeti mivoltukban. De ugyanígy pozitív dolgokat is túl lehet agyalni, míg végül már nem is lesznek annyira pozitívak. Vagy éppenséggel addig lehet elemezni és részletekbe menőkig boncolgatni bizonyos dolgokat, míg a pillanat élvezetének öröme teljesen el nem illan.

Persze fontos átgondolni a dolgokat, ez nem vitás. De a túlagyalás azt is eredményezheti, hogy megrekedünk az életünk egy pontján, vagy hogy nem engedjük, hogy a jó dolgok megtörténhessenek velünk.Tudom mit beszélek. Híres túlagyaló voltam régebben és ezzel olyannyira hátráltattam magam egy csomó dologban, hogy az már minden volt, csak vicces nem. Azonban az utóbbi 8 évben megtanultam hogyan tudom ezt a késztetést annyira elhalványítani magamban, hogy már csak nagyon ritkán forduljon elő velem. És ha elő is fordul, tudom, hogy másszak ki belőle gyorsan.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem azt a 9 módszert, ami nekem sokat segített abban, hogy egyszerűbben és élesebben tudjak gondolkodni, ami egy boldogabb és félelemmentesebb élethez vezetett.1. Szemléld az eseményeket tágabb perspektívából!

Könnyű beleesni abba a csapdába, hogy kis dolgokon is hosszan rágódjunk. Így ha azon kapod magad, hogy már megint valamin őrlődsz, kérdezd meg magadtól: Mit fog ez számítani 5 év múlva? Vagy mondjuk akár 5 hét múlva?

Tapasztalatom szerint a perspektíva ilyen módon való tágítása hamar ki tud rángatni az agyalós üzemmódból és segít abban, hogy a helyzetet elengedve az időnk és energiánk nagy részét inkább arra fordítsuk, ami valóban számít.2. Szabj rövid határidőt egyes döntéseknek!

Ha egy döntés nincs határidőhöz kötve, hajlamosak lehetünk túl sokáig morfondírozni rajta, minden oldalát körbejárva elemezgetni azt. Legjobb, ha határidőket használva a mindennapi életben is megtanulunk hatékonyabban döntéseket hozni és cselekedni kis és nagy kérdésekben egyaránt. Nekem a következő dolog vált be:

- Kis kérdésekben, mint például, hogy először mosogassak-e el vagy válaszoljak egy e-mailre vagy edzeni menjek, általában 30 másodpercet adtam magamnak a döntésre.

- Nagyobb horderejű kérdésekben, amiknél régebben napokra vagy hetekre lett volna szükségem, hogy rendesen átgondoljam, vagy 30 percet kapok magamtól a döntésre vagy esetleg gondolkodhatok a munkanap végéig, ha nagyon muszáj.3. Légy a tettek embere!

Ha megtanulod hogyan lépj a tettek mezejére következetesen minden nap, kevesebbszer fogod a dolgokat a túlzásba vitt gondolkodás miatt halogatni. A határidők lefektetése az egyik dolog, ami sokat segített abban, hogy egyre inkább tettekre váltsam a gondolataimat. Ami még hasznosnak bizonyult ezen kívül az kis lépések művészete, azaz egyszerre csak egy kis részfeladat megoldására koncentrálni. Ez azért működőképes, mert így nem érzed úgy, hogy rádszakad a világ terhe és nem akarsz majd halogatásba menekülni. Mégha meg is csap a félelem szele, nem fog tudni megbénítani, hiszen annyira kis lépésenként kell csak haladni.4. Fogadd el, hogy nem kontrollálhatsz mindent!

Az, hogy valamit 50-szer végiggondolunk eredhet onnét is, hogy megpróbálunk magunk körül mindent kontrollálni. Inkább minden eshetőséget végigzongorázunk, csak hogy kizárjuk a tévedés lehetőségét vagy azét, hogy magunkból bolondot csináljunk mások előtt. Csakhogy ezek a dolgok épphogy velejárói egy olyan életnek, amiben igazán feszegeted a határaidat. Mindenki, akit csodálsz vagy olyan életet él, ami számodra inspiráló, követett el hibákat és tévedett nagyokat. De legtöbbször ezek az emberek az ilyen eseményeket értékes tapasztalatként élték meg, amiből tanulhattak. A negatívnak tűnő dolgokból lehet a legtöbbet tanulni és általuk fejlődni. Úgyhogy ne is próbálj mindent bebiztosítani magadnak. Ez már csak azért is felesleges, mert senki nem láthat minden lehetséges végkifejletet előre.

Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni. Úgyhogy csinálhatod ezt is kis lépésekben, ha úgy jobban esik.5. Állítsd le magad olyan helyzetekben, amikor úgysem tudsz értelmesen gondolkodni!

Sokszor pont amikor éhes vagyok vagy félálomban fekszem az ágyban, akkor kezdenek el negatív gondolatok zümmögni a fejemben. Régebben ez elég rossz hatással volt rám, de mára megtanultam gyorsan nyakoncsípni őket és azt mondani magamnak: "Nem, nem, most nem fogunk ezen agyalni."

Tudom magamról, hogy amikor éhes vagy álmos vagyok, az elmém hajlamos engedni a behatoló negatív és zavart gondolatoknak. Úgyhogy gyorsan lecsapok rá és csak mondogatom magamnak, hogy "nem, nem", aztán megbeszélem magammal, hogy majd visszatérek erre a témakörre akkor, ha már biztos lehetek benne, hogy az agyam jól működik. Páldául majd akkor, ha már ettem vagy éppen reggel, amikor már kialudtam magam.

Ennek tökéletesítéséhez azért elég sok gyakorlás kellett, de mára már egész jól tudom ilyen módon átütemezni a dolgok végiggondolását magamban.

Tapasztalatból mondhatom, hogy amikor aztán már éles elmével felvértezve visszatérek a problémához, az estek 80%-ában a probléma maga annyira csekély, hogy szinte alig létezik. De ha mégis valódi problémával állok szemben, az elmém addigra már felkészülten várja, hogy sokkal jobban és konstruktívabban oldja meg a dolgot.6. Ne hagyd magad ködös félelmekben elveszni!

A másik csapdahelyzet, ami a túlagyalás felé hajszol és amibe többször beleestem magam is az az, amikor az ember hagyja magát beleveszni mindenféle homályos félelemérzésbe, ami egy-egy élethelyzet kapcsán jön elő. Ilyenkor rendszerint eldobom az agyam és a legkülönbözőbb katasztrófa forgatókönyveket kreálok arról, hogy mi minden történhet. Így aztán megtanultam, hogy ilyenkor jobb, ha megkérdezem magamtól: "De most őszintén. Mi a legrosszabb, ami történhet?"

És amikor szépen kitalálom, hogy mi a legrosszabb, akkor töltök egy kis időt azzal is, hogy mi tévő legyek, ha ez a legtöbbször elég kis valószínűségű esemény bekövetkezne.

Azt vettem észre, hogy a legrosszabb, ami reálisan történhet, általában abszolút nem olyan félelmetes, mint amilyen ködös félelmet eldobott aggyal tudtam kreálni.

Ezt a fajta tisztánlátást működtetni úgy pár percbe és egy kis energiába kerül csak, mégis rengeteg időt és szenvedést meg lehet vele spórolni.7. Eddz!

Talán így elsőre furcsán hangzik, de úgy tapasztaltam, hogy az edzés -különösen a súlyemelés - segít elengedni sok belső feszültséget és aggodalmat. Edzés után határozottabban tudok dönteni és amikor még sokat agyaltam mindenen, akkor ez volt a módszerem arra, hogy egy kicsit kiürítsem a fejem és konstruktívabbá váljak.8. Tölts több időt a jelenben!

Azáltal, hogy a jelen pillanatra fókuszálsz és nem a múltban vagy a lehetséges jövőben élsz fejben, azt az időt, amit túlagyalással töltenél, az itt és mostban töltheted.

Én ezt a 3 módszert hívom segítségül, ha a jelenben szeretnék maradni:

- Lassulj le. Lassíts le mindent, bármit is csinálsz. Mozogj lassabban, beszélj lassabban vagy biciklizz lassabban például. Ha így teszel, jobban tudatában leszel a testednek és mindannak, ami körülötted történik a jelenben.

- Emlékeztesd magad arra, hogy "én most"... Gyakran mondom magamnak, hogy én most ezt vagy azt teszem. Megmosom a fogam, sétálok az erdőben vagy éppen mosogatok. Ez az egyszerű kis emlékeztető segít, hogy fejben rendeződjek és arra összpontosítsak, amit a jelenben éppen csinálok.

- Szakítsd meg és kapcsolódj vissza. Amikor azon kapod magad, hogy lassan elveszel az agyalásban, szakítsd meg a folyamatot magadban azzal, hogy azt kiáltod:"Elég!" Aztán kapcsolódj újra a jelen pillanathoz úgy, hogy 1-2 percig csak arra figyelsz, ami éppen körülötted történik. Próbáld befogadni a jelent minden érzékszerveddel. Érezd, halljad, szagold, lásd és érzékeld a bőrödön keresztül is.9. Tölts több időt azokkal, akik nem agyalnak annyit

A körülötted élőknek is nagy szerepe van. De nemcsak azoknak, akik a való életben körülötted vannak, hanem mindennek, amit olvasol, hallgatsz vagy nézel. A blogoknak, a könyveknek, a fórumoknak, a filmeknek, a podcastoknak, a zenének.

Úgyhogy gondold végig, hogy mik azok a források az életedben - közel vagy távol -, amik arra ösztönöznek, hogy még többet agyalj és kik vagy mik azok, akik ennek ellenkezőjét váltják ki belőled.

Próbálj meg több időt tölteni azokkal és több figyelmet fordítani azokra, akik pozitívan hatnak rád és kevésbé erősítik az agyalásos szokásaid.Fordította: Borbély Kata

Forrás: spiritscienceandmetaphysics.com
Forrás: http://napielemozsia.hu/cikkek/9-egyszeru-modszer-arra-hogyan-ne-agyaljuk-tul-a-d olgokat#.VrRxa7LhDIU
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
1 dolog, amit meg kell tenned a bevonzáshoz
  2016-02-03 14:21:32, szerda
 
 

Szándékod megválasztásával és figyelmed irányításával választottál - és folyamatosan megválasztod, melyik univerzumban akarsz jelen lenni. Tehát azt a kérdést kell feltennünk, melyiket választjuk, vagy melyiket fogjuk választani?


Gondolj bele! A tudósok és fizikusok felfedezték, hogy szimultán létezünk több különböző formában, dimenzióban és időben. Mi választjuk meg szándékunk és figyelmünk által, hogy melyik valóságban akarunk élni.Tudom, ezt szét akarja vetni a fejed, mert annyira valótlannak tűnik, pedig sokkal valósabb, mint amit most el tudsz képzelni vagy fogadni.

A kvantumfizika mindegyik elméletében közös, hogy te vagy a megfigyelő és a résztvevő. Tisztán megfogalmazott SZÁNDÉKODDAL és hajlíthatatlan, folyamatos FIGYELMEDDEL Te választod meg, melyik világban fogsz jelen lenni.

A tudomány azt mondja, hogy amit megfigyelünk külső világunkban, az nem más, mint belső világunk kivetülése. Oké, tegyük ezt át a gyakorlatba!

Képzeld el, hogy azt a rezgést bocsátod ki a jövőre, hogy 100.000 Dollárt akarsz jövő évben. Ha erre fókuszálsz, átérzed, ennek megfelelően cselekszel, akkor a pénz kezd fizikai formát ölteni.
Ellenben ha feltett szándékod 100 ezer Dollár, de kiborulsz, ha megkapod a számlákat és panaszkodsz a barátaidnak, mennyire le vagy égve és milyen rosszul megy a gazdaság, akkor ezek törlik egymást.

Minden alkalommal, amikor úgy gondolod, érzed, le vagy égve és így is cselekszel vagy aggódsz a gazdasági helyzet miatt, akkor olyan rezgést bocsátasz ki, amelyik kitörli szándékod.
Ezért küszködnek olyan sokan a vágyott dolog bevonzásával. Más szavakkal csak az egymással rezonáló rezgések harmonizálhatnak egymással. Ez a tudományos elmélet a Vonzás Törvénye mögött.

Mivel mi teremtjük meg valóságunkat amelyik dimenzióban választjuk, ezért fontos, hogy a NAGY HÁRMAS - gondolatok, érzések, érzelmek - harmonizáljanak tetteinkkel. Ha nincsenek szinkronban, jelened és jövőd sem fog harmonizálni. Össze fognak ütközni és kitörlik egymást.

Láthatod tehát, hogy jelenbeni vágyad, szándékod megválasztása az, mely a rezgést kelti, ami meghatározza melyik univerzumban fogsz jelen lenni. Ha rezgésed nincs harmóniában azzal, ami a jövőből visszajön, akkor nem leszel képes megteremteni.

Ezért olyan fontos a döntés, hogy merre mégy és nem az, hogy hol vagy. A kulcs, hogy fogadd el azt, ahol vagy minden ellenállás nélkül! Elfogadod harc nélkül azt, ami van, de figyelmedet vágyadra irányítod. Ez a bevonzás titka.
Javaslom, hogy olvasd el még egyszer ezt a bekezdést!

Amint ezen a magas rezgésszinten maradsz, rá kell jönnöd, hogy nem kell megteremteni azt, amire vágysz. Már létezik. Csak összhangba kell kerülnöd vele.
Amire vágysz, az a lehetőségek kvantummezejében (vagy ha úgy tetszik, párhuzamos univerzumban) van. Kerülj hát vele harmóniába és kezdj ennek megfelelően cselekedni!

Dr. Robert Anthony üzenet
Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
2 fájdalmat csillapító kéztartás
  2016-02-03 14:19:53, szerda
 
 

A mudragyakorlatok olyan energiákat ébresztenek fel, amelyek az agyat úgy élesztik fel és táplálják, hogy megszüntetik a fizikai és éterikus szinten lévő dugulásokat.

Amikor az agy életenergiával történő ellátása akadálytalan, az idegsejtek között új szinapszisok alakulnak ki, amely IQ-növekedést, memóriajavulást, könnyebb tanulási képességet és szellemi éberséget eredményez.


A mudrák által termelt magnetikus energia megtisztítja a test biomagnetikus mezőjét, s miközben nagyobb életerővel lát el, a negatív erők ellen védőpajzsot alakít ki.


A mudrát tartó ujjak körül - aurafotók is bizonyítják - olyan strukturált mágneses mezők alakulnak ki, amik számítógépes fraktálokra és képekre hasonlítanak.


A mudrák állandó gyakorlásával elérhető a test és az elme teljes átalakítása, újjászületése, az öntudat kibővülése, amit a misztériumiskolában a főnixmadárral szimbolizáltak.Kéztartás lágyéki fájdalom esetére

Fizikai testi okai: ágyéksérülés, medencetörés, sérv, lágyéksérv, duzzadt ágyéki nyirokcsomók, gerincvelő-betegség, herefájdalom, herezacskó-fájdalom, vesekő, lágyéki duzzanat, izomhúzódás, herecsavarodás, hydrocele, bőrfertőzés, varicokele, hasi aorta aneurizma, húgyúti rák, sérülés, heregyulladás és a here sérülése okozhatja.
Lelki okai: ingadozás, kapcsolati problémák, kisebbrendűségi komplexus, lelki kínzás, begerjedés, partneruralási vágy, nemkívánatos vágyak, elfojtott spiritualitás miatti szorongás, érintés hiánya miatti szorongás, kegyvesztettség, félreértés miatti szorongás, feszült helyzet miatti szenvedés.
Mentális okai: heccelődés, mulandóság téveszméje, szexuális hátterű bűntudat, téves megítélés miatti bűntudat, negatív jövőkép miatti szkeptikusság, szándékos ártás, megfelelés.
Kéztartása: A két gyűrűsujj és a jobb hüvelykujj összeérintése. A bal kéz többi ujját ökölbe hajlítjuk.

A mudrát ülve végezze 7-10 percig, közben mondja el egyszer a megerősítést, majd 4 percig a mantrát!
Mantra: laeh. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: lllaaaeeehhh.

Kéztartás térdfájdalom esetére


Fizikai testi okai: Bechterew-kór, arthritis, aszeptikus nekrózis, nyáktömlőgyulladás, patella deformitása, Crohn-betegség, fiatalkori rheumatoid arthritis, növekedési fájdalom, stressz, lupus, Lyme-kór, Osgood-Schlatter-betegség,csontvelőgyulladás, arthritis psoriatica, rheumatoid arthritis, szarkoidózis, sarlósejtes vérszegénység, meniszkusz szakadása, colitis ulcerosa, porcleválás, porckopás, csonttumor, törés, térdkalács eltolódása, szeptikus arthritis, rándulás, íngyulladás és sérülés okozhatják a térd fájdalmát.
Lelki okai: önszeretethiány, elfogadási problémák, lelki stigma, őrültség, békétlenkedés, haszonlesés, jelen életbeli bűnös baráti kötődések, szeretetlenség, tudatalatti elégedetlenség, gonoszságvágy, túlzott másoktól elzárkózás, szégyenkezés miatti gátlás, bűnbe sodródás miatti szorongás, szertefoszló álmok miatti gátlás, rögeszmés szokások miatti szorongás, mentális agresszió miatti gátlás.
Mentális okai: nézeteltérés szítása, látszat-önmegvalósítás, hitbéli válság, nagyratörés-kényszer, hetvenkedés, elfojtott szánakozás, elintézetlen sors-adósságok miatti bűntudat.
Kéztartása: A jobb középső ujj, a bal hüvelyk- és mutatóujj hegye összeér, a többi ujj ökölbe hajlítva pihen.

A mudrát ülve végezze 7-10 percig, közben rezegtesse 3 percig a mantrát!
Mantra: óm. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: óóómmm.
Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.
Forrás: http://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.gyogyito-keztartasok-ii.html
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
Mi a te életfeladatod? Megtudhatod, ha válaszolsz 3 kérdésre
  2016-02-01 11:00:17, hétfő
 
  Mi a te életfeladatod? Megtudhatod, ha válaszolsz 3 kérdésre!


Minden lélek egy bizonyos küldetéssel születik a földre. Életfeladatunk megvalósítása nem egyszerű feladat. Sokszor már a felismerése is nagy kihívást jelent.Gyermekként még emlékszünk, arra, kik vagyunk, milyen céllal érkeztünk. De a rengeteg társadalmi elvárás és blokkoló programok hatására egyre inkább elfelejtjük valódi küldetésünket.Három kérdéskör, ami segít emlékezni, mi a Te küldetésed:1.Mit játszottál szívesen kiskorodban? Mi volt a legjellemzőbb tevékenységed?

Orvos voltál és gyógyítottál? Vagy elvonulva verseket írtál, azon ábrándozva, hogy híres író leszel? Társaságban mindig köréd gyűltek a gyerekek és te irányítottad őket, ők pedig hűen követték minden utasításodat?

2.Mit tennél, mivel foglalkoznál, ha megnyernéd a lottót? Mi az, amit tiszta szívvel-lélekkel tudnál csinálni, akkor, ha nem kellene, hogy az megélhetésed forrása legyen.

Persze, csak az után, hogy körbe utaztad a világot. Nyitnál egy hangulatos kis csokoládé üzletet, ahol saját magad készítenéd a finomságokat? Veterán autókat vásárolnál és javítgatnád őket?

3. Mi a hobbid? Mi az, amivel úgy el tudsz lenni órákat, napokat, hogy fel sem tűnik a belé fektetett energia? Mi az, amiről csak úgy bújod az ismeretanyagokat és nincs olyan kérdés a témában, amit ne tudnál megválaszolni?

Nem jössz zavarba, ha az órák működéséről kérdeznek? Nálad jobban senki nem ismeri az irodalmat, és percek alatt gyártasz rímeket?

Kétségek, félelmek, amik nem hagyják, hogy felvállald életfeladatodat:

1.Nem vagyok elég jó.

2.Ebből nem lehet megélni.

3.Túl késő, hogy elkezdjem a megvalósítását.

4.Már túl sokan vannak ebben a szakmában.Ne felejtsd el:

1.Soha nincs késő. Az az évek akkor is eltelnek, ha felépíted magad, és akkor is, ha nem.

2.Ha valamiben hiszel, és szívvel lélekkel csinálod, akkor sikeres leszel. A siker pedig vonzza a pénzt.

3.Életfeladatod teljesítése magában foglalja a bőséget és azt, hogy semmiben nem szenvedsz hiányt.

Mire vársz még? Vágj bele!

dr.Sándor Judit
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
Két alapelv az anyagi sikerhez
  2016-01-27 11:36:20, szerda
 
 

Két nagyszerű elv létezik az anyagi siker eléréséhez. Az elsőt Vonzás Törvényének nevezzük. A Vonzás Törvénye azt mondja, hogy élő mágnes vagy. Azt mondja ki, hogy gondolataid egy energia forrásmezőt képeznek, amit kisugárzol magadból és olyan embereket és körülményeket vonz vissza, melyek ezzel harmonizálnak. Minden gondolatod, érzésekkel kombinálva, kisugárzódik és visszavonzza életedbe az annak megfelelő embereket, körülményeket, ötleteket és lehetőségeket.

Hogyan vonzd be a vágyott sikert?
Sokan úgy érzik, ez a legfontosabb az összes szellemi törvény között. Azt mondja ki, hogy ha világos elképzelésed van a vágyott célról, hogy gazdag legyél, és ezt az elképzelést folyamatosan szem előtt tudod tartani, akkor elkerülhetetlenül bevonzod életedbe azokat a forrásokat, melyekre az eléréséhez szükséged lesz. Mindenki, aki gazdaggá vagy sikeressé vált, azért lett gazdag és sikeres, mert a gazdagság és sikeresség gondolatát tartotta szem előtt elég sokáig és elég kitartóan, míg bevonzotta az eléréshez szükséges forrásokat.A téged körülvevő világ tükrözi gondolataidat
A másik elv a megfelelés törvénye. Ez egy nagyon erőteljes szellemi törvény. Azt mondja ki, hogy "mint belül, úgy kívül". Azt mondja ki, hogy kinti világod visszatükrözi, hogy mi megy végbe belső világodban. A megfelelés törvénye arról szól, hogy minden, ami "kívül" történik, megfelel valaminek, ami benned történik. Ha azt mondjuk, hogy külső világod tükörképe belső világodnak, akkor ezt egyaránt értjük a tudatos és a tudatalatti szintjén.

Vizualizáld tisztán céljaidat!
Ha tudatosan elhiszed, hogy képes vagy elérni céljaidat és magad előtt tudod tartani azoknak a céloknak a képét elég hosszan és kitartóan, akkor külső világod megfelel majd ennek.

A siker 3 visszatükröződése
Három olyan terület van, ahol megtapasztalhatjuk a megfelelés törvényét. Először is a téged körülvevő emberek világa pontosan megfelel a saját hozzáállásodnak. Mindig a saját hozzáállásod tükröződik vissza rád a körülötted lévő emberek arcán és viselkedésében. Ha pozitív, optimista a hozzáállásod, az emberek szinte azonnal reagálnak rá, még mielőtt pozitívan és mosolyogva kinyitnád a szád.

A kapcsolataid megmutatják, ki vagy
A másik terület, ahol a megfelelés törvényét megtapasztalhatjuk, azok kapcsolataink. Kapcsolataid mindig visszatükrözik azt, amilyen ember vagy. Ha boldog, optimista, békés vagy, akkor kapcsolataid is boldoggá, harmonikussá, szeretetteljessé fognak válni. De ha gondolataid valamiért zavarosak vagy negatívak, akkor tudatosan vagy tudat alatt mindez visszatükröződik kapcsolataidban.

Külső és belső gazdagság
A harmadik terület, ahol a megfelelés törvénye megjelenik, az a gazdagságodra vonatkozik. Külső gazdagságod és anyagi sikereid tükörképe lesz belső világodnak, felkészültségednek. Az egyenlet egyedüli oldala, melyet te tudsz meghatározni, az a tudatos gondolataid és ha tudatos gondolatidat arra tudod fordítani, amit el akarsz érni, a gazdagság és bőség képére, akkor azt külső világod és megtapasztalásaid vissza fogják rád tükrözni.

Gyakorlat
Íme két dolog, amit megtehetsz ezeknek az elveknek anyagi életedre történő alkalmazására:

1. Gondosan őrködj gondolatid felett. Bármire is gondolsz a vágy vagy félelem érzésével kombinálva, azt bevonzod életedbe. Győződj meg róla, hogy azt vonzod be, amit akarsz, azáltal, hogy folyamatosan arra gondolsz, amit valóban akarsz!

2. Tápláld elmédet folyamatosan új információkkal, ötletekkel és annak a személynek a képével, akivé válni szeretnél és annak az életnek a képével, amit élni szeretnél! Elméd belső hozzáállásának ilyen módon történő megváltoztatásával megváltoztatod külső világod szempontjait.Brian Tracy
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
3 lecke, amit a kudarc tanít nekünk
  2016-01-27 11:34:14, szerda
 
 

3 lecke, amit a kudarc tanít nekünk

"A kudarc ideje a legjobb időszak a siker magjainak elvetésére."Paramahansa Yogananda

A kudarc egyike azon legfontosabb dolgoknak, ami tisztán mutatja a siker felé vezető utat. De ezt csak nagyon kevesen veszik észre.

Általában félünk a minket érő kudarcoktól, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük azt.

Valójában azonban a kudarcon keresztül tanulhatjuk meg, mi az, amit rosszul csináltunk és hogyan csinálhatjuk legközelebb jobban.

Íme, a kudarc legerősebb tanulságai:

1.Igazán kell akarnod

Ha sikert akarsz elérni, akkor a leglényegesebb, hogy szívedből, szenvedéllyel akard a vágyott célt. Egész lényedben kell, hogy lüktessen az a belső erő, tűz, ami által képes leszel az akadályokat legyőzni és célodat elérni. Ha ez nincs meg, ha hiányzik a motiváció - ez nagy hiba, ami kudarcot eredményez. Így minden idő, energia, elpocsékolt erőfeszítés.2.A hibák részei az útnak

Minden folyamatnak, útnak, ami a sikerhez vezet részei a hibák, hogy hibázunk, rossz döntéseket hozunk. Minden sikeres ember, mielőtt elérte a célját, elkövetett egy rakás hibát. De képesek voltak meglátni azokat, szembenézni velük, és tanulni belőlük. A hibák tanítóink: mit kerüljünk el, és mit csináljunk másképp. Irányt mutatnak, megmutatják, merre ne menjünk.3.A siker kulcsa: a kitartás

A kitartás nem tanítható. A nagy dolgok nem érhetők el könnyen. Tenni kell értük. A nagyszerű dolgokért küzdeni kell, munkát kell fektetni bele. Ki kell tartani, akkor is, ha rengeteg akadályt kapunk. Nem lehetünk lusták, harcolni és tenni kell az álmainkért! A kudarc gyakran azt jelzi: nem próbáltad még elég keményen elérni a célodat. És nem is leszel sikeres, ha nem rendelkezel megfelelő hozzáállással és motivációval, hogy bármit megtegyél azért, ami a sikerhez vezet.

,,Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható."

Thomas A. Edison

theunboundedspirit.com - Sándor Judit/Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
Élj csalódások nélkül!
  2016-01-25 11:45:19, hétfő
 
 

Tudod hogyan lehetsz kevésbé csalódott? Úgy, hogy kevesebb az elvárásod másokkal és az élettel szemben. Egyszerűnek tűnik, de a megvalósítása nem könnyű.Kezdjük az elmélettel: A csalódás akkor keletkezik, amikor valami bizonyosat elvásunk, ami aztán csak másképp történik.Pl.:

-valakitől egy bizonyos viselkedést várunk el és ha máshogy viselkedik, csalódottak vagyunk,
- vagy elvárjuk, hogy egy csapat nyerjen és ha az ellenfél nyer, újra csalódunk,
-vagy elvárjuk, hogy megkapjuk azt a munkát és ha más kapja meg, újra csalódást érzünk.

Az a kérdés hát, hogy ki felelős azért, hogy csalódottnak érzem magam?

Az elvárásaim? Vagy az a tény, hogy a valóság másként alakult, mint ahogy szeretném?

Mind a kettő közrejátszik, ezért ha legközelebb valaki csalódást okoz, akkor gondolj bele, hogy ehhez a csalódáshoz te is nagymértékben hozzájárultál az elvárásaid révén.

A másik kérdés, hogy mit könnyebb befolyásolnom? Az elvárásaimat, vagy mások viselkedését?

A tapasztalat azt mutatja, hogy másokat nem lehet megváltoztatni, ezért valószínűleg nagyobb hatalmunk van a saját elvárásaink felett. A tippem: várj el keveset és örülj neki, ha csekély elvárásaidat túlteljesítik.

De hogyan lehet kevesebbet elvárni másoktól? Úgy, ha tisztában vagyun azzal:
- hogy mi mindannyian hibázhatunk, nem vagyunk tökéletesek,
- hogy közülünk a legtöbben szívesen választják a legegyszerűbb utat,
- hogy mindenkinek megvan a maga terhe, amit cipelnie kell,
- és hogy mindannyian valamilyen téren a legjobbat adjuk, akkor is, ha az másoknak nem elég jó.

Vagy ahogy Konrad Adenauer mondta:
"Fogadják el az embereket olyannak, amilyenek. Másmilyenek nincsenek."

Forrás: zeitzumleben.de
Forrás: http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Jótippek  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 248 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3611
  • e Hét: 17774
  • e Hónap: 49755
  • e Év: 49755
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.