Belépés
klementinagidro.blog.xfree.hu
Embernek lenni! Csak embernek lenni, semmi egyébnek, De annak egésznek, épnek, Föld-szülte földnek És Isten-lehelte szépnek. Gidró Klementina
1975.11.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
Isten a javadra munkálkodik
  2016-05-06 15:05:41, péntek
 
 

"Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján." (Zsoltárok 23:6a)

capture.JPG

Isten a fájdalmaid, szokásaid és elakadásaid közepette őriz és vigyáz rád.

Amikor Dávid király azt mondja, hogy "Bizony, jóságod kísér engem..." akkor nem azt mondja, hogy "Bizony, csupán csak jó dolgok fognak történni velem!" Tudta, mint ahogy mindenki tudja, hogy rossz dolgok is történnek a jó emberekkel.

Amiről Dávid király itt beszél az az, hogy Istent követi az Ő jósága. Nem számít, hogy valami mennyire rossznak vagy gonosznak tűnik, Isten a javadra fogja fordítani azt.

Ez Isten egyik legnagyszerűbb ígérete, amit a hívőknek adott: Tudjuk, hogy minden, ami velünk történik azt Isten a javunkra használja - ha szeretjük Istent és ha beleillenek a terveibe. (Róma 8:28) Ha hívő vagy, akkor a Biblia azt mondja, hogy minden a javukra szolgál. Nem azt, hogy minden jó, hanem hogy a javunkat szolgálja.

Nincs olyan nehézség, kényszerhelyzet, vereség vagy szerencsétlenség egy hívő ember életében, amit Isten végső soron ne tudna a saját céljaira fordítani.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Nem kell elfelejtened
  2016-05-03 00:58:23, kedd
 
 

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." Róma 8:28Számtalanszor hallottuk a mondást: "Bocsáss meg, és felejtsd el". Csupán egy baj van ezzel; mégpedig az, hogy lehetetlen! Egy sérelmet nem igazán lehet elfelejteni. Sőt, a felejtéssel próbálkozni sincs értelme; mert amikor megpróbálod, arra a bizonyos dologra fókuszálsz, amit el akarsz felejteni.

Isten nem azt akarja, hogy elfelejtsd a dolgot, hanem azt, hogy bízz Benne, és figyeld meg, hogyan tud belőle jót kihozni. Ez sokkal fontosabb, mint elfelejteni, mert ilyenkor megköszönheted Istennek azt a jót, amit kihozott az adott dologból. Nem tudod megköszönni Istennek azokat a dolgokat, amiket elfelejtettél.

A Róma 8:28 ezt mondja: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."

Nem azt mondja az Ige, hogy minden dolog jó, mert ez nem igaz. A rák nem jó. A betegség nem jó. A válás nem jó. A háború nem jó. A nemi erőszak és a bántalmazás nem jó. Nagyon sok dolog van az életben, ami bűn és gonoszság. Nem minden Isten akarata, ami a világban történik.

De Isten azt mondja, hogy a rosszból jót hoz ki, ha bízunk benne. Amikor odamész hozzá és azt mondod: "Istenem, odaadom neked az életem összes területét", akkor Isten az életed minden részét békességgel tölti meg. Isten békességet teremt a szívedben, és ha nem is érted, miért történt az a bizonyos sérelem, meg tudsz bocsátani, mert Isten a fájdalmat jóra fogja fordítani.

Nem kell elfelejtened a rossz dolgokat, amiket elkövettek ellened. Akkor sem fog menni, hogy ha megpróbálod! Isten azt mondja, hogy nem felejtened, hanem megbocsátanod kell, és megfigyelni, hogyan hoz ki jót belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Hogyan maradj lelkes egy életen át
  2016-04-19 13:26:44, kedd
 
 

"Soha ne nélkülözzétek a lelkesedést, hanem tartsátok meg a szellemi buzgóságot, az Urat szolgálva. Legyen örömötök a reménységben, legyetek türelmesek a szenvedések közepette, és legyetek hűek az imádkozásban." (Róma 12,11-12, NIV)

Ahhoz, hogy elérd a céljaidat, ki kell találnod, hogy miként tartod meg a lelkesedésed a hosszú úton.

Ralph Waldo Emerson azt mondta: ,,Semmi nagyszerűt nem alkottak lelkesedés nélkül." Ezt teljes szívemből hiszem. Igaznak találtam az életemben. Kell legyen benned szenvedély, kell legyen benned lelkesedés, másképp soha nem jutsz el a célvonalig!

A legtöbb ember lelkesnek tart engem, és az is vagyok. De nem egy hete vagy egy hónapja lettem lelkes. Az én szenvedélyem nem fakult egy éven, öt éven, vagy tíz éven keresztül sem. Következetesen szenvedélyes vagyok azok miatt a célok miatt, amiket több mint 30 éve tűztem ki magam elé.

Hogy tudod ezt megtenni? Hogyan maradsz lelkes nap nap után minden késedelem, nehézség, határidő, probléma, nyomás és kritizálás ellenére? Hogyan maradsz lelkes több mint 30 éven át?

A pozitív gondolkodás nem elég. Nem elég magadat felhúzni a saját erődből. Nem elég, hogy optimistán akarsz gondolkozni.

Az életen át tartó lelkesedés módja magában a szóban található. Az angol lelkesedés - enthusiasm - szó egy görög szóból ered: en theos. Az en szócska a magyar -ban, -ben ragot jelöli. A Theos pedig azt, hogy Isten. Így az en theos kifejezés azt jelenti: Istenben.

Amikor Istenben vagy, lelkes leszel. Ez az a lelkesedés, amit nem befolyásol a gazdaság, vagy az időjárás, vagy a körülmények. Ez örökkévaló, mert az örökkévaló Istenhez vagy kötve. Krisztusban vagy.

Pál elmondja nekünk a Róma 12,11-12-ben, hogy hogyan tegyük ezt: ,,Soha ne nélkülözzétek a lelkesedést, hanem tartsátok meg a szellemi buzgóságot, az Urat szolgálva. Legyen örömötök a reménységben, legyetek türelmesek a szenvedések közepette, és legyetek hűek az imádkozásban." (NIV fordítás).

Ha el akarod érni a céljaidat ebben az évben, akkor szükséged lesz Isten erejére, azáltal, hogy örülsz a reménységben, türelmes vagy a szenvedések közepette, és hű vagy az imádkozásban.

Mondd el ezt az imát ma: ,,Drága Istenem, nem akarok még egy napot úgy élni, hogy nem te irányítod a szívem minden részét. Felajánlom neked a testem. Neked szánom magam. Annak fényében, amit megtettél értem, neked adom magad, mint egy élő áldozatot, a dicsőítés egy szellemi cselekedeteként.

Alázatosan elismerem, hogy segítségre van szükségem. Azt akarom, hogy segíts megújítani az elmémet. Segíts úgy gondolkozni, ahogy te akarod, hogy gondolkozzak. Kérlek bocsásd meg a büszkeségemet. Nem akarok többet gondolni magamról, mint amit kellene. A hitemnek növekednie kell, nekem pedig szükségem van a segítségedre, hogy célokat tudjak kitűzni, amelyeken lemérhető, hogy megtudom-e őket oldani. Bocsáss meg nekem, hogy a saját erőmből próbáltam megváltozni.

Meg akarom tölteni az életem szeretettel. Meg akarom tölteni az életem Veled. Segíts, hogy egy csoporttól támogatást tudjak kapni. Segíts, hogy örömömet leljem mások megbecsülésében, hogy az életem odaadására tudjak koncentrálni, hogy te gondoskodhass a szükségeimről. Táplálni akarom a lelkesedésem azáltal, hogy Benned vagyok. Segíts, hogy örülni tudjak a reménységben, türelmes tudjak lenni a szenvedésben és hűséges az imádkozásban. A te nevedben imádkoztam. Ámen."

 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Vessétek le a régit és öltsétek fel az újat
  2016-04-15 16:42:28, péntek
 
  Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságot miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:22b-24)

Ha tartós változásra vágysz életedben, a testeddel kell kezdened, ami azt is jelenti, hogy meg kell változtatnod a gondolkodásodat, hogy amit beengedsz az elmédben és ahogyan gondolkodsz, azok Istenhez méltóak legyenek.

Efézus 4:22-24-ben azt olvassuk, hogy ,,Vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságot miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Efézus 4:22b-24)

Figyeld meg, hogy levételről és felöltésről van szó. Az egészséged úgy áll helyre, ha néhány dolgot abbahagysz és bizonyos dolgokat pedig elkezdesz megtenni. Hagyd abba a negatív, káros dolgok felvételét és állj neki felölteni azokat a dolgokat, amelyek hasznosak.

Hagyd abba a negatív, káros dolgok felvételét az elmédbe és állj neki nézni és hallgatni olyan dolgokat, amelyek hasznosak és segítenek abban, hogy Krisztus tetszése szerint való legyél. Az elméd megújulásához előbb le kell vetned dolgokat, majd fel kell öltened.

Tegyük fel, hogy elmész egy boltba, hogy vásárolj magadnak egy új kabátot. Találsz is egyet és bemész vele egy próbafülkébe. Ha már kabátban érkeztél az üzletbe, akkor nem fogod felpróbálni az új kabátot a régire. Butaság lenne, hiszen akkor nem tudnád, hogy valóban jól áll-e az új kabát. Teljesen logikus, hogy leveszed a régit mielőtt felvennéd az újat.

Le kell vetned a régit mielőtt felvennéd az újat. Ez igaz lelkileg, érzelmileg és szellemileg is.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
A célok növelik a hitedet
  2016-04-11 14:12:17, hétfő
 
 

"Legyen a hitetek szerint!" (Máté 9:29b, Egyszerű fordítás)

Minden alkalommal, mikor kitűzöl egy célt, valójában azt mondod: ,,Hiszem, hogy Isten azt szeretné, hogy a megadott dátumig a következő dolgot elérjem". Ez egy hitbeli kijelentés.

Ha nagy célt fogalmazol meg, akkor Isten is nagyban fog munkálkodni. Ha közepes célt tűzöl ki, akkor közepes mértékben fog munkálkodni. Ha kis célt fogalmazol meg, akkor kicsiben fog cselekedni.

Ebből láthatod, hogyan növelik a célok a hitedet. Nem csak azt bizonyítják, hogy bízol Istenben, de azt is megmutatják, hogy mennyire. A Biblia azt mondja: ,,Legyen a hitetek szerint!" (Máté 9:29b, Egyszerű fordítás)

Ez azt jelenti, hogy a célkitűzés elmulasztása is célkitűzés. Azzal, hogy nem tűzöl ki célt, máris kitűztél egyet: hogy ugyanolyan maradsz, mint amilyen eddig voltál.

Figyeld meg, hogyan is működik ez:

Ha megkérdezlek, milyen célod van az egészségeddel kapcsolatban, és azt feleled, nincs ilyen jellegű célod, akkor a célod valójában az, hogy ugyanolyan maradj.
Ha megkérdezlek, milyen kapcsolati céljaid vannak, és azt mondod, neked ilyen nincs, akkor a célod az, hogy ne javuljanak a kapcsolataid.
Ha rákérdezek, milyen pénzügyi célod van, és hogyan akarsz megszabadulni az adósságtól, és erre azt válaszolod, hogy nem tűztél ki ilyen célt, akkor a célod az, hogy adósságban maradj.
Ha megkérdezem, milyen célt tűztél ki a karriereddel kapcsolatban, és erre azt mondod, hogy nincs ilyen célod, akkor a célod valójában az, hogy sodródj.

Ezért tanít bennünket a Biblia arra, hogy legyenek céljaink. Megedződik általuk a szellemünk. Fejlesztik a jellemünket és növelik bennünk a reménységet.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Neked van biztonsági hálód?
  2016-04-06 15:13:34, szerda
 
 

“És végül, mindannyian gondolkozzatok hasonló módon, legyetek együtt érzők, szeressétek egymást, legyetek könyörületesek és alázatosak." (1 Péter 3:8, NIV-fordítás)

encourage_1.jpg

Lelkipásztorként naponta látom, ahogy az embereknek magukra utalva kell szembenézniük rendkívül nehéz élethelyzetekkel. Pedig senkinek sem kellene egyedül várakoznia a kórházban, míg egy közeli hozzátartozóján életmentő műtétet hajtanak végre. Egy nőnek sem kellene egyedül várnia a laboreredményre egy problémás terhességnél. Nem kellene senkinek egyedül lenni, amikor egy harctérről érkező hírre vár. Nem kellene egyedül állnunk egy nyitott sír szélén. És nem kellene senkinek megtapasztalnia, hogy milyen az első egyedül töltött éjszaka azután, hogy a házastársa elhagyta.

Az élet szükségszerű velejárói a megpróbáltatások és a tragédiák. Nem kerülhetjük el őket, de nem muszáj egyedül mennünk keresztül rajtuk. Szükségünk van Isten biztonsági hálójára, hogy segítsen megtartani minket a nehéz időkben.

Mit értünk Isten biztonsági hálóján? Egy hívőkből álló, összetartó társaságot vagy csoportot - egy maroknyi embert, aki igazán elkötelezett irántad. Az ilyen kis társaság valódi közösséget alkot. És Isten tervének megfelelően, a közösségben ,,ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi“ (1 Korinthus 12:26, NIV-fordítás). A közösség Isten válasza a kétségbeesésre.

A Róma 12:15 hasonló gondolatot fogalmaz meg: “Örüljetek együtt azokkal, akik örülnek, és gyászoljatok azokkal, akik gyászolnak.“

Az igevers első része könnyűszerrel betartható. Ha valami jó történik valakivel, többnyire nem esik nehezünkre osztozni az örömében. Ám amikor valaki az élet nehéz próbáin megy át, már nehezebbnek tűnik, hogy abban is osztozzunk. Pedig valójában nem is olyan nehéz megtenni. Aki válságban van, annak nem tanácsra van szüksége, hanem arra, hogy valaki odatelepedjen mellé, megfogja a kezét, átkarolja a vállát, vagy együtt sírjon vele.

Pál is mondja, ,,ezért bátorítsátok egymást, és építsétek egymást“ (1 Thesszalonika 5:11). Egy másik embert bátorítani nem azt jelenti, hogy azt mondjuk neki, szedje össze magát, és azt sem, hogy elmondjuk neki nagy bölcsen, hogy mi hogy látjuk a dolgokat. Sokszor azzal tudunk a legtöbbet segíteni valakinek, ha csak csendben leülünk mellé, megfogjuk a kezét, átkaroljuk a vállát, vagy vele együtt sírunk.

Neked van biztonsági hálód? Van egy keresztényekből álló kis közösség, akikre tudod, hogy számíthatsz az élet legnehezebb időszakaiban is? Ha nincs, még ma kezdj el építeni ilyen baráti kapcsolatokat. A megpróbáltatások és a nehéz időszakok elkerülhetetlenek az életben, és csak a bolond várná őket felkészületlenül.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Ha együtt dolgozunk, többet érhetünk el
  2016-04-05 14:11:00, kedd
 
 

"Mert Isten alkotásai vagyunk, akiket Jézus Krisztusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azokat tegyük." (Efézus 2:10, NIV fordítás)

Isten azért helyezett minket a Földre, hogy elvégezzünk egy olyan munkát, amelyre csak mi vagyunk képesek. Az Efézusiakhoz írt levélben az áll, hogy Isten jó cselekedetekre teremtett minket és előre eltervezte, hogy mivel töltjük majd az életünket. De nem úgy tervezte, hogy egyedül végezzük el azt a munkát. Szükségünk van más emberekre is, akik segítenek.

Ismered azt az érzést, amikor túl sok munkát kell egyedül elvégezned? Elfáradsz és kiégsz ilyenkor... Miért? Mert egyedül próbálod elvégezni a munkát, pedig Isten nem így tervezte.

Isten azt mondja a Prédikátor könyve 4. rész 9. versében, hogy "jobban boldogul kettő, mint egy, mert többet tudnak elvégezni, ha együtt dolgoznak" (NCV fordítás). Amikor csapatként dolgoztok, sokkal többre juthattok, és ha jó csapattársak vesznek körül, a munka is sokkal élvezetesebb és kevésbé fárasztó!

Képzeld el, hogy mindannyian hópelyhek vagyunk. Egymagunkban nem tudunk nagy változást hozni. De ha a könnyű, pici hópihe összekapcsolódik több hópihével, akár a forgalmat is letudja állítani. A hópelyhekhez hasonlóan, közösen mi is nagy dolgokat vihetünk véghez, ha mindenki teszi a maga dolgát.

Tudtad, hogy amikor együtt dolgozunk másokkal itt a Földön, akkor tulajdonképpen az örökkévalóságra gyakorlunk? A Mennyországban mindannyiunknak kell majd dolgoznia, de mindenki csak egy kisebb részfeladatot lát el, hogy soha ne legyünk túlterheltek vagy kimerültek. És bár senki sem fog nagy terheket cipelni, de ahogy mindenki teszi a maga feladatát, minden munkát el fogunk végezni.

Ne felejtsd el, hogy az életben nem kell minden munkát egyedül elvégezned. Szükséged van másokra, hogy támogassanak és hogy veled együtt dolgozzanak. Ha megosztod a munkád terheit más keresztényekkel, észreveszed majd, hogy sokkal többet tudsz elérni Isten dicsőségére.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Miért járjunk másokkal együtt az úton ?
  2016-04-04 11:37:41, hétfő
 
 

,,És most, hogy elfogadtátok Krisztus Jézust uratoknak, továbbra is követnetek kell őt." (Kolossé 2:6, NLT fordítás)

A Biblia gyakran sétához, úton járáshoz hasonlítja az életet, mert az életünk olyan, mint egy utazás. Nem egy helyben ülünk. Az Újszövetség több helyen is azt írja, hogy bölcsességben, szeretetben, világosságban és engedelmességben kell járni. Azt is mondja, hogy járjuk úgy az utat, ahogy Jézus, és hogy másokkal együtt haladjunk.

Miért kell másokkal együtt haladnunk? Ennek 3 oka van:

biztonságosabb - Sétáltál már haza egyedül éjszaka egy sötét sikátorban vagy egy elhagyatott vidéki úton? Kicsit félelmetes. De ha van veled valaki, akkor nagyobb biztonságban érzed magad.
mások is támogatnak és segítenek - Az élet nem egy 100 méteres sprint futás, hanem egy maraton. Ha másokkal együtt haladsz, erőt meríthetsz, hogy kitarts egészen az út végéig.
tanulhatsz közben - Többet megtudhatsz, ha másokkal haladsz és nem egyedül. Ha egyedül mész, lehet, hogy észre sem veszed, hogy rossz irányba haladsz. De ha egy barátod ott van melletted, akkor valamelyikőtök nagy valószínűséggel észre fogja venni, hogy letértetek a kijelölt útról és meg kell találnotok a jó utat.

Ezen kívül sok minden mást is lehet tanulni akkor, amikor másokkal együtt haladunk:

Megtanulhatjuk, hogyan lehet másokkal jó kapcsolatban lenni és együttműködni.

Megtanulhatjuk, hogyan kell szeretni. Az 1Mózes 2:18 azt mondja, ,,Nem jó az embernek egyedül" (NIV ford.). Isten nem szereti a magányt, és a magányra adott válasza a közösség. Ha másokkal együtt haladunk, akkor egy közösségre találunk, ahol megtanulhatunk szeretni.

És a másokkal való együtt járás során tanulhatjuk meg a vendégszeretetet is. A Biblia az 1Péter 4:9-ben azt mondja, hogy ,,legyetek vendégszeretők morgolódás nélkül". Te miért morgolódsz? Mi a te kifogásod, ami miatt nem nyitod meg az otthonodat a barátaid előtt? Talán az, hogy "rendetlenség van"? Akkor tegyél rendet és takaríts ki! Vagy az, hogy "nincs elég hely"? Ha elfér benne három ember, az már jó... Jézus azt mondja, ,,ha ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, én is ott leszek velük" (Máté 18:20).

Mindenki vágyik arra, hogy tartozzon valahová, mert Isten kapcsolatokra teremtett minket. És ez a vágyunk és szükségletünk akkor teljesedik be, amikor más keresztényekkel együtt vagyunk és velük együtt járunk.
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
Isten húsvéti ígérete számodra
  2016-03-30 13:05:22, szerda
 
 

,,Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6,14)

Keresztyének milliói ünneplik a húsvétot minden évben szerte a világon. Túl sokunk számára azonban a történet unalmassá és ismétlődővé vált. Már ismerjük az alapokat. Jézust letartóztatták. Keresztre feszítették. Aztán három nap múlva Isten feltámasztotta Őt a halottak közül.

Kifelejtünk viszont valami nagyon fontosat. Kimarad az, amitől a húsvét egy dimenziós ünnepről egy több dimenziós, élet-átformáló életmóddá válik.

Kimarad az, hogy a Feltámadás nem csak a Jézus története, hanem a mi történetünk is.

Tudod, te is része vagy a Feltámadásnak. Jézus halála és feltámadása nem csak azt bizonyította, hogy van élet a halál után. A Feltámadás azt bizonyítja, hogy neked is lehet életed a halálod után, hogy van élet a sírodon túl is!

Jézus azt mondja, hogy ha bízol benne, akkor a halál csak egy átmenet lesz, nem pedig végállomás.

Egy nap majd megáll a szíved. Az lesz a testi életed vége. Nem lesz azonban a teljes vég számodra. Isten örökkévalóságra teremtett. Ezért van sokszor olyan érzésed, hogy több az élet a földi létnél. Jézus a János 11:25-26-ban tette ezt a csodálatos ígéretet: ,,Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha."

Ez aztán az ígéret! Jézus bebizonyította, hogy meg tudja tenni, azáltal, hogy Ő feltámadt. Egyébként semmi okunk nem lenne elhinni. Ha Jézus nem halt volna meg a kereszten és nem támadt volna fel több, mint 2000 évvel ezelőtt, akkor semmi esélyünk nem lenne a Mennyországba kerülni - semmi reményünk nem lenne a halál utáni életre és örök életre vonatkozóan.

A Biblia ezt írja: ,,Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is fel fog támasztani." (1Kor 6:14).

Idén, húsvétkor ez egy olyan igazság, amelyre rábízhatjuk az életünket. Csodálatos örömüzenet, hogy Jézus feltámadt a halottak közül; de amitől ez fekete-fehérből élő színekké válik, hogy egy nap, - ha hiszel Őbenne - téged is fel fog támasztani a halálból!

Ez a húsvét ígérete!
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
A lelki növekedés kegyelemből van, nem jó cselekedetek álta
  2016-03-22 15:45:08, kedd
 
 

" Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

Isten olyannak szeret téged, amilyen vagy, de túlságosan szeret ahhoz, hogy a mostani állapotodban hagyjon. Az egyik legmegnyugtatóbb igazság Istennel kapcsolatban az, hogy rábízhatjuk szellemi feljődésünket.

Isten kegyelme nem csak megment minket a bűneink kövezkezményeitől, hanem elkezd Jézus képmására formálni minket.

Néhányan elfogadják Isten megmentő kegyelmét, de aztán saját erejükből próbálnak növekedni a keresztyén életben. A Biblia szerint ez lehetetlen: " Lelketek ereje Isten ajándéka, nem hagyományok és szabályok betartásából ered." (Zsidók 13:9b, TLB fordítás)

Isten kegyelme segít, hogy azzá válhass, aki lenni szeretnél - azzá, akinek Isten szeretne látni. Alakít és átformál téged. A Biblia ezt nevezi megszentelődésnek. Az Ige azt is mondja Jeremiás próféta könyvében, hogy Isten a fazekas, mi pedig az agyag, amelyet formál, Ő tart minket a fazekas korongján. Sajnos hajlamosak vagyunk leugrani a fazekas korongjáról, és azt mondani: "Köszönöm, Uram, de megoldom egyedül. Képes vagyok magam jó irányba formálni."

Ilyenkor tesszük tönkre a lelki növekedésünket.

Az egyik legnagyobb probléma a keresztyénséggel, hogy az emberek eleinte az Istennel való kapcsolatra fókuszálnak, de azután átváltanak szabályok alkalmazására. Először megismerik az Isten iránti mély szeretetet, de később visszaesnek a szertartások és szabályok vallásos körforgásába.

Ha nem ez a keresztyén élet, akkor mi nevezhető annak? A Biblia azt mondja: "Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne." (Kolossé 2:6, RÚF).

Nem úgy lettél keresztyén, hogy megígérted: ezentúl csak jót cselekszel. A lelki növekedés sem így működik! A keresztyén élet azt jelenti, hogy elfogadod Isten kegyelmét, és hagyod, hogy átformáljon.

Engeded Isten kegyelmének, hogy átformáljon, vagy csak próbálsz jót cselekedni?
 
 
0 komment , kategória:  Napi Remény  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 78922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3438
  • e Hét: 17601
  • e Hónap: 49582
  • e Év: 49582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.