Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
Irány a Balaton csajok
  2018-06-08 21:27:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Virágszirmok csak tőlem neked
  2018-05-24 19:48:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Megtörtént az elképzelhetetlen
  2018-04-17 20:36:58, kedd
 
  sapka nélkül mutatkozott Vujity Tvrtko
A műsorvezetőnek olyannyira védjegye lett már a baseball-sapka, hogy szinte nem is lehet elképzelni nélküle. A legendát tovább táplálta az is, hogy Tvrtko nyilvánosan gyakorlatilag még soha nem is vált meg a fejfedőtől.

Nincs semmilyen különleges oka, hogy állandóan sapkát hordok. Van fejem, van hajam, nem hiányzik semmi, egyszerűen rajtam maradt, és megértést kérek ebben - magyarázta korábban sapkamániáját Vujity Tvrtko
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
1100-an jártak hülyén a Deák téren
  2018-04-01 19:19:42, vasárnap
 
  A Monty Python ihlette hülyén járást immár hagyományosan április 1-én, bolondok napján tartják. A mai megmozdulást Petrók Benedek (színész, gyógyító, hangutánzó, hülyén járó) a tavalyi siker nyomán hirdette meg, és az esemény Facebook-oldalára kitett posztok alapján az 1100 fősre dagadt rendezvény most is jól sikerült, bár egyelőre nem találtunk beilleszthető videót az eseményről.LinkÉs ha nem lenne meg kapásból, ez a híres Monty Python-jelenet, a Hülye járások minisztériuma.Link  
 
0 komment , kategória:  Haverok  
A srácok a tömeges öngyilkossági rekordra hajtanak
  2017-10-30 18:00:55, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Helló szeptember
  2017-09-01 18:07:41, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Jó hétvégét kívánok
  2017-08-25 19:01:09, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Furcsa helyzet, furcsa reakció, meg a légkalapács.
  2017-06-17 14:16:41, szombat
 
  Nem tudtuk, hogy van kamera a 2-es villamoson, azt pedig végképp nem, hogy a hagyományos villamoscsengő helyett légkalapácsra emlékeztető hanggal jelezhet a vezetője. De ez mind mellékszál.

A videón az igazán érdekes a sínen, pontosabban a sín és a Belgrád rakparton végighúzódó betonágyás között tekerő srác, aki miután utolérte a villamos, azt látta a legjobbnak, ha lehetőséget ad rá, hogy a szerelvény és a betonfal közé szorulhasson. A villamosvezető nem volt partner, ezért egy kordonbontás oldotta meg a különleges helyzetet.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Megbotránkoztatták a régészeket Pompeji erotikus képei
  2017-03-05 14:28:41, vasárnap
 
  A Pompejiben felfedezett erotikus festmények és műtárgyak nagyban meghatározták a város hírnevét. Joanne Berry, az Élet és halál Pompejiben és Herculaneumban című londoni kiállítás kurátora szerint megérdemelten kapta kétes hírét az i. sz. 79-ben elpusztult ókori város.

Pompeji és Herculaneum egyik fő jellemzője az erotikus képek feltűnő gyakorisága. Az erotikus művészet nyomai az egész városban megtalálhatók: lakóházakban, középületeken vagy utcai homlokzatokon. Az újkorban élt régészeket valósággal sokkolhatták a szexualitás több formáját is bemutató alkotások, amelyeket III. Bourbon Károly spanyol király (1759-1788) - a Nápoly-Szicíliai Királyság uralkodója - az ásatások végeztével eltávolíttatott és zár alá helyezett. 1817-ben aztán egy tikos tanács alakult, amely ezen emlékeket Nápolyban állította ki, ám megtekintésüket kizárólag férfi látogatóknak engedélyezték.

Az ókori város vezetői azonban egyáltalán nem kívánták elrejteni a túlfűtött erotikáról árulkodó alkotásokat, amelyek tematikája igen változatos volt. Először is el kell különítenünk egy igen gyakori lelettípust, amelyben falloszábrázolásokat és Priaposz isten képeit találjuk. A szakértők szerint ezeket nem erotikus töltetű szimbólumoknak szánták, hanem egyfajta varázslatnak, amely a szemmel verés kivédését tűzte ki célul, illetve a jólétet kívánta biztosítani. Ezen állítás alátámasztására a kutatók azt az érvet hozzák fel, hogy egy pompeji pékség külső falán is találtak egy agyagfalloszt, alatta a következő szlogennel: ,,a jószerencse lakik itt"


A többi már jóval több szexualitással van átitatva. Sok a mitológiailag gazdag jelenetsor, amelyek főként a lakóházak helyiségeiben kaptak helyet. A gyakoribb jelenetek közé tartozik Vénusz és Mars násza, illetve Pán, a pásztorok kecskeszarvú, -lábú, és -farkú istene, amint egy nimfa körül legyeskedik. Ezek a jelenetek inkább utalgatnak, mintsem tényszerűen ábrázolnak. Ezeken kívül találunk jóval egyértelműbb szexuális ábrázolásokat az egyes hálószobákban vagy idegenek által kevésbé látogatott hátsó szobákban, amelyek zömét a kutatók bordélyházak részeinek tartják.

A pompeji városi fürdő sokak által látogatott termeit egykoron félreérthetetlen erotikus jelenetek díszítették. Ezek funkcionalitását tekintve széles vita bontakozott ki a tudósok körében. Míg egyesek úgy vélik, az alkotások egyfajta közösülési "útmutatóként" értelmezhetők, addig sokan a bordélyok "reklámjait" vélik felfedezni bennük. A szakértők harmadik csoportja szerint nem volt semmilyen megmagyarázható céljuk a szexualitást ábrázoló alkotásoknak: csupán szórakoztattak.

Rengeteg írásbeli, illetve tárgyi bizonyíték van a Pompejiben folyó prostitúcióra, ám a bordélyházak számarányát a mai napig sokan vitatják, ugyanis nem lehet egyértelműen megállapítani, melyik épület szolgált effajta célokat. A régészek az épületeknél hagyományosan a falfestmények alapján tájékozódnak, ám mint láthattuk, a rómaiaknál igen gyakoriak voltak az erotikus ábrázolások. Néhány szakértő úgy véli, Pompejiben a tragikus vulkánkitörést megelőzően 9-35 bordélyház működhetett, ám a kutatások szerint csupán egy - a Lupanar nevű - épült kifejezetten erre a célra. Az emeleten öt, külön bejáratú szobát különítettek el, míg a földszinten szintén öt, falazott ággyal és erotikus festményekkel kidekorált, kisebb méretű helyiség állt a vendégek rendelkezésére
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Középkori kolostorok szemérmetlen titkai
  2017-03-05 14:20:53, vasárnap
 
  Az ezer évvel ezelőtti Nyugat-Európa romantikus ideálját a számtalan dalban és versben megénekelt udvari szerelem testesítette meg. Azonban az emberi természetet ismerve, a nemi vágyak realitása és minden ezzel járó bonyodalom azért ott bujkált a széles körben ünnepelt tiszta vonzalmak felszíne alatt. Ahogy nem minden trubadúr volt mentes a romlott erkölcsök világától, úgy a kolostorok falai sem tudtak mindent jótékony homállyal fedni...

Lancelot és Guinevere legendája az egyik legismertebb középkori szerelmi történet. Lancelot abbéli igyekezete, hogy a királyi udvarban előkelő pozícióba kerüljön, sikeresnek bizonyult. Artúr király legfőbb bizalmasává vált, aki később lovaggá ütötte őt. A férfi azonban bűnös szerelemre lobbant a király felesége iránt. Kezdetben hű udvaroncként igyekezett úrrá lenni érzelmein, a szenvedély azonban erősebbnek bizonyult nála. A beteljesülés áruláshoz, hűtlenséghez, majd a későbbiekben a Kerekasztal feloszlásához vezetett. Lancelot-nak a királyné iránt táplált gyötrő szerelme okozta végeredményben Camelot bukását.
A lovagi szerelem a köztudatban a tiszta, beteljesületlen vonzalmakon nyugvó kapcsolat eszményét testesítette meg. A nemes lovag a bálványozott hölgyet csupán messziről csodálhatta. Ezt a szerelmet énekelték meg a trubadúrok a távolból hőn imádott hölgyhöz írt lírai költeményeikben. A lovag hőstetteivel, vitézi cselekedetekkel igyekezett rajongottja figyelmét felkelteni és szerelmét elnyerni. Gyakran próbatételek sorát kellett kiállnia, ezzel bizonyítva a hölgy kegyeire való érdemességét. A nemes hódoló énekeiben és verseiben fejezte ki feltétlen alázatát; számára a hölgy minden kívánsága, óhaja parancs volt. Sok szegény családból származó ifjú számára a boldoguláshoz nem kínálkozott más út, mint elnyerni egy nemes hölgy kegyeit, s ezáltal szert tenni a vagyonra és a lovagi címre.

Az ,,udvari szerelem" a XI. század végén jelent meg Franciaország Aquitania, Provence, Champagne és a hercegi Burgundia régiók udvaraiban, és a nemesekre érvényes általános erkölcsi, illetve lovagi szabályokon alapult. Aquitániai Eleonóra (1122-1204) Normandia hercegével, a trón várományosával, azaz a későbbi II. Henrik angol királlyal kötött házasságot. Az angol nemesség az ő 1154-es királynévá koronázását követően került kapcsolatba az udvari szerelem eszméjével. Az apja és a nagyapja által megkezdett utat folytatva, a művészetek, a zene, a költészet és a trubadúrok pártfogójaként tevékenykedett
A trubadúrok énekei az udvarlás állandó eszközeivé léptek elő, az udvari szerelem normái pedig egyre elterjedtebbekké váltak. Az udvarokban vándormuzsikusok adták elő a lovagiasságot és szerelmet eszményítő balladáikat. Az új irányzat népszerűségének növekedésével a lovagok és a nemesek is tollat ragadtak. Ezek a lírai költemények csordultig voltak rajongással és az elválás vagy a viszonzatlan szerelem miatt érzett szomorúsággal.

Az udvari szerelem világát azonban a XIX. századi romantika eszmevilága óhatatlanul torzítva közvetítette. A minden testiségtől mentes, légies szerelem mellett a középkorban azért számos példát találhatunk a testi érintkezést és érzékiséget sem nélkülöző románcokra.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 2805 db bejegyzés
Összes: 32179 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 1745
  • e Hónap: 47746
  • e Év: 685033
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.