Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
A srácok a tömeges öngyilkossági rekordra hajtanak
  2017-10-30 18:00:55, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Helló szeptember
  2017-09-01 18:07:41, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Jó hétvégét kívánok
  2017-08-25 19:01:09, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Furcsa helyzet, furcsa reakció, meg a légkalapács.
  2017-06-17 14:16:41, szombat
 
  Nem tudtuk, hogy van kamera a 2-es villamoson, azt pedig végképp nem, hogy a hagyományos villamoscsengő helyett légkalapácsra emlékeztető hanggal jelezhet a vezetője. De ez mind mellékszál.

A videón az igazán érdekes a sínen, pontosabban a sín és a Belgrád rakparton végighúzódó betonágyás között tekerő srác, aki miután utolérte a villamos, azt látta a legjobbnak, ha lehetőséget ad rá, hogy a szerelvény és a betonfal közé szorulhasson. A villamosvezető nem volt partner, ezért egy kordonbontás oldotta meg a különleges helyzetet.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Megbotránkoztatták a régészeket Pompeji erotikus képei
  2017-03-05 14:28:41, vasárnap
 
  A Pompejiben felfedezett erotikus festmények és műtárgyak nagyban meghatározták a város hírnevét. Joanne Berry, az Élet és halál Pompejiben és Herculaneumban című londoni kiállítás kurátora szerint megérdemelten kapta kétes hírét az i. sz. 79-ben elpusztult ókori város.

Pompeji és Herculaneum egyik fő jellemzője az erotikus képek feltűnő gyakorisága. Az erotikus művészet nyomai az egész városban megtalálhatók: lakóházakban, középületeken vagy utcai homlokzatokon. Az újkorban élt régészeket valósággal sokkolhatták a szexualitás több formáját is bemutató alkotások, amelyeket III. Bourbon Károly spanyol király (1759-1788) - a Nápoly-Szicíliai Királyság uralkodója - az ásatások végeztével eltávolíttatott és zár alá helyezett. 1817-ben aztán egy tikos tanács alakult, amely ezen emlékeket Nápolyban állította ki, ám megtekintésüket kizárólag férfi látogatóknak engedélyezték.

Az ókori város vezetői azonban egyáltalán nem kívánták elrejteni a túlfűtött erotikáról árulkodó alkotásokat, amelyek tematikája igen változatos volt. Először is el kell különítenünk egy igen gyakori lelettípust, amelyben falloszábrázolásokat és Priaposz isten képeit találjuk. A szakértők szerint ezeket nem erotikus töltetű szimbólumoknak szánták, hanem egyfajta varázslatnak, amely a szemmel verés kivédését tűzte ki célul, illetve a jólétet kívánta biztosítani. Ezen állítás alátámasztására a kutatók azt az érvet hozzák fel, hogy egy pompeji pékség külső falán is találtak egy agyagfalloszt, alatta a következő szlogennel: ,,a jószerencse lakik itt"


A többi már jóval több szexualitással van átitatva. Sok a mitológiailag gazdag jelenetsor, amelyek főként a lakóházak helyiségeiben kaptak helyet. A gyakoribb jelenetek közé tartozik Vénusz és Mars násza, illetve Pán, a pásztorok kecskeszarvú, -lábú, és -farkú istene, amint egy nimfa körül legyeskedik. Ezek a jelenetek inkább utalgatnak, mintsem tényszerűen ábrázolnak. Ezeken kívül találunk jóval egyértelműbb szexuális ábrázolásokat az egyes hálószobákban vagy idegenek által kevésbé látogatott hátsó szobákban, amelyek zömét a kutatók bordélyházak részeinek tartják.

A pompeji városi fürdő sokak által látogatott termeit egykoron félreérthetetlen erotikus jelenetek díszítették. Ezek funkcionalitását tekintve széles vita bontakozott ki a tudósok körében. Míg egyesek úgy vélik, az alkotások egyfajta közösülési "útmutatóként" értelmezhetők, addig sokan a bordélyok "reklámjait" vélik felfedezni bennük. A szakértők harmadik csoportja szerint nem volt semmilyen megmagyarázható céljuk a szexualitást ábrázoló alkotásoknak: csupán szórakoztattak.

Rengeteg írásbeli, illetve tárgyi bizonyíték van a Pompejiben folyó prostitúcióra, ám a bordélyházak számarányát a mai napig sokan vitatják, ugyanis nem lehet egyértelműen megállapítani, melyik épület szolgált effajta célokat. A régészek az épületeknél hagyományosan a falfestmények alapján tájékozódnak, ám mint láthattuk, a rómaiaknál igen gyakoriak voltak az erotikus ábrázolások. Néhány szakértő úgy véli, Pompejiben a tragikus vulkánkitörést megelőzően 9-35 bordélyház működhetett, ám a kutatások szerint csupán egy - a Lupanar nevű - épült kifejezetten erre a célra. Az emeleten öt, külön bejáratú szobát különítettek el, míg a földszinten szintén öt, falazott ággyal és erotikus festményekkel kidekorált, kisebb méretű helyiség állt a vendégek rendelkezésére
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Középkori kolostorok szemérmetlen titkai
  2017-03-05 14:20:53, vasárnap
 
  Az ezer évvel ezelőtti Nyugat-Európa romantikus ideálját a számtalan dalban és versben megénekelt udvari szerelem testesítette meg. Azonban az emberi természetet ismerve, a nemi vágyak realitása és minden ezzel járó bonyodalom azért ott bujkált a széles körben ünnepelt tiszta vonzalmak felszíne alatt. Ahogy nem minden trubadúr volt mentes a romlott erkölcsök világától, úgy a kolostorok falai sem tudtak mindent jótékony homállyal fedni...

Lancelot és Guinevere legendája az egyik legismertebb középkori szerelmi történet. Lancelot abbéli igyekezete, hogy a királyi udvarban előkelő pozícióba kerüljön, sikeresnek bizonyult. Artúr király legfőbb bizalmasává vált, aki később lovaggá ütötte őt. A férfi azonban bűnös szerelemre lobbant a király felesége iránt. Kezdetben hű udvaroncként igyekezett úrrá lenni érzelmein, a szenvedély azonban erősebbnek bizonyult nála. A beteljesülés áruláshoz, hűtlenséghez, majd a későbbiekben a Kerekasztal feloszlásához vezetett. Lancelot-nak a királyné iránt táplált gyötrő szerelme okozta végeredményben Camelot bukását.
A lovagi szerelem a köztudatban a tiszta, beteljesületlen vonzalmakon nyugvó kapcsolat eszményét testesítette meg. A nemes lovag a bálványozott hölgyet csupán messziről csodálhatta. Ezt a szerelmet énekelték meg a trubadúrok a távolból hőn imádott hölgyhöz írt lírai költeményeikben. A lovag hőstetteivel, vitézi cselekedetekkel igyekezett rajongottja figyelmét felkelteni és szerelmét elnyerni. Gyakran próbatételek sorát kellett kiállnia, ezzel bizonyítva a hölgy kegyeire való érdemességét. A nemes hódoló énekeiben és verseiben fejezte ki feltétlen alázatát; számára a hölgy minden kívánsága, óhaja parancs volt. Sok szegény családból származó ifjú számára a boldoguláshoz nem kínálkozott más út, mint elnyerni egy nemes hölgy kegyeit, s ezáltal szert tenni a vagyonra és a lovagi címre.

Az ,,udvari szerelem" a XI. század végén jelent meg Franciaország Aquitania, Provence, Champagne és a hercegi Burgundia régiók udvaraiban, és a nemesekre érvényes általános erkölcsi, illetve lovagi szabályokon alapult. Aquitániai Eleonóra (1122-1204) Normandia hercegével, a trón várományosával, azaz a későbbi II. Henrik angol királlyal kötött házasságot. Az angol nemesség az ő 1154-es királynévá koronázását követően került kapcsolatba az udvari szerelem eszméjével. Az apja és a nagyapja által megkezdett utat folytatva, a művészetek, a zene, a költészet és a trubadúrok pártfogójaként tevékenykedett
A trubadúrok énekei az udvarlás állandó eszközeivé léptek elő, az udvari szerelem normái pedig egyre elterjedtebbekké váltak. Az udvarokban vándormuzsikusok adták elő a lovagiasságot és szerelmet eszményítő balladáikat. Az új irányzat népszerűségének növekedésével a lovagok és a nemesek is tollat ragadtak. Ezek a lírai költemények csordultig voltak rajongással és az elválás vagy a viszonzatlan szerelem miatt érzett szomorúsággal.

Az udvari szerelem világát azonban a XIX. századi romantika eszmevilága óhatatlanul torzítva közvetítette. A minden testiségtől mentes, légies szerelem mellett a középkorban azért számos példát találhatunk a testi érintkezést és érzékiséget sem nélkülöző románcokra.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Így néz ki egy 250 éves szexuális segédeszköz
  2017-03-05 14:15:15, vasárnap
 
  Régészek az észak-lengyelországi Gdańsk városában egy 250 éves szexuális segédeszközre bukkantak egy latrinában.A fallikus tárgy "nagyméretű, vastag, sörtével bélelt bőrből készült, a vége pedig fából van" - olvasható a gdański Műemlékvédelmi Regionális Hivatal sajtóközleményében. A 18. század második feléből származó műpénisz "kiváló állapotban" került elő

A leletet megtaláló régészek tájékoztatása szerint a dildót véletlenül dobhatta használója a latrinába. "Valószínűleg drága mulatság volt. Miután megtisztítottuk, láthatóvá vált, hogy kiváló minőségű bőrből készült" - nyilatkozta a gdański rádiónak a hivatal egyik munkatársa, Marcin Tymiński. "Ez egy különleges tárgy az erotika kultúrtörténetét kutatók számára"
A segédeszközt - amely mellett agyagárut, ékszereket, illetve néhány fakardot is találtak - a Műemlékvédelmi Regionális Hivatalba szállították, ahol a lelet konzerválását végzik.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Ma estére hoztam
  2017-02-25 15:22:35, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Studio 54: ahol a fülledt erotikáé volt a főszerep!
  2017-02-02 15:12:38, csütörtök
 
  Cher és John Travolta is itt bulizott (18+)A New York-i klub a hedonizmusról és a bűnös erotikáról szólt,
ahol rengeteg sztár is kivetkőzhetett magából. Cher, Andy Warhol, John Travolta, de még Michael Jackson is ott engedte el magát a hétköznapi emberek között. Ami ott történt, az ott is maradt, míg Richard. P Manning fényképész meg nem örökített néhány bulit, ami sokkal inkább hasonlít egy orgiához, mint éjszakai mulatozáshoz.
Legendás New York-i klub volt a Studio 54, ahol hírességek és civil emberek is kivetkőzhettek a bőrükből. Az orgiák fellegvára volt, ahol minden megtörténhetett, és meg is történt. 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
300 km/h-val száguldott az autópályán,
  2016-12-11 15:18:03, vasárnap
 
  aztán egyszer csak feltűnt mellette valami .
Ha épp 300 km/h-val szeled az autópályát, ritkán vetődik fel, hogy nem Te vagy a leggyorsabb. Ez a videó is arról akart szólni, mennyit tud a Porsche, ám egyszer csak megjelent egy Subaru...
Link
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 316 db bejegyzés
e év: 1548 db bejegyzés
Összes: 30922 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 256
  • e Hét: 256
  • e Hónap: 66773
  • e Év: 282483
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.