Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
szeretettel
  2011-12-21 07:54:50, szerda
 
  Dr. Ókafalvi Dienes Jenő: A hét angyalFáradtan ült Magduska a díván szegletében. De most már nyugodtan pihenhetett. Közel van karácsonyest, alig néhány óra múlva itt az angyal, elhozza a várva-várt karácsonyfát, és azt a sok-sok szép ajándékot, amiért imádkozott rendes esti imája után.

Vajon elhozza az angyal, amiket ő kért? Vajon hoz-e egyáltalán karácsonyfát? - csupa kérdések voltak Magduska eszében, hát természetes, hogy elaludt, mert bizony igen fáradt volt. Napok óta idegesen varrogatott, hímzett, dolgozott. De csak úgy titokban.
Édesmama kérdezte néha:

- Magduskám, mit varrsz?

- A babámnak új ruhákat a karácsonyi ünnepre - felelte sietve és elfordította bozontos fejecskéjét, nehogy édesmama meglássa, hogy füle hegyéig elpirult a hazugságtól.

De bizony már így van. Karácsony előtt sokan vannak, akik nem mondanak igazat, ami hazugság ugyan - de az ártatlan hazugság, inkább füllentés az, amit ilyenkor elkövetnek. Ha kérdenék:

- Mit varrsz, Magduskám? - csak nem állhat elő ezzel:

- Miért kérded édesmamám? Nem hazudhatok, hát inkább megmondom, hogy valami meglepetés készül neked, apámnak meg Zsombornak, meg másoknak, aki nekem kedves.

De végre nem kell dugdosnia a kézimunkákat. Ma délután elkészült és eltette, hogy estefelé, ha az angyalkával találkozik, odaadja, hogy hozza el a szép karácsonyfával együtt az ő kedves ajándékait. Biztos helyen van minden, a fő most, hogy az angyallal találkozzék.

Emiatti gondjaiba merülten ült Magduska az ebédlőben a díván sarkában. Nagyokat ásított, és egyszerre csak azt veszi észre, hogy az ablaknál mozog valami.

- Ki az? - kérdezte gyorsan.

- Pszt! Mi vagyunk!

- Kik? - és fölugrott.

- Hallgass, Magduskám! - szólt egy piros képű kis angyalka -, még meghallja valaki.

- Drága kis angyalka! Kérlek, tégy nekem egy szívességet.

- Szívesen, Magduskám!

- Nézd, ezt a kis hímzett takarót édesmamának, ezt az óratartót édesapának, ezeket a monogramos zsebkendőket Zsomborkának, az én hét ördög öcsikémnek hímeztem. Légy oly kedves, tedd a karácsonyfa alá, hozd el helyettem az én kedveseimnek.

- Megteszem. Nem egyedül, hanem együtt. Mert nem csak én hozom egyedül a karácsonyi meglepetéseket.

- Persze, persze - szólt Magduska és meglepetten nézett körül -, hiszen én most veszem észre, hogy itt mi többen is vagyunk.

- Bizony vagyunk.

- Nem is találkoztunk eddig.

- Az nem baj, most megismerkedünk - felelte az egyik angyalka. Én vagyok a Gyöngédség. Most is azt mondod, hogy nem találkoztunk?

- Persze, hogy találkoztunk. De hányszor!

- No, ugye? Csak nem láttál, mert láthatatlan vagyok, de azért jelen vagyok minden ember szívében, aki érez és szeret. De hadd mutassam be a testvéreimet, mert csak ma este láthatsz minket, bár máskor is körülötted vagyunk. Tehát az a fehér ruhás barátnőm az Ártatlanság.

- Pá, édes Magduskám - szólt a fehér ruhás angyalka. Én nélkülem nincs a családnak kellemes karácsonyestéje.

- És te, rózsaszínruhás angyalka? Mi a neved?

- Én vagyok a Szeretet.

- Szeretet? Óh, mily kedves a neved. Ugye találkoztunk mi már?

- Hogyne - nélkülem nem lehet szent karácsony. De máskor is itt vagyok köztetek, de nem láttok, csak érzitek jelenlétemet. Te is azért láthatsz minket, mert testvérünk vagy ma estére.

- Édes kis Szeretet, rendben van minden? - kérdezte egy aranyruhás angyalka.

- Igen, de Magduska téged is meg szeretne ismerni.

_ Hogy hívnak, édes kis angyal? - kérdezte a kislány.

- Én vagyok a Gondosság - szólt az aranyruhás angyalka. Az én tisztem, hogy vigyázzak rátok, és legyen minden, amire szükség van.

- Ma estére?

- Nemcsak. Máskor is. Nélkülem nincs semmi. Minden lépésetekre vigyázok az életben, én mondom meg, mi helyes és mi helytelen. Segítek a mamának a háztartást vezetni. Én vigyázok a rendre, mert ha felbomlik a rend vége a családnak, a boldogságnak. Téged is sokszor figyelmeztetlek, hogy tanulni kell, hogy pakolj össze magad után, hogy ne keveredjen el semmid.

- Köszönöm, édes Gondosság - és megölelte Magduska.

- Testvérkék! Jertek ide! Gyorsan siessetek! Mit látok itt?

- Mit látsz? - szólt Magduska egy kék ruhás angyalhoz.

- A te szép kézimunkáidat - szólt a kis angyal.

- A hangod nagyon ismerős nekem, a szívembe csendül. Mondd, hogy hívnak?

- Én vagyok a Figyelem.

- Emlékszem, drága kis angyal reád. Veled sokszor beszélgettem gondolatban arról, hogy mivel lepjem meg a szüleimet és a kistestvéremet.

- Emlékszem - szólt mosolyogva Figyelem.

- Ugye azért tanácsoltad, hogy hímzett takarót adjak édesmamának, mert hiszen neki van már ilyesmi?

- Persze. De ez egy újabb darab. Ilyesmi lehet, de ilyen nem.

- Vagy édesapának ezt az óratartót az éjjeliszekrényre.

- Ugye azért mégiscsak jobb, mintha a megtakarított pénzedet adtad volna?

- Ne nevess, drága kis Figyelem! Azt hittem, ha édesapámnak a pénzecskémet küldöm karácsonyra, segítek az ő gondjain. Köszönöm figyelmeztetésed. Most már belátom helytelenül gondolkodtam, édesapának nem lett volna elég az én aprópénzem még a ma esti vacsorára sem.

- Na, és Zsomborkának talán jó lett volna, amit adni készültél?

- Ó, jaj! Ne szégyeníts meg engem, drága Figyelem!

- Ne aggódj, Magduska! A te eltörött babád nem lett volna kellemes meglepetés Zsombornak. Fiúnak különben sem kell baba, és még hozzá az, amivel te már nem játszol, mert meg van rongálva. Ne felejtsd el, hogy sohasem szabad olyant ajándékozni, ami nekünk fölösleges, amit nem tudunk használni, mert már elhasználtuk. Csak olyant ajándékozhatunk tiszta szívvel, jó szándékkal, ami nekünk is kellemes meglepetés lenne.

- De még milyen szépek a hímzések! - szólt egy zöld ruhás kis angyalka.

- Be sem mutatkozol Magduskának? - kérdezte Figyelem.

- Hogyne, csak vártam, hogy sor kerüljön rám, mert eddig én a karácsonyfát díszítettem. Szép? Most láttam ezeket a hímzéseket és önkéntelenül felkiáltottam. De hadd mutatkozzam be: én vagyok Jóízlés.

- Gondoltam, te kedves kis angyal, hiszen olyan szép ez a karácsonyfa. Köszönöm, hogy jó helyre tetted a kézimunkáimat. Amint bejönnek az enyéim, mindjárt meglátják. Igazán ízlésesen van minden elrendezve.

- No, de eltelt az idő! Csak én vagyok még itt, aki nem beszéltem Magduskával. Jöjj, drága kislány, ölelj meg engem is, én vagyok Vidámság.

- Örülök, kedves Vidámság, hogy látlak. Nagyon szeretünk téged is, és olyan jó, ha köztünk vagy. Nem gondoltam soha, hogy téged is látlak valaha, de sokszor éreztem jelenlétedet, és sokszor úgy vágytunk utánad. Csalogattalak téged gyakran, ha az én jó szüleim arcán gond ült. Köszönöm, hogy mindig teljesítetted kívánságaimat, amikor óhajtottalak.

- Testvérkéim - szólt most Gondosság: készen van a karácsonyfa. Mindnyájan búcsúzzunk Magduskától, de lelkünk maradjon itt a kedves házban.

- Énekeljünk mindnyájan! - szólt Vidámság.

Magduska érezte, hogy az angyalkák az arcát csókolják, hallotta éneküket, de nem látta már őket, eltűntek.

Fölült a dívánon, nagyot ásított és nézte, amint az egész család siet a karácsonyfához. Édesmama kézen fogta Magduskát és bevezette a karácsonyfához, ahol ott voltak lélekben mindazok az angyalok, akikkel csak az előbb beszélgetett.

Együtt volt a családdal Ártatlanság, Szeretet, Gondosság, Figyelem, Gyöngédség, Jóízlés és Vidámság, s e hét kedves angyal igazán kellemessé tette a családnak a szép karácsonyestét.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Ókafalvi Dienes Jenő: A hé  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 950
  • e Hét: 2143
  • e Hónap: 21225
  • e Év: 21225
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.