Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
" A tisztelet az első fok a szeretet lépcsőjén." (Szvámi Ráma) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/111 oldal   Bejegyzések száma: 1109 
Tallóztam
  2018-03-19 03:38:30, hétfő
 
  Lekottázták a Pi-t, az eredmény pedig meglepően szép.

Kinek ne lenne ismerős matematika tanulmányaiból a görög ábécé (π, azaz Pi) betűjével jelölt számsor, amit két tizedesjegy pontossággal alighanem mindenki fel tud idézni. A Pi nemzetközi világnapján hallgassuk meg, hogyan szól a szám egymást követő jegyeiből megalkotott dallam.

A - (pi) egy matematikában és fizikában használt valós szám, értéke egészen pontosan nem meghatározható. A "Pi" a kör kerületének és átmérőjének hányadosa. Mivel irracionális szám, tizedestört alakja végtelen, számjegyei nem ismétlődnek periódikusan. Archimédész görög tudós 22/7 alakban használta. Közelítő értéke: 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 ...

David Macdonald volt az, aki ötven tizedesig lekottázta a Pi értékét, és zongoradarabot írt úgy, hogy a billentyűket számértékekkel látta el. Hallgassuk!

Link

https://papageno.hu/intermezzo/2018/03/lekottaztak-a-pi-t-az-eredmeny-pedig-megle poen-szep/
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-18 17:11:27, vasárnap
 
  Megdöbbentő dolog derült ki a palackozott ásványvizekről


Apró műanyagszemcséket mutattak ki a kutatók a világ legnépszerűbb palackozott ásványvizeiben egy 9 országra kiterjedő vizsgálat keretében. A fredoniai New York Állami Egyetem kutatói 250 palackozott vizet vizsgáltak meg Brazíliában, Kínában, Indiában, Indonéziában, Kenyában, Libanonban, Mexikóban, Thaiföldön és az Egyesült Államokban. Többek között az Aqua, az Aquafina, a Dasani, az Evian, a Nestle Pure Life és a San Pellegrino márkák palackozott vizeiből vett minták 93 százalékában mutattak ki műanyag szennyeződést, például polipropilént, nejlont és polietilén-tereftalátot (PET) szakemberek.

A kutatók úgy vélik, a szennyeződés, azaz a műanyagrészecskék többsége a palackozási eljárás folyamán (magából a palackból és a kupakból) kerül a termékekbe.

A szakemberek szerint a csapvíz gyakorlatilag biztonságosabb, mint a palackozott víz. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen kockázatokat jelent az emberi szervezetre az ilyen mértékű szennyezettség.

forrás:nlcafe.hu

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-17 03:28:45, szombat
 
  Az emberi létezés mély rétegei a fájdalomban ragadhatók meg. Olykor az elmélyült tevékenységben, amilyen a szeretkezés, a hegymászás, az úszás sodró vizű folyóban, a festés vagy a matematikai problémamegoldás. Mindegy. De a boldogságban soha. Boldogság nincs is. Szenvtelenség van és tevékenység. Más semmi.

Száraz Miklós György
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-15 08:49:23, csütörtök
 
 
Őri István

Az álmodók


Ismerek olyan embereket, akik a múltból élnek; a sajátjukból és a világ múltjából. Számukra a jelen és a jövő csak szavakban létezik; értik, mit jelent, de nem élik.
Az álmodás: emlékezés, az emlékezés: tapasztalat, a tapasztalat: továbblépés, az élet tovább álmodása.

Az álmodók életereje az emlékezés, amely végtelen, ezért kimeríthetetlen és mindent tartalmaz, amire szükségük van. Sőt, többet. S ez a több a boldogságuk, a mosolyuk; a több: álom az álomban, amit szavakkal leírni nem lehet.
Az álmodók is ebben a világban élnek, s mindazt, amit tapasztalnak, beépítik az emlékezetükbe. A jót is és a rosszat is. Így gyarapszik, gazdagodik az ő közös emlékezetük, s ahogy egyik nemzedék követi a másikat, az álmodók egyre többet kapnak egymástól az emlékezés által.

Az emlékek olyanok, mint egy nyíló virág: szépek, kedvesek, illatosak, ezerszínűek, de sohasem hervadnak el. Örökké nyílnak, örökké növekednek és egyre szebbek lesznek. Az emlékek egy végtelen virágoskert, s abban sétálni nemcsak jó, hanem erő is.

Az álmodók a világban élnek, de nem kellenek a világnak. A világ csak azonnali, konkrét és kézzelfogható megoldásokat fogad el, mert önmaga is pillanatnyi, konkrét és kézzelfogható. Ami ezeken kívül esik, az idegen, bizonytalan, félelmetes. A világot az anyagdarabok egymásra rakása építi egyre nagyobbra, egyre kaotikusabbra, egyre kiszámíthatatlanabbra; éppen olyanra, amitől a világ fél. És mégis ezt fogadja el, mert nem az emlékeiből, hanem a tárgyakból él, amelyek elmúlnak, semmivé lesznek. A világ fél az azutántól, ezért fontos neki az idő, amit úgy tekint, mint konkrétumot, mint egy sajátos anyagot, amely gyorsan halad, hamar múlik. Ezért a pillanat szeretete.

Az emlékek védelem a világ ütései ellen, mert tartalmazzák a bizonyosságot is, egy másik világ ismeretét, ahol mindenki álmodóként él, ahol mindenki egy, mert az anyag nem választja szét a lelkeket. S az ismereteken túl - mivel az emlékek megtapasztalásokon alapulnak - az álmodók már itt, ebben a világban is megláthatják, megérezhetik azt a világot, elmehetnek oda és visszajöhetnek ide, ha még dolguk van a földön. S ha egyszer valaki járt ott, az békességet nyer és belátja, hogy az idő örök, soha el nem múló, változatlan - ezért számára egyszerűen nem létezik.

Egyszer régen valaki azt mondta néhány földi embernek: Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. S ez így is volt, mert aki mondta, járt ott, ahol az álmodók is járhatnak. Személyes tapasztalataiból ismerte azt a világot, ezért volt békessége.

Az álmodók nem kellenek a világnak, ezért nem is igen reklámozzák magukat, nem nagyon mondogatják, hogy valójában kik ők. Nem erőltetik magukat a világra, inkább gyűjtik a tapasztalatokat, és tovább álmodják a múltat, az egyetlen létezőt, amely megtartja őket, amíg itt kell élniük.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-13 07:10:06, kedd
 
  Fontos üzenetet hagyott hátra egy 27 évesen, rákban meghalt nő

Holly Butcher szervezete január 4-én adta fel a betegséggel vívott harcot. A 27 éves, ausztrál nő a csontrák egy ritka típusával Ewing-szarkómával küzdött. A halála előtti hetekben Holly lejegyezte a gondolatait, amikről az elmúlás szélén lebegve úgy érezte, mindenképpen szeretné átadni azoknak, akiknek még nem jött el az idejük.

A levelet a nő családja osztotta meg a Facebookon, a bejegyzést négy nap alatt, közel hatvanezren osztották meg. Íme, az üzenet magyar fordítása.

“Különös dolog 26 évesen felfogni saját halandóságodat. Olyasmi ez, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Csak peregnek a napok, és azt hiszed, hogy mindig jön még több nap. Aztán megtörténik az, amire nem számítottál. Mindig úgy képzeltem, hogy majd megöregszem, ráncos leszek és ősz - leginkább a gyönyörű családom miatt (rengeteg gyerekkel), amelyet életem szerelmével alapítottunk volna. Annyira szeretném mindezt, hogy szinte már fáj.
Ez a helyzet az élettel: törékeny, drága, kiszámíthatatlan. Minden nap ajándék, nem pedig elidegeníthetetlen jog.

Most 27 éves vagyok. Nem akarok elmenni. Szeretem az életem. Boldog vagyok, és ezt a szeretteimnek köszönhetem. De nem én irányítok.

Nem azért kezdtem bele ebbe a ,,levél halálom előtt" dologba, hogy megijedjetek a haláltól. Szerintem nem gond, hogy általában nem vagyunk tudatában az elkerülhetetlennek. Kivéve persze, amikor szeretnék róla beszélni, de mindenki tabuként kezeli, mintha egyikünkkel sem történne meg, soha. Csak annyit mondunk, egy kicsit nehéz.

Csak azt szeretném, ha az emberek nem az élet apró, jelentéktelen bosszúságain izgulnának, és megpróbálnák észben tartani, hogy valahol mindenkire ugyanaz a sors vár. Úgyhogy tegyetek meg mindent, hogy a rendelkezésetekre álló idő élvezetes legyen és megérje - a duma nélkül.

Sok gondolatot írtam le, mert elég sok időm volt az elmúlt hónapokban az élet nagy kérdésein merengeni. Ezek a dolgok leginkább az éjszaka közepén jönnek!

Amikor nevetséges dolgok miatt panaszkodsz (és az elmúlt hónapokban sok ilyet láttam), gondolj valakire, akinek tényleg problémája van.
Légy hálás az apró kis bajodért, és lépj túl rajta.

Nyugodtan el lehet ismerni, ha valami idegesít, de próbálj meg ne túl sokat gondolkodni rajta és ne rontsd el ezzel más emberek napját is. Ha ezzel megvagy, menj ki és vegyél egy jó nagy levegőt a tiszta ausztrál levegőből, nézd meg, milyen kék az ég és milyen zöldek a fák, annyira szép. Gondolj csak bele, mennyire szerencsés vagy, hogy ezt meg tudod tenni: hogy lélegzel.

Lehet, hogy ma pont beragadtál a dugóba, vagy rosszul aludtál, mert a gyönyörű gyermekeid nem hagytak, vagy a fodrász túl rövidre vágta a hajadat. Letört a körmöd, túl kicsi a melled, narancsbőrös a hátsód vagy van egy kis hasad. Ezeket a dolgokat mind engedd el. Hidd el, hogy nem ezekre fogsz emlékezni, amikor majd menned kell. Annyira jelentéktelenek, amikor teljes egészként szemléled az életedet. Nézem, ahogy a testem a szemem láttára megy tropára, és semmit nem tehetek ellene, és már csak azt kívánom, hogy legyen még egy szülinapom vagy karácsonyom a családommal, vagy még egy napom a kedvesemmel és a kutyámmal. Csak még egy.

Néha hallom, ahogy az emberek arról panaszkodnak, hogy milyen szörnyű a munkahelyük, vagy milyen nehéz volt az edzés. Legyetek inkább hálásak, hogy fizikailag képesek vagytok rá. A munka és az edzés nagyon mindennapi dolognak tűnnek - egészen addig, amíg a tested ellehetetleníti mindkettőt.

Próbáltam egészségesen élni, sőt, valójában ez volt az egyik fő szenvedélyem. Becsüljétek meg az egészséget és a működőképes testet - még akkor is, ha az nem ideális méretű. Vigyázzatok rá és vegyétek észre, milyen csodálatos. Mozgassátok meg és friss étellel tápláljátok, de ne váljon a rögeszmétekké.

És ne feledjétek, hogy az egészség nemcsak azt jelenti, hogy a testetek jó formában van. Épp ilyen keményen kell dolgozni a mentális, érzelmi és spirituális boldogságon is. Így rájöhetsz, hogy milyen jelentéktelen dolog, ha valakinek közösségi média-kompatibilis, tökéletes teste van. Ha már ennél a témánál tartunk, törölj ki a hírfolyamodból mindent, amitől rosszul érzed magad a bőrödben. Barát vagy sem - légy könyörtelen a saját jólléted érdekében.

Légy hálás minden fájdalommentes napért - de még azokért a napokért is, amikor kevésbé jól érzed magad a nátha, egy meghúzódott hát vagy kificamodott boka miatt. Fogadd el ezeket a dolgokat, és örülj, hogy nem életveszélyes, és hogy meg fogsz gyógyulni.
Kevesebb nyafogás, emberek! És segítsetek egymásnak többet!

Adni, adni, adni. Nagyon igaz, hogy boldogabb leszel, ha másokért teszel meg valamit, mintha magadért tetted volna. Bár többször tettem volna így. Mióta beteg vagyok, a legcsodálatosabb, nagylelkű és kedves emberekkel találkoztam, rengeteg szeretetteljes szót és támogatást kaptam a családomtól, barátoktól és idegenektől - sokkal többet, mint amennyit valaha is visszaadhatnék. Ezt sosem fogom elfelejteni, és örökre hálás leszek ezeknek az embereknek.

Furcsa dolog, ha a végére van egy csomó elkölteni való pénzed - amikor haldokolsz. Ilyenkor nem igazán kezdesz el vásárolni, ahogy egyébként tennéd, például egy új ruhát. Elgondolkodsz, milyen butaság, hogy azt hisszük, érdemes annyi pénzt ruhákra és ,,cuccokra" költeni.

Inkább vegyél a barátaidnak valami kedves dolgot még egy ruha, sminkfelszerelés vagy ékszer helyett, amit a következő esküvőre viselnél. Egyrészt, senkit nem érdekel, ha ugyanazt veszed fel kétszer. Másrészt, jó érzés. Vidd el őket vacsorázni, vagy még jobb, ha főzöl nekik. Adj nekik ajándékba egy növényt, egy gyertyát vagy egy masszázst, és mondd el nekik, hogy szereted őket.

Tiszteld mások idejét. Ne várasd meg őket csak azért, mert nem bírsz időben odaérni. Készülj el hamarabb, ha el szoktál késni, és értékeld, hogy a barátod úgy döntött, veled szeretné tölteni az idejét, és nem például egyedül üldögélve, rád várva. Ez tiszteletet szül.

Idén a családommal megbeszéltük, hogy senki nem vesz ajándékot, és bár a fa tényleg egy kicsit üresnek és szomorúnak nézett ki, mégis nagyon kellemes volt, mert nem volt rajtunk a nyomás, hogy muszáj venni valamit, csak kedves képeslapokat adtunk egymásnak. Gondoljátok el, milyen lett volna, ha a családom vesz nekem valamit, ami aztán úgyis rajtuk marad. Bénán hangzik, de ezek a képeslapok most többet jelentenek nekem, mint bármilyen hirtelen megvett holmi. (Mondjuk nálunk könnyebb volt ezt megcsinálni, mert nincsenek kisgyerekek, de a tanulság: az ajándékok nem feltétlenül szükségesek a karácsonyhoz. Haladjunk.)
Költsd a pénzed élményekre.

Vagy legalábbis ne hagyj ki élményeket azért, mert tárgyakra költötted a pénzedet. Menj el arra a kirándulásra a tengerpartra, amit halogatsz egy ideje. Ásd bele a lábujjaidat a homokba, és nedvesítsd meg sós vízzel az arcodat. Kerülj közel a természethez.

Próbáld meg csak élvezni és megélni a pillanatot ahelyett, hogy a telefonoddal rögzítenéd. Az életet nem képernyőn keresztül kell élni, és nem is arról szól, hogy a legjobb beállításból fotózd le. Élvezzétek azt a rohadt pillanatot, emberek! És ne valaki más számára próbáljátok rögzíteni.

Egy random kérdés: az a rengeteg óra, amit a hajad és sminked elkészítésével töltesz egy-egy buli előtt: igazán megéri? Ezt sosem értettem a csajokkal kapcsolatban.

Néha kelj fel korán, és hallgasd a madarak csiripelését, miközben a napfelkeltét nézed.

Hallgass zenét, de tényleg figyelj oda. A zene terápia. A régi zene a legjobb.

Szeretgesd meg a kutyádat. Azt hiszem, ha nem leszek, ez nagyon fog hiányozni.

Tedd le a telefonodat és beszélgess a barátaiddal. Jól vannak?

Utazz, ha szeretnél. Ne utazz, ha nem ez a vágyad.

Dolgozz az életért, de ne a munkádért élj.

Komolyan, csináld azt, amitől boldognak érzed magad.

Edd meg azt a sütit, és ne legyen bűntudatod.

Mondj nemet azokra a dolgokra, amiket nem szeretnél.
Ne hagyd magad befolyásolni azzal, hogy mások szerint milyen a kielégítő élet. Ha egy átlagos életet szeretnél, az is teljesen rendben van.

Minden adandó alkalommal mondd meg a szeretteidnek, mennyire fontosak neked, és tiszta szívedből szeresd őket.

És ne feledd, hogy ha valami nem jó neked, akkor megvan az erőd, hogy változtass rajta, legyen az akár munka, szerelem, vagy akármi más. Légy elég erős a változáshoz. Nem tudod, mennyi időd van a földön, úgyhogy ne töltsd úgy, hogy közben rosszul érzed magad. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de attól még igaz.

Ez egyébként is csak egy lány tanácsa az életedre. Fogadd meg vagy engedd el a füled mellett, nekem mindegy.

Ja, és még valami. Tégy valami jót az emberiséggel (és velem), és kezdj el rendszeresen vért adni. Jól érzed majd magad tőle, és ráadásul tudod, hogy életet mentesz vele. Úgy érzem, nem tudatosítják eléggé, hogy minden véradás három életet menthet meg. Ez hatalmas dolog, a folyamat pedig egyszerű.

A véradás (több zacskó vér, mint meg tudnám számolni) engem is életben tartott egy plusz évig. Egy évig, amiért mindig hálás leszek, hogy itt tölthettem a Földön, a családommal, barátaimmal és a kutyámmal. Az év, amikor életem legjobb percei történtek.

Még találkozunk."
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Egészséges?
  2018-03-12 11:43:01, hétfő
 
  A csoki nem csak, hogy finom, de a bőrötöknek is jót tesz, illetve elmétekre is üdvös hatást gyakorol.
Az írás a The Telegraph cikkének köszönheti születését.

Egészséges? Ha két orcára zabáljuk, nyilván nem az. Van azonban a jó csokoládé a kb. 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztásának néhány hatása, amely egészségügyileg immár orvosok által is bizonyítottan hasznos a szervezetünknek.
Mint azt idáig a tudósok kiderítették, a csokoládé jó a szívnek, a vérkeringésnek és az agyunknak is, illetve bizonyos sejtések alapján több egészségügyi kihívás (pl. autizmus, elhízás, cukorbetegség, Alzheimer-kór, sőt, általában az öregedés) esetén is előnyös folyamatokat indíthat el.
Következzék hát a minőségi csokoládé elfogyasztásának tíz pozitív és az orvostudomány által is alátámasztott hozadéka:

1. Jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek

Egy friss tanulmány szerint az étcsokoládé segít visszaállítani az erek rugalmasságát, és megakadályozza, hogy a vérsejtek a véredények falához tapadjanak. Mind ezekkel az artériák eltömődését segít megelőzni a finomság.

2. Csökkenti a szélütés kialakulásának esélyét

Finnországi tudósok kutatásaiban a csokoládéfogyasztó vizsgálati alanyok esetében 17 százalékkal volt kisebb a szélütés előfordulásának esélye, ami elképesztő adat.

3. Ásványi anyagokban gazdag

A jó csoki (70+%-os) tobzódik a káliumhoz, cinkhez és szelénhez hasonló, jótékony hatású ásványi anyagokban. Ez utóbbi ételből 100 gramm ugyanakkor az ajánlott napi vasbevitel 67 százalékát is fedezi.

4. Csökkenti a koleszterinszintet

A kakaófogyasztás a vizsgálatok szerint csökkenti a ,,rossz" koleszterin (LDL) szintjét, valamint növeli a ,,jó" koleszterin (HDL) előfordulását a szervezetben, amely így visszafogja a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

5. Jó a bőrnek

Az étcsokoládéban fellelhető flavonolok megvédhetik a bőrt a Nap károsító hatásaival szemben (azért mindenképpen használjunk továbbra is napkrémet!).

6. Segíthet a fogyásban

Egy Will Clower nevű neurológus szerint, ha étkezés előtt 20 perccel egy kocka ,,jó" csokit hagyunk a nyelvünkön szétolvadni, kisvártatva bizonyos agyi hormonjaink a következő szavak kiejtésére fognak ösztökélni bennünket: ,,Tele vagyok." Mind emiatt állítólag kevesebbet fogunk enni. Az étkezést követően egy hasonló, kicsiny beavatkozás a hírek szerint a nassolástól fog megvédeni minket.

7. Jó az anyának és a babának

Egy szintén finnországi kutatás azt mutatta ki, hogy a csoki csillapította a stresszt a várandós hölgyek körében, és az ilyen anyukák gyerekei többet mosolyogtak, mint a csokoládéval-nem-élő társaik utódai.

8. Megelőzheti a diabéteszt

Talán furcsán hangzik, de a vizsgálatok alapján a kakaó javíthatja az inzulinérzékenységet. A mértékkel majszolt étcsokoládé ennek köszönhetően elodázhatja, illetve megelőzheti a cukorbetegség kialakulását.

9. Az agy működésére nézve is kedvező

A flavanolok bizonyos sejtések szerint az idősebb emberek memóriazavarait enyhíthetik, továbbá az étcsokoládé gyulladáscsökkentő hatása az agyrázkódáshoz hasonló sérülések kezelésében is az orvosok segítségére lehet.

10. A csokitól jobb lesz a közérzetünk

A csokoládé feniletilamint tartalmaz (PEA); ezt a vegyületet például szerelembe esés folyamán szokta még előállítani a gondolkodásért felelős szervünk. A PEA az agyunkat endorfintermelésre sarkallja, amely fehérjék boldogságunk kiteljesítésében nyújtanak segédkezet szervezetünknek.
[link][http://biobody.hu/link]
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-12 04:47:43, hétfő
 
 
"Tudjátok-e, testvéreim, mi a haza, a hon? Hogyne tudnátok, ugy-e? [...] A haza nemcsak az én hazám, földem és házi cselédem, hanem a szomszédomé is, a falumé is, a vidékemé is, a megyémé is: egyszóval az országomban lévő minden hajlék és tűzhely, minden föld és barom, minden gyenge fejércseléd és neveletlen gyermek. Ezek a haza, mit közerővel védelmezni kell. Mert csak egyesült erő az, mit megtörni nem lehet. Egy szál vékony vesszőt a gyermek is el bír törni, de kössünk egy kéve vesszőt, s az apja sem töri el. Ezért közös erővel kell védnünk a hazát. Egyesítsük erőnket a szeretett haza boldogítására. Kit boldogítunk, ha a haza javára munkálkodunk? Magunkat, édes mindnyájunkat. Házat építünk, melyben mindnyájan egy helyet találunk, mely mindnyájunkat megóv a külső viszontagság ellen, melyet örökbe hagyhatunk fiainkra, hogy áldják érette emlékezetünket. Szeressük a hazát. Áldozzunk érette vagyonunkkal, fiainkkal, vérünkkel, életünkkel.,"

(Arany János, Ismerkedés)


Domokos napra című verséből választott részlet:

,,Nemes önbizalom, de ne az önhittség,
Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék:
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.
Serdülj, kedves ifjú... poharam cseng érted! -
Légy ember, ha majdan azt az időt éred.,,
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-11 09:23:57, vasárnap
 
 
Értékes vagy
Mert NŐ vagy
Gyengéd, figyelmes, gondoskodó. Szeretetteljes, megértő, elfogadó.
Erős, kitartó, erősebb az erősebbnél, kitartóbb a kitartóbbnál.
Megbocsájtasz de nem felejtesz.
Dolgozol, háztartást vezetsz, gyereket nevelsz, társat szeretsz. Lelket ápolsz, barátnőt ölelsz.

DE hol vagy Te? Látod magad a tükörben, vagy csak réveteg arcot pillantasz meg futva a reggeli készülődés közben?
Te hol vagy ezek között a teendők között? Te mit teszel meg magadért?
Egyáltalán tudod, hogy mennyi mindent tudsz, csinálsz, képes vagy megcsinálni?

Mosolyogsz, félsz, aggódsz, mérgelődsz, haragszol, nevetsz, kiabálsz, néha úgy érzed megőrülsz, kacagsz.

Jóleső érzés ma virágot kapni, érezni a figyelmet, a tiszteletet az elismerést.
De ezt másoktól kapod.
Magadat mivel ajándékozod meg?
Te elismered, tiszteled magad? Figyelmes vagy magaddal?
Értékeled magad?

A mai nap arról is szól, hogy állj meg egy pillanatra, tekints magadra, nézz mélyen magadba és végre emeld elő magadat a sor végéről, esetleg a sor elejére.

Ha Te rendben vagy, a gyermeked is rendben lesz.
Ha Te békében vagy, a kapcsolataid is békében lesznek.
Ha Te szereted magad, mást is tudsz szeretni.
Ha Te értékesnek tartod magad, másokat is tudsz értékelni.

S legyen a mai mantrád, de ne
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-11 09:22:30, vasárnap
 
 

Mit lát egy nő,amikor tükörbe néz?

A nő:

3 évesen: Amikor tükörbe néz, egy királynőt lát.

8 évesen: Amikor tükörbe néz, Hamupipőkét látja.

15 évesen: Amikor tükörbe néz, egy rémséget lát. (Anya, ilyen fejjel nem mehetek iskolába!)

20 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de mégis úgy dönt, azért még kimegy az utcára.

30 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de úgy érzi nincs már ideje változtatni rajta, ezért így megy ki az utcára.

40 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör"- ám azt mondja, "de legalább tiszta vagyok" és kimegy az utcára.

50 évesen: Amikor tükörbe néz 'saját magát' látja, és oda megy, ahova akar.

60 évesen: Tükörbe néz, és azokra az emberekre emlékezik, akik nem láthatják magukat a tükörben soha többé. Kilép az ajtón és meghódítja a világot.

70 évesen: Amikor tükörbe néz bölcsességet, tudást és vidámságot lát, és élvezi az életet.

80 évesen: Nem nyűglődik a tükörrel. Csak felteszi a bíbor kalapját és megy, hogy nevessen a világgal együtt.

Talán mindannyiunknak korábban kellene megragadnia azt a bíbor kalapot...:)

Forrás: Balogh-Rózsa Melinda
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-07 09:18:15, szerda
 
 
Dolgok, amelyek egy igazi nő nem tesz meg a Facebookon!

Elég egy apró figyelmetlenség, egy kis baki a közösségi oldalak valamelyikén, és máris leromboltad a magadról kialakított pozitív képet.

Dolgok, amelyek egy igazi nő nem tesz meg a Facebookon!

A következőkben arról lesz szó, hogy mit nem szabad elkövetnie egy igazi nőnek a Facebookon, ha meg szeretné őrizni a méltóságát.

1. Nem jelöl be idegen személyeket

Egy igazi nő csak azért nem jelölget be ismeretleneket, hogy több “ismerősre" tegyen szert. A népszerűség nem jelent mindent, és egy igazi nő tudja, hogy nem attól értékes, hogy hány barátja van, akiket ráadásul nem is ismer. Ha tetszik egy pasi, és van közös ismerőse az illetővel a Facebookon, akkor, jobb, ha megkéri azt az ismerőst, hogy közvetítsen számára és beszéljen le egy randit.

2. Nem tesz fel előnytelen képet a barátairól

Ha meg szeretne osztani a barátaival egy vicces képet, akkor egy igazi nő csak azon csoporton belül teszi meg, akik a legjobb barátai, és tudja, hogy senki sem fog megsértődni. Egy igazi nő mindig odafigyel mások érzelmeire.

Ezt már olvastad? 5 fogadalom, amit minden erős nőnek meg kell tennie!

3. Nem teszi közzé élete minden eseményét

Anélkül is lehet társasági életet élni, hogy minden lépést ki kellene posztolni. Ezt egy igazi nő tudja. Ha nem így tenne, akkor elveszíteni a titokzatosságának misztikumát, vonzalmát.

4. Nem posztolja ki a munkahelyi sérelmeit

Mert tudja, hogy az könnyen visszajuthat a főnökéhez, és így még nagyobb bajba kerülhet. Egy igazi nő személyesen próbálja meg elsimítani a munkahelyi konfliktusokat.

5. Nem szakít a Facebookon

Egy igazi nő nem írja ki, hogy “mától szingli vagyok", ezzel felkínálva magát akár idegeneknek. Egy igazi nő a magánéleti problémáit képes kezelni, irányítani.

Ezt már olvastad? Agykutatók magyarázzák el, miért van egy nőnek több alvásra szüksége, mint egy férfinak!

6. Nem készít magáról kihívó szelfiket

Nem készít olyan képeket magáról, ahol csókra csücsöríti a száját, vagy a melleit reklámozza, csak azért, hogy több lájkot kapjon. Ezt minden igazi nő tudja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/111 oldal   Bejegyzések száma: 1109 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 140 db bejegyzés
e év: 592 db bejegyzés
Összes: 40034 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 7553
  • e Hónap: 115431
  • e Év: 513713
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.