Belépés
sayuri.blog.xfree.hu
Önmagában a szeretet nem elég.Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett,akiket szeretünk,sosem elég azt mondani ,szeretlek,hanem minden áldott nap ki is ke... cseresznyák brigitta
1972.01.23
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
szeretettel
  2013-12-28 14:45:23, szombat
 
 


Link
Az illatok

A virágok lelke az illatukban nyilvánul meg, amely apró gázrészecskékből tevődik össze.

Minden atomban, így az illat gázrészecskéiben is megnyilvánul az anyag, a lélek és a tudata hármassága, amely a növény lényegét jelenti.
Ezért amikor beszívjuk a virág illatát, azokat az erőket is beszívjuk, amelyek a virágban megjelennek.

Minden illatnak egyéni, speciális hatása van az emberi lélekre.
A levendula szerelmet és vonzódást kelt, a mósusz szenvedélyt ébreszt.
Egyes emberek nem tudják elviselni bizonyos virágok illatát. Vannak nők, akik elájulnak, ha jázminillatot éreznek. Medici Katalin és XIV. Lajos például gyűlölték a rózsaillatot.

A legkisebb részecskében is benne rejlik a virág életereje, ez pedig a belélegzés után bekerül vérkeringésünkbe, és egyesül saját életerőnkkel.

Kedves Olvasó!
Dugd a kisujjadat a füledbe. Furcsa zajt hallasz, olyat, mintha egy nagy kagylót tartanál a füledhez. Amit most hallasz, az a tested alaphangja. Egészséges embereknél ez legtöbbször a ,,ré" hang magasságának felel meg. Fáradtság, betegség vagy neurózis esetén ez eltolódhat a ,,fá" vagy a ,,lá" magasságára. Miközben az alaphangot hallgatod, lélegezz be egy erős illatot, és meghallod, hogy az alaphang megváltozik. Így hatolnak be a szagok lényed legmélyébe.

A virágok, a parfüm, a tömjén és a finom olajok illata a szellemi alaphangrezgésedet is megváltoztatja

Ebben áll az illatok varázsa.


Érdekesség:


Az illatok és a hangok között szoros összefüggés áll fenn.
Ez a tény vezetett a 18. században egy breton parasztot Párizsba, hogy ott hangversenyt adjon az ,,Illatok koncertje" címen.
Kortársai kinevették, és bolondnak tartották. Száz évvel később sikerült Septimus Piesse-nek, a híres francia parfümgyárosnak és illat-mágusnak a virágillatokat és más aromákat egy oktávba beosztani.
Így az ,,illat-hangjegyeket" csakúgy, mint az igazi hangjegyeket, ,,illat-oktávokká" kötötték össze, amely felhasználásával valódi ,,illat-szimfóniákat" írtak.
A jól hangzó zenei akkordok ,,jó illatúak". A hamis zenei akkordok diszharmonikus illat-akkordok formájában jelennek meg.
Az ember körülbelül tizenhétezer szagot és illatot ismer.

Az illatokkal gyógyíthatunk. A kámfor enyhíti a köhögést, a mósusz és az ámbra segít, ha valaki elvesztette az eszméletét. Őseink a haldoklókkal mézet lélegeztettek be, hogy meghosszabbítsák az életét.

Az ókori egyiptomiak mesterei voltak az illatokkal való varázslásnak.
Az agyagba, amelyből a házépítéshez használt köveket égették, különböző aromákat kevertek, így a házaknak nagyszerű illatuk volt.
Hasonló módon kezelték az agyagot is, amelyből ivókelyhet készítettek.
A templomban kyphit égettek; ez volt a legvarázslatosabb és legistenibb, hűtő hatású tömjén, amelyet valaha is ismertek a Földön.

A kyphi előállításának módszere megtalálható a londoni British Museum tulajdonában levő egyik több ezer éves papirusztekercsen.
Angol boszorkányok megtalálták ezt a receptet, és ismét előállították a tömjént.

Egyiptomban a betegágyak mellet, illatgyertyát égettek, amelynek az összetevőit a szerint válogatták ki, hogy milyen illat gyógyíthatja meg a betegséget.

Kleopátra, az évezredek multával még mindig legendás királynő palotái padlóját több mint 10 cm-es vastagságban rózsaszirmokkal szóratta tele. A királynő rózsaszirmokkal tömött matracon aludt. Aranybárkán hajózott a Níluson, amelynek bíborszínű volt a vitorlája, és olyan erős parfümillata volt, hogy ,,a szél szerelemért epekedett".
Amikor a hódító Marcus Antonius fellépett a bárkára, a királynő illatokkal varázsolta el; ettől a pillanattól kezdve teljesen a hatalmában tartotta a férfit.

A régi kínaiak ugyancsak ismerték az illatok hatalmát. Már Krisztus előtt is ,,illatórával" mérték az idő látszólagos múlását. Az óra gyertyákból és különböző illatú tömjénekből állt. Az égő gyertyák minden órában más illatú tömjént gyújtottak meg, így az uralkodó illatból meg lehetett állapítani, hogy mennyi az idő.

A Ming-dinasztiából való Cseng-Csu császár (1402-1424) végső nyughelye egy hatalmas síremlék volt, amelynek a tetejét négy ,,örökké illatozó" faoszlop tartja, amelyek immár közel ötszáz éve árasztják a kábító illatot.

Minden embernek saját, egyéni illata van, amely a legjobban a nyakánál érezhető, mégpedig ott, ahol a koponya bal és jobb oldalának az idegvégződései találkoznak. Itt a szőke nőknek általában ámbra- és mósusz illatuk van, a sötét hajúaknak pedig ibolyaillatuk; a sötét hajszínű nőknek általában erősebb az illata.
A saját egyéni illat kifejezésre juttatja az ember lényének az illatát vagy szagát is.

A zsugori embereknek patkányszaguk van. A gyűlölettel teli emberek rothadásszagot árasztanak.

A népi hagyományok szerint: a jó orrú embernek ,,olyan jó a szaglása, hogy még a bűnt is megérzi". Ugyancsak ismertek azok a mondások, hogy ,,az öndicséret büdös", valakinek ,,jó a szimata" vagy ,,itt valami bűzlik".

A ,,szentek illata", amelyet haláluk pillanatában árasztanak, egyértelműen érezhető rózsaillat, amely betölti a haldokló szobáját, és minden jelenlevő érzi.

A betegségeknek is van szaga:

A gyomor- és bélbetegségek rossz leheletet okoznak. A tuberkulózisban szenvedőknek speciális ,,hullaszaga" van; a súlyos cukorbajban szenvedőknek aceton szaga, a diftériások pedig émelyítően édes szagot árasztanak.

Miért ne lehetne a szenteknek rósza illata?

Az orrunknak ebben a megkínzott világban kemény próbákat kell kiállnia. Ha tudatosan foglalkozunk az illatokkal és aromákkal, újjáéleszthetjük és finomíthatjuk a szaglóérzékünket.
Rózsavíz, ámbra, pacsuli, szantálfa, gyanta, mirha, ámbra, olibánum, balzsamos mézga és opopanax:
Száraz virágokból és éteri olajokból ,,illat-orgonát" állíthatunk össze, amelyen saját ,,illat-hangversenyeket" adhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Makk István Gömbszimbolika  
szeretettel
  2013-12-28 14:43:37, szombat
 
 


Link
A színek
A színek mágiája

Csodálatos színorgiában élünk. A természet a maga csodálatos valójában ellát minket szívet-lelket melengető formákkal és színekkel, ami összefügg egészségünkkel.

Az egyiptomiak, akik a titkos tudások őrzőiként vannak az ezoterika világában elismerve, már összehozták a szivárvány hét színét a hét hét napjával. De ezt tovább fejtegetve a hét csakrához is hét szín párosul és az aurát látók is bizonyítják, hogy az aura is hét színből áll.

Annyit azonban a tudományról is érdemes tudni, hogy a XVII. Században Isaac Newton fedezte fel, hogy prizmával a fehér fény hét színre bontható.

De mi is ez a misztikus hét szín?

A három alapszín: vörös, sárga, kék.
Az egyiptomiak szerint:

- a vörös a test színe,
- sárga a szellem színe,
- kék a lélek színe.

Kevert színek: a zöld, a narancssárga, az ibolya és az indigókék.

Minden szín egy-egy csakrához is kapcsolódik.

A színek serkentenek, gyógyítanak, de melankóliára is késztethetnek.

Vörös: harsány szín, amely az életet képviseli, de jele lehet az agresszivitásnak is Mindenképpen az erőt képviseli.

Sárga: meleg és barátságos érzetet vált ki. A nyíltság, barátságosság, a bölcsesség színe.

Kék: a mélység és a magasság egyaránt hozzá tartozik. A végtelenség érzetét kelti. Nem
könnyű szín.

Zöld: a természet színe. Harmonikus és nyugodt érzést kelt. A remény, béke és a gyógyulás színe.

Narancs: az öröm és a boldogság színe. Tettekre sarkall, de sohasem agresszivitásra. Az elragadtatás színe.

Ibolya: spirituális szín. Nem mindenki kedveli.

Indigókék: intuitív szín. Szellemi-lelki síkot jelent.

A színek és az érzések, illetve a jellemrajz vagy a hangulat között sok az összefüggés. Sok száz év óta tartja magát a vérmérséklet szerinti kategorizálás, ami a következő:

Flegmatikus természet: materialista, földhözragadt típus, sokszor lomha. Színe a zöld.

Szangvinikus természet: barátságos, nyílt, gyorsan váltja elképzeléseit, nem ragaszkodik a kimondott szóhoz.
Színe a sárga.

Kolerikus természet: könnyen dühös, felcsattan, aktív, öntudatos. Színe a vörös.

Melankolikus típus: komoly, befelé forduló, visszahúzódó, depresszióra hajlik. Színe a fekete vagy a szürke.

Ha valakitől megkérdezzük, hogy a négy szín közül melyiket szereti legjobban, máris lehet következtetni arra, hogy az illető milyen hangulatban van.

Gazdag irodalma van a színek egészségre és kedélyre gyakorolt hatásáról és ezt mi is fel tudjuk használni.


A lélek színei


A külső fal, a lila a legsötétebb, majd befelé világosodik, kék, zöld, piros, sárga és legbelül a fény.

A lila
A lila misztikus szín. Az a szín, ami első rezdülését mutatja az érzékelésnek, hogy vannak láthatatlan alakok körülöttem, de nem látom csak érzékelem őket.

A kék
Az első gondolat Szűz Máriához vezet, neki volt kék a ruhája, most már fehér, hiszen Istennő lett.
A kék hidegebb szín, meg kell gondolni, hogy a falra fested-e.
Kék színű ruhát nyugodtan lehet hordani, sokan nagyon szeretik.

A Zöld
A gyógyítóknak ez a szín jön le kezelés alatt, amikor valamelyik szerv betegebb.
Ha nagyon sok a zöld szín minden szerv fáradt.
Nagyon jó falra festeni, gyógyító hatása van.

A Piros
Egyértelműen az élet színe. Láttam pirosra festett házakat. Nem jó, mert erős a rezgése és csak veszekedést, konfliktust hoz létre.
Ha lehangolt vagy vegyél magadra piros színű ruhát, az felemeli a test rezgését, amitől jobban érzed magad. Jó piros díszpárnákat szétdobálni a szobában, vagy több féle színt, hogy ne legyen színéhséged.
Így feltöltődsz a rezgésükkel, és reggel nem állsz a tele szekrény előtt, hogy nincs mit felvenned, pedig csak színéhes vagy és éppen nincs olyan színű ruhád, amilyen az adott nap rezgése.
Minden napnak más rezgése van, más színéhség jön létre bennünk, ezért kell a sokszínű ruhatár.
Nem ruhakérdés a ruha, hanem színéhségről van szó.

A piros szín az emberek étvágyát serkenti, ezért az okos kínaiak éttermeiben ez a szín uralkodik.

A Sárga
Az első a Nap. Aztán a Hold.
Majd aki látta Jézus fényét az tudhatja, hogy az is sárga fény... de még milyen fény!
Majd kiég tőle a lélekszemed. Vidám szín. Ez a szín kiváló a hálószobád falára!
Jó téli estéken, így könnyebb kivárni a tavaszt, amíg jön a fényözön.

Maga a fény
Egyértelműen Isten. A férfi energia.
Ezért nevezik Istent férfi szimbólumként.
Pedig ő, egy félelmetes, hatalmas fénygömb odafent, aki fényködként árad, aki fényként árad, aki bármilyen színben tud jönni és áradni, hogy boldoggá tegyen minket.
Meditáció alatt kérd magadba a fényt.

A fekete
Nagyon sokan félnek tőle, feleslegesen.
A fekete szín a női energia színe.
Ha kezelésnél a fekete energia sok, akkor sok a női energia a test körül.
Sok nőnél szeretném látni, mert annyira elférfiasodtak a nők, és a fény van jelen náluk, pedig a fekete, a női rezgés vonzza a fényt, a férfit.
A fekete csak rémkép a tudatban, hogy átok, rontás van rajta.

A szürke
Az átok és a rontás szürke színű.
A gyűlöletenergia is.

A vörös

Ha hírtelen haragra lobbansz, megijednél magadtól, ha látnád az aurádat.
Ilyenkor a színe olyan vörös lesz, mint a napnyugta, ha szelet ígér másnapra.
A vörös a düh színe.

A barna
Szerintetek mi a legszebb barna szín?
Nekem egy gyermek szeme, amiben annyi, de annyi szeretet van.
Néztetek már barna szempárba?
A barna a legmélyebb szeretet színe.(forrás: Schmidthné dr. Holló Erzsébet és Ursinyi Julianna Ágnes írása.)
 
 
0 komment , kategória:  Makk István Gömbszimbolika  
szeretettel
  2013-12-28 14:41:39, szombat
 
 


Link
Makk István
Gömbszimbolika

Képzeljük el, hogy a tengerparton állunk.
Előttünk terül el a tenger, mérhetetlen víztükrével. Két egymással érintkező világot látunk: a levegő birodalmát és a víz birodalmát. Hasonlatunkban a levegő birodalma a szellemi sík, a víz birodalma a fizikai sík. A kettő, a szellemi sík és a fizikai sík a tengerszinttel élesen el van választva, de a tengerszint felületén egymással érintkezésben állnak. A hasonlat annyiban is találó, hogy a levegőben, vagyis a szellemi síkon - a test nélküli állapotban - a mozgás sokkal akadálytalanabb és nagyobb tereket tud a szellem áttekinteni.
A víztükör alatt, vagyis a fizikai létben a mozgási lehetőségek korlátozottak, mert óriási ellenállásba ütköznek, másrészt a látási viszonyok összehasonlíthatatlanul rosszabbak. Merüljünk mélyen a víz alá! Sűrű homály dereng. Amit látunk, a homály és fénytörés következtében torz és hamis! Így mozgásunk a víz alatt csak vánszorgás, magunk vonszolása.
Most emelkedjünk ki a vízből, a levegőbe! Látásunk egyszerre kitágul! Egy tekintettel messze tereket tudunk átfogni, mozgásunk szinte repülés a víz alatti vánszorgáshoz képest. Teljesen azonos az arány a fizikai testben való látás és mozgás és a szellemállapotban való látás és mozgás között. A víz és a levegő összehasonlítása a fizikai és szellemi síkkal minden szempontból helytálló, mert a fizikai törvények és állapotok nem egyebek, mint a szellemi törvényeknek és szellemállapotoknak a fizikai síkra való vetületei.
Képzeljük el a szellemeket, mint kisebb-nagyobb gömböket, amint a levegőben, azaz a szellemi síkon, szellemállapotban szállnak. A szellemibb, könnyebb fajsúlyú gömbök magasabb régiókba emelkednek. A nehezebb fajsúlyú, salakosabb gömbök a víz felületéről, a fizikai síkról alig bírnak magasabb régiókba emelkedni. Hogy ezt megtehessék, alá-alá kell merülniük salakosabb gömbfelületrészeikkel a vízbe, azaz testet kell ölteniük, hogy a nagyobb súrlódási ellenállás, a fizikai élet ütközései kilúgozhassák a salakos részeket!
Még egy szellemi valóságra mutat rá a fizikai törvény: a gömbök a szellemi síkon szállva, súlyosabb részükkel fordulnak lefelé. Ez egyszerű fizikai törvény! A fajsúly törvénye. Gondoljunk a ,,keljfeljancsi"-ra! Ezért lemerüléskor, azaz testetöltéskor, ezek a súlyosabb, tisztátalanabb részek fognak a fizikai síkba bemerülni, és mint emberi tulajdonságok megnyilvánulni. És ennek így kell lennie! Az ember negatív tulajdonságainak, hibáinak kell a fizikai élet ütközései következtében oldódniuk! Tehát a súlyos gömbök - szellemek - alámerülnek a vízbe - az anyagi létbe - azaz testet öltenek. Minél tisztátalanabb, súlyosabb a gömb, a fajsúlytörvény következtében annál mélyebbre merül. Minél tisztább a szellem, könnyebb a gömb, annál kevésbé merül az anyagba! Ez egyszerű fizikai törvény! Meggyőzően tükrözi a szellemi valóságot! A gömb vízbe - fizikai síkba - merült részét felfoghatjuk a testi tudatnak, vagy az emberi tudatnak! Míg a vízbe - a fizikai életbe - be nem merült gömbrész jelképezi a felsőbbrendű tudatot. Megjegyezzük, hogy a szellemeknek a fizikai síkba való lemerülései - a testetöltések - sohasem önkényesen történnek, hanem mindig a védőszellemek - őrangyalok - vezérletével!
A testetöltéssel, a fizikai (emberi) életbe való leszületéssel lehetőséget kapunk a Kegyelemtől a tisztulásra; hibáink a fizikai élet ütközései során oldódnak. Ütközések! Fájdalmak és vélt sérelmek. Ezek figyelmeztetnek hibáinkra, melyek kéregként vesznek körül. Meg kell tanulnunk ezeket napi önvizsgálattal tudatosan felismerni. Csak ez után tudunk a hibarétegeink következetes lebontásával alkalmassá válni arra, hogy a mindeneket besugárzó Isteni Szeretet-, Bölcsesség- és Erőáramot egyre jobban befogadhassuk, abba bekapcsolódjunk és továbbsugározhassuk mások felé. Minél fényesebbé, szellemibbé válunk a szeretet törvényének betöltése által, annál inkább lehetővé válik.
"Istenek vagytok!" - mondja Krisztus. Engednünk kell, hogy ez az isteni fény érvényre juthasson bennünk bölcsességünk, szeretetünk és szellemi erőnk kiteljesedésével, az élő hit, élő alázat és élő remény által!
 
 
0 komment , kategória:  Makk István Gömbszimbolika  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 837
  • e Hét: 8509
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 18860
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.