|
2018-12-23 16:39:08, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Almafánk - hétköznapokra, ünnepre egyaránt jó !
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma
1 zacskó szárított élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dl tej
4 dkg margarin
2 egész tojás
1 mokkáskanál só
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
Elkészítése:
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat !
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
Címkék: papírtörülközőre, itatóspapírra, beledolgozzuk, hétköznapokra, felfuttatjuk, felszívhassa, kiszaggatjuk, behintéséhez, elkészítése, mokkáskanál, porcukorral, elkeverjük, kelesztjük, lisztezett, kinyújtott, felesleges, hozzávalók, finomliszt, tisztított, letakarva, porcukrot, duplájára, meghintve, margarint, tojásokat, mélyedést, átszitált, közepesen, savanykás, szárított, evőkanál, étvágyat, közepébe, porcukor, tetejére, margarin, sütemény behintéséhez, előzőleg átszitált, mélyedést vájunk, megkelt élesztőt, egész tojásokat, cipóvá formált, reszelt almát, fánkok alsó, másik felét, megsült fánkokat,
|
|
|
|
sütemény behintéséhez, előzőleg átszitált, mélyedést vájunk, megkelt élesztőt, egész tojásokat, cipóvá formált, reszelt almát, fánkok alsó, másik felét, megsült fánkokat, papírtörülközőre, itatóspapírra, beledolgozzuk, hétköznapokra, felfuttatjuk, felszívhassa, kiszaggatjuk, behintéséhez, elkészítése, mokkáskanál, porcukorral, elkeverjük, kelesztjük, lisztezett, kinyújtott, felesleges, hozzávalók, finomliszt, tisztított, letakarva, porcukrot, duplájára, meghintve, margarint, tojásokat, mélyedést, átszitált, közepesen, savanykás, szárított, evőkanál, étvágyat, közepébe, porcukor, tetejére, margarin, előzőleg, almafánk, tálaljuk, sütemény, élesztőt, vastagra, egyaránt, fánkokat, tésztát, olajban, kapjunk, pirosra, formált, ruhával, közepes, reszelt, élesztő, szórunk, keveset, langyos, tesszük, gyúrjuk, megsült, fahéjas, lisztet, szórjuk, megkelt, szedjük, ünnepre, méretű, ezután, fánkok, olajat, sütjük, tiszta, helyen, tejjel, tejben, nélkül, zacskó, kemény, öntjük, cipóvá, vájunk, forró, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
26622 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 38
- e Hét: 3206
- e Hónap: 5340
- e Év: 57898
|
|
|