Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hóember karácsonya.......
  2021-12-23 17:33:47, csütörtök
 
   
  A Hóember karácsonya

Szomorúan álldogált a Hóember az udvarban. A november végén leesett hóból építették a gyerekek. Akkor fehér volt minden, a kert, az utca, a háztetők és a fák, meg persze a Hóember is. Szép piros fazekat kapott kalapnak, az orra pedig egy friss, ropogós répa lett. Büszke is volt magára a Hóember nagyon, hiszen a gyerekek is minden nap kijöttek hozzá. Hoztak neki köveket gomboknak, körbetáncolták, énekeltek neki vagy csak nagy szemekkel csodálták a művüket. Nagyon jó dolga volt.
Vidáman álldogált az udvaron, míg egy napon eleredt az eső, fújni kezdett a szél, s a Hóember piszkos, szürke lett. A táj is elsötétült és minden olyan szomorúvá változott. Már a gyerekek sem törődtek többé a Hóemberrel, s a szép kőgombjai is lepotyogtak róla lassanként.
A Hóember bánatosan állt, betegnek érezte magát és csúnyának. De ami a legjobban fájt neki, hogy olyan nagyon egyedül volt. Ahogy magában szomorkodott, arra repült egy kis cinke. Megsajnálta a bánatos Hóembert és a fejére ülve megkérdezte:
- Miért lógatod azt a hosszú sárgarépa orrod?
- Hogy is ne lógatnám, mikor csúnya is vagyok, beteg is vagyok, egyedül is vagyok. Egész nap folyik a könnyem, de senki nem törődik velem. Mi vár így rám? - mormogta a Hóember bánatosan.
- Ne szomorkodj, hamarosan itt a Karácsony! Biztos Te is kapsz valamit! Légy türelmes! - csipogta a cinke és továbbröppent.
- Karácsony? Vajon mi az a karácsony? - töprengett a Hóember.
Ezután minden nap figyelte a kaput, hátha megérkezik a karácsony. Látta, hogy a gyerekek és a szüleik is nagyon készülődnek valamire. Dobozokat és nagy zacskókat cipelnek, színes égőkkel díszítik a kerítést és egyik este egy nagy fenyőfát is hazahozott az édesapa.
- De vajon hol a karácsony? - gondolkodott a Hóember - Talán a dobozokban? Vagy a szatyrokban?
Nagyon szerette volna megkérdezni a gyerekeket, de sajnos ők nem tudtak vele beszélni, így egymagában gondolkodott, töprenkedett.
Aztán egyik este úgy érezte, mintha valaki csiklandozná az orrát. Körbenézett és látta, hogy újra eleredt a hóesés. Esett egész este és éjszaka, meg reggel és délben. Szép fehér lett az udvar, az utca, sőt a háztetők és a fák is. A Hóember bámulta a havat és mintha már nem lett volna olyan szomorú. A hó délután is esett, még akkor is, mikor beesteledve a gyerekek kiszaladtak az udvarra.
- Javítsuk ki a Hóembert! - kiáltozták vidáman és friss hóval dörzsölték, visszatették a gombjait és kerestek neki egy szép nagy cirokseprűt is.
- Építsünk neki családot! - javasolta a legnagyobb gyerek, s hamarosan a Hóember mellé került egy Hóleány és egy Hógyerek is.
Ahogy a gyerekek elkészültek a nagy munkával körbetáncolták a Hócsaládot és vidáman elénekeltek néhány karácsonyi dalt.
- Jól van Kicsik, most már gyertek be, - kukucskált ki a konyha ablakán az édesanyjuk - úgy látom megérkezett az angyalka.
- Hurrá, itt a karácsony! - kiáltottak a gyerekek és berohantak mind a házba.
A Hóember boldogan nézett körbe a gyönyörű havas udvaron, s látta, hogy újra szép és fehér mindene. Már nem érezte betegnek magát, s amikor ránézett a mellette mosolyogva álldogáló Hólányra és Hógyerekre úgy érezte, hogy ő a legboldogabb Hóember a világon, hisz már tudta, a legszebb ajándékot kapta karácsonyra: egy családot.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: körbetáncolták, továbbröppent, gondolkodott, töprenkedett, csiklandozná, visszatették, szomorkodott, legboldogabb, kiszaladtak, cirokseprűt, lepotyogtak, beesteledve, körbenézett, megkérdezte, megsajnálta, készülődnek, szatyrokban, megkérdezni, megérkezett, elkészültek, elénekeltek, karácsonyra, legnagyobb, megérkezik, berohantak, hazahozott, mosolyogva, szomorkodj, karácsonya, hóemberrel, lassanként, kiáltottak, hógyerekre, elsötétült, töprengett, kiáltozták, november végén, orra pedig, napon eleredt, szép kőgombjai, legjobban fájt, bánatos Hóembert, fejére ülve, hosszú sárgarépa, nagy fenyőfát, gyerekek kiszaladtak, szép nagy, legnagyobb gyerek, gyerekek elkészültek, nagy munkával, konyha ablakán, édesanyjuk –, Biztos Te,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 16  képre írva Március 15 -re emlé...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Hernádkak  Esti kép  A Mindenható Istenben bízva  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Mai harmónia kártyám  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nemzeti  Ibolya  Sajnos ezt elBalogozták  Gősi Vali - Tükre lennék...  Jóga férfiaknak  Müller Péter tollából  Fújjad márciusi szél . . .  A magyar sajtó napja március 1...  Szeüleidtől tanultad  Márciusi eső  Cicus virággal  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Nem kell ide békemenet  Sajnos ezt elBalogozták  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Csendes éjszakán  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten áldja  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Síró nő  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Őri István - Dal az életről  Az embernek fiatal korában van  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Intelem  Heltai Jenő: Szabadság  képre írva Március 15 -re emlé...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Síró nő 
Bejegyzés Címkék
november végén, orra pedig, napon eleredt, szép kőgombjai, legjobban fájt, bánatos Hóembert, fejére ülve, hosszú sárgarépa, nagy fenyőfát, gyerekek kiszaladtak, szép nagy, legnagyobb gyerek, gyerekek elkészültek, nagy munkával, konyha ablakán, édesanyjuk &#8211, gyönyörű havas, mellette mosolyogva, legboldogabb Hóember, legszebb ajándékot, körbetáncolták, továbbröppent, gondolkodott, töprenkedett, csiklandozná, visszatették, szomorkodott, legboldogabb, kiszaladtak, cirokseprűt, lepotyogtak, beesteledve, körbenézett, megkérdezte, megsajnálta, készülődnek, szatyrokban, megkérdezni, megérkezett, elkészültek, elénekeltek, karácsonyra, legnagyobb, megérkezik, berohantak, hazahozott, mosolyogva, szomorkodj, karácsonya, hóemberrel, lassanként, kiáltottak, hógyerekre, elsötétült, töprengett, kiáltozták, édesanyjuk, kukucskált, hócsaládot, karácsonyi, dobozokban, egymagában, dörzsölték, gyerekeket, javasolta, bánatosan, csodálták, álldogált, csúnyának, hamarosan, legjobban, kőgombjai, szomorúvá, változott, sárgarépa, szemekkel, karácsony, dobozokat, álldogáló, ajándékot, zacskókat, gomboknak, énekeltek, építették, szomorúan, legszebb, gyerekek, boldogan, kalapnak, törődtek, türelmes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 469
  • e Hét: 1027
  • e Hónap: 5987
  • e Év: 51194
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.