Regisztráció  Belépés
aprochef.blog.xfree.hu
Az asztal örömeit minden életkorban, minden társadalmi helyzetben, minden országban és minden nap lehet élvezni; ez az élvezet társa lehet minden egyéb gyönyörű... Apró Séf
1986.10.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Harcsa receptek
  2009-07-27 15:11:30, hétfő
 
 

Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók
700 g harcsafilé
50 g liszt
50 g zsír
0,5 dl brandy
1,5 dl száraz fehérbor
50 g vöröshagyma
1 csomag petrezselyem zöld
120 g gomba
2 gerezd fokhagyma
40 g vaj

őrölt bors
Elkészítés
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük. A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.

Afrikai harcsa spenótmártással
Keresek néhány szép szelet afrikai harcsát (ma már nem olyan ördöngösség, bármelyik nagyobb halboltban, vagy hipermarketben lehet kapni), és kicsit besózom-borsozom. Aztán forró olajban megpirítom, de úgy, hogy végig a serpenyő mellett állok, nehogy véletlenül túl omlóssá süljön, és széttörjön. A spenótot - csak úgy, mint ha főzeléket készítenék - párolom és pépesítem. A fokhagymán kívül zöldség zölddel is ízesítem, de tejet, tejszínt nem teszek hozzá. A fokhagymás spenót és a fűszeres hal íze összekeveredik, és különlegesen finom lesz, az illata pedig a tengerparti vendéglőket juttatja eszembe. Nem vagyok oda a krumpliért, de ehhez szerintem az egyszerű főtt változat az igazi...

Afrikai harcsafilé mustármártással
Hozzávalók:
Filézett Afrikai harcsa
3 dl. Fehérbor
1 dl vízben
1 babérlevelet
kakukkfű
10 szem borsot
2 evőkanál lisztet
1 tejfölt
1 tojás
2 evőkanál tej
3 evőkanál mustár

3 dl. fehérbort,1 dl víz 1 babérlevelet kb. 10 szem borsot, egy kis kakukkfű és 1 teáskanál sót egy lábasba teszünk. Az egészet felforraltam, majd beleteszzük a halat és 20 perc alatt készre főzöm. A halat és a darabos fűszereket kiveszzük a folyadékból, belerakunk 2 evőkanál lisztet és 1 tejfölt, szépen össze keverjük, közben 1 tojás sárgáját összekeverünk kb. 2 evőkanál tejjel és 3 evőkanál mustárral, majd amikor a mártás alap elforrt hozza öntöttem és készre főzzük. A mártás elkészítése kb. 5 perc. Rizzsel tálaljuk.

Ági narancsos harcsája
Hozzávalók
2 ek (oliva) olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
2 db narancs leve
1/2 citrom leve

bors
és persze a harcsa
A harcsa: A teljesen bőrtelenített és csont nélküli halszeleteket besózva állni hagyjuk. A szósz: Amíg a harcsa áll, a hagymát olajon megpároljuk, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, só, borsot, valamint a narancs és citromlét. Ezután a szószt összeforraljuk. A kikészítés: A halszeleteket beletesszük egy tűzálló edénybe, leöntjük a szósszal és lefedve forró sütőben 15-20 percig pároljuk, majd fedő nélkül 15-20 percig sütjük. Krumplipürével tálaljuk.

Csőben sült harcsa
Hozzávalók:
80 deka, vagy 1 kiló harcsa
1 deci fehérbor
egy kis citromhéj
citrom leve
50 deka főtt burgonya
A mártáshoz:
5 deka vaj
5 deka liszt
2 deci tej
1 deci tejszín
3 tojássárgája
5 deka reszelt sajt
Elkészítés:
Megtisztítjuk a halat, lehúzzuk a bőrét, egyenlő szeletekre felvágjuk, majd megsózzuk és félretesszük. Jól kivajazott tűzálló porcelántálba karikákra vágott főtt burgonyát úgy rendezünk el, hogy a halat a tál közepére helyezhessük. Közben egy kivajazott edényben a fehérborral megpároljuk a szeletekre vágott harcsát. Ezután lapátkanállal kiszedjük és az előkészített tálban a burgonyaszeletekkel bélelt tál közepére sorban elhelyezzük. A vajból, lisztből, tejből, tejszínből, tojássárgájából mártást készítünk, ezt a tálba öntjük. Tetejét a sajttal megszórjuk. Közép meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Gombás halpaprikás galuskával
Hozzávalók négy személyre:
600 gramm harcsa színhús
240 gramm gomba
80 gramm zsír
30 gramm liszt
1 deciliter tejföl
Néhány szál petrezselyem
4 adag galuska

fűszerpaprika ízlés szerint
A gombát lepirítva tejfölös, paprikás mártással összeforraljuk. A harcsaszeleteket sózzuk, lisztbe forgatva, kevés forró zsírban pirosra sütjük. Tálra helyezve bevonjuk a tejfölös, paprikás gombás mártással. Tejföllel, zöldpaprika- és paradicsomkarikákkal díszítjük, köretnek galuskát adunk hozzá

Halszeletek grillezve
Hozzávalók:
10 dkg halszelet, például harcsa
3 dkg póréhagyma
Citromlé

Bors
Ételízesítő
Petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Egy kisebb tálba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az apróra vágott póréhagymát, a fűszereket és belefektetjük a halszeleteket. Ebben a páclében a halat 1-2 órán átállni hagyjuk, majd grill rácson vagy teflonban ropogósra sütjük.

Harcsa almás-mustáros szósszal
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej hagyma
30 dkg savanykás alma
30 dkg sóska
1 piros chilipaprika
4 harcsaszelet (20 dkg)
1,5 dl száraz fehérbor
1 teáskanál mustármag
5 szem bors
1 evőkanál olaj
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1 evőkanál dijoni mustár
Előkészítés:
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházát kiemeljük, húsát felszeleteljük. A sóskát megmossuk, szárát lecsípjük, a chilipaprikát megtisztítjuk, és mindkettőt csíkokra vágjuk. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, enyhén sózzuk-borsozzuk.

Elkészítés:
Nagy kuktaedényben felforralunk negyed liter vizet a borral, a mustármaggal és a szemes borssal. A halfiléket bekenjük olajjal, és egymás mellé a kukta párolóbetétjére helyezzük. Lefedjük, és 8-10 percig pároljuk, majd a halat alufóliába csavarjuk, és a sütő legkisebb fokozatán melegen tartjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hagymát és az almát 6 percig állandóan kevergetve megpároljuk benne. Másfél deci párolófolyadékot öntünk hozzá, és kissé besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, és együtt felfőzzük, sóval-borssal ízesítjük. A sóska és a chilipaprika felét belekeverjük a mártásba, és a halra öntjük. A maradék sóskát a tetejére szórjuk. Köretként sós vízben főtt burgonyát kínáljunk.

Harcsa almával
A halat öblítse le, itassa le róla a nedvességet, enyhén sózza-borsozza. Egy nagy főzőedényben forralja fel a vizet a borral, a mustármaggal és a szemes borssal. A halfiléket kenje be olajjal és helyezze egymás mellé egy pároló szitabetétre. Lefedve a lé fölött párolja 8-10 percig, majd csavarja a halat alufóliába és enyhén meleg (75 C-os) sütőben

tartsa melegen.

Összetevők:
80 dkg filézett harcsahús 4 adagban
1 fej vöröshagyma
30 dkg savanykás alma
2,5 dl víz
1,5 dl száraz fehérbor
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál mustármag
5 szem bors
1 evőkanál olaj
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1 evőkanál dijoni mustár
Elkészítés leírása :
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát. Az almát is hámozza meg, vágja egyedekre, majd szeletelje fel. Közepes hőfokon forrósítja fel a vajat egy serpenyőben, állandóan forgatva kb. 6 percig párolja meg a hagymát és az almát, majd adjon hozzá 1,5 dl párolólevet. A tejszínnel és a mustárral főzze fel, ízesítse sóval-borssal. A mártást öntse a halra. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

Harcsa hagymakompóttal és boros mártással
Hozzávalók:
6 szép vöröshagyma
10 dkg vaj vagy
Rama margarin
1 evőkanál cukor
4 evőkanál fehérborecet
só, őrölt bors
4 nagyobb harcsafilé
(egyenként 15 dkg)
vagy 8 kisebb, patkó
alakú harcsaszelet
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 sárgarépa, 2 dl fehérbor
1 babérlevél
1-1 ág petrezselyem
és kakukkfű, 1 dl tejszín
1 kiskanál liszt
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, ujjnyi vastagra fölszeleteljük. Egyenletesebben puhul, ha szét is szedegetjük. Ezután 6 deka vajon aranysárgára pirítjuk, közben a cukrot is beleszórjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjon. Az ecettel, 1 csapott kiskanál sóval meg fél mokkáskanál őrölt borssal ízesítjük, és lefedve kb. 35 percig pároljuk. Néha megkeverjük. A halat megsózzuk, megborsozzuk, majd a maradék vaj és az olaj keverékében oldalanként, vastagságától függően kb. 3 percig sütjük; lecsöpögtetve félrerakjuk. A hagymát és a répát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a harcsa sütésénél visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk. A borral fölöntjük, megfűszerezzük, sózzuk, 2-3 percig főzzük. A tejszínnel simára kevert liszttel sűrítjük, végül átszűrjük. Tálaláskor a harcsát a boros mártással körülöntjük, és a hagymát mellé púpozzuk.

Harcsa káposztával
Hozzávalók
1000 g savanyú káposzta
50 g zsír
100 g füstölt szalonna
50 g liszt
4 dl tejföl
1 csomó kapor
60 g vöröshagyma
600 g harcsafilé

fűszerpaprika
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, és kevés vízzel feltesszük főni. A harcsafilét felszeleteljük, besózzuk. A vöröshagymát és a kaprot finomra, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, és a káposztához adjuk. Ha a káposzta megfőtt, magyaros rántással berántjuk; a felolvasztott zsírban a lisztet világos barnára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, a finomra vágott kaprot, hideg vízzel felengedjük, és a káposztához adjuk. A káposzta tetejére rakjuk a besózott halszeleteket, és lefedve, előmelegített sütőben a halat készre pároljuk. A szeleteket levéve a káposztáról, a káposztához adjuk a tejfölt, átforraljuk és forrón tálaljuk oly módon, hogy a tál aljára rakjuk a káposztát, rá a halszeleteket, majd tejföllel és paprikás zsírral díszítjük.

Harcsa kéknyelűben úsztatva-csúsztatva
Hozzávalók:
60 dkg harcsa
20 dkg kaliforniai paprika
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg mangalica szalonna
2 dl badacsonyi Kéknyelű
só, fehérbors, frissen préselt citromlé ízlés szerint
2 kk. friss kapor
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
30 dkg széles metélt
1 kk. szarvasgomba vaj
1 fürt szőlő a díszítéshez
A harcsát kifilézzük, kockára vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kaliforniai paprikát és a lilahagymát egész finomra metéljük. A mangalica szalonnát kockára vágjuk, serpenyőben zsírját kiolvasztjuk. Ebben pirítjuk a paprikát és a lilahagymát, majd hozzáadjuk a harcsa kockákat. Pirítjuk, közben Szeremley Kéknyelű borral meglocsoljuk, kevés citromlével, finomra vágott kaporral, sóval, fehér borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül tejszínt adunk hozzá és készre forraljuk. Köretként közben széles metélt főzünk hozzá, amit szarvasgombás vajon átfuttatunk, ezzel tálaljuk.

Harcsa kékre főzve
Hozzávalók:
1.5 kg hal
2 dl fehér bor
3 babérlevél
0,5 dkg feketebors
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
ecet
A halat megtisztítjuk, felszeleteljük, és egy órán átállni hagyjuk. Halfőző edényben vizet, ecetet, fehérbort, babérlevelet, szemes borsot, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és vöröshagymát összevágva felforralunk, és a halat beletesszük. Ha megpuhult, tálra tesszük, és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Harcsa mustármártással
Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
4 kicsi savanyú uborka
1 gerezd fokhagyma
2 púpos evőkanál dijoni mustár
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
3 deci tejszín
2 deci tejföl
80 deka harcsaszelet (7-8 patkóalakú szelet)
só és frissen őrölt bors
3 evőkanál liszt
3 deka vaj
3 evőkanál olaj
2 evőkanál száraz fehér bor
1 citrom
Elkészítés:
Mielőtt belekezdenék a halsütésbe, előkészítek néhány hozzávalót. Az újhagymák fehér részét és a savanyúságos üvegből kihalászott ubikat vékonyan felkarikázom, a megpucolt fokhagymát apróra vágom, majd a mártáshoz egy tálkában kézi habverővel simára keverem az étkezési keményítőt a mustárral, a tejföllel meg a tejszínnel. Ha ezekkel megvagyok, jöhetnek a harcsaszeletek. A haldarabokat 2 centis kockákra vágom -középső, szinte csontkeménységű gerincdarabjukat kihagyom-, aztán beleszórom őket egy tálba. Rájuk hintek sót, borsot meg lisztet, és kicsit össze is forgatom a kockákat a tapadásgátló liszttel. A sütéshez egy nagy és mély serpenyőben finoman összeolvasztom a vajat az olajjal, majd közepesen erősre csavarom a lángot, és 6-8 perc alatt megsütöm benne a halkockákat. Szűrőlapáttal kihalászom őket, és amíg pihennek, elkészítem a mustármártást. Abba a serpenyőbe, amelyikbe a harcsát sütöttem, beleszórom az újhagyma karikákat, és miután megpároltam őket, hozzájuk keverem a fokhagymát. Amikor 1/2 perc múlva megcsapja orromat a fokhagyma illata, egy pillanatra erősebbre veszem a lángot, és ráöntöm a hagymákra a fehér bort. Ahogy a finom nedű elpárolgott, rögtön visszatekerem a lángot közepes erejűre, és a serpenyőbe beleöntöm a mustáros-keményítős mártásalapot. Utána visszateszem a harcsakockákat is, majd hozzákeverem az uborkakarikákat, aztán belereszelem a citrom illatos héját, és folyamatosan kevergetve néhány perc alatt besűrítem a mártást. Eközben a halkockák is átmelegednek, és már csak só meg bors hiányzik a szószból, és ehetünk is. 4 adag lesz belőle.

Harcsa paprikásan
Hozzávalók
1.2 kg harcsa
12 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
0,1 dkg pirospaprika
10 dkg zöldpaprika
3 dl tejföl
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dkg só
A harcsát megtisztítjuk, felhasítjuk. Hideg vízben megmossuk, belső részét eltávolítjuk, húsát a gerinccsontról lefejtjük, és bőrét is lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Az így elkészített filéket egy zsiradékkal kikent tepsibe tesszük. Lábasban zsírt hevítünk, rászórjuk a reszelt vöröshagymát és világosra pirítjuk. Majd ráhintjük a pirospaprikát, a karikára vágott zöldpaprikát, sózzuk, beletesszük a hal fejét, gerinccsontját, és kevés vízzel 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. 25 percnyi forralás után eltávolítjuk belőle a fejet és a csontokat. A tejfölt liszttel habarjuk, és a léhez öntjük. A tepsiben elhelyezett halat lassú tűzön, sütőben puhára sütjük. Tálra helyezzük, az elkészített mártással leöntjük és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Harcsa párizsiasan
Hozzávalók:
1.5 kg harcsa
25 dkg zsír
3 tojás
2 dkg só
5 dkg liszt
2 citrom
A harcsát megtisztítjuk, felhasítjuk, és a belső részét eltávolítjuk, húsát a gerinccsontról lefejtjük, és bőrét is lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Az így elkészített filéket lisztben megforgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Forró zsírban mindkét oldalát megsütjük. Tálalótálra helyezzük, citromszeletekkel díszítjük, vajas burgonyakörítéssel és tartármártással tálaljuk.

Harcsa rántva
Hozzávalók
1.5 kg harcsa
30 dg zsír
20 dg zsemlemorzsa
3 tojás
10 dg liszt
3 dg só
1 csomag petrezselyem zöldje
7 citrom
tartármártás
A harcsát megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk, húsát a gerinccsontról lefejtjük és bőrét is lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Az így elkészített halszeleteket lisztben, tojásban és zsemlemorzsában forgatjuk és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük. Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük, citromszeletekkel és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük, zsírban sült burgonyakörítéssel és tartármártással tálaljuk.

Harcsa rizzsel
Hozzávalók
1.2 kg harcsa
10 dg vöröshagyma
50 dg rizs
14 dg zsír
3 dg só
1-l csontlé
1 dg paprika
1 citrom
tartármártás
Egy nagyobb harcsát ujjnyi széles szeletekre vágunk, sóval bedörzsöljük, állni hagyjuk. Vasserpenyőben zsíron vöröshagymát pirítunk. Egy másik edényben zsíron - húslével feleresztve - rizst párolunk. Mikor a rizs megpuhult és a hagyma is piros, összekeverjük, és zománcozott tepsibe tesszük, egyenletesre elsimítjuk. A harcsaszeleteket kevés paprikával megszórjuk és rárakjuk a rizs tetejére. Sütőben mindkét oldalát 15-15 percig sütjük. Tepsiben tálaljuk, citromszeletekkel díszítjük, tartármártást adunk hozzá.

Harcsa roston
Hozzávalók
1.5 kg harcsa
15 dg zsír
10 dg zsemlemorzsa
2 dg só
2 citrom
2 dl tartármártás
3/4 csomag petrezselyem zöldje
A harcsát megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk, húsát a gerinccsontról lefejtjük, és bőrét is lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Az így elkészített halszeleteket zsemlemorzsában megforgatjuk, és serpenyőben hevített zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük. Tálalótálra helyezzük, citromszeletekkel és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük, zsírban sült burgonyával és tartármártással tálaljuk.

Harcsa sárgarépabundában
Hozzávalók:
4 szelet harcsafilé
fél citrom leve
2 sárgarépa
fél csokor bazsalikom
fél csokor petrezselyem
10 dkg friss sajt vagy túró
1 tojás

őrölt bors
a tepsi kikenéséhez: vaj
Elkészítés
A halat leöblítjük, leszárogatjuk, majd a citromlével megöntözzük.

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A bazsalikomot és a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk és a répával együtt a túróba keverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk, a halszeleteket belefektetjük, majd a túrós masszát elosztjuk rajtuk. 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük. Párolt rizzsel és friss salátával tálaljuk.

Harcsa savanyú káposztával
Hozzávalók:
1,5 kg harcsa
1 kg hordós káposzta
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2 evőkanál libazsír
őrölt bors
őrölt gyömbér

Elkészítés:
A libazsírban félpuhára pároljuk a megmosott, kicsavart savanyú káposztát, majd a tepsi aljára terítjük és megszórjuk őrölt gyömbérrel. A megtisztított, hosszában kettévágott harcsát besózzuk, meghintjük őrölt borssal és a káposztára helyezzük. A tetejére vajdarabkákat morzsolunk és közép meleg sütőbe tesszük. (Kb. 3/4 óra alatt sül meg.) Ha kész, ráöntjük a tejfölt, és pár percig még erős lángon tovább sütjük.

Harcsa savanyú káposztával 1
Hozzávalók:
1,5 kg harcsa
1 kg savanyú káposzta
2 evőkanál libazsír
1 kg harcsa
5 dkg vaj
2 dl tejföl

bors
gyömbér
tárkonyecet
A vagdalt savanyú káposztát libazsírban félig megpároljuk, majd tepsibe tesszük, megszórjuk kevés gyömbérrel, sózzuk. Ráhelyezzük a megtisztított, hosszú szeletekre filézett, tárkonyecettel bedörzsölt, besózott és megborsozott harcsát. Tetejére vajdarabkákat teszünk, és a sütőbe toljuk. Ha megsült, ráöntünk 2 dl tejfölt és pár percig újra sütőbe tesszük.

Harcsa tejszínes gombamártással
Egy kiló harcsafilét megnyúzunk már ha nem nyúzva vettük, besózzuk mindkét oldalukat és félretesszük.

A gombamártáshoz valók:
30 dkg erdei gomba
10 és 5 dkg vaj
3 dkg liszt
1 dl vörösbor
petrezselyem

bors
köménymag
tárkony
2 dl húslé-húskockából
1 dl tejszín
Lábosban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, megsózzuk, kevés borssal, köménymaggal, tárkonnyal és vágott petrezselyemmel megszórjuk és hirtelen megpirítjuk.5 dkg vajon a lisztet megpirítjuk, fölengedjük húslével és felforraljuk majd a vörösbort is beleöntjük. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínt és kész. Én fokhagymás tört krumplival szoktam tálalni, ami egy mezei krumplipüré sok áttört fokhagymával. És végül, de nem utolsósorban megsütjük a harcsákat egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsiben, oldalanként 3-4 percig. Ha leforrázzuk a harcsát, könnyebben lenyúzhatjuk a bőrét.

Harcsa tejszínes gombamártással 1
Hozzávalók
4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa

6-7 dkg liszt
a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj
a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
5 dkg vaj
30 dkg csiperke
2 csapott evőkanál liszt
1 csapott kiskanál ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt bors
2-2 dl tejszín és víz
A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja

Harcsa zöldségköpenyben
Hozzávalók:
1 evőkanál liszt
Knorr Delikát 8 ételízesítő
őrölt bors
4 szelet harcsa (darabonként kb. 15 dkg)
a sütéshez:
olívaolaj
1 vöröshagyma, megtisztítva, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, tisztítva, összezúzva
2 sárgarépa, tisztítva, kis kockákra vágva
2 újhagyma, tisztítva, hosszú csíkokra hasítva
1 dl száraz fehérbor
2 dl zöldségleves (leveskockából is jó)
1-2 ág kakukkfű
a tetejére:
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 citrom héja vékony csíkokra vágva
Elkészítés
A lisztet az ételízesítővel és a borssal összekeverjük, majd a halszeleteket beleforgatjuk, és 10-15 percig állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk és a halak mindkét oldalát hirtelen elősütjük rajta, majd a serpenyőből kiemeljük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk. A sárgarépát és az újhagymát rádobjuk. Egy kevés ételízesítővel fűszerezzük, majd a borral és a levessel felengedjük, a kakukkfüvet beledobjuk. Rázogatva puhára pároljuk, és mielőtt teljesen elkészülne, a halat is visszatesszük az edénybe. Együtt puhára főzzük. A petrezselymet a fokhagymával és a citromhéjjal összekeverjük. A halszeleteket a sárgarépás-hagymás raguval megpúpozva, a petrezselymes keverékkel meghintve tálaljuk.

Harcsafilé házi gyufatésztával, és pezsgős sabayonnal
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg harcsafilé
10 dkg vaj
2 db tojássárgája
1,5-2 dl száraz pezsgő

bors
citromfű
40 dkg liszt
4 db tojás
5 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
A serpenyőben kevés vizet forralunk, beleteszünk csipet sót. A 80 dkg harcsafilének lenyúzzuk a bőrét, levágjuk az oldalán megmaradt szálkáit és az uszonyát. Besózzuk, és bő vajban, fedő alatt pároljuk. Amikor a hal félig megpuhult, megfordítjuk, és fedő nélkül pároljuk tovább. A pezsgős sabayont vízfürdőn készítjük el. A forrásban lévő vízzel teli lábasra tesszük a keverőtálat, amiben 2 tojássárgáját és a száraz fehérpezsgőt sóval, borssal és citromfűvel felhabosítunk. A mártás akkor jó, amikor már az alja sem folyékony. A házi gyufatésztához a lisztet, 4 db egész tojást, a tejfölt, és egy csipet sót alaposan összedolgozunk. Hűtőben 15-20 percig állni hagyjuk. Ezután még egyszer átgyúrjuk, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és gyufaszál méretűre vágjuk. Összeforgatjuk, és lobogó, sós vízben néhány perc alatt készre főzzük. Leszűrjük, majd átforgatjuk azon a vajon, amelyen a halat pároltuk. Végül petrezselyemzöldet vágunk bele.

Harcsafilé rácosan
Hozzávalók 4 fő részére:
80 dkg harcsa
1 kg burgonya
60 dkg vöröshagyma
20 dkg paprika
20 dkg paradicsom
0,5 l tejföl
szalonna, só, fűszerpaprika
Elkészítés:
Felszeleteljük a burgonyát, vöröshagymát, paprikát, paradicsomot. A szalonnával kikenjük a tepsit. Rétegenként elhelyezzük a tepsiben a burgonyát, majd a hagymát, paprikát, és végül a paradicsomot. Ezt addig ismételjük, amíg a tepsi megtelik. A tetejére rakjuk a harcsa szeleteket és a szalonnát. A tejfölt habosra keverjük a fűszerpaprikával és meglocsoljuk vele a tepsi tetejét. Ízlés szerint sózzuk.

Harcsafilé spenótágyon
Igazi jó halászlevet akkor kapunk, ha többféle halból készítjük. Személyenként 25-30 dkg halat veszünk. Ponty, harcsa, kecsege, süllő legjobb a halászléhez. Ha csak egyféle halunk van, vásáraljunk hozzá apró kis halakat és, ezek kifőzött levévél engedjük fel a levest. Egy kg halra egy jó nagy vöröshagymát számítunk, karikákra vágjuk és az apró halakkal, pirospaprikával jó 30 percig főzzük. A halat 8-10 dkg-os darabokra vágjuk és egy óra hosszáig hideg helyen besózva tartjuk. Rászűrjük a hagyma levét 1-2 zöldpaprikát, esetleg paradicsomot adunk hozzá és nagyon csendes főzés mellett 20-30-percig főzzük. Nem kavarjuk, csak mozgatjuk az edényt. Tálaláskor szűrőlapáttal szedjük ki a szeleteket. Karikára vágott, hosszú csöves paprikával szórják meg a tetejét.

Harcsafilé tojással
Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé
12 tojás
3 evőkanál kukoricaolaj
3 evőkanál szójaszósz
diónyi friss gyömbér
1 evőkanál kukoricakeményítő
3 chili paprika
1 csokor újhagyma
1 csokor zellerlevél

őrölt fehér bors
a hal sütéséhez olaj
A harcsafilét megmossuk, lecsöpögtetjük, 2 cm-es kockákra vágjuk, és meghintjük sóval, borssal, kukoricakeményítővel. Wokban felhevített olajon aranysárgára sütjük, és félretesszük. A tojásokat feltörjük és szétválasztjuk. A fehérjét és a sárgáját parányi sóval meghintjük, lazán felverjük, és külön-külön kevés, közepesen forró olajon állandó keverés mellett megsütjük. Kevés felhevített olajon megfuttatjuk a megtisztított, apróra vágott gyömbért, a 2 cm-es darabokra vágott újhagymát, és hozzátesszük a szójaszószt. Erős tűzön összeforgatjuk a sült hallal, a sült tojásfehérjével és -sárgájával. Tálaláskor megszórjuk a karikára vágott chili paprikával. Zellerlevéllel díszítjük, külön edényben szójaszószt és chili olajjal elkevert ketchupot kínálunk hozzá.

Harcsapaprikás
Hozzávalók
700 g harcsafilé
80 g vöröshagyma
70 g zsír
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
10 g fűszerpaprika
1 csomag kapor

fokhagyma
köménymag
Elkészítése
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

Harcsapaprikás 1
Hozzávalók:
70 dkg harcsafilé
15 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír vagy olaj
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 dl tejszín
2 dkg liszt
5 adag galuska vagy sós burgonya

fűszerpaprika
Mély jénai tálban zsírt olvasztunk, benne finomra vágott vöröshagymát párolunk 3-3,5 percig a mikrósütőben, közben egyszer - kétszer megkeverjük. Fűszerpaprikával elkeverjük, beletesszük az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, erre a tejföllel, tejszínnel elkevert lisztet, és további kevergetés mellett 3-4,5 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a besózott, felszeletelt halat, és 6-8 percig pároljuk. Galuskával vagy sós burgonyával tálaljuk.

Harcsapaprikás afrikai harcsából
Tizenkét felnőtt számára bőségesen elegendő volt 4 kiló hal. Mielőtt a kb. kétujjnyi vastag harcsaszeletek a bográcsba kerültek, alap lé készült számukra a megnyúzott halak bőréből, fejéből farkából. Sógorom szerint a jó paprikás titka a bőséges mennyiségű vöröshagyma és pirospaprika - így lesz jó sűrű leve. Először megpárolta hagymát, tisztességesen megszórta paprikával, majd jöttek az egyéb fűszerek: só, bors, babérlevél. (a sóval csínján kell bánni, mert a harcsaszeletek is besózva vártak sorukra.). Ezután hozzáadta a halakról leszármazott "csontot, rongyot, gubadarabot" és kíméletes tűzön alaposan beforralta. Ugye ebből világosan következik, hogy vizet is öntött rá. Nem túl sok vizet, (!) inkább időnként pótolni kell, ami elforr. Ezután a kész alaplét sűrű szűrön át kell passzírozni, s ebben megfőzni a harcsaszeleteket.

Harcsapörkölt a lázbérci víztározónál
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg harcsa
2 fej vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 dl tejföl
40 dkg túró
30 dkg csuszatészta
pirospaprika
bors
fokhagyma
petrezselyem

bors
A hagymából, paprikából és paradicsomból a szokásos módon egy pörköltalapot készítünk, amit többször is felöntünk vízzel, és zsírjára pirítunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejfölt, és ha felforrt belekeverjük a harcsaszeleteket, amit néhány perc alatt megfőzzük.

A köret:

A csuszatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük. Hozzákeverjük a túrót, és adunk még hozzá jó sok fokhagymát és petrezselymet.

Harcsapörkölt Kellner módra
Hozzávalók
2 kg-os harcsa
12 dg zsír
20 dg vöröshagyma
2 dg pirospaprika
14 dg zöldpaprika
8 dg piros paradicsom
A megtisztított harcsa fejét, farkát levágjuk és rövid sós lében felfőzzük. Törzséből filéket készítünk, sózzuk és félretesszük. Lábasban zsiradékot hevítünk, beletesszük a karikára vágott hagymát és szalma-sárgára pirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá. A megmosott és cikkekre vágott zöldpaprikát, piros paradicsomot is belerakjuk, felöntjük a hal felfőzött fejének és farkának levével, megsózzuk, s fedő alatt forraljuk. Amikor sűrűsödni kezd, belehelyezzük a harcsaszeleteket, és 20 percnyi egyenletes forralás után galuskával vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Harcsaszelet roston, pikáns gombás-lecsós szósszal
Hozzávalók:
olívaolaj
kolozsvári szalonna
vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg sampinyon gomba
paprika
paradicsom
petrezselyemzöld
friss kapor
1 pohár tejföl
só igény szerint
Elkészítése:
Harcsaszeleteket, mindkét oldaláról roston parázs felett, pirosra sütjük, majd félretéve meleg helyen tartjuk. Egy nagyobb serpenyőben 3-4 evőkanál olajban kiolvasztjuk a 2-3 szelet kolozsvári szalonnát, és ebben a kockázott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, kockázott paprikát, és a szeletelt gombát majd néhány percig pároljuk. A tejfölt, melybe előzőleg beletesszük a finomra vágott petrezselyem-zöldet, friss kaprot és az elkapart fokhagymát, elkeverjük, és ezzel felöntjük az egészet. A halszeleteket visszatéve, egyet rottyantunk rajta és tálaljuk, a szósszal leöntjük. Köretnek parázson, héjában sült, kockákra vágott krumplit adunk hozzá. Kertben, hétvégén kellemes időtöltésre, és a jó társasági összejövetelére ad alkalmat, a fentebb írott egytálétel elfogyasztása!

Harcsaszeletek citromos vajjal
Hozzávalók:
80 dkg harcsa színhús
8 dkg vaj
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál zöldpetrezselyem

őrölt fehér bors
Tűzálló tálban a vajat 1 perc alatt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, az őrölt fehér borsot, sózzuk, majd belehelyezzük a harcsa szeleteket. Lefedve 4-5 percig sütjük. Átforgatjuk a halakat, majd még két percig sütjük. Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg.

Harcsaszeletek molnárné módra
Hozzávalók:
180 dkg harcsafilé
4 dkg só
10 dkg liszt
10 dkg zsír
1 db fejessaláta
25 dkg vaj
4 db citrom
1 csomó petrezselyemzöld
10 adag vajas burgonya
A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Két citromot meghámozunk, majd felszeleteljük. A másik két citrom levét kicsavarjuk, és átszűrjük. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A harcsaszeleteket lisztbe mártjuk. Serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, amelyben pirosra sütjük a harcsaszeletek mindkét oldalát. Halastál egyik felére tálaljuk az elkészített vajas burgonyát. Mellé tálaljuk ízlésesen a frissen sütött harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Minden harcsaszeletre egy-egy citromszeletet helyezünk. Ekkor elkészítjük a barna vajat. Serpenyőben habzásig hevítjük a vajat. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, gyorsan elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszűrt citromlevet. Egy kevés sót adunk hozzá. Ezután hirtelen felforraljuk és meglocsoljuk vele a kitálalt harcsaszeleteket.

Harcsaszeletek roston
Hozzávalók:
180 dkg harcsafilé
2 dkg só
15 dkg zsemlemorzsa
2,5 dl olaj
1 db fejessaláta
3 db citrom
10 adag vajas burgonya
5 adag gribiche-mártás
A harcsafiléről a bőrrel együtt lefejtjük a zsiradékot is. Ezután felszeleteljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Rövid idő múlva szitált zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalát. A sütés előtt közvetlenül, olajba mártjuk az előkészített harcsaszeleteket, majd faszénparázs fölött izzó rostélyra helyezzük, és mindkét oldalukat megsütjük. Fém halastálat tálpapírral borítunk, amelynek egyik oldalára tálaljuk a forró vajas burgonyát. Ízlésesen melléhelyezzük a rostonsült harcsaszeleteket úgy, hogy azok félig fedjék egymást. Az egészet díszítjük fejessaláta-levelekkel és citromgerezdekkel. Külön mártásoscsészében jól lehűtött gribiche-mártást adunk hozzá. A harcsaszeletek roston készíthető fűszeres vajjal is. Ebben az esetben a még forrón tálalt harcsaszeletek tetejére egy-egy fűszeres vajkarikát helyezünk. Ez ráolvad a forró harcsaszeletekre, és átadja kellemes íz- és illatanyagait.

Hideg harcsa
Hozzávalók:
80 dkg harcsa színhús
15 dkg vegyes zöldség
1 fej vöröshagyma
1 darab citrom
1 db babérlevél

egész bors
ecet.
Elkészítés:
A gerinccsontról lefejtett és bőrétől megtisztított harcsát vastagabb szeletekre vágjuk, a zsírréteget eltávolítjuk, megmossuk és besózzuk. Zománcozott lábosba tesszük a karikára vágott zöldségeket, a hagymát, a babérlevelet, az egész borsot, a sót, és felöntjük hideg vízzel, majd ecetet és citromot adunk hozzá. Amikor felforrt, beletesszük a halat, és lassú, egyenletes forralással készre főzzük. A főzőléből kivesszük, lecsepegtetjük, és lehűtve franciasaláta alapon tálaljuk.

Káposztás harcsa
Hozzávalók:
80 dkg harcsa filé
80 dkg savanyú káposzta
2 csokor friss kapor
5 dkg zsír
10 dkg füstölt szalonna
3 dl tejföl
4 dkg reszelt sajt
5 dkg vöröshagyma
2 db zöldpaprika

törött bors
fűszerpaprika
Mély jénai tálba helyezzük a jól kimosott savanyú káposztát, annyi vízzel felöntjük, amely éppen ellepi. Mikrohullámú berendezésben 15-18 percig főzzük. Amikor a káposzta már puha, leszűrjük. Jénaiban zsírt és apró kockára vágott füstölt szalonnát 4-5 percig pirítunk, hozzáadjuk a szeletelt hagymát és a zöldpaprikát, 3-3,5 percig tovább pároljuk. Mély jénai tál aljára helyezzük a káposzta kétharmadát, erre az előkészített halat, a szalonnát, majd a káposzta fennmaradó részét. Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel leöntjük, pirospaprikával, reszelt sajttal meghintjük. A mikróban középerősségen 6-8 percig pároljuk. Forrón tálaljuk.

Karácsonyi tejszínes gombás harcsa
Hozzávalók:
80 dkg harcsa halfilé
15 dkg vaj
2 dl tejszín
5 ek. liszt
1 dl tej
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1/2 dl konyak vagy magyar brandy (el is hagyható)

bors
csipetnyi paprika
Elkészítés:
A halfilét 8 darabra vágjuk, jól megmossuk, leszárítjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál paprikás lisztben megforgatjuk. A serpenyőben felforrósítunk 5 dkg vajat és a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd lapátkanállal óvatos kiszedjük és félretesszük. Közben 5 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított gombát és fedő alatt kb. 5 percig tovább pároljuk, majd levesszük a tűzről. A megmaradt vajból és a 3 evőkanál lisztből világos rántást készítünk (lehetőleg habverővel), hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A hagymás gombához óvatosan hozzákeverjük a halat meg a tejszínt mártást és lassú tűznél készre főzzük. Finom vajas burgonyapüré illik hozzá. Nagyon finom mindkét recept, tapasztalatból írom, mert bár nem vagyok egy konyhatündér, ezeket azért már elkészítettem.

Marinált harcsafilé
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg harcsafilé
10 dkg liszt
3 db tojás
1 dl tej
1 dl ecet
20 dkg zsemlemorzsa
5 dl olaj
1 db citrom
10 dkg cukor
4 fej lilahagyma
1 csokor snidling
4 db paradicsom
8 db toast kenyér
A harcsafilét szeletekre vágjuk, sózzuk, megforgatjuk lisztben, tejes-sós tojásban és zsemlemorzsában, majd forró olajban kisütjük. Az ecetből, a kristálycukorból és 1 dl olajból kevés vízzel és citromlével páclevet készítünk. Beletesszük a szálra vágott lilahagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és az aprított snidlinget. Beleforgatjuk a mártásba a langyosra hűlt rántott halat, és hűtőben 3-4 órán át állni hagyjuk. Tálaláskor pirítóst helyezünk a tányérra, erre szedjük a halat, a hagymát és a paradicsomot, majd meglocsoljuk a páclével.

Mexikói harcsafilé
Hozzávalók:
2 db Magyaros Halászlékocka 20g, 60g, 120g
1 tasak Mexikói chilis bab FIX 55g
1 doboz csemegekukorica
10 dkg paradicsom
1 db erős paprika
1 dl száraz vörösbor
4 dkg vaj
60 dkg harcsafilé
1 doboz vörösbab
Elkészítés:
A harcsafilét 7-8 dkg-os szeletekre vágjuk, a konzerv zöldségeket leszűrjük. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikára vágjuk. A harcsafilét a vajon elősütjük, és ráöntjük a vízzel és a borral kikevert MAGGI Mexikói FIXet, beletesszük a MAGGI Halászlé kockát és felforraljuk. Hozzáadjuk a leszűrt konzerveket, a paprikát, a paradicsomot és készre főzzük. Petrezselymes burgonyával körítjük.

Mustáros harcsa juhtúrós puliszkával
Hozzávalók 4 személyre:

4 afrikai harcsafilé (kb. 1 kg)
2 evőkanál mustár
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál étolaj
4 gerezd fokhagyma

bors
2-3 evőkanál paprikás liszt
1,5 bögre kukoricadara
1 fej vöröshagyma
1 szál póré
3 bögre víz
olaj
5 dkg juhtúró
Pácot készítünk mustárból, paradicsompüréből, fokhagymából, olajjal, sóval, borssal. Ebbe tesszük a halat, és egy napig pácolódni hagyjuk. A kukoricadarát az apróra vágott vöröshagymával, és a póré finomra vágott fehér részével kevés olajon lepirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és alaposan elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, majd lefedve főzzük, míg az összes levet felszívja, és megpuhul a dara. A pácolt halat paprikás lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán pirosra sütjük.Tálaláskor a tányérra simított puliszkára tesszük a feldarabolt juhtúrót, majd meghintjük felkarikázott zöld póréval, és mellétesszük a piros halszeleteket.

Rántott harcsa
A harcsát vágjuk szeletekbe és miután besóztuk, forgassuk meg lisztben; később mártsuk felvert tojásba, végül reszelt zsemlyemorzsába. Tegyünk egy lábasba nem igen sok, de nem is nagyon kevés zsírt; annyit, hogy a hal el ne pörkölődjék benne. A zsírt egy darabig tartsuk láng-tűzön és mikor forró, rakjuk bele a zsemlyemorzsás halszeleteket. Amint a halszeletnek a zsírban lévő fele megpirult, fordítsuk meg és ha mind a két oldala szép sárgára sült, szedjük ki hosszú tálba. A halszeleteket rakjuk egymás mellé. Sütés után citrom szeletekkel megrakva, azon forrón tálaljuk fel.

Sörtésztás harcsafilé
Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
2 tojás
0,5 l sör
0,5 kg liszt

olaj a sütéshez
A harcsa filét vékony csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk és min. 15 percig állni hagyjuk. A lisztet, a tojást és egy csipetnyi sót összekeverünk, majd palacsintatészta sűrűségűre hígítjuk sörrel. Az így elkészített sörtésztába mártott harcsaszeleteket bő, forró olajban kisütjük. Hasábburgonyával és tartármártással tálaljuk.

Szakállasi törpeharcsa paprikás
Hozzávalók:
20-25 db méretes törpeharcsa
1 liter szegfűgomba
2 doboz tejföl
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kanálnyi liszt
1 liter szekszárdi kékfrankos

bors
őrölt erős és édes paprika
A törpeharcsákat bontás-tisztítás után alaposan sózzuk, egy órán át állni hagyjuk. Bográcsban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egészen aranysárgára kell hevíteni. Belezúzzuk a gerezd fokhagymát, beleszórjuk a kanálnyi édes paprikát, majd gyorsan feleresztjük 2 dl vörösborral. Beletesszük a gombát és fedő alatt pároljuk 30 percig. A törpeharcsákat kétujjnyi szeletekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Fedő alatt puhára pároljuk az ételt. Közben a tejfelt simára kavarjuk a liszttel, felengedjük az étel levével, és óvatos kevergetés közben a bográcsba öntjük a tejfeles habarást. Tovább pároljuk az ételt, amíg sűrű szaftot nem kapunk. Tábori körülmények között is el lehet készíteni, de otthon köretnek apróra szaggatott galuskával tálaljuk.

Tejfölös harcsa
Hozzávalók (személyenként):
25 dkg harcsaszelet
egy evőkanál liszt
késhegynyi pirospaprika

0,5 dl tejföl
Zsír
egy csomó petrezselyemzöld
A harcsaszeleteket besózzuk és egy órára hidegre tesszük. Ezután paprikás lisztbe forgatjuk őket és zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. A kisült szeleteket tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, megöntözzük tejföllel, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a sütőben 10-15 percig sütjük. Sós vízben főtt burgonyával körítjük.

Tejfölös harcsa sütőben sütve
Hozzávalók:
80 dkg harcsa színhús
1 kg burgonya
3 dl tejföl

1 közepes vöröshagyma
4 dkg vaj
fűszerpaprika.
Elkészítés:
A harcsafiléket felszeleteljük, a megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk. Kivajazott tepsiben elosztjuk a burgonyát és elrendezzük rajta a harcsaszeleteket. A vöröshagymát lereszeljük, elkeverjük tejföllel, sóval, fűszerpaprikával, és leöntjük vele a halat. Középmeleg sütőben készre sütjük.

Tejfölös harcsafilé mikróban
Hozzávalók:
80 dkg harcsa színhús
8 dkg vaj
5 dl tejföl
1 csokor petrezselyem zöldje
5 dkg kapribogyó
5 adag vajas burgonya

törött bors
A harcsafilét felszeleteljük. Jénai tálat kivajazzuk, belehelyezzük a szeletelt harcsafilét. Sóval, törött borssal meghintjük, és mikróban 8-9 percig hevítjük, közben megfordítjuk, ügyelve, hogy a halszeletek el ne töredezzenek. Tejföllel leöntjük, kaprival, finomra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk, a mikróban további 4-4,5 percig pároljuk. Vajas burgonyával tálaljuk.

Tepsizett chilis harcsa sült paprikával
Hozzávalók:
1 db Magyaros Halászlékocka 20g, 60g, 120g
ízlés szerint Ízvarázs 120g, 200g, 400g
1 tasak Mexikói chilis bab FIX 55g
20 dkg trappista sajt
30 dkg hosszúmetélt
10 dkg vaj
3 db paprika
1 csipetnyi rozmaring
50 dkg harcsafilé
Elkészítés:
A MAGGI Ízvarázzsal fűszerezett harcsafilét vajon hirtelen elősütjük, majd a MAGGI Halászlékockát feloldjuk fél liter vízben, és megpároljuk benne az elősütött halat. A tésztát a MAGGI Ízvarázzsal ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük és a felét kivajazott tepsibe öntjük. A paprikákat kettévágjuk, kicsumázzuk, rozmaringgal ízesítjük, majd sütőben megsütjük. A MAGGI Mexikói Chilis bab FIXet felfőzzük kb. fél liter vízben, és ráöntjük a tésztára, egy kevés reszelt sajtot és paprikát teszünk rá. A halfiléket rásorakoztatjuk, megszórjuk reszelt sajttal, mártást csurgatunk rá, s ebben a sorrendben folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tészta és a sajt kerüljön. Meleg sütőben körülbelül 30 percig pirosra sütjük. Szebben tudjuk szeletelni, ha tálalás előtt pihentetjük.

Tiszai harcsapaprikás tejfölös galuskával
Hozzávalók:
1 kg harcsa
2 fej vöröshagyma
1 dl olaj
1 ek édesnemes paprika
1 db burgonya
1 db csöves paprika
1 db zöldpaprika
1 ek paprikakrém
1 gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 dl vörösbor
törött bors

A halakat megmossuk és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk édesnemes paprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a hámozott, karikára vágott burgonyát, a piros csöves paprikát, a paradicsomot, a feldarabolt zöldpaprikát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát. Vízzel és vörös borral felengedjük, és kb. 35-40 percig pároljuk. Rövid levél adjuk asztalra.

Tejfölös galuska
40 dkg finomliszt
2 tojás

1 ek olaj
tejföl
A lisztet a tojással és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy könnyű, laza massza legyen, de nem dagasztjuk simára, csak éppen összekeverjük. Megsózzuk, fel óráig állni hagyjuk, majd lobogó, sós vízbe kis galuskákat szaggatunk belőle. Addig forraljuk, amíg valamennyi galuska a víz felszínére nem jött, ekkor szűrőbe öntjük, forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és a meleg olajba szedjük. Ízlés szerinti mennyiségű tejföllel összekeverjük.

Törpeharcsa fehérborban.
Hozzávalók:
100 dkg törpeharcsa
2 dl félédes fehérbor
1 citrom
1 dl tejszín
6 dkg vaj
30 dkg fehér csemegeszőlő
5 dkg vöröshagyma
20 dkg, sárgarépa
40 dkg burgonya
1 csomag petrezselyem
2 dkg liszt

Elkészítése:
A megtisztított halak fejét levágjuk, beleit kiszedjük, bőrét lehúzzuk. Sózzuk, vajjal kikent edénybe rakjuk, fehérbort öntünk rá, és szeletelt vöröshagymával beterítjük. Alufóliával befedve, forró sütőben vagy halfőző edényben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halat szűrőlapáttal kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk. A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá, és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket. A hal köré öntjük, petrezselymes burgonyával és párolt sárgarépával körítjük.

Törpeharcsa Gyurci módra
Hozzávalók:
6-10 törpeharcsa (nagyságtól függően)
1 dl. édes pezsgő
reszelt gyömbér v. gyömbér por
kevés fehérbors
kevés olaj

A sütőt most kapcsoljuk be, hogy meleg legyen, az édes pezsgőt tegyük a hűtőbe, hogy az pedig jéghideg legyen! A törpeharcsát megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe mártjuk. Pár másodpercig benne hagyjuk, majd kivéve lenyúzzuk a bőrét (könnyen jön). Az előkészített halat finoman besózzuk, finoman megborsozzuk (ne legyen sok!), megszórjuk gyömbérrel. A halakat egy tepsibe helyezzük. Alájuk kevés olajat és édes pezsgőt (javasolt: Somló) öntünk. Fóliázzuk be a tepsit és toljuk a már meleg sütőbe. Pároljuk meg a halakat. Ennek ideje a halak nagyságától függ. A készételhez párolt rizs illik, tejszínes gombamártással.

Törpeharcsa Petya módra
Hozzávalók:
Egy tepsinyi törpeharcsa, ez egy átlagos holtág esetén kb. 30-50 db.
Ízlés szerint vegeta
Ízlés szerint sült halhoz való fűszerkeverék
4-5 fej nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
étolaj vagy zsír
A törpeharcsát 40-50 fok meleg, 1-2 evőkanál sót és 1 deci ecetet tartalmazó vízben hagyjuk állni 5 percig. Ettől egyrészt elpusztul pillanatok alatt, másrészt a nyálkaréteg lemoshatóvá válik. Pucolás után kevés zsiradékot tegyünk a tepsibe. Sorba pakoljuk bele a vegetával és a fűszerkeverékkel alaposan meghintett halakat. Só külön nem szükséges! A halak közé szórjuk be a kis karikákra darabolt fokhagymát, majd a halakat fedjük le a karikára vágott vöröshagyma szeletekkel. Addig süssük előmelegített közép meleg sütőben, amíg a hagyma finomra sül.

Tűzdelt harcsa szászosan
Hozzávalók:
3-4 kg közepes harcsa
2 fej vöröshagyma
só, bors
zöldpetrezselyem
30 dkg füstölt szalonna
5 dl fehér savanyúbor
60 dkg paradicsom
A megtisztított harcsát megtűzdeljük szalonnával, besózzuk és állni hagyjuk. A tepsi fenekét kibéleljük szalonnaszeletekkel, beletesszük a halat és a karikára vágott hagymát, a paradicsomot, majd megborsozva a forró sütőbe tesszük. A halat időnként meglocsoljuk borral és saját levével. Ha kész tálra tesszük, apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk és leszűrt levével tálaljuk.

Afrikai harcsa tepsiben
Hozzávalók:
1,5kg afrikai harcsa /lehet sok törpeharcsa is/
1 dcl olívaolaj
1 evk. mustár
10 dkg füstölt szalonna
babérlevél
vegeta, ízlés szerinti fűszerek / vegeta helyett jobb a Maggi sült húshoz való esszenciája./
A megtisztított harcsát kb. 1cm-ként bevagdosom. Az olívaolajat mustárral, összemorzsolt babérlevéllel, vegetával és hal vagy sült hús fűszerekkel jól összekeverem. A harcsát megfelelő méretű tepsibe teszem úgy, hogy félkörívet alkosson. A szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiba teszem. Az összekevert fűszeres olajjal jól bekenem és az irdalásokba is bedörzsölöm. A tepsit alufóliával letakarva legalább 2 órán keresztül hidegre teszem, majd fóliával együtt előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 20percig sütöm. Ezután a fóliát levéve még kb. 20 percig sütöm gyakori locsolgatás mellett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: harcsaszeleteket, petrezselyemzöld, zöldpetrezselyem, fűszerpaprikával, gerincdarabjukat, fűszerkeverékkel, harcsaszeletekre, kristálycukorból, párolófolyadékot, palacsintatészta, zöldségköpenyben, hasábburgonyával, megfonnyasztjuk, zsemlemorzsában, tojássárgájából, hagymakompóttal, uborkakarikákat, tartármártással, csemegekukorica, rásorakoztatjuk, spenótmártással, tojásfehérjével, csontkeménységű, pirospaprikával, zsemlyemorzsába, párolóbetétjére, mustármártással, petrezselyemmel, összejövetelére, egyenletesebben, felszeleteljük, összeforgatjuk, ételízesítővel, tisztességesen, harcsaszeletek, felforrósítunk, halfiléket szeletekre, petrezselymet finomra, gombát lereszeljük, fokhagymát szétzúzzuk, liszt felével, halszeleteket lisztbe, felhevített zsírban, hagymát üvegesre, elősütött halszeletekre, szeleteket óvatosan, pároló fűszeres, vajas liszttel, forró lébe, besűrített mártással, szeleteket bevonjuk, serpenyő mellett, Filézett Afrikai, Szeremley Kéknyelű, Knorr Delikát, Harcsapörkölt Kellner, Magyaros Halászlékocka, MAGGI Mexikói FIXet, MAGGI Halászlé, MAGGI Ízvarázzsal, MAGGI Halászlékockát, MAGGI Mexikói Chilis, Törpeharcsa Gyurci, Törpeharcsa Petya,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
JövőPláza
ZEMA Hollóházi porcelán fülbevaló bedugós-lapos felületű
6.800 Ft
 
B+W makró előtét 1 dioptria NL 1 - egyszeres felületkezelés - 39 mm
8.238 Ft
 
Arany karikagyűrű párban
303.402 Ft
 
Magnat Active Reflex 300A Series Bandpass mélysugárzó láda
54.889 Ft
 
ZEMA Hollóházi porcelán medál Fekete-Arany
10.499 Ft
 
ZEMA Hollóházi porcelán karperec
11.500 Ft
 
Vágókorong vas és inox acélhoz, rézhez aluhoz extol prémium 125x1 mm
230 Ft
 
Samsung i9500 Galaxy S4 bőr flip tok (oldalra nyíló), GYÁRI EF-FI950BAEG - BARNA
6.290 Ft
 
Jacob Jensen ébresztő óra
15.389 Ft
 
Dörr HITI - papír/foil szett a következőhöz: 730 10x15 60 prints
15.723 Ft
 
Sennheiser MX270 fülhallgató
3.990 Ft
 
Silicon Power 8GB Ultima U03 White pendrive - FEHÉR
3.349 Ft
 
Sennheiser PX 685i sport headset
13.090 Ft
 
Arany golyó medál
8.095 Ft
 
Tépőzáras csiszolókorong 125mm p80, 10 db-os készletben
356 Ft
 
DALI HELICON W200 Surround hangsugárzó 1 darab
420.000 Ft
 
Cullmann VICENTE Vario 350 fekete
10.989 Ft
 
ONYX BOOX i62 Passion prémium tok Barna
6.369 Ft
 
Case Logic CLDJ-02 fali tartó
18.699 Ft
 
HTC Desire S Case-Mate Barely There CM014993 - FEKETE
5.644 Ft
 
még több termék
Címkék: ZEMA Hollóházi, Magnat Active Reflex, Series Bandpass, Galaxy S4, GYÁRI EF-FI950BAEG, Jacob Jensen, Dörr HITI, Sennheiser MX270, Silicon Power, Ultima U03 White, Sennheiser PX, DALI HELICON W200 Surround, Cullmann VICENTE Vario, ONYX BOOX, Case Logic CLDJ-02, Desire Case-Mate Barely There CM014993, csiszolókorong, felületkezelés, következőhöz, karikagyűrű, mélysugárzó, fülhallgató, hangsugárzó, vágókorong, sennheiser, sennheiser, készletben, fülbevaló, hollóházi, hollóházi, egyszeres, tépőzáras, hollóházi, porcelán, porcelán, porcelán, surround, ébresztő, karperec, bandpass, pendrive, cullmann, dioptria, felületű, headset, helicon, oldalra, passion, vicente, bedugós, samsung, prémium, prémium, acélhoz, silicon, ultima, fekete, prints, jensen, galaxy, active, reflex, series, magnat, párban, fekete, előtét, barely, desire, fekete, aluhoz, rézhez, medál, sport, extol, arany, szett, arany, barna, logic, white, power, arany, vario, papír, makró, barna, there, gyári, lapos, nyíló, fehér, jacob, darab, golyó, tartó, medál,
Véleményezd!
12.19. 09:21 KSH: gyorsult a fogyasztás növekedése októberben
12.19. 09:11 BUX: 16 193,65 pont, változatlan nyitás
12.19. 09:00 Sportcsillagok Gálaestje - Balczó továbbra is az örökranglista élén, Kiss L...
12.19. 08:51 BÉT - Pozitív nyitást, emelkedést várnak a szakértők
12.19. 08:41 Ötmilliárd forint adót csaltak el húskereskedők
12.19. 08:41 Amerikai-kubai viszony - Kínai média: a szankciók nem vezetnek eredményre
12.19. 08:11 NAPTÁR - 2014. december 21.
12.19. 08:10 Muzulmán és keresztény ördögűzők versengenek a megszállott egyiptomiakért
12.19. 07:30 Késnek a vonatok a veresegyházi vonalon
12.19. 07:20 Devizapiac - A japán jent nem számítva gyengült a forint árfolyama
Tudjátok ?
Ki tudod találni, hogy mi ez???
Mizu - ma - Líbiában a NAGY demokrácia megteremtése után?
Te komposztáltatnád magadat?
Kinek volt a fedőneve Lábas?
A fecsegj oldalon már nem lesznek képek soha többé?
még több kérdés
ReceptBázis
Őszibarack süti
Kávés tekercs
Pehelykönnyű túrós pite
Fehérboros tűzdelt pulykasült
Avokádókrém
VINEGRED Ukrán céklasaláta
Tejfölös csoda süti
Túrófánk gyors
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Baconos pulykatorta
még több recept
Blog Címkék
Nevettél ma eleget?  Nem baj, ha különbözöl  Ajándék  Megkezdődött a papír térhódÍtá...  Fiona-szelet – a karácso...  Advent jegyében -------------  A másikomról  Olajos magvakkal  Szép téli hetet  Zsoltártöredék  Gyermekért  Havas fenyő  Mondjátok el...  Egy csokor sárga virág  Vicces kép !  Boldog Karácsonyt!  Pszichológus  Szép estét  Keresem  Betű játék  Gyermekért  Romantika  Reményik Sándor: Viszontlátásr...  Karácsony  Betű játék  Szerkesztett adventi szép képe...  Adventi naptár - 2014.December...  Asztal-dísz  GYertyák  A belügyminiszterre hivatkozta...  Helgától  Tiszta szívvel jöttem  Az ember tegyen jót  Hópelyhek  Naoki Higasida: Könnyebben elb...  Noddy  Aphrodité - mitosz  Tiszta szívvel jöttem  Lila kép  A karácsonyi ajtó  Karácsonyi gondolatok  A karácsonyi ajtó  Kalapos nő - a télben  Télapólány  Ujabb törésvonal a Fideszen be...  Havas fenyő  Karácsony  Érzelmi gyógyulás  Szép téli hetet  Ömlik ki a sok súlyos ügy a Sz...  Angyali hálaima  Karácsony  Kalapos nő - a télben  Véget ér...  Téli éj  Angyali hálaima  A belügyminiszterre hivatkozta...  Hölgy bundában  Téli éj  Ünnep reggel  Idézet !  Csemegézők  Hölgy bundában  Betű játék  Karácsonyi vonat  x  Tallóztam...A LÓ  Png kisfiú  Tiszta szívvel jöttem  Téli éj  Télvirág  Váradi Krisztina : Adventi szí...  Figyelő medve  Szép téli hetet  Az ember tegyen jót  Helgától  Mese a borbélyról!  Karácsonyi vándor  Boldog Karácsonyt!  Aphrodité - mitosz  Mondjátok el...  Mutyi: újabb pénzszivattyút ké...  Tallóztam...A LÓ  Pszichológus  Karácsony  puszi további szép napot neked...  Ujabb törésvonal a Fideszen be...  Mese a borbélyról!  Boldog Karácsonyt - Szántóné M...  Vicces torta  Egy kis humor  Gyakran fáj a fejed?  Karácsonyi világítások  Boldog Karácsonyt!  Téli kép  Francia kép  Adventi angyalmantra  (így sem lesz gömbölyűbb)  Ujabb törésvonal a Fideszen be...  Reményik Sándor: Viszontlátásr... 
Bejegyzés Címkék
halfiléket szeletekre, petrezselymet finomra, gombát lereszeljük, fokhagymát szétzúzzuk, liszt felével, halszeleteket lisztbe, felhevített zsírban, hagymát üvegesre, elősütött halszeletekre, szeleteket óvatosan, pároló fűszeres, vajas liszttel, forró lébe, besűrített mártással, szeleteket bevonjuk, serpenyő mellett, fokhagymán kívül, fokhagymás spenót, illata pedig, tengerparti vendéglőket, egyszerű főtt, lábasba teszünk, egészet felforraltam, darabos fűszereket, mártás alap, mártás elkészítése, teljesen bőrtelenített, hagymát olajon, tűzről hozzáadjuk, zúzott fokhagymát, szószt összeforraljuk, halszeleteket beletesszük, tűzálló edénybe, kivajazott edényben, fehérborral megpároljuk, szeletekre vágott, előkészített tálban, tálba öntjük, sajttal megszórjuk, gombát lepirítva, harcsaszeleteket sózzuk, kisebb tálba, apróra vágott, hagymát meghámozzuk, almát meghámozzuk, sóskát megmossuk, chilipaprikát megtisztítjuk, halat leöblítjük, szemes borssal, halfiléket bekenjük, kukta párolóbetétjére, halat alufóliába, sütő legkisebb, chilipaprika felét, halra öntjük, maradék sóskát, tetejére szórjuk, halat öblítse, nagy főzőedényben, halfiléket kenje, pároló szitabetétre, mustárral főzze, mártást öntse, hagymát megtisztítjuk, kicsit karamellizálódjon, halat megsózzuk, olaj keverékében, répát megtisztítjuk, harcsa sütésénél, borral fölöntjük, tejszínnel simára, boros mártással, hagymát mellé, káposztát megmossuk, harcsafilét felszeleteljük, kaprot finomra, füstölt szalonnát, káposztához adjuk, káposzta megfőtt, felolvasztott zsírban, lisztet világos, finomra vágott, tűzről levéve, káposzta tetejére, besózott halszeleteket, halat készre, szeleteket levéve, harcsát kifilézzük, kaliforniai paprikát, lilahagymát egész, mangalica szalonnát, harcsa kockákat, halat megtisztítjuk, órán átállni, halat beletesszük, újhagymák fehér, savanyúságos üvegből, megpucolt fokhagymát, tálkában kézi, étkezési keményítőt, tapadásgátló liszttel, , ,
2014.11 2014. December 2015.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 102 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 145
  • e Hónap: 804
  • e Év: 15120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.