Regisztráció  Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
"Az én újságom 1956-ról" Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Keresés 1956-ra
  2017-05-27 12:37:03, szombat
 
  Szeretek az infomovar.hu weboldalon is keresgélni.

Ma például 1956-ra kerestem rá. Itt vannak a találatok:

Link

Köszönjük a galériákat. Nagyon fontos archiválni, megőrizni és elérhetővé tenni az eseményekről készült képeket, leírásokat.

Sajnos vannak olyan hivatalos, intézményi honlapok, melyeken nincs is képgaléria a városi eseményekről.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
'56-os emlékmű avatás 2017. május 27-én
  2017-05-27 03:51:08, szombat
 
  Fontos a múlt, és ami túlmutat az emberen

Alig egy éve alakult, de aktivitásból nincs hiány a veszkényi Civilek a Kultúráért Egyesületnél.

Szilveszter napján kapta a hírt Ádori Csaba, a Civilek a Kultúráért Egyesület vezetője, hogy sikerrel jártak az '56-os emlékműre beadott pályázaton: ,,Madarat lehetett volna fogatni velem!" - mondta mosolyogva.

Az alkotás elkészült, az avatóünnepség pedig szombaton lesz. A vezetőnek mindig konkrét céljai vannak, s ezen elképzelés nyomán halad. Az emlékmű kinézetét is előre megálmodta a már nyugdíjas építésztechnikus: ,,Sok épületet megalkottam már. Ösztönöz, hogy valamit létrehozzak, ami túlmutat az emberen" - tette hozzá Ádori Csaba, s most is ez történt. A pályázaton 1,8 millió forintot kaptak, a helyi önkormányzat pedig magára vállalta a 200 ezer forint önrészt.

,,Az önkormányzat támogatásából készült el az emlékműhöz vezető út és az alapozás. Az avatóünnepségre szintén pályázaton szereztünk pénzt" - beszélt a háttérmunka eredményéről Ádori Csaba.

Hozzátette, a forradalom és szabadságharc 60. évfordulója évében alakultak. Megalakulásuk óta hat előadást szerveztek. Így volt már szó többek között a kertben végzett tavaszi munkákról, a bevándorlással kapcsolatos dilemmákról, a rábaközi néphagyományokról, de Zalka János püspök életét is megismerhették közelebbről a résztvevők.

,,A veszkényiek érdeklődnek a múltunk iránt" - jellemezte a falu közösségét, hiszen szép számban megjelennek az előadásaikon. Annyit azért hozzátett Ádori Csaba, hogy jó lenne még több fiatalt bevonni az egyesületbe: ,,Ötventől a hetvenévesig húsztagú a társaság. Lelkes emberek, akiknek fontos a kultúra ápolása."

Szombati emlékműavató

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékművét avatják május 27-én, szombaton Veszkényben. A rendezvény délután három órakor kezdődik a kultúrházban, majd négy órakor folytatódik a szoborparkban.

kisalfold.hu, 2017.05.25.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt éve hunyt el Dr. Székelyhidi László
  2017-05-25 23:46:51, csütörtök
 
  2012. május 26-án hunyt el Dr. Székelyhidi László.
Temetését 2012. június 1-jén tartották a magyaróvári temetőben. Búcsúbeszédet Gábor Józsefné, a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület elnöke, Dr. Nagy István polgármester, országgyűlési képviselő és Farkas István piarista atya mondott.
Temetésén személyesen képviseltette magát az '56-os Szövetség, koszorút küldött a POFOSZ 1956-os Hagyományőrzők Tagozata.
Elhunytáról megemlékeztek a Magyar Országgyűlésben, Kövér László Házelnök méltatása után, de gyászközlemény volt olvasható a hvg.hu, a kisalfold.hu weboldalokon is.
A papíralapú megemlékezések ma is elolvashatók a Mosonvármegye, a Civil Szemle és az 56-os Szövetség Híradó c. újságokban.
A végső búcsúztatást hivatásos fotós is megörökítette. (DUO Info Mosonmagyaróvár Kft.)

Ki volt Dr. Székelyhidi László?

,, In memoriam Székelyhidi László (1928-2012)

Dr. Székelyhidi Lászlót a Pázmány Péter Egyetemen szerzett orvosi diplomája átvétele után 1953-ban helyezték a mosonmagyaróvári katonai, műszaki alakulathoz, mint honvédorvos.
Az 1956. október 26-án, délelőtt tizenegy óra tájban eldördült sortűz után, a csak egy kilométerre lévő műszaki laktanyából a szolgálatban lévő fiatal orvos egy katonai mentőkocsival, többedmagával a tetthelyre hajtott, ahol a leírhatatlan, iszonyú sortűz pusztítása fogadta őket. Azonnal nekiláttak a sebesültek ellátásának, majd a kocsiba helyezett sérültekkel a kórházba hajtottak. A kórház orvosaival és dolgozóival hajnalig operáltak, műtöttek, készítették elő továbbszállításra a legsúlyosabb sebesülteket.
Dr. Székelyhidi László ma azon kevesek egyike, aki még részt vett a sebesültek ellátásában. Élő szemtanú, hiteles történetíró, aki név szerint is feljegyezte, hogy kik voltak azok, akik megmentették, akik ellátták és ápolták a sortűz sebesültjeit. Ő az egyedüli, akinek kórházi tényfeltáró igyekezetét a 80-as évek legvégén azzal torolták meg, hogy felmondtak neki a munkahelyén. A sérültek közül többen felgyógyulásukat az ő szakmai tudásának köszönhetik s köszönik is mind a mai napig. A sortüzet követő megtorlás idején őt is kihallgatták a hírhedt rendőrségi épület pincéjében, de nem tudták megvádolni semmivel. (A lebontott épület helyén üzletközpontot építettek.)
Dr. Székelyhidi László leszerelése után egy rövid távollét után visszatért a városba és hosszú évtizedekig a Karolina Kórház belgyógyászaként majd a kórház járó beteg ellátásért felelős igazgatóhelyetteseként szolgálta városunk egészségügyét.
Az 1990. évi országgyűlési választásokon dr. Székelyhidi Lászlót, a Magyar Demokrata Fórum jelöltjeként, a Győr-Moson-Sopron megyei 4. számú választókörzet országgyűlési képviselőjének választották. A megalakult Antall-kormány idején, az országgyűlés plenáris ülésein elhangzott felszólalásaiban több alkalommal a Tisztelt Ház előtt beszélt az 1956-os mosonmagyaróvári sortűzről, sürgetve annak kivizsgálását, a felelősök megnevezését, egy parlamenti ad hoc bizottság felállítását. Dr. Székelyhidi Lászlónak elévülhetetlen szerepe van az 1956-os forradalmat követő megtorlások következtében halálra ítélt mosonmagyaróvári mártírok 1991.március 23-ai újratemetésének megvalósulásában, melyen Antall József néhai Miniszterelnök is részt vett és megemlékező beszédet tartott. A Képviselő Úr az Országházban tartott beszédében név szerint is megemlékezett a forradalom mosonmagyaróvári mártírjairól.
Képviselői tevékenységének köszönhető az is, hogy a helyi kórházban, - folyamatos akadályoztatása ellenére- hivatalosan is elkezdődhetett az addig még el nem tüntetett kórlapok felkutatása. 1957-ben ugyanis a győri katonai elhárítás tisztjei teherautón elszállították az iratanyagok többségét. A megmaradtakat a '90-es évek elején igyekeztek megsemmisíteni. Ezek közül csak egyetlenegy betegfelvételi napló az ,,élő" bizonyíték arra, hogy lőtt sebekkel kerültek a kórházba emberek tucatjai. Ez a dokumentum harmincöt nevet tartalmaz az 1956. október 26-ai sortüzet követő kórházi felvételi bejegyzésekben. A könyv ötvenhat éve őrzi a sérültek, a sebesültek adatait.
Dr. Székelyhidi László helyi közéleti tevékenységének központjában is az '56-os sortűz körülményeinek a feltárása, az áldozatok, mártírok emlékének méltó megőrzése állt. Kezdettől fogva aktív tagja a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesületnek, míg korábban a Mosonmagyaróvári '56-os Alapítvány kuratóriumi elnöke is volt. Kezdeményezésére 2006-ban helyeztek emléktáblát a Karolina Kórház régi épületének falára, tisztelegve a kórház dolgozóinak akkori hősies helytállása előtt.
Számtalan publikációjában minden esetben a történelmi igazságtétel szükségességét hangsúlyozta és védte az áldozatok, az ártatlanul meghurcoltak emlékét. A helyi közéletben a mai napig aktívan részt vevő nyugalmazott orvos minden szinten képviseli az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eszméjét. Lehet az idehaza előadás, riport, cikk vagy történelmi pályázat ő minden esetben vállalja a felkéréseket. Családja révén kapcsolatban áll a kanadai '56-osokkal is, akiknek 2011-ei torontói megemlékezésükről személyesen küldött tudósítást, s adott interjút a helyi rádiónak.
Az 56-os Szövetség Dr. Székelyhidi Lászlót, volt országgyűlési képviselőt, a város '56-os tragédiájának kivizsgálásában, a sortűz ártatlan áldozatai emlékének őrzésében, a kivégzett mártírok rehabilitációja érdekében, a megtorlások elszenvedőinek védelmében végzett több évtizedes kimagasló tevékenysége elismeréseként, a nemzet sorsát és a történelmet formáló nehéz időkben tanúsított példamutató helytállásáért, a szabadság, az emberi méltóság és a nemzeti összefogás melletti kiállásáért, példamutató hazaszeretetéért, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eszméinek érdekében végzett tevékenységéért 2011-ben részesítette Kósa Pál Emlékérem elismerésben."

Elhunyta után, posztumusz kapta meg a Pro Urbe Mosonmagyaróvár Díjat ( 2012.augusztus 20.), a 2016-os ötvenhatos Hansági Múzeumi kiállításon pedig a családtól kapott relikviák bemutatásával idéztem fel alakját.
Dr. Székelyhidi László parlamenti felszólalásai, beszédei letölthetők a Százötvenhat beszéd Ötvenhatról c. blogomból, de a Mosonmagyaróvár,1956 c. weboldal, Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület c. almenüjében külön is megemlékezek róla. ( www.emlekhely1956-movar.egalnet.hu), ahogy a facebook In memoriam Mosonmagyaróvár, 1956 című oldalon. Az utókor szerencséjére, Dr. Székelyhidi Lászlóval 2012 tavaszára elkészült a helyi múzeum igazgató, Szentkuti Károly Közéleti személyiségek Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében című dvd sorozatának főorvos úrral készült része és lezajlott a Havasmezői József vezette Közöttünk élnek - Arcvonások című közéleti beszélgetés főorvos úrral, amit Dr. Nagy István polgármesterrel folytatott. 2011-ben még a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában készült vele interjú. A mosonmagyaróvári kollégisták pedig szintén ebben az évben egy ötvenhatos diákpályázatra dolgozták fel az életútját.
A helyi könyvtár Moson Megyei Életrajzi Lexikonjában olvasható róla is szócikk, melyhez egy rövid kiegészítést kellene csak írni.( 2012. aug.20. posztumusz Pro Urbe Mosonmagyaróvár Díj).

Dr. Székelyhidi Lászlóra ma is mindenki tisztelettel gondol a városban, emlékét igyekezzünk méltón megőrizni!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
’56-ról a környező települések honlapjain
  2017-05-25 10:21:31, csütörtök
 
  Levél - level.hu ( Falutörténet)

Az 1956-os forradalom alatt a faluban jelentős politikai esemény nem történt, a mosonmagyaróvári eseményekben résztvevő Gulyás Lajos református lelkész a megtorlás áldozata lett, sírja a levéli temetőben van. Az Ujhelyi téren lévő református imaházban személyes tárgyaiból, bútoraiból kis gyűjtemény őrzi emlékét. A ház falán Kúr Csaba által készített bronz emléktábla látható, a ház előtti téren emlékpark létesült.

Mosonmagyaróvár - mosonmagyarovar.hu ( Városnéző)

Az ipartelepen, a Gyásztéren kopjafák sora vezet az 1956-os forradalom emlékművéhez. A háromalakos, megrázó kompozíció Rieger Tibor alkotása.

Győr - gyor.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevezetes eseményekről csak utólag
  2017-05-24 04:54:40, szerda
 
  A közelmúltban három nevezetes eseményről is csak utólag, azok megtörténte után a helyi médiából illetve a facebook-ról értesültem. Ilyen volt, hogy Mosonmagyaróváron főkertészi találkozót tartottak, aztán vándorgyűlésük helyszíne szintén Mosonmagyaróvár volt a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulatnak, végül Németh László néhai mosoni, nagyon szeretett plébánosnak 50 éves jubileumát ünnepelték.

Hogy ezek még időben miért nem kerültek bele a helyi (megyei) média forgatagba, min. a mosonmagyarovar.hu -ra azt nem tudom. De azt igen, hogy ezekről minden városlakónak is tudnia kellene és nem titokban megtartani őket.

A magam részéről válogatás nélkül készítem programajánló mappáimat a facebook-ra, hogy minél többen tudjanak az eseményekről. Ha csak a 21. hetet nézem 16 program lesz május 24-28-a között a városban.

A hétvégén nem kell elhagyni a várost!

Hogy miért került be ez a bejegyzés ebbe az ötvenhatos blogba? Hát azért mert az '56-os helyi értékünk, megyei értékünk, történelmi emlékhelyünk, az 56-os Emlékpark, Gyásztér nem szerepelt a látogatók programjai között.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy helyi projekt megnevezéséről
  2017-05-23 05:23:54, kedd
 
  Olvasom a mosonmagyarovar.hu-ról letölthető 2017. május 25-i képviselőtestületi ülés előterjesztései ( 20. napirendi pont) között az alábbi pályázati eredményt:
TOP-1.1.3-15-GM1-2016-00004 Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a gyermekétkeztetést minden bölcsődés és óvodás korú ellátott részére maga biztosítja saját főzőkonyhák működtetésével és célul tűzte ki, hogy az iskolai gyermekétkeztetési feladatok ellátását is a jövőben a város területén működő köznevelési intézményben minden tanuló részére maga szervezze meg. Az önkormányzat tulajdonát képezi a Gulyás Lajos Kollégium (9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 3.) konyha-éttermi szárnya, ami 1970-ben főzőkonyhaként épült és kb. tíz éve már csak tálalókonyhaként üzemel. A konyhai fejlesztést az önkormányzat a leggazdaságosabb módon, konyhatechnológus bevonásával valósítja meg. Célja, hogy a meglévő erőforrásainak kihasználása mellett a konyha felújításával, fejlesztésével egy 2.500-3.000 fő kapacitású központi konyhát hozzon létre, mellyel el tudja látni az iskolai gyermekétkeztetést igénylők teljes létszámát és kistérségében a diabetikus étkeztetést. A konyhai fejlesztés három tevékenységre csoportosítható: 1. Szükséges a meglévő konyha épület felújítása, épületgépészeti beruházások végrehajtása -támogatásból, 2. A konyha alapfelszereltsége a meglévő főzőkonyhákról kerülne átcsoportosításra (üstök, sütők, kisebb konyhai eszközök) 3. Szükséges a konyhai infrastruktúra fejlesztése, modern főzési rendszer kialakítása, eszközbeszerzés - támogatásból.
Projekt költségvetése: 67 000 000,- Ft

Megj. : A konyha 1973-as építésű, mint a kollégium. Kezdettől fogva a gimnáziumhoz tartozott a kollégiummal együtt (közös igazgatás) és saját konyhával működött, egészen addig, míg Tóth Tiborné dr. igazgatósága alatt megszüntették, mint intézményi működtetett/fenntartott konyhát és bérbe adták. 2007-ben a kollégium önálló intézménye lett a városnak és a főzést a kollégium vezetőjének bevonásával egy helyi vállalkozó végezte, sajnos nem sokáig. Rövidre fogva a további évek történetét. A helyi főzést vállalkozói ellentétek lehetetlenné tették, ezért lett melegítőkonyha. Az ellátást a kollégium érdekeit azonban továbbra is akceptálni igyekvő vállalkozó biztosította egészen a közelmúltig.
A többszörösen megváltozott/ megváltoztatott és itt nem részletezett körülmények miatt én nem nevezném a jelen projektet a Gulyás Lajos Kollégium konyhájának fejlesztése -nek.
Semmi köze a Gulyás Lajos Kollégiumnak a konyhához, az étteremhez. Minden korábbi kollégiumi hagyományunktól elzárkóztak, a kollégiumi étkezés színvonalát lecsökkentették, a kollégisták alig veszik igénybe ( és erről nem a gyerekek tehetnek), stb ...
Ezért azt javaslom hagyják el Gulyás Lajos és a Kollégium nevet is.
Legyen inkább IMGSZ Konyha, Mosonmagyaróvár.
( IMGSZ: Intézmény Működtető és Gazdálkodási Szervezet)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
'56 megítélése napjainkban
  2017-05-22 03:56:32, hétfő
 
  '56 megítélése napjainkban volt a témája a vasárnap látott,hallott Szemtől szembe c. műsornak az M1-en. (Politika, gazdaság, migráció, sport. Történjen bármi a nagyvilágban, a Szemtől szembében bemutatjuk, elemezzük, megvitatjuk. Minden hétköznap és vasárnap este a nap és a hét legfontosabb eseményeit és azoknak hátterét, összefüggéseit tudhatják meg nálunk, elemző és szakértő vendégeink segítségével. Adás: hétköznap 17:35, M1- mediaklikk.hu)

Meghívott vendégek Szakály Sándor történész, a VERITAS Történetkutató Intézet igazgatója és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója voltak.

A műsor meghallgatható:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhunyt Arany Tibor szabadságharcos
  2017-05-21 17:58:10, vasárnap
 
  Május 20-án reggel, hosszan tartó betegség után, 84 évesen elhunyt Arany Tibor, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnökségi tagja - tudatta az elhunyt családja.

Arany Tibor huszonhárom esztendős korában részt vett az 1956-os forradalomban és szabadságharcban. Emiatt menekülnie kellett. Embert próbáló erőfeszítések árán sikerült átszöknie a határon.

45 évig élt Amerikában, de ott is minden tőle telhetőt megtett itthon maradt bajtársaiért - fáradtságot nem ismerve és anyagi áldozatokat is hozva - mindenkor megtartotta magyarságát. Csak testben hagyta el az országot, lélekben nem.

Egyik létrehozója volt a Pesti Srác Alapítványnak, s hazatelepülve első útja Erdélybe vezetett. Nagyajtán saját költségén rendbe hozatta Moyses Márton szülőházát, és emléktáblát helyezett el azon 2005. május 15-én.

Életét és tevékenységét a Jött, mint a vadvirág a réten címmel interjú-kötet örökíti meg.

hirado.hu

Megj: Tibor bácsit én is személyesen ismertem. A Jött, mint a vadvirág c. könyve dedikálva a polcomon van. Nyugodjék békében!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1561 hír
  2017-05-21 11:58:17, vasárnap
 
  Kedvenc '56-os weboldalaim közé tartozik az emlékév hivatalos felülete a magyarforradalom1956.hu
Innen sok minden aktualitást, hírt le lehet tölteni.
Elvileg a legvégén majd 1561-et legalább, mert az oldalon ennyi nyertes pályázat szerepel. Ha ezek mind megvalósulnak akkor már csak tudósítani kellene róluk.
De ez eddig sem volt így, mert például Mosonmagyaróvár nyertes pályázatai közül sem jelent meg mindegyikről írás, képpel.
Én az ilyeneket mindig nagyon rosszul viselem, mert ötvenhatunk lekicsinylését látom benne.
De nem vigasztal az sem, hogy például a legutóbb megvalósult levéli Gulyás Lajos emlékszoba átadásáról sincs fenn szöveg és kép.
Tulajdonképpen 276 bejegyzés van összesen az Aktualitások, Hírek menüpontban.
De ebben benne vannak a közlemények, a felhívások, a nyilatkozatok is.
Remélem a 277. Levél lesz!

Gulyás Lajos emlékszoba Levélen

Az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt KKETTKK - 56P - 02 jelű ,,Büszkeségpontok" pályázaton a Levéli Református Egyházközség 2.500.000 Ft támogatást nyert Gulyás Lajos református lelkész emlékszobájának kialakítására.

Gulyás Lajos (1918-1957) levéli református lelkész, '56-os mártír, akit a mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz utáni tevékenységéért a győri 1957-es koncepciós perben halálraítéltek.

Az emlékszoba átadására 2017. április 29-én került sor.

Emlékezetét családja mellett Levél község és a mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégium is őrzi.

Az emlékszoba átadásán a református egyház, a helyi önkormányzat és a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület is képviseltette magát.

Az emlékszoba a levéli református imaházban, Gulyás Lajos néhai szolgálati helyén került kialakításra.
(Ujhelyi Imre tér 18.)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pusztai Rezső emlékkiállítás
  2017-05-20 18:32:28, szombat
 
  A híradások és a meghívó alapján 2017. május 19-én, a Múzeumi Világnap keretében a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum névadással és névtábla avatással illette az épület nyitott részének lefedésével kialakított kiállítórészét. Az esemény zenei esttel zárult.

A meghívó, a leírások és a képgalériák azonban nem tartalmazták azt, hogy az eseményre, egy, a névadóra emlékező kiállítást is rendeztek.

Ennek okát nem tudom. Csak azt, hogy ennek helyszíne nem a frissen nevesített kiállító terem ( ott most egy másik tárlat látható), hanem az a kiállítórész, melyben 1996-tól egy állandó 1956-os kiállítást hozott létre a Szigethy Alapítvány, melyet ideiglenesen ( 2016.okt.21-2017.febr.28) a múzeum ötvenhatos emlékévi nagy kiállításának keretében lebontottak, tárlóiban és vitrineiben Simon Zsuzsanna rendezésében 1956 mosonmagyaróvári és környéki emlékezetét mutatták be 1989-2016 között.

A nagy '56-os kiállítás lebontása után ( 2017.03.01.) azonban ez az ötvenhatos kiállítórész, négy nagyméretű álló -, két fekvő vitrin és falfelületek nem születtek újjá, hanem rendezés alá helyezték őket és üresen tátongtak, egészen addig, míg fel nem töltötték Pusztai Rezső, néhai múzeumigazgató relikviáival.

Hogy ezek után mikor lesz újra állandó '56-os kiállítása a Hansági Múzeumnak azt meg sem próbálom megjósolni.

Azt viszont biztosan tudom, hogy a múzeum weboldalán eddig sem szerepelt az '56-os állandó kiállítás, de Pusztai Rezső sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 161 db bejegyzés
Összes: 1603 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 475
  • e Hét: 3799
  • e Hónap: 11362
  • e Év: 65696
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.