Belépés
bedmarika47.blog.xfree.hu
Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál! Béd Józsefné
1947.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kilenc bolygó ura
  2017-10-24 12:31:49, kedd
 
   
 
A KILENC BOLYGÓ URA

Nap:

A Nap dinasztiájából származó rendkívül híres, és népszerű uralkodó, a Ramayana főhőse. Nap volt a trónörökös, de az apjának, Dhasaratha királynak a legfiatalabbik felesége, Kaikeji a saját fiát, Bharatot akarta a trónon látni. Egy politikai trükkel elérte, hogy Ramacandrát 14 évre az erdobe száműzzék. Természetesen hűséges felesége, Sita is vele tartott, valamint egyik öccse, Laksman is. A száműzetés során a kor legnagyobb démona, Ravana, elrabolta Sitát és a palotájába vitte Lankára - a mai Sri Lanka területére. Nap természetesen hatalmas harcot indított, hogy visszaszerezze hitvesét. A csatában különböző erdei népek segítettek neki. Leghíresebb segítője és követője Hanuman, a majom, akinek Indiában rengeteg templomot emeltek. A csata után, s miután Rama megölte Ravanát és visszaszerezte Sitát, lassan a számuzetés ideje is lejárt, és Rama visszatérhetett a királyságába. Bharata örömmel adta át a trónt, így Rama lett az uralkodó. Uralkodása a mai napig is példaértékű Indiában.

Hold:

India legfőbb filozófusai szerint O az Istenség Legfelsőbb Személyisége, sőt a Bhagavad Gitában O is ezt állítja. O valamennyi Visnu inkarnációnak az eredete. 5000 évvel ezelőtt jelent meg Indiában, egy máig is létező faluban, Mathurában. Gyermekkorát azonban Vrndávanaban töltötte nevelőszüloknél, tehénpásztorok között, sok-sok boldogságot okozva ezzel Vrndavana népének. O Maga is naphosszat a teheneket legeltette a barátai társaságában, miközben különböző kedvteléseinek hódolt. Örök társa és legkedvesebb barátnője Radharani, Akinek Laksmi-devi, a Szerencse Istennője egy teljes értékű kiterjedése.
Kamaszkorában visszatért Mathurába, ahol felszámolt a mindenkit rettegésben tartó démonnal, Kamsával. Vrndávanaba - néhány rövidebb látogatást leszámítva - nem tért vissza többé, ezzel is fokozva Vrndavana lakóiban az Iránta érzett szeretetet, és a Vele való találkozás vágyát. Nagyon kedves barátai a Mahabharatból ismert Pandava fivérek: Yudisthira, Bhima, Arjuna, Nakula és Sahadeva.

Mars:

Hiranyaksa bátyja, Hiranyakasipu meg akarta bosszulni fivére halálát, ezért hatalmas lemondásokat végzett annak érdekében, hogy Istent megölhesse. Egész életében erre készült. Az volt a terve, hogy a halhatatlanság áldását fogja megszerezni, hogy őt ne tudják megölni, de o visszavághasson Istennek. Több ezer évig fél lábon állva meditált, míg megjelent neki Brahma, az egyik nagyhatalmú félisten, és megkérdezte, hogy mi a kívánsága. Hiranyakasipu közölte, hogy halhatatlanságra vágyik. Brahma azonban így felelt: "Annak ellenére, hogy nagyhatalmú félisten vagyok, a halhatatlanság áldását még én se adhatom neked, hisz az én életemnek is vége lesz egyszer." Így aztán azt kérte a démon, hogy ne legyen megölhető se ember, se állat által, se kint, se bent, se éjjel, se nappal, se lent, se fönt, se kézzel, se fegyver által. Miután megkapta ezt az áldást, az egész univerzum nagyhatalmú urává vált, mindenkit le tudott győzni.
Az o fia, Prahlada, viszont Istennek egy nagyon nagy híve volt, s ezért nagyon sok problémájuk akadt egymással. Prahlada a tulajdon apjának a legnagyobb ellenségét, Istent imádta! Emiatt a démon többször is próbálkozott, hogy a fiát megölje, de mindig megmenekült. Egy alkalommal a palota oszlopcsarnokában beszélgettek, amikor Prahlada megint csak Istenre terelte a szót. Hiranyakasipu nagyon dühös lett, és azt kérdezte: "Mutasd meg nekem a te Istened! Azt mondod, mindenhol ott van? Még ebben az oszlopban is? Hadd lássam!" S a kardjával egy hatalmasat rácsapott az oszlopra, mire az oszlopból kiugrott Mars, Akinek oroszlán feje és emberi teste volt, tehát nem volt se ember, se állat. Rögtön harcolni kezdtek. Ahogy a Nap kezdett lenyugodni - tehát nem volt se éjjel, se nappal, Mars az oszlopcsarnokban az ölébe kapta a démont, aki nem volt se lent se fent, és a körmével széttépte, megmentve ezzel a kisfiút és vele együtt az egész világot.

Merkúr:

Úgy kb. 2500 évvel ezelőtt a papok - már túlságosan visszaéltek a hatalmukkal: túl nagy adományokat kértek az áldozatok végrehajtásáért, és ráadásul a Védákra hivatkozva rendszeressé tették az állatáldozatokat - amit már inkább állatmészárlásnak lehetett nevezni. Az ártatlan, csupán a húsuk miatt erkölcstelenül lemészárolt állatok iránt érzett együttérzésből megjelent Merkúr és a Védák elutasítását hirdette.
Fő tanítása az volt, hogy el kell vetni a Védák tanításait, helyette pedig a Szanszkrit nyelven ahimsának nevezett erőszak-nélküliség Buddhista útját érdemes követni. Merkúr követői közül csak nagyon kevesen tudták, hogy O nem más, mint Maga Isten, a Védák eredeti elbeszélője.

Jupiter:

A démonok egyik királya, Bali Maharaja nagyon nagy hatalomra tett szert, de ugyanakkor o maga Istenhívő volt. Egy alkalommal megjelent Visnu, egy törpe brahmanaként (papként) és elment ehhez a királyhoz. A védikus kultúrában az a szokás, hogy a brahmanákat mindig megajándékozzák, különösen a királyok tettek mindig így.
Bali Maharaja megkérdezte Jupiter, hogy mit szeretne, bármit megad Neki. O csak 3 lépés földet kért. Bali Maharaja kérlelni kezdte, hogy kérjen valami nagyobb dolgot, mivel 3 lépés föld - pláne egy törpének, szinte semmi. Vamana azonban kitartott a 3 lépés földje mellett. Ekkor Bali Majaraja démonikus gondolkodású papja, Sukracarya, figyelmeztette a királyt, hogy "Vigyázz, ez Visnu, mindenedet el fogja venni! Ne add oda azt a 3 lépés földet!" Bali Maharaja azonban nem törődött a figyelmeztetéssel, és megígérte, hogy odaadja a 3 lépés földet....Ekkor Vamana el kezdett növekedni, és 2 lépéssel átszelte az egész univerzumot. A 2. lépés során a lábujjával átütötte az univerzum burkát, ahol beömlött az Okozati Óceán.
Mivel az óceán megmosta Isten lábát, ezért ez a víz szentté vált. Ez a szent víz nem más, mint a Gangesz. A védikus tudás szerint a Gangesz a Tejúton keresztül jön le a Földre. Először a tibeti Kailash hegyre érkezik, aminek a tetején ül Síva, az egyik nagyhatalmú félisten. Hogy a lezúduló víz ne okozzon károkat, Síva vállalta, hogy megtartja azt a fején, hogy lecsendesedve érkezzen meg a Földre. Mi mindebből csak annyit látunk, ahogy a Gangesz egy gleccserként, azaz egy jégfolyóként indul a Himalájában.
Még mindig volt azonban egy lépés! Azt mondta Bali Maharaja, hogy "Lépj ide a fejemre." Ezzel teljesen meghódolt az Istenség Legfelsőbb Személyisége előtt, s ezzel nagyon elégedetté tette őt. Jutalmul egy egész királyságot kapott, ahol uralkodhatott.

Vénusz:

Vénusz apukája a király egyik papja volt, akinek ugyanakkor született fia, mint a királynak. Mivel a szíve mélyén gazdagságra vágyott, ezért kicserélte a két kisbabát, hogy legalább a fia gazdagságban élhessen. Így az ő nevelt fiában - annak ellenére, hogy nagyon aszketikusan nevelkedett -, igazi harcos, királyi vér folyt. A fiatal király azonban - mivel valójában egy brahmana volt -, nagyon jólelkű volt, amivel a kiskirályok vissza is éltek, sőt, a papokat sem tisztelték. Vénusz nagyon felháborodott ezen, és hogy megmentse a papokat és a jámbor királyt, ezért hatalmas harcokat vívott ezekkel a kiskirályokkal, azaz ksatriyákkal. Igazi fegyvere nem volt, ezért azzal a fejszével hadakozott, amivel az erdőbe járt fát gyűjteni a tűzceremóniákhoz. Missziója tehát az volt, hogy megtisztítsa a Földet az elszemtelenedett ksatriyáktól.

Szaturnusz:

Egyszer a félistenek és a démonok egy időre fegyverszünetet kötöttek és összefogtak. Közös erővel nekiálltak kiköpülni a tejóceánt. A köpülés eredményeként különböző kincsek keletkeztek, mint például a halhatatlanság nektárja. A köpüléshez a Mandara hegyet használták köpülőrúdnak. A hegy azonban elsüllyedt. Hogy Isten megmentse a helyzetet, megjelent egy óriási teknősként és a hátán megtartotta a hegyet. Ahogy a félistenek és a démonok folytatták a köpülést a hegy ide-oda mozgott, és kellemesen vakargatta Szaturnusz hátát, s ez nagyon elégedetté tette Őt.

Ketu:

Réges-régen a Földön túl sok bűn halmozódott fel. Hogy a bűnöktől megtisztuljon a Föld, hatalmas özönvíz keletkezett. A kereszténységből ismert történethez hasonlóan azonban minden állatfajból Szatyavrata Muni kiválasztott egy párat, és egy hatalmas hajón szelték a vizet. A jámborabb embereknek is ezen a hajón jutott hely. Hirtelen azonban hatalmas vihar támadt, és félő volt, hogy fel fog borulni a csónak, és még ok is odavesznek. Ekkor megjelent egy hatalmas aranyhal, a fején hatalmas szarvval, és nyugodt vizekre vontatta a hajót. Ez a csodálatos aranyhal nem más, mint Ketu.

Rahu:

A félistenek és a démonok egyik harca során az egyik nagy démon, Hiranyaksa, mindenkin felülkerekedett, s az egész világot a maga uralma alá akarta hajtani. Egyszer, hogy megmutassa az erejét, megragadta a Föld bolygót és az univerzum iszapjába hajította. Az iszapot természetesen a vaddisznó tudja a legjobban túrni, ezért Visnu megjelent, mint egy vaddisznó. Kitúrta a Földet az iszapból, és visszarakta a helyére, majd egy nagy harc során legyőzte a démont.


********** Bédné Marika : 2017 . 10 . 24 . 12 : 30 / forrás : Internet / **********



















 
 
5 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kereszténységből, elszemtelenedett, halhatatlanságra, állatáldozatokat, tűzceremóniákhoz, oszlopcsarnokban, visszavághasson, nevelőszüloknél, fegyverszünetet, végrehajtásáért, visszatérhetett, megajándékozzák, felülkerekedett, erkölcstelenül, együttérzésből, legfiatalabbik, halhatatlanság, visszaszerezze, tehénpásztorok, visszaszerezte, kiskirályokkal, dinasztiájából, figyelmeztette, kedvteléseinek, felháborodott, mahabharatból, eredményeként, inkarnációnak, természetesen, uralkodhatott, hiranyakasipu, kamaszkorában, megtisztuljon, lecsendesedve, rendszeressé, elutasítását, legfiatalabbik felesége, saját fiát, trónon látni, politikai trükkel, erdobe száműzzék, száműzetés során, palotájába vitte, csatában különböző, csata után, számuzetés ideje, teheneket legeltette, barátai társaságában, teljes értékű, mindenkit rettegésben, halhatatlanság áldását, egyik nagyhatalmú, KILENC BOLYGÓ URA, Istenség Legfelsőbb Személyisége, Bhagavad Gitában, Akinek Laksmi-devi, Szerencse Istennője, Maga Isten, Bali Maharaja, Ekkor Bali Majaraja, Ekkor Vamana, Okozati Óceán, Hogy Isten, Szatyavrata Muni, Bédné Marika,
Béd Józsefné (#1)   2017-10-24 12:44:26





********* Jupiter **********
Béd Józsefné (#2)   2017-10-24 12:46:29





********** Vénusz **********
Béd Józsefné (#3)   2021-09-18 20:43:50





********* Merkúr **********
Béd Józsefné (#4)   2021-09-18 20:45:21





********** Hold **********
Béd Józsefné (#5)   2021-09-18 20:46:59





********** Mars **********
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem tudhatod  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Png kislány  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Éretlen vers  Minden harmadik...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einstein gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Lóhere  Sokan azt tartják  Png ház  Hiányzik  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bertolt Brecht -től idézet  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akik bántanak téged  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Bounty krémes  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Erdőn  Csak a fogyatkozás látható  Örülök, hogy látlak!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Reggel van  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Bertolt Brecht -től idézet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
legfiatalabbik felesége, saját fiát, trónon látni, politikai trükkel, erdobe száműzzék, száműzetés során, palotájába vitte, csatában különböző, csata után, számuzetés ideje, teheneket legeltette, barátai társaságában, teljes értékű, mindenkit rettegésben, halhatatlanság áldását, egyik nagyhatalmú, egész univerzum, nagyon nagy, tulajdon apjának, legnagyobb ellenségét, démon többször, fiát megölje, palota oszlopcsarnokában, hatalmasat rácsapott, oszlopból kiugrott, ölébe kapta, körmével széttépte, egész világot, áldozatok végrehajtásáért, húsuk miatt, démonok egyik, alkalommal megjelent, törpe brahmanaként, védikus kultúrában, brahmanákat mindig, királyok tettek, egész univerzumot, lábujjával átütötte, univerzum burkát, óceán megmosta, védikus tudás, tibeti Kailash, jégfolyóként indul, egész királyságot, király egyik, szíve mélyén, fiatal király, brahmana volt, kiskirályok vissza, jámbor királyt, fejszével hadakozott, erdőbe járt, elszemtelenedett ksatriyáktól, időre fegyverszünetet, köpülés eredményeként, halhatatlanság nektárja, hegy azonban, óriási teknősként, hátán megtartotta, démonok folytatták, hegy ide-oda, bűnöktől megtisztuljon, kereszténységből ismert, hatalmas hajón, jámborabb embereknek, hajón jutott, hatalmas aranyhal, fején hatalmas, csodálatos aranyhal, egyik nagy, maga uralma, univerzum iszapjába, iszapot természetesen, vaddisznó tudja, legjobban túrni, nagy harc, kereszténységből, elszemtelenedett, halhatatlanságra, állatáldozatokat, tűzceremóniákhoz, oszlopcsarnokban, visszavághasson, nevelőszüloknél, fegyverszünetet, végrehajtásáért, visszatérhetett, megajándékozzák, felülkerekedett, erkölcstelenül, együttérzésből, legfiatalabbik, halhatatlanság, visszaszerezze, tehénpásztorok, visszaszerezte, kiskirályokkal, dinasztiájából, figyelmeztette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 150 db bejegyzés
Összes: 8518 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 705
  • e Hét: 2146
  • e Hónap: 14578
  • e Év: 59919
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.