Regisztráció  Belépés
bodaaniko.blog.xfree.hu
Három szabály,mit tovább adok. AZ ELSŐ--INDULJ. A MÁSODIK--MENJ TOVÁBB.A HARMADIK--SEGITS VALAKI MÁSNAK IS ELINDULNI. ... B. CS. Anikó.... Minny...
1958.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Ditke és S.Katika köszi a képeket és hogy itt voltatok
  2015-05-19 12:48:22, kedd
 
 
Link


Csak kicsit benéztem ide is mostanában megint alig van időm.... 
 
2 komment , kategória:  Személyes barátaim  
Köszönöm hogy benéztél........ olvastál........
  2015-05-06 14:09:57, szerda
 
  
 
4 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
2015 A május 7-i Devizahitelesek tüntetése követelései
  2015-05-06 14:02:58, szerda
 
  A május 7-i tüntetés követelései
2015. május 6., 12:45
Tisztelt Sorstársak!


Amint jól tudjátok, május 7-re holnapra tüntetést szervezünk a Nem Adom a Házamat mozgalom aktivistáival közösen. Ti, akik a napokban kaptátok meg a forintosításról szóló förmedvény szerinti elszámolást, most már jól látjátok, hogy ez így egy napig sem folytatható tovább! Nincs hova hátrálnunk, mögöttünk szakadék tátong, vagy a teljes anyagi és egyéb ellehetetlenítésünk. Lépnünk kell, mégpedig egységben, mert egyedül nem megy! Többen összefogva jogászi segítséggel írtuk meg a követeléseinket, amit Kövér László házelnöknek küldtünk el ezekben a pillanatokban. Olvassátok Ti is és osszátok meg másokkal is!

Petíció és követeléseink

Tisztelt Hölgyeim/ Uraim!

Azok nevében íródott ez a levél, akiket anno sikerült becsalni az úgy nevezett devizahitel csapdába, amelynek már a neve is hazugság. A 2004-2008 közötti időszak reklámhadjárata létrehozott egy olyan légkört, amelyben az emberek elhitték, hogy fejlődhetnek, fejleszthetnek. Nagyot tévedtünk és Önök most nem kevesebbet, mint az egész eddigi életünket követelik ezért a tévedésért. Pedig mindössze csak annyi a bűnünk, hogy bíztunk a pénzügyi vezetésben, a kormányban. Mára ez a bizalom teljesen szétfoszlott.
Önök nagyon jól tudják, hogy az akkori pénzügyi és állami vezetők tudatában voltak eme konstrukció veszélyeinek, az IMF, Jean Pierre Róth akkori Svájci Jegybank elnök és a 2004-es BÉT jelentés is mind-mind ezt bizonyítják. Ehhez képest, nem hogy nem tájékoztatták az állampolgárokat, de becsaptak bennünket a 2006-os bankszövetségi állásfoglalással. 2006. január 26. napján a Magyar Bankszövetség kiadott egy 6 oldalas, grafikonokkal alátámasztott tanulmányt arról, hogy várhatóan miként alakul a magyar forint és az idegen devizák egymáshoz viszonyított árfolyama 20 év távlatában.
Ebben ezt írta a Bankszövetség:
,,hosszabb távon egyértelműen azzal kell számolni, hogy a forint árfolyama folyamatosan felértékelődik. Nem csak reálértelemben vett tartós forint gyengülést zárhatjuk ki a lehetséges jövőbeni forgatókönyvek közül, hanem a forint jelentős és tartós nominális gyengülését is. A hosszabb lejáratú hitelt felvenni szándékozók nyugodtan választhatják a pénzintézetek által kínált devizaalapú hitelkonstrukciókat is, a hitel futamideje alatt a hitel törlesztési terhét jelentősen és tartósan megnövelő árfolyammozgás nem lesz."

Ez a félrevezető tanulmány nagyon sok kölcsönügylet megkötését alapozta meg. Ahogy rájöttünk, hogy képtelenek vagyunk fizetni ezt a fajta konstrukciót, informálódni kezdtünk, kerestük a jogi megoldás lehetőségét. Nagyon sok per indult Magyarországon azután, hogy több jogász szakember feltárta ezen ügyek jogellenes adottságait, amelyekben alapvető kérdésekben az adósoknak adtak a bíróságok igazat. A bankszektor látta, hogy miután jogi szempontból hanyag munkák a szerződések, nem felelnek meg a szerződések a megkötésükkor hatályos magyarországi jogszabályoknak, s hiába mondták éveken át, hogy mindegyik kölcsönügyben ténylegesen szerepelt idegen deviza, nem tudták egyetlen perben sem bizonyítani. Azt kellett elérniük a kormányzatnál és a magyar legfőbb bírói fórumnál, hogy törvényhozással állítsák le a peres folyamatokat és olyan helyzetet teremtsenek, amellyel megállítják a szerződések semmisségének kimondását.


A bankok pontosan tudták, hogy az árfolyamrés (folyósításnál vételi árfolyam, törlesztésnél eladási árfolyam alkalmazása) a soha igénybe nem vett idegen devizaösszeg miatt nem maradhat fenn, s azt is, hogy kamatemelésre soha nem volt okuk, így azok biztosan visszajárnának. Ezért annak fejében, hogy a korlátlanul érvényesíthető idegen deviza árfolyamának alkalmazása megmaradhasson az ügyletekben, lemondtak az árfolyamrésről, s a megemelt díjakról. Erről hozta meg a magyar országgyűlés a 2014. évi XXXVIII. és XL. törvényt. Az elszámolás kötelezettségének indokával pedig felfüggesztette a törvényhozás mindazokat a pereket, amelyek folyamatban voltak a bíróság előtt.
2010 és 2014 között a kormány több intézkedést hozott, de kínosan ügyelt arra, hogy azokat a fennálló szerződések számához képest nagyon csekély számú adós vehesse igénybe, s valójában véglegesen ne oldja meg problémánkat.

2014. novemberére elérkezett 4 évi ígérgetés után a forintosítás, amely szerint a CHF hiteleket 256,47 az euró hiteleket 308,97 forint árfolyamon kell leforintosítani a 2014. évi LXXVII. törvény alapján. A kölcsönök felvételekor a CHF átlagos árfolyama 160 HUF/CHF volt, az euróé pedig 260 HUF/euro. Ezért tehát az adósoknak átlagosan csak az árfolyam emelkedés miatt CHF esetén 60 %-al, euro esetén pedig 20 %-al magasabb árat kell fizetni a forint kölcsönéért, mint amit vállaltunk. Még a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, aki jelenleg az egyik legnagyobb magyar bank elnöke, is azt nyilatkozta a sajtónak, hogy elfogadhatatlan és igazságtalan ez a döntés.
2014. december 31-ig voltak a perek felfüggesztve, s próbálják továbbra is felfüggesztve tartani azokat, amely egy jogállamban elfogadhatatlan.

A civil lakosság, vagyis mi, a jogi úton kívül megpróbáltunk Önökhöz szólni, tisztelt döntéshozók. Évek óta tüntetünk. Másfél hónapig sátrat állítottunk fel és éjjel nappal a Miniszterelnök háza előtt voltunk, aki nem volt hajlandó szóba állni velünk. Elmentünk a bankokhoz, hogy elmondjuk a véleményünket, de nem hallgattak meg. A PSZÁF is éveken keresztül állandóan visszautasította, hogy a jelzéseink alapján vizsgálatot indítson.Nem érdekelte sem az árfolyamrés, sem a kamatlábemelés. Most meg, valami furcsa módon mindkettő törvénytelen és közel 2.000.000 elszámoló levelet írnak a bankok. Rengeteg levelet írtunk mi a bankoknak, vitattunk, kértünk, de mindig ugyanazokat a semmitmondó, konkrétumoktól mentes sablon válaszokat kaptuk. Elmentünk a Parlamentbe a képviselőkhöz, ahol elmondtuk a kételyeinket, elvittük a javaslatainkat, de soha egyetlen fórumon sem hallgattak meg minket. A fejünk felett a bankokkal, a Bankszövetséggel tárgyalva hozták meg az újabbnál újabb döntésüket. Több száz feljelentést küldtünk az ügyészségekre, pótmagánvádas eljárást indítottunk a feltételezett bűnösök ellen, de a Legfőbb Ügyészség vizsgálat nélkül utasította vissza őket. Kimentünk Brüsszelbe, ahol az Európai Parlamentben hívtuk fel az ottani képviselők, bizottsági tagok figyelmét ezekre a ,,hungaricumokra". Követeltük az EU normák magyarországi betartatását is, valamint jogi panaszt nyújtottunk be, amire az iktatási számot már megkaptuk.
A korona erre az egész műre a ,,forintosítási" törvény és a bankok elszámolása. Egyszerűen elképesztő, hogy egy állítólagos jogállamban egy pénzügyi intézmény egy mondattal elintézheti, hogy tisztességtelenül számolt fel évekig díjakat és ezzel magyar családok és emberek sorsát pecsételte meg.Önök pedig, tisztelt képviselők, megnyomták a gombot és megszavazták ezt az embertelen, tisztességtelen törvényt. Nem tudjuk, láttak-e Önök ilyen elszámolást, de most látni fognak, mert mellékelünk Önöknek néhányat. Bármilyen hihetetlen is, de ezeket a számokat a bankok tisztességesnek tartják.

Hölgyeim és Uraim! Ezek a konstrukciók visszafizethetetlenek! Mi nem vagyunk rabszolgák, hogy egész hátralévő életünkben csak azért dolgozzunk, hogy ezeket a velejéig tisztességtelen, pénzéhes bankokat tömjük. Nem tesszük, de nem is lennénk rá képesek! A meghozott törvények nem az igazság alapján állnak, hanem a bankokkal kötött paktum alapján. Ismert a cél számunkra: el kell leplezni, hogy a bankok több millió magyar állampolgárt előre megtervezett módon kifosszanak.

Arról tájékoztatjuk Önöket, hogy MINDEN létező módon harcolni fogunk, nem nyugszunk bele ebbe az aljasságba! Felhívjuk a bankok és a Bankszövetség figyelmét, hogy nem fogadjuk el az elszámolásokat, mert szerződéseinket érvényesen létre sem jöttnek, illetve semmisnek tekintjük a vonatkozó hazai és Uniós fogyasztóvédelmi irányelvek, jogszabályok alapján! Így a 2014. évi LXXVII. Törvény útján végrehajtott módosítással nem értünk egyet, tekintve, hogy egy érvénytelen, létre sem jött szerződésnek nincs joghatása. A bankok elmulasztották azokat az alapvető együttműködési és tájékoztatási kötelezettségeket, amik a felek közötti jogviszony alapját teremtik meg. Bírósági úton kívánunk érvényt szerezni jogainknak, azaz egyben tekintsék ezt jog fenntartó nyilatkozatnak is.
Tisztelt képviselő asszonyok és urak! Az Önök feladata, hogy eme ország minden állampolgárának biztonságos, emberi életet biztosítsanak. Önöknek nem a bankok érdekeit kell nézni, hanem az emberekét, akikért az esküjükben is felelősséget vállaltak. A bankrendszer és kiszolgálóik folyamatosan megtévesztik és félrevezetik az országgyűlési képviselőket, a parlamenti bizottságokat, az egész magyar társadalmat, a bírákat és ahogy most tapasztaljuk, az Alkotmánybíróságot is. A magyar médiában olyan nyilatkozatokkal vezetik meg a népet, amely azt sugallja vagy hangsúlyozza, hogy megoldották a problémát. Nagyon jól tudják, hogy nem ez történt, csak visszaélnek azzal, hogy a média Magyarországon egyirányú.
Felszólítjuk Önöket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a visszaélések, a jogok ilyen semmibevétele szűnjön meg! Itt mi vagyunk, akik alkalmazzuk Önöket, Önök a nép szolgálatában állnak. Gondoljanak az esküjükre és vegyék elő a lelkiismeretüket is, ha még megtalálják valahol!

Tisztelt Közjegyzők! Önök az első pillanattól fogva tudtak arról, hogy a közjegyzői okiratok kiállítása mit fog maga után vonni. Védekeznek, hogy Önöknek nem feladata ellenőrizni a bankok által megadott összegek jogosságát és szemrebbenés nélkül mondják fel a szerződéseket és állítják ki a végrehajtási tanúsítványokat.


Most Önöknek is felhívjuk a figyelmét, hogy jogtalanságokat követnek el, amikor jogilag nem létező szerződéseknél a fentieket alkalmazzák, tudván, hogy a károsultak vitatják a bankok által követelt összegek nagyságát és jogosságát. Hagyjanak fel jogsértő magatartásukkal, ellenkező esetben Önöket is kénytelenek leszünk perbe vonni.
Tisztelt Végrehajtók! Önök azok, akik a sor végén a hiéna szerepét játsszák. Önöknek mindegy, hogy gyermek, idős, beteg, csak az érte kapott pénz számít. Önök legalább akkora közmegvetésnek örvendnek, mint a középkorban a hóhérok. Felszólítjuk Önöket, hogy fejezzék be ezt az embertelen ,,munkát" amit folytatnak a megnyomorított, becsapott családok ellen. Nagyon rossz oldalon állnak.
Összefoglalva, ez a levél egy kétségbeesett jajkiáltás a becsapott, kifosztott emberektől. Azoknak szól, akik valamilyen formában részesei ennek az orbitális méretű csalásnak.
Higgyék el, eljött az a pillanat, amikor kilátástalannak tűnik minden számunkra, de pont ilyenkor leszünk nagyon erősek, mert nekünk már nincs mit vesztenünk.
Megígérhetjük, ha nem rendezik hatékonyan ezt az egész országot érintő problémát, mi addig megyünk, addig harcolunk MINDEN eszközzel és MINDEN fronton, amíg ki nem derül az igazunk. Mert igazunk van, ezt tudjuk és ezt Önök is jól tudják.
Mi egyet mondhatunk: az otthonainkat nem adjuk, mert nekünk csak ez az egy van és ehhez ragaszkodunk!

Eddig sokszor kértünk, most már kénytelenek vagyunk követelni, mert teljesen ellehetetlenítettek bennünket.

Fentebb leírtak miatt:
1., A LXXVII törvény ebben a formájában tisztességtelen, mivel az összes előnyt a bankok és az állam élvezi, az összes hátrányt pedig az ügyfelek, ezért követeljük, hogy azt töröljék el! A legfőbb bírói testület a Kúria 2/2014-es döntésében is elismerte, - ahogy több állami vezető is - hogy a forintban folyósított kölcsön mögött nincs tényleges külföldi deviza. Ebből adódóan a virtuális devizának nem lehet valóságos átváltása sem.Követeljük, hogy a bankkal való elszámolás alapja kizárólag az ügyfél számlájára átutalt pénznem és összeg legyen!
Követeljük, hogy az elszenvedett sérelmekért, anyagi és egyéb hátrányokért, az okozott károkért a pénzintézeteket vonják felelősségre és fizessenek kártérítést!
Követeljük, hogy a végleges megoldás kialakításához feltétlenül vonják be a civil szervezetek által kijelölt szakértőket is!
2., Követeljük, hogy a "devizahitel" miatti végrehajtásokat, közjegyzői záradékolásokat azonnal állítsák le!

Válaszukat szóban és írásban legalább államtitkári szinten várjuk a bejelentett tüntetésünk helyszínén az V. kerület Széchenyi tér 2. mellett május 7-én 16.00 óráig.


A magyar társadalom kizsákmányolt károsultjainak széles rétege

Eddig a követelés.
Annak érdekében, hogy sikeresek legyünk, tömeg kell! Nagy tömeg! Ha kifogásokat keresel, hogy miért nem leszel velünk, nem fog sikerülni. Az elmúlt időszakban a bankok 2 millió elszámolásos levelet postáztak. K E T T Ő M I L L I Ó T!!! Te is egy vagy ebből! Lássuk, hogy megéri-e Neked a megoldás lehetősége, hogy velünk legyél!


Ha semmiképpen sem tudsz velünk lenni, jelezd ott, ahol éppen vagy pontosan 16.00-kor a határidő lejártát...... ........... ...... dudaszóval,...... ............. vagy bármilyen más, zajkeltő eszközzel!Link

Link 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
Tudom könnyű mondani..........
  2015-05-06 13:50:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napi bölcseletek mondások  
Bizony nagyon egyetértek....
  2015-05-06 13:31:05, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napi bölcseletek mondások  
Devizacsapdába esett emberek ..Adjátok tovább !
  2015-05-06 13:25:16, szerda
 
  Link

lépj be a facebook.com -ra mert ott vannak a belinkelt oldalak !!

"Ha a bankok azt látják, hogy a kétmillió adósból csak pár ezren harcolnak, az annyit jelent számukra, hogy az adósok kilencvenkilenc százaléka remeknek találja az elszámolást. Ha a kormány azt látja, hogy tízezren jártatják a Facebookon a szájukat, de csak kétszázan tüntetnek, akkor számukra ez azt jelenti, hogy az adósok kilencvenkilenc százaléka elégedett."/Csendes Zsolt/

PANASZLEVÉL........ Link

Link

Miközben a devizaadósok többsége megkapta bankjától az elszámolást és akad, aki elégedett vele, mások pedig nem, Léhmann továbbra is amondó: a forintosításnak (mely akkor lép életbe, ha az adós elfogadja az elszámolást) több hátránya lehet hosszú távon, mint haszna. -
Alapvető, hogy a forintosítást ,,kicsikaró" törvény ellenkezik az uniós jogrenddel (és ezt most már az illetékes brüsszeli testület is vizsgálja), így a Szegedi Törvényszék bírójának igaza van, mert jól tudja: az adósmentő törvény rendelkezései csak akkor érnek valamit, ha nem ellentétesek az európai jogalkotással - így a siófoki jogász. - Ezért aztán kitűzte a per tárgyalását, figyelmen kívül hagyva, hogy a hazai jogszabály szerint fel kellett volna függesztenie.
Minden bírónak így kellene eljárnia, hiszen jól tudják: a 2014-es törvény a magyar bíróságok számára használhatatlan rendelkezéseket tartalmaz. Akár csak azt: törvénysértően alakít át magánjogi szerződéseket, márpedig ilyesmi jogállamban nem létezik. Az Európai Unióban a fogyasztó jogait az állam politikai, társadalmi, gazdasági érdekből sem csorbíthatja.
Léhmann úgy véli: fogyasztói szerződést módosítani csak az esetben lehet, ha az a fogyasztó érdekében áll; és ezt egyedül csak a fogyasztó döntheti el. - Hiába hazudja bárki, hogy jól járnak az adósok a forintosítással, amennyiben az adós nemlegesen válaszol, akkor az európai jogszabályok alapján nincs az a hatalom, amelyik rá tudja kényszeríteni a törvényi előírások betartását.


Link

Milliókat kaszáltak a végtörlesztésen!Link

Ezek még a tisztességtelenül felszámított összeget is tisztességtelenül számolták ki

Link

Semmis lesz az adósmentés? Brüsszel vizsgálja a Léhmann-panaszt


...... .........."Egy tettet nem lehet megmagyarázni se egy okkal, se többel, hanem minden tett mögött ott az egész ember, a teljes életével."
...... ........... ........... ........... ........... ........... ........Kosztolányi Dezső


Link

 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
Tyúkanyó valóban lassan megint hétvége lesz ... :)
  2015-05-06 12:56:52, szerda
 
 

Köszi hogy itt voltál puszii
 
 
0 komment , kategória:  Személyes barátaim  
Látogatóimnak.........
  2015-05-04 16:02:48, hétfő
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Személyes barátaim  
Nagyon szép ,illatos :)
  2015-05-04 14:54:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Család  
2015 Májusfánk ... :)
  2015-05-01 09:27:00, péntek
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 72 db bejegyzés
Összes: 8212 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1051
  • e Hét: 1051
  • e Hónap: 70914
  • e Év: 467729
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.