Regisztráció  Belépés
bodaaniko.blog.xfree.hu
Három szabály,mit tovább adok. AZ ELSŐ--INDULJ. A MÁSODIK--MENJ TOVÁBB.A HARMADIK--SEGITS VALAKI MÁSNAK IS ELINDULNI. ... B. CS. Anikó.... Minny...
1958.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Most mérges ??? :) :)
  2014-11-12 17:44:20, szerda
 
 

 
 
2 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
Ezt nem tudom kihagyni... hát nem cuki?? :)
  2014-11-12 14:22:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
A közfelháborodás napja ........Magyarország így éljünk ??
  2014-11-12 14:18:09, szerda
 
  LinkErre az eseményre rászervezünk (erősítjük). További információk később!

FONTOS:
- Mindenki ölttözzön melegen és kényelmes cipőben!
- Mindenki hozzon magával fényvisszaverő mellényt (üzenet: láthatóak vagyunk, ha a kormány nem látna minket)
- Mindenki írjon a KOZFELHABORODAS@NAGYIMRE.COM-ra levelet (ez facebooktól független email. Ha véletlenül az FB nem lenne elérhető, akkor ezen keresztül mindenki további infót kap)
- Ha valaki vidékről jön, akkor az OSZKAR.COM-on keresztül ajánlja fel a szabad helyeit, illetve azon keressen szabad helyet!

(Minden, ezzel az eseménnyel kapcsolatos véleményeket ide kommentáljátok, hogy ne minden posztba ismételgessétek a dolgot!)

https://www.facebook.com/events/571948889573530/2014. november 17. 18:00-kor BUDAPEST
Kossuth Lajos tér
 
 
1 komment , kategória:  Magyarország hírek így élünk   
Üzenet......
  2014-11-12 12:46:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Személyes barátaim  
Lázár Dénes ügy­véd elsőként nyert devizahiteles pert
  2014-11-12 12:39:33, szerda
 
 
Link

Devizahitel: lenyúlják az adóst a forintosítással

Nem új törvények kellenek, hanem a meg­lévőket kellene betartani - mondja Lázár Dénes Bécsben élő ügyvéd. A kötelező forintosítást önkényes lépésnek tartja. A bankokat pedig nincs miért sajnálni.

Lázár Dénes ügy­véd elsőként nyert devizahiteles pert. Szerinte az állam rákényszeríti akaratát az adósokra, akik ezzel a megoldással biztos, hogy jól nem fognak járni. Vele beszélgettünk.

A lényeg röviden:
- A forintosítást a kormány erőszakolta ki.
- A bankok okozta kár nagyobb részét a devizahitelesek nyakába varrják.
- Az adósoknak sokkal több járna vissza, mint amennyit kapnak majd.
- A bankok hosszú ideig zavarosban halásztak.
- Sajnálni nem kell őket.
- Perelni viszont érdemes.

A forintosítás kötelező. Perelhető-e a bank ezek után?

Egy jogállamban igen. A kormány szándékai szerint tör­vénnyel lesz kierőszakolva a szerződések módosítása. Ebben a helyzetben a devizahiteleseknek valódi döntési helyzete nem lesz.

Mi következik ebből?

Ez az eljárás ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével. Ha később a strasbourgi bíróság megállapítja, hogy a kormány lábbal taposta a devizahitelesek emberi jogait, akkor a bankok helyett majd a magyar állam fizet kártérítést.

Egy adós számára mi a megoldás?

A bankok ellen perelni továbbra is a szerződésekben meglévő semmisségi okok miatt lehet.

A forintosítás miatt szerződéseket kell kötni. Ezzel új helyzet áll elő.

Az átváltásról szóló szerződéseket nem lehet szerződéseknek nevezni a szó jogállami értelmében. Ha egy jogviszonyt a kormány a parlamenten keresztül erőltet rá a lakosságra, akkor azt nem szerződésnek hívják, hanem korlátlan hatalmi önkénynek.

Ha így látja, mi lett volna ön szerint a jogszerű eljárás?

A kormány a végrehajtó hatalom része. Egy jogállamban a végrehajtó hatalomnak tilos beavatkoznia az igazságszolgáltatás munkájába. A bankok és a fogyasztók közötti jogvitákat az igazságszolgáltatásnak kell eldöntenie törvényen alapuló eljárások keretében.

És a bankoknak mit kellett volna tenniük?

A bankoknak be kellene végre tartaniuk Magyarország és az Európai Unió törvényeit. Az elmúlt húsz évben a bankok a zavaros jogrendszerben halásztak, és sok profitot termeltek. Fair bankrendszer csak akkor lesz, ha gyökeret vernek a magyar jogrendszerben a jogállami hagyományok. Ehhez azonban nem új törvények kellenek, hanem meg kell tanulni a meglévő törvényeket betartani.Mennyi jár vissza valójában?

Ha valaki 8 millió forintot kapott a bankjától, és már visszafizetett 10 millió forintot, akkor a kára 2 millió forint. Ebből a szempontból mindegy, hogy a 8 millió forint hány svájci frankot ért a szerződés kezdetén. Ha ugyanis semmis a szerződés, akkor semmis a szerződésnek az a rendelkezése is, ami alapján a bank átszámolta svájci frankra a tartozást.
 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
Neked van már libusod ??
  2014-11-12 11:21:24, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
Hallgasd meg----------- Devizatéma !
  2014-11-12 11:19:18, szerda
 
  LinkHerceg RolandDevizaadós-Dühöngő
1 órája ·
NA VÉGRE !!!!! Megértettem . Tehát a bankok azért ünnepelnek , mert érvényessé tette a kormány a forintosítással a szerződéseket , és így a banknak nem kell visszafizetni az AIG-nek a biztosítási összeget amit lehívtak , mert attól hogy érvényes a szerződés attól még a hitelek bebuktak tehát jogosan hívja le a biztosítási összeget az AIG-tól . És a jövőben , mivel a forintosítással még nagyobb adóssága keletkezik az ügyfélnek , még több szerződés fog bedőlni , így még több biztosítási összeget fog lehívni a bankok az AIG amerikai biztosító cégtől . HA VISZONT a perek folytatódnának és kiderülne hogy ezek a szerződések érvénytelenek ,akkor a bankoknak vissza kellene fizetni az az AIG-nak az összes lehívott biztosítási összeget ,ami több milliárd euró lehet . EZÉRT gyakorol nyomást usa a kormányra , és ezért van a kitiltási botrány , mert a kormánynak lemerem fogadni benne van a keze ebben és ők is kaptak ebből a biztosítási pénzből . Vajon Csányi miből pénzelte az orbán kormányt idáig ? Vajon mire ment el az IMF hitel nagy része . Hát azért adta az usa ezt a pénzt hogy 2008 -ban forintosítsák a hiteleket , hogy nehogy bedőljenek , hogy az AIG -nak ne kelljen milliárdos veszteségeket elszenvedni . MEGVAN , ÖSSZE ÁLLT A KÉP

Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
Átírják az elszámoltatást... De-vizahitelekről... !!!
  2014-11-12 08:55:45, szerda
 
  Átírják az elszámoltatást!
Zöld utat adtak

2014. november 12. Az elszámoltatás a hatályos törvény szerint január közepén indulhatott volna. A parlamenthez már benyújtott módosító alapján azonban csak márciustól várhatják az adósok a banki értesítőket arról, mekkora összeg jóváírására, illetve visszaadására számíthatnak. Mintha a jogalkotók egy újabb perelési kiskaput is bezártak volt, de a módosítás más pontokra is kiterjed.

A hatályos törvény szerint a bankok elszámoltatása 2015. január közepén indult volna. A parlamenthez már benyújtott módosító szerint azonban legkorábban márciusban kezdődhet el a folyamat a devizahiteleseknél. A forintban eladósodottak április közepe helyett augusztus elsejétől várhatják bankoktól az értesítést. A végtörlesztőkre, Eszközkezelőhöz került ügyekre vonatkozó határidők a javaslat alapján nem változnak (az időpontokról lásd a mellékelt táblázatot!). A forintosítási árfolyam rögzítése (erről még csak bejelentésből tudunk, a törvényjavaslat péntekre várható) mellett az elszámoltatás esetében is kitűznek úgynevezett fordulónapokat. A devizahitelek elszámolását eszerint 2015. február elsejére, forintkölcsönökét pedig június 30-ára időzítve kell elvégezni.

Nem ütközik alaptörvénybe a devizahiteles banki kölcsönszerződéseket egyoldalúan módosító tisztességtelen kikötések következményeit meghatározó törvény, amely alapján az állam és a pénzintézetek közti ezzel kapcsolatos perek folynak - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) kedden. Az első fokon eljáró bírák kezdeményezését teljes egészében elutasították. A már lezárt vizsgálat az Ab közleménye szerint nem ölelte fel a Fővárosi Ítélőtábla által benyújtott bírói kezdeményezések és az érintettek által benyújtott alkotmányjogi panaszok elbírálását sem. A most megismert részletes indoklás alapján azonban nehéz lenne nem hasonló döntést elképzelni a többi ügyben is. Az ,,adósmentést" tehát tulajdonképpen szentesítette az Ab.
Nem csak lassításról szól azonban a javaslat. Rögzítik azt is, hogy a lezárult szerződések elszámolásának megküldése után 15 napon belül meg kell érkeznie a pénznek a banktól. Ha valakinek még mindig van a hitelezőnél számlája, akkor sima az ügy: ott kell a visszatérítést jóváírni (a jogalkotónak arra is kiterjedt a figyelme, hogy előírja: több számla esetén a legkedvezőbb kondíciókkal rendelkezőkre kell utalni az összeget). Az egykori adósoknak viszont nem árt résen lenniük: ha megváltozott címükről nem értesítik a bankot, akkor a posta csak egyetlen alkalommal kísérli meg a kézbesítést (az elszámolás hivatalos iratnak nem minősülő küldemény.

Tovább szorítanak a perelési lehetőségen

Magába az elszámoltatásba is belenyúlnak. Változtatás például, hogy a bankok levonhatják az adósnak visszajáró összegből a jogszabállyal már kötelezővé tett költség-, illetve díjcsökkentést, de azt is, ha a kamat emelésével egyidejűleg mérsékeltek valamilyen díjat. A hitelkiváltásra speciális szabályokat állapítanak meg. Ezekben az esetekben ugyanis - olvasható az indoklásban - ,,nem lenne méltányos, ha a pénzügyi intézmény részéről az általa korábban megsegített fogyasztó számára úgy kerülne sor kifizetésre, hogy a fogyasztónak közben még korábbi kölcsönéből tartozása áll fenn". Jelzálogbanki, illetve vele egy csoporthoz tartozó pénzintézetek által nyújtott hitelek az új szabályok szerint összevonhatóak (konszolidálhatóak) lehetnek. Teljesen új passzusként kerül a szabályozásba az áthidaló kölcsön. Az elszámolás azonban az árfolyamgátasokkal megegyező (a jóváírás elsősorban a gyűjtőhitelre kell elszámolni).

Tovább szűkítik a peres eljárások mozgásterét. Ügyvédek lelkesen terjesztették, hogy találtak egy kiskaput, amelynek segítségével mégis folytathatók - az egyébként az elszámoltatással összefüggően időszakosan leállított - perek. Úgy tűnik, most ezt a kiskaput is becsukták. Betették ugyanis a jogszabályba az ,,érvénytelenség okától függetlenül" kitételt. Perelni tehát lehet, de csak akkor, ha az adósokat képviselők az érvénytelenség vagy a részleges érvénytelenség jogkövetkezményét is megjelölik. A kérelemnek ráadásul (ez új előírás) a felek közötti elszámolásra kiterjedő, összegszerűen is megjelölt részt is tartalmaznia kell.

A perek a felülvizsgált elszámolásokat (nincs már vita a bank és az ügyfél között) követő harmincadik napon folytatódhatnak. Kivéve azokat az eseteket, amikor már elindult a végrehajtás. Utóbbiak hamarabb is bíróság elé kerülhetnek. Ha a végrehajtási okiratot még nem állították ki, a hitelnyújtó köteles az elszámoltatás eredményétől függően módosítani az értéket. Ha már előrébb tart az ügy, akkor a végrehajtó munkadíját kell a csökkentett összeghez igazítani.

Miközben az elszámoltatásról szóló jogszabály már finomhangolják, még mindig csak a jó adósokra vonatkozó számítási szisztémát ismerhetjük. Ez pedig sokakra nem vonatkozik. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) újabb rendeleteken határozza majd meg a további teendőket.

Értesítési határidők az elszámolásokról
Megnevezés Időpont
Devizahitel és lízing 2015. március 1-április 30.
Ha a banki per 2015. március 1. után zárul Per lezárása után 60. nap
Forinthitel és lízing 2015. augusztus 1 - szeptember 30.
Ha a banki per 2015. augusztus 1. után zárul Per lezárása után 60. nap
Végtörlesztők 2015. november 30.
Nemzeti Eszközkezelős ügyek 2016. február 28.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
Add tovább...........
  2014-11-11 16:53:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor,vicc .....  
Dr.Varga István elmondja Deviza forintosítás?? hallgasd meg
  2014-11-11 16:52:08, kedd
 
 
Link
 
 
0 komment , kategória:  Devizahitel MINTHA hitel !  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 108 db bejegyzés
Összes: 8141 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2464
  • e Hét: 2464
  • e Hónap: 70385
  • e Év: 965390
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.