Regisztráció  Belépés
carrot.blog.xfree.hu
Sose gátold mások önkifejezését ! Mert lehet hogy ő az, aki kigyógyit a dadogásodból ! Répa Ati
1958.06.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Gyógyító vizelet
  2014-11-20 06:33:10, csütörtök
 
 Bizonyára sokan elképednek még a puszta gondolatától is, hogy saját vizeletüket lenyeljék. Mégis, egyes népek, évezredek óta alkalmazzák hasznosan ezt a gyógymódot különbözo betegségek gyógyítására.

Tulajdonképpen a vizelet vér koncentrátum, fehérjéket, vitaminokat, hormonokat tartalmaz.

A vizeletterápiát Indiában mai napig orvosok alkalmazzák a klinikákon. Mahatma Gandhi naponta ivott vizeletébol. A jógik szerint, aki 12 éven keresztül issza saját vizeletét, eljut a bölcsesség legmagasabb fokára - mint tudjuk a jógik valóban magas szellemi szinten állnak - de térjünk át a gyakorlatra.

1971 - be J.W. Amstrong könyvet adott ki, amelyben saját tapasztalatait írja le ezzel kapcsolatban. Néhány mondatban a vesékrol: naponta a veséken kb. 2000 l vér áramlik át, ez kb. 16 fürdokádnyi mennyiség, amiben hatmillió érgombolyag (Glomerulus) található. A tudósok számításai szerint a glomerulusok naponta 120 - 180 l vérsavót szurnek meg. A vese desztilláló rendszere számos csatornából áll, amelyek a primer vizeletbol visszaszívják a folyadék nagy részét, bizonyos sókat és több értékes fiziológiai anyagot. Visszamarad naponta 1 - 1,5 liternyi vizelet, ami a húgyhólyagba jut és onnan kiürül.

Láthatjuk, hogy a vizelet nem tartalmaz mást, mint ami a vérben is jelen van. A régi kínaiak a veséket az életenergia legfontosabb raktárának tartották.

A vizelet ivása foleg a súlyos, más módszerekkel nem kezelheto például: a tüdo asztma, bélbetegségeknél, ekcémáknál javasolt. A idült, szinte gyógyíthatatlan gombásodásoknál különösen ajánlott.

Körülbelül 20 nap szigorú terápia után eljön a várva várt siker, a visszaesés szinte kizárt. Elonye - nincs mellékhatása és ingyen beszerezheto. Az egyedüli kellemetlenség, hogy csinálni kell.

Alkalmas a kúra, ha böjt idoszakban végezzük, ilyenkor szinte íz semleges a vizelet.

Egy 1530-ban íródott orvosi könyv szerint:

"a vizelet egyetlen cseppje hatékonyabban gyógyít, mint az összes könny"

Legajánlatosabb a kora reggeli, elso vizeletbol kb. 1 - 2 decit fogyasztani. Külsoleg a borre is csodálatos. Emlékszem, volt egy szomszédunk, komuves létére sima volt a keze, mert munka végeztével, saját vizeletével mosta le a mész okozta negatív hatást.

A reggeli vizelettel ecsetelt szemölcsök is eltunnek kb. 3 hét alatt.

Ha valaki nagyon viszolyog a vizelet lenyelésétol ajánlatos, ha a vizeletünkbe mártott kis

ujjunkat dugjuk orrlikainkba és szippantsuk be. Ezt minkét orrlikon ismételjük meg 3x - 5x reggelente.

Érezhetoen erosebbnek, frissebbnek érezhetjük magunkat.

Veress Kármen

Közvetett tapasztalatom a vizeletterápiáról

Falusi körorvosként gyakorta láttam, hogy a népi gyógyászat sebek, rovarcsípések, zúzott sérülések és idült borbetegségek kezelésében alkalmazza a vizeletes borogatást. Ragyogó szellemi és kielégíto testi állapotban 96 évet megért nagynéném mesélte, hogy anyagi dédanyám, az o nagyanyja a 19 század végén gyógyító asszony volt egy Fekete Körös menti magyar faluban, Bélfenyéren, míg nagyapja elismert állatgyógyász.. Mindketten még a századforduló elott elhaláloztak, ám 1890-ben született nagynéném megfigyelte ténykedésüket. Elmesélte, hogy a vizeletet mint a humán, mint az állati betegségekben alkalmazták számos növény mellett. Nekem is, mint fiatal orvosnak ajánlotta, próbáljam ki gyógyító munkámban. Bevallom, csak ritkán mertem ajánlani, olyan öreg embereknek, akik az ilyen tanácsra nem háborodtak fel, sot elmondták, régi dolgokat ismernek el. Egyszer nagynéném még azt is elárulta, hogy csúnya gennyes mandulatályogra próbálta meg a saját vizelettel való gargalizálást - jóval az antibiotikumok felfedezése elott - szerinte kituno eredménnyel. Egyetlen gond azzal volt, hogy eoször le kellett küzdenie az akaratlanul rátöro hányingert, de az rövidesen elmúlt, mert véleménye szerint a vizelet íze nem undorító. Errol jut eszembe, hogy régi doktorok a középkorban megkóstolták a beteg vizeletét, hogy eldöntsék a cukorbetegség fennállását. Mennyivel szerencsésebbek vagyunk mi, a modern kor orvosai!

Dr. Jósa Piroska

forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464249596932536&set=a.430152320342264 .100762.430141463676683&type=1

http://soulonefonix-termeszetesegeszseg.blogspot.hu/2013/04/gyogyito-vizelet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stresszoldó technikák: Légzés
  2014-11-20 06:31:56, csütörtök
 
 A legtöbb ember légzéskor tüdőkapacitásának csak egy részét használja ki. Felületesen lélegeznek, alig tágítva a mellkast. A válluk görnyedt, s fájdalmasan feszül a hátuk felső része és a nyak, valamint oxigén hiányban szenvednek. Ezek az emberek hamar elfáradnak és nem is sejtik, hogy miért. Légzéskor csak a tüdő felső vagy középső részét használják és a rekeszizmot nem megfelelően dolgoztatják.
A legtöbb újszülött helyesen lélegzik. Az évek során a testünkben és az életünkben lévő feszültségek befolyásolják a helyes működést. A jógalégzés ezt ellensúlyozhatja, de hasznos, ha elsőször megértjük a légzés alapvető mechanizmusát. (ábra)

Képzeld el a tüdődet, mint egy fejjel lefelé álló fát. Törzse a légcső, melyet porcgyűrűk tartanak nyitva. A légcső két nagy ágra osztódik, a főhörgőkre, melyek viszont számos, egyre kisebb ágra osztódnak, míg végül apró ágakat alkotnak, ezek a hörgőcskék. A hörgőcskék tüdőhólyagocskának nevezett, vékonyfalú hólyagok fürtjeivé nyílnak.
A tüdő szivacsos, lyukacsos és rugalmas. A mellhártya tartja és védelmezi, melynek egyik fala a tüdőhöz tapad, másik fele pedig a mellkas belső falához. A test jobb oldalán három tüdőlebeny található, bal oldalán pedig kettő (helyet hagyva a szívnek). A tüdőlebenyek szabadon állnak, kivéve a gyökerüket, ahol a légcsőhöz csatlakoznak és a szívnél, ahol a szívet borító szívburokhoz csatlakoznak. Minden alkalommal, amikor levegőt veszel, a szívedet finom masszázs éri.
Mielőtt a levegő a légcsőbe jutna, bemegy az orron, ahol apró szőrszálak szűrik ki a szennyeződéseket. Aztán keresztülmegy az orrkagylón, mely úgy működik, mint a fűtőtest lemezei, itt a levegő felmelegszik és megnedvesedik. Ezután átmegy a garaton és a gégén (ádámcsutka), mely a hangképzésért felelős és védi a légutat az ételek vagy folyadékok bejutásától.
A szoptatott csecsemők átlagosan percenként 50szer vesznek levegőt, egy kisgyerek percenként 15-25 alkalommal, a felnőttek pedig 10-14 alkalommal.

A vér szén-dioxid szintjéről szóló, az agy légzésközpontjába érkező üzenetek tudatos erőfeszítés nélkül szabályozzák a légzést. De a légzés mélységét és sebességét szándékosan megváltoztathatjuk - ez a pránájáma. Már gyakoroltad a pránájámát úszás közben, vagy akkor, amikor más fizikai erőkifejtést végeztél, léggömböt fújtál fel, fúvós hangszeren játszottál, vagy elfújtad a gyertyákat a szülinapi tortádon.
Amikor beszívjuk a levegőt, akkor a bordák között található bordaközi mellizmok tevékenysége hozza a levegőt a tüdőbe. Ezek az izmok úgy emelik meg a bordákat, ahogyan a vödör füle emeli meg a vödröt. A rekeszizom, amely ellazult állapotában egy nagy, kupola alakú izom, összehúzódik, és kisimul a hasi szervek irányában a levegő beszívásakor - ezért látjuk a hasat kidomborodni, amikor az ember helyesen szívja be a levegőt. A levegő benntartása több időt hagy arra, hogy a vér felvegye az oxigént, és így növeli az energiaszintet. Amikor kifújod a levegőt, a bordaközi izmok ellazulnak, a mellkas visszahúzódik és a rekeszizom ellazul, ismét felvéve jellegzetes kupola alakját.

A helyes légzés néhány kedvező hatása: rugalmas gerinc, megjavult testtartás, szabályos mozgás, egészséges idegrendszer, tökéletesebb vérkeringés, megnövekedett életerő, erőteljes, kedves és dallamos hang, rendszeres, tökéletes kiválasztás, egészséges immunrendszer, oxigéndús vér, tökéletesebb anyagcsere, jól szabályozott, vegetatív idegrendszer, kiegyensúlyozott ph.

A helytelen légzés tünete: rossz testtartás, összeszűkült mellkas, görnyedtség, idegfeszültség, szorongás, rossz vérkeringés, asztma, hörghurut, mellhártyagyulladás, kimerültség, erőtlen hang, sértődékenység, depresszió.

Gyakorlatban

Hasi légzés /a tüdő alsó része /hasznos, ha azonosítjuk és megkülönböztetjük a mellkas és a has területeit, melyek a teljes jógalégzés során kitágulnak/
1. Nyújtózkodj egy kicsit, majd mindkét kezedet pihentesd könnyedén a hasadon, a köldököd fölött úgy, hogy a két középső ujjad éppen megérintse egymást.

2. Mellkasodat mozdulatlanul tartva szívd be a levegőt a tüdő alsó részébe. Képzeld azt, hogy egy palackot töltesz meg vízzel, úgy, hogy a vizet (jelen esetben a levegőt) a palack aljára öntöd. Figyeld meg, hogy távolodnak el egymástól az ujjaid, amikor a hasad kitágul és a rekeszizom lefelé megy, aztán hogyan kerülnek vissza egymás mellé, amikor kifújod a levegőt.

3. Folytasd ezt néhány percig, egyenletesen számolva: négy ütemen keresztül szívd be a levegőt, négy ütemig tartsd bent, négyig számolva fújd ki, és tartsd üresen a tüdődet, amíg újra négyig számolsz.

Mellkasi légzés /a tüdő középső része/

1. Hajlítsd be a karodat, és a kezedet tedd a mellkasodra mindkét oldalon. Teljesen fújd ki a levegőt.
2. Szívd be a levegőt a mellkasod közepére, érezd, ahogy a bordáid felfelé és kifelé mozdulva kitágulnak, mialatt négyig számolsz. Tartsd bent a levegőt négy ütemig, négy ütem alatt fújd ki és tarts szünetet, amíg újra négyig számolsz. Folytasd ezt a ritmust néhány légvételen keresztül, amíg kényelmes és érzed a mellkasod tágulását.
3. Most helyezd a kézfejedet a hátad közepére. Ismételd meg a légzőgyakorlatot, hogy hátrafelé is érzékeld a mellkasod kitágulását.

Kulccsonti légzés, tüdőcsúcs

1. Helyezd a kezedet könnyedén a mellkasod felső részére, közvetlenül a kulcscsont alá.
2. Lélegezz könnyedén a mellkasod felső részébe, legfeljebb 5 légvételen keresztül. Érezd azt a nagyon kis kitágulást, ami ezen a területen lehetséges. Fontos, hogy ne csinálj semmit ezen kívül. Ha erre a területre szívjuk be a levegőt, attól hajlamosak vagyunk szorongóvá válni.

Három teljes jógalégzés:

Tűzlégzés/szuszogó légzőgyakorlat
Ez a gyakorlat tökéletesíti a koncentrációt. Mivel nagyon erősen igénybe veszi a hasizmokat, különösen jó hatással van a köldök területére. Melegítő és energetizáló hatású. Az egész testet megtisztítja és ellátja oxigénnel. Lehetséges, hogy a gyakorlat során bőséges izzadást tapasztalsz majd.

1. Egyenes derékkal ülj, a kéz a térden pihenjen. Figyelj arra, hogy a tested mindvégig egyenes maradjon a gyakorlat során és engedd le az álladat. Alaposan fújd ki a levegőt, teljesen ürítsd ki a tüdődet.
2. Hunyd le a szemed és lassan lélegezz be, majd a levegőt hirtelen, erőteljesen fújd ki. A kilégzéseknek hangsúlyosabbnak kell lenniük, mint a belégzéseknek, gyorsan, energikusan végezd, a hasizmaidat egy lökéssel húzd össze. A belégzés legyen könnyű, lassú és hosszú.
3. A gyakorlatsor kezdéseként kb. másodpercenként egy légzést lökj ki. Ha már gyakorlottabb vagy, óvatosan emeld másodpercenként két kilökésre.
4. Kezdj reggelenként egy sorozattal, 10szer belélegezve és 10szer kilökve a levegőt.

Kedvező hatások: tisztítja és erősíti a légzőrendszert, és az orrjáratokat, Megszünteti a görcsöket a légcsőben, növeli a tüdőkapacitást, fokozza az oxigénfelvételt, eltávolítja a szennyező anyagokat a vérből, fokozza az energiát, felmelegíti a testet, tökéletesíti a koncentrációt, erősíti a keringési rendszert.
Ha a gyakorlat erős szédülést okoz, akkor hagyd abba!

Hűsítő légzés

A beszívott levegő az orrban felmelegszik és megnedvesedik. Ennél a gyakorlatnál a levegőt egy csövön keresztül szívjuk be, melyet az összesodort nyelvünkkel képezünk. Ez hűsítő hatású.

1. Ülj kényelmes testtartásban, kezedet a térdeden pihentetve. Alaposan fújd ki a levegőt.
2. Dugd ki a nyelvedet kb. 1,5 cmre és hajlítsd felfelé a szélét úgy, hogy a nyelved cső alakot képezzen.
3. Lassan lélegezz be a cső elején lévő nyíláson keresztül.
4. Csukd be a szádat és tartsd bent a levegőt négyszer olyan hosszú ideig, mint ameddig a belégzés tartott.
5. Lassan fújd ki a levegőt az orrodon keresztül. Ezzel a végére értél egy sorozatnak.

Kedvező hatások: hűsítő hatás, megnyugtatja a szemet és a fület, enyhíti az epeproblémákkal járó tüneteket és lázat, javítja az emésztést, az anyagcserét, aktiválja a májat.

Váltott orrlyukú légzés

Ez az egyik leghatékonyabb és legjótékonyabb hatású légzés technika. Rendkívül nyugodttá és magabiztossá válsz, ha rendszeresen végzed, mivel a gyakorlat megtisztítja és megnyugtatja a központi idegrendszert. Ezenkívül segít fejleszteni az elme és az érzelmek feletti uralmat, tisztítja az orrot és normalizálja az anyagcserét.
Ha túlnyomó részt a jobb orrnyíláson át lélegzünk, akkor a bal agyfélteke működését aktivizáljuk és cselekvő hangulatban vagyunk. A bal orrnyíláson át történő légzés a jobb agyfélteke működését stimulálja és nyugodtabb, töprengőbb hangulatot segít elő.
A régi jógik a megfelelő orrnyílást használták az adott feladathoz. Amikor egyformán lélegzünk mindkét orrlyukon keresztül, akkor nyugodtak és kiegyensúlyozottak vagyunk. Jótékony hatású gyakorlat vizsga, interjú vagy bármilyen más stresszes helyzet előtt.

1. Alaposan fújd ki az orrodat mielőtt elkezded a gyakorlatot. Ülj kényelmes testtartásban, egyenes háttal.
2. A jobb kezed mutató és középső ujját pihentesd a homlokod közepén. Alaposan fújd ki a levegőt.
3. Lassan lélegezz be mindkét orrnyíláson, majd hüvelykujjaddal fogd be a jobb orrlyukat.
4. Fújd ki a levegőt a bal orrnyíláson át.
5. Lélegezz be a bal orrnyíláson keresztül.
6. Zárd le a bal orrnyílást a gyűrűsujjaddal, vedd el a hüvelykujjad, és fújd ki a levegőt a jobb orrlyukon keresztül.
7. Lélegezz be a jobb orrlyukon keresztül, zárd le a hüvelykujjaddal, fújd ki a levegőt a bal orrnyílásodon, és így tovább. Egyenletes ritmust tarts fenn.
8. Amikor kényelmes lesz ez a légzésritmus, megváltoztathatod az arányokat a kilégzés meghosszabbításával és lassításával. Kezdj egyszerre 5 percnyi gyakorlással, fokozatosan növeld az időt, amíg el nem éred, hogy kényelmesen végezd a váltott orrlyukú légzést akár 20 percen keresztül.

Kedvező hatások: kiegyensúlyozza az idegrendszert, tisztítja az orrjáratokat, fokozza a koncentrációt és az éberséget, enyhíti a stresszt.

Ha erősebb szédülés jön rád, hagyd abba.

Gyakorold a különböző légzéseket!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha azt akarod hogy vonzó legyél
  2014-11-20 06:30:35, csütörtök
 
 Ha azt akarod hogy vonzó legyél , hogy több barátod legyen , sikeres partner kapcsolatot élj át , és stabil legyen idegrendszered , hogy végre kidobj minden szedáló és nyugtató gyógyszert , és elemed feltöltve legyen a küzdelmes hétköznapokhoz , végezz hasi légzést ! -répaati-

Hasi légzés

Alapvető, és a chi kung gyakorlatok szabályos végzésének feltétele a szabályos hasi légzés elsajátítása és rutinszerűvé tétele. El kell érni, hogy a mindennapokban e légzésformával lélegezzünk ki és be.

A gyakorlat: A légzésforma gyakorlására fekvő, ülő és állóhelyzetben egyaránt lehetőség van és mindhárom helyzetben szükséges is a gyakorlás, hiszen célunk az, hogy minden helyzetbe e szabályos légzésformát alkalmazzuk. Első lépésben a fekvő helyzetű gyakorlás a legcélszerűbb, mivel így a legkönnyebb a gyakorlat és így érezhető meg leginkább a légzéssel járó fizikai változás. Kényelmes háton fekvő helyzetben enyhén terpesztett lábbal, ellazult izmokkal fekszünk, kezeinket az alhasunkra, a köldök alá helyezve. Belégzésnél enyhén - nem megfeszítve és túlerőltetve - feldomborítjuk a hasunkat, majd a kilégzés folyamán laposítjuk, enyhén a gerinc felé húzva a köldököt. Mind a be- és kilégzésnél figyelni kell arra, hogy az izmaink lazák, illetve csak enyhén feszítettek, un. tónusosak legyenek. A gyakorlás során - a ki- és belégzésre koncentrálva - egyre mélyebbek, egyre lassúbbak és egyre hosszabbak lesznek a légvételek.

Ülő helyzetben egy szék szélén ülve, egyenes háttal, kiegyenesített gerinccel ülünk, lehetőség szerint nem támaszkodva a szék háttámlájához. Csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. Kezünket most is a köldök alatt, az alhasunkon tartjuk. Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Álló gyakorlásnál enyhén rogyasztott térddel, vállszélességű állásban állunk, csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. kezünket itt is a köldök alatt az alhason tartjuk Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Hosszabb gyakorlás után - ha már a kezünk érintése nélkül is érezzük és tudatosítani tudjuk a hasfal mozgását, elvehetjük a kezünket a köldökünk alól. A cél, hogy külön koncentráció és odafigyelés nélkül, automatikussá tegyük a mindennapok során ezt a légzésformát.

Hatás: A mély, egyenletes hasi légzés számtalan pozitív hatással rendelkezik. Növeli a tüdőkapacitást, javítja a vér oxigénfelvételét, lassítja és szabályozza a keringést, nyugtatja a szívet, segítve annak munkáját. A keringés javításán keresztül minden szerv vér- és energiaellátására pozitív hatással van. A hasfal fizikai mozgásával masszírozza a belső szerveket. Lelki és pszichikai szinten megnyugtat, csökkenti a félelmeket és aggodalmakat, oldja a negatív stresszt, javítja a kommunikációt, növeli az önbizalmat és ezzel pozitív hatással van az emberi kapcsolatokra is.

http://gyogyitoharcos.hu/?modul=oldal&tartalom=1035938
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az energialégzés csodája - légzéskontroll
  2014-11-20 06:29:01, csütörtök
 
 Az energialégzés csodája - légzéskontroll

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegû ûrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ûrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához.

A legnagyobb energia mennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az energia mennyiségét. Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét és ezzel megszabadulni a fizikai gondoktól a légzés segítségével. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és nyugalmat érez.

Ez azt jelenti, hogy légzéssel sikerült energiával feltölteni a test minden sejtjét.. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energia hiány alakul ki és a test alacsony energia szinten mûködik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni , amikor magas a széndioxid tartalom. Ha a oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lenni, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energia hiány lép fel.

A légzés rövid apró belégzéssel, hosszú passzív kilégzéssel segít fenntartani a vérben és a sejtekben a magas széndioxid szintet, így teljesen fel tudja dolgozni a vérrel jövő oxigént, és így a szervezetet 100%-ban tudja ellátni energiával.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét. Vissza kell tartani a légzést a kilégzés után. Ez a test úgynevezett légzésszünete vagy a kontroll pauza. Közepes be- és kilégzést kell végezni orron keresztül, és kilégzés után visszatartani a levegőt, amíg feszültség nélkül sikerül. Amikor az ember akarattal próbálja kitartani a légzésszünetet, az hiba.

Ha a légzés szünet kilégzés után:
10 sec. - ez alacsony energiaszint,
20-30 sec. - ez közepes energia szint, ami a legtöbb embernek van,
30-40 sec. - ez normális energia szint,
40-60 sec. - nagyon jó energia szint,
60 sec. felett - kiváló energia szint.
20 sec. felett javítja a tüdő funkcióját,
30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer,
40 sec. felett regenerálja az immunrendszert és a szív- és érrendszert, javítja a szervezet belső funkcióját, felgyorsítja és rendbe hozza az anyagcserét,
60 sec. felett rendbe hozza az idegrendszert. Nagyobb lesz a figyelem és a koncentráció képessége, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése. A megjelent többlet energiával az ember meg tudja valósítani céljait és az önkifejezést az életben.
légzés gyakoriságának és mélységének fokozása.
A két irányzat kiegészíti egymást: az egyik elősegíti az energia felhalmozódását, a másik A tudatos légzéstechnikában két irányzat létezik: a légzés intenzitásának korlátozása, ill. a csökkenti a felesleges energiaveszteséget.
Az ellentétek nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.

Vegyünk egy egyszerû példát: egy medencében két cső van, az egyiken keresztül befolyik, a másikon keresztül pedig kifolyik a víz, akkor az analógia és az összehasonlítás példáját láthatjuk. A széndioxidot gondolatban helyettesíthetjük a vízzel, amely be- és kifolyik a medencéből. A víz az energia jelképe, a medence pedig a szervezet, a test. Így a széndioxid felhalmozódását előidéző technikák segítségével elég sok energiával lehet feltölteni a szervezetet, ill. a csövön keresztül elég sok víz kerül be a medencébe. De ha erős belső vagy külső stresszhatás éri a szervezetet, akkor az destabilizálja a légzést, ami végeredményben az összes, széndioxid felhalmozódására fordított erőfeszítést semlegesíti, illetve a másik csövön több víz folyik ki, mint be. Ahhoz, hogy a medence megteljen a vízzel, csökkenteni kell a kifolyó vízmennyiséget. A szervezet esetében a széndioxid veszteség csökkenését kell elérni a termeléssel szemben. Csak ebben az esetben lehet ellátni a szervezetet a normális életvitelhez szükséges energiamennyiséggel.

Ha az ember önállóan foglalkozik minden nap , folyamatosan ezzel a különleges légzés technikával, kezdi gyûjteni az energiát, és lehetősége lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni. Lehet egyszerre csak 5-10 percet foglalkozni a légzéssel, és így összegyûjteni a napi 60 percet, amire szükség van. Meg kell jegyezni, hogy ez a légzéstechnika, ami segít gyûjteni az energiát olyan egyszerû, hogy tévénézés közben, séta vagy kirándulás közben, vagy közlekedési eszközön is nyugodtan végezhető.

A gyógyításra alkalmazható légzéstechnikákkal kapcsolatos tapasztalataim 1985-re nyúlnak vissza. Ekkor a betegségek tekintélyes tárházával rendelkeztem: krónikus bélgyulladásban, izületi gyulladásokban, többféle allergiában, állandó fejfájásban, magas vérnyomásban szenvedtem, időnként szorító fájdalmat éreztem a szívem környékén. Naponta többször vettem be különböző tablettákat, és így egy időre megszabadultam fej- és izületi fájdalmaimtól, javult az emésztésem. Ennek ellenére szürkének, sivárnak éreztem a körülöttem lévő világot, nem tudtam örülni annak, hogy tudok lélegezni, enni, inni, élni. Eddigre már megértettem, hogy zsákutcába kerültem azzal, hogy csupán gyógyszerek segítségével próbáltam megjavítani az egészségemet.

Az az igazság, hogy ez volt az egyetlen gyógymód, melyet az orvosi egyetemen oktattak nekünk. Elkezdtem más irányban kutatni: érdeklődtem orvos kollégáimnál a nemgyógyszeres gyógymódokról és egyéb kezelési lehetőségekről. Végül - nagy szerencsémre - a továbbképző szemináriumon az egyik orvos elmesélte, hogyan gyógyította ki magát gyomorfekélyéből és magas vérnyomásából speciális légzéstechnikák segítségével. Elmagyarázta és meg is mutatta, hogyan kell a légzőgyakorlatokat végezni.

Én azonnal elkezdtem foglalkozni ezekkel a légzési technikákkal. A szeminárium két hétig tartott, már ennyi idő alatt is sikerült jelentős haladást elérnem. 12 másodperces légzésszünettel kezdtem és a szeminárium végére már 30 másodpercnél tartottam. Még a szeminárium alatt, a 20 másodperces légzésszünet elérésekor lépett fel az egyik gyógyulási reakció, amely megfázáshoz hasonlított: felszökött a lázam, általános gyengeség, izzadás, izomfájás jelentkezett. A reakció egy napig tartott, aztán minden tünet elmúlt, és meglepődve vettem észre, hogy már néhány napja nem gyötörnek fejfájások. Ez nagy örömmel töltött el és én továbbra is intenzíven, napi 2-3 órán át végeztem a légzőgyakorlatokat. A légzésszünet naponta átlagosan 1 másodperccel növekedett.

A szeminárium befejezése után visszatértem a munkámhoz, ezért nehezebben találtam szabadidőt a gyakorlásra. Akkor is minden szabad percet igyekeztem kihasználni: gyakoroltam ebédidőben, utazáskor, séta közben és természetesen minden szabadidőmben. Amikor a légzésszünetem 30 másodpercre növekedett, ettől a naptól kezdve normalizálódott az emésztőrendszerem mûködése és megszabadultam a krónikus bélgyulladástól.

Ehettem ismét bármit, minden káros következmény nélkül. Ez fontos eredmény volt számomra, mert ezután visszatért az életkedvem. De még mindig szenvedtem az izületi gyulladástól és az allergiától. Közben pedig olyan érzés lett rajtam úrrá, hogy valamiféle erő vezet engem ezen az úton. A folyamat természetes velejárójaként jelent meg bennem a céltudatosság és az akaraterő, valamint a türelem és a következetesség, egyáltalán nem éreztem, hogy erőltetnem kellene magam vagy a légzésem, minden szinte magától ment.

Elmúlt az összes engem gyötrő betegség, beleértve az allergiát is, rájöttem, hogy már nincs miért aggódnom. Három hónap múlva azonban, döbbenten fedeztem fel magamon újra az összes régi betegséget. A légzésszünetem 15 másodpercre esett vissza. Akkor ismét elkezdtem a légzőgyakorlatokat és egy hónap múlva elértem a 60 másodperces légzésszünetet. Megint megszûntek a panaszaim. Ez tanulságos lecke volt számomra.

Kezdetben a gyakorlatokból és a rendszeres foglalkozásokból nyert energiától függ a jó közérzet. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódik a szervek és a szövetek egészséges anatómiai szerkezete, és a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, sőt évek szükségesek. Ezután néhány éven keresztül egy kollégámmal együtt csoportfoglalkozásokat vezettem a betegeimnek, elsajátíttatva velük a különféle légzéstechnikákat. Összesen kb. 10 000 ember tanulta meg a különböző légzésszabályozó technikákat, és velük való foglalkozások során rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezeket szeretném most megosztani minden érdeklődővel.

A légzés energiája

Az ember kétféleképpen használja légzését: ösztönösen és tudatosan. Ha megfigyeljük az ösztönös, spontán légzés folyamatát, akkor néhány törvényszerûséget tapasztalhatunk. Ha az ember nyugodt és biztonságban érzi magát, akkor légzése egyenletes, felületes. Ha stresszhelyzetben vizsgáljuk a légzést, amikor az ember nyugtalan, vagy valamilyen oknál fogva izgatott, akkor a légzés típusa gyökeresen megváltozik. Ilyenkor az ember szaporábban és mélyebben vesz levegőt, kilégzése rövidül és feszültebbé válik.

A levegővétel gyakorisága elérheti a 24 - 30 levegővétel / percet. Ilyenkor a kilégzés hossza megegyezik a belégzésével, ennél kritikusabb helyzetben a belégzés hosszabb lesz, mint a kilégzés. Normális helyzetben a belégzés erős, a kilégzés viszont ellazult. Kóros levegővételnél a belégzés ellazult, a kilégzés feszült. Ha a stresszhelyzet túl sokáig tart, vagy sokkos állapotról van szó, akkor a légzésirányító központ rögzíti a stressz-légzési modellt, ami a szervezet energiatartalékainak kimerüléséhez vezet. Mi is történik tulajdonképpen a stressz-légzésnél? Miért olyan nagy az energiaveszteség?

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegû ûrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ûrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához. Ezek lehetővé teszik a szervezet védőmechanizmusainak és ellenállásának többszörös erősítését. A levegő 21% oxigénból (O2) és 0,03% széndioxidból (CO2) áll.

Az egészséges szervezet sejtjei 2% oxigént és 6,5% széndioxidot tartalmaznak. A vérsejtekben az oxigénhányad állandó, így nem függ a levegővétel mélységétől és gyakoriságától. A mély légzés funkciója általában a széndioxidnak a szervezetből való eltávolítására szolgál. Ha az emberi szövet sejtjei 6,5% széndioxidot tartalmaznak, akkor ezek a sejtek képesek felvenni az összes oxigént, ami a vérsejtekkel kerül be: úgymond, 100%-osan felhasználják ezt a lehetőséget. Ezért az ilyen egészséges sejtekből álló szervezet annyi energiával rendelkezik, amennyi szükséges az összes szerv és szervrendszer egészséges mûködéséhez. A sejtek maguk termelik a széndioxidot, és a felesleg távozik a kilégzéssel. Kedvezőtlen körülménynek számít, ha nagyobb mennyiségû széndioxid vész el, mint amennyit a szöveti sejtek megtermelnek.A széndioxid esésével egyidejûleg csökken a sejtek vérrel érkező oxigén befogadására való képessége.

Ez blokkolja az oxigénnek a vérből a szövetekbe való átmenetét, és a sejtekben bekövetkezik az oxigénhiány. Ekkor a szervezet energiahiánytól szenved. Különböző védőmechanizmusok lépnek mûködésbe: felgyorsul a vérkeringés, több vérsejt termelődik stb. Ha a széndioxid szintje a sejtekben 3% alá esik, akkor az ebből adódó energia mennyisége kevésnek bizonyul a szervezet életben maradásához, és bekövetkezik a halál. A 6,5% és 3% közötti széndioxidértéknél a szervezet még tud alkalmazkodni, és életben tud maradni a védőreakciók és különböző kompenzáló mechanizmusok ill. rendszerek segítségével.

A szervezetnek ez a leglényegesebb képessége: reagálni tud a szövetsejtekben történő széndioxidszint változására. Így például, ha a tartós stressz-légzés következtében a széndioxidszint 5%-ra esik, akkor a sejtek a vérrel érkező oxigénnek csak 75%-át képesek felvenni.

A hiányzó energia kompenzálásához a sejtek csökkenő oxigénbefogadása miatt a szervezet lelassítja a vérkeringést a vérnyomás csökkentésével és az erek tágításával. Ebben az esetben kevesebb széndioxid mosódik ki a vérrel. A következő stádiumban, amikor ez már nem segít, a vérkeringés felgyorsul a vérnyomás növelése ill. az erek összeszûkítése által. Ily módon egy időegység alatt több vérsejt jut el a szövetsejtekhez. Ha ezen reakciók kevésnek bizonyulnak, vagy tovább folytatódik a sejtekben lévő széndioxid csökkenése, akkor bekapcsolódnak az egész szervezet (mint egység) védőmechanizmusai. Ehhez energiát kell megtakarítani, s ezt az életben maradáshoz nélkülözhetetlen központokba kell juttatni. A többi rendszer takarékos energiafogyasztásra áll át.

Ez a különböző szervek funkcióinak mérséklésével, és az aktív szövetsejtek számának csökkentésével érhető el. Az ember saját magán tapasztalja ezeknek a védőreakcióknak a megnyilvánulásait a heveny betegségek formájában, melyek lassan krónikussá válnak. Ha a szövetsejtekben lévő széndioxid gyors esése és az energiahiány kialakulása következtében a szervezet nem tud időben átállni energiatakarékos mûködésre a betegség miatt, akkor a szervezet létezése megszûnik. Erre az orvostudomány a hirtelen halál szakkifejezést használja.

Például, amikor egy rendezett háttérrel rendelkező embernek minden látható ok nélkül megáll a szíve. Ilyen esetek különösen gyakran fordulnak elő a napaktivitás fokozódása ill. mágneses viharok idején. Ha az embernek több szerencséje van és a betegség által tud alkalmazkodni az energiaveszteséghez, akkor hosszú évekig tartó, lassú haldoklás megy végbe.
Összegzés:

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel.
A rövid, feszült - különösen szájon keresztül történő - kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet.
Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.
/Dr. Komin Vladimir/

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/lgzs-hatalma/az-energialgzs-csod ja---lgzskontroll
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 11 db bejegyzés
Összes: 280 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 155
  • e Hét: 155
  • e Hónap: 6743
  • e Év: 84619
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2010 TVN.HU Kft.