Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Német Boxer standard
  2016-03-10 21:37:19, csütörtök
 
   
  F.C.I. - Standard Nr. 144 / 09.07.2008 / D

Fajta: Német Boxer
Származási ország: Németország
F.C.I. besorolás: 2 csoport - 2.1 szekció - Molosserek és dog típusú kutyák munkavizsgával
Link

Rövid történet:
A boxer közvetlen elődjének a kicsi, illetve brabanti ,,bikaharapó"-t tartják. Ezen kutyák tenyésztése többnyire a vadászok kezében volt, akiknek ezek a kutyák a vadászatban segítettek. Feladatuk az volt, hogy a hajtókutyák által felhajtott vadat megfogják és tartsák, amíg a vadász a zsákmányt megölte. Ehhez a feladathoz a kutyáknak lehetőleg széles pofájának kellett rendelkezni széles fogállással, hogy rendesen tudjon fogni és tartani. Minden ,,bikaharapót" melyek a feladatra a legjobb jegyeket hordozták, továbbtenyésztésbe fogták, mely tevékenység kezdetben csak a használhatóságot célozta. Így történt a tenyésztési kiválasztás is, amely egy széles pofájú és visszahajló orrcsúcsú kutyát helyezett előtérbe.


Link

Általános megjelenés:
A boxer középtermetű, sima szőrű, zömök kutya, amely rövid négyzetes testtel és erős csontozattal rendelkezik. Izomzata száraz, erőteljesen fejlett és plasztikusan kiemelkedő. Mozgása élénk, erőteljes és nemes. A boxer sem esetlen, sem nehézkes, sem könnyű,
sem szellős testű nem lehet.

Fontos méretarányok :
A törzs hossza: marmagasság.
A törzs négyzetes, azaz a határoló vonalak, vagyis egy vízszintes vonal a hátat és egy-egy függőleges vonal a szügycsúcsot ill. az ülőcsont kiálló részét érintve négyzetet alkotnak.

Mell mélység : marmagasság.A mell a könyökmagasságig ér. A mellmélység a marmagasság fele.
Az orrnyereg hossza:
a fej hossza. Az agykoponya hosszához képest az arány 1: 2 (az orrcsúcstól a belső szemzugig illetve a belső szemzugtól a nyakszirtcsontig).


Link

Fej :
A boxer jellegét a feje határozza meg, a testhez képest arányos méretűnek kell lennie, sem könnyű, sem nehéz nem lehet. A fangja lehetőleg széles és erőteljes legyen. A fej szépségét a fang és az agykoponya közötti harmonikus méretaránya határozza meg. Függetlenül attól, hogy a fejet milyen irányból is szemléljük, akár szemből, akár felülről, akár oldalról, a fangnak minden esetben megfelelő arányban kell lennie az agykoponyához képest, azaz sohasem tűnhet túl kicsinek. Száraznak, tehát redőmentesnek kell lennie. Természetszerűleg képződnek ugyan redők az agykoponyán fokozott figyelem esetén. Az orrgyöktől kétoldalt lefelé futó ráncok mindig körvonalazódnak. A sötét színű maszk a fangra korlátozódik és a fej színétől egyértelműen el kell különülnie annak érdekében, hogy az arc ne tűnjön sötétnek.
Koponya:
Az agykoponya lehetőleg karcsú és szögletes legyen. Enyhén ívelt, sem gömbölyű rövid, sem lapos és nem túl széles. A homlokbarázda csak gyengén körvonalazott, különösen a szeme között nem lehet túlzottan mély.

Stop:
A homlok egyértelmű kiugrást képez az orrgyökhöz képest. Az orrgyök nem lehet bulldogszerűen a homlokba beágyazódva, de kifejezettnek kell lennie.

Pofa:
A pofák az erőteljes állkapocsnak megfelelően fejlettek, anélkül azonban, hogy hangsúlyozottan kiemelkednének. Enyhe ívvel csatlakoznak a fanghoz.

Fang:
A fang erőteljesen kialakult a három térdimenzióban, tehát sem spicces, sem keskeny, sem rövid, sem lapos nem lehet. Alakját befolyásolja az állkapcsok formája, a szemfogak elhelyezkedése és az ajkak formája. A szemfogaknak egymáshoz képest minél messzebb kell elhelyezkedniük és elég hosszúaknak kell lenniük, melynek köszönhetően a fang elülső része szélessé, szinte négyzetessé válik és az orrgyökkel tompa szöget képez. Elől a felső ajakszél az alsó ajakszélen helyezkedik el. Az alsó állkapocs felfelé ívelt része és az alsó ajak, azaz az áll, feltűnően nem nyúlhat túl előre a felső ajakon, még kevésbé tűnhet el azonban az alatt, ellenkezőleg, úgy előlről, mint oldalról jellegzetes képet kell mutatnia. A fang és az alsó állkapocs metszőfogai zárt fang esetén sem lehetnek láthatóak, mint ahogy zárt fang esetén a boxer nyelve sem látszódhat. A felső ajakrés jól látható.

Ajkak:
Az ajkak teszik teljessé a fang alakját. A felső ajak vastag és duzzadt, kitölti azt az üreget, amely a hosszabb alsó állkapocs miatt keletkezik, miközben az alsó állkapocs metszőfogain nyugszik.

Orr:
Az orr széles és fekete, enyhén pisze, tág orrlyukakkal. Az orr csúcsa kissé magasabban helyezkedik el, mint az orrgyök.

Fogazat:
Az alsó állkapocs túlnyúlik a felső állkapcson és enyhén felfelé ívelt. A kutya előreharap. A felső állkapocs szélesen indul ki az agykoponyából és előrefelé csak kismértékben csökken. A fogazat erőteljes és egészséges. A metszőfogak egyenes vonal mentén minél szabályosabban helyezkednek el. A szemfogak távol helyezkednek el egymástól és megfelelő mérettel rendelkeznek.
Szem:
A sötét szem nem lehet sem túl kicsi, sem kiugró illetve mélyen ülő. A kifejezés energiáról és intelligenciáról tanúskodik, nem lehet fenyegető vagy szúrós. A szemhéjszéleknek sötét színűeknek kell lenniük.

Természetesen hagyott fülek. Magasan tűzött, mérsékelten hosszú és függőleges elhelyezkedésű, a fültőnél nem túl széles. A fül mérete inkább kicsi mint nagy, vékony tapintású; egymáshoz képest távol elhelyezkedő, az agykoponya legmagasabb pontján oldalt tűzött, nyugalmi helyzetben a pofán nyugszanak. Amikor a kutya figyel, a füleknek egyértelmű redővel előre kell esniük.

Hibák:
Hiányosságok a nemesség és a kifejezés tekintetében, sötét arckifejezés, pincsi - vagy bulldogfej, tajtékzás, fogak vagy a nyelv mutatása, túl spicces vagy túl könnyű fang, visszaeső orrnyereg, bor - vagy felálló orr, világos püffedt orr, szúrós tekintet, nem pigmentált bor, rózsafül, ferde alsó állkapocs, ferde fogsor, gyenge
fogak, betegség következtében alkalmatlan fogazat.

Nyak:
A felső vonal elegáns ívvel fut a tarkó kifejezetten megjelölt kezdetétől a marig. Megfelelő hosszúságúnak, kereknek, erőteljesnek, izmosnak és száraznak kell lennie.
Hibák:
Túl rövid, túl vastag, lebernyeges nyak.

Mellső rész:
Szemből nézve az mellső lábaknak egyenesnek, egymáshoz viszonyítva párhuzamosnak és erős csontozatúaknak kell lenniük.

Váll:
Hosszú, és ferde, szorosan csatlakozik a törzzsel, ne legyen túl izmos.
Felkar:
Hosszú, a lapockához képest derékszöget képez.
Könyök:
Ne nyomódjon a mellkashoz sem erősen, sem elálló ne legyen.
Láb:
Egyenes, hosszú és száraz izomzatú.
Mellső lábtő-ízület:
Erőteljes, egyértelműen jelölt, de nem túlzottan kiálló.
Mellső lábközép:
Rövid, szinte függőlegesen helyezkedik el a talajhoz képest.
Mancs:
Kicsi, kerek, zárt, vastagon párnázott, kemény talppal. Macskamancs.Hibák:
"francia állás", laza váll, laza könyök, gyenge mellső lábtő-ízület, nyúlmancs, lapos, terpesztett mancsok.

Törzs:
Négyzetes. A törzs zömök, egyenes lábakon nyugszik.
Mar:
Legyen kifejezett.
Hát:
Legyen az ágyékkal együtt rövid, feszes, egyenes, széles és erős izomzatú.
Far:
Enyhe esésű, lapos ívelésű és széles. A medence hosszú és főleg a szukáknál széles.
Mellkas:
Mély, a könyökig érő. A mell mélysége a marmagasság fele. Jól kialakult mell. A bordák jó ívelésűek,de nem hordószerűen kerekek, messze hátranyúlóak.

Alsó vonal:
Elegáns lendülettel húzódik hátra. Rövid, feszes ágyék, enyhén felhúzva.Hibák:
Túl széles és alacsony szügy, lógó törzs, pontyhát, lógó hát, sovány hát, hosszú, keskeny, erősen besüllyedt ágyék, gyenge kapcsolat a farral, ívelt ágyékrész,
csapott far, szűk medence, lógó has.
Hátsó rész:
Rendkívül izmos, az izomzat sziklakemény és plasztikusan kiemelkedő. A hátsó lábak hátulról nézve egyenesek.Felső comb: Hosszú és széles. A csípő - és térdízületi szög minél tompább.Térd: Alaphelyzetben oly mértékben nyúljon előre, hogy a csípődudortól a talajra fektetett függőlegest még érintse.Alsó comb: Nagyon izmos.Ugróízület:
Erőteljes, kifejezett, de nem kiálló. Kb. 140 fokos szögű.
Hátsó lábközép:
Rövid, a talajhoz képest enyhe (95-100 fokos szögű) lejtéssel.
Mancs: A mellső mancsnál kissé hosszabb. Zárt, vastagon párnázott, kemény talppal.Hibák:
Gyenge izomzat. Kis vagy nagy szögállású hátsó láb. Ó-láb, hordóláb, lőcslábúság, szűk térdízület, farkas karom, nyúlmancs, lapos, terpesztett mancs.
Farok:
Természetesen hagyott farok. A farok-tűzés inkább magas, mint mély és felfelé hordva.Hiba:
Mély tűzés.
Lábak és mozgás:
Élénk, erőteljes és nemes.Hibák: Kacsázás, nem szellős, poroszkálás, merevség.

Bőr:
Száraz, rugalmas, redőzetlen.
Szőrzet:
Rövid, kemény, fényes és testhez simuló.
Szín: Sárga vagy csíkos. A sárga különböző árnyalatai fordulnak elő a világossárgától a sötét szarvas-vörösig, de a közepes színezetűek a legszebbek (vörösessárga). Fekete maszk. A csíkozott változatok a fenti fokozatok szerinti sárga alapon sötét vagy fekete, a bordák irányában elhelyezkedő csíkozásúak. Az alapszínnek és a csíkozásnak egymástól világosan el kell különülni. A fehér jegyeket nem kell alapvetően kizárni, ezek igen sz
szépek lehetnek.Hibák:
A fangon túlnyúló a maszk. Egymáshoz túl közel elhelyezkedő vagy csak
helyenként felismerhető csíkok. Piszkos alapszín. Egymással keveredő színek.
Nem tetszetős fehér jelek, mint pl. a teljesen vagy féloldalasan fehér fej. Eltérő
színek vagy olyanok, melyek alapszínét egy harmadnál nagyobb részben
helyettesíti fehér.

Méret:
A martól a könyök mellett a talajig mérve.Kan:
57 - 63 cmSzuka:
53 - 59 cmSúly:Kan: 30 kg felett (kb. 60 cm-es marmagasság esetén)Szuka: kb. 25 kg (kb. 56 cm-es marmagasság esetén)Megjegyzés: A kanoknak két, egyértelműen normálisan fejlett herével kell rendelkezniük,
amelyek teljes terjedelmükkel a herezacskóban helyezkednek el.

Viselkedés és jellem:
A boxernek erős idegzetűnek, öntudatosnak, nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Lénye a legnagyobb fontossággal bír és a leggondosabb bánásmódot igényli. A gazdájával és az egész házzal szemben tanúsított ragaszkodása és hűsége, őrző-védőként mutatott ébersége és rettenthetetlen bátorsága régóta híres: ártalmatlan a családban, de bizalmatlan idegenekkel szemben, játék közben derűs, barátságos vérmérsékletű, de komoly helyzetben nem ismer félelmet. Az alárendeltségre való hajlandóságának, vakmerőségének és bátorságának, természetes keménységének és szaglásának köszönhetően könnyen képezhető. Igénytelensége és tisztasága miatt egyformán kellemes és értékes a családban, őrző-védő vagy munkakutyaként. Jelleme becsületes, nem hamis és alattomos, előrehaladott (idősebb) korában sem.
Link

Hibák: agresszivitás, rosszindulat, alattomosság, megbízhatatlanság, alacsony vérmérséklet, gyávaság.

Link
 
 
0 komment , kategória:  k Boxer standard  
Címkék: használhatóságot, szemhéjszéleknek, könyökmagasságig, intelligenciáról, nyakszirtcsontig, hajlandóságának, rettenthetetlen, hangsúlyozottan, alárendeltségre, csontozatúaknak, világossárgától, elhelyezkedniük, körvonalazódnak, munkakutyaként, alaphelyzetben, munkavizsgával, elhelyezkedésű, elhelyezkedése, igénytelensége, kiemelkednének, terjedelmükkel, vakmerőségének, bulldogszerűen, térdimenzióban, szabályosabban, keménységének, természetesen, kifejezettnek, homlokbarázda, párhuzamosnak, rendelkezniük, herezacskóban, csípődudortól, agresszivitás, redőmentesnek, agykoponyához, boxer közvetlen, vadászok kezében, vadászatban segítettek, hajtókutyák által, zsákmányt megölte, kutyáknak lehetőleg, legjobb jegyeket, használhatóságot célozta, tenyésztési kiválasztás, széles pofájú, boxer középtermetű, törzs hossza, törzs négyzetes, határoló vonalak, vízszintes vonal, ülőcsont kiálló, Német Boxer, Standard Nr,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó kívánságom !  Vallás  Kellemes, szép napot!  Szeszélyes Április  Kókuszkrémes pudingos szelet, ...  Isten nem hangulat kérdése  Szép reggelt, kellemes napot!  Te látod...  Kellemes hétvégét kívánok!  Húsvét....!  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Göngyölt, sült pörc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cinatotrihite kristály  Csak egyetlen leckét  Rózsa  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van aki vár.....  Ha a lényegtelen dolgokat a lé...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes, szép napot!  Kellemes délutánt kívánok  Te látod...  Imádság  Az adaptogen gyógynövényekról  Cinnabar kristály  Várjuk a jó időt......  Árvai Emil versei  Rózsaszín kalcit kristály  Az élet naponta részesít bennü...  Facebookon kaptam Krisztinától  Te mit tennél ember ? ......  Kellemes, szép napot!  Szelíd éjszaka  Az erős ember nem bánt másokat  Jó kívánságom !  Szeszélyes Április  Dubarry szelet  5 reggeli rutin, amit mindenk...  Sorsunk minden fordulata  Piros rodokrozit  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt!  Tavaszi kép  Hintázzunk együtt......  Töltött dagadó recept  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes, szép napot!  Délutáni teázás.......  Édes tavasz  Füstkvarc  Az adaptogen gyógynövényekról  DVORÁK ETELA Valami között Ha...  10 konyhai élelmiszer, amely j...  A máj egészségének javítása  Facebookon kaptam  Isten nem hangulat kérdése  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nagyon szép.......  Több száz ember veszett oda a ...  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét kívánok!  Az erős ember nem bánt másokat  Imádság  Png virág  Csak a szeretet szava ér az ég...  Az emberek néha azt hiszik  Te mit tennél ember ? ......  Facebookon kaptam  4814 az új fertőzött, elhunyt ...  Aki azt mondja megvagyok, az n...  A Hold  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Lelkünk isteni eredetét  Esti kép  Az adaptogen gyógynövényekról  Az Úr az én oltalmam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könyv tündére 27. ........  Töltött dagadó recept  Vércukorszint csökkentése gyóg...  A szeretetnek és békességnek I...  Szegfűk vödörben  Várjuk a jó időt......  Helend kristály  Várjuk a jó időt......  Png virág  Facebookon kaptam  Ima  Világító torony  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
boxer közvetlen, vadászok kezében, vadászatban segítettek, hajtókutyák által, zsákmányt megölte, kutyáknak lehetőleg, legjobb jegyeket, használhatóságot célozta, tenyésztési kiválasztás, széles pofájú, boxer középtermetű, törzs hossza, törzs négyzetes, határoló vonalak, vízszintes vonal, ülőcsont kiálló, marmagasság fele, orrnyereg hossza, agykoponya hosszához, belső szemzugig, belső szemzugtól, boxer jellegét, feje határozza, testhez képest, fangja lehetőleg, agykoponya közötti, fejet milyen, fangnak minden, agykoponyához képest, agykoponyán fokozott, orrgyöktől kétoldalt, sötét színű, fangra korlátozódik, agykoponya lehetőleg, homlokbarázda csak, szeme között, homlok egyértelmű, orrgyökhöz képest, homlokba beágyazódva, erőteljes állkapocsnak, fang erőteljesen, három térdimenzióban, állkapcsok formája, szemfogak elhelyezkedése, ajkak formája, szemfogaknak egymáshoz, fang elülső, orrgyökkel tompa, felső ajakszél, alsó ajakszélen, alsó állkapocs, alsó ajak, felső ajakon, boxer nyelve, felső ajakrés, ajkak teszik, fang alakját, felső ajak, hosszabb alsó, felső állkapcson, kutya előreharap, felső állkapocs, fogazat erőteljes, metszőfogak egyenes, szemfogak távol, sötét szem, kifejezés energiáról, szemhéjszéleknek sötét, agykoponya legmagasabb, pofán nyugszanak, kutya figyel, füleknek egyértelmű, kifejezés tekintetében, nyelv mutatása, felső vonal, tarkó kifejezetten, mellső lábaknak, lapockához képest, talajhoz képest, törzs zömök, ágyékkal együtt, medence hosszú, szukáknál széles, mell mélysége, izomzat sziklakemény, hátsó lábak, talajra fektetett, mellső mancsnál, farok-tűzés inkább, sárga különböző, sötét szarvas-vörösig, közepes színezetűek, csíkozott változatok, fenti fokozatok, bordák irányában, csíkozásnak egymástól, fehér jegyeket, fangon túlnyúló, teljesen vagy, harmadnál nagyobb, könyök mellett, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 23
  • e Hét: 23
  • e Hónap: 2271
  • e Év: 28878
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.