Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amerikai Cocker Spániel standard
  2016-03-10 23:05:16, csütörtök
 
   
  Amerikai Cocker Spániel standard

FCI-Standard Nr. 167/ 1999. 01.122./ D


Származás: USA

Alkalmazás: Kajtató és kisérőkutya

FCI csoportbeosztás:
Fajtacsoport 8: Elhozó-kajtató és vízi kutyák
Szekció 2:Kajtató kutyák
Munkavizsga nélkül

frissebb forrásból a fajta munkavizsgára kötelezett-bejegyzés tőlemLink

Általános megjelenés: Az amerikai cocker a legkisebb tagja a vadászkutyáknak. Erőteljes, tömör testfelépítésű, egy finoman formált, nemes fejjel. Általában egy nagyon kiegyensúlyozott kutya, ideális nagysággal. Nagyon szép tartású egyenes mellső lábakkal, a hátvonala erőteljes, mérsékelten szögelt hátsó lábak felé enyhén lejtős. Nagyon gyors és kitartó. Minden kényszer nélkül vidám, egészséges, kiegyensúlyozott és szívesen dolgozik. Minden tekintetben egy kiegyensúlyozott kutya többet ér, mintegy amelyik jó pontokkal, vagy hibákkal rendelkezik.


Arányok: A mellcsonttól az ülőgumóig alig hosszabb, mint a martól a talajig. A törzsnek megfelelő hosszúságúnak kell lennie, hogy egy egyenes és szabad mozgást biztosítson. A kutya soha nem tűnik hosszúnak, vagy alacsonynak.


Viselkedés/ jellem(wesen): Kiegyensúlyozott temperamentumos, minden félénkség nélkül.


Fej: A fejnek arányosnak kell lennie a testtel, mely egy intelligens, éber, szelíd és meggyőző tekintettel párosul.


Link


Koponya:
Agykoponya: , de nem túlzott, és nem lapos. A szemöldökcsont igen kifejezett. A szemek alatti csontozat jól formált.
Stop: Kifejezett.Link

Arcorri rész
Orrtükör: Elég nagy, a fanghoz illő, jól fejlett orrlyukak, ahogy az egy vadászkutyához illik. Feketeszínű a feketéknél, a fekete-vörös jegyekkel, és fekete-fehér kutyáknál , más színűeknél lehet barna, májszínű, vagy fekete, minél sötétebb, annál jobb. Az orrtükör színe megegyezik a szemhéjak színével.
Fang: Széles és mély. Akkor arányos, ha az orrhegytől a stopig a fejbúbig egyenlő hosszúságú.
Ajkak: A felső ajkak, teltek és eléggé mélyek, hogy az alsó ajkakat elfedje.
Állkapocs/fogak: Az állkapocs szögletes és egyenletes. A fogak erőteljesek és egészségesek, nem túl kicsik. Ollós harapás.
Pofák: Nem kiugró.
Szemek: A szemgolyó kerek és telt, a tekintete egyenes irányú. A szemhéjjak mandulavágásúak. A szem, sem mélyen ülő, sem kidülledő. A színe sötétbarna és minél sötétebb, annál jobb.
Fülek: Csöngő, hosszú, finom fülbőr, mely sok szőrrel fedett. A fülek a szem alsó vonalában tűzöttek.


Nyak: A nyak elég hosszú, mely lehetővé teszi, hogy az orr könnyedén elérje a talajt. Izmos, nyaklebernyeg nélkül. Erőteljesen emelkedik ki a vállak közül, a fej felé enyhén elkeskenyedő.


Törzs: Felsővonal: Enyhén lejtős az izmos hátulsó végtagok felé.
Hát: A hát nagyon izmos és egyenletesen enyhén lejtős a vállaktól a kupírozott faroktő felé.
Mellkas: A mellkas mély, a legmélyebb pontja nem lehet magasabban, mint a könyökök, elől tágas elég helyet adva a szívnek és a tüdőnek, de nem olyan széles, hogy akadályozza a kutya vonalon való mozgását. A bordák mélyek és jól íveltek.


Farok: A kupirozott farok a hát vonalában, vagy kissé magasabban hordott, de nem állhat úgy, mint a terriereknél, vagy mélyen hordott, ami félémkségre utal. Mozgásban vidám farok játékkal.


Végtagok


Mellsővégtagok:
A mellső lábak párhuzamosak, egyenesek, erős csontozatú, és izmos, szorosan a testhez és jól a lapockák alá állított.
Lapocka: A lapocka ferdén illesztett, és a felkarral megközelítőleg 90o zár, így a kutyának egy további jó mozgást biztosít. A lapockák ferdén illesztettek, úgy, hogy a mar legmagasabb pontja egy szöget alkosson, mely egy tágas borda ívet biztosít.
Könyökök: Oldalról nézve és merőleges állásnál, a mellső lábak a könyökök alá illesztettek.
Mellső lábközép: Rövid, erőteljes.


Hátulsóvégtagok:
Hátulról nézve a hátsó lábak párhuzamosak, úgy mozgásban, mint álló helyzetben. Erős csontozatú és jól izmolt.
Csípő: Széles, a far jól lekerekített és izmos
Comb: Erőteljes, tisztán elhatárolt.
Térd: A térdizület mérsékelten szögelt. Az erőteljes izület, sem mozgásban, sem álló helyzetben nem tér él
Csánk: Erőteljes, jó, mélyen illesztett.


Mancsok: Nagy, kerek, tömör, feszes mancsok, kemény talppárnákkal, sem ki- sem befelé forduló.


Mozgás: Az amerikai cockernek, bár a legkisebb vadászkutya, a vadászkutya típusos mozgásával kell rendelkeznie. Egy jó mozgás előfeltétele a mellső és hátulsó lábak egyensúlya. A hátulsó végtagokban lévő tolóerő, a mellső lábak, gátlás nélkül jól a térbe kinyúlnak, hogy a tolóerőt így kiegyensúlyozzák. A mozgása koordinált, lendületes és könnyed. A kutyának a mozgása térölelő, de a túlzott vidámság, ne legyen megtévesztő.


Szőrtakaró


Link


Szőr:
a fejen rövid és finom, a testen közepesen hosszú, elegendő védekező aljszőrrel. A fülek, mellkas, a hason és a lábak hátulsó oldalán zászlós szőrrel fedett, de nem olyan sűrűn, hogy a test körvonalát eltakarja, a mozgásban vagy megjelenésében és a munkájában hátráltassa. A szőrtakaró selymes, sima vagy alig hullámos, mely egy kevés ápolást igényel. Sűrű, göndör vagy gyapjas szőrzetet szigorúan büntetni kell. A nyírógép használata a háton nem kívánatos. A kutya természetes vonalait trimmeléssel kell kiemelni.


Szín és jegyek:
Fekete: Egyszínű fekete, vagy fekete vörös jegyekkel. A fekete legyen koromfekete, a barna, vagy májszínű árnyalatok nem kívánatosak. Egy kevés fehér a mellen és a nyakon megengedett, a test többi részén a fehérszín kizáró ok.
Más egyszínű, kivéve a feketét (ASCOB): A feketén kívül, a más egyszínű, a krémszíntől a legsötétebb vörösig, beleértve a barnát és a barnát vörös jegyekkel. A szín legyen egyöntetű, de a világosabb szőrvégek megengedettebbek. Kevés fehér a mellen és a nyakon megengedett, a test más részein a fehér szín kizáró ok.
Többszínűek: két, vagy több tisztán elkülönülő szín, melyek közül egy mindenféle kép fehér. Fekete/fehér, vörös/fehér (a vörös legvilágosabb krémtől a legsötétebb vörösig) variálható,, barna/fehér és a „Schimmel” (roan) a többszínűekhez kell sorolni. Az alapszín 90%-a vagy több az már kizáró ok.
Vörös-jegyek: A vörös-jegyek a legvilágosabb krémtől a legmélyebb vörösig lehetséges, és csak 10%-a vagy annál kevesebb lehet a kutyán. Ha ennél több az kizáró ok. A jegyek a következő részeken lehetnek:

Egy kifejezett vörös pont mind két szem fölött.
A fang és pofák mind két oldalán.
A fülek belső oldalán.
A mancsokon, vagy lábakon.
A farok alatt.
A mellen. Itt a jegyek hiánya, vagy jelenléte nem büntetendő.
Az olyan jegyek, melyek nem láthatók, vagy alig láthatók, büntetendő. A fangon a jegy, mely összefolyik, szintén büntetendő. A vörös-jegy hiánya a fekete, vagy más egyszínű kutyánál egy olyan speciális helyen, ahol annak lennie kellene, az szintén kizáró ok.


Nagyság/súly:
Az ideális marmagassága egy kifejlett kutyának
Kanoknál:38,10cm (15ins) +/-1,27cm (12ins)
Szukáknál:35,36cm (14ins) +/-1,27cm (12ins)
Kanoknál:39,37cm (15,5ins) fölött kizáró ok
Szukáknál:36,83cm (14,5ins) fölött kizáró ok
Kanoknál:36,83cm (14,5ins) alatt kizáró ok
Szukáknál:34,29cm (13,5ins) alatt kizáró ok

A marmagasság a természetes álló helyzetben a mar legmagasabb pontjától a talajig mérhető.

A körülbelüli súly: 11,25-14,5 kg.
Link
Link
Link
Link

Hibák: Minden eltérés a megengedettől hibának tekintendő és a hiba nagyságának megfelelően kell értékelni.


Kizáró ok:
Színek és jegyek: A fent nevezett színeket és jegyeket, vagy azoknak kombinációit lehet elfogadni, minden más kizáró ok.


Fekete: fehér jegyek, kivéve a mellen és a nyakon.
Más egyszínűek, kivéve a feketét: fehér jegyek, kivéve a mellen és a nyakon.
Többszínű: Az alapszín 90%-a vagy annál több.
Vörös-jegyek:
ha több, mint 10%
a vörös jegyek hiánya a fekete, vagy más egyszínű kutyáknál a speciális helyeken, ahol annak lennie kell.
Nagyság: A kanok 39,37 cm (15,5ins) a szukák 36,83 cm (14,5ins) fölött


M.J.
A kanoknak két jól fejlett herével kell rendelkezniük, melyek a herezacskóban helyezkednek el.Ez a Standard 2003.10.29.-én lépett érvénybe.
Fordította : Kaló Mária

Link
 
 
0 komment , kategória:  k Amerikai cocker spaniel  
Címkék: kiegyensúlyozzák, kiegyensúlyozott, megengedettebbek, temperamentumos, mandulavágásúak, csoportbeosztás, hátulsóvégtagok, vadászkutyáknak, többszínűekhez, vadászkutyához, megközelítőleg, szemöldökcsont, testfelépítésű, megjelenésében, mellsővégtagok, megengedettől, rendelkezniük, legvilágosabb, munkavizsgára, nyaklebernyeg, hosszúságúnak, talppárnákkal, herezacskóban, egyenletesen, előfeltétele, egészségesek, illesztettek, mellcsonttól, párhuzamosak, lekerekített, trimmeléssel, helyezkednek, kombinációit, elkeskenyedő, terriereknél, rendelkeznie, amerikai cocker, legkisebb tagja, finoman formált, nagyon kiegyensúlyozott, hátvonala erőteljes, kiegyensúlyozott kutya, ülőgumóig alig, törzsnek megfelelő, kutya soha, fejnek arányosnak, szemöldökcsont igen, szemek alatti, fanghoz illő, fekete-vörös jegyekkel, orrtükör színe, szemhéjak színével, Amerikai Cocker Spániel, FCI-Standard Nr, Kaló Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus szeretete  Imádom, hogy itt a tavasz  Kereszthordozás  Oly szép a világod ember,  Keresztyéni magatartás  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Png kislány  Esély.....  Facebookon kaptam  Sikertelen ember  Facebookon kaptam  Madárvilág......  Ősi és érett kultúrákban  Akvamarin kristály  Tegyünk egyszer egy próbát. Zá...  Juhász Gyula: Béke  Mai harmónia kártyám  a koronavírus járvány margójár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Gyógyulj meg  Ősi és érett kultúrákban  Tulipànok  További szép napot  Barit-fluorit-kálcit  Hatvanfokos  Törékeny alkonyat .  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szívapály  Facebookon kaptam Krisztinától  Fodrásztól jött .......  Szép mai napot.........  A sikeres és a sikertelen  Lehet, hogy csak egy vidéki lá...  Png csokor  a koronavírus járvány margójár...  Facebookon kaptam  Ítélet a sikeres ember felett  A híres SZEGEDI szalámi......  Igaz ügyért való szenvedés  Miért feledkeztél meg rólam?  Hidd el, az nem számít  Tulipànok  Petőfiné szobra Koppenhágában  Aranyosi Ervin: Szeretnél?  A jövőnek élek  Facebookon kaptam  Madárvilág......  Szárnyalhatunk.  Facebookon kaptam  Várat magára az igazi tavasz -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Szép mai napot !........  Engedd, hogy a hited nagyobb l...  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Petőfiné szobra Koppenhágában  Méltóságnak hívják  Jézus hív, bár zúg, morajlik ...  4604 az új fertőzött, elhunyt ...  Árak  Kislány cicával  Kijárási tilalomkor  Tengeri orgona......  Képes üzenet !  Madarak világa.....  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást  Szárnyalhatunk.  Tanulás  Tengeri orgona......  Kellemes hétvégét kívánok!  A híres SZEGEDI szalámi......  Png lufik  Kalkantil ásvány  4604 az új fertőzött, elhunyt ...  Mai harmónia kártyám  Akvamarin kristály  Himalája ( Nepál )  Szép estét  Kellemes napot kívánok!  Petőfiné szobra Koppenhágában  Facebookon kaptam  Jézus szeretete  Jézus tanácsa  Kislány cicával  Facebookon kaptam  Szenvedés  Mennyi olyan tett és gondolat ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png rózsa csokor  Kislány cicával 
Bejegyzés Címkék
amerikai cocker, legkisebb tagja, finoman formált, nagyon kiegyensúlyozott, hátvonala erőteljes, kiegyensúlyozott kutya, ülőgumóig alig, törzsnek megfelelő, kutya soha, fejnek arányosnak, szemöldökcsont igen, szemek alatti, fanghoz illő, fekete-vörös jegyekkel, orrtükör színe, szemhéjak színével, fejbúbig egyenlő, felső ajkak, alsó ajkakat, állkapocs szögletes, fogak erőteljesek, szemgolyó kerek, tekintete egyenes, szemhéjjak mandulavágásúak, színe sötétbarna, szem alsó, nyak elég, vállak közül, izmos hátulsó, kupírozott faroktő, mellkas mély, legmélyebb pontja, kutya vonalon, bordák mélyek, kupirozott farok, mellső lábak, lapocka ferdén, felkarral megközelítőleg, lapockák ferdén, szöget alkosson, tágas borda, hátsó lábak, térdizület mérsékelten, erőteljes izület, amerikai cockernek, legkisebb vadászkutya, vadászkutya típusos, hátulsó végtagokban, térbe kinyúlnak, mozgása koordinált, mozgása térölelő, túlzott vidámság, fejen rövid, testen közepesen, lábak hátulsó, test körvonalát, mozgásban vagy, munkájában hátráltassa, szőrtakaró selymes, kevés ápolást, nyírógép használata, kutya természetes, fekete legyen, kevés fehér, nyakon megengedett, test többi, fehérszín kizáró, feketén kívül, legsötétebb vörösig, barnát vörös, szín legyen, világosabb szőrvégek, fehér szín, vörös legvilágosabb, többszínűekhez kell, alapszín 90%-a, legvilágosabb krémtől, legmélyebb vörösig, következő részeken, kifejezett vörös, fülek belső, farok alatt, jegyek hiánya, olyan jegyek, vörös-jegy hiánya, olyan speciális, szintén kizáró, ideális marmagassága, kifejlett kutyának, természetes álló, talajig mérhető, körülbelüli súly, megengedettől hibának, hiba nagyságának, fent nevezett, vörös jegyek, speciális helyeken, herezacskóban helyezkednek, kiegyensúlyozzák, kiegyensúlyozott, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 1766
  • e Hónap: 5893
  • e Év: 32500
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.