Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
fJohn Wick-Most megy az RTL-en, aki szereti nézze!
  2016-05-01 22:39:24, vasárnap
 
   
  A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

John Wick

Link Megjegyzés: Keanu Charles Reeves kedvenc színészeim közé tartozik. Ebben a filmben inkább az hatott meg, hogy ahogy az életben is, elveszíti élete párját, ráadásul a tőle ajándékba kapott szeretett kiskutyát is. Mindent. A továbbiakban a bosszú mellett dönt. Az elejét szeretem, és a film végét. A gyilkolás nem igazán kedvelt műfajom. De ha az elejét láttam, megnéztem. Mivel a "jó ügyért, vagy lelki békéjéért teszi, amit tesz", ezért tettem kivételt ennél a filmnél. Inkább romantikus, igaz történet, fantasztikus, kosztümös, pszicho- és drámakedvelő vagyok. Jó érzés, mikor a film végén kisétál az állatmenhelyről a szerencsés kutyával, akit választ!Tőlem.M.A.

2014-es amerikai film
Rendező Chad Stahelski
Producer Basil Iwanyk
David Leitch
Eva Longoria Parker
Chad Stahelski
Műfaj
akciófilm
thriller film

Forgatókönyvíró: Derek Kolstad
Főszerepben: Keanu Reeves
Alfie Allen
Willem Dafoe
Michael Nyqvist
Zene Joel J. Richard
Tyler Bates
Operatőr Jonathan Sela
Vágó Elísabet Ronaldsdóttir
Gyártás
Gyártó Summit Entertainment
Ország USA
Nyelv angol + magyar
(szinkron)
Játékidő 96 perc
Költségvetés 20 millió dollár (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó USA Warner Bros.
Magyarország InterCom Zrt.
Bemutató USA 2012. október 24.
Magyarország 2014. nov. 13.
Egyesült Királyság 2015. január 2.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Bevétel 58 millió dollár[2]
További információk

weboldal IMDb PORT.hu

John Wick egy 2014-es amerikai akció-thriller, melyet a saját rendezői debütálásával Chad Stahelski rendezett, valamint Derek Kolstad írt. A főszereplők Keanu Reeves, Michael Nyqvist és Willem Dafoe. A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2014. október 24-én mutatták be, Magyarországon november 13-án magyar szinkronnal, az InterCom jóvoltából. A film általánosságban pozitív véleményeket kapott a kritikusoktól. A Metacritic oldalán a film értékelése 67% a 100-ból, ami 35 véleményen alapul.[3] A Rotten Tomatoeson a John Wick 84%-os minősítést kapott, 132 értékelés alapján.[4]

A film középpontjában a címszereplő John Wick, egy visszavonult bérgyilkos áll, aki bosszút esküszik az ellopott autója és a meggyilkolt kiskutyája miatt, amit még a rákban elhunyt felesége hagyott rá a halála előtt.

Tartalomjegyzék

1Cselekménye
2Szereplők
3Jegyzetek
4Külső hivatkozások

Cselekménye

Alább a cselekmény részletei következnek!
Egy John Wick (Keanu Reeves) nevű férfi nem olyan rég vesztette el rákos feleségét, Helent (Bridget Moynahan). A nő posztumusz formában hátrahagyott egy ajándékot a férjének, egy Daisy nevű kiskutyát, valamint egy levelet, melyben elmondja, hogy Daisy segít elfelejteni a halálát. Kezdetben Daisy közömbös, végül a kiskutya kötődik Johnhoz, amint egyik nap elviszi kocsikázni a 69-es évjáratú Mustangjával.

Link
Találkoznak a benzinkútnál egy orosz banda trióval Joszef Taraszov (Alfie Allen) vezetésével, aki ragaszkodik a kocsija megvételéhez, de John nem hajlandó neki eladni, ezért Joszef egy rosszindulatú megjegyzést tesz a távozása előtt. A három férfi követi Johnt az otthonáig és késő éjszaka betörnek hozzá, majd megtámadják Johnt; végignézetik vele, hogy hogyan ölik meg Daisyt, ezt követően ellopják a kocsiját.

A következő napon Joszef megpróbálja átmódosítani az autót a Chop boltban, egy Aureilo (John Leguizamo) nevű tulajdonossal, aki nem hajlandó neki megtenni. Ahogy megtudja, hogy ujjat húzott Johnnal, és ellopta a kocsiját, megüti Joszefet és elküldi a boltból. Később John, mielőtt még kölcsönözne egy másik autót, meglátogatja Aureilót aki elmondja neki, hogy Joszef apja Viggo Taraszov (Michael Nyqvist), a New York-i orosz szindikátus-bűncselekmények vezetője és John egykori munkáltatója. Aureilóról kiderül, hogy Viggónak dolgozik, majd arra kényszerül, hogy mindent elmagyarázzon a történtekről a főnökének, majd ő elszótagolja a fiának, hogy ki is valójában ez a John Wick: a legjobb bérgyilkos, fedőnevén ,,Mumus" aki, mielőtt visszavonult, hogy a haldokló feleségét gondozza az előző öt évben, segített Viggónak átvenni a szindikátus irányítását azáltal, hogy ő maga egyedül megszüntette a versenyt, amit "lehetetlen" feladatnak tartott.

Viggo bérgyilkosokat küld John házához, akikkel John egyenként végez, majd hívja Charlie-t, aki a ,,takarítókat" irányítja, akik elviszik a hullákat és felmossák a házat.

John előszedi a padló alá betonozott fegyvereit, és megszáll a Continental szállóban, ahol rendszerint bérgyilkosok laknak. (John a takarítóknak és a szállodában is aranypénzzel fizet). Winston, a Continental Hotel tulajdonosa elárulja neki, hogy Joszefot az apja a Red Circle nevű mulatóba küldte. John ismeri az ajtónállót, akit barátilag megkér, hogy távozzon, majd a fiú testőreit egyenként kiiktatja. Eleinte késsel, hangtalanul dolgozik, majd egy-egy halálos lövést ad le ellenfeleire, akik nagy számban támadnak rá. A rosszfiúk mind meghalnak, de Joszefért (aki fürdőtörölközőben menekül) autó érkezik, így elmenekül.

Viggo személyesen felkeresi Marcust, aki veterán bérgyilkos, és John barátja (Willem Dafoe), azzal az ajánlattal, hogy hajlandó lenne-e 2 millió dollárért megölni Johnt. A választ nem tudjuk meg, de a következő jelenetben Marcus előveszi távcsöves puskáját, és hamarosan feltűnik a Continental szállóval szemben lévő ház tetején, ahonnan célba veszi az ágyon fekvő Johnt. Azonban csak egy figyelmeztető lövést ad le, ugyanis Viggo ,,nyitott szerződés" alapján megbízást adott John megölésére, ami azt jelenti, hogy nem csak Marcus, hanem más is megölheti, jelen esetben egy fekete hajú nő, Ms. Perkins támad rá, egy másik bérgyilkos és John egykori ismerőse. Kézitusában John a sérülései miatt nagy nehezen harcképtelenné teszi a nőt, és megkéri a zajra a folyosóra kijövő egyik lakótársát, hogy egy darabig vigyázzon a nőre, majd engedje el. A nő meg van bilincselve, de kiszabadítja magát és megöli alkalmi őrét.

John megtudta a nőtől, hogy Viggo egy templom alagsorában tartja a pénzét, ezért odamegy, az őröket lelövi, a két nőt, akik a pénzt számolják a széfben, elküldi, majd felgyújtja a helyiséget.

John újra támadásba lendül az oroszok egyik telephelye ellen, ahol megint csak sok rosszfiút megöl, de Viggo elgázolja az autójával és foglyul ejti. Viggo rendkívül dühös, nem csak az elégett pénz miatt, hanem mert ott őrzött olyan dokumentumokat, amikkel embereket zsarolhatott és így irányíthatta őket. Szeretné megérteni John motivációját, mivel tudja, hogy öt éve visszavonult a ,,szakmából". John elmondja neki, hogy a kutya a felesége ajándéka volt a számára, és jelképesen összekötötte vele. A kutya pusztulásával ez a kapocs megszűnt. Viggótól a fia átadását követeli, aki többször megüti, majd távozik. Két hátrahagyott embere megpróbálja megfojtani Johnt egy műanyag zacskóval, de egyiküket Marcus fejbe lövi, a másikkal John végez egy közelharc végén.

John lelövi Viggo sofőrjét, de őt magát nem öli meg, ha elárulja, hol van a fia, és ha érvényteleníti az ő likvidálására kiadott szerződést. Viggo megígéri, és megadja a címet, amit mesterlövészek és testőrök biztosítanak. John azonban velük is végez, végül lelövi a menekülő fiút.

Viggo és emberei felkeresik Marcust, megverik, Viggo megkínozza, majd Marcus kiprovokálja, hogy lelője. John megérkezik barátja házához, de már nem tud rajta segíteni. Winston, a Continental Hotel tulajdonosa felhívja és elárulja neki, hogy ,,egy bizonyos személy" helikopteren akar menekülni. Ugyanakkor Winston és még öt ember körbeveszi Ms. Perkins-t, és mivel megszegte azt a szabályt, hogy ,,a szállóban nincs üzlet", ezért az öt ember egy-egy lövést ad le rá. Charlie azonnal megjelenik, hogy eltakarítsa a testet.

John Viggo autója nyomába ered, a testőrök egyik autóját lesodorja az útról, majd amikor a másik két autó megáll, lövöldözés tör ki, amiben Viggo emberei meghalnak. Viggo pisztoly nélküli harcot javasol, amit el is kezdenek, majd Viggo kést vesz elő, és hasba szúrja John-t, ő viszont ugyanazzal a késsel nyakba szúrja a férfit, aki hamarosan meghal.

John egy állatmenhelyig tud eljutni, ahol összeesik, de összeszedi magát, betöri az ajtót, egy tűzőgéppel összetűzi a hasfalán lévő sebet (amit korábban már összevarrt egy orvos). Végül magához vesz egy kiskutyát, akivel kisétál.

Link

Szereplők
Színész Szereplő Magyar hang[5]

Keanu Reeves John Wick, visszavonult bérgyilkos, aki bosszúhadjáratba kezd, amikor megölik a kutyáját László Zsolt
Michael Nyqvist Viggo Taraszov, a New York-i orosz bűnszövetkezet vezetője és a film fő rossz-fiúja Epres Attila
Alfie Allen Joszef Taraszov, Viggo fia és a film másodlagos rossz-fiúja Fehér Tibor
Willem Dafoe Marcus, veterán bérgyilkos, John barátja és mentora Sörös Sándor
Adrianne Palicki Ms. Perkins, másik bérgyilkos és John egykori ismerőse Bogdányi Titanilla
John Leguizamo Aurelio, a Chop üzlet tulajdonosa; John barátja és Viggo alkalmazottja Rajkai Zoltán
Daniel Bernhardt Kirill, Viggo jobbkeze Csík Csaba Krisztián
Ian McShane Winston, a Continental Hotel tulajdonosa Mihályi Győző
Dean Winters Avi, Viggo másodparancsnoka Zámbori Soma
Bridget Moynahan Helen Wick, John felesége Solecki Janka
David Patrick Kelly Charlie, a takarító Csuha Lajos
További magyar hangok: Papucsek Vilmos, Király Adrián, Hábermann Lívia, Fehér Péter, Csépai Eszter, Bordás János, Kajtár Róbert, Maday Gábor, Kiss László, Dézsy Szabó Gábor, Horváth Gergely, Gyurin Zsolt, Betz István, Tarr Judit, Kisfalusi Lehel, Dányi Krisztián

Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2014. november 14.)
Külső hivatkozások[szerkesztés]
John Wick a PORT.hu-n (magyarul) (magyarul)
John Wick az Internet Movie Database oldalain (angolul)
John Wick a RottenTomatoes-on (angolul)
John Wick a Metacritic-on (angolul)
John Wick a BoxOfficeMojo-n (angolul)
Kategóriák: 2014 filmjeiAmerikai akciófilmekAmerikai thrillerekAmerikai bűnügyi filmekWarner Bros. Pictures-filmekInterCom-filmekLions Gate Entertainment-filmekSummit Entertainment-filmek


A lap utolsó módosítása: 2015. október 14., 16:55
Link
 
 
1 komment , kategória:  f- John Wick akciófilm  
Címkék: másodparancsnoka, bosszúhadjáratba, általánosságban, állatmenhelyről, tartalomjegyzék, bűncselekmények, filmjeiamerikai, forgatókönyvíró, enciklopédiából, állatmenhelyig, középpontjában, magyarországon, dokumentumokat, mesterlövészek, harcképtelenné, filmekintercom, bérgyilkosokat, rottentomatoes, érvényteleníti, bűnszövetkezet, boxofficemojo, elmagyarázzon, ronaldsdóttir, rosszindulatú, tulajdonossal, pusztulásával, figyelmeztető, debütálásával, likvidálására, entertainment, alkalmazottja, kritikusoktól, motivációját, visszavonult, átmódosítani, kiszabadítja, szabad enciklopédiából, filmben inkább, tőle ajándékba, bosszú mellett, elejét szeretem, film végét, elejét láttam, film végén, szerencsés kutyával, 2014-es amerikai, saját rendezői, főszereplők Keanu, film általánosságban, film értékelése, film középpontjában, címszereplő John, John Wick Megjegyzés, Keanu Charles Reeves, Rendező Chad Stahelski, Producer Basil Iwanyk, David Leitch, Longoria Parker, Chad Stahelski, Alfie Allen, Willem Dafoe, Michael Nyqvist, Zene Joel, Tyler Bates, Operatőr Jonathan Sela, Vágó Elísabet Ronaldsdóttir, Gyártó Summit Entertainment, Forgalmazó USA Warner Bros, Magyarország InterCom Zrt, Egyesült Királyság, Korhatár Tizennyolc, IMDb PORT, John Wick, Derek Kolstad, Keanu Reeves, Amerikai Egyesült Államokban, Rotten Tomatoeson, Bridget Moynahan, Kezdetben Daisy, Joszef Taraszov, John Leguizamo, Később John, Viggo Taraszov, Continental Hotel, Kézitusában John, Ugyanakkor Winston, John Viggo, Keanu Reeves John Wick, Michael Nyqvist Viggo Taraszov, Alfie Allen Joszef Taraszov, Willem Dafoe Marcus, Adrianne Palicki Ms, John Leguizamo Aurelio, Daniel Bernhardt Kirill, Csaba Krisztián, Dean Winters Avi, Bridget Moynahan Helen Wick, David Patrick Kelly Charlie, Papucsek Vilmos, Király Adrián, Hábermann Lívia, Fehér Péter, Csépai Eszter, Bordás János, Kajtár Róbert, Maday Gábor, Kiss László, Dézsy Szabó Gábor, Horváth Gergely, Gyurin Zsolt, Betz István, Tarr Judit, Kisfalusi Lehel, Dányi Krisztián, Internetes Szinkron Adatbázis, Internet Movie Database, Pictures-filmekInterCom-filmekLions Gate Entertainment-filmekSummit Entertainment-filmek,
Tücsök-Ildykó (#1)   2016-05-02 10:33:27
Drága Barátnőm

Ölellek szívemből, puszi, Ildykó
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.18. 12:02 Walesi-magyar - Rossi szerint a hozzáállás és az akarat dönt majd
11.18. 11:54 Felmérés: a horvátok elsősorban az alacsony bérek és a korrupció miatt távo...
11.18. 11:53 MNB: a háztartások megtakarítása elérte a GDP 4,2 százalékát a harmadik neg...
11.18. 11:52 Szijjártó: az Afrikából kiinduló migrációs hullámokat csak fejlesztési támo...
11.18. 11:52 Titkos kínai kormányzati dokumentumok szivárogtak ki a Hszincsiangban működ...
11.18. 11:51 Újévi nagykoncertre készül a Budapest Klezmer Band
11.18. 11:42 Gábor Áron rézágyúja Budapesten látható
11.18. 11:42 Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteit
11.18. 11:42 Újabb terroristafeleség szeretne visszatérni Ausztriába Szíriából
11.18. 11:42 Nagy István: válságban az európai méhészet
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jézus Krisztus személye  Megalázkodás  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Feszítem a határt, hogy lépjem...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok!  Boldogság számomra a létezésed...  Robbanó cukorka  Nyisd meg előttem Istenem . ....  Elmúlt a nyár  Bálványimádás  Őszi csokor  Évközi 33. vasárnap. 11.17 Csí...  Vízcseppes rózsa  Hitetlenség  Bánat  Megosztott szív  Végünk van? - Sebestyén atya g...  A pénzt elő lehet teremteni  Büszkeség  Feszítem a határt, hogy lépjem...  Csokor vázában  Szép estét  Szerelem - romantika  Balatonfüredi csodás ősz  Vidám, szép napot  Szív az ablakomon  Jó reggelt , szép napot  Vidám, szép napot  Nyisd meg előttem Istenem . ....  Vidám, szép napot  Függetlenül attól...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Nő virág csokorral  Gyilkos illat  Ürgéék  A kéz is fontos a táncnál  Elmúlt a nyár  Egy idézet  Állati szeretet..................  Virágos csendélet  Kellemes délutánt kívánok!  Függetlenül attól...  Kellemes kikapcsolódást  Bánat  A feltámadott Krisztus  Puskás stadion telt ház fotó  Ferenc pápa üzenete a szegénye...  Kellemes kikapcsolódást  Szép estét  Png virág  Test és lélek , formába hozása  Facebookon kaptam  Test és lélek , formába hozása  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  A feltámadott Krisztus  Facebookon kaptam  Őszi csendélet  Ébredés  Jó éjszakát  Jó reggelt , szép napot  Újjászületés  Évközi 33. vasárnap 11.17  Rózsa csokor vázában  Az én barátom  Esőben  Krisztus felmagasztaltatása  Vidám, szép napot  Őszi csokor  A feltámadott Krisztus  Bálványimádás  Facebookon kaptam  Boszorkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az én barátom  Őszi csendélet  Facebookon kaptam  Boldogság számomra a létezésed...  Őszi kép  Szombati üdvözlet, és sok fino...  Facebookon kaptam  Őszi csokor  Szentlélek  Szív az ablakomon  Vidám estét - táncolnak  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Szép estét  Ronamtikus pár  Szép őszi napot  Évközi 33. vasárnap. 11.17 Csí...  Krisztus felmagasztaltatása  Végünk van? - Sebestyén atya g...  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét 
Bejegyzés Címkék
szabad enciklopédiából, filmben inkább, tőle ajándékba, bosszú mellett, elejét szeretem, film végét, elejét láttam, film végén, szerencsés kutyával, 2014-es amerikai, saját rendezői, főszereplők Keanu, film általánosságban, film értékelése, film középpontjában, címszereplő John, visszavonult bérgyilkos, ellopott autója, meggyilkolt kiskutyája, rákban elhunyt, halála előtt, cselekmény részletei, kiskutya kötődik, 69-es évjáratú, orosz banda, kocsija megvételéhez, rosszindulatú megjegyzést, távozása előtt, három férfi, következő napon, másik autót, legjobb bérgyilkos, haldokló feleségét, szindikátus irányítását, rosszfiúk mind, következő jelenetben, ágyon fekvő, figyelmeztető lövést, fekete hajú, másik bérgyilkos, sérülései miatt, folyosóra kijövő, darabig vigyázzon, templom alagsorában, őröket lelövi, pénzt számolják, oroszok egyik, elégett pénz, felesége ajándéka, kutya pusztulásával, kapocs megszűnt, műanyag zacskóval, másikkal John, közelharc végén, menekülő fiút, bizonyos személy&#8221, szállóban nincs, testőrök egyik, késsel nyakba, tűzőgéppel összetűzi, hasfalán lévő, kutyáját László Zsolt, film másodlagos, takarító Csuha Lajos, másodparancsnoka, bosszúhadjáratba, általánosságban, állatmenhelyről, tartalomjegyzék, bűncselekmények, filmjeiamerikai, forgatókönyvíró, enciklopédiából, állatmenhelyig, középpontjában, magyarországon, dokumentumokat, mesterlövészek, harcképtelenné, filmekintercom, bérgyilkosokat, rottentomatoes, érvényteleníti, bűnszövetkezet, boxofficemojo, elmagyarázzon, ronaldsdóttir, rosszindulatú, tulajdonossal, pusztulásával, figyelmeztető, debütálásával, likvidálására, entertainment, alkalmazottja, kritikusoktól, motivációját, visszavonult, átmódosítani, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 71 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 219
  • e Hét: 738
  • e Hónap: 8250
  • e Év: 114910
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.