Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zsoltárok 41-től 45-ig terjedő fejezetei
  2016-06-22 16:37:37, szerda
 
   
  A karmesternek. Dávid éneke.
41. fejezet
Boldog, aki törődik a szegénnyel; Jehova a baj napján segít megmenekülnie.2Jehova őrködik felette, és életben tartja. Boldognak mondják őt a földön, S nem adhatod át ellenségei lelkének.3Jehova megerősíti őt betegágyán; Egész ágyát megváltoztatod betegsége idején.4Én pedig ezt mondtam: ,,Ó, Jehova, légy kegyes hozzám! Gyógyítsd meg lelkemet, mert vétkeztem ellened."5Ellenségeim rosszat mondanak rólam: ,,Mikor hal meg, mikor vész ki a neve?"6Ha meglátogat is valaki, hamisságot szól a szíve, Álnokságot gyűjt magának, Kimegy, és odakint beszél róla.7Összefognak, úgy súgnak össze ellenem mindnyájan gyűlölőim; Rosszat forralnak ellenem:8,,Hitvány dolog szakadt rá; Most, hogy lefeküdt, nem kel fel többé."9Még a velem békében levő ember is, akiben bíztam, És kenyeremet ette, fölemelte sarkát ellenem.10De te, ó, Jehova, légy kegyes hozzám, és segíts fölkelnem, Hogy megfizessek nekik.11Azáltal tudom meg, hogy örömödet leled bennem, Hogy nem kiált fölöttem diadalittasan ellenségem.12Engem pedig támogatsz, mert feddhetetlen vagyok, És színed elé állítasz időtlen időkre.13Áldott legyen Jehova, Izrael Istene Időtlen időktől fogva időtlen időkig! Ámen, ámen.

A karmesternek. Maszkil Kórah fiainak.
42. fejezet
Ahogy a szarvasünő kívánkozik a folyóvízhez, Úgy kívánkozik a lelkem tehozzád, ó, Isten!2Bizony szomjazik lelkem Isten után, az élő Isten után. Mikor mehetek és léphetek Isten elé?3Könnyeim lettek étkemmé éjjel és nappal, Miközben naphosszat ezt mondják nekem: ,,Hol a te Istened?"4Ezekről emlékezem, s kiöntöm magamban lelkemet. Mert egykor a sokadalommal vonultam, Előttük lépdeltem Isten házáig, Midőn az ünneplő tömeg Ujjongó és hálaadó szava szólt.5Miért fogott el a kétségbeesés, ó, lelkem, És miért háborogsz bensőmben? Várj Istenre, Mert magasztalom én még őt mint az én nagy megmentésemet.6Ó, Istenem, kétségbeesett az én lelkem bensőmben. Ezért emlékezem rád A Jordán földjéről és a Hermon csúcsairól, A kicsiny hegyről.7Mély vizek mély vizeknek szólnak Zuhatagjaid hangjánál. Habjaid és hullámaid mind Átcsaptak fölöttem.8Nappal Jehova kirendeli szerető-kedvességét, Éjszaka éneke lesz velem; Ima száll föl életem Istenéhez.9Ezt mondom Istennek, az én kőszirtemnek: ,,Miért feledtél el? Miért járok búsan az ellenség nyomása miatt?"10Csontjaimat gyilkolva gyaláznak engem ellenségeim, Miközben naphosszat ezt mondják nekem: ,,Hol a te Istened?"11Miért fogott el a kétségbeesés, ó, lelkem, És miért háborogsz bensőmben? Várj Istenre, Mert magasztalom én még őt mint az én nagy megmentésemet és Istenemet.

43. fejezet
Ítélj meg engem, ó, Isten, Képviseld peres ügyemet egy nemzettel szemben, amely nem lojális! A csalárd és igazságtalan embertől ments meg engem!2Hisz te vagy erődöm Istene. Miért vetettél el? Miért járok búsan az ellenség nyomása miatt?3Küldd el világosságodat és igazságodat, Azok vezessenek engem! Vigyenek el engem szent hegyedre és fenséges hajlékodhoz!4Én pedig Isten oltárához megyek, Istenhez, az én ujjongó örömömhöz. Magasztallak téged hárfán, ó, Isten, én Istenem!5Miért fogott el a kétségbeesés, ó, lelkem, És miért háborogsz bensőmben? Várj Istenre, Mert magasztalom én még őt mint az én nagy megmentésemet és Istenemet.

A karmesternek. Kórah fiaitól. Maszkil.
44. fejezet
Ó, Isten, hallottuk fülünkkel, Ősatyáink elbeszélték nekünk Tetteidet, melyeket napjaikban vittél véghez, A régmúlt napokban.2Nemzeteket űztél el te a kezeddel, Őket pedig helyükre plántáltad. Népeket törtél össze és küldtél el.3Hiszen nem kardjukkal foglalták el az országot, És nem a saját karjuk hozott nekik megmentést, Hanem a te jobbod, a te karod és arcod világossága, Mert örömödet lelted bennük.4Te vagy Királyom, ó, Isten! Rendeld el Jákob nagy megmentését!5Teáltalad ökleljük fel ellenségeinket, A te nevedben tapossuk el támadóinkat.6Mert nem íjamban bíztam én, És nem a kardom mentett meg.7Bizony te mentettél meg minket ellenségeinktől, Ádáz gyűlölőinket megszégyenítetted.8Istennek zengünk dicséretet egész nap, Időtlen időkig magasztaljuk a te nevedet. Szela.9Most azonban elvetsz és megalázol bennünket, És nem vonulsz ki seregeinkkel.10Visszafordítasz ellenségünk elől, Ádáz gyűlölőink kedvükre fosztogatnak.11Odaadsz minket juhok gyanánt eledelül, Szétszórtál bennünket a nemzetek közé.12Eladod népedet a semmiért, És nincsen nyereséged vételárukból.13Gyalázattá teszel minket szomszédaink szemében, Gúny és nevetség tárgyává a körülöttünk levők előtt.14Példabeszéddé teszel bennünket a nemzetek között, Fejcsóválássá a népek körében.15Egész nap előttem van megaláztatásom, Arcom szégyene elborított16A gyalázkodók és becsmérlők szava miatt, Az ellenség és a bosszúálló miatt.17Mindez utolért minket, de mi nem feledtünk el téged, És nem cselekedtünk hamisan szövetségedben.18Szívünk nem fordult el hűtlenül, Lépteink sem térnek le ösvényedről.19Bizony összezúztál minket a sakálok helyén, És sötét árnyékot borítasz reánk.20Ha elfeledtük Istenünk nevét, Vagy idegen isten felé tárjuk ki kezünket,21Nemde kikutatná ezt Isten? Hiszen ő ismeri a szív titkait.22De teérted ölnek minket egész nap; Vágójuhoknak számítunk.23Serkenj föl! Miért alszol, ó, Jehova? Ébredj hát! Ne vess el mindörökre!24Miért rejted el arcodat? Miért feledkezel meg nyomorúságunkról és elnyomásunkról?25Mert bizony porig görnyedt a lelkünk, Hasunk a földhöz tapadt.26Kelj föl segítségünkre, És válts meg minket a te szerető-kedvességedért!

A karmesternek ,,A liliomok" szerint. Kórah fiaitól. Maszkil. Ének a szeretett asszonyokról.
45. fejezet
Szívem jó ügyért buzog. Azt mondom: ,,Munkám egy királyról szól." Legyen a nyelvem hozzáértő másolónak íróvesszeje!2Szebb vagy te az emberek fiainál, Kedvesség ömlik el ajkadon. Ezért áldott meg Isten időtlen időkre.3Kösd fel csípődre kardodat, ó, te nagy erejű, Méltóságodban és pompádban.4Menj pompádban, és járj sikerrel, Vágtass az igazság, az alázat és az igazságosság ügyéért, És jobbod majd félelmetes dolgokra tanít téged.5Nyilaid élesek — népek hullanak el alattad — A király ellenségeinek szívében.6Isten a te trónod időtlen időkig, igen, mindörökké; Királyi uralmad jogara az egyenesség jogara.7Szereted az igazságosságot, és gyűlölöd a gonoszságot. Ezért kent fel Isten, a te Istened, az ujjongás olajával társaidnál inkább.8Egész ruházatod mirha, aloé és kasszia; A fenséges elefántcsont palotából húros hangszerek vidámítanak.9Királyok leányai vannak drága asszonyaid között. A királyné jobbodon áll ofíri aranyban.10Halld meg, ó, leány, és lásd! Hajtsd ide füledet! Feledd el népedet és atyádnak házát.11A király kívánkozik szépséged után, Mert ő a te urad, Így hát hajolj meg előtte.12Tírusz leánya is ajándékával — A nép gazdagjai igyekeznek megenyhíteni arcodat.13A király leánya dicsőséggel teljes odabent, Öltözékét aranyhímzések díszítik.14Szőtt ruhában vitetik a király elé. Szüzek kísérik őt mint társai, így vitetnek be hozzád.15Öröm és ujjongás közepette vonulnak, Belépnek a király palotájába.16Ősatyáid helyett fiaid lesznek, Fejedelmekké teszed őket az egész földön.17Emlegetni fogom nevedet minden eljövendő nemzedéken át. Ezért magasztalnak téged a népek időtlen időkig, igen, mindörökké.
 
 
0 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
Címkék: nyomorúságunkról, visszafordítasz, ellenségeinktől, világosságodat, megaláztatásom, elnyomásunkról, szövetségedben, igazságosságot, megváltoztatod, kedvességedért, ellenségeinket, megmentésemet, fejcsóválássá, példabeszéddé, aranyhímzések, kétségbeesett, megmenekülnie, méltóságodban, segítségünkre, ellenségeinek, diadalittasan, kőszirtemnek, magasztallak, gyűlölőinket, kétségbeesés, megenyhíteni, igazságtalan, karmesternek, elefántcsont, magasztalnak, vágójuhoknak, cselekedtünk, feddhetetlen, igazságosság, fejedelmekké, asszonyokról, velem békében, szarvasünő kívánkozik, lelkem tehozzád, sokadalommal vonultam, ünneplő tömeg, kicsiny hegyről, ellenség nyomása, nemzettel szemben, régmúlt napokban, saját karjuk, kardom mentett, nemzetek közé, körülöttünk levők, nemzetek között, népek körében, bosszúálló miatt, Izrael Istene Időtlen, Maszkil Kórah, Várj Istenre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.11. 22:32 Illegális bevándorlás - Az európai migrációs probléma szélesebb körű megold...
11.11. 21:42 Szakértő: rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
11.11. 21:42 Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
11.11. 21:22 Júniusban úszik legközelebb Mányoki Attila, akiről dokumentumfilm készült
11.11. 21:11 Katalán válság - Függetlenségpárti tüntetők alkotnak útzárat a határ franci...
11.11. 20:52 Jövőre Sopron rendezi az U20-as női kosárlabda Eb-t
11.11. 20:22 Német képviselők: a Fidesznek a Néppártban a helye
11.11. 20:22 Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésr...
11.11. 20:12 Szörnyetegnek nevezte az általa feldarabolt lányt a szentpétervári történés...
11.11. 19:51 Daróczi Csaba: a nagy fotópályázatokon rendre jól szerepelnek a magyar term...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi levél  Szép estét  Szent Imre-búcsú Budapesten  Őszi kép  Facebookon kaptam  Málna áfonyával  sok lúd, disznót győz  Cumizó cica  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Szép estét  Szent Márton megosztja köpenyé...  Kislány libával  Facebookon kaptam Krisztina...  Alvó cica  Vízcseppes rózsa  Cica a háztetőn  Csend van mindenfelé...  Gyertek haza libuskáim!Nem mer...  Kopasz nyakú  Jó éjszakát  Őszi levelek  Szép új hetet  Őzike  Reggel  Facebookon kaptam  Őszirózsák  Havas fák  Őszi virágok  Mókus víztükörben  Őszi kép  Facebookon kaptam  Kopré József: Libák libasorban...  Őszi kép  Reményünket egyedül Istenbe ve...  Őszi kép  Őszi csendélet  Őszi levél  Füstkép  Facebookon kaptam  Őszi dekoráció  Kellemes teázást  Őszi kép  Nők őszi öltözékben  Alvó cica  Állataiknak annyi szaporulata ...  Pókháló ruha  Kövér, mint Márton lúdja  Apa kezén  Márton nap, - Liba nap  Róka  Fehér cica  Tours-i Szent Márton püspök 11...  Őszi csendélet  Csend van mindenfelé...  Nők őszi öltözékben  Őszi csend 11.11  November 11  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Malacka  Png nő  Szép estét  Reményünket egyedül Istenbe ve...  Kopré József: Libák libasorban...  Útravaló – 2019. novembe...  Citrom tánc  Eljött hozzám I Forráspont 201...  Jó éjszakát  Cumizó cica  Rózsa könyvvel  Uborka tánc  Szentmise 2019.11.10  Őszi dekoráció  Őszi csendélet  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Világosság! Letört a béklyó, l...  Hit  Facebookon kaptam  Szép estét  Sárga rózsa  Márton nap  Egészségedre  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Sárga rózsa  Őzike  Márton nap  Jó éjszakát  Templomban  A ferences imádság  Úgy szeretném kimondani nevét  Eljött hozzám I Forráspont 201...  Orchidea  Isten tekintete  Mi volt ez  Őszi kép  Orchidea  Szèp napot kívánok  Major Gabriella versei  Rózsaszín rózsa 
Bejegyzés Címkék
velem békében, szarvasünő kívánkozik, lelkem tehozzád, sokadalommal vonultam, ünneplő tömeg, kicsiny hegyről, ellenség nyomása, nemzettel szemben, régmúlt napokban, saját karjuk, kardom mentett, nemzetek közé, körülöttünk levők, nemzetek között, népek körében, bosszúálló miatt, sakálok helyén, szív titkait, földhöz tapadt, karmesternek &#8222, szeretett asszonyokról, királyról szól, nyelvem hozzáértő, emberek fiainál, igazságosság ügyéért, király ellenségeinek, egyenesség jogara, ujjongás olajával, fenséges elefántcsont, királyné jobbodon, király palotájába, egész földön, népek időtlen, nyomorúságunkról, visszafordítasz, ellenségeinktől, világosságodat, megaláztatásom, elnyomásunkról, szövetségedben, igazságosságot, megváltoztatod, kedvességedért, ellenségeinket, megmentésemet, fejcsóválássá, példabeszéddé, aranyhímzések, kétségbeesett, megmenekülnie, méltóságodban, segítségünkre, ellenségeinek, diadalittasan, kőszirtemnek, magasztallak, gyűlölőinket, kétségbeesés, megenyhíteni, igazságtalan, karmesternek, elefántcsont, magasztalnak, vágójuhoknak, cselekedtünk, feddhetetlen, igazságosság, fejedelmekké, asszonyokról, magasztaljuk, sokadalommal, fosztogatnak, seregeinkkel, szomszédaink, vételárukból, magasztalom, csontjaimat, kedvességét, zuhatagjaid, folyóvízhez, megfizessek, dicsőséggel, támadóinkat, szétszórtál, ellenségünk, gonoszságot, körülöttünk, gyalázkodók, íróvesszeje, összezúztál, ösvényedről, összefognak, megmentését, hajlékodhoz, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 71 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 319
  • e Hét: 1041
  • e Hónap: 5164
  • e Év: 111824
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.