Belépés
cserhat3.blog.xfree.hu
" Nem az a fontos a külsőd mit takar, hanem az, hogy a bensőd miről árulkodik, mert a lélek elől nem lehet szép külsőbe bújni!" Lovag Bornemisza Attila
1956.06.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emlékirat
  2018-08-08 17:52:53, szerda
 
   
  Ihász- Kovács Éva dr. költő, író emlékére
(1930. 05.16- 2013. 06. 08.)

Öt éve hagyott el bennünket e földi létben, hívó szóra ment az Úrhoz, hogy ott teljesítse, folytassa feladatát, a szép magyar nyelv, a gondolatok vers formába tömörítését, és az irodalom magasztos művelését.
Hatalmas érték rohanó világunkban a valódi gyöngyszem, hiánya nagy űrt hagy a szellemi élet egén. Igaz kristály volt ő, ki szívével, lelkével, és minden idegszálával az emberek szolgálatában állt.
Mosolya biztatás, jelenléte örömet adó, és sokirányú tudását úgy osztogatta szerteszét, mint ahogyan a rét, tarka virágait tárja elénk. Szerényen, nem hivalkodóan élt, és kitárt karjával magához ölelte a világot. Aki ismerte szerette, aki írásaival találkozott máris barátjának érezte. Munkáiban semmi erőltetettség, könnyeden tárt verset, prózát az olvasó elé, és szóvirágai behintették a szürke hétköznapokat fénnyel.
Szerettem őt, és szeretem, tisztelem emlékét. Hiányzik, nagyon hiányzik. Rá lehet mondani, hogy pótolhatatlan. Nézve a technika jóvoltából előadásait, hallva hangját ismét ott vagyunk együtt a matinék, a művészkör gáláján, a családi találkozásokon. Nagy betegként is mindig vigaszt nyújtott a hozzá fordulónak, és tanított a szép szó mesterségére, az alázatra, és a fejlődés szükségességére.
Kritikái tanító jellegűek voltak, úgy tette, hogy az sosem bántóan hangozzék, hanem a haladást szolgálja. Úgy segített, mint a jó testvér a másiknak, gyönyörű, selymes hangjával - mely fülbemászóan dallamos,- csodálva hallgattuk, mert átalakult zenei hangokká, kellemes muzsikává. Mikor ráéreztem, hogy írjak róla egy rövid tanulmányt, a bőség zavarával küszködve, hogy ilyen hatalmas lélek méltatására nem elég néhány oldal, de éreztem, hogy tennem kell, a sok szakmai nagyság mellett is. A szív diktálása alapján válogatva, szűkítve, érzéseimmel, munkáiból való részletek kiemelésével lehet csak megoldani, hogy kerek egésszé álljon össze a méltatás, az emlék, emlékezés. Majd döntött az ő szava,- amint hallottam régi beszélgetésből, a biztatást-, és vettem a tollat, kértem az Urat, hogy a költemények császárnőjéről azt írjam, és úgy, ahogy a tisztelet diktálja.
Elővettem megjelent könyveit, és a sokszor olvasott ,,Búcsú sosem volt Ithakámtól"memoár I. kötetét, és írom, amit a szív diktál. Idézek néhány méltatótól, kiemelem azokat a verseit, mely a szívemig hatoltak. A versek tanítások, emlékek, üzenetek. Nehéz a válogatás.
Kezdem, Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő, író, műfordító előszavával, mint írja: ,,Szeretem önzetlenségét, hiszen mint a Batsányi-Cserhát Művészkör főtitkára, és mint lapkészítő fáradhatatlanul tevékenykedik most is, nem rivalizálva a pályatársaival, hanem bátorítva őket."
Csapongok az elismerések áradatában, és a teljesség igénye nélkül, idézek, most Fodor András Kossuth-díjas költő szavaiból:"Nem hagyható figyelmen kívül, hogy Ihász - Kovács Éva versei a kortárs magyar líra legmagasabb szintjével mérhetőek."
A drága Keres Emil költő, Kossuth- díjas kiváló művész- kinek előadásait hallgatva jólesően olvasom írását: Sok rangos irodalmártól, pályatárstól származó értékes méltatást olvashattunk már Ihász- Kovács Éva verseiről, közöttük olyanoktól is, akik a költészetesztétika őrtornyából figyelték, vigyázták, szerették, és értékelték életművét. Sajátos költői nyelvet teremtett magának."
Dr. Réczei Margit költő, egyetemi tanár vallomása:" Azt szeretném elmondani, hogy miért szeretem Évát, az embert? Csak sugározza a szeretet, a megértést, és minden írófélét szárnyai alá vesz, mert elég alázatos ahhoz, hogy ő is az idő rostjára bízza az életet. Ihász - Kovács Éva egy Intézmény a mai magyar irodalomban, ..."
Haladva tovább kiemelve Pollner Zoltán írását:" Van Ihász- Kovács Éva hangjában valami nemes baráti kéznyújtás, ami mindig társakká teszi az egymásra figyelő embereket..."
Dr. Kesztyűs Ferenc író, újságíró, festőművész, művészettörténész, a ,,Párizsi- Magyar Szalon alapítója" és elnöke a Duna palotában a költőnő szerzői estjén mondottakból idézek:"kötetei és versei mellett- neveli életének legszebb gyümölcsét- a nagy tehetségű, ma már számtalan díjjal kitüntetett - Bornemisza Attila írót, költőt. Egyetlen kapaszkodója a fia, az írás és költészete marad. Az irodalmi zenitjén delelő, igazságos szellemiség mellett elkötelezett író és költő teszi, amit lelkiismerete szerint ma tenni köteles: örömet nyújt, szórakozat, nevel és irányt mutat. Eddig 18 könyve és tízezer verse látott napvilágot. hetven antológiában szerepelt és több mint 50 irodalmi estén vett részt, meghívott vendég- költőként. Versei egyebek közt a rádióban, Tv-ben, Szabad Európában, a kanadai és a berlini Újságban is megjelent. De ír az egészségügyi lapoknak is. Költőként több esetben együtt kapta meg Czigány György költővel/ is a nemzetközi Quasimodo-díjat annak emlékplakettjét, aranydiplomát és számtalan díjat. Alapító főszerkesztője a Délibáb országos irodalmi és művészeti magazinnak."
Vagy a néhai Dr. Losonci Miklós költő, esztéta, művészettörténész 2002-ben hallott előadásából:" A költészet attól különbözik a többi művészeti ágazattól, hogy még rejtelmesebb, még megfoghatatlanabb, mert filozófia is, esztétika is, és minden, ami örök. S a költészet ebben a formában nem körülírható, hanem maga a varázs. ha csak egyetlen verséből és annak a két sorát idézem, akkor azt kell mondanom, hogy ilyet még Shakespeara sem írt meg, fedezett fel, meghökkent engem és a szívemet borzolja ,, karodban Boticelli Vénusza voltam". Ez a költészetnek egy csodálatos, az általa felfedezett költői gondolat, mikor azt mondja ,, és újdonsága, mert nem azt írja, hogy a nőben rejtőző szépség, hanem ,,karodban Boticelli Vénusza voltam". gyönyörű, ... És, hogy ez megmarad, hogyan éli túl az időt, ez már újabb rejtelem, a költők olyan kincseket hagynak hátra amivel kapcsolatban ezt a következő évszázad embereinek, verssértőinek kell majd kinyomozni."

Bornemisza Attila:
Édesanyámnak

,,Most, hogy hallgatag vagy felrázlak-
Jöjj velem szárnyalni - pengetni
Lantot, pacsirtát erdőből
Csalogatni - hangot adni a
Hangtalannak - hiszen lovag vagy -
Rád várnak dalosok, versek szószólói
Magam is, aki a szeretetről
Szólok, amire te tanítottál...
Anya és fia eggyé forrt a szeretetben, két lélekkel, szinte egy szívvel, féltve, vigyázva egymást, és erősítve a létben. Lehet ennél szebb szavakkal kifejezni a gyermeki szeretetet?
Ihász - Kovács Éva: Mielőtt alkonyodik

,,Anyám kékfestő kötényét
a napra teríti.
Itt az egem.
Ezen is alkonyodik, akár szívemben,
benned is alkony készülődik
nincs mód tűnődni, játszani hívlak,
mielőtt egészen besötétül."
,, Itt felejtetted szavaidat,
melyeket a szerelemről mondtál,
beléjük takarózom.
meztelenségükben didergem.
Álmaink a homokvár alatt betemetve."
Minden sora, szava beszél, utal, és vár, vágyakozik. Reménysugár hull a hajára, bízik a csodában, a beteljesülésben.
Több kötetet lehetne írni jellemzéséről, az Emberről, harcos munkájából, szerelmes gondolatiról, de a versek beszélnek, amiket örökül hagyott az utókornak, nekünk tanulságul.
A Holland Királyság nagykövetének szavai, híven tükrözik lelki életét, hitét, és elkötelezettségét Isten mellett költőnknek. Annabelle Félicité : A Zsoltár helyett kötetének előszavában: ,, A költő soha nem szűnik meg imádkozni. Ez az ima nem kérő, könyörgő. Ez az ima fohász, a lélek mélyéről fakad. A lélek elragadtatása. Kilépve a fizikai létből, ott bolyong a felhők felett. Egyetlen vágya találkozni a magasbbik Énnel. Találkozni a lét Istenével. A költő sorsa, hogy elteljen ihlettel és tollából a szavak ne csak papírra, a szívbe is vésődjenek. Ilyen a Zsoltár helyett is. Különös kötet. Három különböző egyéniségű költő versei csengenek egybe az életről, a szerelemről, a múltról, a jövőről, a szülőföldről, a hazáról, a barátságról." ,, Ihász - Kovács Éva megbecsült, elismert költő, a verseit, esszéit ismerik és szeretik az olvasók. Sokszor szól költőtársaihoz a múltat is megidézve,..."

Ihász - Kovács Éva:
HINNI MÉG Takács Tibornak

,,Hinni még- amikor csodáktól terhesen-
úsznak a felhők: cipelve álmaidat.
Vállamra zuhant absztrakt kereszt az élet,
s az eget roppantja mázsányi pillanat.
Hinni még, amikor alagútba - fúltan,
sötét kezek követ hengergetnek eléd,"
A vers eszmefutatása egyedül álló, remélni a rossz ellenére, előre nézni, bizakodni, hinni, és hinni minden nehézség ellenére. A szembe állított két pólus, a rossz, és a hit küzdelme, a jó.
Ihász - Kovács Éva: SZÉL

,, Valaki még harangoz bennem,
pedig a lelkem már kietlen
ellopták az egyetlen haranglábat,
Felhők közül nem ered, csak a bánat."

Amikor elveszíti azt, akit szeret, és hiánya lelkét tiporja. Fájdalma égbe kiállt, vívódása az Univerzum minden zugát bejárja. Olvasva, átérződik a fájdalma, és a keserűség üressé tette szívének- lelkének zugait. Nagyon szomorú gondolatok, egy sikoly

Ihász - Kovács Éva:
Jó csillagom Vincent Van Gogh

,,Bearanyozza kezeidet a Nap
szerelmes sugarak érnek odafönn is
Ahol ma is festesz a széken
az Arles-i csillagos mezőkön
én ma is őrzöm"
,, Csodálatosan Drága vagy nekem
s itt mondom el
mit jelentesz költészetemnek
sárga korszakom az bennem is
a napraforgóid énekelnek"
Mint egy festményt úgy önti szavakba, hogyan kap inspirációt a nagy festőtől, kinek csodálja műveit, hazáját, és milyen büszke rá. Művész vallomása a művészhez, mint a hárfa zenéje, és a színek játéka olyan a vers, mint a fohász.

A közös kötet Ihász - Kovács Éva és Petneházy Kiss Bence:
A SZERELEM MÁGUSAI
Könnyet csalt a szemembe a szerelem húrjai, a boldog éreztek léte, különösen
Ihász - Kovács Éva: Dicsértessék a szerelem
,,Dicsértessék a szerelem, amely
létezésed lehetővé tette,
s, hogy lobogásra gyúljak
irántad: az a nász, amelyben
aranyzománcos szemeid megfogantak,
meg az a tűz, mely az
egymásért- szenvedés asztagaiból
tör fel az égig, s edzi szívünket."

Az egyik legszebb szerelmes vers, szerelmi vallomás a mai létben, a XXI. század palettáján. Az a csodálatos, hogy minden embernek más a megközelítése mindenhez, így a versekhez is, és a szavak, az érzetek, az üzenetek is mást, és mást jelenthetnek. Hiszen ez a gyönyörű az egészben. Érzelmileg másként érinti meg a szívet - lelket, más hatást vált ki.

Ihász - Kovács Éva:
ÉGI RONDÓ
,, Áldassák Isten világa:
Az élet:
Éledező áldás a puha bibéknek,
A föld - alatti krókuszoknak,
Akik kilobbannak maholnap,
A tengerzöld famohának,
A fenyők ünnepi csúcsának:
Ahol jelkép a betlehemi - csillag,
A megújuló holnapoknak..."

A hit, a föld, a természet csodája, a jövő szépségének várományosaként vetíti elénk lelkének ünnepét, örömét a körülötte lévő megújhodásnak, felfedezve minden éledést, mit az élet ad, adhat. Folytatásban:
,,Ó, Üdvözítő Édes,
Ki a Megváltás Eszményképe vagy,
Te drága Nagy,
Áldass a földön és a Mennyben,
Mindörökké: ÁMEN
Bizakodás a holnapban, amiért érdemes mosollyal ébredni, végtelen hittel az Úr iránt.

Petneházy Kiss Bence: Gyöngyvirágomnak, Évikének
Episztolaféle
,,Ő aki megért, mert
én saját magamat nehéz megérteni, megismerni. Nagy
megnyugvás számomra, hogy Istenem kívül van valaki
aki megért..."

Hatalmas, mély érzelmek, a szív vallomása ahhoz, aki a mindent jelenti Isten után egy elfáradt embernek, reményt ad a bizalom éledésére, és védelmet. Komoly hit lakozik a lélekben, és kapaszkodó a szeretett lényhez akit megtalált.

Lovag Bornemisza Attila:
Él az én Édesanyám
,,Most, hogy sírnak a kertben a rózsák
Hozzád könyörög mindahány.
Hova lett szép kezed simogatása
hova lettél édesanyám
,,Belealudt a Mindenségbe"
az élet csak sivár halovány
hol a lány, aki érezte ezt
szememben könny és iromány
Eltűnt egy hajnalon Anyám
Elaludt arcán a fáradt mosoly
már mennyben járt ott fenn valahol
Mikor sikoltott lelkemben a fáj
Állj meg idő ne rohanj hisz itt van
velünk, s boldogan vigyáz reánk
Ő fogja kezem és mosolyog
szeme az ég s fároszok tűzével éget
Itt van a talány nincs is meg van is"...
,,Él az édesanyám a halhatatlanság költője ő
a kimenő bemenő lélekkaraván
vezetője és mosolyog a napba holdba
és kék égruhában beteríti álmainkat
Ugye így van Édesanyám?
Így őrzöm simogatásod...
Alig van ennél méltóbb gondolat egy méltatás, emlékezés befejezéséhez. Hallani a sorokból a segély kiáltást, a szív végtelen fájdalmát, a lélek gyászát, és Istenhez való kapaszkodást.

Én teszem, ahogyan ő kérte.
Imádkozom érted Te fénylő Csillag, ott sugárzol Hunnia egén. Imáimmal átölelem lelkedet kérve a Mindent Teremtő Istent, hogy jóságos szereteteddel fond körbe létünket, segítve a mindennapok szürkeségéből való kitörést.
A szavak császárnője voltál e földi létben, ott fenn az angyalok karában újabb költemények, mesék, regények, ódák születnek tőled. Lelkedben egyetlen érzés uralkodott: a Szeretet. Most érkeztél a lelki mezőkre, ahol nincs bánat, fájdalom, szférák zenéje szól, mosoly az arcokon, ima a lélekben. Csak előre mentél, így nem búcsúzom, találkozunk, amikor az Úr tervezi, legyen mindenben akarata szerint.

V. Sándor Irén Ilona 
 
0 komment , kategória:  V Sándor Irén Ilona  
Címkék: gyöngyvirágomnak, meztelenségükben, beteljesülésben, fáradhatatlanul, várományosaként, szükségességére, emlékplakettjét, találkozásokon, császárnőjéről, költőtársaihoz, pályatársaival, főszerkesztője, költészetemnek, beszélgetésből, halhatatlanság, lelkiismerete, megközelítése, szereteteddel, szolgálatában, tevékenykedik, nagykövetének, eszmefutatása, önzetlenségét, befejezéséhez, verssértőinek, pótolhatatlan, erőltetettség, aranydiplomát, hétköznapokat, elragadtatása, jellemzéséről, aranyzománcos, megújhodásnak, szürkeségéből, episztolaféle, idegszálával, szép magyar, gondolatok vers, irodalom magasztos, valódi gyöngyszem, szellemi élet, emberek szolgálatában, szürke hétköznapokat, technika jóvoltából, művészkör gáláján, családi találkozásokon, hozzá fordulónak, fejlődés szükségességére, sosem bántóan, haladást szolgálja, rövid tanulmányt, bőség zavarával, Ihász- Kovács Éva, Baranyi Ferenc Kossuth-díjas, Batsányi-Cserhát Művészkör, Fodor András Kossuth-díjas, Kovács Éva, Keres Emil, Réczei Margit, Pollner Zoltán, Kesztyűs Ferenc, Párizsi- Magyar Szalon, Bornemisza Attila, Szabad Európában, Czigány György, Losonci Miklós, Boticelli Vénusza, Holland Királyság, Annabelle Félicité, HINNI MÉG Takács Tibornak, Vincent Van Gogh, Csodálatosan Drága, Petneházy Kiss Bence, SZERELEM MÁGUSAI, Áldassák Isten, Üdvözítő Édes, Megváltás Eszményképe, Lovag Bornemisza Attila, Mindent Teremtő Istent, Sándor Irén Ilona,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.08. 13:00 Csökkent a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama
11.08. 12:59 Tudomány Mátyás király udvarában címmel nyílt kiállítás Budapesten
11.08. 12:59 EKF 2023 - Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés Debrecen pályázatát
11.08. 12:42 Elkészült az Elek Gyula Aréna energetikai korszerűsítése
11.08. 12:42 Huszonkét majonéz közül háromnál talált hiányosságokat a Nébih
11.08. 12:42 Csütörtöktől vetítik a mozik Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjét
11.08. 12:42 Film készül Széchenyi Zsigmond életéről - BŐVÍTETT (új: vezető producer)
11.08. 12:41 MNB: 2030-ig terjedő makropályát vázol fel a legfrissebb Növekedési jelenté...
11.08. 12:33 Koncertek, kiállítások, könyvbemutatók a nagyszebeni Ars Hungaricán
11.08. 12:22 Rétvári: a korábbi gyerekvállalást segítené a fiatalok életkezdési támogatá...
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Vers  ***Csodálatos kép***  Villámgyors mézes krémes, fél ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szèp napot kívánok  Electronica  Erdős Olga: A vadászó nő  Őszi levelek  Png nő  Jó reggelt kívánok  Csirkeraguleves  Fövényi Sándor: A címzett elkö...  Imádság  Electronica  Film Sötétben - Teljes Film Ma...  Tasnádi Bernadett: Halálcsók  Facebookon kaptam  Színek változékonysága  Színek  P. Géraldy  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látoga...  Szerelmesek 💝💗  Electronica  3 csodás finomság, amivel te i...  Eltűntél, én Édesanyám!  Film Sötétben - Teljes Film Ma...  Suzy csodálatos képe  Aranyosi Ervin: Kíváncsi lette...  3 csodás finomság, amivel te i...  Fövényi Sándor: A címzett elkö...  Szép napot!Sziasztok  ***Csodálatos kép***  Sütés nélküli puncskocka  Józsi bácsinak betört a feje  Urbán Tünde : Jó éjszakát  Electronica  Szép estét  ***Csodálatos Creation Kép***  A vak  Kellemes estét kívánok!  Jó reggelt!Vidám ébredést!  Őszi levelek  Józsi bácsinak betört a feje  Jó reggelt kívánok  Aranyosi Ervin: Éld meg az éle...  Vers  Imádság  ***Csodálatos kép***  Magyar Katalin megemlékezés 20...  Ezért igyál meleg vizet citrom...  Eltűntél, én Édesanyám!  Postás és a kutya  Miért jó kerékpározni  Őszi levelek  Jó reggelt kívánok  Őszi kép  Rubin: Mikor szíved csapdába e...  Jézus bárányokkal  Megfázás, influenza, arcüreggy...  Angyal világában  Ha embertársunkat meg akarjuk ...  4 konyhai praktika, ami minden...  Szép Hétvégét Kívánok!  Kellemes délutánt  Szeretettel kedves Látogatóimn...  Szèp francia kép  Margot: Akit én szeretek  Kellemes hétvégét  Jézus és a Szűzanya  Szép napot!  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Vers  Vers  A történelem az Isten országáv...  Sziklaugrás gif  Vers  Kutyus  Imádság  Isten a történelem Ura  Electronica  Jó reggelt , szép napot  Egyház  Őszi kép  Vers  Film Sötétben - Teljes Film Ma...  Tasnádi Bernadett: Test - Vér...  Imádság  Felebaráti szeretet  Facebookon kaptam  Soha többé nem fogsz fánkot vá...  Őszi levelek  Suzy jókívánsága  Színek változékonysága  Tavasz világában  Szèp estét kedves látoga...  Imádság  Megfázás, influenza, arcüreggy... 
Bejegyzés Címkék
szép magyar, gondolatok vers, irodalom magasztos, valódi gyöngyszem, szellemi élet, emberek szolgálatában, szürke hétköznapokat, technika jóvoltából, művészkör gáláján, családi találkozásokon, hozzá fordulónak, fejlődés szükségességére, sosem bántóan, haladást szolgálja, rövid tanulmányt, bőség zavarával, szív diktálása, költemények császárnőjéről, tisztelet diktálja, sokszor olvasott, szív diktál, szívemig hatoltak, versek tanítások, elismerések áradatában, teljesség igénye, kortárs magyar, drága Keres, egymásra figyelő, költőnő szerzői, nagy tehetségű, irodalmi zenitjén, berlini Újságban, egészségügyi lapoknak, nemzetközi Quasimodo-díjat, költészet attól, többi művészeti, költészet ebben, szívemet borzolja, általa felfedezett, nőben rejtőző, költők olyan, következő évszázad, gyermeki szeretetet, napra teríti, szerelemről mondtál, homokvár alatt, versek beszélnek, költő soha, lélek mélyéről, lélek elragadtatása, fizikai létből, felhők felett, magasbbik Énnel, költő sorsa, eget roppantja, vers eszmefutatása, rossz ellenére, szembe állított, egyetlen haranglábat, keserűség üressé, napraforgóid énekelnek&#8221, nagy festőtől, hárfa zenéje, színek játéka, közös kötet, szerelem húrjai, boldog éreztek, egyik legszebb, megközelítése mindenhez, puha bibéknek, tengerzöld famohának, fenyők ünnepi, betlehemi &#8211, megújuló holnapoknak&#8230, természet csodája, jövő szépségének, körülötte lévő, szív vallomása, mindent jelenti, elfáradt embernek, bizalom éledésére, szeretett lényhez, élet csak, hajnalon Anyám, fáradt mosoly, talány nincs, halhatatlanság költője, kimenő bemenő, napba holdba, segély kiáltást, szív végtelen, lélek gyászát, mindennapok szürkeségéből, szavak császárnője, angyalok karában, lelki mezőkre, gyöngyvirágomnak, meztelenségükben, beteljesülésben, fáradhatatlanul, várományosaként, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 339 db bejegyzés
Összes: 4937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 1723
  • e Hónap: 7406
  • e Év: 171901
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.