Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy szempillantás alatt * Építő gondolatok * Max Lucado
  2013-12-29 18:56:22, vasárnap
 
  Az egész egy szempillantás alatt történt, egy nagyon különleges pillanatban. Ahogy a pillanatok tovatűnnek, és helyüket átveszi egy másik pillanat, ez is csak úgy jött és ment. Azonban, ez a pillanat semmi máshoz nem hasonlítható. Mert az időnek ebben a szeletében egy ámulatos dolog történt:

Isten emberré lett. Mialatt a földi teremtmények mit sem sejtve jártak-keltek, az Istenség megérkezett. A menny megnyílt, és a Legdrágábbját egy asszony méhébe helyezte.

A minden hatalom birtokosa egy pillanat alatt törékennyé tette Magát. Ő, Aki áthatolhatatlan szellem volt, olyan testet vett fel, mely átdöfhető. Ő, Aki nagyobb volt, mint a világmindenség, embrióvá vált. Ő, Aki szavával tartja fenn a mindenséget, úgy döntött, hogy egy kamaszlány gondjára bízza Magát.

Link



Isten, mint magzat. Anyaméhben alvó Szentség. Az élet teremtője átéli a teremtettséget.

Isten közel jött.

Nem fénycsóvaként jött, és nem is megközelíthetetlen hódítóként, hanem olyasvalakiként, Akinek az első sírását egy parasztlányka és egy álmos ács hallotta csupán. A kéz, ami először tartotta nem manikűrözött kéz volt.

Semmi selyem. Semmi elefántcsont. Semmi felhajtás. Semmi ünneplés.

Ha nem lettek volna a pásztorok, nem lett volna más fogadóbizottság. Ha nem lett volna az a néhány csillagfigyelő, nem lett volna ajándék.

Angyalok nézték, amint Mária kicseréli Isten pelenkáját. A mindenség ámulattal csodálta, amikor a Mindenható járni tanult. Gyerekek játszottak Vele az utcán. És ha a názáreti zsinagóga vezetője tudta volna, hogy Ki hallgatja a prédikációit...

Lehet, hogy Jézusnak voltak pattanásai. Lehet, hogy nem volt hallása és nem tudott tisztán énekelni. Lehet, hogy egy utcabeli kislánynak megtetszett. Tán még Neki is megtetszett a kislány. Lehet, hogy csontos volt a térde. Egy dolog azonban biztos: miközben teljesen isteni volt, teljességgel ember is volt.

Harminchárom évig ugyanazt érezte, amit te vagy én érzünk. Elfáradt. Náthás lett, izzadt, és bizonyára büfiznie is kellett. Talán még a feje is fájt. Ellen kellett állnia a rámenős nőknek. Ebben a megvilágításban gondolni Jézusra, hogy is mondjam, hát nem éppen illendő dolog, ugye? Ez olyasvalami, amit nem szívesen teszünk; kényelmetlen. Sokkal könnyebb kihagyni a megtestesülés emberi oldalát. Kitakarítani a trágyát a jászol körül. Eltűntetni az izzadságot a homlokáról. Úgy tenni, mintha soha nem horkolt volna, vagy nem fújta volna az orrát, vagy nem ütött volna az ujjára a kalapáccsal. Könnyebb így elfogadni. Ha az emberi oldalát elnyomjuk, és az istenit hangsúlyozzuk, akkor az távolivá és kiszámíthatóvá teszi Őt.

De kérlek, ne tedd ezt. Hadd legyen annyira emberi, amennyire csak akart. Engedjük be a világunk mocskába, mert csak akkor tud minket onnan kihúzni, ha ezt tesszük.

Hallgassuk csak Őt.

,,Szeresd felebarátodat." Ezt olyan ember mondta, Akit a felebarátai megpróbáltak megölni.

,,Imádkozzatok a titeket üldözőkért." Annak az ajkáról hangzott ez el, Aki nemsokára Istenhez könyörög majd, hogy bocsásson meg a gyilkosainak.

,,Mindig veletek vagyok." Ezt az az Isten mondta, Aki egy szempillantás alatt megtette a lehetetlent, hogy számodra és számomra a lehetetlen lehetséges legyen. Egy szempillantás alatt történt. Egy pillanat alatt... a legjelentősebb pillanat alatt. Az Ige testté lett.

És lesz egy másik is. A világ meg fog látni egy másik szempillantás alatt végbemenő változást. Azáltal, hogy Isten emberré vált, lehetővé tette az ember számára, hogy meglássa Istent. Amikor Jézus hazatért, a hátsó ajtót nyitva hagyta, így mi is majd egy szempillantás alatt át fogunk változni.

Az első átalakulás a világ tudta nélkül ment végbe. Azonban a második nem így lesz. Legközelebb, amikor kimondod, hogy ,,egy szempillantás alatt", gondolj arra, hogy pontosan ennyi időbe fog telni, hogy ezt a világot átváltoztassa.

,,Figyeljetek rám, mert titkot tárok fel előttetek: nem mindannyian fogunk meghalni, de mindannyian át fogunk változni! Mindez egy szempillantás alatt fog történni, amikor az utolsó trombitaszó felhangzik. Megszólal a trombita hangja, és akik korábban meghaltak, feltámadnak a romolhatatlanságra, az örök életre. Mi pedig, akik akkor még élünk, át fogunk változni."
(1 Korinthus 15:51-52)

Egy szempillantás alatt - Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Címkék: fogadóbizottság, áthatolhatatlan, megvilágításban, olyasvalakiként, teremtettséget, legjelentősebb, világmindenség, csillagfigyelő, kiszámíthatóvá, legdrágábbját, szempillantás, felebarátodat, parasztlányka, hangsúlyozzuk, átváltoztassa, megtestesülés, fénycsóvaként, elefántcsont, megpróbáltak, imádkozzatok, hasonlítható, prédikációit, harminchárom, manikűrözött, kitakarítani, teljességgel, kényelmetlen, gyilkosainak, teremtmények, mindannyian, olyasvalami, mindenséget, trombitaszó, megtetszett, figyeljetek, kalapáccsal, szempillantás alatt, nagyon különleges, pillanatok tovatűnnek, másik pillanat, pillanat semmi, időnek ebben, ámulatos dolog, földi teremtmények, menny megnyílt, asszony méhébe, minden hatalom, pillanat alatt, kamaszlány gondjára, élet teremtője, első sírását, mindenség ámulattal, Amikor Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Sose bánj semmit  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Soha ne kedvezz...  Albert Einsteinről  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Albert Einstein gondolata  Erdőn  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png lepke  A jó emberek mindig szépek mar...  Neked tudnod kell  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Gonosz démon-álarc  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Facebookon kaptam  képre írva  Nevem  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Png rózsa csokor  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
szempillantás alatt, nagyon különleges, pillanatok tovatűnnek, másik pillanat, pillanat semmi, időnek ebben, ámulatos dolog, földi teremtmények, menny megnyílt, asszony méhébe, minden hatalom, pillanat alatt, kamaszlány gondjára, élet teremtője, első sírását, mindenség ámulattal, názáreti zsinagóga, utcabeli kislánynak, dolog azonban, rámenős nőknek, megvilágításban gondolni, megtestesülés emberi, jászol körül, emberi oldalát, istenit hangsúlyozzuk, világunk mocskába, felebarátai megpróbáltak, titeket üldözőkért, ajkáról hangzott, lehetetlen lehetséges, legjelentősebb pillanat, másik szempillantás, ember számára, hátsó ajtót, első átalakulás, világ tudta, világot átváltoztassa, utolsó trombitaszó, trombita hangja, örök életre, fogadóbizottság, áthatolhatatlan, megvilágításban, olyasvalakiként, teremtettséget, legjelentősebb, világmindenség, csillagfigyelő, kiszámíthatóvá, legdrágábbját, szempillantás, felebarátodat, parasztlányka, hangsúlyozzuk, átváltoztassa, megtestesülés, fénycsóvaként, elefántcsont, megpróbáltak, imádkozzatok, hasonlítható, prédikációit, harminchárom, manikűrözött, kitakarítani, teljességgel, kényelmetlen, gyilkosainak, teremtmények, mindannyian, olyasvalami, mindenséget, trombitaszó, megtetszett, figyeljetek, kalapáccsal, megérkezett, feltámadnak, pillanatban, legközelebb, felebarátai, lehetetlent, eltűntetni, kislánynak, játszottak, pelenkáját, üldözőkért, törékennyé, felhangzik, hódítóként, homlokáról, mindenható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1152
  • e Hét: 3312
  • e Hónap: 14365
  • e Év: 75666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.