Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Engedd el a sérelmeid
  2014-08-21 11:47:48, csütörtök
 
  "Viseljétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki vétkezik ellenetek. Emlékezzetek, az Úr megbocsátott nektek, úgyhogy nektek is meg kell bocsátani másoknak." (Kolossé 3:13, NLT fordítás)




Mindannyian ismerünk valakit, aki valami ostoba vagy fájdalmas dolgot tett velünk, vagy ami még rosszabb, olyannak ártott, akit szeretünk. Ezzel kapcsolatban sokszor így gondolkodunk: "az lenne egy keresztényhez illő cselekedet, ha megbocsátanék, tehát meg fogok bocsátani. De majd akkor fogok neki bocsátani, amikor bocsánatot kér."

Ezzel csak az a probléma, hogy továbbra is hordozod a sérelmet. Az igazság az, hogy az az ember talán soha nem fog bocsánatot kérni. Talán soha nem mondja majd, hogy sajnálja, mert nem biztos, hogy érti vagy rájön arra, amit tett. Így aztán te csak fortyogsz egy olyan dolog miatt, amit a másik már rég elfelejtett, viszont ez a dolog téged belülről felemészt!

Soha ne tartogasd a sérelmeidet, mert a harag felőröl, és boldogtalan leszel. A harag olyan, mintha mérget innál, miközben abban reménykedsz, hogy valaki mást öl meg. De ez nem így működik. Mindenekelőtt, el kell döntened, hogy megbocsátasz annak az embernek.

Jézus még a legelviselhetetlenebb körülmények között, a keresztfán függve is ezt mondta: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!" (Lukács 23:34)

Szóval, te mit teszel? Amikor nehezedre esik, hogy megbocsáss valakinek, emlékezz arra a nagyszerű ajándékra, amit Istentől kaptunk: Ő megbocsátott nekünk.

Jusson eszedbe a Kolossé 3:13: "Viseljétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki vétkezik ellenetek. Emlékezzetek, az Úr megbocsátott nektek, úgyhogy nektek is meg kell bocsátani másoknak." (NLT ford.). Érdemes ezt az igeverset megjegyezni és magaddal vinni minden nap, mert rengeteg alkalmad lesz használni.

A görögben használt kifejezés arra, hogy "viseljétek el", még azt is jelenti, "megbirkózni valamivel, kitartani, tolerálni valamit". Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy elnézőek vagyunk más emberekkel, és adunk nekik egy újabb esélyt. Jézus azt mondta, "boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." (Máté 5:7) Én azt szeretném, ha Isten megáldaná az én életemet is, és a tiédet is. Az ehhez vezető egyik út az, ha irgalmas vagy.

Beszéljünk róla:

- Milyen sérelmet hordozol jelenleg, mi az, amit még most sem tudsz elengedni?
- Mit kell tenned ma azért, hogy a sérelmed ne váljon haraggá és nehezteléssé benned?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 08. 14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: gyakorlatilag, megbocsátanék, mindenekelőtt, irgalmasságot, keresztényhez, kapcsolatban, megbocsátott, cselekszenek, gondolkodunk, emlékezzetek, megbocsátasz, nehezteléssé, reménykedsz, boldogtalan, mindannyian, elfelejtett, bocsássatok, sérelmeidet, megbirkózni, körülmények, megjegyezni, irgalmasok, beszéljünk, cselekedet, bocsánatot, emberekkel, viseljétek, megbocsáss, keresztfán, ajándékra, kifejezés, nagyszerű, valakinek, fortyogsz, megáldaná, bocsátani, keresztényhez illő, olyan dolog, dolog téged, harag felőröl, harag olyan, keresztfán függve, nagyszerű ajándékra, igeverset megjegyezni, görögben használt, újabb esélyt, ehhez vezető, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Akarat  Png cica  Kövesd a cowboyt!  Nevem  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Tavaszi kép  Esti kép  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png cica  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hiányzik  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy bizonyos határt  Akik bántanak téged  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Próbálj meg ...  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  Lóhere  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Png virág  Png rózsa csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png cica  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A sors  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nagyi telefonál  s immár én is felragyogva, ért...  Mindig jusson idő nevetni  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Akarat  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Reggel van  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png ház  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kerüld el az evangélium örömén...  s immár én is felragyogva, ért...  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
keresztényhez illő, olyan dolog, dolog téged, harag felőröl, harag olyan, keresztfán függve, nagyszerű ajándékra, igeverset megjegyezni, görögben használt, újabb esélyt, ehhez vezető, gyakorlatilag, megbocsátanék, mindenekelőtt, irgalmasságot, keresztényhez, kapcsolatban, megbocsátott, cselekszenek, gondolkodunk, emlékezzetek, megbocsátasz, nehezteléssé, reménykedsz, boldogtalan, mindannyian, elfelejtett, bocsássatok, sérelmeidet, megbirkózni, körülmények, megjegyezni, irgalmasok, beszéljünk, cselekedet, bocsánatot, emberekkel, viseljétek, megbocsáss, keresztfán, ajándékra, kifejezés, nagyszerű, valakinek, fortyogsz, megáldaná, bocsátani, ellenetek, igeverset, szeretném, nehezedre, felemészt, használni, tartogasd, fájdalmas, szeretünk, elengedni, kitartani, tolerálni, valamivel, sérelmet, használt, görögben, rengeteg, alkalmad, vétkezik, istentől, döntened, belülről, másoknak, fordítás, miközben, embernek, ismerünk, sajnálja, bárkinek, emlékezz, magaddal, hordozol, jelenleg, irgalmas, boldogok, életemet, hordozod, elnézőek, sérelmed, továbbra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 2073
  • e Hónap: 13126
  • e Év: 74427
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.