Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan tűzz ki egy hitbeli célt ?
  2014-09-16 10:03:08, kedd
 
  Link

"Testvéreim, én magamról nem gondolom, hogy már elértem volna, de egyet cselekszem: azokat, amelyek mögöttem vannak, elfelejtve, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nekifeszülve célegyenest futok Isten felülről való elhívásának jutalmáért, amely Krisztus Jézusban van." (Fil 3,13-14 Revideált Károli)

Hiszek a célkitűzésekben. Egész életemben tűztem ki célokat, mert a célok egyszerűen a hit kifejeződései. A Biblia azt mondja: "Az igaz hitből fog élni" és "Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni" és "Minden ami nem hitből van, bűn az" és "Legyen neked a te hited szerint."

Isten mindig a hiteden keresztül működik az életedben. Ezért van szükséged célokra az életedben, mert a cél a hit kifejeződése. A cél azt mutatja, hogy hiszem, hogy Isten szeretné, hogy elérjek valamit egy bizonyos határideig. Ha nincs dátumod, akkor ez nem cél. hanem csak egy kívánság, egy álom, egy vágy. De a kívánságok értéktelenek. Az egyetlen dolog, ami megváltoztathatja az életedet, az egy célkitűzés. Fel kell ébredned az álomból és munkába indulnod!

Egy hitbeli célnak öt tulajdonsága van:

Célratörő. Ez azt jelenti, hogy pontos. Ha azokat a szavakat használod, hogy "jobban" vagy "kevésbé", akkor az nem egy pontos cél. Az, hogy "Szeretnék kevésbé mérges lenni" vagy "Kevesebb kiló szeretnék lenni" vagy "Jobban szeretnék Jézushoz hasonlítani" nem lehetnek célok, mert nem tudod őket megmérni. Pontosabbnak kell lenned.

Elérhető. Ha nem reális célt tűzöl ki, akkor elbátortalanodsz. Ha azt mondod: "Három órát fogok imádkozni naponta," akkor már kezdéskor elbuktál. Tűzz ki egy célt, amiben erőfeszítést kell tenned és bízz Istenben, hogy segíteni fog megtenni azt.

Egyéni. Ez azt jelenti, hogy személyes. Más embereknek nem tűzhetsz ki célokat, mert nem tudod ellenőrizni őket. Nem tűzhetsz ki célokat a gyermekednek, a férjednek, a barátodnak, vagy barátnődnek. Csak magadnak tűzhetsz ki célokat, mert csak magadat tudod ellenőrizni, senki mást. Az egyetlen módja, hogy megváltoztass másokat, ha magad változol meg.

Nyomon követhető. A nyomon követhető célokat lehet ellenőrizni és hitelesek. Kitűzöl egy dátumot és azt mondod: "November 30-ig megvalósítom ezt, december 30-ig ezt is, január 30-ig pedig azt."

Szívből jövő. A céljaidnak szívből kell jönniük. Sosem fogsz elérni olyan célt, amit nem szenvedélyesen akarsz. Ha nem vagy szenvedélyes egy célt illetően, várj amíg az leszel. Ha nincs benned egy mély vágy, hogy megtedd, akkor ne is tűzd ki.

Bátorítalak, hogy tűz ki ma egy szellemi célt az életedben. Talán az lesz a célod, hogy a következő hónapban minden nap tarts egy ötperces csendességet. Ez egy hitbeli cél, és el tudod érni hit által.

Beszéljünk róla:

Mik azok a célok, amikért dolgozol? Megfelelnek a hitbeli cél kritériumainak?
Mennyiben játszik szerepet az imádság abban, ahogy a céljaidat kitűzöd?
Most, hogy hallottál a hitbeli célokról, mi az az új cél, amiről úgy gondolod, hogy Isten szeretné, hogy kitűzd?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.09) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: elbátortalanodsz, célkitűzésekben, szenvedélyesen, kritériumainak, kifejeződései, megváltoztass, erőfeszítést, nekifeszülve, megvalósítom, tulajdonsága, kifejeződése, értéktelenek, pontosabbnak, gyermekednek, csendességet, szenvedélyes, célegyenest, barátnődnek, ellenőrizni, hasonlítani, bátorítalak, megfelelnek, elhívásának, céljaidnak, testvéreim, határideig, kívánságok, cselekszem, egyszerűen, embereknek, elfelejtve, barátodnak, beszéljünk, lehetetlen, jutalmáért, célkitűzés, célok egyszerűen, igaz hitből, hiteden keresztül, bizonyos határideig, kívánságok értéktelenek, egyetlen dolog, hitbeli célnak, szavakat használod, egyetlen módja, nyomon követhető, céljaidnak szívből, célt illetően, mély vágy, szellemi célt, következő hónapban, ötperces csendességet, Krisztus Jézusban, Revideált Károli, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  s immár én is felragyogva, ért...  210 éve született a SZÓZAT meg...  képre írva  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png telefon  Reggel van  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png fotel  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Akarat  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy hatékony szolga  Kaffka_Margit  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy lelki imádság  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Alázat  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Soha ne kedvezz...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem tiéd  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png fotel  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem tiéd  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem számIt  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Reménység és erő Krisztustól e...  Szívem tiéd  Fekete-erdő desszert  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  A sors  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Nem számIt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nevem  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png fotel  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 19  Alázat 
Bejegyzés Címkék
célok egyszerűen, igaz hitből, hiteden keresztül, bizonyos határideig, kívánságok értéktelenek, egyetlen dolog, hitbeli célnak, szavakat használod, egyetlen módja, nyomon követhető, céljaidnak szívből, célt illetően, mély vágy, szellemi célt, következő hónapban, ötperces csendességet, imádság abban, céljaidat kitűzöd, hitbeli célokról, elbátortalanodsz, célkitűzésekben, szenvedélyesen, kritériumainak, kifejeződései, megváltoztass, erőfeszítést, nekifeszülve, megvalósítom, tulajdonsága, kifejeződése, értéktelenek, pontosabbnak, gyermekednek, csendességet, szenvedélyes, célegyenest, barátnődnek, ellenőrizni, hasonlítani, bátorítalak, megfelelnek, elhívásának, céljaidnak, testvéreim, határideig, kívánságok, cselekszem, egyszerűen, embereknek, elfelejtve, barátodnak, beszéljünk, lehetetlen, jutalmáért, célkitűzés, céljaidat, mennyiben, hallottál, szükséged, életedben, keresztül, kezdéskor, férjednek, személyes, követhető, hitelesek, következő, használod, szeretnék, célratörő, imádkozni, revideált, életemben, szerepet, szavakat, hónapban, célokról, indulnod, tűzhetsz, jézushoz, kevesebb, magadnak, magamról, ötperces, változol, kívánság, gondolom, dolgozol, bizonyos, egyetlen, ébredned, szeretné, életedet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1364
  • e Hét: 3524
  • e Hónap: 14577
  • e Év: 75878
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.