Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az alkalmazás hídja
  2014-10-20 12:56:46, hétfő
 
 


Az alkalmazás hídja: 3 kérdés, amelyet bármelyik bibliai résznél feltehetsz

"Az Úr tényleg áldozatot és felajánlásokat akar? Nem! Nem áldozatot akar. Azt akarja, hogy engedelmeskedj neki." (1Sám 15,22b CEV ford.)


Ha még nem alkalmaztad Isten Igéjét az életedben, bizonyára frusztrált lehetsz. Hogyan fogj hozzá? Ma 3 kérdést írok le neked, amelyeket a Biblia minden részének olvasásakor föltehetsz magadban és ezeknek a megválaszolása segít a bibliai igazságok alkalmazásában. A 3 kérdés tehát:

1. Mit értett a Szentírás, amikor ezt a részt írták?
2. Mi az időtlen igazság a mögött, amit Isten mondott?
3. Mit jelent ez az én életemben?

Ezt a folyamatot "alkalmazás-hídnak" hívjuk. Hidat építünk a Biblia szava és a mi világunk között. Próbáljuk megépíteni ezt a hidat, amikor a Korinthusi első levél 8. részét olvassuk. Olvasd el az 1Kor 8, 1-13-at és tedd fel magadnak a fenti kérdéseket.

1. Mit értett a Szentírás ezalatt, amikor ezt a részt írták?
Voltak emberek a korinthusi gyülekezetben, akik tudták, hogy a bálványok semmit sem jelentenek és az ételáldozatnak, amit nekik ajánlottak fel, nincs mágikus ereje. Csak egy sima hamburger volt, vagy egy jó steak. Nem ártott az, ha megették, hiszen a bálványok, akiknek áldozták őket, nem valódiak. Tehát ez a csoport szabadon megehetett akármit, de nem voltak tekintettel másokra. Mert voltak ott kezdő hívők is, akiket ez a gyakorlat kétségek közé kergetett. Azt gondolták, hogy a hívőknek nem szabad megenni olyan áldozatot, melyet más isten oltárán áldoztak fel. Pál ezért kéri az érettebb hívőket, hogy a hitbeli érettségükkel ne botránkoztassák meg azokat, akik még fiatalabbak a hitben.

2. Mi az időtlen igazság amögött, amit Isten mondott?
Ne arra használd a Krisztusban elnyert szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot a szeretet gyakorlására kell használni.

3. Mit jelent ez az én életemben?
Nem gyakran fordul elő velünk, hogy áldozati húst kellene fogyasszunk. Azt hiszem nálatok sem túl gyakori. Akkor ez nem túl valószerűtlen számunkra? Ha az időtlen igazság ez: "Ne használd arra a szabadságodat, hogy másokat támadj vele! A szabadságot mások szeretetére kell használni." Ez annyit tesz, hogy érzékenynek kell lennünk másokra, akik körülöttünk vannak, mert ebben mutatkozik meg a szeretet. Kérdezd meg: "Istenem, van bármi, amit önzésből, arroganciából vagy érzéketlenségből teszek másokkal, ami mások elbotlását okozza? Felfuvalkodottá tesz a tudásom, amelyet a hitemmel nyertem, vagy nem megfelelően szeretem a társaimat?"

Alkalmazd ezt a három kérdést, amikor a naponta Bibliát tanulmányozod, és Isten világossá teszi előtted, hogy mit kell tenned annak alapján, amit az Ő Igéjében olvastál.

Beszéljetek róla:
- Gondolkodj el egy olyan bibliai történten, amit ismersz. Amikor újra olvasod ezt a részt és ezt a 3 kérdést megválaszolod utána, felfedezel valami újat, amit az életedben is bevezethetsz?
- Hiszed, hogy Isten azt szeretné, hogy a Szentírást útmutatóul használd az életedre? Hiszed, hogy az igazságai időtlenek és az üzenetek még mind a mai napig érvényesek?
- Hogyan mutathatod meg a hitedet a cselekedetekben?

Rick Warren, 2014.10.13. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: érzéketlenségből, felfuvalkodottá, cselekedetekben, botránkoztassák, megválaszolása, engedelmeskedj, ételáldozatnak, felajánlásokat, alkalmazásában, érettségükkel, gyülekezetben, szabadságodat, valószerűtlen, megválaszolod, tanulmányozod, arroganciából, gyakorlására, bevezethetsz, szabadságot, olvasásakor, fogyasszunk, fiatalabbak, beszéljetek, alkalmaztad, krisztusban, megfelelően, érzékenynek, körülöttünk, tekintettel, szeretetére, kérdéseket, mutatkozik, feltehetsz, korinthusi, gondolkodj, folyamatot, alkalmazás hídja, megválaszolása segít, bibliai igazságok, részt írták, időtlen igazság, fenti kérdéseket, korinthusi gyülekezetben, bálványok semmit, sima hamburger, csoport szabadon, gyakorlat kétségek, érettebb hívőket, hitbeli érettségükkel, szeretet gyakorlására, szabadságot mások, hitemmel nyertem, Isten Igéjét, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlékezz  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Jánosházy György: Fogd a kezem  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  IGEN így  Andrássy Réka - A bolond Böske  Eduardo Sacheri gondolata  Tanmese  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A felvilágosodás...  Vidámság  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Jázmin  Megígért békesség  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jázmin  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Tavaszi este  Jó nap volt  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A pitypang legendája  Előfordul, hogy  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Csend  Alvó cica  Emlékezz  James Allen  Martin Buber, A haszidim meséi  Pitypang szökőkút  Vidámság  Facebookon kaptam  Ott van  Különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Hamvas Béla  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét  Paul David Tripp Április 12  Előfordul, hogy  IGEN így  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  39 ígéret  Walter Chrysler mondta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
alkalmazás hídja, megválaszolása segít, bibliai igazságok, részt írták, időtlen igazság, fenti kérdéseket, korinthusi gyülekezetben, bálványok semmit, sima hamburger, csoport szabadon, gyakorlat kétségek, érettebb hívőket, hitbeli érettségükkel, szeretet gyakorlására, szabadságot mások, hitemmel nyertem, három kérdést, naponta Bibliát, olyan bibliai, igazságai időtlenek, érzéketlenségből, felfuvalkodottá, cselekedetekben, botránkoztassák, megválaszolása, engedelmeskedj, ételáldozatnak, felajánlásokat, alkalmazásában, érettségükkel, gyülekezetben, szabadságodat, valószerűtlen, megválaszolod, tanulmányozod, arroganciából, gyakorlására, bevezethetsz, szabadságot, olvasásakor, fogyasszunk, fiatalabbak, beszéljetek, alkalmaztad, krisztusban, megfelelően, érzékenynek, körülöttünk, tekintettel, szeretetére, kérdéseket, mutatkozik, feltehetsz, korinthusi, gondolkodj, folyamatot, föltehetsz, alkalmazás, megehetett, megépíteni, szentírást, elbotlását, mutathatod, érvényesek, jelentenek, ajánlottak, útmutatóul, frusztrált, felfedezel, számunkra, szentírás, történten, életemben, társaimat, gyakorlat, kergetett, áldozatot, gondolták, bálványok, használni, alkalmazd, hamburger, világossá, próbáljuk, életedben, bizonyára, igazságai, amelyeket, időtlenek, igazságok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1504
  • e Hét: 7153
  • e Hónap: 10954
  • e Év: 72255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.