Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten maga a szeretet
  2014-11-22 18:15:03, szombat
 
  Link

Kedveseim, Isten szeretetével kell szeretnünk egymást, mert ez a szeretet Istentől származik. Aki így szeret, az mind Istentől született, és ismeri Istent. 8 Aki nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten maga a szeretet. 9 Isten pedig úgy mutatta meg nekünk, mennyire szeret bennünket, hogy elküldte a Földre az egyetlen Fiát, hogy rajta keresztül örök életet kapjunk. 10 Ez az isteni szeretet! Nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem ahogy ő szeret bennünket. Ezt pedig azzal mutatta meg, hogy a saját Fiát küldte a Földre azért, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért.

11 Kedveseim, ha Isten így szeretett bennünket, akkor nekünk is ezzel az isteni szeretettel kell szeretnünk egymást. 12 Istent még soha senki nem látta, de ha isteni szeretettel szeretjük egymást, Isten bennünk él, és ez a szeretet kiteljesedik bennünk.

13 Tudjuk, hogy Istenben élünk, és Isten bennünk él. Honnan tudjuk? Abból, hogy ő a saját Szelleméből adott nekünk. 14 Az Atya-Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy az egész világot megmentse - ezt mi a saját szemünkkel láttuk, és bizonyítjuk, hogy így igaz. 15 Aki elismeri és megvallja az emberek előtt: ,,Hiszem, hogy Jézus az Isten Fia" - abban Isten benne él, és ő is Istenben él. 16 Mi pedig megismertük és tapasztaljuk Isten irántunk való szeretetét, ezért bízunk ebben a szeretetben.

Mert Isten maga a szeretet. Aki ebben az isteni szeretetben éli az életét, az valójában Istenben él, és Isten is él benne. 17 Így növekszik bennünk Isten szeretete, amíg teljessé nem lesz. Ezért örömteli bizalommal várjuk az Ítélet Napját, hiszen mi is ugyanúgy vagyunk ebben a világban, ahogyan Ő. 18 Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiűz belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól tart, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.

19 Isten előbb szeretett bennünket, ezért tudunk mi is másokat szeretni Isten szeretetével. 20 Aki azt mondja: ,,szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazudik, hiszen hogyan szerethetné Istent, akit sohasem látott, ha nem szereti a testvérét, akit lát? 21 Mert Krisztus azt parancsolta, hogy aki Istent szereti, az a testvérét is Isten szeretetével szeresse.

1 János 4
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Címkék: tapasztaljuk, kiteljesedik, szeretetével, szeretettel, parancsolta, szelleméből, szeretetben, megismertük, szerethetné, bizonyítjuk, bűneinkért, szemünkkel, szeretetét, bizalommal, szeretnünk, engesztelő, szeretett, szeretete, szeretjük, bennünket, növekszik, származik, testvérét, uralkodik, valójában, kedveseim, keresztül, megmentse, született, megvallja, ugyanúgy, szeretet, irántunk, teljesen, istentől, büntetni, szeretet Istentől, mind Istentől, egyetlen Fiát, isteni szeretet, saját Fiát, isteni szeretettel, szeretet kiteljesedik, saját Szelleméből, egész világot, saját szemünkkel, emberek előtt, isteni szeretetben, valójában Istenben, félelem számára, szeretet egészen, ilyen ember, Isten Fia”, Mert Isten, Ítélet Napját, Ahol Isten, Mert Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bounty krémes  Adakozás  Hiányzik  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Lóhere  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mi lenne ha  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ágai Ágnes – Csendélet  Png ház  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem méltó hozzád  Még csak most kezdődik a nap  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogy lehet megtartani  Png fotel  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Akarat  Mi lenne ha  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png férfi  A Megváltó szolgálatában  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy bizonyos határt  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png fotel  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
szeretet Istentől, mind Istentől, egyetlen Fiát, isteni szeretet, saját Fiát, isteni szeretettel, szeretet kiteljesedik, saját Szelleméből, egész világot, saját szemünkkel, emberek előtt, isteni szeretetben, valójában Istenben, félelem számára, szeretet egészen, ilyen ember, testvérét viszont, tapasztaljuk, kiteljesedik, szeretetével, szeretettel, parancsolta, szelleméből, szeretetben, megismertük, szerethetné, bizonyítjuk, bűneinkért, szemünkkel, szeretetét, bizalommal, szeretnünk, engesztelő, szeretett, szeretete, szeretjük, bennünket, növekszik, származik, testvérét, uralkodik, valójában, kedveseim, keresztül, megmentse, született, megvallja, ugyanúgy, szeretet, irántunk, teljesen, istentől, büntetni, igazában, istenben, elismeri, félelmet, belőlünk, szeresse, örömteli, világban, töltötte, szeretni, egyetlen, elküldte, szeretem, mennyire, teljessé, krisztus, világot, egymást, számára, emberek, szereti, bennünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 1422
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 73776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.