Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Élethosszig tartó tanulás útja ezzel a választással kezdődik
  2017-11-03 21:48:09, péntek
 
  ,,A szíved legyen nyitva az intelemnek, az okos beszédnek meg a füled." (Példabeszédek könyve 23:12 SZIT)

Az egész életen át tartó tanulásod útja egy választással kezdődik. Ezt a választást egyedül csak te hozhatod meg. Ez egy hihetetlenül fontos döntés, amely az egész életedre kihat.

A Szentírás szerint: ,,A szíved legyen nyitva az intelemnek, az okos beszédnek meg a füled." (Példabeszédek könyve 23:12 SZIT).

Amikor 15 éves voltam, elköteleződtem a folyamatos tanulás mellett. Azt mondtam, hogy annyit szeretnék tanulni, amennyit csak tudok. Sok éven keresztül naponta legalább egy könyvet elolvastam. Tizenéves koromban kezdtem el gyűjteni a könyveket, és jelenleg a könyvtáramban több mint 35000 kötet található. A könyvek ajtót nyithatnak minden elképzelhető témára.

A tanítás nem szűnik meg a bizonyítványok megszerzésével. Valójában még hallottam is az emberektől, amikor azt mondják: Annyira örülök, hogy befejeztem a tanulmányaimat, és most már elkezdhetem a karrierem építését. Mondd ezt Istennek és nevetni fog. Isten még nagyon sok mindenre meg akar tanítani téged! Azt akarja, hogy a tanításod soha ne érjen véget.

A tanulás nem egy életszakasz, hanem maga az élet! Isten azt akarja, hogy minden nap tanulj valamit. Soha ne hagyd abba!

Kezdj munkálkodni azon, hogy ebben az évben elsajátíts egy új készséget el. Isten azt akarja, hogy növekedj. Más lehetsz és másnak - jobbnak - is kell lenned az évek múlásával, mint amilyen most vagy.

Ez a te érdeked, hogy ekként cselekedj. Az egész életen át tartó tanulással jobb vezetővé, jobb szülővé, jobb házastárssá, jobb baráttá válsz. Sokkal eredményesebb leszel a munkádban. Sikert és hasznot hoz.

A Biblia így fogalmaz: ,,Ha életlen a fejsze és nem köszörülik meg, akkor nagyobb erőt kell kifejteni. A bölcsesség előnye a siker." (Prédikátorok könyve 10:10 SZIT).

Ha egy tompa élű fejszével aprítod a fát, sokkal több energiát fogsz belefektetni. Amennyiben éles a fejszéd - amely a készségre utal a Bibliai idézetben -, nincs szükség akkora erőkifejtésre.

A Szentírás azt mondja, hogy dolgozz okosabban, ne keményebben. Soha nem vesztegeted az időt akkor, amikor a fejszédet élesíted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mi az új információk vagy új készségek tanulásának a legjobb módja - egy tanfolyam, könyvolvasás, mentorral való beszélgetés, vagy esetleg más módszer? Hogyan segíthet neked, hogy egy életen át tartó tanulóvá válj?

Mi az, amivel többet tudtál meg ebben az évben, ami igazán segített az életedben?
Gondold át: amikor olvasod ezeket az áhítatokat, egy könyvet vagy egy szemináriumon veszel részt, éppen a spirituális baltádat élezed Milyen más konkrét módja van, hogy megélezd a baltád?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.27.)
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Címkék: beszélgetéshez, tanulmányaimat, elköteleződtem, bizonyítványok, megszerzésével, erőkifejtésre, elmélkedéshez, példabeszédek, könyvtáramban, szemináriumon, eredményesebb, választással, elképzelhető, hihetetlenül, belefektetni, könyvolvasás, prédikátorok, információk, tanulásának, házastárssá, vesztegeted, keményebben, életszakasz, munkálkodni, elkezdhetem, spirituális, beszélgetés, bölcsesség, köszörülik, emberektől, áhítatokat, intelemnek, tanulással, amennyiben, nyithatnak, elsajátíts, szíved legyen, okos beszédnek, egész életen, választással kezdődik, választást egyedül, hihetetlenül fontos, egész életedre, folyamatos tanulás, könyvet elolvastam, könyvtáramban több, könyvek ajtót, bizonyítványok megszerzésével, karrierem építését, tanításod soha, évben elsajátíts, évek múlásával, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png virág  Fekete-erdő desszert  Png ház  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kutya  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Németh László tollából  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Csak a fogyatkozás látható  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A másik dolog,  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png nő  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Minden harmadik...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Ami embereknek lehetetlen, az...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kövesd a cowboyt!  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  A sors  Facebookon kaptam  Nem számIt  A másik dolog,  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png nő  A másik dolog,  képre írva  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szíved legyen, okos beszédnek, egész életen, választással kezdődik, választást egyedül, hihetetlenül fontos, egész életedre, folyamatos tanulás, könyvet elolvastam, könyvtáramban több, könyvek ajtót, bizonyítványok megszerzésével, karrierem építését, tanításod soha, évben elsajátíts, évek múlásával, bölcsesség előnye, fejszéd &#8211, készségre utal, időt akkor, fejszédet élesíted, legjobb módja, könyvet vagy, szemináriumon veszel, spirituális baltádat, beszélgetéshez, tanulmányaimat, elköteleződtem, bizonyítványok, megszerzésével, erőkifejtésre, elmélkedéshez, példabeszédek, könyvtáramban, szemináriumon, eredményesebb, választással, elképzelhető, hihetetlenül, belefektetni, könyvolvasás, prédikátorok, információk, tanulásának, házastárssá, vesztegeted, keményebben, életszakasz, munkálkodni, elkezdhetem, spirituális, beszélgetés, bölcsesség, köszörülik, emberektől, áhítatokat, intelemnek, tanulással, amennyiben, nyithatnak, elsajátíts, elolvastam, befejeztem, folyamatos, választást, tanításod, tanfolyam, szeretnék, karrierem, tanulásod, életedben, kifejteni, cselekedj, keresztül, könyveket, található, készségek, készséget, múlásával, tizenéves, beszédnek, munkádban, készségre, hallottam, okosabban, idézetben, szentírás, valójában, fejszédet, mentorral, fejszével, növekedj, mindenre, legalább, tanulóvá, energiát, élesíted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1648
  • e Hét: 3808
  • e Hónap: 14861
  • e Év: 76162
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.