Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten terve a fájdalmadra
  2018-07-18 15:03:14, szerda
 
  ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor elkészült egy kép, elsőként a negatívot kaptad meg, ezt átvilágítottad egy sötét szobában, és a kép a fotópapíron jelent meg. A negatív így alakult át pozitív színes fényképpé.

Ez az, amit Isten az életünkben lévő igazságtalanságokkal tenni akar. Mindnyájunkat értek már sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni - egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.

A Biblia ezt írja: ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, ha igazságtalanul bántak veled, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nem létezik olyan bűn, amelyet Isten keményebben ítélne meg - kivéve talán a büszkeséget -, mint az igazságtalanságot.

Az egész Szentírásban Isten különös gondot fordít a tisztességtelen bánásmódra. Ő az Igazság Istene! Hallja, ha sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem szerezted meg azt, amelyről úgy gondolod, hogy megérdemelnéd. Istennek azonban van terve a fájdalmadra.

Amikor Isten szeretete átvilágítja a körülményeidet, a fájdalmadat gyönyörű képpé változtathatja át. Ezen keresztül formálódik a jellemed is, erősebbé tesz. A legfontosabb, hogy mindezt a fájdalmadon keresztül valósítja meg.

Az életben ért fájdalmakra soha nem fogsz választ kapni. Csak amikor a mennybe kerülsz, értheted meg, hogy miért történtek meg veled. Isten azonban semmiféle magyarázattal nem tartozik neked.

Van azonban egy jó hír is: Nincs is szükséged magyarázatra! Csak annyit kell tudnod, hogy Isten szeret téged, és van egy terve számodra. Isten majd kiegyenlíti a számlát azzal, aki fájdalmat okozott neked.

Isten soha nem pazarol el egyetlen fájdalmat sem. Üdvözöld az Evangélium fényét, és Isten arra használja a fájdalmadat - a veled megtörtént valódi igazságtalanságot -, hogy egy gyönyörű képet alkosson az életeden keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan használhatod fel a múltban téged ért fájdalmakat mások megsegítésére?
Isten hogyan alakította a jellemedet az általad megtapasztalt igazságtalanságon keresztül?
Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy bosszú helyett, milyen más módon járj el azokkal szemben, akik igazságtalanok voltak veled szemben? Milyen hatással van rád, ha szeretet a válasz?

Napi remény (Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.11.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: tisztességtelen, változtathatja, körülményeidet, igazságtalanok, igazságtalanul, beszélgetéshez, átvilágítottad, cserbenhagyni, magyarázattal, mindnyájunkat, megérdemelnéd, megsegítésére, elmélkedéshez, megtapasztalt, használhatod, magyarázatra, legfontosabb, emlékezhetsz, megbántottak, bántalmaztak, szentírásban, kihasználtak, fájdalmakat, digitálissá, fájdalmakra, kiegyenlíti, fotópapíron, változtatni, fájdalmadra, fájdalmadat, cselekedjék, keményebben, fájdalmadon, büszkeséget, átvilágítja, alakította, teremtő Istenre, negatívot kaptad, sötét szobában, fotópapíron jelent, életünkben lévő, emberek bántalmaztak, teljes színű, legfontosabb dolog, büszkeséget –, egész Szentírásban, tisztességtelen bánásmódra, fájdalmadat gyönyörű, fájdalmadon keresztül, mennybe kerülsz, terve számodra, számlát azzal, Akik Isten, Szentírásban Isten, Igazság Istene, Amikor Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes délutánt kívánok  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Varga János Veniam - Fontos sz...  Próbálj meg ...  Akarat  Png telefon  Png csokor  Png ház  Radikális szeretet  Szép estét  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kutya  Kövesd a cowboyt!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Tavaszi kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Akarat  Soha ne kedvezz...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Erdőn  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Nem számIt  Egy lelki imádság  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
teremtő Istenre, negatívot kaptad, sötét szobában, fotópapíron jelent, életünkben lévő, emberek bántalmaztak, teljes színű, legfontosabb dolog, büszkeséget &#8211, egész Szentírásban, tisztességtelen bánásmódra, fájdalmadat gyönyörű, fájdalmadon keresztül, mennybe kerülsz, terve számodra, számlát azzal, fájdalmadat &#8211, veled megtörtént, gyönyörű képet, életeden keresztül, múltban téged, általad megtapasztalt, tisztességtelen, változtathatja, körülményeidet, igazságtalanok, igazságtalanul, beszélgetéshez, átvilágítottad, cserbenhagyni, magyarázattal, mindnyájunkat, megérdemelnéd, megsegítésére, elmélkedéshez, megtapasztalt, használhatod, magyarázatra, legfontosabb, emlékezhetsz, megbántottak, bántalmaztak, szentírásban, kihasználtak, fájdalmakat, digitálissá, fájdalmakra, kiegyenlíti, fotópapíron, változtatni, fájdalmadra, fájdalmadat, cselekedjék, keményebben, fájdalmadon, büszkeséget, átvilágítja, alakította, megtörtént, szenvednek, evangélium, jellemedet, formálódik, életünkben, bánásmódra, használja, keresztül, fényképpé, fájdalmat, mellőztek, bennünket, pozitívvá, negatívot, valósítja, történtek, emlékszel, szerezted, szeretete, fájdalmad, elkészült, oldaladon, semmiféle, szükséged, számodra, életüket, amelyről, istennek, gondolod, gyönyörű, jellemed, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 1123
  • e Hónap: 12176
  • e Év: 73477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.