Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten szeretete feltétlen
  2018-10-17 19:30:46, szerda
 
  ,,Isten nem vádol untalan, és haragja nem tart örökké. Nem büntet meg minket minden bűnünkért, nem a vétkeink szerint bánik velünk... Ő olyan, mint apa a gyermekeivel, gyengéd és könyörületes mindazokkal, akik félik az Urat." Zsoltárok 103:9-10, 13,

Link



A Biblia azt mondja, nincs kárhoztatás bűneinkért, amíg a hitünket Jézusba helyezzük, de nem mondja, hogy bűneinknek nincs következménye. Minden alkalommal, mikor nem engedelmeskedsz Istennek, megsebzed saját magad és más embereknek is fájdalmat okozol. Elveszted Krisztussal való közösségedet. Elveszted örömödet és a földre gyakorolt hatásodat, és elveszted mennybéli jutalmaidat.

De üdvösségedet nem veszíted el. Miért van ez? Isten miért nem bűneink szerint fizet? Miért nem utasítja el Isten a hívőket, amikor vétkeznek?

Isten szeretete feltétlen

Isten nem azt mondja: ,,Szeretlek, ha...", vagy ,,Azért szeretlek, mert..." - csak azt mondja, ,,Szeretlek... és kész" Isten soha nem hagy fel irántad érzett szeretetével, mivel te vagy kegyelmének címzettje.

A Siralmak könyve 3:22-ben a következőt olvashatjuk: ,,Isten irgalma soha nem ér véget. Csak az Úr kegyelme létezik, ami megment minket a teljes pusztulástól.
Az üdvösséged nem a teljesítményeden alapul

A Biblia így fogalmaz: ,,Megmentett minket, de nem igaz tetteink miatt, hanem irgalmasságából." Titusz 3:5, A mennybe vezető utat nem tudod elnyerni, nem tudod megvenni, nem tudod munkával kiérdemelni, vagy nem tudod valamilyen trükkel megszerezni. Az egyetlen mód amiben bízhatsz, hogy bejutsz Isten országába, az csakis Isten kegyelme.

Jézus már megbűnhődött a vétkeidért

Igazságszolgáltatási rendszerünkben is él a kétszeres büntetés tilalma, miszerint ugyanazon cselekmény miatt nem lehet senkit kétszer büntetőjogi felelősségre vonni. Ugyanez igaz Isten törvényére is. Az embereket nem büntetik kétszer sem ugyanazért a bűntettért, sem ugyanazon bűnös vétkezésért.

Kétezer évvel ezelőtt Jézus karjait kifeszíttették a kereszten és megbűnhődött a te vétked miatt is. Kiegyenlítette a te bűneidet is. Az ár teljes egészében kifizetésre került - csak annyit kell tenned, hogy elfogadod az általa kínált megbocsátás és az üdvösség ajándékát.

Jézus megérti emberi gyarlóságod

Isten együttérző és megértő. Ismeri gyengeségeidet, hibáidat, és azt is, hogy mennyire kötődsz vétkeidhez. Ő azonban türelmes veled.

,,Főpapunk megérti gyengeségeinket, mivel hozzánk hasonlóan ugyanazokkal a kísértésekkel nézett szembe, de mégsem vétkezett." (Zsidók 4:15) Jézus 33 évig élt emberi testben, így megérti gyengeségeinket.

Isten nem haragtartó

A Biblia így szól: ,,Isten nem vádol untalan, és haragja nem tart örökké. Nem büntet meg minket minden bűnünkért, nem vétkeink szerint bánik velünk ... Ő olyan, mint egy apa a gyermekeivel, gyengéd és könyörületes mindazokkal, akik félik Őt." Zsoltárok 103:9-10, 13, Ha hiszel, akkor Isten nem haragszik rád. Miért? Mivel minden büntetést Jézus már kiegyenlített a kereszten.

Lehet, hogy így gondolkodsz: ,,Nem tudod, mennyire elesett vagyok. Nem tudod, mit tettem." Nem, én nem tudom, de Isten tudja! Ha te úgy érzed, hogy túlzottan eltávolodtál Istentől, Ő ezt mondja neked: ,,Térjetek vissza hozzám, ti hitetlen gyermekek, és én megbocsátom hűtlenségeteket."

Jeremiás 3:22,
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Címkék: teljesítményeden, irgalmasságából, gyengeségeinket, engedelmeskedsz, hűtlenségeteket, gyengeségeidet, rendszerünkben, kifeszíttették, kiegyenlítette, következménye, kiegyenlített, kísértésekkel, könyörületes, felelősségre, megbűnhődött, szeretetével, pusztulástól, üdvösségedet, közösségedet, gyermekeivel, eltávolodtál, ugyanazokkal, kárhoztatás, olvashatjuk, mindazokkal, krisztussal, megbocsátom, jutalmaidat, gondolkodsz, megszerezni, kegyelmének, kiérdemelni, gyarlóságod, megbocsátás, kifizetésre, vétkezésért, vétkeink szerint, hitünket Jézusba, földre gyakorolt, következőt olvashatjuk, teljes pusztulástól, teljesítményeden alapul, mennybe vezető, csakis Isten, kétszeres büntetés, általa kínált, üdvösség ajándékát, kísértésekkel nézett, Elveszted Krisztussal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ibolya  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Nem kell ide békemenet  Március 15 emlékére virágba bo...  Dóró Sándor: Tétova lét  Ne feledjük: a föld jóval több...  Amikor még rangja volt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Ez a miénk!  Esti kép  Szent Pio atya!  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Atyám !  Hernádkak  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Mélységes szomorúsággal  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Atyám !  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Paul David Tripp Március 17  Alvó baby  Kezdet  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szép estét kedves látogatóimna...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Síró nő  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Az élet  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  A kávé  Márciusi eső  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Atyám !  Alvó baby  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Nyíljatok meg  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Minden jónak végeszakad egysze...  Az élet  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Imádkozás Krisztus értelméért  Kokárda  Alvó kislány  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Amikor még rangja volt...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Evan Esar tollából  Szép estét  Müller Péter tollából  Március 15-re emlékve  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Heltai Jenő: Szabadság  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez... 
Bejegyzés Címkék
vétkeink szerint, hitünket Jézusba, földre gyakorolt, következőt olvashatjuk, teljes pusztulástól, teljesítményeden alapul, mennybe vezető, csakis Isten, kétszeres büntetés, általa kínált, üdvösség ajándékát, kísértésekkel nézett, teljesítményeden, irgalmasságából, gyengeségeinket, engedelmeskedsz, hűtlenségeteket, gyengeségeidet, rendszerünkben, kifeszíttették, kiegyenlítette, következménye, kiegyenlített, kísértésekkel, könyörületes, felelősségre, megbűnhődött, szeretetével, pusztulástól, üdvösségedet, közösségedet, gyermekeivel, eltávolodtál, ugyanazokkal, kárhoztatás, olvashatjuk, mindazokkal, krisztussal, megbocsátom, jutalmaidat, gondolkodsz, megszerezni, kegyelmének, kiérdemelni, gyarlóságod, megbocsátás, kifizetésre, vétkezésért, büntetőjogi, ugyanazért, alkalommal, embereknek, bűntettért, törvényére, következőt, haragtartó, vétkeidhez, megmentett, együttérző, cselekmény, üdvösséged, valamilyen, vétkeidért, bűneinknek, bűneinkért, ajándékát, bűnünkért, vétkeznek, elfogadod, zsoltárok, vétkezett, elveszted, mennybéli, helyezzük, szeretete, címzettje, egészében, szeretlek, embereket, kétszeres, ugyanazon, miszerint, kereszten, országába, feltétlen, hasonlóan, büntetést, hatásodat, fájdalmat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.