Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hét módja annak, hogy irgalmas legyél
  2019-02-11 21:50:25, hétfő
 
  " Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." ( Máté 5:7)

A tegnapi áhítatban a kegyelem hét jellemzőjéről beszéltünk. Ma szeretném, ha átgondolnánk néhány olyan személyes alkamazását, ami a kegyelem minden egyes jellemzőjére vonatkozik. Azt a kihívást intézem feléd, hogy ezen a héten mindegyik kategóriában, szándékosan vigyél véghez egy irgalmas cselekedetet.

Várj csak! Nincs feszültség a kegyelem és a személyes felelősség között? Dehogynem; van. Ám én tudatosan eldöntöttem, hogy ha hibázom, akkor úgy tévedek, hogy túl kegyes, túl irgalmas és túl megbocsátó leszek. Inkább túllövök a célon a kegyelemmel, hisz nézd csak meg, Jézus mit tett a kereszten.

Nos, hogyan leszel kegyelmes és irgalmas?

Viseld türelemmel az emberek csípős megjegyzéseit.
Ki az az ember az életedben, akinek idegesítőek a megjegyzései? Hogyan gyakorolhatnád a türelmet vele kapcsolatban ezen a héten?

Segíts bárkinek a közeledben, akinek fájdalma van, vagy bánkódik.
Nézz körül, hogy ki az körülötted, aki nyilvánvalóan nincs jól és találd meg a módját, hogyan segíts neki ezen a héten. Ha nincs körülötted ilyen ember, akkor nem figyelsz eléggé. Nézz egy picit jobban körül!
Adj második esélyt az embereknek. Kinek lenne erre szüksége a saját életedben? Hogyan lehetnél vele kegyelmes és irgalmas ezen a héten?

Tégy jót azokkal, akik bántanak téged.
Lehet, hogy egy régi sebet hordozol, amit még nem tudtál feldolgozni, vagy elengedni. Dönts úgy, hogy megbocsátasz és fordítsd azt jóra. Ki ez az ember az életedben? Felhívod, vagy ellátogatsz hozzá ezen a héten?

Légy kedves azokkal, akik támadnak téged.
Ki támad téged? Lehet, hogy egy politikus vagy egy humorista, akiért imádkozhatnál. Vagy lehet, hogy egy ismerősöd a facebookon, aki más nézeteket vall és meglehetősen támadó dolgokat mond. Hogyan tudnál szándékosan kedves lenni ehhez a személyhez ezen a héten?

Nyiss szeretettel a népszerűtlen felé.
Milyen ember jut elsőre eszedbe, amikor egy kiközösített valakire gondolsz? Ki az, aki egyedül ebédel vagy úgy tűnik, hogy nincsenek barátai a focimeccsen? Milyen szeretettel teli, célzott dolgot fogsz tenni ezen a héten, hogy áthidald ezt az űrt közted és az illető között?

Értékeld a kapcsolatokat a szabályok felett.
Ki az a nem hívő ember, akit meghívhatnál vacsorára az elkövetkező néhány héten? Kilépnél és elhívnád ezt a személyt a gyülekezetbe? Ez a te kegyelemmel teli szolgálatod.

Elmondod ezt az imát ma? "Mennyei Atyám; a te Igéd megitél engem. Szeretném az áldásaidat az életemre és szeretnék irgalmas emberré válni. Ahogy átgondoltam ezt a hét dolgot, eszembe jutnak a saját életemből vett hibáim és a gyengeségeim. Imádkozom, hogy ne csupán hallgatója, hanem cselekvője legyek Igédnek. Adj nekem bátorságot ahhoz, hogy irgalmas legyek. Adj erőt nekem ezen a héten, hogy kilépjek hitben és hogy valami mélyreható dolgot tegyek, a kegyelemnek egyik eltökélt cselekedetét, mely rád mutat. Jézus nevében. Ámen."

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.04)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: gyakorolhatnád, kapcsolatokat, imádkozhatnál, nyilvánvalóan, jellemzőjéről, irgalmasságot, megjegyzéseit, meglehetősen, gyülekezetbe, cselekedetet, átgondolnánk, kiközösített, kategóriában, népszerűtlen, cselekedetét, megbocsátasz, meghívhatnál, kapcsolatban, jellemzőjére, megjegyzései, gyengeségeim, átgondoltam, szándékosan, elkövetkező, szeretettel, focimeccsen, idegesítőek, kegyelemmel, eldöntöttem, alkamazását, kegyelemnek, feldolgozni, szolgálatod, ellátogatsz, körülötted, vonatkozik, tegnapi áhítatban, kihívást intézem, héten mindegyik, személyes felelősség, emberek csípős, türelmet vele, picit jobban, saját életedben, régi sebet, politikus vagy, személyhez ezen, népszerűtlen felé, kiközösített valakire, illető között, szabályok felett, elkövetkező néhány, Mennyei Atyám, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem kell hozzá fürdőruhás  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét  ajándék, mellyel meglepem  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jázmin  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Reményik Sándor: Pierrot &...  Alvó cicák  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  képre írva  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Szívek  Mindig lesz olyan  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Segíts neki dicsérni Téged  Egyszerű  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Márai Sándor tollából  IGEN így  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szeretem ujjad karcsuságait,  Sík Sándor - Ha jő a perc  A Magyar Költészet napja alkal...  Sorsunk miatt...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A felvilágosodás...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Alvó cica  Horváth Szilvia tollából  Alvó cicák  Latinovits Zoltán tollából  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Otthon  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jan Twardowski - Siessünk  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Jázmin  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Szívek  Borzasztó  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
tegnapi áhítatban, kihívást intézem, héten mindegyik, személyes felelősség, emberek csípős, türelmet vele, picit jobban, saját életedben, régi sebet, politikus vagy, személyhez ezen, népszerűtlen felé, kiközösített valakire, illető között, szabályok felett, elkövetkező néhány, saját életemből, kegyelemnek egyik, gyakorolhatnád, kapcsolatokat, imádkozhatnál, nyilvánvalóan, jellemzőjéről, irgalmasságot, megjegyzéseit, meglehetősen, gyülekezetbe, cselekedetet, átgondolnánk, kiközösített, kategóriában, népszerűtlen, cselekedetét, megbocsátasz, meghívhatnál, kapcsolatban, jellemzőjére, megjegyzései, gyengeségeim, átgondoltam, szándékosan, elkövetkező, szeretettel, focimeccsen, idegesítőek, kegyelemmel, eldöntöttem, alkamazását, kegyelemnek, feldolgozni, szolgálatod, ellátogatsz, körülötted, vonatkozik, cselekvője, felelősség, feszültség, hallgatója, közeledben, türelemmel, áldásaidat, irgalmasok, megbocsátó, beszéltünk, bátorságot, személyhez, mélyreható, facebookon, embereknek, elengedni, életedben, szeretném, politikus, életemből, szabályok, vacsorára, ismerősöd, kereszten, kegyelmes, szeretnék, dehogynem, humorista, személyes, mindegyik, nincsenek, áhítatban, nézeteket, tudatosan, imádkozom, kilépnél, személyt, gondolsz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 4439
  • e Hónap: 8240
  • e Év: 69541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.